مشاهده نسخه کامل
: بسیار عجیبه! بـازی خور ها!!!!! و سازندگان بازی!!!!! لطفاً بخوانید!
کاربر_P30W
06-12-2013, 14:30
سلام.
به اتفاق دوستان می خواستیم بازی ای درست کنیم که سند باکس (Open World) باشه. برای همین یه تاپیک نظر خواهی زدم اینجا:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
منتهی کسی جز چند نفر جواب ندادن (به نظرسنجی درون اون تاپیک جواب ندادن). تصمیم گرفتم اینجا تاپیک بزنم چراکه پاتوق اصلی بازی خورا اینجاست و شاید بیشتر بیان جواب بدن.
1) به نظر شما ساخت یه بازی سیمولاتور که بهتر بگم چیزی بین Sims و GTA باشه از طرف من و دوستانم و صد البته با کمک برخی از کاربران اینترنت و شما ها (دقت کنید ما اگه گرافیک بازی رو در حد همین شتاب در شهر هم بسازیم گل کردیم!) که رایگان باشه ارزش داره؟ آخه اگه بسازیم من باید هزینه گزافی بکنم تا به شهری که می خوام سه بعدی اش رو بسازیم با دوستانم سفر کنیم و اون رو سه بعدی بسازیم (البته نه خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی دقیق!).
توجه کنید که هرکسی در ساخت بازی بهمون کمک کنه در بخش Credits اسمش وارد میشه و بعد ها اگه سرویسی مانند DLC برای بازی ایجاد شد از حمایت ویژه تیم 4 نفره خودمون بهره می بره.
لطفا هم پاسخ پرسشم رو بدهید و هم یه سری به این تاپیک بزنید تا اگر استارت پروژه در سالهای آینده (شایدم هفته های آینده!) خورد، بازی با کیفیت تر باشه:
افرادی که احیاناً کاربر این فروم نیستند هم به آدرس فوق برن و در نظرسنجی شرکت کنند.
2) لطفاً در صورت امکان پیشنهاد بدهید که بازی چگونه باشد. آرکید یا سیمولاتور؟ من انتظار دارم حداقل افرادی هرچقدر هم کم این جا بیان و نظری یا چیزی مرتبط با موضوع این تاپیک بنویبسند. اینجوری برای من روشن میشه که چقدر مخاطب برای بازی خواهد بود.
(در دیگر فروم ها هم این پست رو میذارم تا اطلاع رسانی بهتری بشه)
Georges St-Pierre
06-12-2013, 14:58
واقعا فکره خوبیه :n16:
کاربر_P30W
07-12-2013, 18:39
من تاپیک رو ویرایش کردم (تیتر تاپیک اما ویرایش نشد....یعنی نمیشه ویرایشش کرد) بگذریم، الان اگه میشه کاربرای گرامی نظر بدند (پاسخ پست اول این تاپیک رو بدهند).
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 3RjzeKixGz1C8BtxyY3pw
لطفا به پرسش های این تاپیک پاسخ بدید:)!
Dark Soul
07-12-2013, 20:10
می دونید چون ایرانیها بازیها را مفت می خرن ،اکثرا ارزش بازی دو درک نمی کنن . کسی نمیگه "باریکلا ببین با هزینه شخصی این بازی ساخته شده و تازه رایگان هم هست" خوشکل میان مقایسش می کنند با بهترین در ژانر خودش .
البته یه جورایی حق هم دارن ، اخه بچه ای که با 3 ، 4 تومن میاد بهترین بازیهای دنیا را می خره معلومه توقعاتش میره بالا .( حالا اخیرا تعداد دیسکهای بازی زیاد شده و قیمت دیسکها کمی بالاتر رفته) .
منظورمو گرفتین ؟ می خوام بگم سطح توقع بسیار بالاست و ساخت یک اوپن ورلد بدون سرمایه گذاری مناسب :n13: فکر نمی کنم ایده خوبی باشه .
به نظر من اگه یه بازی آرکید خلاقانه بسازید خیلی بهتره .
کاربر_P30W
07-12-2013, 21:14
بله منظورتون رو متوجه هستم.
