PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : راهنمایی درباره ی پارتیشن بندی ویندوز اورجینال 8

myzen83
15-02-2014, 22:32
درود:
یک لپ تاپ نو خریدم که ویندوز اورجینال 8 روش نصبه. هارد لپ تاپ 750 گیگابایته و فقط یک درایو c داره.
میخوام ابتدا با نرم افزار Easeus Partition Master پارتیشن بندی کنم به 4 درایو و درایو c فقط حجمش 70 گیگابایت بشه. و سپس از ویندوزم با نرم افزار Easeus Todo Backup بک آپ بگیربم.
ولی در عکس پایین درایو c هاردم چند بخش داره! اینا قسمتها چیه؟؟
باید چطوری پارتیشن بندی کنم بدون اینکه ویندوز اورجینال لپ تاپ آسیب ببینه؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

smss.exe
16-02-2014, 09:05
سلام

در مورد اینکه این قسمت ها برای چیه... شما میتونید قسمت Status رو در مورد هر کدوم ببینید:
مثلا اون پارتیشن 40 مگابایتی برای OEM هستش؛ این برای License لپ تاپ شماست. و در کارخونه موقع ساخت اطلاعات License رو در این قسمت قرار دادند.
پارتیشن EFI که 500 مگابایته اطلاعات مربوط به Secure boot و تنظیمات مروبط به اون در UEFI لپ تاپ شما قرار داره و به غیر از این تنظیمات بوت ویندوز هم در این پارتیشن قرار گرفته.. و همینطور برای اون دوتا دیگه که هر جفتش Recovery Partition هستند. اینها هم اطلاعات مربوط به Recovery رو دارند که شامل ویندوز و تنظیمات و بوت و برنامه ها و... هستند.

اگر پارتیشن بندی رو تغییر ندید که بهتره. ولی اگر هم خواستید حتما تغییر بدید فقطا باید اون پارتیشن آخری 7 گیگابایتی رو پاک کنید و یه پارتیشن Extended بسازید و داخل اون هر چندتا که میخواید Logical بسازید.
برای کم کردن حجم پارتیشن C هم میتونید از Shrink استفاده کنید و حجم اون رو کم کنید.

اما حتما باید یادتون باشه که نباید به باقی پارتیشن ها مخصوصا OEM و EFI کاری داشته باشید. چون ممکنه ویندوز شما دیگه بالا نیاد و...
البته این قضیه که من میگم فقط برای زمانیه که بخواید از ویندوز اصلی لپ تاپ استفاده کنید. اگر نه که میتونید همه رو پاک کنید و حتی ویندوز جدید نصب کنید و در مراحل نصب همه رو پاک کنید و دلخواه پارتیشن بندی کنید.

myzen83
16-02-2014, 17:46
سلام

در مورد اینکه این قسمت ها برای چیه... شما میتونید قسمت Status رو در مورد هر کدوم ببینید:
مثلا اون پارتیشن 40 مگابایتی برای OEM هستش؛ این برای License لپ تاپ شماست. و در کارخونه موقع ساخت اطلاعات License رو در این قسمت قرار دادند.
پارتیشن EFI که 500 مگابایته اطلاعات مربوط به Secure boot و تنظیمات مروبط به اون در UEFI لپ تاپ شما قرار داره و به غیر از این تنظیمات بوت ویندوز هم در این پارتیشن قرار گرفته.. و همینطور برای اون دوتا دیگه که هر جفتش Recovery Partition هستند. اینها هم اطلاعات مربوط به Recovery رو دارند که شامل ویندوز و تنظیمات و بوت و برنامه ها و... هستند.

اگر پارتیشن بندی رو تغییر ندید که بهتره. ولی اگر هم خواستید حتما تغییر بدید فقطا باید اون پارتیشن آخری 7 گیگابایتی رو پاک کنید و یه پارتیشن Extended بسازید و داخل اون هر چندتا که میخواید Logical بسازید.
برای کم کردن حجم پارتیشن C هم میتونید از Shrink استفاده کنید و حجم اون رو کم کنید.

