ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : برنامه نویسی را از کجا شروع کنم؟

ali 2990
27-03-2014, 16:50
سلام بنده از برنامه نویسی هیچ نمیدانم لطفا راهنمایی کنید برای یادگیری آن از کجا باید شروع و چه کار باید بکنم؟

kian98
27-03-2014, 17:04
اول بگید چه زبان برنامه نویسی می خواید یاد بگیرید؟

ali 2990
27-03-2014, 18:30
اول بگید چه زبان برنامه نویسی می خواید یاد بگیرید؟

من میگم هیچی از برنامه نویسی نمیدونم اون وقت شما میای میگی کدوم زبانو میخای یاد بگیری خوب یکم در مورد زبان ها و ویزگی ها و کاربرد هاشون توضیح بدین
از ریشه توضیح بدین اصلا برنامه نویسی چی هست؟
(راستی ریاضیم هم بسیار ضعیف هست اخه میگن برنامه نویسی یعنی ریاضی)
یعنی باید برم کتاب های رشته ریاضی فیزیک بخونم؟

kian98
27-03-2014, 19:15
باسلام

پیش درآمد هر زبان برنامه نویسی تحت وب اول HTML هست بعدCSS.

HTML که فکر نمی کنم نیاز به توضیح دادن داشته باشه. زبانی هست که صفحات وب رو می سازه و بدون وجود HTNL اصولا صفحه وبی هم نیست.
CSS هم برای شکل دادن به صفحات وب هست. مثلا فکر کنید شما یه کاغذ می خرید که کاملا سفید هست.حالا می رید یه کاغذ می خرید که توش نقاشی زیبا هست و رنگارنگ هست. کدوم قشنگتره. معلومه کاغذ رنگی.
این جا هم کاغذ سفید مثل HTML می مونه و کاغذ رنگی حکم اینو داره که کاغذ HTML هست و نقاشی و رنگ هاش هم CSS. CSS برای زیباسازی و شکل دادن و حالت دادن به صفحه وب هست.مثلا بدون CSS این کادر هایی که توش پست ها قرار می گیرند رو انجمن نداشت.
بعد از دو زبان بالا می رسیم به زبان های سمت سرور. دو زبان بالا سمت کاربر بودند یعنی کدهای HTML و CSS مستقیما در خود مرورگر کاربر تبدیل به صفحات وب می شوند. ولی در زبان های سمت سرور ابتدا کدها در سرور تبدیل به کدها HTML و CSS می شوند و بعد این کدها به مرورگر کاربر فرستاده می شوند تا توسط مرورگر تبدیل به صفحات وب بشوند.

معروفترین زبان های سمت سرور اول PHP هست بعد هم ASP.NET.
با زبان های سمت سرور می تونید نرم افزارهای تحت وب مانند همون سیستم مدیریت محتوای وردپرس رو بسازید.
مثلا وردپرس با PHP ساخته شد. ASP.NET هم یه زبان سمت سرور از شرکت مایکروسافت هست.

زبان PHP زبان کاملی هست ولی یکم سخته.
زبان ASP.NET زبان راحتی هست و توش میتونید از کدهای VBSCRIPT و C# و غیره استفاده ببرید.

ولی کلا زبان PHP دارای قدرت بیشتری هست.
این دوتا زبان که گفتم معروفترین ها بودند ولی زبان های سمت سرور زیادی هست مثل زبان PERL.

بعد از همه اینها می رسیم به زبان برنامه نویسی MYSQL که زبانی هست که بانک اطلاعاتی یا دیتابیس رو میسازه.
این زبان مخصوص سایت های داینامیک هست چون تمامی اطلاعات سایت های داینامیک مانند نوشته ها و اطلاعات سایت میره توی دیتابیس ولی
در سایت های ایستاتیک چنین نیست و تمامی نوشته ها و متن ها و اطلاعات سایت استاتیک در فایل ها قرار دارند.

سایت های ایستاتیک به سایت هایی میگن که در اون ها نمیتوان رابطه متقابلی با کاربران داشت مثلا توی سایت استاتیک هیچ وقت نمیشه کاربر ثبت نام کرد.
ولی در سایت های استاتیک میشه. شما می تونید فقط با HTML و CSS هم سایت ایستاتیک طراحی کنید ولی برنامه نویسی اینجور سایت ها بسیار سخته.
ولی سایت های داینامیک کارباهاشون راحته.سایت های داینامیک همیشه از سیستم های مدیریت محتوا استفاده می کنند و اطلاعات و نوشته های سیستم مدیریت محتوا هم
که میره توی دیتابیس.

بگذریم، برای طراحی سایت های داینامیک دانستن زبان MYSQL ضروری هست ولی برای طراحی سایت های استاتیک نه.

