مشاهده نسخه کامل
: مشکل دوستان با بازی های ایرانی چیست (حتما همه بیان)
ehsan_wwe
01-05-2014, 17:27
سلام
خواهش اول حتما به بحث سر بزنید و هرچقدر هم که خواستید بد دهنی کنید به بازی های فارسی و بازی ساز های ایرانی
به نظرتون مشکل بازی های ایرانی چیه ؟ قیمت بالا - کیفیت پایین - عکس ها و تبلیغ های دروغ - قفل های نصب و سختی تو نصب - داستان های ضغیف و جزئیات دیگه؟
آیا میدانید پولدار ترین آدم های جهان هم مثل ما ایرانی ها شانس بازی کردن اینهمه بازی رو نداشتن (پولشون احتمالا نمیرسیده )
من حالم از صنعتی که یه جورایی یکی از بانی هاش منم بهم می خوره ولی یه سری واقعیت رو باید گفت
اگه بازی باز ها رو انسان های درست کار (مخالف دزدی) یا پایبند به دین اسلام (حلال طلب) تصور کنیم :
بازی های روز (80 دلاری ها ) اگه تو بازار ایران بخواد وارد بشه با توجه به گمرک دلار و سود فروشنده قیمتی حدود 360 هزار تومن یا بالاتر میگره
پس بازی باز های ایرانی تو سال شاید شانس بازی کردن 3 یا چهار بازی بزرگ رو داشته باشن
بازی های کوچکی هم هستن که زود تموم میشن کیفیت پایین تری دارن داستان کوتاه تری که اونا به 20 دلاری معروفن که حدود 200 تا 100 هزار تومن هزینه بر میداره پس بقیه اوقات فراقت بازی باز های ایرانی (مثل خارجی ها ) با بازی های ارزون تر پر میشه
تو اون شرایط بازی ایرانی با کیفیت افتضاح و نابودش قیمت 3 هزار تومنیش میشه نوش جونش
در مورد کیفیت پایین بازی های ایرانی میشه یکی از اصلی ترین علت هاشو این سه تا قرمز بالا دونست
انتقاد من از بازی ساز های ایرانی دروغ گو بودن و دزد بوندشونه
همه تولید کننده ها از نرم افزار های دزدیده شده استفاده می کنند ! همه تولید کننده ها تصاویری و دمو هایی که به دروغ میگن از تویه بازی رو جلد سی دی (یا دیویدی) یا ویدیو رو اینترنت منتشر می کنند که این دروغ و مشکلا بازی باز رو بد بین به بازی های ایرانی میکنه
هر سوالی از قانون بگیر تا آخر من در خدمتم فقط هر نظری داری بگو راحت حرف بزنیم باهم می خوام این مشکل رو به کل حل کنم:n12:
ممنون که وقتتون رو دادید
halflife g
01-05-2014, 18:31
من چند تا مطلبو بگم :
دلايل مشكل با بازي هاي ايراني :
١-كيفيت پايين مخصوصا در بخش plot و level design بازي(مخصوصا وابسته بودن به موضوعات تكراري ايديولوژيك)
٢-نداشتن ايده مخصوصا تو بازيهاي كوچيك كه بستر فراهم تر است(به غير از چند تا بازي ضعيف تو بازار آندرويد)
و گرنه هزينه هاي گزاف ساخت بازي و دزد بودن به نظرم درسته عامل هستش ولي اگه حداقل يه بازي كوچولو نوآورانه هم باشه ميفروشه(نخواستيم AAA بسازن)تخصص به نظرم پايينه(كه دليلش بستر پايينه)
در نتيجه من خودم هرچقدرباشه پاي بازي خارجي مي كنم ولي ٣ تومن واسه يه بازي ايراني نميدم(چون سازنده وظيفه داره به من كيفيت تحويل بده نه اينكه من خريدار وظيفه دارم حمايت كنم چون من و شما كه خريدارايم وقت محدود رو كه حكم طلا داره رو صرف مشاهده كيفيت مي كنيم نه صرف حمايت و تحمل ... )
+
در مورد تجربه تعداد بازيهاي زياد درسته اينجا هر بازي 3 هزار تومن نيست ولي بعد مدتي قشنگ تخفيف ميخورن(يه بازي خيلي معروفو بعد يكي دو ماه از عرضش ميتوني ١٠ دلار بخري) و با شرايطاي خيلي خوبي تو استور فروش ميرن و دوم اينكه وقتي اينترنت درست و حسابي دارن بازي براشون تو يه تجربه چند ساعته خلاصه نميشه كه فرداش برن يكي ديگه بخرن
.
ehsan_wwe
01-05-2014, 18:45
خیلی خیلی ممنون که وقت گذاشتی نظر دادی:n12:
١-كيفيت پايين مخصوصا در بخش plot و level design بازي(مخصوصا وابسته بودن به موضوعات تكراري ايديولوژيك)
کار های خیلی با کیفیت هم هستند ولی خوب هزینه های گذافی برده و برگشت مالی نداشته ( با 3 هزار تومن ) برای همین ارزش کار با کیفیت نداره بازار تحریم ایران (خودمنم برای تحریم دیگه 10 ساله بازی نساختم )
٢-نداشتن ايده مخصوصا تو بازيهاي كوچيك كه بستر فراهم تر است(به غير از چند تا بازي ضعيف تو بازار آندرويد)
ایده خیلی خیلی زیاد هست اتفاقا ولی بستر برای رشد نیست . مثلا شما کافه بازار رو مثال زدید
تو کافه بازار اگه بازی با ایده خوب بزاری تو کثری از ثانیه بین بی نهایت app نا پدید میشه و میره زیر لیست از اونجایی که 99% شایدم بیشتر کار های چرت و مسخره اند پس ما احتمال اینکه کار خوب ببینیم خیلی خیلی کمه
وبلاگ های برسی گیم هم که نداریم یه app review داریم که خودم باهاش مشکل داشتم اومدم اپ توش آپلود کنم سه بار تست کردم نشد پس خیلی ها هم مثل من موفت به کار با اینا نمیشن
الان ترجیه بازی ساز اینه : حالا که قراره با کار های چرت همون پول رو در بیارم وقت و ایده رو خرج نمیکنم (کافه بازار منظورمه )
و گرنه هزينه هاي گزاف ساخت بازي و دزد بودن به نظرم درسته عامل هستش ولي اگه حداقل يه بازي كوچولو نوآورانه هم باشه ميفروشه(نخواستيم AAA بسازن)تخصص به نظرم پايينه(كه دليلش بستر پايينه)
