با عرض تشکر از اساتید عزیزی که من رو در خرید لپ تاپ کمک کردند.
باید به عرض برسونم بالاخره بعد از یک سال تحقیق لپ تاپ خریدم. رفتم پاساژ پارسان طبقه ی هم کف نمایندگی ایسوس. قیمتاش 10 تومن از بقیه گرون تر بود ولی چون تنوع محصول داشت و خوش اخلاق بود از اون گرفتم.
جالبه که اصلاً هم تخفیف نداد. میگفت سودش 5 تومنه. می دونم خالی بندیه. دوستانی که تو کار فروش لپ تاپ هستند بگن سود فروش هر لپ تاپ چقدره؟ تا تو تخفیف گرفتن حساب کار دست خریدار باشه.
شک داشتم تو 14 اینچ یا 15. ولی 15 ورداشتم یعنی یه n53sv با 640 هارد بدون بلوری سی پی یو سندی بریج i7 با 4 گیگ رم و 1 مگ کارت گرافیک، usb3. به یک میلیون صد و شصت هزار تومن. (توصیه ی همه اینه که سی پی یو حتماً سندی بریج باشه)
ولی وقتی اووردم خونه سایز بزرگش (15.6) و وزن زیادش (2.7 کیلو گرم) تو ذوقم زد. تماس گرفتم برای تعویض با 14 اینچ. فروشنده بنده خدا قبول کرد. (اقا فقط کسایی که لپ تاپ جایگزین کامپیوتر رو میزی میخان برن 15 به بالا بگیرن. در غیر این صورت 14.1 ایده آله. یعنی نه کمه نه زیاد.)
فرداش رفتم یه 14 اینچ از سری ان یعنی n43sl ورداشتم. سی پی یوی سندی بریج core i7 . با 4 گیگ رم. 640 هارد بدون بلوری. 2 مگ رم کارت گرافیک. usb3. به یک میلیون و دویست و هفتاد هزار تومن.
دوس داشتم هارد دور بالا مثلاً 500+ وردارم که موجود نبود. به توصیه ی دوستان که بلوری ممکنه تو خوندن دی وی دی اذیت کنه بدون بلور ری گرفتم.
علی رغم اینکه کیبورد n43sl اول تو ذوق می زنه. ولی بعداً بسیار زیبا و خوش دست می شه برات. یعنی واست جا میفته. سایز (14.1) و وزنش (2.2 کیلو) کاملاً باب دلمه و خیلی راضی هستم. نمای پشت مانیتور (نقره ای) بسیار زیباست.
کیفیت تصویر مانیتورش باب طبعم نیست. شاید به این دلیل باشه که من تنظیم کردن رنگ هاشو بلد نیستم. وقتی از زاویه ای بجز زاویه ی 90 درجه به مانیتور نگاه می کنم کیفیتش افت می کنه.
تصویرش برای حالت بازی، دیدن فیلم، پایین اوردن مصرف باطری، انتخاب های متفاوتی داره. کلیدهای کیبورد یه کم سفته و شاید به این دلیل باشه که اولشه. ممکنه کم کم آب بندی بشه و جا بیفته. صفحه نمایشش برا کسی که بخواد تو کامپیوتر متن انگلیسی رو بخونه و همونجا به فارسی ترجمه و تایپ کنه کوچیکه. ولی به وزن و سایز کمش می ارزه.
در اولین نگاه کیبوردش چون کلیداش مستطیلیه و به هم چسبیده مثل کیبوردهای کلید جدای سونی خوشکل نیست. ولی بعد به چشمتون قشنگ می یاد. یه خوبی که کیبورد داره اینه که اگه آشغال بیفته کنار کلیدا وارد لپ تاپ نمی شه چون یه صفحه زیر کیبورد قرار داره. لذا با جارو برقی می تونید بیرون بیارینش.
یه مزیت دیگش اینه که تاچ پدش یه گزینه تو کنترل پنل داره که هنگام وصل شدن موس از طریق یو اس بی غیر فعال بشه. آقا نمی دونید موقع تایپ کردن این چه نعمت بزرگیه. چون انگشت بزرگه هی به تاچ پد می گیره و محل کرسرو تو تایپ دائماً جابجا می کنه.
تا حالا نتونستم از حداکثر سرعت سی پی یو استفاده کنم. فکر کنم سی پی یوشو بیشتر از نیازم گرفتم. در هر حال ازش راضی هستم و توصیه می کنم شما هم از سری n43 بگیرید. اگه نیازی به کار گرافیکی ندارید گرافیک 1 مگ و هارد دور بالا یعنی پلاس (+) بگیرید. به توصیه بقیه ی اساتید بدون بلو ری نگیرید. چون فقط بلو ری ریدر داره و نه رایتر و احتمالا تو خوندن دی وی دی های خش دار اذیتتون کنه.
کیف و موس با کیفیت پایین هم همراه لپ تاپ است. ولی به کیف با کیفیت نیاز پیدا می کنید. چون احتمال ضربه خوردن لپ تاپ در صورت استفاده از کیف اوریجینال همراه بالا میره. یه پیشنهاد دیگه به دوستان دارم اینه که بدون ویندوز اوریجینال بخرید. چون با ویندوزش 70 تومن گرونتر بود.
نمی دونم گزینه ای داره که بشه با وجود نصب بودن باطری، لپ تاپ از برق استفاده کنه و اقدام به شارژ باطری نکنه؟ اگه باشه خیلی خوبه. چون مجبور نیستی برای جلوگیری از زود خراب شدن باطری به دلیل شارژ و دِ شارژ، باطری رو از لپتاپ خارج کنی.
یه مشکل دیگه ی این لپ تاپ اینه که در صورت وصل بودن سیم برق، بدنش برق ضعیفی داره. هرچند برقش خیلی اذیت نمی کنه.
پیشنهاد دیگه ی من هنگام خرید اینه که حتماً یکی رو مثلا همسرتون یا دوستتون رو همراه ببرید تا در مورد کیفیت لپتاپ و بزرگی و کوچکیش بهتون نظر بده. همچنین با فروشنده شرط کنید در صورتی که به دلم ننشست تعویض می کنم.
سوالات دوستان از بنده می تونه کمک کار دیگر خریدارا بشه. لذا خوشحال می شم به سوالاتتون پاسخ بدم.
با تشکر از نگاهتون
حامد