اما حتما باید یادتون باشه که نباید به باقی پارتیشن ها مخصوصا OEM و EFI کاری داشته باشید. چون ممکنه ویندوز شما دیگه بالا نیاد و...
البته این قضیه که من میگم فقط برای زمانیه که بخواید از ویندوز اصلی لپ تاپ استفاده کنید. اگر نه که میتونید همه رو پاک کنید و حتی ویندوز جدید نصب کنید و در مراحل نصب همه رو پاک کنید و دلخواه پارتیشن بندی کنید.
متشکرم از راهنمایی ارزشمندتون.
1. آیا میتونم درایو c را بدون اینکه ویندوز فرمت بشه یا خراب بشه به 4 تا درایو تبدیل کنم؟ در عکس اگه دقت کنید سایز درایو c را 689.72 گیگ زده. 2. آیا میتونم یه کاری کنم حجم درایو c فقط بشه 89 گیگ و 600 گیگ باقی مونده را به 3تا درایو 200 گیگی تقسیم کنم؟
3. شما برای اینکار کدوم نرم افزار را پیشنهاد میکنید تا ویندوزم آسیب نبینه و پاک نشه؟
4. چرا شما میگید که فقط یک درایو داشته باشم و پارتیشن بندی نکنم؟!
ببخشید زیاد سوال پرسیدم. بسیار سپاسگزارم.

smss.exe
17-02-2014, 01:42
متشکرم از راهنمایی ارزشمندتون.
1. آیا میتونم درایو c را بدون اینکه ویندوز فرمت بشه یا خراب بشه به 4 تا درایو تبدیل کنم؟ در عکس اگه دقت کنید سایز درایو c را 689.72 گیگ زده. 2. آیا میتونم یه کاری کنم حجم درایو c فقط بشه 89 گیگ و 600 گیگ باقی مونده را به 3تا درایو 200 گیگی تقسیم کنم؟
3. شما برای اینکار کدوم نرم افزار را پیشنهاد میکنید تا ویندوزم آسیب نبینه و پاک نشه؟
4. چرا شما میگید که فقط یک درایو داشته باشم و پارتیشن بندی نکنم؟!
ببخشید زیاد سوال پرسیدم. بسیار سپاسگزارم.

سلام

قبل از هر چیزی این توضیح: در هارهایی که به صورت MBR هستند فقط قابلیت این هست که 4 پارتیشن Primary به صورت همزمان داشته باشیم. برای رفع این مشکل اومدن و پارتیشن های Extended رو ساختند. توی این حالت هر هارد میتونه 3 تا پارتیشن Primary داشته باشه و 1 Extende که داخل اون میتونه چندتا Logical داشته باشه. اینطوریه که تعداد پارتیشن ها زیاد میشه.

برای فهمیدن اینکه MBR هست یا GPT روی Disk 0 توس همون صفحه ی Disk Management کلیک راست کن ببین گزینه ی Convert to GPT Disk داره یا نه؟ چون اگر GPT باشه میشه یه کاری کرد (چون GPT میتونه 128 تا پارتیشن Primary همزمان داشته باشه)

1. زمانی میتونید که پارتیشن 7 گیگ آخر رو پاک کنید و بعد فضای اضافه ی پارتیشن C رو کم کنید از طریق Shrink کردن و بعد اون فضای خالی آخر هارد رو یه پارتیشن Extended بسازید و داخل اون Logical . اینطوری هم چندتا پارتیشن دارید و هم فضای C رو کم کردید.

2. بله میشه. با رعایت مسئله ی توضیح بالا. میتونید از همین صفحه ی Disk Management روی پارتیشن C کلیک راست کنید و گزینه ی Shrink Volume رو بزنید و فضای مورد نظر رو از C کم کنید.

3. هم ویندوز میتونه از طریق Disk Management و هم برنامه های مدیریتی هارد مثل Acronis Disk Director و ...