من با بخش اول نظز شما کاملاً موافقم؛ هستن افرادی که واقعاً توقع بالا دارن و صد البته ارزش واقعی بازی ها رو نمی دونن و اتفاقاً تعدادشون کم هم نیست. اما این که بازی اپن ورلد رو به آرکید خلاقانه ترجیح بدن یا نه سوالیه که من الان دنبالشم که جواب دقیق برایش پیدا کنم و برای دریافت پاسخ این سوال این تاپیک رو ساختم تا ببینم کاربر ها چی میگن. خیلی ممنون بابت پاسخ دادنتون:n16:.
کاربر_P30W
07-12-2013, 21:16
واقعا فکره خوبیه :n16:
ممنون بابت پاسخ. نظر خاصی اگه دارید حتماً ذکر کنید!
MUSK£T££R
07-12-2013, 23:45
می دونید چون ایرانیها بازیها را مفت می خرن ،اکثرا ارزش بازی دو درک نمی کنن . کسی نمیگه "باریکلا ببین با هزینه شخصی این بازی ساخته شده و تازه رایگان هم هست" خوشکل میان مقایسش می کنند با بهترین در ژانر خودش .
البته یه جورایی حق هم دارن ، اخه بچه ای که با 3 ، 4 تومن میاد بهترین بازیهای دنیا را می خره معلومه توقعاتش میره بالا .( حالا اخیرا تعداد دیسکهای بازی زیاد شده و قیمت دیسکها کمی بالاتر رفته) .
منظورمو گرفتین ؟ می خوام بگم سطح توقع بسیار بالاست و ساخت یک اوپن ورلد بدون سرمایه گذاری مناسب :n13: فکر نمی کنم ایده خوبی باشه .
به نظر من اگه یه بازی آرکید خلاقانه بسازید خیلی بهتره .
آقا دنیا پیشرفت کرده ...الان همون بچه نمیاد سه چهار تومنشو واسه بازی نمیده میره یه اینترنت که FREE داشته باشه میگیره شب میشینه دانلودش میکنه ...!:n04::n10:
ولی در کل ایده خوبیه ...باید از یه جایی شروع کرد تا به جایی رسید...!!:n26:
MUSK£T££R
07-12-2013, 23:49
نظر خاص ..:
به نظر من الکی پولتو خرج Open World نکن ..اول یه بازی کم خرج مثلا یه ادونچر 2D بساز دیدی موفق شدی برو GTA VI رو بساز ...:n02:
کاربر_P30W
08-12-2013, 21:16
سپاس از فرستادن دیدگاهت. روش فکر می کنم.
mehdiporbaba
10-12-2013, 16:02
به نظر من یک ایده خوب و یه داستان عالی میتونه از 10 ها نوع از این بازی که شما دنبال ساختنش هستی بهتر باشه
بازی های ساده مبتنی بر فیزیک یا معماهای جالب در قالب داستان مرموز و ... می تونه یه بازی ساده بدون گرافیک انچنانی رو. تبدیل به یه بازی جهانی کنه مثلال بازی Bloop که بر پایه فیزیکه یا بازی tee worlds یا cut the ripe یه ایده ساده اما کامل بهتر از یه ایده بزرگ اما ناقصه
کاربر_P30W
11-02-2014, 15:16
سپاس جناب "مهدی پوربابا" از دیدگاه شما. کاملا موافق هستم.
-----------
سپاس از همه افرادی که تا حالا اومدن و جواب دادن به این نظر سنجی.:n16:
به زودی نظر سنجی دیگری ساخته می شود تا هرچه بیشتر بازی به طبع بازی کنان در بیاد. هم اکنون مراحل اولیه در حال اجرا هست. اما مونده تا پروژه رسماً شروع بشه.
به محض آماده شدن نظرسنجی دوم؛ انالیز این نظر سنجی برای علاقه مندان در جایی نمایش داده می شود تا در آینده شاید بازی سازان دیگر از این کار ما بهره مند شوند.:n01:
+ f.a.r.i
11-02-2014, 15:32
سلام
اگه میخوای بازی ایرانی بسازی که فروش بالایی کنه . و همچنین به شدت معروف بشین . یک نخسه از بازی IGI یا حمله به اردوگاه بسازین . تنها بازی تیر اندازی هست که کاملا جی تی ای و سیمز رو توی جیبش میزاره .
علاوه بر این منابع و سورس هاشم موجوده به راحتی میتونید بازی رو بسازید و کلی سود کنید و واقعا ممکنه اگه خیلی خوب کار کنید میتونید در سطح جهانی معروف بشید.
ای جی ای اپن ورد به معنای تمام است .
از ما گفتن بود .:n16:
Meysam Raz
11-02-2014, 20:17
ببین راحت بهت میگم
بیخودی خودت رو درگیر ساخت بازی شاخ شوتر و open world و خیلی خوب نکن چون این جور بازیها وقت و بودجه و تخصص زیادی رو میطلبه
به جاش یکی از همین بازی های خیلی خوب که یک شهر کوچیک داره و گرافیک قوی نداشته اما هنوز طرفدار دارن رو بردار ، بعد خلاقیتت رو توی اون نشون بده
برای مثال میگم : بازی مثل Harves Moon نسخه بازگشت به طبیعتش رو بردار از روش یک کپی بزن
جای کلیسا مسجد بزار و نماز جماعت و جای هدیه دادن به الهه ها وردار نیکو کاری به صورت ناشناس یا مثلا کمیته امدادی چیزی بزار تا بری اونجا پول یا محصول بدی و به فقرا کمک کنی و درجت بره بالا
جای هدیه دادن به دخترا و قلبشون آیتم کمک به فامیل رو بزار و کلا همه رو با هم فامیل کن تا مشکل مذهبی نداشته باشه:n02:
جای بقیه هم هرچی که میشه توی یک دهات واقعی جایگزین کرد
آخرش هم یک شهر براش بزار با چنتا ساختمون و جهاد سازندگی و آیتم های مکانیزه کردن مزرعه
تا بچه های عشق شهر ( که هنوزم قبول نمیکنن شهری نیست ) به خاطر همین شهر هم شده بازیش کنن
اینا رو با همون گرافیک ps1 هم بسازی خوبه اگر تونستی هم بهترش کن
با همین داستان و یک کتاب راهنما الان N صفحه بچها رو گذاشتن سرکار و هنوز دارن بازیش میکنن
من دارم اینا رو برای مثال میگما :n02:
با مسجد و ... حتی میتونی بازیت رو به یک ارگانی چیزی بفروشی و درآمدی داشته باشی
تا اینکه بزاریش برای دل خودت و نهایتا چند نفر بازی کنن و الکی بگن خیلی خوبه
خلاصه یک لقمه کوچیک اما با هدف کسب درآمد بردار
آرکید بودن و سیمولاتور بودن مهم نیست مهم فکر اصلی بازیه
الان بازی مثل euro truck 2 یک بازی خیلی خوب و شبیه به پادشاه جاده هاست
تقریبا هرکی پادشاه جاده ها رو بازی کرده این بازی رو هم دوست داره
بعد بازی های سیمولاتور دیگه هستن آدم اصلا طرفشون هم نمیره و تاپیکش با 4 صفحه جم میشه
شرمنده زیادی به فیض رسوندم :n02: اما دیگه ایرانی هستیم و هرجایی باید نظر بدیم . اینجا که دیگه درخواست هم شده بود :n09:.
کاربر_P30W
11-02-2014, 21:10
سلام
اگه میخوای بازی ایرانی بسازی که فروش بالایی کنه . و همچنین به شدت معروف بشین . یک نخسه از بازی IGI یا حمله به اردوگاه بسازین . تنها بازی تیر اندازی هست که کاملا جی تی ای و سیمز رو توی جیبش میزاره .
علاوه بر این منابع و سورس هاشم موجوده به راحتی میتونید بازی رو بسازید و کلی سود کنید و واقعا ممکنه اگه خیلی خوب کار کنید میتونید در سطح جهانی معروف بشید.
ای جی ای اپن ورد به معنای تمام است .