بعد از همه اینها می رسیم به زبان های فرعی.
این جور زبان ها صرفا ضروری نیستند ولی کاربردشون خیلی زیاده. مثل زبان جاوا اسکریپت.
مثلا اگه جاوا اسکریپت نبود هربار که شما می خواستید از کسی تشکر کنید صفحه Refresh می شد.

در کل نتیجه گیری اینجور میشه که:

اگه می خواهید سایت ایستاتیک طراحی کنید فقط html و css
و اگه می خواهید سایت داینامیک طراحی کنید حتما HTML و CSS و یه زبان سمت سرور (پیشنهاد من php) و زبان MYAQL

ترجیها جاوا اسکریپت رو هم یاد بگیرید بد نیست.

باتشکر

kian98
27-03-2014, 19:18
ریاضی تا حدودی لازمه.

برای الگوریتم نویسی باید استاد ریاضی باشید.

مثلا الگوریتمی که باهاش گوگل رو ساختند توسط چندین ریاضی دان برتر جهان ساخته شده.

وگرنه ریاضی برای این زبان های برنامه نویسی در حد دیپلم کافیه. البته در بعضی قسمت های این زبان های برنامه نویسی مثل PHP نیاز به الگوریتم نوشتن هست.

L͠øneWolf
27-03-2014, 19:22
kian98 فقط برنامه نویسی وب رو توضیح دادن. شما اول باید مشخص کنید که تو برنامه نویسی دنبال چه هدفی هستید. می خواید چی خلق کنید. برنامه موبایل؟ برنامه PC؟ برنامه وب؟ بازی؟ ....
بعد می شه گفت که از کجا باید شروع کنید.

ali 2990
27-03-2014, 19:48
منظور من از برنامه نویسی برنامه های تحت ویندوز برادر نه وب خودم با html ,css اشنایی دارم

L͠øneWolf
27-03-2014, 20:19
برنامه نویسی ویندوز یا برنامه نویسی اپلیکیشن؟

soroosh_cz
27-03-2014, 20:57
ریاضی بلد بودن بستگی داره که بخوای چجور برنامه بنویسی...
اگر مثل اغلب برنامه نویس ها، بخوای سورس کپی کنی، مثلا بخوای یه جستجو برنامه نویسی کنی و بری سر اینتنرت بگردی الگوریتم آماده استفاده کنی، که اصلا ریاضی نمیخواد، فقط باید دستور زبان رو بلد باشی، ولی اگر بخوای از خودت الگوریتم بهینه بنویسی، بله ریاضی میخواد.

از نظر من که بیشتر خلاقیت میخواد تا ریاضی.:n01:

akpa
27-03-2014, 22:29
ریاضی بلد بودن بستگی داره که بخوای چجور برنامه بنویسی...
اگر مثل اغلب برنامه نویس ها، بخوای سورس کپی کنی، مثلا بخوای یه جستجو برنامه نویسی کنی و بری سر اینتنرت بگردی الگوریتم آماده استفاده کنی، که اصلا ریاضی نمیخواد، فقط باید دستور زبان رو بلد باشی، ولی اگر بخوای از خودت الگوریتم بهینه بنویسی، بله ریاضی میخواد.

از نظر من که بیشتر خلاقیت میخواد تا ریاضی.:n01:

تایید میشه
بیشتر خلاقیت میخواد البته کدهای پایه معمولا نیاز به ریاضی دارن اما بیشتر تحلیل زمان اجرای کد هستش که نیاز به ریاضی داره
بیشتر برنامه های امروزی که کاربردی هستن معمولا کار با پایگاه داده هستش که نیاز چندانی به ریاضیات پیشرفته نداره

Msba
28-03-2014, 11:38
فکر می کنم این تاپیک ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) برای شما مفید باشد..

موفق باشید.

ali 2990
28-03-2014, 17:25
خواهشا سفسطه بافی نکنید بنده در مورد برنامه نویسی البته بجز { html , css } کاملا بی سواد هستم بنده به دنبال ساختن برنامه برای ویندوز هستم لطفا کمی در مورد برنامه نویسی توضیح دهید در گوگل خیلی جستو کردم مطالب بسیار گیج کننده و پراکنده هستند بنده میخواهم از صفر شروع کنم و مقدمات یادگیری برنامه نویسی را بدانم (نرم افزار های مورد نیاز،دانش پیش نیازو ...)در اینترنت به بحث هایی مانند الگوریتم و فلوچارت برخوردم لطفا یک توضیح کلی بدهید
در ضمن از طریق فضای مجازی بدون کلاس رفتن یادگیری ممکن است اگر امکان دارد سایت هایی در این زمینه معرفی کنید که کامل باشند
آیا باید کتاب های رشته کامپیوتر را باید بخوانم مانند مبانی؟
با تشکر

kian98
28-03-2014, 17:50
باسلام

فلوچارت در واقع نقشه‌ای هست که برنامه‌نویسان رایانه قبل از نوشتن برنامه به زبان برنامه‌نویسی اصلی آن را ترسیم می‌کنند. با مروری بر فلوچارت روند اجرای عملیات، مراحل و جزئیات برنامه و ورودی و خروجی هر مرحله از برنامه مشخص می‌شه. اسم دیگه فلوچارت هم روند نما هست.

