PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : سوال در رابطه با باطری ولتاز و امپر

iranch
18-09-2015, 09:24
درود
من یک رکوردر sony 523f دارم. که 3 سال گذشته و باطری اون خلاص کرده
خواستم باطری بخرم و باطری خودش دیدم که AAA هست و NH
بعد زده روش 1.2 ولت استاندارد و 800mAh و حداقل 750mAh
حالا خواستم باطری بخرم دیدم باطری هایی هست که 1350 mAh هم هست. ایا اینها هم میشه استفاده کرد؟ فرقش فقط این هست که شارژ بیشتر نگه میدارد؟ یا با دستگاه هم خوانی نخواهد داشت؟
در کل منظور از 1350 و 800 چیست؟ یعنی حداکثر جریانی که در ساعت بهمون میده؟ خوب اگر این طور هست، پس برای دستکاه مضر باید باشد. چون بیشتر از حد نیاز یعنی حدودا 1300-800=500 میلی امپر بیشتر میتواند جریان به دستگاه بدهد؟! :n13:
باطری ماشین هم همین طور هست. مثلا همه 12 ولت هستند اما یکی 55 امپر یکی 65 امپر و ...
یا مثلا باطری سکه ای هست. 3 ولت و ظرفیت 150 میلی امپر ساعت. بعد حالا باطری قلمی 1.5 ولت ظرفیت 1350 میلی امپر ساعت. چطور هست..مگر اختلاف پتانسیل بالاتر ، نباید شدت حریان بیشتر بدهد؟ حال چطور است که 3 ولت ، 150 میلی امپر ساعت میدهد و 1.5 ولت ، 1350 میلی امپر ساعت؟
روی خود دستگاه زده رکوردر زده باطری 1.5 ولت
با عرض پوزش از سوالات زیاد ..

iranch
18-09-2015, 09:27
راستش 1 تا سوال دیگر هم در همین مورد باطری داشتم گفتم شاید با پاسخ دوستان، جوابم بگیرم و نپرسیدم.

_H2_
18-09-2015, 11:09
بله حدس تان صحیح است.
حتی باتری های 2500mAH هم موجود است.
این عدد بیان کننده میزان شارژ دهی است.

اگر در یک بشکه آب فرض کنیم، mAH مانند حجم/بزرگی یک مخزن آب برای نگه است و در این شرایط جریان و ولتاژ مورد نیاز دستگاه شما میشود قطر لوله آب متصل به بشکه و شدت/سرعت جریان عبوری آب میشود آمپر !
بدیهی است ظرفیت یا همان mAH هرچه بیشتر باشد بهتر است ولی قطر لوله (ولتاژ) باید متناسب با دستگاه و سرعت جریان (آمپر) را هم بطور معمول خود دستگاه با نوعی قدرت مکش اش مشخص میکند.
عجب مثال آبکی شد! :n02:

وقتی گفته میشود ظرفیت باتری 800mAH است یعنی باتری با 800mA جریان کشی در 1 ساعت تخلیه میشود.
حالا اگر وسیله شما مدام و یکنواخت (یا میانگین) 200mA جریان مصرف کند، باتری 800mAH تا تخلیه کامل میتواند 4 ساعت دوام بیاورد.
ظرفیت باتری (به میلی آمپرساعت) تقسیم مصرف وسیله (به میلی آمپر) = ساعت کارکرد با یکبار شارژ

پس یک باتری 2500mAH در مصرف مدام 200mA ای میتواند با یک شارژ 12 ساعت کار کند.

البته یک نکته دیگر باقی میماند و آن دستگاه شارژر است که با چه جریانی باتری را شارژ میکند، اگر جریان شارژ زیاد باشد، میتواند موجب صدمه به باتری (و حتی انفجار) شود و اگر کم باشد، زمان زیادی برای شارژ طول خواهد کشید.