4. به دلیل اینکه با این کار ویندوز اصلی شما از بین میره (البته منظورم این نیست که پاک میشه؛ منظورم اینه که اگر خراب بشه به همین سادگی نیست که ویندوز رو نصب کنید) نکته ای که داره اینه که ویندوز اصلی رو بعدا نخواهید داشت. چون تنظیمات UEFI و... هم تو ویندوز شما هست پس یه سری تنظیمات و... هم برای TPM و Secure Boot توی لپ تاپ دارید. اگر خودتون ویندوز نصب کنید دیگه License این لپ تاپ برای شما کار نمیکنه.یعنی ویندوز نصب میشه و Active هم میشه. ولی نمیتونید قابلیت های Secure Boot و... رو که گفتم هم داشته باشید. به خاطر همین بهتره که کاری با پارتیشن ها نداشته باشید. اصولا اگر شما یه هارد External داشته باشید که همه ی اطلاعات اصلی رو توی اون بریزید دیگه مشکلی برای چند قسمتی کردن هارد ندارید. همه ی اطلاعات شما توی همون هارد قرار میگیره و به وقتش از اون استفاده میکنید.

myzen83
17-02-2014, 05:44
4. به دلیل اینکه با این کار ویندوز اصلی شما از بین میره (البته منظورم این نیست که پاک میشه؛ منظورم اینه که اگر خراب بشه به همین سادگی نیست که ویندوز رو نصب کنید) نکته ای که داره اینه که ویندوز اصلی رو بعدا نخواهید داشت. چون تنظیمات UEFI و... هم تو ویندوز شما هست پس یه سری تنظیمات و... هم برای TPM و Secure Boot توی لپ تاپ دارید. اگر خودتون ویندوز نصب کنید دیگه License این لپ تاپ برای شما کار نمیکنه.یعنی ویندوز نصب میشه و Active هم میشه. ولی نمیتونید قابلیت های Secure Boot و... رو که گفتم هم داشته باشید. به خاطر همین بهتره که کاری با پارتیشن ها نداشته باشید. اصولا اگر شما یه هارد External داشته باشید که همه ی اطلاعات اصلی رو توی اون بریزید دیگه مشکلی برای چند قسمتی کردن هارد ندارید. همه ی اطلاعات شما توی همون هارد قرار میگیره و به وقتش از اون استفاده میکنید.

درود:
1. اگر من در این همین وضعیت کنونی هارد، ابتدا از ویندوز بک آپ بگیرم و سپس پارتیشن بندی کنم، اگر در آینده از این بک آپ برای نصب ویندوز استفاده کنم دیگه این اتفاق "اگر خودتون ویندوز نصب کنید دیگه License این لپ تاپ برای شما کار نمیکنه.یعنی ویندوز نصب میشه و Active هم میشه. ولی نمیتونید قابلیت های Secure Boot و... رو که گفتم هم داشته باشید." میافته یا خیر؟
2. اگر از ویندوز اصلی بک آپ بگیرم چرا بعدا ویندوز اصلی را نخواهم داشت؟
اگر برای شما مقدوره و زحمتی نیست ممنون میشم مورد 4 را بیشتر توضیح دهید، چون خوب متوجه نشدم که با پارتیشن بندی درایو c چه بلایی سر ویندوز میاد.

سپاسگزارم.

smss.exe
17-02-2014, 13:25
درود:
1. اگر من در این همین وضعیت کنونی هارد، ابتدا از ویندوز بک آپ بگیرم و سپس پارتیشن بندی کنم، اگر در آینده از این بک آپ برای نصب ویندوز استفاده کنم دیگه این اتفاق "اگر خودتون ویندوز نصب کنید دیگه License این لپ تاپ برای شما کار نمیکنه.یعنی ویندوز نصب میشه و Active هم میشه. ولی نمیتونید قابلیت های Secure Boot و... رو که گفتم هم داشته باشید." میافته یا خیر؟
2. اگر از ویندوز اصلی بک آپ بگیرم چرا بعدا ویندوز اصلی را نخواهم داشت؟
اگر برای شما مقدوره و زحمتی نیست ممنون میشم مورد 4 را بیشتر توضیح دهید، چون خوب متوجه نشدم که با پارتیشن بندی درایو c چه بلایی سر ویندوز میاد.

سپاسگزارم.