از ما گفتن بود .[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام؛
حرفتون درسته، از لحاظ بازاری و درکل جهان بازی های جنگی حرف اول رو می زنن اما ما خواستیم یکمی متفاوت بازی رو بسازیم؛ بازی ای که فقط برای بازی خور ها نباشه، بلکه شامل اونها باشه و شامل افرادی که دنبال سبک زندگی سالم و رئالیسم هستند هم باشه و در عین حال آموزنده هم باشه.
یعنی بازی از نوع ArtGame باشه؛ بازی هایی از این دست فقط برای سرگرمی نیستند؛ بلکه مفهومی خاص (یا مقهوم های خاص) رو هم به کاربر منتقل می کنن، مثل دیوان حافظ که هم اشعار داره و هم اگه با دقت بخوانیمش آموزههای بزرگی یاد می گیریم، اما این به هیچ وجه به این معنی نیست که بازی کسل کننده باشه؛ چون شامل حال بازی خور ها هم هست؛ حالا تعادل بین تعداد آموزش ها و اون مفهوم هایی که باید به کاربر برسه و مقدار سرگرمی بودن بازی رو باید از نظر سنجی متوجه شد؛ اگه دقت کنی نظر سنجی چندین سوال تکراری داره اما در واقع اونها تکراری نیستند؛ موقع آنالیز نظر سنجی کامل تشریح می کنم چی به چیه.
آموزه های بازی هم بیشتر روی سلامتی و تندرستی و اینکه چگونه شاد زندگی کنیم و آموزه های مذهبی هست که البته با توجه به نظرات باید سبک سنگین کرد و دید کاربران چه می خواهند.
ما دنبال پول و فروش بالانیستیم. فقط دخل و خرجش یکسان باشه خوبه. این فقط پروزه ای هست که از لحاظ معنوی به ما سود میده:n01:.
بازی به هیچ وجه سیاسی نیست و آموزه های مربوط به سیاست و موضوعات مربوطه نداره و نخواهد داشت.
ببین راحت بهت میگم
بیخودی خودت رو درگیر ساخت بازی شاخ شوتر و open world و خیلی خوب نکن چون این جور بازیها وقت و بودجه و تخصص زیادی رو میطلبه
به جاش یکی از همین بازی های خیلی خوب که یک شهر کوچیک داره و گرافیک قوی نداشته اما هنوز طرفدار دارن رو بردار ، بعد خلاقیتت رو توی اون نشون بده
برای مثال میگم : بازی مثل Harves Moon نسخه بازگشت به طبیعتش رو بردار از روش یک کپی بزن
جای کلیسا مسجد بزار و نماز جماعت و جای هدیه دادن به الهه ها وردار نیکو کاری به صورت ناشناس یا مثلا کمیته امدادی چیزی بزار تا بری اونجا پول یا محصول بدی و به فقرا کمک کنی و درجت بره بالا
جای هدیه دادن به دخترا و قلبشون آیتم کمک به فامیل رو بزار و کلا همه رو با هم فامیل کن تا مشکل مذهبی نداشته باشه[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
جای بقیه هم هرچی که میشه توی یک دهات واقعی جایگزین کرد
آخرش هم یک شهر براش بزار با چنتا ساختمون و جهاد سازندگی و آیتم های مکانیزه کردن مزرعه
تا بچه های عشق شهر ( که هنوزم قبول نمیکنن شهری نیست ) به خاطر همین شهر هم شده بازیش کنن
اینا رو با همون گرافیک ps1 هم بسازی خوبه اگر تونستی هم بهترش کن
با همین داستان و یک کتاب راهنما الان N صفحه بچها رو گذاشتن سرکار و هنوز دارن بازیش میکنن
من دارم اینا رو برای مثال میگما [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با مسجد و ... حتی میتونی بازیت رو به یک ارگانی چیزی بفروشی و درآمدی داشته باشی
تا اینکه بزاریش برای دل خودت و نهایتا چند نفر بازی کنن و الکی بگن خیلی خوبه
خلاصه یک لقمه کوچیک اما با هدف کسب درآمد بردار
آرکید بودن و سیمولاتور بودن مهم نیست مهم فکر اصلی بازیه
الان بازی مثل euro truck 2 یک بازی خیلی خوب و شبیه به پادشاه جاده هاست
تقریبا هرکی پادشاه جاده ها رو بازی کرده این بازی رو هم دوست داره
بعد بازی های سیمولاتور دیگه هستن آدم اصلا طرفشون هم نمیره و تاپیکش با 4 صفحه جم میشه
شرمنده زیادی به فیض رسوندم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اما دیگه ایرانی هستیم و هرجایی باید نظر بدیم . اینجا که دیگه درخواست هم شده بود [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ممنون که صادقانه حرف دلت رو زدی. والله این جوری که گفتی کپی کاری میشه که!.... اما درکل ما برای عموم مردم می خوایم بازی بسازیم؛ جدای اینکه همه ارگان ها محترم هستند ولی ما تنها برای شما (و خودم و اگه ارگان ها وقت بازی کردن دارند یا سودی می برند؛ برای اونها هم) تلاش میکنیم. در هر حال تمام این نظرسنجی و گذاشتن انرژی برای شما هاست. درغیر این صورت که ارزش (حتی ارزش معنوی) هم بازی نداره؛ همه چی که پول نیست (اما قبول دارم که پول فاکتور مهمی هست).
