ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های خارج از کشور
ابتدای امر قبل از ایجاد تاپیک سرچ کردم و تاپیک مشابه با این موضوع رو نیافتم! البته شاید هم وجود داره اما با توجه به موتور سرچ فوق العاده ضعیف VB نتیجه ای حاصل نشد:5:
بنده کارشناسی نرم افزار دانشگاه آزاد میخونم و تصمیم دارم برای ارشد (master) در رشته خودم یا یکی از گرایش های IT یا حتی MBA از ایران خارج شم. معدلم دور و بر 15 هستش و روزمه قابل توجهی (سابقه کار تحقیقاتی و علمی و ...) ندارم.
تحقیقات زیادی هم در این مورد داشتم. گزینه اولم کشورهای اروپایی و در صدر اونها آلمان هستش. بعد سوئد و کشورهایی که تحصیلات دانشگاهی در دانشگاه های دولتی اونا رایگان یا نیمه رایگان باشه مثل فرانسه، نروژ و فنلاند.
کشورهایی که هزینه تحصیل و زندگی در اونها زیاده مثل انگلستان، استرالیا و کانادا و دانمارک و هلند و سوئیس و حتی مجارستان رو از لیست انتخاب حذف کردم، چون توانایی تامین هزینه های اونارو ندارم.
در مورد کشورهایی مثل مالزی، هند، سنگاپور، ترکیه، قبرس، ارمنستان و فیلیپین و... که تحصیل و زندگی در اونا هم سطح با ایرانه یا حتی ارزونتر فقط مالزی رو در نظر دارم. البته چون علاوه بر ادامه تحصیل تصمیم به اقامت هم دارم مالزی رو به دید کشوری برای زندگی دائم نگاه نمیکنم!
در مورد دو کشور آلمان و فرانسه تسلط کافی به زبون اونا لازمه و در غیر اینصورت سفارت این کشورها به شما ویزا نخواهد داد. بعلاوه اینکه تحصیلات رایگان در این کشورها به زبان خودشون هستش و به این جهت این الزام وجود داره. اما از این نظر مشکلی ندارم و اگه متوجه شم که با دونستن زبان امکان پذیرش و گرفتن ویزا رو دارم صد در صد این کارو انجام خواهم داد.
در مورد سوئد چند ساله که تصمیم گرفتن دانشگاه هارو پولی کنن و احتمالا تا زمانی که من بتونم شرایطم رو برای خروج و پذیرش و ویزا جور کنم (حدود 2 سال دیگه که درسم تموم بشه و سربازی رو تموم کنم) دانشگاهاشو پولی میکنه. پس با اینکه بهترین گزینه برای من هستش ولی به دلیلی که گفتم زیاد روش فکر نمیکنم و کشوری مثل فنلاند رو جایگزینش کردم که احتمال پولی شدنش خیلی کمتر از سوئد هستش.
از دوستانی که به فکر ادامه تحصیل در خارج هستن یا اینکه دارن اقدام میکنن در زمینه مراحل گرفتن پذیرش از دانشگاه ها، مراحل اخذ ویزا و... و همینطور دوستان عزیزی که در کشورهای دیگه ساکن هستن خواهش دارم بنده رو راهنمایی بکنن. امیدوارم تاپیک مفید و پر محتوایی بشه. مرسی.