سلام

1. اگر از طریق خود برنامه ی لپ تاپ Backup بگیرید مشکلی نداره. چون از طریق این کار از تمام پارتیشن های لپ تاپ Backup گرفته میشه. این کار در این حالت بهترین کاره. اگر از طریق خود ویندوز این کار رو انجام بدید بعدا توی Restore حتما باید از یه DVD و یا فلش استفاده کنید که UEFI رو پشتیبانی کنه و براش تنظیم شده باشه. به همین دلیل اگر از برنامه ی خود لپ تاپ استفاده کنید خیلی بهتره.

2. نه دیگه اگر Backup بگیرید ویندوز اصلی رو دارید بعدا. فقط نکته اینه که از تمام پارتیشن ها و با برنامه ی خود لپ تاپ Backup بگیرید.

با پارتیشن بندی هیچ مشکلی سر ویندوز فعلی شما پیش نمیاد. فقط اگر پارتیشن OEM رو پاک کنید License ویندوز شما از بین میره.
توضیح OEM و نوع تنظیم Secure Boot در کارخانه ها:
در مورد OEM اطلاعات بیشتر رو از ویکیپدیا بخونید. اما همینقدر بدونید که یک نوع License هست که مایکروسافت فقط به کارخونه های سازنده ی لپ تاپ و PC و... میده و کارش اینه که به صورت کارخانه ای ویندوز شما رجیستر و Active شده هست.
original equipment manufacturer

در مورد تنظیمات هم بدونید که ما در لپ تاپ ها یک چیپ داریم به نام TPM و وقتی که ویندوز رو از طریق OEM کارخونه ها رجیستر میکنند برای فعال کردن قابلیت Secure Boot حتما از UEFI در کنار و یا به جای BIOS استفاده میکنند. بعد برای اینکه Secure Boot رو تنظیم کنند یک Certificate مخصوص همون ویندوز و License در چیپ TPM قرار میدند. این باعث میشه که هنگام بوت شدن ویندوز ویروس و Malware و ... به اون آسیب نرسونه. به همین دلیله که اگر شما ویندوز رو یه زمانی از بین ببرید به همراه اون پارتیشن OEM پس دیگه این قابلیت نمیتونه کار کنه.
شاید هم بپرسید که چرا ویندوز 8 رو این کار رو باهاش کردن اگه یه زمانی طرف خواست عوض کنه چی؟ به همین خاطر قابلیت های Refresh و Reset به ویندوز اضافه شده و به غیر از این هم Backup که از اول بوده برای رفع این مشکلاته.
اما همه ی اینها برای زمانیه که شما ویندوز رو از دست بدید.
اطلاعات بیشتر:

همه ی مطالب بالا در مورد ویندوز 8 و 8.1 هستش و لپ تاپ هایی که از اول روی اونا ویندوز 8 و 8.1 نصب بوده. چیپ TPM قدیمیه و برای چیزهای دیگه هم استفاده میشه و این تکه از توضیحات من فقط یکی از قابلیت های اون بود.

myzen83
17-02-2014, 16:48
درود:
خیلی راهنمایی خوب و کاملی بود متشکرم.
1. پس آگر من ابتدا(قبل از پارتیشن بندی) با خود ویندوز بک آپ کامل بگیرم و سپس درایو C را پارتیشن بندی کنم البته با این شرط که به دو پارتیشن EFI و OEM دست نزم و فقط پارتیشن 7 گیگی را پاک کنم، در آینده اگر ویندوز خراب شد یا اصلا فرمت شد میتونم از این بک آپ(بک آپ قبل از پارتیشن بندی) استفاده کنم و ویندوز به همون حالتی که روز اول لپ تاپ را خریدم برمیگرده. درست متوجه شدم؟

2. اگر کار بالا(گزینه ی 1) را درست انجام بدم دچار مشکل زیر نمیشوم؟
( به دلیل اینکه با این کار ویندوز اصلی شما از بین میره (البته منظورم این نیست که پاک میشه؛ منظورم اینه که اگر خراب بشه به همین سادگی نیست که ویندوز رو نصب کنید) نکته ای که داره اینه که ویندوز اصلی رو بعدا نخواهید داشت. چون تنظیمات UEFI و... هم تو ویندوز شما هست پس یه سری تنظیمات و... هم برای TPM و Secure Boot توی لپ تاپ دارید. اگر خودتون ویندوز نصب کنید دیگه License این لپ تاپ برای شما کار نمیکنه.یعنی ویندوز نصب میشه و Active هم میشه. ولی نمیتونید قابلیت های Secure Boot و... رو که گفتم هم داشته باشید. به خاطر همین بهتره که کاری با پارتیشن ها نداشته باشید.)

3. شما فرمودید که برای اینکه بتونم درایو c را به 4 تا پارتیشن تقسیم کنم حتما باید پارتیشن 7 گیگ آخری رو پاک کنم. درست متوجه شدم؟
در عکس زیر اگر دقت کنید میبینید که این پارتیشن 7 گیگی تقریبا پر است و اطلاعاتی در آن ذخیره شده، با پاک کردن این پارتیشن ویندوز فعلی و ویندوزی که بک آپ گرفتم و در آینده میخواهم استفاده کنم دچار مشکل نمیشود؟؟؟(جسارتا برای اطمینان خودم پرسیدم)

smss.exe
18-02-2014, 04:03
درود:
خیلی راهنمایی خوب و کاملی بود متشکرم.
1. پس آگر من ابتدا(قبل از پارتیشن بندی) با خود ویندوز بک آپ کامل بگیرم و سپس درایو C را پارتیشن بندی کنم البته با این شرط که به دو پارتیشن EFI و OEM دست نزم و فقط پارتیشن 7 گیگی را پاک کنم، در آینده اگر ویندوز خراب شد یا اصلا فرمت شد میتونم از این بک آپ(بک آپ قبل از پارتیشن بندی) استفاده کنم و ویندوز به همون حالتی که روز اول لپ تاپ را خریدم برمیگرده. درست متوجه شدم؟

2. اگر کار بالا(گزینه ی 1) را درست انجام بدم دچار مشکل زیر نمیشوم؟
( به دلیل اینکه با این کار ویندوز اصلی شما از بین میره (البته منظورم این نیست که پاک میشه؛ منظورم اینه که اگر خراب بشه به همین سادگی نیست که ویندوز رو نصب کنید) نکته ای که داره اینه که ویندوز اصلی رو بعدا نخواهید داشت. چون تنظیمات UEFI و... هم تو ویندوز شما هست پس یه سری تنظیمات و... هم برای TPM و Secure Boot توی لپ تاپ دارید. اگر خودتون ویندوز نصب کنید دیگه License این لپ تاپ برای شما کار نمیکنه.یعنی ویندوز نصب میشه و Active هم میشه. ولی نمیتونید قابلیت های Secure Boot و... رو که گفتم هم داشته باشید. به خاطر همین بهتره که کاری با پارتیشن ها نداشته باشید.)

3. شما فرمودید که برای اینکه بتونم درایو c را به 4 تا پارتیشن تقسیم کنم حتما باید پارتیشن 7 گیگ آخری رو پاک کنم. درست متوجه شدم؟
در عکس زیر اگر دقت کنید میبینید که این پارتیشن 7 گیگی تقریبا پر است و اطلاعاتی در آن ذخیره شده، با پاک کردن این پارتیشن ویندوز فعلی و ویندوزی که بک آپ گرفتم و در آینده میخواهم استفاده کنم دچار مشکل نمیشود؟؟؟(جسارتا برای اطمینان خودم پرسیدم)

سلام

1. درسته. ولی باید موقع Backup حتما از تمام پارتیشن ها Backup گرفته بشه. نکته: اگر از برنامه ی خود لپ تاپ استفاده کنید بهتره. (همون که مثلا 4 تا DVD میزنه همه ی اطلاعات لپ تاپ رو) بستگی به شرکت سازنده لپ تاپ داره. به این دلیل بهتره که بعدا توی Boot و برگردوندن Backup مشکلی پیش نیاد.
2. نه مشکلی پیش نمیاد. چون برگردوندن Backup با نصب ویندوز تفاوت داره.
3. اولا با پاک کردن اون مشکلی پیش نمیاد.
ثانیا نیازی به پاک کردن اون نیست. نکته: توی پست های قبلی گفته بودم که اگر هارد شما MBR باشه فقط میتونه از 4 پارتیشن همزمان استفاده کنه. و اگر GPT باشه از 128 پارتیشن همزمان پشتیبانی میکنه (Primary).
پس با توجه به این عکس آخری که گذاشتید فقط کافیه که پارتیشن C رو Shrink کنید و فضایی رو که میخواید ازش کم کنید و فضای باقی مونده و آزاد شده رو پارتیشن بندی کنید؛ و نیازی نیست که هیچ کدوم از پارتیشن ها پاک بشه.
اما قبل از هر کار حتما Backup بگیرید.

myzen83
18-02-2014, 19:30
1. دوست عزیز این مطلب را در جایی خوندم آیا صحت دارد؟
قبل از پارتیشن بندی نباید هیچ نرم افزاری نصب و حذف بشه. کافیه یک نرم افزار نصب و یا حذف کنید، دیگه به شما اجازه نمیده که سایز پارتیشن C را خودتان انتخاب کنید. اگر این کار را انجام دهید ( نصب و حذف ) ، حدود نصف هارد را برای پارتیشن C بر میدارد و بقیه را به شما اجازه میدهد که پارتیشن بندی کنید.
2.در هنگام بک آپ گرفتن(Create a system image) بر روی dvd پیغام زیر میاد باید چیکار کنم؟
Label and insert a blank media bigger than 1 GB
3. اگر بعد از پارتیشنبندی دوباره از درایو c با حجم جدیدی که خودم ساختم، بوسیله ی خود ویندوز بک آپ(Create a system image) بگیرم این بک آپ به درد میخوره؟ یعنی میشه در آینده از این بک آپ استفاده کرد و ویندوز را با این بک آپ به حالت اول بر'گردوند؟

smss.exe
18-02-2014, 20:05
1. دوست عزیز این مطلب را در جایی خوندم آیا صحت دارد؟
قبل از پارتیشن بندی نباید هیچ نرم افزاری نصب و حذف بشه. کافیه یک نرم افزار نصب و یا حذف کنید، دیگه به شما اجازه نمیده که سایز پارتیشن C را خودتان انتخاب کنید. اگر این کار را انجام دهید ( نصب و حذف ) ، حدود نصف هارد را برای پارتیشن C بر میدارد و بقیه را به شما اجازه میدهد که پارتیشن بندی کنید.
2.در هنگام بک آپ گرفتن(Create a system image) بر روی dvd پیغام زیر میاد باید چیکار کنم؟
Label and insert a blank media bigger than 1 GB
3. اگر بعد از پارتیشنبندی دوباره از درایو c با حجم جدیدی که خودم ساختم، بوسیله ی خود ویندوز بک آپ(Create a system image) بگیرم این بک آپ به درد میخوره؟ یعنی میشه در آینده از این بک آپ استفاده کرد و ویندوز را با این بک آپ به حالت اول بر'گردوند؟

سلام

1. این قضیه درسته ولی ربطی به برنامه های نصب شده نداره. کمی پیچیده هست توضیحش چون نیازمند اطلاعات قبلی شما نسبت به هارد و File system هستش. ولی همینقدر بدونید که مربوط به نوع Cluster هارد هست و وقتی این اتفاق میافته که مثلا فایل های سیستمی مثل Page File و... در Cluster خاصی قرار گرفته باشند و نشه اونا رو جابجا کرد. در این حالت میشه از طریق بوت سایز پارتیشن رو تغییر داد.

2. اگر از ویندوز برای Backup استفاده کنید نمیتونه در چند DVD برای شما رایت کنه. حتما باید یا یه DVD داشته باشید که به اندازه ی فضای Backup فضای خالی داشته باشه و یا اینکه در یک هارد دیگه مثلا هارد External این کار رو انجام بدید و Backup بگیرید. دوباره تاکید میکنم از برنامه ی خود لپ تاپ استفاده کنید بهتره. بعدا برای اینکه یه فلش یا DVD بسازید که قابلیت بوت به صورت EFI رو پشتیبانی بکنه ممکنه مشکل پیش بیاد. البته این قضیه هیچ مشکلی نداره فقط رو حساب مسلط نبودن شما عرض میکنم.

3. آره میشه این کارم کرد. کلا چون پارتیشن های موجود خراب و یا پاک نمیشند پس میشه بعدا هر کاری کرد.

myzen83
19-02-2014, 14:31
درود:
من جایی این مطلب را خوندم:
{بکاپ با ریکاوری فرق داره. بکاپ را شما میتونید در هر سیستم عاملی بگیرید ، چه اورجینال و چه غیر اورجینال.
ریکاوری در ویندوز اورجینال فقط گرفته میشه ، که با برگردان ریکاوری ، ویندوز اورجینال شما برگرداننده میشه.
ریکاوری : ایمیج ویندوز اورجینال تان هست بدون هیچ کم و کاست.
ولی بکاپ میاد و از همه تغییرات شما در سیستم عامل ، نسخه پشتیبان میگیره.}

1. در ویندوز 8 آدرس ریکاوری و بکاپ دقیقا کجاست؟
2. در control panel-windows 7 file recovery-Create a system image که بوسیله ی اون میشه فایل حدود 30 گیگابایتی از ویندوز را روی dvd یا هارد اکسترنال یا فلش مموری ایجاد کرد. اینکار اسمش ریکاوریه یا بک آپ گرفتن؟؟
متشکرم.

smss.exe
19-02-2014, 15:43
سلام

اسم هر دو Backup میشه. ولی به اون حالتی که خود برنامه ی لپ تاپ این کار رو انجام بده میگن Create Recovery Media . فقط به خاطر اینه که به صورت کلی بر میگردونه و نمیتونید مثلا یک فایل رو برگردونید.
ویندوز هم همینطوره ولی با این تفاوت که میشه فایل رو هم برگردوند.
اون قضیه ی تفاوتشون هم بستگش داره که پارتیشن Recovery داشته باشه لپ تاپ یا نه. و این درسته که فقط از سیستم عامل و بدون هیچ کم و کاست Backup میگیره.
1. در ویندوز 8 در Start Screen بنویسید Windows 7 Backup. به این اسم شده.
2. کلا به اینکه یه Backup داشته باشی که بتونی روی سیستمی که هیچ اطلاعاتی داخل هارد نداره برگردونی میگن Recovery Media . یعنی شما یه Media دارید (که میتونه هارد یا فلش و DVD و... باشه) که میشه اون رو روی سیستم خام برگردوند.

لپ تاپ شما چیه مدلش؟ برای چه شرکتیه؟ از همون سایت میتونی برنامه رو دانلود کنی و اگر هم نصب شده از طریق اون Recovery Media بگیری.

myzen83
19-02-2014, 16:58
سلام

اسم هر دو Backup میشه. ولی به اون حالتی که خود برنامه ی لپ تاپ این کار رو انجام بده میگن Create Recovery Media . فقط به خاطر اینه که به صورت کلی بر میگردونه و نمیتونید مثلا یک فایل رو برگردونید.
ویندوز هم همینطوره ولی با این تفاوت که میشه فایل رو هم برگردوند.
اون قضیه ی تفاوتشون هم بستگش داره که پارتیشن Recovery داشته باشه لپ تاپ یا نه. و این درسته که فقط از سیستم عامل و بدون هیچ کم و کاست Backup میگیره.
1. در ویندوز 8 در Start Screen بنویسید Windows 7 Backup. به این اسم شده.
2. کلا به اینکه یه Backup داشته باشی که بتونی روی سیستمی که هیچ اطلاعاتی داخل هارد نداره برگردونی میگن Recovery Media . یعنی شما یه Media دارید (که میتونه هارد یا فلش و DVD و... باشه) که میشه اون رو روی سیستم خام برگردوند.

لپ تاپ شما چیه مدلش؟ برای چه شرکتیه؟ از همون سایت میتونی برنامه رو دانلود کنی و اگر هم نصب شده از طریق اون Recovery Media بگیری.
لپ تاپ من dell مدل Alienware هستش.
بخدا من گیج شدم. شما فقط به من بگو از طریق خود ویندوز control panel-windows 7 file recovery-Create a system image انجام بدم خوبه؟ یعنی میتونم با این روش یک نسخه ی پشتیبان از ویندوز 8 به صورت کامل با تمام درایوها و پارتیشنهای موجود فعلی هارد داشته باشم بدون هیچ گونه کم و کاستی؟
آیا همین کار برای بکاپ یا ریکاوری یا هر اسمی که شما روش میذارید کافیه؟ یا باید کار دیگه ای هم انجام بدم؟
دوست عزیز هدف من اینه که اگر در آینده به هر دلیلی خواستم ویندوزم را عوض کنم یا اصلا کلا درایو C را فرمت کنم، بتونم به ویندوز اورجینالی که همین الان روی لپ تاپ نصبه برگردونم یا بهتره بگم لپ تاپ را به همون حالتی که روز اول از کارخونه سازنده اومده بیرون(که در عکس زیر شکلش موجوده) برگردونم. چون بابت این ویندوز پول دادم و نمیخواهم پولم هدر بره.