برای برنامه سازی ویندوز باید زبان های خانواده C و خود C رو بلد باشی. زبان های خانواده اش هم C# و C++ هستند. زبان UML رو هم یادبگیرید بد نیست. اگه بخواهید برنامه روی سخت افزار کامپیوتر تاثیر بگذاره باید زبان ماشین (اسمبلی) رو هم یادبگیرید.

الگوریتم هم که نیاز به یادگیری نداره.یک جور دستور و داده هست که برنامه ها بر اساس اون عمل می کنند.

در کل مراحل یادگیری اینجور میشه:

الگوریتم و فلوچارت » زبان C و خانواده اش » زبان اسمبلی و UML (به صورت دلخواه)

تنها چیزی هم که یادیگیریش از روی کتاب و اینترنت غیر ممکنه همین برنامه نویسی نرم افزار و الگوریتم و فلوچارت هست.
تو دانشگاه باید برید رشته نرم افزار و ممکنه بعد از سه یا چهار سال چند خط برنامه بنویسید.

L͠øneWolf
28-03-2014, 18:33
خواهشا سفسطه بافی نکنید بنده در مورد برنامه نویسی البته بجز { html , css } کاملا بی سواد هستم بنده به دنبال ساختن برنامه برای ویندوز هستم لطفا کمی در مورد برنامه نویسی توضیح دهید در گوگل خیلی جستو کردم مطالب بسیار گیج کننده و پراکنده هستند بنده میخواهم از صفر شروع کنم و مقدمات یادگیری برنامه نویسی را بدانم (نرم افزار های مورد نیاز،دانش پیش نیازو ...)در اینترنت به بحث هایی مانند الگوریتم و فلوچارت برخوردم لطفا یک توضیح کلی بدهید
در ضمن از طریق فضای مجازی بدون کلاس رفتن یادگیری ممکن است اگر امکان دارد سایت هایی در این زمینه معرفی کنید که کامل باشند
آیا باید کتاب های رشته کامپیوتر را باید بخوانم مانند مبانی؟
با تشکر
فلوچارت یه نقشه ای هست که روند اجرای یک قطعه کد رو نمایش میده که برنامه نویس ممکنه قبل از نوشتن کد اون رو روی کاغذ رسم کنه. برای نوشتن برنامه نیازی به دادن فلوچارت به کامپیوتر نیست.

برای برنامه نویسی سیستم عامل ویندوز، می تونید برید سراغ زبان های برنامه نویسی مثل سی شارپ، ویژوال بیسیک، سی پلاس پلاس و... می تونید با کتاب های موجود تو بازار شروع کنید. ولی قبلش از دوستان بپرسید که کدوم کتاب مناسبه.

پ.ن. HTML و CSS زبان برنامه نویسی نیستن؛ زبان نشانه گذاری هستن.
پ.ن.2. برای زبان C++ کتاب "دایتل و دایتل" کتاب خوبی هست.

akpa
28-03-2014, 19:07
عزیزم با تجربه ای که من تو زمینه تجاری دارم بهترین ابزار برای نوشتن برنامه های ویندوزی یاد گیری سی شارپ دات نت و یا ویژوال بیسیک دات نت هستش
همچنین یادگیری پایگاه داده هم خیلی لازم هست

ahmad000012
28-03-2014, 21:08
عزیز برو کتاب سی شارپ جعفرنژاد یا دایتل دایتل را بگیر و بخون.

eblis_boy1386
28-03-2014, 23:04
اول باید برای خود مشخص کنی

برنامه نویسی وب میخواهی یاد بگیری یا نرم افزار..!

برنامه نویسی وب کمی راحت تره

به ترتیب باید اینهارو یاد بگیری

html
css
دراخر php یا asp

سرجمع باید 3تا 6ماه وقت بزاری ..! باید پروژه انجام بدی

برنامه نویسی نرم افزار کمی سخت تره قضیه اش

سطح بالا میخواهی یاد بگیری (‌به زبان انگلیسی نزدیک تر است ( تجاری هستند) c,c++

باید الگوریتم اول بخوانی ..! بعد شروع کنی به نوشتن .! ریاضی هم درگیرشی وقتی بخوای الگوریتم یاد بگیری

اگر میخوای برای تفریح یاد بگیری سراغ نرم افزار نرو .! وب یاد بگیر شیرین تر است .!

برنامه نویسی نرم افزار باید اصولی باهات کارکنن