مشاهده نسخه کامل
: مقایسه و بررسی سه گروه پردازنده اینتل
sezareta
29-11-2013, 17:33
سلام به همه دوستان
راستش برای تحقیق بین انواع cpu ها توی نت و فروم ها کلی سرچ زدم اما دچار بمباران اطلاعات شدم و کاملا گیج شدم اما با توجه به بودجم در نهایت بین سه نوع cpu با مشخصات زیر گیر کردم لطفا اگر براتون امکانش هست راهنمایی بفرمایید شاید مقایسه بین موارد زیر سوال خیلی از کار برا باشه
LGA 1155 LGA 1150 LGA 2011 sandy brdge Ivy brideg Haswell و .......
2 مدل از LGA 1155 هستندو 2 مدل از LGA 1150 و 2مدل هم از LGA 2011
2 مدل اول از LGA 2011 :
1:
Intel Core i7-4820K Ivy Bridge-E 3.7GHz (Turbo 3.9GHz) LGA 2011 130W Quad-Core
با قیمت 1میلیون و صد
2:
Intel Core i7-3820 Sandy Bridge-E 3.6GHz (3.8GHz Turbo Boost) LGA 2011 130W Quad-Core - 10.0 MB CACHE
با قیمت 920 هزار تومان
همین جا 2 تا سوال دیگه مطرح کنم و اینکه Core i7 مگر به معنای 6 هسته ایی بودن نیست؟
پس این Quad-Core که میگه یعنی چی؟
و فرق cpu های sandy Bridge با Ivy Bridge درگروه cpu های با سوکت LGA 2011 چیه؟
الان
Intel Core i7-3930K Sandy Bridge-E 3.2GHz (3.8GHz Turbo) LGA 2011 130W Six-Core - 12.0 MB CACHE
جلوش نوشته 6 هسته ایی و با اینکه سرعت هر کدوم از هسته هاش از مورد قبلی کمتر هست اما قیمتش حدودا 800 هزار تومان بیشتره یعنی این یکی 6 هسته ایی هست و اون یکی 4 هسته ایی ؟ (مگه هر core i7 ای 6 هسته ایی نیست؟)
و یا این یکی
Intel Core i7-3820 Sandy Bridge-E 3.6GHz (3.8GHz Turbo Boost) LGA 2011 130W Quad-Core - 10.0 MB CACHE
که قیمتش 920 هزار تومنه با اینکه core i7 هست اما بش میگند Quad core!!!
2 مدل دوم LGA 1155 :
1:
Intel Core i7-3770K Ivy Bridge 3.5GHz (3.9GHz Turbo) LGA 1155 77W Quad-Core Desktop Processor Intel HD Graphics 4000
با قیمت 950 تومان
2:
Intel Core i7-2600K Sandy Bridge 3.4GHz (3.8GHz Turbo Boost) 4 x 256KB L2 Cache 8MB L3 Cache LGA 1155 95W Quad-Core - Intel HD Graphics 3000
که قیمتش حدودا 900 تومن هست
که یکیش sandy bridge هست و یکیش Ivy bridge باز دو باره در این نوع سوکت LGA 1155 فرق این دو نوع با هم چیه؟
(به غیر از اینکه الی hd graphics 4000 بود و دومی 3000 چه فرقی دارند؟)
2 مدل سومی از سری cpu های LGA 1150 Haswell :
1:
Intel Core i7-4770K Haswell 3.5GHz LGA 1150 84W Quad-Core Desktop Processor Intel HD Graphics -WITHOUT FAN
که قیمتش هم 1 میلیون هست
2:
Intel Core i7-4770 Haswell 3.4GHz LGA 1150 84W Quad-Core Desktop Processor Intel HD Graphics
که قیمتش 920 هزار تومن هست چیه؟
این Withou Fan یعنی چی؟ یعنی فن نداره باید براش جدا بخریم؟!!!
و در نهایت حدود یک میلیون تومان قصد هزینه کردن برای cpu رو دارم اما نمیدونم که :
cpu های LGA 2011 رو نتخاب کنم (که تازه خودش 2 مدلsandy و Ivy داره)
یا cpu های LGA 1155 (که باز هم 2 مدل sandy و Ivy داره)
و یا اینکه cpu های LGA 1150 Haswell (که خدا رو شکر دیگه همین یه دونه Haswell هست و sandy و Ivy نداره)
و نمیتونم خیلی دقیق بگم کاری که از cpu انتظار دارم چیه اما اگر کلی بخوام بگم کلا کارای مهندسی و سیمولینک و سیمولیشن و اجرای بسیار روان نرم افزار های متفاوت برام بیشتر در اولویت هست تا بازی و این طور چیزا البته بدم نمیاد بشه باش بازی های سنگین و کارای گرافیکی هم انجام داد اما همونطو که گفتم کارای مهندسی و سیمولینک مثل نرم افزار متلب و یا انواع نرم افزار های نقشه کشی و محاسباتی برام در اولویت هست
با تشکر از همه دوستان همه وقت گذاشتند و راهنمایی کردند
شما اگر بودجشو داشته باشید هسول انتخاب خوبی است براتون وگرنه ivy bridge تهیه کنید
برای اینکه مدل ها رو با هم مقایسه کنید میتونید بنچمارک هارو ببینید در این سایت
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
sezareta
29-11-2013, 20:00
تو سایت Anandtech هم که پنج مارک هاشون و چک میکنی واقعا انتخاب رو برات سخت تر میکنه چونکه بین مدل هایی که در این فروم آوردم تفاوت فاحشی نیست و هر کدوم نسبت به دیگری توی یه پارامتر بخصوص برتری داره
فقط یه مقداری core i7 4770k بهتر بود البته بود پارمترهایی که از بقیه cpu ها کمتر باشه پنجمارکش
اما یک سوال فرق 4770k با 4770 چیه؟
هرچقدر تعداد هسته ها بیشتر باشه برای کارهای مهندسی/محاسباتی کارایی بهتر خواهد بود.
