مشاهده نسخه کامل
: هر آنچه در مورد SQL Serverمی دانم
شما بپرسید اگر در توانم باشد به روی چشم
سلام
چطور بانك sql بسازم
ايا بانك sql مثل access چند تا بانك مختلف رو در خودش داره (متمركز كردن چند جدول )
ممنون
MasterData
10-01-2007, 15:26
چطور بانك sql بسازم
همون طور که برای ساختن دیتابیس Access از نرم افزار Access استفاده می کنید برای کار کردن با دیتابیس SQL شما نیاز به نرم افزار SQL SERVER دارین
اگه از ویندوز XP استفاده میکنید باید از SQL SERVER 2000 Personal استفاده کنید
بله ولی خیلی قویتر و با امکا نات بیشتر
سلام
ممنون از دوستان
يه سوال ديگه . از sql server 2005 نميشه استفاده كرد ( آخه من وقتي C++ رو نصب ميكنم اونهم نصب ميشه اما نميدونم از كجاش بايد اينكار - يعني ساختن بانك - رو انجام بدم
ممنون
MasterData
11-01-2007, 10:50
يه سوال ديگه . از sql server 2005 نميشه استفاده كرد ( آخه من وقتي C++ رو نصب ميكنم اونهم نصب ميشه اما نميدونم از كجاش بايد اينكار - يعني ساختن بانك - رو انجام بدم
ظاهرا شما دات نت 2005 رو نصب می کنید که موتور اسکیوال 2005 رو نصب میکنه
شما اگه تا حالا دیتا بیس طراحی نکردین خیلی کار براتون مشکل میشه
shahramk6
16-01-2007, 01:19
سلام
از اینکه اینقدر با بزرگواری اعلام کردین که میتونین کمکی به دوستان بکنید ممنونم..
من با اکسس کار میکنم و تازگی واسه محل کارم میخوام یه برنامه تحت شبکه بنویسم و از SQL 2000 برای بانکش استفاده کنم .
مشکل اینجاست که بانک رو ساختم و به اکسس هم لینکش دادم ولی توی اکسس که جدول رو باز میکنم فقط رکوردها رو نشونم میده و اجازه هیچ تغییری رو روی اونها بهم نمیده !
یه View هم توی انترپرایز ساختم و اون رو هم به اکسس اوردم ولی اونهم توی تمام فیلدهام میزنه #DELETED#
در صورتیکه ویوی من دقیقا عین اطلاعات جدوله و هیچ رکوردی رو هم دیلیت نکردم.
اگه ممکنه راهنمایی کنین چکار کنم تا بتونم دیتاهام رو اضافه کنم و بتونم اونها رو تغییر بدم.
ضمنا من اینکار رو فعلا روی کامپیوتر خونه دارم انجام میدم و روی شبکه نیستم ولی بعدا باید کارم رو ببرم روی شبکه محل کار بذارم .
ممنون.
arianaco
16-01-2007, 13:43
با سلام
من دچار مشكلي شدم و يكي از دوستان اين سايت را معرفي كرد و گفت مشكلت را اينجا مطرح كن حتماً كمكت ميكنند .
من قبلاً يك سايت روي يك سرور ويندوز داشتم كه قسمتي داشت كه با بانك اطلاعاتي SQL Server و به كمك ASP.NET كار ميكرد .
به علت مشكلاتي مجبور به تعويض هاست شدم - فايلهاي بك آپ گرفته شده را هم آپلود كردم ولي قسمتهايي كه با SQL كار ميكرد ، دچار مشكل است و نمي توانم اطلاعات آن را مجدداً بازيابي كنم .
در backup فايلهاي سايتم يك دايركتوري بنام DB وجود دارد كه در آن 2 فايل با پسوند MDF و LDF وجود دارد .
من بانك اطلاعاتي جديد در هاست ايجاد كردم و يوزر و پسورد هم دادم - برنامه SQL هم نصب كردم ولي نميدانم چه جوري اطلاعات قبلي بانك اطلاعاتي را برگردانم .
اگر از دوستان كسي راهنمايي و كمك كند بينهايت ممنونش خواهم شد .
ID Yahoo : ariana_ir
MasterData
16-01-2007, 17:22
من با اکسس کار میکنم و تازگی واسه محل کارم میخوام یه برنامه تحت شبکه بنویسم و از SQL 2000 برای بانکش استفاده کنم
نوشتن یه برنامه تحت شبکه به این منظور نیست که شما حتما از SQL Server استفاده کنید مشا از اکسس هم میتونید استفاده کنید ولی SQL امکانات بسیار پیشرفته تری در اختیار شما میذاره که در صورت آشنایی خیلی از برنامه تویسی شما راحت تر میشه
اما یه سوال؟ شما چرا اکسس رو به بانک SQL لینک می کنید؟ ظاهرا برای شما یه تصور غلط پیش اومده
شما با دیتا بیس SQL می تونید دقیقا همون عملیات رو انجام بدین و هیچ نیازی هم به اکسس ندارید
نکته: لینک بین دیتابیس اکسس و SQL یه لینک استاتیک است یعنی با تغییر اطلاعات در SQL در اکسس هیچ تغییری حاصل نمیشه
MasterData
16-01-2007, 17:26
من بانك اطلاعاتي جديد در هاست ايجاد كردم و يوزر و پسورد هم دادم - برنامه SQL هم نصب كردم ولي نميدانم چه جوري اطلاعات قبلي بانك اطلاعاتي را برگردانم
سوالتون رو در بخش.Net می پرسیدین بهتر بود
ظاهرا شما از دیتا بیس Back Up دارین . خوب آیا هاست شما امکانات بازیابی Restore رو داره. در صورت مثبت بودن می تونید دیتابیس رو بازیابی کنید خیلی ساده
اگر هم فایلهای MDF و LDF رو دارین احتمال خیلی زیاد می تونید اونها رو ATTACh کنید
<مشکلتون رو با پشتیبانی هاست در میان بذارید اونا خیلی بهتر راهنمایی می کنن>
مشکل اینجاست که بانک رو ساختم و به اکسس هم لینکش دادم ولی توی اکسس که جدول رو باز میکنم فقط رکوردها رو نشونم میده و اجازه هیچ تغییری رو روی اونها بهم نمیده !
یه View هم توی انترپرایز ساختم و اون رو هم به اکسس اوردم ولی اونهم توی تمام فیلدهام میزنه #DELETED#
در صورتیکه ویوی من دقیقا عین اطلاعات جدوله و هیچ رکوردی رو هم دیلیت نکردم.
.
ببینید شما می تونید بدن استفاده از sql وتنها با اکسس برنامه شبکه نوشت.
در ضمن به دلیل اینکه اکسس و sql از موتور های مختلفی استفاده می کنند ممکن است حاصل VIEW یکی نباشد.
در زمان نصب SQL Server Enterprise پیغام خطای زیر نمایش داده میشود
MicroSoft SQL Server 2000 Enterprise Edition server component is not supported on this operation systrm. Only Client components will be avalible for installation
برای برطرف شدن این خطا چه باید بکنم.
ضمناً سیستم عامل من ویندوز اکس پی سرویس پک 2 است و کامپیوتر من کارت شبکه ندارد.
MasterData
19-01-2007, 11:12
شما بايد از نسخه Personal استفاده كنيد تا بتونيد روي ويندوز Xp نصب كنيد
Mahmood_N
06-02-2007, 14:21
سلام
من توی BackUp و Restore از بانک SQL توی دلفی مشکل دارم ، اگه یه نمونه برنامه که این کارها رو به صورت کامل انجام بده واسم بزاری ممنون می شم ...
با تشکر ...
موفق باشید ...
delphianddotnet
07-02-2007, 02:22
سلام
من توی BackUp و Restore از بانک SQL توی دلفی مشکل دارم ، اگه یه نمونه برنامه که این کارها رو به صورت کامل انجام بده واسم بزاری ممنون می شم ...
اگه سورس Delphi رو ميخواي بگو تا برات بفرستم
اگر هم سورس MsSql را ميخواي فقط كافي F1 بزني و...
Mahmood_N
10-02-2007, 15:20
اگه سورس Delphi رو ميخواي بگو تا برات بفرستم
اگر هم سورس MsSql را ميخواي فقط كافي F1 بزني و...
سلام
ممنونم ...
من سورس دلفی می خوام ...
اگه یه نمونه بهم بدی ممنون می شم ، فقط BackUp و Restore کامل توش انجام بشه !!!
با تشکر ...
منتظرم ...
mahdi bg
10-02-2007, 22:57
سلام
سلام
من توی BackUp و Restore از بانک SQL توی دلفی مشکل دارم ، اگه یه نمونه برنامه که این کارها رو به صورت کامل ......
خیلی وقته شما و سرباز و مرد مباح نمی یایین سر بزنین
delphianddotnet
11-02-2007, 02:29
اگه یه نمونه بهم بدی ممنون می شم ، فقط BackUp و Restore کامل توش انجام بشه !!!
بله حتما" در اولین فرصت میفرستم
ssaffari
27-05-2007, 16:07
سلام من یه سوال دارم :
چه طوری اعداد را در sql سه رقم سه رقم با ویرگول جدا کنم مثل 123.456 هر کاری می کنم نمی شود اگر برنامه ای هم می شه نوشت لطفاً راهنمایی کنید
مرد مباح
27-05-2007, 17:48
نميدونم توي SQL راحي داره كه بشه.
ولي من خودم يك نمونه Function براي اين كار درست كرده بودم.
ولي دوستان اگه راهي بلدن كه توي SQL ميشه اين كارو كرد لطفا راهنمايي كنن.
مننون
H A M E D
27-05-2007, 18:25
نميدونم توي SQL راحي داره كه بشه.
ولي من خودم يك نمونه Function براي اين كار درست كرده بودم.
ولي دوستان اگه راهي بلدن كه توي SQL ميشه اين كارو كرد لطفا راهنمايي كنن.
مننون
توي SQL تا اون جايي كه من مي دونم نميشه دوستمون هم مي تونن از همون فانكشن استفاده كنن.
جز اين من كه راهي بلد نيستم.
MasterData
28-05-2007, 00:24
سلام من یه سوال دارم :
چه طوری اعداد را در sql سه رقم سه رقم با ویرگول جدا کنم مثل 123.456 هر کاری می کنم نمی شود اگر برنامه ای هم می شه نوشت لطفاً راهنمایی کنید
معمولا اين جور كارها رو رف اپليكشين انجام ميدن
ديتابيس ها اصولا لزومي ندارن اينجور چيزا رو ساپورت كنن
سلام
دوستان توی اداره ما برنامه ای هست که از sql استفاده می کنه و اطلاعات رو روی سرورش ذخیره میکنه . یعنی اطلاعات از چندین سیستم وارد میشه و در اونجا ذخیره میشه .
حالا من چطور به این بانک ول بشم و ساختار بانکها رو ببینم (اسم جدول ها و نام فیلد ها و .....)
اینم بگم که مدیر سیستم در دسترسم نیست و منم نمیخوام کار غیر قانونی کنم . میخوام بدون کمک گرفتن از مدیر این کارها رو انجام بدم
ممنون و منتظرم
MOHAMAD_REZA
17-06-2007, 08:46
من يه برنامه نوشتم با دلفي كه از پايگاه داده SQL استفاده ميكنه. منتها رو كامپيوتر خودم هست. واسه اينكه چند تا كاربر شبكه بتونن باهاش كار كنن باس چيكا كنم؟
من server نيستم خودم يه userهستم و شبكه اينجا winxp هستش. اگه باس چيزي رو به serverمنتقل كنم چطور اينكارو انجام بدم؟
MOHAMAD_REZA
17-06-2007, 08:48
اينم البته سئوال دوستمه
اگه Log فايل Sql پر بشه چطور باس خاليش كرد؟
MasterData
17-06-2007, 18:18
من يه برنامه نوشتم با دلفي كه از پايگاه داده SQL استفاده ميكنه. منتها رو كامپيوتر خودم هست. واسه اينكه چند تا كاربر شبكه بتونن باهاش كار كنن باس چيكا كنم؟
من server نيستم خودم يه userهستم و شبكه اينجا winxp هستش. اگه باس چيزي رو به serverمنتقل كنم چطور اينكارو انجام بدم؟
شما برای اینکه بتونین در حالت خیلی ساده برنامتون رو در شبکه اجرا کنید باید کانکشن برنامه رو بصورت پویا در هنگام اجرا بسازید (قبلا بحث شده جستجو کنید)
MasterData
17-06-2007, 18:19
سلام
دوستان توی اداره ما برنامه ای هست که از sql استفاده می کنه و اطلاعات رو روی سرورش ذخیره میکنه . یعنی اطلاعات از چندین سیستم وارد میشه و در اونجا ذخیره میشه .
حالا من چطور به این بانک ول بشم و ساختار بانکها رو ببینم (اسم جدول ها و نام فیلد ها و .....)
اینم بگم که مدیر سیستم در دسترسم نیست و منم نمیخوام کار غیر قانونی کنم . میخوام بدون کمک گرفتن از مدیر این کارها رو انجام بدم
ممنون و منتظرم
شما اگه اطلاعات یوزر sa رو داشته باشین روی سیستم خودتون میتونید یک Instance که به سرور مورد نظر متصل میشه ایجاد کنید(باید حتما یک کاربر از سرور داشته باشید)
برای اینکار میتونید یک سرور جدید در Enterprise ایجاد کنید و به جای نام سرور ادرس ای پی یا نام کامپیوتر سرور خودتون رو بدین
mahsanet
18-06-2007, 16:40
سلام. من در sql server یک table ساختم و روی آن یک trigger ساختم که هر موقع جدول insert شد trigger باید پیغامی روی سیستم دیگری در برنامه ای مثل #c یا ++visual c یا perl یا delphi ویا...بدهد.
که در trigger باید یک procedure ساخت که در آن ip و port و پیغام باشد . خودم این برنامه را در perl اجرا کردم ، لطفا اگر کسی می تواند در برنامه ی دیگری بنویسد بگه.
سلام
دوست عزيز hrmz
چند تا سوال دارم كه اگه جواب بدين ممنون شما مي شم.
چند تا سوال بنيادي : 1) SQL زبانيه براي كار با بانك هاي اطلاعاتي . حالا SQL SERVER چيه .چيكار ميكنه .
2) وقتي sql server رو نصب كردم چه اتفاقي ميفته و سيستمم آماده انجام چه كارهايي ميشه ؟
3) بانك هايي كه من ميسازم حتما بايد در همون قسمتي با شه كه sql نصب شده (مثلا c)
4)وقتي من يه برنامه مينويسم كه از جدول هاي paradox استفاده ميكنه و از دستورات sql هم استفاده ميكنم كار sql server اين وسط چيه ؟
ممنون و منتظر جواب هستم
مرد مباح
01-07-2007, 10:36
1. SQL زبان استفاده از دیتابیسهاست. ولی SQL Server برنامه ای برای ساخت دیتابیس.
2. آماده ساخت و استفاده از بانکهای اطلاعاتس SQL میشه.
3. تا جایی که من میدونم هر جایی میتونه باشه. فقط باید درست کانکت بشه.
4. توی سوال اول جواب داده شده.
ضمنا SQL خیلی قویتر از پارادکس هست چون حداقل از سیستم تیبلهای ترکیبی در یک فایل استفاده میکنه.
موفق باشی.
MOHAMAD_REZA
02-07-2007, 09:19
سلام
من يه edit دارم و ميخوام با زدن حروف فاميل يه نفر توي يه dbgrid اونايي كه اين فاميل رو دارن بياد. مثلا من ميزنم "ب" همه اونايي كه فاميلشون با "ب" شروع ميشه بيان. من پايگاه دادم Sql server هست و يه Stored Procedure واسه اينكار نوشتم :
CREATE PROCEDURE like_famil @@famil varchar(30) AS
select * from moshakhasat where (famil like '%'+@@famil+'%')
GO
ولي برا حروف فارسي جواب نميده. ممكنه راهنماييم كنين ..
مرد مباح
02-07-2007, 09:36
دوست عزیز.
سوالتون به این بخش مربوط نمیشه. لطفا دقت کنید.
جواب :
شما میتونین به راحتی توی رویداد OnChange اون Edit که گفتین کدهای زیر رو بنویسین.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
موفق باشی
MOHAMAD_REZA
03-07-2007, 11:26
دوست عزیز.
سوالتون به این بخش مربوط نمیشه. لطفا دقت کنید.
جواب :
شما میتونین به راحتی توی رویداد OnChange اون Edit که گفتین کدهای زیر رو بنویسین.
موفق باشی
سلام
نه من كه table ندارم عزيزجان . اگه adotable هم بذارم و كد شما رو بدم جواب نميده. ميشه بگي اشكال stored procedure من چيه؟
يه سئوال ديگه
ميخوام ببينم يه table در يك database هست يا نه . بايد چيكار كنم؟ منظورم تو sql serverهستش
با تشكر
MOHAMAD_REZA
03-07-2007, 13:07
سلام
اينجا هيچكي نيست؟
چطور ميتونم يك ارتباط connection رو در زمان اجراي برنامه ايجاد كنم؟
تا برنامه ام روي هر دستگاهي تو شبكه اجرا بشه .
پيدا نكردم . اگه ميشه برام يه لينك بذارين
مرد مباح
04-07-2007, 09:01
سلام
نه من كه table ندارم عزيزجان . اگه adotable هم بذارم و كد شما رو بدم جواب نميده. ميشه بگي اشكال stored procedure من چيه؟
يه سئوال ديگه
ميخوام ببينم يه table در يك database هست يا نه . بايد چيكار كنم؟ منظورم تو sql serverهستش
با تشكر
دوست عزیز.
من خودم قبلا این مسئله رو چک کردم و جواب داده.
به نظر من هم شما اگه به جای علامت '%' از علامت '*' استفاده کنی مشکلت حل میشه.
ولی یک لطفی کن و مباحث کد دار رو در یک [code] قرار بده که درست دیده بشن. و مثل کد پروسیجر شما نشن.
موفق باشی.
مرد مباح
04-07-2007, 09:03
برای اون سوالت درباره وجود یک تیبل هم یک روش غیر مستقیم توی دلفی بلدم و نمیدونم توی Sql میشه این کارو کرد یا نه.
موفق باشی.
MOHAMAD_REZA
04-07-2007, 09:41
ممنون
1- روش غير مستقيم تو دلفي چي بود نگفتي؟ از دلفي هم بتونم اينكارو بكنم عاليه
2- چطور ميتونم يك ارتباط connection رو در زمان اجراي برنامه ايجاد كنم؟
پيدا نكردم . اگه ميشه برام يه لينك بذارين.
بازم ممنون
مرد مباح
04-07-2007, 14:22
1. باید اسم دیتابیس رو عوض کنید در تیبل و یا ... و سپس اکتیوش کنید.
اگه وجود نداشته باشه Error میده و میتونین از روش اصلاح خطا استفاده کنید.
2. اگه منظورتون AdoConnection هست باید پارامترهای توش رو عینا کپی کنید و بخش فایل مورد نظرتون رو موقع لزوم تغییر دهید.
MasterData
05-07-2007, 00:16
سلام
اينجا هيچكي نيست؟
چطور ميتونم يك ارتباط connection رو در زمان اجراي برنامه ايجاد كنم؟
پيدا نكردم . اگه ميشه برام يه لينك بذارين
1. SQL زبان استفاده از دیتابیسهاست. ولی SQL Server برنامه ای برای ساخت دیتابیس.
2. آماده ساخت و استفاده از بانکهای اطلاعاتس SQL میشه.
3. تا جایی که من میدونم هر جایی میتونه باشه. فقط باید درست کانکت بشه.
4. توی سوال اول جواب داده شده.
ضمنا SQL خیلی قویتر از پارادکس هست چون حداقل از سیستم تیبلهای ترکیبی در یک فایل استفاده میکنه.
موفق باشی.