بازی کوچولو نو آورانه تو ایران پخش نمیشه - نمیدونم چرا هیچ پخش کننده ای (گروهی که بازی رو از اینترنت دانلود میکنن و به اسم بازی اورجینال میفروشن) حاظر به خرید بازی های نو آورانه کوچیک نیست
تخصص به نظرم پايينه
تخصص بالا هست ولی کار نمیکنن چون براشون سود نداره مثلا من وقتی میبینم شرکت های آمریکایی میگن برای یک سال کار بهت 300 هزار دلار میدیم دلم نمی خواد تو ایران کار کنم که بیشترین سود یه بازی بزرگ (کوچیک که اصلا صفره ) 70 ملیون تومنه
خیلی ها هم که مثل من پاشون به ایران بند نیست پاشدن رفتن آمریکا و دارن کار میکنن
ولی خیالت رو راحت میکنم متخصص خیلی هست (البته تو جاهای درست اجازه حضور ندارن ) مثلا دانشگاه M I T به من گفته بهت دکترا افتخاری میدم ولی وقتی تو مراجع ایرانی مراجعه کردم بهم گفتن بجز رئیس جمهور هیچ کس تو ایران دکترا افتخاری نمیگیره
در نتيجه من خودم هرچقدرباشه پاي بازي خارجي مي كنم ولي ٣ تومن واسه يه بازي ايراني نميدم(چون سازنده وظيفه داره به من كيفيت تحويل بده نه اينكه من خريدار وظيفه دارم حمايت كنم)
از نظر من حمایت یعنی گدایی بازی ساز
من خودم مخالف گرفتن حمایت از کسی هستم
البته در مورد کیفیت حرفت رو قبول ندارم چون سازنده آزاده هرچی که خواست رو بسازه شما هم آزادی هرچی که خواستی رو بخری نه تو وظیفه داری که بخری نه اون وظیفه داره که برای تو بسازه تو طول زمان کم کم با رعایت این موارد بازی ساز مجبور میشه که برای فروش بیشتر کیفیت کارشو بالا ببره تا از یه بازی 1 دلاری به یه بازی 20 یا 80 دلاری بشه
+
در مورد تجربه تعداد بازيهاي زياد درسته اينجا هر بازي 3 هزار تومن نيست ولي بعد مدتي قشنگ تخفيف ميخورن(يه بازي خيلي معروفو بعد يكي دو ماه از عرضش ميتوني ١٠ دلار بخري) و با شرايطاي خيلي خوبي تو استور فروش ميرن و دوم اينكه وقتي اينترنت درست و حسابي دارن بازي براشون تو يه تجربه چند ساعته خلاصه نميشه كه فرداش برن يكي ديگه بخرن
. نکته خوبیو گفتی خودم به این قضیه فکر نکردم که بازی های بزرگ همشون آنلاین دارن
M0hsen3D
01-05-2014, 19:08
@halflife g:
ببینید بازی کوچیک نوآورانه هیچ فایده ای نداره ساختش از نظر تامین مالی واسه سازندش به دلایل زیر:
تحریم مارکت های خارجی در نتیجه سخت بودن یا نا ممکن بودن فروش در بازار خارج کشور
اوضاع بسیار بد بازار داخل از نظر فروش و پخش بازی (همونطور ک احسان گفت هیچ ناشری تمایل به خرید بازی کوچیک نداره چون از نگاه اون تماما ضرر هست
با نداشتن ایده و کیفیت پایین ساخت کاملا موافقم اما دلایلش این هست تضمینی نیست که تو این بازار اشفته بخوای ریسک کنی و با سرمایه زیاد بازی های با کیفیت تولید کنی که رقباش بازی های بزرگ جهانی هستن.
halflife g
01-05-2014, 22:26
خوب جالب شد و من مطالب زيادي از شما عزيزان يا گرفتم.....
كلا چيزي كه من مي بينم نبود بستر و حمايت هست كه بالطبع توسعه دهنده ها رو دلسرد مي كنه .....البته كلا كشور ما تا جايي كه ميدونم تو هيچ صنعتي بسترساز و در ادامه جريان ساز نبوده(بهترينش خودرو كه پشت سر خيلي ها هستيم)
همين الانش تو ios مخصوصا واقعا بازيهاي كوچيك و f2p رشد عالي دارن چون بسترش رو عالي ساختن چه برسه به بازيها يaaa
+
راستي بازي شبگرد رو ديدين تريلراشو ؟به نظرم بازي خوبي يماد...يعني اولين موردي هستش كه ميشه جدي گرفتتش
.
ehsan_wwe
02-05-2014, 11:22
کار شرکت Ano رو اگه ببینی کار قوی هست که تو IOS و Android هست ولی اینا به پشتوانه فامیلی که تو خارج از کشور داشتن تونستن فروش خوبیو داشته باشن که در نتیجه کیفیت بازی ها هم بالا میره
در مورد بازی شبگرد
شبگرد از جمله بازی هایی بود که 20 میلیارد کمک مالی که دولت به بازی سازا داد رو به جیب نزد و کار کرد باهاش از اون طرف هم همش حمایت ( وام های بدون بازگشت ) گرفت و کلا فروشش خیلی خیلی خیلی پایین خواهد بود تو بازار ایران شاید 600 ملیون هزینه ای که برای ساختش شده برگشت مالیش حدود 80 ملیون باشه ولی به پشتوانه کمک های دولتی میتونه این ضرر رو جبران کنه
شبگرد یکی از همون بازی های با کیفیتی هست که گفتم برگشت مالی نداره
Meysam Raz
02-05-2014, 13:47
سلام به همه دوستان
خلاصه نظرم رو میگم اگر وقت زیادی داشتید برید اسپویلر هم بخونید
تا وقتی هیچ حمایت درست و حسابی ای از بازی سازی نمیشه باید با یک راه دیگه از بازی سازی پول در آورد
حالا میتونه کار کردن روی بازی های خارجی و کرکی باشه یا چمیدونم راه های دیگه
برید بازی خارجی رو فارسی کنید تا هر شرکتی که بخوایید بخرتش ، هر وقت حمایت داشتید یا خودتون مایه دار شدید بازی خوب بسازید چون من خودم به شخصه نمیشینم یک بازی حتی فارسی که نه گرافیک داره نه گیم پلی داره نه داستان درست درمون داره بازی کنم
و اینطور بازی ها مخصوص بچه های ابتداییه و از راهنمایی به بالا هم جواب نمیده.
