مشکل عجیب سی.پی.یو. و مادر برد
سلام، من یه مشکل عجیب توی سیستمم پیدا شده که خیلی منو کلافه کرده. مشکل اینطوریه که سیستم خیلی راحت هنگ می کنه، یا اینکه به طور ناگهانی کند میشه؛ یعنی مثلا موس رو داری تکون می دی، موس یه چند ثانیه سرجاش می مونه، بعد می پره به جایی که باید باشه، بیشتر هم به صفحه آبی ختم می شه در این موارد، یعنی اصلا موس که گیر می کنه، به صفحه آبی می ره و بعد ریست می شه. یا مثلا یه بازی رو نیم ساعت به حال خودش ول می کنی، میای میبینی که رفته تو بلو اسکرین. همینطور موقعی که به اینتر نت وصله، یهو ریست می شه.
اطلاعات سیستم از این قراره:
CPU: Intel P4 3.0 GHz - BUS 800, 2MB Cache
Mainboard: GYGABYTE GA-P31S3G, S-Series
RAM: 2GB
H.D.D: 1TB SATS + 160GB ATA
V.G.A: nVidia GForce 8400GS
در مورد سی پی یو، یاید بگم که نرم افزار Intel(R) Processor ID Utility که از سایت اینتل دانلود کردمش، سرعت رو 1.08GHz و باس رو 363MHz نشون می ده. توی تنظیمات مادر برد، در بایاس، قسمتی وجود داره که Clock Ratio برای سی.پی.یو. تعیین می کنه که بین 12 تا 17 تغییر می کنه، و پیش فرضش باید 15 باشه، اما رو 12 مونده و تغییر هم نمی کنه، یعنی اگه عوضش کنم، بازم خودش 12 می شه و برای فرکانس های بالا تر باید Host Click Control سی.پی.یو. رو از مقدار پیش فرض 200 به 250 یا 300 برسونم که سیستم رو به شدت نا پایدار می کنه و با بیشتر از 250 اصلا سیستم بوت نمی شه و بالا نمیاد. البته با این اور کلاک ، عددی که Intel(R) Processor ID Utility نشون می ده، عوض می شه و بالا تر میاد.
من برای اینکه عملکرد سیستم رو تست کنم، چند تا بازی نصب کردم، شامل C&C3، COD4، Street Fighter IV، Spore و C&C Red Alert 2. هیچ کدوم از این بازی ها، حتی C&C Red Alert 2 رون اجرا نمی شن. دوستانی که این آخری رو بازی کرده باشن، می دونن من چی میگم! همه این بازی ها رو، به جز آخری، با تنظیمات گرافیکی مدیوم و رزولوشن 600×800 اجرا کردم. کلا وقتی که صفحه شلوغ می شه، کند هم می شه که به نظر می رسه مشکل از سی.پی.یو. هست. بازی WarCraft 3 رو هم امتحان کردم، اونم وقتی میدان نبرد شلوغ می شه، دیگه نمی شه بازیش کرد.
در مورد سابقه این مشکل، باید بگم، اوایل هم این مشکل پیش می اومد، اما چون تازه خریده بودمش(یه سال پیش) و سیستم قبلیم خیلی داغون بود، یه جور خودم رو گول می زدم که مشکل از روش استفاده اشتباهم و این جور چرت و پرت ها. در مورداینکه قطعه ها تقلبی باشن، فکر نمی کنم، چون فرو شنده آدم درستی بود.
من خودم احتمال خرابی رو بین سی.پی.یو. و مادر بورد می دونم. لطفا هرکسی می تونه کمکم کنه.
متشکر.
:20: