ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : از کبد چرب تا HIV !!!

roohroba
21-10-2015, 17:27
درود بر شما
از اونجا که سال پیش بر حسب درخواست پزشک خود به آزمایشگاه مراجعه نموده و تست هایی برای چکاپ انجام دادم و از بد حادثه آنزیم هایی کبدی بسیار بالاتر از حد نرمال نشان میداد ( S.G.O.T:81 و S.G.P.T: 230 ) یک دوره از داروی لیورگل استفاده کرده و بیخیال ماجرا شدم. چند روز پیش بر حسب اتفاق تصمیم به انجام آزمایش دوباره کبد گرفتم، اینبار نتایج به این ترتیب بود ( S.G.O.T : 61 و S.G.P.T : 141 ) بدین ترتیب نگرانی من در مورد کبد چرب و عوارضش فزونی یافت و تصمیم به مراجعه به یک پزشک متخصص در این مورد گرفتم. ایشان که دارای بورد فوق تخصص گوارش و کبد هستند با توجه به عرایض من این تست ها را تجویز نمودند:
Fe, TIBC, T.Protein, Prot.Elec,Ceruloplasmin,Anti dsDNA,ANA,HCV,HIV1/2,HBS-Ag,t-TG IgA,Ferritin,t-TG IgG
سوالی که بنده دارم اینه که با توجه به علائم و اینکه من داروهای مختلفی برای مشکل اضطراب و افسردگی و ... مثل پروپرانولول، فلووکسامین و امثالهم مصرف کرده و میکنم و فست فود و کم تحرکی هم مازاد بر آن است، آیا تجویز تست های گرانی مثل HIV که کاملا نامربوط به آنزیم های کبدی است ضرورت دارد آیا که متحمل هزینه و استرس ناشی از آن شد؟!

M.R.S.
21-10-2015, 19:40
در برخورد با افزایش بدون علامت آنزیم های کبدی،استراتژی واحدی وجود نداره و رویکرد های مختلف از طرف گروه های مختلف توصیه شده
آزمایش هایی که برای شما درخواست شده بیراه نیستند،چون همگی برای رد علل این اختلال نیاز هست
مثلا هپاتیت ویروسی،ویلسون،سلیاک،هپاتی ت اوتوایمیون،هموکروماتوز و...

یم رویکرد میتونه بررسی مرحله به مرحله این تست ها باشه
یعنی اول دارو ها و گیاهان دارویی و بیماری های محتمل تر مثل هپاتیت الکلی؛هپاتیت ویروسی و کبد چرب بررسی بشه
و به همین صورت ادامه پیدا کنه

این روش میتونه هزینه های آزمایشگاهی رو کم کنه؛البته در ایران هزینه های آزمایش کم هست و البته شما باید هزینه های ویزیت مکرر رو هم حساب کنید

در مورد HIV باید بگم نامربوط نیست و مانند گذشته هنگام درخواست این تست،بعنوان تابو حساب نمیشه،حتی یکی از آزمایش هایی که در غربالگری آزمایشگاهی حاملگی انجام میشه همین تست هست و یا در تمام بیمارانی که نیاز به جراحی دارن تست میشه و گمان نکنم چندان گرون باشه و جزو تست های ارزون این لیست حساب میشه

در کل باید بگم،رویکرد پزشک شما با توجه به تخصصش اشتباه نیست

roohroba
21-10-2015, 22:34
به نظر شما در مورد افزایش بدون علت آنزیم های کبدی درخواست یک سونوگرافی از کبد ارجح بر این تست ها نیست؟ از نظر بزرگ بودن و احتمال سیروز کبدی؟

M.R.S.
21-10-2015, 22:45
برای سیروز که حیر؛چون سیروز مرحله انتهایی بیماری کبدی هست
اما برای بررسی از نظر کبد چرب ابزار مفید و کم خرجی هست،اگرچه که حساسیت و دقت زیادی نداره...در صورتی که شک به این بیماری باشه ،انجام اون در نظر گرفته میشه