آخرش اگر بازی کنم هم به خودم فحش میدم تا دیگه بازی ایرانی نخرم یا حداقل بازی ای که چند نفر بازی و نقد نکردن نخرم
یک بنده خدایی میگفت وقتی یک نفر میره دلر میخره فقط یک چیز میخواد : یک سوراخ توی دیوار خونش همین
اون فرد نیازی به جنس مته نداره و براش فرقی نداره از متش جنس طلا باشه یا فولاد باشه یا هر چیز دیگه
در واقع اون داره پول سوراخ روی دیوار رو به شما میده نه دلر
1.من بازی میخرم باهاش سرگرم بشم حالا اینجا فقط باید کیفیت بازی در حدی باشه که بشه بازیش کرد و سرگرمم کنه
وقتی cod و بتل و ... بازی میکنم نمیتونم یک بازی بی کیفیت از لحاظ گرافیکی رو تحمل کنم . اما در یک صورت میشه این داستان رو برعکس کرد ، اونم فارسی بودن بازی یا حداقل زیرنویس فارسی بودن بازیه میدونید چرا؟
هنوز بچه خواهرم میشینه بازی شتاب در شهر و مبارزه در خلیج عدن و... رو بازی میکنه . به خاطر اینه که با تمام این بازی ها ارتباط برقرار میکنه
اما بازهم بعد از چند وقت از کیفیتشون زده میشه میره میشینه gta IV میزنه ولی دوباره برمیگرده بازی های ایرانی رو بازی میکنه چون زبونش رو میفهمه نیازی نیست مثل جی تی ای که هی بیاد پیش من بگه بیا ببین بازی چی میخواد و من باید چیکار کنم
به خدا شما برو دم در یکی از این مغازه های بازی فروشی بپرس ببین چند درصد بچه هایی که بازی میخرن زبانشون خوبه ؟ آخه بچه مدرسه ای راهنمایی و دبیرستانی زبانی بلد نیست که بخواد سر از داستان بازی خارجی در بیاره
یک مشت تکنیک و تاکتیک گرافیکی میبینه و یک سری آدم که باید کشته بشن یا نجات پیدا کنن ، تهش یک ذره از داستان بازی رو میفهمه
این خوبی فارسی بودن بازی رو داشته باشید...
2.از یک طرف دیگه شما هرچقدر هم بحث کنید آخرش یک نتیجه میگیرید و اون نبود سرمایه گذاری مالی و پشتیبانیه
من نمیخوام بازی بی کیفیت بازی کنم و از طرفی چون بازی فارسیه و داستان رو کامل میفهمم به هیچ وجه از نوع بی کیفیت داستانیش نمیخوام بازی کنم
خوب با این حرف شما به این نتیجه میرسی که روی بازیت سرمایه بیشتری بزاری و بیشتر کار کنی . اینجا نیاز به حمایت مالی میشه که به جز یک سری آقا مثل ب.ز معمولا دست من و شما بهش نمیرسه
3. تا اینجای بحث خودتونم به این نتیجه رسیدید اگر حتی بازی خوبم باشه وقتی پخشش خوب نباشه باز نمیتونه فروش کنه
4. شما میگید تخصص هست میخوام بپرسم این تخصص در حد ه.ک بازی هم هست؟ یعنی شما میتونی بازی های روز رو زیرنویس فارسی کنی؟ یا به یه طریقی کلا برای گیمر داخلی قابل استفادش کنی که هر کسی بتونه خط داستانی بازی رو دنبال کنه؟
اگر میتونید که به نظر من برید بازی ها رو فارسی کنید چون اونوقت شرکت ها حاضر هستند ازتون بازی رو بخرن . شرکت خیالش از بازی و ضرر ندادن بازی راحته و شما هم یک سودی میکنی و میتونی این سود رو برای ساخت بازی خودت هزینه کنی یا خرج شخصی خودت کنی بره .
اگر نمیتونید ه.ک کنید پس باید بسازید که خوب شما همچنان باید بشینی و دست روی دست بزاری تا از بازی سازی مثل شما حمایت مالی بشه که خودتم میدونی نمیشه
میثم جان کار حتی میتونه از قضیه فارسی سازی هم رد بشه
الان بازی سازی تو کشور ما مثل فوتبال مملکتمون دقیقا به دلایل مشابه پیشرفتش بلوکه شده و اگه پیشرفتی هم بوده خیلی جزیی و بی اثر بوده .
دلایل مشابه هم میشه : حیف و میل سرمایه ، هدف های Alternative سرمایه گذار ها از سرمایه گذاری ، کمبود متخصص ، نبود تکنولوژی و امکانات کافی ، کیفیت نه چندان خوب محصول ایرانی نسبت به خارجی و ...
مشکلی که تو ایران هست اینه که میخوان از همین الان و از هیچی شروع کنن و طی چندین سال به غولهای بازی سازی برسن . اما چی میشه ؟ این همه سال این همه هزینه مصرف میشه و از اخر باز هم محصول ایرانی چندین سال از نمونه خارجی عقب تره .
الان خود ما تا حالا چند بازی از استدیوهای غیر معتبر و یا خارج از امریکا دیدیم و بازی کردیم ؟ ایا اون ها هم همین برنامه ایرانی ها رو دارن برای پیشرفت تو این زمینه ؟
همونطور که گفتم قضیه بازی سازی هم میتونه مثل فوتبال باشه . ما تا استعداد خوب پرورش ندیم و امکانات خوب و دور از حاشیه در اختیارشون قرار ندیم هیچ وقت پیشرفتی حاصل نمیشه .
ولی حالا که هیچ حمایتی از استعدادهامون نمیشه چه باید کرد . بازی سازی مستقل که عملا ضرره و همینطور شرکتها و نهاد های فعال در این زمینه هم ضرر میکنن . چون بسترش فراهم نیست . نه سرمایه ای ، نه ازادی عملی و غیره و غیره
قضیه فارسی سازی کار خوبیه اما فقط همین نیست و فراتر از اون هم میشه رفت .
مثال میزنم :
شرکت bethesda اومده بازی skyrim رو ساخته . بازی به صورت اولیه شاید یه بازی معمولی RPG در بین هم نوع هاش حساب بشه . ولی ایا این شرکت هدفش واقعا همین بوده ؟
که بیاد روی یک عنوان چندین سال کار کنه و از اخر محصولی معمولی پر از باگ و مشکلات ارائه بده که فروش کمتری بکنه ؟ خیر . برعکس وقتی این بازی رو رلیز میکنه تازه کار اصلی شروع میشه .
بعد از عرضه بازی کلی از بازی سازهای مستقل جهان شروع به کار میکنن . حتی شرکتهای بازی سازی کوچیک هم شروع میکنن به ساخت مود و ابزار مختلف برای این بازی .