خب ایده ات جالبه اما ما از قبل ایده ای رو در پیش گرفتیم که سعی بشه یک شهر کوچیک ساخته بشه (حالا تخیلی بودن و یا ایرانی بودنش و یا خارجی بودنش رو این نظر سنجی تعیین میکنه) و گرافیکش هم معقول باشه؛ به امید خدا با این روش خلاقیت در بازی باید کیفی تر بشه. ببینیم چی میشه دیگه. امیدواریم در آخر چندین و چند نفر بیان بازی کنن و راضی باشند:n01:.
کاربر_P30W
22-05-2015, 23:50
بازدید کنندگان محترم، این پروژه هنوز در دست ساخت هست و به کندی داریم پیش میریم و پروژه روز های تعطیل در حال پیشرفت هست - مثل تابستون ها. لطفا حتما در صورتی که در نظر سنجی شرکت نکردید، شرکت کنید و این نظرسنجی رو برای افراد دیگر هم به اشتراک بگذارید.
چون نه حامی داریم نه به صورت جدی داریم پیش میریم، امکان داره تا خیلی دیر تر پروژه تمام بشه.
دومین نظر سنجی در فاز های بعدی ساخت بازی، احتمالا ساخته می شود.
Reza Azimy_RW
23-05-2015, 15:38
میدونی چرا تو بخش ساخت و ویرایش کسی جواب نداده ؟
چون تجربه دارن میدونن بازیسازی با دوس و آشنا بدون سرمایه کلفت به جایی نمیرسه و بیشتر شبیه جو گیر شدنه
دوما بلند پروازی در حده جی تی آی !
به هر حال امیدوارم بازیتون به جایی برسه :دی
ویرایش :
از نظر سنجی هم مشخصه اطلاعاتتون در مورد بازیسازی بسیار اماتوره
کاربر_P30W
23-05-2015, 18:43
بهتره زود قضاوت نکنید در واقع شما که نمی دونید ما تا کجا پیشرفتیم ابعاد بازی چقدر است و اینکه علم ما در این مورد به چه اندازه هست همچنین لحن تند پست شما مقبول منطق نیست، البته این هم نظریه.در نظر سنجی شزکت کنید. این پروژه تفریحی هست و برای "دست گرمی" قراره که ساخته بشه، برای همین زیاد روی نظر سنجی دقت لازم رو نکردم منتهی چیزایی که می خواستم از کاربران رو پرسیدم.
درضمن بازی هایی نظیر GTA رو بیش از صد ها نفر به صورت حرفه ای با بودجه کلان و همچنین با ببش از نیم دهه وقت، می سازند؛ قیاس پروژه ما با چنین پروژه های بزرگی دور از خرد هست. ضمناً برای درک بهتر سوال یا مفهوم توسط بازدیدکنندگان؛ از بازی های بزرگ و مطرح نام بردیم.
