سقوط / آلبر کامو | ترجمه: شورانگیز فرخ \ انتشارات نیلوفر
در پشت جلد کتاب میخوانیم:
یک طرف زیبایی است و ، طرف دیگر، درهمشکستگان و پایمالشدگان.
هرقدر هم این کار دشوار باشد من میخواهم به هر دو طرف وفادار بمانم.
آلبر کامو
در یکی از میکدههای آمستردام، مردی از خود و زندگی خود سخن میگوید و سقوط تدریجی خود را، مرحله به مرحله، شرح میدهد.
ژانباتیست کلمانس، که روزگاری در پاریس وکیلی مبرز و موفق، و نمونهی انسانی درستکار و گشادهدست و پاکباز بوده است،
اینک بر این گذشته نگاهی هولناک میافکند و در پرتو ذهنی هشیار، دروغ و دورویی خود و دیگران را فاش میسازد:
در این جهان و در این زمان هیچکس نمیتواند خود را بیگناه بداند.
تصویری که کلمانس از خود عرضه میکند ناگهان تصویر خود ما میشود.
این کتاب کوچک آینهی تمام نمای روزگار ما و انسان امروز است.
دربارهی نویسنده
|
7
|
سقوط: قصهی یحیای تعمیددهندهی روزگار ما
|
9
|
سقوط
|
33
|
سقوط: قصهی یحیای تعمیددهندهی روزگار ما:
زندگینامهی آلبر کامو، Albert Camus - صفحه: 9
نوشتهای از هوشنگ گلشیری در مورد سقوط: 14
این کتاب از اون دست کتابهاست که میبایست با حوصله و در آرامش و سکوت خواند.
پاراگراف(ـهای) ابتدایی کتاب
آقا، میتوانم خدمتی برای شما انجام دهم بیآنکه مزاحمتی فراهم کنم؟ میترسم شما ندانید چگونه مقصود خود را به گوریل محترمی که بر مقدرات این دستگاه حکم میراند بفهمانید. آخر او جز به زبان هلندی سخن نمیگوید: درصورتیکه مرا به وکالت خویش اختیار نکنید، او بهحدس درنمییابد که شما "ژنیِور1" میخواهید.
آها، درست شد، جرئت میکنم این امید را به دل راه دهم که منظورم را فهمیده باشد؛ این جنباندن سر باید چنین معنی دهد که به براهین من تسلیم شده است. درواقع، دست به کار هم شد، او با کندی عاقلانهای شتاب میکند. بخت بلندی دارید که غرغر نکرد. وقتی نخواهد خدمت کند، غرشی برایش کافی است: هیچکس اصرار نمیورزد. سلطان خلقوخوی خویش بودن امتیاز حیوانات بزرگ است. ولی آقا، من دیگر میروم، و خوشبختم که برای شما خدمتی انجام دادم. تشکر میکنم و اگر اطمینان داشتم که مزاحم نشدهام دعوت شما را میپذیرفتم. لطف و محبت میفرمایید. بنابراین لیوانم را در کنار لیوان شما میگذارم.
1. Genièvre ، مشروبی از سرو کوهی. - م.
نام بردن از اثری هنری در کتاب:
...
به سال 1934 در "گان" یکی از نقوش کتیبهی معروف "وان ایک"، موسوم به "برهی خدا" از کلیسای بزرگ "سنباون" ربوده شد.
...
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]