سایت نکسوس که خفن ترین community برای توسعه بازی های مختلفه رو اگه نگاه کنین از سرتاسر جهان مودرها جمع شدن تو این سایت و طی این چند ساله بیش از ده ها هزار مود برای توسعه این بازی ساختن .
و الان داریم میبینیم که تا دوسال پیاپی بعد از رلیز bethesda این بازی رو ساپورت میکنه و هنوزهم این بازی فروشش ادامه داره . همینطور ساخت مود برای این بازی هنوز متوقف نشده .
اما واقعا چرا بعضی مودها توسط سازندگانشون که بازی سازهای مستقل یا حتی کاربرهای معمولی هستن اینقدر ساپورت میشن . ایا این مودرها فقط و فقط به هدف خدمت به گیمر ها میان این همه تلاششون رو میزارن واسه ساخت مود ؟
چرا Bethesda این همه ساپورت میکنه این گروه رو ؟ ایا نفعی واسش ندارن ؟ ایا این مودرها در حدی نیستن که خود Bethesda این ها رو استخدام کنه ؟ این سایت پر از ایده است .
ولی چرا حتی یک مودر ایرانی هم توی اینها پیدا نمیشه ؟ ایا ایرانی جماعت تخصصش رو نداره ؟
یک بازی ساز ایرانی میتونه اونجا فعالیت کنه و برای مثال بیاد بازی رو به فارسی ترجمه کنه . یا میتونه بیاد فرهنگ ایرانی رو وارد بازی کنه . یا مودی بسازه که سیستم بازی رو متحول کنه . یا هر چیزه دیگه که یا فرهنگ ایرانی رو نشون بده یا استعداد خودش رو توی بازی سازی نشون بده .
در کل به نظرم ساخت بازی تو ایران به هیچ وجه به هیج جایی نخواهد رسید . البته در شرایط فعلی .
فعلا علاقه مندها و افراد فعال در این زمینه باید در زمینه ویرایش بازی بیشتر فعالیت کنن تا ساخت . چون برخلاف ساخت نه ضرر سنگینی داره ، مخاطب و درخواست کننده بیشتری داره ، حجم کاری کمتری داره ، و همچنین ممکنه باعث بشه ترنسفر بشه به اروپا :n09:
ehsan_wwe
02-05-2014, 16:35
سلام به همه دوستان
خلاصه نظرم رو میگم اگر وقت زیادی داشتید برید اسپویلر هم بخونید
سلام به تو دوست عزیز ممنون که وقت گذاشتیو خوندی و نظرتو دادی
تا وقتی هیچ حمایت درست و حسابی ای از بازی سازی نمیشه باید با یک راه دیگه از بازی سازی پول در آورد
حالا میتونه کار کردن روی بازی های خارجی و کرکی باشه یا چمیدونم راه های دیگه
برید بازی خارجی رو فارسی کنید تا هر شرکتی که بخوایید بخرتش ، هر وقت حمایت داشتید یا خودتون مایه دار شدید بازی خوب بسازید
موضوع حمایت نیست ملت ایرانو میشناسی که عشق پول مفت دارن میشنین ببینن دولت کجا پول مفت میده میرن میگیرن وقتی 20 میلیارد به بازی سازا داده شده چرا یه بازی در حد روز دنیا ساخته نشده ؟ - حمایت از نظر من یعنی گدایی
بازی سازی یکی از درآمد های مطرح دنیاست و نیازی به حمایت نداره ولی
بازی ساز باید بازی درست بسازه تا پول در بیاره
چون من خودم به شخصه نمیشینم یک بازی حتی فارسی که نه گرافیک داره نه گیم پلی داره نه داستان درست درمون داره بازی کنم
و اینطور بازی ها مخصوص بچه های ابتداییه و از راهنمایی به بالا هم جواب نمیده.
موافقم بازی های که تا امروز ساخته شده خیلی توانایی جذب مخاطب بزرگسال رو نداره
آخرش اگر بازی کنم هم به خودم فحش میدم تا دیگه بازی ایرانی نخرم یا حداقل بازی ای که چند نفر بازی و نقد نکردن نخرم
در مورد نقد : اینجا ایرانه !!! ناقد ها اکثرن خودشون یا دوستاشون بازی سازا هستن و بازی ایرانیو به دو دسته گروه بندی میکنن 1 بازی های دوستان 2 بازی های غریبه و نقد هاشون واقعی نیست
برای نقد بازی های ایرانی خودم دارم فرهنگ ناقد های خارجی که بی طرف هستن رو جا میندازم شما هم سعی کن نقد های game spot و... رو بخونی
.من بازی میخرم باهاش سرگرم بشم حالا اینجا فقط باید کیفیت بازی در حدی باشه که بشه بازیش کرد و سرگرمم کنه
وقتی cod و بتل و ... بازی میکنم نمیتونم یک بازی بی کیفیت از لحاظ گرافیکی رو تحمل کنم . اما در یک صورت میشه این داستان رو برعکس کرد ، اونم فارسی بودن بازی یا حداقل زیرنویس فارسی بودن بازیه میدونید چرا؟
من تمام تلاشم اینه که دزدی ریشه کن کنم یعنی می خوام به مردم بگم که زحمت یه گروه 600 نفره رو نباید به راحتی آب خوردن در نظر نگرفت
پخش کننده میتونه به شرکت تولید کننده درخواست بده تا با زبون فارسی ترجمه کنند شرکت هم بعد 2 هفته زبون فارسی رو + 2 ملیون پک بازی به ایران میده تازه هزینه فارسی کردن رو هم نمیگیره
ولی خیلی خیلی خیلی نکته جالبی رو گفتی که فرق بازی با زبون خود ما با زبون خارجی بود :n12:
2.از یک طرف دیگه شما هرچقدر هم بحث کنید آخرش یک نتیجه میگیرید و اون نبود سرمایه گذاری مالی و پشتیبانیه
من نمیخوام بازی بی کیفیت بازی کنم و از طرفی چون بازی فارسیه و داستان رو کامل میفهمم به هیچ وجه از نوع بی کیفیت داستانیش نمیخوام بازی کنم
خوب با این حرف شما به این نتیجه میرسی که روی بازیت سرمایه بیشتری بزاری و بیشتر کار کنی . اینجا نیاز به حمایت مالی میشه که به جز یک سری آقا مثل ب.ز معمولا دست من و شما بهش نمیرسه
من فکر نمیکنم نیازی به حمایت مالی باشه - وام بانکی شاید (که آزاده و هر کسی می تونه بگیره )
بزار بهتر توضیح بدم این قضیه رو :
ببین مثلا من (به عنوان یه بازی ساز) دلم خیلی می خواد بازی بسازم میرم از دولت 500 ملیون (پول خرید یه خونه دو خابه مرکز تهران) میگیرم میام بازیمم که دلم می خواست رو می سازم میدم بیرون
چه فروش کنه چه نکنه من 500 ملیون گرفتم
( گوش به شایعه هایی که من بهش میگم گدایی نکن حمایت رو یک سری آدم مثل لاشخور میخورن و براش الکی تبلیغ میکنن هیچ سودی هم نداره رو صنعت بازی سازی )
حالا فکر کن من میرم از بانک یه وام بانکی میگیرم 30 ملیون تومن 30% هم سود داره یعنی من بعد از 1 سال باید 39 ملیون به بانک بدم
تنها در صورتی این ریسک رو قبول میکنم که
1 به بازار اهمیت بدم و خواسته هاشو اجرا کنم ( مثل کیفیت مثل داستان و....)
