-
عزیزجان گفتم که همه چیز به خود شما بستگی داره چه جوری بخوای کار کنی. کلاهبرداری هم در کار نیست. شما وقتی میخوای یه وسیله بخری مثلا ماشین لباسشویی بعد از تموم شدن زمان گارانتیش حتی اگه مشکل باعثش خود کارخونه سازنده هم باشه پول تعمیرش رو ازت میگیرن. چون کارخونه میگه من نمیتونم تا ابد اینو گارانتی کنم اگه توی این مدت مشکلی پیش اومد برات بدون هزینه تعمیر میکنم ولی بعدش دیگه باید هزینه شو بدی. گفتم توی کار وب هم هر کسی یه جوری کار میکنه. شما دلت میخواد میگی تا زمانی که کاربرات به 3000 نفر نرسیدن کارانتی میکنم و برات مجانی پشتیبانی میکنم. حالا اومدیم و کاربرای این بنده خدا حالا حالا ها به 3000 تا نرسید. بالاخره پشتیبانی یکی از بهترین منابع درآمد یه برنامه نویسه و باید برای برنامه نویس سود آور باشه نه اینکه هر موقع تماس گرفت شما کار خودتو ول کنی و کار اونو انجام بدی و در واقع دو طرفه ضرر کنی. توی هر کاری بالاخره هر دو طرف باید یه سری ریسکها رو بپذیره تا هر دو طرف سود خودشون رو درست ببرن.
هیچکس هم به این موضوع نمیگه کلاهبرداری. شما اگه خودت میدونی ایراد از کد شماس میتونی بدون هزینه براشون درستش کنی و اکثرا هم همین کار رو میکنن ولی توی مملکت ما که یه جورایی شهر هرته اگه کلاهتو سفت نگیری طوفان میبرتش. اونقدر پیش اومده که طرف با داد و بیداد زنگ زده که این چه کدیه نوشتی و نمیدونم هک شده و از این حرفا بعد که بررسی شده معلوم شده خودشون دست گل به آب دادن. برای همین میگم اکثر مشتریا سعی دارن پشتیبانی رو بندازن گردن برنامه نویس ولی خوب نمیشه ثابت کرد که حتما تقصیره برنامه نویسه.
-
-
بازم سلام
خسته نباشي حوصله داري بازم بحث كنيم يا خسته شدي؟؟؟؟اگه ديگه حوصله اش رو نداري دنبال يه وب نويس ديگه مي گردم كه ديگه مزاحم شما نشم.... جواب اينو حتما بهم بگو
حالا دوباره سوالهايم
ببين من با اين پيش فرض مي خوام بحث كنم كه توي انجام كارها دوروش داريم :
1) روش اصولي
2) روش جا افتاده
روش اصولي مي شه اون روشي كه بايد به مشتري درست عرضه بشه مثل كارخونه بنز كه حتي در صورتي كه بعد از يه مدتي بفهمه يه مشكل كوچيك ناشي از طراحي خودش توي ماشين ها هست تمامشون رو عودت مي كنه براي رفع عيب رايگان
يه روش جا افتاده هم هست مثل مثلا سايپا خودمون كه پرايد توليد مي كنه ولي با كيفيت پايين و توي خيلي از مواقع هم ضمانت اجراي كامل و درستش رو به مشتري نمي ده و مشتري در صورت برخورد به خرابي خودش بايد پولش رو بده
حالا اين برمي گرده كه بخواييم چه جوري كار كنيم مثل مرسدس بنز كه اسممون اعتبارمون توي بازار باشه يا اينكه سايپايي كه از سر ناچاري بيان دنبالمون براي كار طراحي وب .