میدونی چرا تو بخش ساخت و ویرایش کسی جواب نداده ؟
من در بخش ساخت و ویرایش بازی، نقریبا همزمان با این تاپیک، تاپیکی دیگه با همین موضوع ساخته بودم تا ببینم کدوم یکی بیشتر بازدید میشه و بعدش خودم درخواست داده بودم که چون این تاپیک فعال تر نشان می داد؛ اون یکی رو پاک کنند منتهی تا اونجایی که یادمه این درخواست رو به دو یا چند تا مدیر داده بودم و باعث یک سری سؤتفاهمات شده بود که الان رفع شد و امیدوارم دیگر از این مشکلات پیش نیاد.
به زودی همانظور که قول داده بودم، نتایج نظرسنجی بدون هیچ دستکاری ای برای همه آشکار میشود. این احتمال میرود که اواسط زمستان 1394 یا تابستان 1395 (بسته به پیشرفت ساخت بازی) به امید خدا، نتایج نوشته شود. امیدوارم که این نظرسنجی همانطور که بازی شخصی و کوچک من (که البته امکان دارد به صورت گروهی ساخته شود) را به سلیقه شما شرکت کنندگان این نظرسنجی نزدیک میکند؛ برای دیگر سازندگان بازی هم جالب توجه باشد.
کاربر_P30W
05-09-2016, 10:36
احترماً به عهد خویش وفا کرده و نتایج نظرسنجی را دراینجا میگذارم و باقی اطلاعات و جزییات ساخت بازی را در سایتی انشاءلله، به نمایش خواهم گذاشت.
لینک دانلود عکس: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با توجه به اینکه شاید این آخرین پست من در این فروم باشد، خواستم یک پیام هم به مدیران و کاربران قدیمی این فروم که از حدود یک دهه پیش باهم در ارتباط بودیم، بنویسم. پیام را در زیر می توانید بخوانید.
بودن در این فروم، اولین تجربه من در اینترنت بود و هیچگاه روزی که اولین پستم را با استرس با آن سن کم خود در این فروم نگذاشته بودم، فراموش نمی کنم به هر حال، با پوزش از رفتار های نامناسبم در این فروم که بطور قطع از عمد نبوده و اکثراً مرتبط به دوران پیش از نوجوانی من در این فروم بوده، گرچه خاطرات خوش با کاربران داشته بودم و تلاش کردم تا با رفتار های مناسب، رو سفید، فعالیت خودم را در این فروم برای همیشه به پایان برسانم تا هیچ کاربری از من ناراضی نباشد و امیدوارم که چنین شده باشد. مانا باشید.
با تشکر از خواندن مطالب.
(: با تشکر از کسانی که در نظر سنجی شرکت کرده بودند :) .
Mahdi.Gamer
05-09-2016, 14:38
کاربر لطفا از تجربت بگو، بدون سرمایه بازی ساختید بلاخره یا نه؟
Sent from my C2105 using Tapatalk
من همیشه این سوال برام مطرح بوده که چرا بازی سازها در ایران همون اول میخوان سنگ بزرگ بردارن؟سنگ بزرگ علامت نزدن است و برای همین است که معمولا ایده ها برای ساختن بازی با شکست مواجه می شوند.ساختن بازی های ساده هم ممکنه بازی هایی که حتی می تونند دوبعدی هم باشند.یا خیلی گرافیک ساده در حد بازیهای تخت داس باشند.خیلی از بازیها هستند که به این صورت ساخته شدند و موفق بودند چون پشت همه این بازی ها خلاقیت و ابتکار عمل بود چیزی که بازی سازهای ایرانی هیچ وقت بهش توجه نمی کنند.بازی های از این دست چون از مزیت گرافیک و بعضی امکانات گیم پلی بازی های بزرگ برخوردار نیستند باید تکیه روی سایر خصوصیات بازی از قبیل داستان پردازی و شخصیت پردازی داشته باشند.این هم چیزی است که بازی سازهای ایرانی کوچکترین علاقه ای بهش ندارند.
یک نکته دیگر این است که به لطف آمدن گوشی های هوشمند بازی های موبایل بیش از پیش طرفدار پیدا کرده که این خودش می تونه انگیزه ای باشه برای رفتن به سمت ساختن بازی های اندرویدی که هم کم خرج تر و راحت تر است هم می تونه پلی باشه برای ساختن بازی های کامپیوتری.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.