2 تو خودم و تک تک افراد گروه قدرت اجرای خاسته های بازار رو ببینم
پس نتیجه میشه که علت عقب افتادگی بازی سازی ایران همین حمایت هاست
3. تا اینجای بحث خودتونم به این نتیجه رسیدید اگر حتی بازی خوبم باشه وقتی پخشش خوب نباشه باز نمیتونه فروش کنه
حق با توئه ولی یه مشکلی هست
پخش کننده ها پخششون خوبه مشتری هاشون (مغازه های سی دی فروشی بازی ) بازی ایرانی رو حاضر نیستن بخرن چون آبروشون میره - پس با ساختن بازی با کیفیت پخش خوب انجام میشه نا خود آگاه
بازی فیفا 7 ملیون تا فقط چاپ اولشه (دیگه در نظر بگیر یعنی چنتا مغازه تو ایران میرسه به دستشون این فیفا ها - پس بازی ایرانی هم اگه با کیفیت باشه میرسه به دستشون )
. شما میگید تخصص هست میخوام بپرسم این تخصص در حد ه.ک بازی هم هست؟ یعنی شما میتونی بازی های روز رو زیرنویس فارسی کنی؟ یا به یه طریقی کلا برای گیمر داخلی قابل استفادش کنی که هر کسی بتونه خط داستانی بازی رو دنبال کنه؟
من خودم به شخصه دارم ولی سعی من رو فرهنگ سازی برای درست کاریه (آدم با ایمانی هم نیستم ولی به پولی که از راه درست در میاد ایمان دارم)
اگر میتونید که به نظر من برید بازی ها رو فارسی کنید چون اونوقت شرکت ها حاضر هستند ازتون بازی رو بخرن . شرکت خیالش از بازی و ضرر ندادن بازی راحته و شما هم یک سودی میکنی و میتونی این سود رو برای ساخت بازی خودت هزینه کنی یا خرج شخصی خودت کنی بره .
ممنون از نظر گرمی که دادی
ولی یه راه دیگه که من پیشنهاد میدم شاید بد نباشه اینه که این شرکت ها که مفت مفت پول درمیارن از راه دزدی ماهی 600 ملیون حدودا اینا بیان نمایندگی بگیرن از شرکت های بازی سازی روز دنیا تا اون گروه پر جمعیت که کلی برای بازی زحمت کشیدن به تعداد بازی کن هاشون سود ببرند (از لحاظ قانونی کارشون دزدیه ولی خوب قانونو دور میزنن میگن مثلا من بتل فیلد رو ساختم کار بچه های ایرانیه و مجوز میگیرن)
اگر نمیتونید ه.ک کنید پس باید بسازید که خوب شما همچنان باید بشینی و دست روی دست بزاری تا از بازی سازی مثل شما حمایت مالی بشه که خودتم میدونی نمیشه
بازی سازی چیز پیش پا افتاده ای نیست
مثلا کسی که می خواد بازی ساز باشه -- یکی از پیش پا افتاده ترین مواردیه که تو راهشه و باید یاد بگیره
پس کسی که -- میکنه یک باز رو شاید 0.1% یه بازی ساز اطلاعات داشته باشه
در مورد خودم من هیچ وقت کاسه گدایی نگرفتم دستم و منتظر حمایت نشستم
من کارمو کردم همیشه با استدیو های معروف بزرگ خارجی هم به صورت فریلنسری کار کردم
ولی خوب وقتی میبینی تو سال داری
نزدیک 50 هزار دلار رو از دست میدی سر اینکه paypal بلوک میکنه حسابتو ترجیه میدی تا تحریم ها درست نشده بیای اول بازار بازی سازی ایران رو تعمیر کنی - مشتری هارو آشتی بدی و تو کشور خودت کارکنی
:n12::n12::n12::n12::n12:
نظرت خیلی خوب و سازنده بود ایشالا همیشه موفق باشی و اگه یه روزی دیدی سعی من به نتیجه رسید و تونست این بازار رانت خواری و دزدی رو از ریشه بسوزونم یاد من بیوفت :n06:
ehsan_wwe
02-05-2014, 16:43
میثم جان کار حتی میتونه از قضیه فارسی سازی هم رد بشه
الان بازی سازی تو کشور ما مثل فوتبال مملکتمون دقیقا به دلایل مشابه پیشرفتش بلوکه شده و اگه پیشرفتی هم بوده خیلی جزیی و بی اثر بوده .
دلایل مشابه هم میشه : حیف و میل سرمایه ، هدف های Alternative سرمایه گذار ها از سرمایه گذاری ، کمبود متخصص ، نبود تکنولوژی و امکانات کافی ، کیفیت نه چندان خوب محصول ایرانی نسبت به خارجی و ...
مشکلی که تو ایران هست اینه که میخوان از همین الان و از هیچی شروع کنن و طی چندین سال به غولهای بازی سازی برسن . اما چی میشه ؟ این همه سال این همه هزینه مصرف میشه و از اخر باز هم محصول ایرانی چندین سال از نمونه خارجی عقب تره .
الان خود ما تا حالا چند بازی از استدی.............................
در کل به نظرم ساخت بازی تو ایران به هیچ وجه به هیج جایی نخواهد رسید . البته در شرایط فعلی .
فعلا علاقه مندها و افراد فعال در این زمینه باید در زمینه ویرایش بازی بیشتر فعالیت کنن تا ساخت . چون برخلاف ساخت نه ضرر سنگینی داره ، مخاطب و درخواست کننده بیشتری داره ، حجم کاری کمتری داره ، و همچنین ممکنه باعث بشه ترنسفر بشه به اروپا :n09:
سلام شرمنده اگه نقل قول رو کوچیک کردم خاستم دوستان سکته نکنن
والا راستش یه سری از شرکت ها بازی هاشون رو طوری میسازن که قابلیت دست کاری داره اونا یه جواریی کارگر رایگان استخدام میکنن
یعنی کسی که میاد مود میسازه مایه دار نمیشه ولی کمک به ادامه فروش نسخه اصلی بازی میکنه :n02:
ایرانی ها هم میتونن این کارو کنن ولی خوب شاید به نظرشون ارزشش رو نداشته
خیلی ممنون از نظری که دادی:n12:
Meysam Raz
02-05-2014, 17:36
احسان جان باید بگم من از شما ممنونم چون این تاپیک بیشتر برای من و امثال من مفیده و استفاده میکنیم :n12: :n16:
شرمنده نقل قول نمیگیرم چون مطلب همینجوریش قراره زیاد بشه
ببین ما توی ایرانیم . اینجا قانون کپی رایت نیست و با توجه به هزینه هاش بهت قول میدم تا 10 سال آینده هیچ خبری از این قانون توی ایران نخواهد شد
از طرفی درسته کرک کردن و استفاده بدون اجازه از بازی خارجی دقیقا عین دزدی محسوب میشه و منم نمیخوام این داستان رو موجه جلوه بدم اما واقعا؟ ناسلامتی اینجا ایرانه و مطمئنم اون گروه سود خودشون رو از بازی که میدن بیرون میکنن
حالا زکات علمشون رو بدن اینجا بد نمیشه ( اینو از صحبت یکی از دوستان توی همین تاپیک میگم که گفته بود توی دانشگاه ... ) :n02:حالا کلی نخبه ما میفرستیم اونور دوتا بازی هم بیاد اینور چی میشه؟ همین الانم همه دارن کرکی میزنن
از طرفی شما بعد از بازی سازان و شرکت پخش کننده باید گیمر رو مجبور کنی بازی کرکی و کپی نخره
اون راهی که میگی شرکت بازی رو سفارش بده منم قبول دارم و درسته اما خوب میدونی بعدش دیگه همه باید برن بازی رو اورجینال بخرن و با این وضعیت مالی دوباره شرکت برای فروش به مشکل میخوره و نمیاد این کارو بکنه
ولی یه راه دیگه که من پیشنهاد میدم شاید بد نباشه اینه که این شرکت ها که مفت مفت پول درمیارن از راه دزدی ماهی 600 ملیون حدودا اینا بیان نمایندگی بگیرن از شرکت های بازی سازی روز دنیا تا اون گروه پر جمعیت که کلی برای بازی زحمت کشیدن به تعداد بازی کن هاشون سود ببرند (از لحاظ قانونی کارشون دزدیه ولی خوب قانونو دور میزنن میگن مثلا من بتل فیلد رو ساختم کار بچه های ایرانیه و مجوز میگیرن)
این مثالت با اینکه خیلی برام ملموس نشد ( چون نمایندگی اورجینال میفروشه و قیمت بالا ) اما باید بگم روی صحبتم بیشتر با کساییه که این مطلب رو میخونن چون ما هیچ کنترلی رو این شرکت ها نداریم
دوست من اینکه میبینی ما 70-80 میلیون برادریم و هممون دستمون توی جیب همدیگست و داریم از همدیگه میدزدیم برمیگرده به شرایط و فرهنگ حاکم به جامعه
نه من نه شما و نه بقیه بچه هایی که تاپیک رو میخونن نمیتونن درستش کنن ( فعلا )
این کار یک جیب پر پول برای مشتری ( تابتونه محصول قیمت بالا بخره ) و یک همت بلند از طرف دولت و همه میخواد تا بساط دزدی جمع و رعایت کپی رایت باز بشه وگرنه کارای شخصی و انفرادی میتونه یک هنرمند مثل آقای X رو مجبور کنه که بیاد اول سریالش بشینه با مردم صحبت کنه بگه توروخدا کپی نکنید ( که اینم موقتیه و بستگی به خیلی مسائل داره و درمورد بازی مطمئنم فعلا جواب نمیده )
از طرفی اگر این پتانسیل هست تعجب میکنم چرا هیچ مرجع ایرانی ای برای ه.ک بازی های جدید پیدا نکردم چون یک موقعی خیلی دوست داشتم خودم برای بازیهای جدید این کارو انجام بدم اما علمش نبود الانم نیست .
منم امیدوارم شما هم موفق باشی :n12:
کاری که شروع کردی کار فرهنگیه و عمری بیشتر از عمر من و شما میخواد تا بتونی به نتیجه برسی :n16:
Gregar ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])جان
ببین دقیقا منظور منم همینه که باید کار جانبی بشه تا اصلی ( چون واقعا نمیشه )
یک روزی برای فیلم ها با ورژن sub زیرنویس میومد مزخرفا مزخرف
اما همین زیرنویس کردن فیلم ها باعث فراگیری این کار شد و با حضور استعداد جدید طوری شده که الان چندین انجمن زیرنویس و ... داریم و به محض ورود فیلم سریعا زیرنویس میشه ( حتی رفتن فیلم های زمان حضرت نوح رو هم زیرنویس کردن )
ببین کار زیرنویس کردن بازی خیلی پیچیده تره اما وقتی یک عده توش فعالیت کنن و بقیه استفاده کنن مطمئنم بقیه جذب میشن
به نظر من با شرایط موجود زیرنویس کردن بازی خیلی عاقلانه تر از ساخت یک بازی جدیده
شما نمیتونی بازیسازی رو با ساختن بازی شخصی صنعتی کنی و درآمد آنچنانی ازش دربیاری اول باید بازی سازی از گوشه رینگ توی ایران در بیاد بعد بشه صنعت پول ساز
تا اون موقع شما باید یک محصولی با توجه به این تواناییت تولید کنی و ازش کسب درآمد کنی. حالا چی بهتر از زیرنویس و فارسی سازی؟
الان توی انجمن ها هستند کسایی که به خاطر فراگیری میان مجانی فیلم زیرنویس میکنن ولی کسایی هم هستند که از vip ها و... دارن پول هایی درمیارن که من و شما باورمون نمیشه و دارن میرن به سمت دوبله و فراخوان میدن برای همکاری و حقوق میدن
