سلام دوستان طریقه حل لگاریتم در مبنای 2 رو برام اموزش میدین
Printable View
سلام دوستان طریقه حل لگاریتم در مبنای 2 رو برام اموزش میدین
سلام . دقيقا سوالتون رو بذاريد ببينيم چي هست .نقل قول:
سلام دوست گلم چهارشنبه امتحان چند رسانه ای دارم بعد در مسئله هاش لگاریتم در مبنای دو داره که باید حلشون بکنیم اونم لگاریتم های ساده هستش ممنون میشم طریقه حلشونو بزارین
سلام دوست گرامی اساس موضوع محاسبات لگاریتمی بر پایه چند تا قضیه است که خیلی در انجام محاسبات لگاریتمی مفید است سه تا از اونها که خیلی کاربرد داره از این قراره:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اولی میگه که لگاریتم حاصلضرب دو یا چند عدد به حاصلجمع لگاریتم آنها تبدیل میشه دومی میگه که لگاریتم تقسیم را میشه به تفریق لگاریتمها تبدیل کرد سومی هم یعنی اینکه اگر از یک عدد تواندار لگاریتم بگیریم میشه توان را بیاریم پشت لگاریتم عدد در اینجا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یعنی پایه مثبت است ورودیهای لگاریتم هم اعداد مثبت است
حالا در محاسبات شما [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
قبلش باید تعریف لگاریتم را بلد باشیم که هست [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اون قضیه هایی هم که گفتم خیلی راحت با همین تعریف ثابت میشه
مثلا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] در اینجا اول میایم 8 را به عوامل اول تجزیه میکنیم (اگه یادت باشه تجزیه به عوامل اول را فکر کنم در
راهنمایی خوندیم)بعد در این مثال از قضیه سومی استفاده میکنیم همچنین از تعریف میدونیم که [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حالا مثلا اگه مقدار عددی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را داشته باشیم میشه حاصل کل را بدست آورد در مجموع باید خیلی خوب بدونی از این قضایا چطور استفاده کنی راهش اینه که چند تا تمرین حل کنی تا دستت بیاد سخت نیست یه رابطه دیگه هم هست
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] که این همون سومی است چون [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] (تبدیل اعداد رایکالی به اعداد تواندار: توان A میره صورت فرجه هم میره در مخرج)و مثل این است که توان [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اینجا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] است سعی کردم خیلی خلاصه بگم امیدوارم مفید باشه اگر سوال دیگه داشته باشی اینجا بزاری شاید بتونیم بیشتر کمک کنیم
موفق باشی