اگر فرض کنیم شارژ شما ثابت است (مثلاً داخل خود دستگاه است) یا قصد تعویض آن را ندارید، مورد اول برایتان رخ نمیدهد ولی بطور طبیعی شارژری که برای پرکردن باتری 800mAH طراحی شده بود، زمان دو برابری میخواهد تا باتری 1600mAH را شارژ کند.
موفق باشید.

iranch
18-09-2015, 18:58
با تشکر از شما
ذکر شده که ولتاژ مهم است و ولتاژ باید یکسان باشد. الان روی خود باطری زده 1.2 ولت.. روی بدنه رکوردر زده 1.5 ولت و در سایت و راهنمای رکوردر فقط گفته AAA و نوع باطری که NH
الان این اختلاف ولتاژ ها مهم هست؟؟؟؟ میشه مثالی بزنید که ولتاژ این وسط چی کاره هست؟!

- - - Updated - - -

بله حدس تان صحیح است.
حتی باتری های 2500mAH هم موجود است.
این عدد بیان کننده میزان شارژ دهی است.

اگر در یک بشکه آب فرض کنیم، mAH مانند حجم/بزرگی یک مخزن آب برای نگه است و در این شرایط جریان و ولتاژ مورد نیاز دستگاه شما میشود قطر لوله آب متصل به بشکه و قدرت/شدت/سرعت جریان عبوری آب.
بدیهی است ظرفیت یا همان mAH هرچه بیشتر باشد بهتر است ولی قطر لوله (ولتاژ) باید متناسب با دستگاه و سرعت جریان (آمپر) را هم بطور معمول خود دستگاه با نوعی قدرت مکش اش مشخص میکند.
عجب مثال آبکی شد! :n02:

وقتی گفته میشود ظرفیت باتری 800mAH است یعنی باتری با 800mA جریان کشی در 1 ساعت تخلیه میشود.
حالا اگر وسیله شما مدام و یکنواخت (یا میانگین) 200mA جریان مصرف کند، باتری 800mAH تا تخلیه کامل میتواند 4 ساعت دوام بیاورد.
ظرفیت باتری (به میلی آمپرساعت) تقسیم مصرف وسیله (به میلی آمپر) = ساعت کارکرد با یکبار شارژ

پس یک باتری 2500mAH در مصرف مدام 200mA ای میتواند با یک شارژ 12 ساعت کارد.

البته یک نکته دیگر باقی میماند و آن دستگاه شارژر است که با چه جریانی باتری را شارژ میکند، اگر جریان شارژ زیاد باشد، میتواند موجب صدمه به باتری (و حتی انفجار) شود و اگر کم باشد، زمان زیادی برای شارژ طول خواهد کشید.

اگر فرض کنیم شارژ شما ثابت است (مثلاً داخل خود دستگاه است) یا قصد تعویض آن را ندارید، مورد اول برایتان رخ نمیدهد ولی بطور طبیعی شارژری که برای پرکردن باتری 800mAH طراحی شده بود، زمان دو برابری میخواهد تا باتری 1600mAH را شارژ کند.
موفق باشید.

با تشکر از شما
ذکر شده که ولتاژ مهم است و ولتاژ باید یکسان باشد. الان روی خود باطری زده 1.2 ولت.. روی بدنه رکوردر زده 1.5 ولت و در سایت و راهنمای رکوردر فقط گفته AAA و نوع باطری که NH
الان این اختلاف ولتاژ ها مهم هست؟؟؟؟ میشه مثالی بزنید که ولتاژ این وسط چی کاره هست؟!

gmd
18-09-2015, 19:46
معمولا 1.5 ولت را در صورت متصل کردن آداپتور خارجی روی بدنه مینویسند.

_H2_
18-09-2015, 21:39
سلام
متاسفانه باتری های شارژی قلمی و نیم قلمی 1.2V هستند که کمی کم است ولی مشکلی ندارد فقط شاید از محاسبات ریاضی، دستگاه شما کمتر بایک شارژ کار کند.

شرایط ولتاژ و آمپر در مولد و مصرف کننده:
در اکثریت مدارها اعمال ولتاژ به زور و اجبار آداپتور یا باتری است به همین دلیل اتصال یک وسیله 3V به مولد/باتری 12V باعث سوختن وسیله میشود، مانند آن است که بخواهید به یک کودک یک دیگ غذا را بخورانید!

ولی در اکثریت مدارها، دریافت میزان آمپر به کشش و اختیار دستگاه مصرف کننده است و مولد/باتری باید توان تامین آن راداشته باشد به همین دلیل استفاده از یک آداپتور 2A بجای یک آداپتور 500mA مشکلی ندارد، چون وسیله خودش به میزانی که میخواهد جریان میکشد.

اکثر باتری ها (شارژی و غیرشارژی) باشروع کار، ولتاژشان ثابت نمی ماند و بامصرف هرچه بیشتر ولتاژ خروجی و توان ارائه جریان شان کمتر و کمتر میشود تا حدی که برای روشن نگاه داشتن دستگاه کافی نباشد.

اعداد فقط برای نمونه بیان شده اند و قطعیت ندارند:
وقتی روی یک وسیله ای زده 1.5V شاید با 1.0V هم وسیله روشن شود. قانون نیست بستگی به وسیله دارد، منظور آن است که وسیله با یک محدوده کوچک ولتاژی کار خواهد شد، چون درهرصورت باتری شارژی یا غیرشارژی تخلیه میشود، تخلیه هم نشود زیر بار افت ولتاژ (ولتاژ در زمان روشن شدن دستگاه کم میشود) پیدا خواهد کرد.

اگر وسیله شما با محدوده ای از 1.0V تا 1.5V روشن شود، پس با 1.2V هم روشن میشود ولی فقط 0.2V جا برای دشارژ باتری و خاموش شدن وسیله خواهید داشت، مانند آن است که وسیله را با یک باتری نیمه پر روشن کنید.

(در وسایلی که به ولتاژیاجریان ثابت نیاز است، خود وسیله باکمک زنرها و رگولاتورها ولتاژیاجریان روی عدد مشخصی برش میزند)

تلاش کردم، امیدوارم به جواب تان رسیده باشید.
موفق باشید.

reza850101
21-01-2017, 14:11
بسلام دوستان با 2 باطری نیم قلم شارزی با مشخصات 1.2ولت و800میلی آمپر میشه بجایگزینی باطری 2.4ولت و 650میلی آمپر رسید چطور ؟ ممنون

javad2015
21-01-2017, 14:32
همین که سری به هم وصل بشن ولتاژشون جمع میشه

reza850101
21-01-2017, 14:48
ولتاژ درست میشه با آمپر اضافی خسارت به تلفن بیسیم نمیزنه

reza850101
21-01-2017, 14:54
دوستان من یک تلفن بیسیم دارم که باطریش کمیاب است با مشخصات
2.4ولت و 650میلی آمپر میخواهم از 2تاباطری شارژی نیم قلم بامشخصات 1.2ولت و800میلی آمپر استفاده کنم اولا ایا کاردرستی است ثانیا باسری کردن آمپر اضافی ضرر ندارد ممنون میشم راهنماییی کنید

javad2015
21-01-2017, 14:58
وقتی گفته میشه باتری 800 میلی امپر هست یعنی حداکثر جریان مجازی که میشه ازش کشید 800 میلی ار هست.در واقع دستگاه مشخص میکنه که چه مقدار امپر رو از باتری بکشه.خیر مشکلی نداره دستگاه شما به اتندازه نیازش امپر میکشه..
اینجور بگم ولتاژ تحمیل میشه ولی جریان رو دستگاه بنا به نیازش میکشه...مثلا تو بیکاری اینقدر میکشه تو کار بیشتر.

reza850101
22-01-2017, 08:31
ممنون ازوقتی که گذاشتی:n16:

MOHAMMAD_ASEMOONI
23-01-2017, 02:09
سلام دوستان
سوال:
دستگاهی که با باطری قلمی 1000mA (1A) 5 ساعت کار میکنه , با باتری قلمی 2000mA مدت بیشتری کار میکنه ؟

amin_947
23-01-2017, 08:29
سلام دوستان
سوال:
دستگاهی که با باطری قلمی 1000mA (1A) 5 ساعت کار میکنه , با باتری قلمی 2000mA مدت بیشتری کار میکنه ؟

بله. تقریبا دو برابر

Sardari531
06-09-2017, 20:11
سلام ببخشید
من یه موتور شارژی دست دوم خریدم که شارژر نداره.
و باطریشم میخوام عوض کنم باطری قبلیش ۶ولت ۷ امپره میخوام ۶ولت ۱۲ امپر بگیرم.
سوالم اینه چه شارژی باید بخرم که مناسب باشه؟؟؟ممنون از راهنماییتوم

درضمن یه شارژر دارم که روش زده
Output :7.8v 0.8a

amin_947
08-09-2017, 08:43
سلام ببخشید
من یه موتور شارژی دست دوم خریدم که شارژر نداره.
و باطریشم میخوام عوض کنم باطری قبلیش ۶ولت ۷ امپره میخوام ۶ولت ۱۲ امپر بگیرم.
سوالم اینه چه شارژی باید بخرم که مناسب باشه؟؟؟ممنون از راهنماییتوم

درضمن یه شارژر دارم که روش زده
Output :7.8v 0.8a

برای باتری شما، مهم ولتاژ هست حالا هر چه شارژر شما جریان بیشتری بتونه بده، باتری شما سریعتر شارژ میشه
پس شما باید یه آداپتور 6 ولت تهیه کنید. جریان هم بستگی به خودتون داره اما توجه داشته باشید که جریان زیاد باعث گرم شدن بیشتر باتری در حین شارژ میشه که به تدریج اون رو خراب می کنه. به نظر من آداپتور 6 ولت با جریان حداکثر 2 آمپر می تونه گزینه خوبی باشه.

MOHAMMAD_ASEMOONI
08-09-2017, 13:22
برای باتری شما، مهم ولتاژ هست حالا هر چه شارژر شما جریان بیشتری بتونه بده، باتری شما سریعتر شارژ میشه
پس شما باید یه آداپتور 6 ولت تهیه کنید. جریان هم بستگی به خودتون داره اما توجه داشته باشید که جریان زیاد باعث گرم شدن بیشتر باتری در حین شارژ میشه که به تدریج اون رو خراب می کنه.
به نظر من آداپتور 6 ولت با جریان حداکثر 2 آمپر می تونه گزینه خوبی باشه.

سلام

با اجازه بنده هم نظری میدم:
1- برای باتریِ 6 ولت , ولتاژ شارژر باید بیشتر از 6 ولت باشه وگرنه اصلاً شارژ نمیشه حتی اگر شارژر 1000 آمپر بتونه برق بده .
ولتاژ یعنی فشار . وقتی فشار 2 منبع آب یکسان باشه آب از هیچکدومشون وارد دیگری نمیشه اما اگر فشار آبِ یکیش بیشتر باشه اونوقت آب از اونی که فشارش بیشتره میره به مخزن دوم که فشارش کمتره
حکایت شارژر و باتری قابل شارژ هم همینه . ولتاژ شارژر باید حدود 1 ولت بیشتر باشه
در موردِ آمپر یا همون شدت جریانِ شارژر هم هر چه آمپر شارژر بیشتر باشه باتری زودتر شارژش فول میشه اما زودتر هم خالی میشه

شارژ با آمپر کمتر زمانِ بیشتری میبره اما باتری بهتر شارژ میشه یعنی برق بیشتری ذخیره میکنه و برق دهیش طولانی تر میشه