بدون حمایت باید دستت رو بزنی به زانوی خودت ، تا اول درآمد زایی بشه برای خودت ، بعد یک عده بیان از محصولت استفاده کنن و لذت ببرن . در بین این عده استفاده کننده هستند کسایی که به بازی سازی و... علاقه مند میشن . اونوقت میتونی برای اون عده آموزش بزاری و سطح علمی پایین عموم مردم فعلی رو ارتقا بدی
وقتی یک عده داشتی که درجا بازی ترجمه میکردن میتونی بری برای یازی سازی چون از بین این افراد قطعا استعداد ها پیدا میشن
حالا بیخیال از موضوع پرت نشیم و نریم توی توهم :n02:
برای الآن هر آدم عاقلی اگر توی یک شرکت پخش باشه وقتی ببینه میتونه یک بازی عالی خارجی مثل بایوشاک و ... که محتوای خوبی هم داره رو به صورت زیرنویس دار بفروشه باور کن حاضره بالاش به شما پول بده
چون اونا هم میدونن مشتری حاضره پول بیشتر بده اما بازیش فارسی بشه ( من خودم حاضرم کم کم 10 تومن بیشتر بدم جدی میگم اما با توجه به شرایط مالیم نمیتونم بازی اورجینال با زیرنویس فارسی بخرم و هیچ بچه ای توی ایران نمیتونه مگر کمی مایه دار باشن یا با یارانه خونواده بره بخره )
هر آدم عاقلی هم که بلده بازی سازی یا مود سازی کنه باید بره به این سمت و یا سمتی که ازش پول دربیاد
نمونه این دست بردن ها بازی قلعست ، شما خودتون میدونید چطوری بازی قلعه با دوبله دارینوس معروف شد
ehsan_wwe
02-05-2014, 18:22
ممنون میثم جان خیلی از صحبتات استفاده بردم
فقط چنتا مورد
1 دولت رو امر بازی خیلی جدیه تغریبا تو تهران خیلی سخت میشه بازی رو پیدا کرد که غیر مجاز باشه (پخش کننده چاپش نکرده باشه یا هلوگرام نداشته باشه - خودتو نگا نکن مرجعشو بلدی کلا خیلی سخت برای من مثلا پیدا میشه)
2 دولت اصلا تو جریان معنی کرک و دزدیه اینا نیست فکر میکنه شرکت پخش کننده خودش بایو شاک رو ساخته و اگه بفهمه 100% مجوز بهشون نمیده (اصلآ هم این مورد پارتی بازی نیست خوب تخصص اونا چیز دیگه اییه و تو جریان نبودنشون طبیعیه )
3 نگران نباش اگه من وقت کافی داشته باشم (چون با هیچ پولی دهنم بسته نمیشه ) خیلی راحت تمام شرکت های پخش بازی رو که به قانون دروغ گفتن رو دادگاهی میکنم و کپی رایت رو میزایم مثل خارج به عهده اینترنت نه اینکه تو مغازه هم بشه سی دی کپی رو خرید
بعد اصلا نگران قیمت بازی نباشید به قول دوستمون بازی های ارجینال که همشون هم قابلیت آنلاین دارن (بازی های معروف بزرگ) که حد اعقل سه ماه درگیرت مکنن بعضی از روزا قیمتشون میشکنه و میاد پایین در حد 10 دلار
در مورد فروش مد به پخش کننده : من واقعا درک نکردم چرا پخش کننده ها انقدر میترسن از مد ها و اصلا استقبال نمیکنن خودم فکر می کنم چون ممکنه لو بره که کارشون دزدیه
در مورد اینکه اجازه چاپ نمیدن
برای کشور های مثل ایران که برای ورود جنس مالیات گرفته میشه به اسم گمرک اجازه چاپ call of duty برای مثال به ایران داده میشه و تعداد رو مشخص میکنن اینطوری بازی 10 دلاری call of duty ghost تو ایران قابل خرید میشه به قیمت 10 هزار تومن چون هزینه جابجایی و گمرک صفر میشه یعنی یه چیزی حدود 3 دلارو 3 سنت
ممنون که خوندی و خیلی خیلی خیلی ممنون برای نکته هایی که گفتی
من به کیفیت پایین رای دادم که یک جورایی شامل حال همشون میشه.
هزینه بالا وصل هست به کیفیت هر چقدر خوب سرمایه بزاری پس بازی هم کیفیت بالایی خواهد داشت، الان این چند تا بازی داخلی که نسبتا خوبی که در چند وقت اخیر منتشر شدن
مثل گرشاسب بدون هیچ پشتوانه مالی درست و حسابی ساخته شده که به طبع باعث میشه کیفیت بیاد پایین.
به نظر من بازی سازهای داخلی باید شروع به ساخت بازی های کم حجم باشن و سرسختانه به فکر این نباشن که حتما باید شبیه عناوین بزرگ یا همون AAA بسازن، برای مثال مثل همین عنوان Machinarium که با کمترین بودجه توسط یک تیم دو نفره (تا اونجا که یادمه) ساخته شده و بسیار هم موفق عمل کرد و کلی هم درامد برای تیم سازنده داشت.
داخلی ها هم باید این سیستم رو ادامه بدن (که البته استارتشو زدن) و گسترشش بدن.
یک کار دیگه که خوبه اینه که شروع به ساخت عناوینی بکنن که رایگان در اختیار گیمر قرار بگیره ولی اپگرید ها و خرید ایتم ها رو پولی بکنن که الان بهترین شیوه است مخصوصا که بازی جذاب و مهیج باشه حتما هم فروش خواهد داشت.
البته من یک جا شنیده بودم که برای ساخت یک بازی که موضوع بازی در سوریه بود و ما در نقش بسیجی ها در سوریه باید کارهایی میکیردیم، شنیده بودم که بودجه ای که برای ساخت این بازی اختصاص داده بودن دو برابر بودجه گرشاسب بود حالا خودتون تا ته قضیه رو برید.
یک سری خط قرمزها در فضای داخلی وجود داره که اجازه هنرنمایی به بازی سازان رو نمیده.
ehsan_wwe
02-05-2014, 20:30
ممنون از نظری که دادی حتما سعی میکنم همه این ایده ها و نتیجه گیری هارو برای بازی سازا تو قالب یک چهار چوب بنویسم تا کمک به بالا رفتن سطح بازی سازی بکنه
گرشاسب بدون هیچ پشتوانه مالی درست و حسابی ساخته شده که به طبع باعث میشه کیفیت بیاد پایین.