smss.exe
20-02-2014, 01:41
سلام

به این لینک نگاه کنید: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

در مورد Backup از ویندوز که گفتید؛ درسته و همونطوری که میخواید میشه و وقتی از همه ی پارتیشن ها Backup بگیرید میتونید برگردونید. اصلا حتی اگه کل هارد رو پاک کنید.
با توجه به لینک بالا. لپ تاپ شما خودش برنامه برای Backup یا به قول شما Recovery گرفتن داره. پس از همون استفاده کنید. چون هم میشه توی چند تا DVD زد و هم اینکه میشه حتی اگر هارد کامل پاک شد اون رو برگردوند و ویندوز اصلی و همه چی برمیگرده.
اگر برنامه رو روی ویندوز نصب شده ندارید؛ یا مدل دقیق لپ تاپ و یا Service tag رو بگید تا لینک دانلودشو براتون بزارم و یا اینکه خودتون توی سایت dell.com برید و دانلود کنید.

برای اینکه دیگه توی این همه اطلاعات گم نشید: بهترین کار استفاده از برنامه ی خود Dell برای Recovery گرفتنه. برید سراغ اون.

myzen83
20-02-2014, 17:05
درود:
دوست عزیز متشکرم از راهنماییتون واقعا شما حرفه ای هستین. :thumbsup:
بالاخره از 2 روش زیر که در عکس مشاهده میکنید برای بکاپ گرفتن استفاده کردم.
کاره دیگه ای هم باید انجام بدم یا نه؟ اگه کار بک آپ تمومه برم سراغ پارتیشنبندی؟[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

myzen83
20-02-2014, 17:40
اینم دو تا عکس دیگه از برنامه ی Backup خود لپ تاپ. همینه؟

smss.exe
21-02-2014, 20:57
سلام

بله. درسته. خیلی خوب انجام دادید؛ و کاملا درسته.
کار دیگه ای نمیخواد انجام بدید. فقط حواستون باشه که از این اطلاعات Backup به خوبی محافظت کنید.

اگر سوال دیگه ای بود در خدمتم

myzen83
21-02-2014, 22:31
درود:
دوست عزیز با روش Disk Management وقتی رو درایو C با حجم 689.72 GB کلیک راست میکنم و میخوام Shrink کنم متاسفانه فقط اجازه میده 336.5 گیگ را ازش کم کنم یعنی 353 گیگ را برای ویندوز باقی میذاره، درصورتی که من میخوام درایو c ویندوز فقط 70 گیگ بشه.
باید چیکار کنم؟
آیا با پاک کردن درایو 7.79 گیگی آخر مشکلم حل میشه و میشه درایو c فقط 70گیگ بشه؟

ask_bl
22-02-2014, 10:53
درود:
دوست عزیز با روش Disk Management وقتی رو درایو C با حجم 689.72 GB کلیک راست میکنم و میخوام Shrink کنم متاسفانه فقط اجازه میده 336.5 گیگ را ازش کم کنم یعنی 353 گیگ را برای ویندوز باقی میذاره، درصورتی که من میخوام درایو c ویندوز فقط 70 گیگ بشه.
باید چیکار کنم؟
آیا با پاک کردن درایو 7.79 گیگی آخر مشکلم حل میشه و میشه درایو c فقط 70گیگ بشه؟
سلام
شما System Protection رو غیر فعال کنین
Control Panel\System and Security\System\Advanced system settings\System protection\Configure\Disable system protection

بعد دوباره فضای دلخواهتونو shrink کنین