سری LGA1155 قدیمی هستن و دیگه از رده خارج شدن و با LGA1150 جایگزین شدن٬ انتخاب شما باید بین Haswell - LGA 1150 و Ivy-Bridge-E 2011 باشه. اگه چهار هسته ای میخواید بگیرید توصیه همون Core i7 4770 هست (که با بودجه شما هم هماهنگه) که انتخاب بهتریه و همینطور مادربرد های 1150 امکانات بهتری دارند. سری K اورکلاک میشن و اگه نیازی به اورکلاک ندارید یا بلد نیستید (که به نظر میاد نباشید)٬ نیازی نیست سری K بگیرید.
تو سایت Anandtech هم که پنج مارک هاشون و چک میکنی واقعا انتخاب رو برات سخت تر میکنه چونکه بین مدل هایی که در این فروم آوردم تفاوت فاحشی نیست و هر کدوم نسبت به دیگری توی یه پارامتر بخصوص برتری داره
فقط یه مقداری core i7 4770k بهتر بود البته بود پارمترهایی که از بقیه cpu ها کمتر باشه پنجمارکش
اون k یعنی ضریبش بازه و برای اورکلاک راحت تره
ولی تفاوت اصلی که هسول نسبت به نسل قبلیش داره مدیریت مصرف انرژی سی پی یو است که خیلی هوشمند شده و مصرف انرژی را کاهش میدهد و تقسیم تسک ها بهتر شده
تفاوت دیگه هم گرافیک مجتمع است که البته تو بعضی تست ها با نسل قبلی زیاد فرقی نداره
TREASURES
29-11-2013, 20:45
فرق 4770 با مدل k اینه که سری k قابلیت باز بودن مالتی پلیر درش هست که اورکلاک کردن رو براش ساده تر میکنه.....
در ضمن I7 بودن هم به این معنی نیست که حتما 6 هسته ای باشه..... مدل ها با هم فرق دارند
QUAD CORE هم یعنی 4 هسته...
و اما در مورد SANDY و IVY:
از تفاوت های بین پردازنده های ایوی بریج و سندی بریج در تعداد ترانزیستورهاست. پردازنده های ایوی بریج دارای ۱.۴ میلیارد ترانزیستور می باشند در حال که پردازنده های سندی بریج دارای ۱.۱۶ میلیارد ترانزیستور می باشند. بنابراین می توان گفت که حدود ۲۰ درصد افزایش در این قسمت وجود داشته است.
پردازنده هاى آيوى داراى تکنولوژى ساخت جديدتر هست و تا حدودى مصرف پايينترى دارن همچنين گرافيک مجتمع داخلى آيوى قدرتمندتر هست.
البته آيويها يه مقدار حرارت بيشترى توليد ميکنن و دماشون يه مقدار بالاتره.
افزایش توانایی در قابلیت ویرایش فایل های FullHD و 4K
تکنولوژی ساخت IvyBridge 22 نانومتری هست در حالی که SandyBridge 32 نانومتریست.
Ivy Bridge از ورژن سوم PCIe استفاده میکنه در حالی که دیگری از ورژن دوم.
امیدوارم کافی بوده باشه............
و همونطوری که مهرداد گفت در درجه اول HASWELL و در درجه دوم IVY بهتر هست.......
برای مشاوره خرید سیستم هم میتونید تو انجمن خرید سیستم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])تاپیک بزنید....
به نظر من 4770 برای شما بهترین انتخاب هست از سوکت تازه نفس 1150
sezareta
29-11-2013, 22:42
واقعا زدن دکمه تشکر کمه برای همین اینجا هم ازتون تشکر میکنم
TREASURES دوست عزیز بابت لینک انجمن خرید سیستم هم ممنون اما اونجا یه کم بحث کلی هست و مثل اینجا و به این کیفیتی که شما دوستان راهنمایی میکنید نیست اینجا میشه خیلی بیشتر وارد جزییات CPU شد
آقای EXTREME واقعا همیشه اون k برای من سوال بود راستش تا اونجایی که ما تو درسای الکترونیکمون داشتیم میشد با افزایش ولتاژ ورودی روی پروسسورمون سرعت اونو ببریم بالا اما در عوض تلفات و استهلاک میرفت بالا آیا در اینجا هم همین معنی رو میده؟
و یه سوال دیگه هم اینکه یه جا خونده بودم الزاما تعداد هسته بیانگر سرعت نیست و این خود نرم افزار مورد استفاده هست که باید از CPU هسته در خواست کنه مثلا اگر یک سیستم 6 هسته ایی با سرعت 3 گیگا هرتز و یک سیستم 4 هسته ایی با سرعت 3.5 گیگا هرتز داشته باشیم و ما در حال کار کردن با یک نرم افزار باشیم که از 2 هسته CPU کار میکشه عملا در CPU شش هسته ایی چهار هسته و در CPU چهار هسته ایی 2 هسته بدون استفاده هستند و در اینجا تعداد هسته ها سرعت رو مشخص نمیکنه بلکه فرکانس کاری که در یکی 3 و در دیگری 3.5 گیگاهرتز هست سرعت رو مشخص میکنه و در مثال فوق سرعت اجرا در CPU چهار هسته ایی به علت داشتن سرعت پردازنده بالاتر (3.5 گیگاهرتز) بالاتره در حالی که از تعداد هسته های کمتری نسبت به CPU شش هسته ایی برخوردار هست
که اگر مطلب فوق صحیح باشه یه سوال برام پیش میاد و اونم اینکه آیا نرم افزار و یا نرم افزار هایی هست که با وجود مثلا 6 هسته ایی بودن CPU خودش بخواهد که فقط از 4 هسته اون استفاده کنه؟ که اگر اینطور باشه تعداد هسته بالا نمیتونه تضمین کنه سرعت رو!!!
و همین جا این نگرانی برام بوجود اومده نرم افزار های مهندسی مثل متلب و یا تحلیل مدارات و کلا نرم افزار های مهندسی بخصوص در ضمینه برق همچین کاری رو میکنند که بخواهند از هسته کمتر استفاده کنند؟
که همین مساله در انتخاب اینکه CPU با تعداد هسته بالاتر انتخاب کنم یا اینکه CPU با تعداد هسته پایین تر اما فرکانس کاری بالا تر ذهنم رو خیلی مشغول کرده
دیگه بحث ترد و تعداد ترد و تکنولوژی HT و اینکه آیا این روش باعث افزایش سرعت میشه یا در برخی موارد کاهش سرعت هم جای خود داره
راستی این WITH OUT FAN هم متوجه نشدم قضیش چیه؟
و راستش قصدم این بود که از بین این 6 مدل یکی رو انتخاب کنم و نهایت اونو با AMD - FX-8350 - 4.0GHz - X8 مقایسه کنم اما چون دوستمون یه اشاره ایی به این موضوع که در نرم افزار های مهندسی تعداد هسته مهم هست کرد خواستم این مدل CPU از شرکت AMD رو هم وارد بحث کنم
اما یه سوال خیلی خیلی مهم :
چه اتفاقی افتاده که CPU شرکت AMD با هشت هسته و سرعت هر هسته 4 گیگا هرتز اولا قیمتش حدودا 700 تومنه در حالی که مدل هایی از اینتل با مشخصاتی پایین تر (البته روی کاغذ) قیمت هایی بالاتر در حد یک میلیون دارند و از همه مهمتر هنوز برام سواله که چی شده یه CPU چهار هسته ایی Haswell با فرکانس 3.4 گیگاهرتز دارای پنج مارک هایی بالاتر از cpu هشت هسته ایی و 4 گیگاهتزی Amd هست ...... البته بودند پارامتر هایی که پنج مارک FX-8350 بالاتر اشه
راستی این L2 cash فرقش با L3 کش چیه؟ حتی فکر کنم L2 cash در cpu FX-8350 که گفتم 8 مگ اما در 4770 هاسول 1 مگ باشه!!!!
لطفا در این ورد هم راهنمایی بفرمایید
باتشکر
TREASURES
29-11-2013, 23:04
واقعا همیشه اون k برای من سوال بود راستش تا اونجایی که ما تو درسای الکترونیکمون داشتیم میشد با افزایش ولتاژ ورودی روی پروسسورمون سرعت اونو ببریم بالا اما در عوض تلفات و استهلاک میرفت بالا آیا در اینجا هم همین معنی رو میده؟
خیر اگه دمای پردازنده مناسب باشه و اصولی اور بشه هیچ مشکلی پیش نمیاد....
سوال برام پیش میاد و اونم اینکه آیا نرم افزار و یا نرم افزار هایی هست که با وجود مثلا 6 هسته ایی بودن CPU خودش بخواهد که فقط از 4 هسته اون استفاده کنه؟ که اگر اینطور باشه تعداد هسته بالا نمیتونه تضمین کنه سرعت رو!!!
بستگی به نرم افزارش داره باز مثلا اگه رندر باشه حتما هسته ی بیشتر پیروز هست....
و همین جا این نگرانی برام بوجود اومده نرم افزار های مهندسی مثل متلب و یا تحلیل مدارات و کلا نرم افزار های مهندسی بخصوص در ضمینه برق همچین کاری رو میکنند که بخواهند از هسته کمتر استفاده کنند؟
از هسته ی کمتر هم استفاده کردند مشکلی نیست این مسئله به فرکانس CPU هم مربوط میشه که اگه بیشتر باشه حتما پردازش سریعتری داریم
دیگه بحث ترد و تعداد ترد و تکنولوژی HT و اینکه آیا این روش باعث افزایش سرعت میشه یا در برخی موارد کاهش سرعت هم جای خود داره
برای پردازش های مالتی تسکینگ خیلی خوبه ( خب حتما باعث افزایش سرعت پرداازش میشه)
که همین مساله در انتخاب اینکه CPU با تعداد هسته بالاتر انتخاب کنم یا اینکه CPU با تعداد هسته پایین تر اما فرکانس کاری بالا تر ذهنم رو خیلی مشغول کرده
به نظرم به سایت های بنچمارک که نرم افزار مورد نظرتون رو تست کردن سر بزنید خیلی بهتره
راستی این WITH OUT FAN هم متوجه نشدم قضیش چیه؟
احتمال میدم که CPU بصورت TRAY عرضه میشه یعنی بدون باکس و فن....
چه اتفاقی افتاده که CPU شرکت AMD با هشت هسته و سرعت هر هسته 4 گیگا هرتز اولا قیمتش حدودا 700 تومنه در حالی که مدل هایی از اینتل با مشخصاتی پایین تر (البته روی کاغذ) قیمت هایی بالاتر در حد یک میلیون دارند و از همه مهمتر هنوز برام سواله که چی شده یه CPU چهار هسته ایی Haswell با فرکانس 3.4 گیگاهرتز دارای پنج مارک هایی بالاتر از cpu هشت هسته ایی و 4 گیگاهتزی Amd هست ...... البته بودند پارامتر هایی که پنج مارک FX-8350 بالاتر اشه
خب جواب به این صورته که AMD بخاطر سیستم طراحی داخلی ضعیفتری که نسبت به INTEL داره به این روز افتاده اعم از واحد شناور و PIPE LINING مرحله های FETCH و DECODE و ......
راستی این L2 cash فرقش با L3 کش چیه؟ حتی فکر کنم L2 cash در cpu FX-8350 که گفتم 8 مگ اما در 4770 هاسول 1 مگ باشه!!!!
اصول کاری L2 Cache و L3 Cache مشابه است.
بعنی هر دو ( با L1 میشن هر سه! ) وظیفه شون تغذیه اطلاعاتی پردازنده است تا پردازنده هر بار لازم نباشه که اطلاعات مورد نیاز خودشو از RAM بگیره.
به نوعی اطلاعاتی که مکرراً توسط Processor مورد استفاده قرار میگیره در سطوح مختلف Cache ذخیره میشن.
به این صورت که L3 میتونه L2 رو Feed کنه و همینطور تا آخر که در نهایت L1 میتونه هسته رو Feed کنه.
(اطلاعات مورد نیاز رو با سرعت بالاتری در اختیار پردازنده قرار میده تا نیازی به رجوع به RAM نباشه و در حقیقت Latency به حداقل برسه )
قابل ذکره که سرعت L3 از L2 پائین تر هست و در کل میشه سرعتهاشون رو اینطور مقایسه کرد: Core Clock = L1 ≥ L2 > L3
البته L3 فقط در موارد Server و High-End استفاده میشه که معمولا هم در سیستمهای Multi Core توسط همه هسته ها Share میشه.
استفاده از L3 Cache و سایر ویژگی های یک CPU تماماً به ریزمعماری اون پردازنده بستگی داره.
eshraghi2010
29-11-2013, 23:21
یه جمع بندی هم من کنم با اجازه مدیریت ارشد محترم ، اساتید عزیز آقا مهرداد و آقا ایمان گل و چند تا نکته ناگفته رو اضافه کنم !
1. در مورد تعداد هسته ها اگر از پردازنده های Core i7 لپ تاب فاکتور بگیریم ، پردازنده های Core i7 از نسل اول تولیدشون تا به امروز یا 4 هسته ای بوده اند که بهشون میگیم Quad Core یا شش هسته ای که شامل پردازنده های سوکت 2011 که پسوند (E (Extreme میشوند و بهشون میگیم Hexa Core
2. سوکت 1155 سری 3000 موسوم به Ivy-Bridge که تنها پردازنده Core i7 اون 3770 در دو مدل ضریب باز و دارای پسوند K و ضریب بسته بدون این پسوند بود داره نفسهای آخر خودش رو می کشه و با اومدن سوکت 1150 و نسل Haswell دیگه باید براشون مراسم یادبود گرفت !
3. عمده ترین تفاوت پردازنده های سوکت 1150 و نسل Ivy-Bridge افزایش قدرت پردازنده های گرافیکی مجتمع iGPU در نسل هسول بود و هیچ تفاوت محسوس دیگه ای احساس نمیشه ! تفاوت کارایی پردازشی هم خیلی خیلی زیاد نبود ! در حدود 10-5%
4. هردو نسل Ivy و هسول یک ویژگی منفی مشترک دارند و اون اینه که توی هردو نسل برخلاف نسل های قبلی اینتل بین پردازنده و سطح IHS از یک خمیر سیلیکون بسیار نامرغوب استفاده کرده ! در حالی که در نسل های قبل این فاصله لحیم می شد ! که این باعث افزایش دمای پردازنده به ویژه در حالت اورکلاک میشه ! از طرف دیگه توی نسل هسول بخشی از رگولاتور و کنترل مربوط به تغذیه پردازنده از داخل چیپست مادربرد به داخل پردازنده منتقل شده که این مورد هم به افزایش دمای بیشتر این نسل می انجامد !
5. همون طور که توسط سایر دوستان عزیز اشاره شد تفاوت سندی بریج و آیوی بریج در سه جهت بود :
- تغییر معماری از 32 نانو متری به 22 نانومتری
-افزایش قدرت iGPU
-پشتیبانی ذاتی از PCIe 3
6. در مورد پسوند سری k هم که توضیح کافی داده شد اما یک نکته اضافه می کنم که در نسل هسول یک پردازنده i7 دیگه به نام 4771 م وجود داره که منحصراً ضریب بسته تولید شده و تفاوتش با 4770 ضریب بسته بسیار بسیار ناچیز است در حد 100 مگاهرتز !! این پردازنده از نظر فرکانس با 4770K برابر بوده و می توان گفت 4771 همان 4770K اما ضریب بسته است !
7. پردازنده های سوکت 2011 به دلیل دارابودن میزان پهنای باند حافظه بیشتر پشتیبانی از حجم و فرکانس حافظه بالاتر و همچنین پشتیبانی از معماری 4 کاناله برای حافظه و تعداد هسته بیشتر در مدلهای 3930kو 4930K و 3960X و 4960X و 3970X و میزان کش بالاتر و بهینه سازی هایی که در معماری داخلی پردازنده و چیپست صورت پذیرفته ، برای کاربرد رندرینگ و پردازش های سنگین مناسب تر هستند ! حتی ضعیف ترین پردازنده این سری یعنی 3820 و 4820k برای کاربرد رندرینگ نسبت به سوکت های 1155 و 1150 مناسب تر هستند !
اما باید توجه داشت که :
با توجه به هزینه بالای مادربرد های این سوکت به گونه ای که مجموع هزینه مادربرد و پردازنده های این سوکت حداقل حدود 2 میلیون تومان خواهد بود و با توجه به اینکه به علت عدم پشتیبانی پردازنده های این سوکت از گرافیک مجتمع داخلی کاربران برای دریافت خروجی تصویر بر روی مانیتور ملزم به نصب کارت گرافیک حتی ازان ترین مدل ممکن خواهند بود ، لذا برای بودجه های محدود برای خرید سیستم های رندرینگ به گونه ای که مجموع بودجه درنظرگرفته شده برای مادربرد و پردازنده زیر 2 میلیون تومان باشد امکان استفاده از این سوکت نخواهد بود و مادربرد و پردازنده های سوکت 1150 به عنوان جایگزین توصیه می شود !
sezareta
29-11-2013, 23:33
یه چیزی شنیدم نمیدونم شایعه و باور غلط هست یا اینکه تا حدی صحیح!!!
اینکه شنیدم INTEL بازی ها رو بهتر انجام میده و AMD تو نرم افزار های محاسباتی بهتره
البته اینکه اینتل بازی رو بهتر اجرا میکنه که شکی درش ندارم اما برام سوال شده که واقعا برای نرم افزار های محاسباتی AMD به خاطر هسته های بالاترش بهتر عمل میکنه؟
و همیشه برام سوال بوده این رندر رندر که میگند چیه؟
این که میگند بازی با کارای مهندسی و محاسباتی فرق داره یعنی چی؟
الان این رندر که میگید در ارتباط با نرم افزار های مهندسی هست یا در ارتباط با بازی های سنگین؟
دوستان اگر میبینید سوالاتم زیادی ساده و پیش پا افتاده هست (شاید هم گاهی خنده دار) باید ببخشید چونکه مدتی بود خودم رو باز نشسته کرده بودم واز دنیای سخت افزار دور بودم و تمامی اطلاعاتم مربوط میشه به زمانی که با MS DOS و ویندوز 3.1 و بعدش ویندوز 95 کار میکردم یعنی زمان ما قبل پنتیوم زمانی که با رم 16 مگ ویندوز 95 کار میکردم یادش بخیر....
و از این که وقتتون رو در اختیارم قرار دادید و به همچین سوالاتی (شاید برای شما بسیار ساده) جواب دادید از همتون تشکر میکنم
با تشکر
TREASURES
29-11-2013, 23:36
واقعا برای نرم افزار های محاسباتی AMD به خاطر هسته های بالاترش بهتر عمل میکنه؟
بله خب همینطوره
و همیشه برام سوال بوده این رندر رندر که میگند چیه؟
همون کار محاسباتی پیچیده هست که شما میگی....
sezareta
29-11-2013, 23:56
آقای eshraghi2010 اشاره ایی به CPU های سری 2011 کردند که باعث شد یه سوال جدید تو ذهنم جرقه بخوره و اون هم اینه که اگر انشاله برام مقدور باشه تا 2 میلیون برای MAIN و CPU هزینه کنم و یه حداقل 100 تومن برای یه کارت گرافیک (چونکه این سری از CPU ها GPU ندارند) آیا یه 4820K از سری LGA 2011 میتونه تفاوت قابل توجهی رو نسبت به یه 4770K هاسول LGA 1150 برام ایجاد کنه؟
وتا اینجا هرجا بحث مقایسه بوده به نظرم اینتل یه مقدار سرتره از amd هست اما آیا این نکته که کار های رندر و محاسباتی هسته بالاتر طلب میکنه این ارزش رو داره که از بقیه قابلیت های اینتل چشم پوشی کنم و به FX-8350 - 4.0GHz - X8 روی بیارم؟
در نهایت شما دوستان با توجه به کاربردم که بیشتر به رندیگ نزدیک تر هست کدوم مورد رو پیشنهاد میکنید؟
سیستم LGA 2011 که شامل یه 4820k و نهایتا یه مین 900 الی 1تومنی +یه کارت گرافیک 100 تومنی میشه
یا یه سیستم LGA 1150 که شامل یه 4770K و نهایتا یه مادربورد مناسب و بدون نیاز به گرافیک هست
و یا کلا یه سیستم AMD که شامل FX-8350 - 4.0GHz - X8 و یه مادربورد مناسب و یه کارت گرافیک میشه؟
TREASURES
30-11-2013, 00:14
4820 تفاوت آنچنان زیادی با 4770 نداره و تا اونجایی که اطلاع دارم تو رندرینگ 4770 بهتر عمل کرده.....
حالا من یه تست از رندرینگ میذارم تا دستگیرتون بشه :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Hessam 2
30-11-2013, 09:59
ماشالله تاپیک اینقدر طولانی بود که حس و حال خوندن نبود!! دو تا از دوستان گفتن بیا مشارکت کن!
الان مشکل چیه؟ چکار باید بکنم؟
جناب استارتر اصلاً نیازی به این همه بحث و جدل نبود! کاربرد رندرینگ هست ظاهراً، اگر بله، سوکت 2011 و خرید 4820K و تمام!
به خدا این همه بحث و وقت تلف کردن نداشت...!!!
اصلاً ماهیت سوکت 2011 برای رندرینگ و کارای صنعتیه! وقتی بودجه اوکی هست، چرا سیاست خود اینتل رو در پیش نگیریم؟!
خود اینتل اومده گفته اذعان کرده که برای کاربری های ورک استیشن-دسکتاپی، پردازنده هایی از نسل سوکت 2011 رو روانه ی بازار کرده! خودش اومده پیشنهاد داده که آقا برای رندرینگ از سوکت 2011 بهره ببرید! وگرنه به نظر خود شما اگر 1150 در این زمینه بهتر بود؛ چرا اینتل اومده این همه هزینه کرد و وقت خودش رو گرفته که 4820 رو تولید کنه؟!! اگر 4770 ازش بهتر هست و قیمتش هم یکسانه، چه لزومی داره که 4820 رو اصلاً تولید کرد! کاربرد این پردازنده پس چی هست؟!!
شما به پاسخ این سوالات کمی فکر کنید و کمی حرفه ای تر به موضوع نگاه کنید، قطعاً سیاست و پیشنهاد خود اینتل رو در پیش خواهید گرفت!
مگر فقط همه چیز پردازنده اس؟ پس چیپست چی میشه؟ سوکت چی میشه؟ پتانسیل های ارزشمند چیپست X79 نسبت به امثال Z87 , Z77 چی میشه؟!
همه ی اینها برتری فاحش نسبت به سوکت 1150 رو برای رندرینگ متذکر میشه!
اختلاف نظر همه جا هست! من شخصاً کاری به بنچمارک ها ندارم! چرا؟ چون حرفی که از خود اینتل ارائه شده، برای بنده یک سند کاملاً با ارزش و با اهمیت هست و چشم بسته پیشنهادشون رو قبول می کنم!