بازی ساز گرشاسب (بازی ساز یعنی کسی که عهده میگره ساخت بازی رو) به کار خودش و تیمش اطمینان داشت همینم باعث شد که سرمایه خانوادگی رو هزینه این بازی کنه البطه دولت بیشتر از سرمایه برگشتی بهش کمک داد نزدیک 1 میلیاردو خورده ای قبل از فروش بازی فروش بازی 60 ملیون تومن بود (اینو از یکی از دوستان شنیده بودم - ولی شاید پایین تر )
به نظر من بازی سازهای داخلی باید شروع به ساخت بازی های کم حجم باشن و سرسختانه به فکر این نباشن که حتما باید شبیه عناوین بزرگ یا همون AAA بسازن، برای مثال مثل همین عنوان Machinarium که با کمترین بودجه توسط یک تیم دو نفره (تا اونجا که یادمه) ساخته شده و بسیار هم موفق عمل کرد و کلی هم درامد برای تیم سازنده داشت.
گروه گیلاس 3 ساله دارن بازی میسازن حتی کیفیت های بالا تر و در صطح کار های خارجی با ایده های نو - جالبه که هیچ در آمد قابل توجه یی نداشتن میتونید تو فیسبوک H golshan رو ادکنید و بپرسید از اوضاعش
نمی دونم چرا ولی در مورد ایران همه چی برعکسه
فعلا فقط میشه از عنوان های بزرگ در آمد کثب کرد - راستی ساخت یه بازی بزرگ اونقدر که فکر میکنید سخت نیستا مدیریتش سخته که پروژه با توجه به خواسته بازار جلو بره
یک کار دیگه که خوبه اینه که شروع به ساخت عناوینی بکنن که رایگان در اختیار گیمر قرار بگیره ولی اپگرید ها و خرید ایتم ها رو پولی بکنن که الان بهترین شیوه است مخصوصا که بازی جذاب و مهیج باشه حتما هم فروش خواهد داشت.
ایده خیلی خیلی خوبی بود ممنون:n12:
بانکا اجازه این کارو به گیم سازا فکر نکنم بدن و کلا فقط تو موبایل فکر کنم جواب بده از نظر من
البته من یک جا شنیده بودم که برای ساخت یک بازی که موضوع بازی در سوریه بود و ما در نقش بسیجی ها در سوریه باید کارهایی میکیردیم، شنیده بودم که بودجه ای که برای ساخت این بازی اختصاص داده بودن دو برابر بودجه گرشاسب بود حالا خودتون تا ته قضیه رو برید.
خبر عجیبی بود چون اون گروه رو میشناسم اگه همچین اتفاقی میوفتاد الان دیگه باید یکی یه ویلا تو شمال خریده بودن نه اینکه کارمنداش برای داشتن درصدی از فروش راضی به کار با حقوق پایین باشن
یک سری خط قرمزها در فضای داخلی وجود داره که اجازه هنرنمایی به بازی سازان رو نمیده.
ممنون میشم این خط هارو مشخص کنی
منظورت بد عادت شدن بازی ساز ها نیست که ؟ منظورم عادت به پول مفت هست
ایده خیلی خیلی خوبی بود ممنون:n12:
بانکا اجازه این کارو به گیم سازا فکر نکنم بدن و کلا فقط تو موبایل فکر کنم جواب بده از نظر من
من اینو نمیدونستم که بانک ها هم باید اجازه بدن :دی
ولی به نظرم تنها راه پول دراوردن همین کار که اپگیرد ها و ایتم های فروشی بزارن با قیمت خیلی کم و ارزون مثلا هزار تومن و دقیقا عین موبایل ها که گفتین ولی نحوه راه اندازیشو دیگه نمیدونم و احتمالا باید سخت باشه.
خبر عجیبی بود چون اون گروه رو میشناسم اگه همچین اتفاقی میوفتاد الان دیگه باید یکی یه ویلا تو شمال خریده بودن نه اینکه کارمنداش برای داشتن درصدی از فروش راضی به کار با حقوق پایین باشن
پس احتمالا چیزی که من شنیدم شایعه ای بیش نبود.
ممنون میشم این خط هارو مشخص کنی
منظورت بد عادت شدن بازی ساز ها نیست که ؟ منظورم عادت به پول مفت هست
نه اصلا، من بازی سازهارو در کشور یک قشر مظلومی میبینم که بیشتر از این که به فکر پول باشن به فکر اینن که بتونن هنر خودشون رو به نمایش بزارن که خیلی چیزها مانع میشه، بودجه، تیم های حرفه ای، حمایت های دولتی و غیره... و منظورم از خط قرمز ها برخی موانع سی یا سی کشور هستش که برای هر کاری که می خواد عمومی بشه قبلش باید یکی بیاد انگشت بزاره روش تایید یا تکذیبش کنه.
ehsan_wwe
02-05-2014, 21:39
ممنون از نظر مجددت
ایده ات خیلی خوبه ها جدی میگم اگه شرکت های بازی سازی بخوننش رو هوا میزننش (ولی خیالت راحت من به کسی نمیگم یا اگه خودم استفاده کردم شما رو تو سود شریک می کنم)
نه اصلا، من بازی سازهارو در کشور یک قشر مظلومی میبینم که بیشتر از این که به فکر پول باشن به فکر اینن که بتونن هنر خودشون رو به نمایش بزارن که خیلی چیزها مانع میشه، بودجه، تیم های حرفه ای، حمایت های دولتی و غیره... و منظورم از خط قرمز ها برخی موانع سی یا سی کشور هستش که برای هر کاری که می خواد عمومی بشه قبلش باید یکی بیاد انگشت بزاره روش تایید یا تکذیبش کنه.
اتفاقآ یه چیز جالب
باورتون میشه گرفتن مجوز برای بازی خیلی آسونه شاید 3 روز طول نکشه (برای همینه که فیفا 3 روز بعد ریلیزش تو ایران قابل خریده - دولت که نمیدونه بازی ایرانی نیست فکر میکنه یه گروه ایرانی ساختنش - این روند مجوز چه برای فیفا چه برای یه بازی ایرانی تو یه زمان 3 روزه انجام میشه)
و اینکه نمیزارن و اینا همش دروغه
راستی منظور من از بازی ساز game programmer یا game designer نیست منظورم game developer هست یعنی کسی که مدیر ساخت یک بازی میشه (اون آدم تا الان که یا تخصص نداشته یا پول نداشته یا مثل روباه منتظر پول های دلتی بوده که 20 میلیارد کمک دولت رو بخوره ) که از نظر من آدم مظلومی نیست
بازی ساز متخصص که به زور وام و ... بازی خوب میسازه و حرفی براش نیست
بازی ساز بی پول چون به کار خودش ایمان نداره پس نمیره وام بگیره یا کارای دیگه کنه یه یه بازی بی کیفیت میسازه میگه تیری تو تاریکی
بازی ساز های روباه هم که دولت تدبیر و امید کلا ریشه شونو خشک کرد
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.