من هم از این سوالات بنیادی دارم
بانک اطلاعاتی (جدولها و دستورات ) هم باید همونجا وارد بشن (SQL Enterprise Manager)
من اصلا با محیطش آشنا نیستم ولی دستورات و برنامه نوشتنشو بلدم البته فکر کنم
لطفا در مورد اینکه دستورات باید کجا وارد بشن کاملا توضیح بدید مشکله من اینه که پایگاه داده گذروندم ولی آزش رو نه برا همین برای نوشتن پروژه مشکل دارم
MOHAMAD_REZA
09-07-2007, 09:11
سلام
بابا مشكل من حل نشد. برين توي SQL Query Analyzer و اينو بنويسين :
با فرض اينكه يه جدول با نام moshakhasat دارين. الان مياد همه اونايي كه فاميلشون با da شروع ميشه رو ميده. مشكلي هم نداره. حالا من چون فاميلام فارسي هستن بجاي اون da ميام حروف فارسي ميذارم . خطا نميده ولي هيچي رو هم نمايش نميده. باس چيكار كنم ؟
MOHAMAD_REZA
09-07-2007, 12:56
اينجا چه جوري عكس بفرستم
ميدونم به اين تاپيك ربطي نداره ولي يكي جوابمو بده
ممنون
NoneForce
09-07-2007, 13:14
اينجا چه جوري عكس بفرستم
ميدونم به اين تاپيك ربطي نداره ولي يكي جوابمو بده
ممنون
سلام
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
يا
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام به دوستان عزيز
قبل از هر چيز از دوستان كه تا بحال منو راهنمايي كرده اند كمال تشكر رو دارم
چون قصد دارم كار با SQL و SQL Server رو ياد بگيرم تمام وقتم رو در اين راستا هزينه خواهم كرد .
حالا اصل مطلب : در صفحات قبل در مورد SQL و SQL Server سوال پرسيدم . بعد از جواب دوستان و كمي وب گردي با طريقه نصب SQL Server آشنا شدم . همچنين حالا مي تونم بانك SQL هم بسازم . اين تا اينجا
در دلفي چطور مي تونم به بانك هاي از نوع SQL Server متصل بشم . اين رو هم در نظر بگيريم كه برنامه بعدا در روي يك سستم ديگه نصب خواهد شد (فعلا كاري با شبكه نداريم ) چطور بانك رو بهش معرفي كنم كه بعد از نصب شدن در سيستم هاي ديگه مشكلي براي موقعيت بانك از نظر محل قرارگيري نداشته باشيم ؟
حالا براي مرحله بعد مي خوام برنامه بتونه اطلاعات بانكيش رو به يه سيستمي ديگه توي يه شهر ديگه بفرسته .
ممنون و منتظرم
MOHAMAD_REZA
19-07-2007, 10:02
سلام
براي اتصال به بانكهاي SQL Server از طريق يه برنامه دلفي بايد از كامپوننت هاي تب ADO استفاده كني.
ميتوني با يه ADOConnection به SQL Server وصل بشي.
واسه اينكه مشكلي براي نصب تو سيستم هاي ديگه نداشته باشه ميتوني ارتباط رو در زمان اجرا بسازي. كه قبلا در موردش بحث شده .
در مورد فرستادن به شهر ديگه من اطلاعاتي ندارم ولي برام جالبه كه بدونم .اگه كسي در اين مورد كمك كنه عاليه .
MOHAMAD_REZA
21-07-2007, 09:34
سلام
من يه سئوال داشتم كه پرسيده بودم :
جناب مستر ديتا بهم گفتن :
شما برای اینکه بتونین در حالت خیلی ساده برنامتون رو در شبکه اجرا کنید باید کانکشن برنامه رو بصورت پویا در هنگام اجرا بسازید (قبلا بحث شده جستجو کنید)
ولي هرچي جستجو ميكنم نميتونم چيزي در اين مورد پيدا كنم كه مشكلمو حل كنه . ممكنه راهنماييم كنين ؟
MasterData
21-07-2007, 16:38
دمت گرم بابا
پست منو صفحه قبل نگاه کن
نامه عشاقانه که ننوشتم دقیقا مخصوص سوال شما جواب دادم
MOHAMAD_REZA
25-07-2007, 09:25
دمت گرم بابا
پست منو صفحه قبل نگاه کن
نامه عشاقانه که ننوشتم دقیقا مخصوص سوال شما جواب دادم
سلام
ممنون آره ديدم. ميشه بگي اين serverrec چه object ي بوده؟
اون dtmGlobal.adocnnTravelAgency قضيش چيه؟
ببخشيد من تازه sql رو شروع كردم . اگه يه توضيح كوچولو بدين ممنون ميشم
من دنبال مطلبی در مورد بانک های اطلاعاتی SQL server میگردم.گفتم شاید شما بتونید کمکم کنید.
راستش مثلا باید تو اینترنت تحقیق کنم. اما هیچ مطلب خوبی در این رابطه نیست.
میشه کمکم کنید>؟؟
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.