شما اگر دو پردازنده ی 4770 و 4820 رو اورکلاک کنید، ورق کاملاً به سمت 4820 باز خواهد گشت! چون پتانسیل اور بهتری داره!
حتی اور هم نکنید، باز هم 4820 رو شخصاً برتر میدان می دونم!
10 مگ کش بودن و 3.70 گیگاهرتز هر تک هسته اش از برتری مهم اش نسبت به 4770 هست. حتماً هم باید بدونید که کش بالاتر در کاربری های مولتی تسکینگ از اهمیت ویژه ای برخورداره!
در بنچمارک ها هم ببینید تفاوت به اندازه ی یک تار مو و بعضاً ثانیه اس! پس این همه ارزش نداره که سر تفاوت یکی دو ثانیه اختلاف بین پردازنده ی X و پردازنده ی Y وقت خودتون و سایرین رو تلف کنید!
تازه هر نتیجه ی بنچمارکی حاصل یک سیستم با یه مشخصاتی بوده! اگر مشخصات یک سیستم متفاوت باشه، قطعاً در تغییر بنچمارک ها موثر خواهد بود!
نکته یا سوال آخر از دوستانی که میگن 4770 از 4820 در رندرینگ بهتر می کنه فقط یک سوال ازشون دارم! پاسخم رو بدن، از این تاپیک خواهم رفت و دیگر حرفی نخواهم داشت:
سوال: با توجه به اینکه 4770 به قول شما کمی بهتر هست و هم قیمت با 4820 هم هست تا حدودی؛ کارایی پردازنده ی 4820 در چی هست؟! یعنی برای کدام استفاده ها شما 4820 رو پیشنهاد می کنید؟! اگر اصلاً پیشنهاد نمی کنید که یعنی اینقدر اینتل احمق بوده که این رو تولید کرده؟! برای چی تولید کرده پس و وقت خودش رو گرفته؟!! چرا نسلش رو ادامه داد به آیوی بریدج و همچنین قصد داره Haswell-E رو به عنوان ادامه دهنده ی راه نسل آی وی و سندی بریدج تولید کنه؟
اگر هم پیشنهاد می کنید؛ شرایط کاربر به چه صورت باشه شما این رو بر 4770 ارجع می دونید؟!
همین. به این سوالم دوستان مدعی پاسخ روشن و منطقیی بدن، دیگه حرفی ندارم!
پاسخ سوال هم باید به گونه ای باشه که جای برای انتقاد و پاسخ نذاره! به گونه ای که باید گفت حرف حساب، جواب و انتقادی نداره!
با چنین نگرش هایی تنها بحث قیمت و مرقوم به صرفه بودن ملاک هست که نسبت کارایی به قیمت سوکت 1150 کاملاً بهتره و از این حیث تنها نسبت به سوکت 2011 برتری داره که اگر جناب استارتر بودجه شون خیلی محدود باشه، چاره ای جز خرید سوکت 1150 نخواهند داشت و پیشنهادم هم همین هست!
از نظر اقتصادی، میون بد و بدتر (گران و گران تر)، ترجیح میدیم بد (گران) رو انتخاب کنیم.
sezareta
30-11-2013, 19:53
جناب استارتر اصلاً نیازی به این همه بحث و جدل نبود! به خدا این همه بحث و وقت تلف کردن نداشت...!!!
والا بحث و جدلی در کار نبود ..یکم به حساب وسواس بزارید و اگر میبینید اینقدر روی این موضوع حساس بودم علتش اینه که این سیستم قراره محاسبات و شبیه سازی و پخش بار و ... چند صد شبکه انتقال و توزیع برق (شامل چند هزار باس و فیدر و...) رو انجام بده و بودجه مربوط به مادر بورد و cpu حدودا 2میلیون هست الان با یه لپ تاب core i7 که انجامش میدم این کار رو سیستم حدود 4 الی 5 دقیقه طول میکشه تا پردازش کنه و نتیجه نهایی رو بم بده که این زمان به نظرم زیاده برای همین روی این موضوع اینقدر حساس بودم که این Core i7 هم مثل core i7 های لپتاپ نشه
اختلاف نظر همه جا هست! من شخصاً کاری به بنچمارک ها ندارم! چرا؟ چون حرفی که از خود اینتل ارائه شده، برای بنده یک سند کاملاً با ارزش و با اهمیت هست و چشم بسته پیشنهادشون رو قبول می کنم!
مشکل من هم همینجاست که نمیدونم آیا باید به پنجمارک ها اعتماد کرد و گفته اینتل رو بزاریم به حساب سیاست های فروش یا اینکه همون حرف شما که میگید این پنج مارک ها رو نمیتونه 100% صحیح باشه و به خود سیاست های اینتل اعتماد کنم!!!
و در نهایت از همتون بخصوص TREASURES و Hessam 2 و EXTREME و Stream و Actros و eshraghi2010 تشکر میکنم
TREASURES
30-11-2013, 20:57
دوست عزیزم آقا حسام
ما داریم در مورد دو تا سی پی یو ی 4820 و 4770 صحبت میکنیم نه آینده ی سوکت ها و چپپ ها .....
بنده کاملا میدانم که آینده ی INTEL روی سوکت جدید و چیپ X99 هست ولی ما فعلا داریم چند تا سی پی یو رو مقایسه میکنیم نه چیز دیگه.....
تا اونجایی که بنچ های سایت های معتبر رو چک کردم بجز سرعت READ & WRITE حافظه در همه ی بنچ ها 4770 بهتر بوده هر چند هم ناچیز بوده
خوب قطعا دوباره سوکت تغییر پیدا میکنه (با چیپ X99) و LGA 2011 هم دیگه از این بیشتر کاری نمیتونه انجام بده چون رم ها دارن به سمت DDR4 پیش میرن... (برای سوکت 1150 هم همینطور) بعدش هم چند مدت بعد سی پی یو های این سری ها (2011 و 1150 و...)کمیاب یا حتی نایاب میشن و دوباره باید سراغ سوکت جدیدتری بریم و روز از نو......