اوني كه شما مي فرمايي ماشين لباسشويي رو بعد از يه مدت كه گارانتي تموم بشه حتي اگه مشكل از كارخونه باشه بايد پولش رو بپردازي اصلا برمي گردي به مشكل سيستمي توي كارخونه از پايه خرابه
در ضمن پس اين كساني كه گارانتي مادام العمر روي تجهيزاتشون دارند( يه نمونه كوچيكش فلش مموري ها) همشون ورشكسته و بدبخت بايد بشن كه؟؟؟؟؟؟
در مورد اينكه توي ايران هم بايد كلاهم رو محك بچسبم اين به ذهنم مي رسه
نمي دونم ولي فكر مي كنم ما خيلي از سيستم هاي روزمره مون كه باهاش هر روز در ارتباط هستيم، هزاران مشكل دارند و ماها هي مشكلشون رو مي گيم كسي رسيدگي نمي كنه و از مسئولينش ناراضي هستيم
اقلا كاري رو كه من مسئولش هستم رو درست انجام بدم .اقلا تا حدي كه مطمئن بشم سيستمم فعلا تا حد مطلوب نه ايده آل درست كار مي كنه كه خودم جز اون سيستم خراب نباشم؟؟؟
يه كلام حرفم اينه يعني اين اشتباهه كه من كارم رو به يه صورت مطلوب انجام بدم و اگه مشكلي هم ناشي از كد من توي كار بود قبول كنم و رايگان درستش كنم و هزينه پشتيباني رو بذارم براي تغييراتي كه طرف مي خواد توي سايت اعمال كنه؟؟
ممنون
-
آدم از بحث کردن درباره کاری که دوست داره هیچوقت خسته نمیشه پس حالا حالا ها هستم :دی
ببین فکر میکنم یه سوء برداشت اینجا اتفاق افتاده. منظور من از کسب درآمد از راه پشتیبانی این نیست که شما کدی رو بنویسی و جدی نگیریش و اونقدر توش ایراد داشته باشه که طرف هی بیاد سراغت و تو هم بچاپیش و هر دفعه ازش پول بگیری. این خیلی خطرناکه و ممکنه باعث بشه بیشتر از چیزی که درآوردی رو خسارت بدی به طرف و دیگه هم نتونی کار درست و حسابی بگیری.
بحث من اینه که شما کارت رو درست انجام بده کسی هم اعتراضی که نداره هیچی دستت رو هم میبوسه که توی راه پیشرفت وب قدم برداشتی ولی میگم اگه به فکر منافع خودت هم نباشی زیاد دوام نمیاری. همین که شما به طرف تضمین میدی که هر زمانی مشکلی داشت براش حل میکنی مزیت بزرگیه دیگه نیازی نیست بهش گارانتی مادام العمر بدی. شما تا یه زمانی که خوب هممون میدونیم لازمه تا ایرادهای یه کار مشخص بشه بهش گارانتی بده و مجانی کارشو انجام بده ولی دیگه نباید این موضوع تبدیل به سوءاستفاده مشتری از تو بشه.
بنظرم نه باید مثل بنز حرکت کنیم چون پشتوانه به اون بزرگی نداریم نه مثل سایپا که مشتری گیر نیاریم. یه برنامه نویس که داره تنهایی و یا دو سه نفری کار میکنه نمیتونه و نباید به مشتری همچین تضمینی رو بده که هر موقع کار داشتی زنگ بزن من بدون هزینه برات مشکل رو حل میکنم. کارخونه سازنده فلش هم اونقدر هزینه ساخت یه فلش مموری براش پایینه و اونقدر تولیدش بالاس که اون قطعات معیوب اصلا توش معلوم نیستن همچین کاری میکنه ولی شما فوقش میتونی پشتیبانی 10 تا وب سایت رو داشته باشی برای همین نباید به همین سادگی از خیر هزینه پشتیبانیشون بگذری.
خودتم گفتی اونقدر سیستم معیوب توی این مملکت هست و کسی بهش رسیدگی نمیکنه که حد نداره. ولی میدونی چرا اینجوریه چون توی مملکت ما کسی نگاه نمیکنه ببینه کار کی بهتره، همه دنبال سود مالین. اینم بخاطره اینه که کارهای دولتی و پروژه های بزرگ هزار ماشاالله دست یکی دو تا شرکت کله گنده مثل ایزیران و این جور ارگانهای دولتین. الان همه دنبال اینن که بیشترین سود رو از پروژه هاشون بدست بیارن. ولی بازم من نمیگم شما مشتری رو بچاپ. حق خودت رو ازش بگیر و کاری رو خودت وجدانت قبول میکنه رو هم بهش تحویل بده. نه تو ضرر کن و نه مشتری.