چرا اینتل اومده این همه هزینه کرد و وقت خودش رو گرفته که 4820 رو تولید کنه؟!! اگر 4770 ازش بهتر هست و قیمتش هم یکسانه، چه لزومی داره که 4820 رو اصلاً تولید کرد! کاربرد این پردازنده پس چی هست؟!!
قضیه این هم کاملا مشخصه
وقتی این شرکت سوکت جدید میزنه با تبلیغ و غیره میخواد که سیستم جدیدش رو به فروش برسونه خب مسلما میگه که این سی پی یو فلان هست و بهتر از این مدل قبلی هست و .... تا ملت سراغ سری جدید برن غیر از اینه؟؟؟
ولی در عمل میبینیم که به طور مثال سی پی یو یی مثل 4820 تفاوت فاحشی با 4770 نداره ( در مورد مدل های بالاتر سوکت 2011 هم بحثی نکردیم)
کارایی پردازنده ی 4820 در چی هست؟
نمیدونم شما بگو تا یاد بگیریم
اگر اصلاً پیشنهاد نمی کنید که یعنی اینقدر اینتل احمق بوده که این رو تولید کرده؟
احتمالش زیاده....شاید هم ملت رو احمق فرض کرده
حالا من دقیقا نفهمیدم برتری 4820 نسبت به 4770 چیه ؟
شما که به بنچ ها اعتقاد ندارید عملا این 2 تا رو تست کنید و نتیجه رو به ما بگید.....
من هم حرفی که باد هوا باشه ( سیستم سیاست گذاری INTEL) رو قبول ندارم و فقط و فقط شواهدی که میبینم رو تایید میکنم
eshraghi2010
30-11-2013, 21:02
والا بحث و جدلی در کار نبود ..یکم به حساب وسواس بزارید و اگر میبینید اینقدر روی این موضوع حساس بودم علتش اینه که این سیستم قراره محاسبات و شبیه سازی و پخش بار و ... چند صد شبکه انتقال و توزیع برق (شامل چند هزار باس و فیدر و...) رو انجام بده و بودجه مربوط به مادر بورد و cpu حدودا 2میلیون هست الان با یه لپ تاب core i7 که انجامش میدم این کار رو سیستم حدود 4 الی 5 دقیقه طول میکشه تا پردازش کنه و نتیجه نهایی رو بم بده که این زمان به نظرم زیاده برای همین روی این موضوع اینقدر حساس بودم که این Core i7 هم مثل core i7 های لپتاپ نشه
مشکل من هم همینجاست که نمیدونم آیا باید به پنجمارک ها اعتماد کرد و گفته اینتل رو بزاریم به حساب سیاست های فروش یا اینکه همون حرف شما که میگید این پنج مارک ها رو نمیتونه 100% صحیح باشه و به خود سیاست های اینتل اعتماد کنم!!!
و در نهایت از همتون بخصوص TREASURES و Hessam 2 و EXTREME و Stream و Actros و eshraghi2010 تشکر میکنم
والا آقا حسام استاد من هستن و خودم مدیر یکی از انجمن های همسایه ! هرکس بیاد بگه کاربرد رندرینگ دارم اول میگیم سوکت 2011 اگه بودجش به این سوکت نرسه با همون توضیحاتی که دادم میریم سراغ سوکت 1150 و باز اگه بودجه خیلی خیلی کمتر باشه ناچاریم به FX8350 رضایت بدیم !
حسام جان الآن خودشون اینجا هستند و چند ماه پیش توی سمینار « بی شک PC » آواژنگ حضور داشتند و توضیح خواهند داد که که در مورد سیستم های رندرینگ چه صحبت هایی مطرح شده بود !
Hessam 2
30-11-2013, 21:03
خب در عقایدمون تفاوت دیده میشه و بهتره به دیدگاهامون احترام بذاریم و وارد بحث و جدل بیشتر نشیم!
بنده بر خلاف شما این دیدگاه اینتل رو هرگز تبلیغات تلقی نمی کنم و کاملاً حرفه ای و اصولی برداشت می کنم! وگرنه اینتل می تونست سالی 10 تا سوکت با پردازنده ی مختلف عرضه کنه و برای هر کدوم تبلیغات کنه! این که دلیل نمیشه!
بهتره اینتل، AMD فرض نکنید که در هر کلام و سیاستش، قدم بر میداره، قدم تبلیغاتی هست! قیمت میذاره، قیمت رقابتی و تبلیغاتی هست! چه برای پردازنده هاش و چه برای کارت گرافیک.
بنده همچنان بر 4820 اعتماد دارم و رسماً میگم بهتر از 4770 هست. (با توجه به دلایلی که قبلاً گفتم و دیگه نیازی به تکرار مکررات نمی بینم! مهم ترین دلیل رو هم گفتم که اینتل بر این موضوع اذعان کرده و این کمپانی که از بزرگترین های دنیاست همنطور که گفتم، حرفش کاملاً برام سند هست و چشم بسته قبول می کنم!)
ضمناً فراموش نکنید که اینتل در ثانیه میلیون ها دلار درآمد داره و نیازی به اینگونه تبلیغاتی که مشتری رو بخواد منحرف کنه و سو استفاده کنه، نخواهد داشت! چرا که هر دو نوع از برند اینتل هست! برای خود اینتل فرقی نداره از نظر اقتصادی که 4770 بخره طرف یا 4820! در نهایت سودش رو از یه کدوم می بره! بنابراین تنها می مونه مقایسه ی فنی که خودش گفته!
در مورد اون سوالم هم نشد! بنده از شما سوال کردم که می فرمایید 4770 بهتر هست! چون من که نمیگم بهتره! شما میگی بهتره... پس باید پاسخ قانع کننده ای داشته باشید که چه زمانی 4820 رو بر 4770 ارجع می دونید؟!
TREASURES
30-11-2013, 21:16
پس باید پاسخ قانع کننده ای داشته باشید که چه زمانی 4820 رو بر 4770 ارجع می دونید؟!
هر زمان که بنچمارک معتبری ببینم یا خودم عملی تست کنم که 4820 در فلان قضیه بهتر میتونه باشه....
Hessam 2
30-11-2013, 21:21
هر زمان که بنچمارک معتبری ببینم یا خودم عملی تست کنم که 4820 در فلان قضیه بهتر میتونه باشه....
خب بستگی داره سیستم تست شما شامل چه مشخصاتی باشه؟!!!
بدون شک سیستم 5 میلیونی با یک سیستم 20 میلیونی بخواد مورد تست و بررسی قرار بگیره، تفاوت بسیار زیاد و فاحش هست!
لذا بنچمارک ها هم نمی تونه دلیل خوبی باشه!
تازه فرض رو بر این می گیریم که 4770 بهتر باشه.
مگر چقدر با 4820 تفاوت داره؟!!
-
چیپست ایکس 79 که از زد 87 بهتر هست.
- پتانسیل راندمان حافظه اش که از 1150 بهتر هست!
- قابلیت ارتقا که به مراتب بهتر از سوکت 1150 داره!
- مادربردهای جدید 2011 هم که در راه هست که قطعاً از مین های فعلی 1150 بهتر و جدید تر و قدرتمندتر خواهد بود.
- و ...
اینه که میگم فقط پردازنده نیست که مهمه! چیزهای دیگه هم مهم هستن که بهشون توجهی نمیشه متاسفانه!
TREASURES
30-11-2013, 21:27
چیپست ایکس 79 که از زد 87 بهتر هست.
- پتانسیل راندمان حافظه اش که از 1150 بهتر هست!
- قابلیت ارتقا که به مراتب بهتر از سوکت 1150 داره!
- مادربردهای جدید 2011 هم که در راه هست که قطعاً از مین های فعلی 1150 بهتر و جدید تر و قدرتمندتر خواهد بود.
همه ی این موارد قبول
eshraghi2010
30-11-2013, 21:43
به نظر من و در تکمیل فرمایش آقا حسام و آقا ایمان عزیز فقط و فقط پردازنده تأثیر 100% رو نداره توی کاربرد رندرینگ !
بلکه توی رندرینگ Overall Performance یا همون پرفورمنس کلی سیستم نقش مؤثرتری داره و نقش و تأثیر سایر قطعات از جمله مواردی که در مورد مزیت های پردازنده های سوکت 2011 و چیپست X79 نام بردم و همینطور حجم رم ، تأثیر کارت گرافیک در رندرهایی که گرافیکی هستند و همچنین تأثیر SSD در کاهش زمان رندرینگ از تأثیر خود CPU تنها مهمتره !
sezareta
30-11-2013, 21:59
میدونم اینجا جاش نیست و باید توی فروم ها ی مخصوص مشاوره برای خرید این سوال رو مطرح کرد
اما با توجه به اینکه بحث رو تا اینجا ادامه دادیم و به گفته دوستان مادربورد و Overall Performance هم بسیاره
اگر بخوام حدود 3.5 میلیون برای فقط کیس هزینه کنم شما دوستان چه کانفیگی رو پیشنهاد میدید؟
Hessam 2
30-11-2013, 22:03
میدونم اینجا جاش نیست و باید توی فروم ها ی مخصوص مشاوره برای خرید این سوال رو مطرح کرد
اما با توجه به اینکه بحث رو تا اینجا ادامه دادیم و به گفته دوستان مادربورد و Overall Performance هم بسیاره
اگر بخوام حدود 3.5 میلیون برای فقط کیس هزینه کنم شما دوستان چه کانفیگی رو پیشنهاد میدید؟
:| :| :|
برای سوکت 2011، حداقل حداقل 5 میلیون بودجه نیازه!
بنابراین چاره ای جز خرید 4770 نخواهید داشت! ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
sezareta
30-11-2013, 22:12
اگر ارزشش رو داشته باشه انشالله میتونم تا 5 میلیون هزینه کنم
اما مگر در حد 1 تومان مین و 1 تومان CPU از 2011 پیدا نمیشه؟
الان ASUS - P9X79 حدودا 900 قیمت دارم و 4820K هم اگر اشتباه نکنم حدودا 1 الی یک و صد هست؟
یعنی با یک و نیم دیگه نمیشه رم و هارد و گرافیک (گرافیک در د 100 تومان) و پاور تهیه کرد؟
eshraghi2010
01-12-2013, 09:49
اگر ارزشش رو داشته باشه انشالله میتونم تا 5 میلیون هزینه کنم
اما مگر در حد 1 تومان مین و 1 تومان CPU از 2011 پیدا نمیشه؟
الان ASUS - P9X79 حدودا 900 قیمت دارم و 4820K هم اگر اشتباه نکنم حدودا 1 الی یک و صد هست؟
یعنی با یک و نیم دیگه نمیشه رم و هارد و گرافیک (گرافیک در د 100 تومان) و پاور تهیه کرد؟
برای مشاوره سیستم گرفتن اینجا جاش نیست ! تاپیک در بخش مناسب بزنید و کاربرد و بودجه آخر خودتون رو اعلام کنید و هرگز هم بودتون رو خودتون تقسیم نکنید بین قطعات ! اگه هرکدوم از اساتید عزیز حضور داشته باشند راهنماییتون می کنند ! اگه هم من باشم که در خدمتتون هستم !
فقط اینجا فعلاً این رو میگم که :
اگه رندرینگ شما به گرافیک هم وابسته باشه نمیشه چنین کاری کرد که فقط یه کارت 100 تومنی بگیرید برای تصویر گرفتن روی مانیتور !
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.