مشاهده نسخه کامل
: برنامه ریزی علمی برای بچه 19 ماهه!!!!!
وین رونی
24-05-2013, 12:06
سلام
فرزند من(دختر)19 ماهه است.
مثل خیلی از پدر و مادرای دیگه ما هم فکر می کنیم فرزندمون دارای هوش بالایی است اما من به مواردی برخوردم که این نظرم رو قویتر کرده
مثلاً من یکبار روی مایکروسافت ورد کلمه سلام را بزرگ نوشتم و چندبار تلفظش کردم تا پریا(اسم دخترمه)هم تلفظش کنه.این قضیه برای یک ماه پیش بود تا دیروز یک کتاب درسی(مدنی سوم ابتدایی)تو خونمون افتاده بود دیدم بچه هی داره یه جاهایی رو نشون میده و میگه سلام.رفتم دقت کردم دیدم هرجا کلمه اسلام یا اسلامی یا سلام نوشته با دست نشون میده و میگه سلام(خط کتاب هم خیلی درشت نیست)
یا اینکه هروقت اذان میگن یا در اذان میرسه به تشهد بر حضرت محمد(ص)لباش رو طوری نشون میده که مثلاً داره صلوات می فرسته یا موقع پخش عزاداری از تلویزیون شروع می کنه سینه زدن!!!در حالی که من هیچ وقت این کار را جلوش انجام ندادم.یا در اوج بازیگوشی که باشه اگه صدای قرآن را بشنوه ساکت شروع می کنه گوش دادن
یا بهش یاد دادیم ساعت عقربه ای چیه اما برام جالبه که ساعت دیجیتالی هم میبینه مثلاً میگه ساعت 2
موارد این چنینی زیاد براش اتفاق افتاده.البته اینو هم بگم که مادرش باردار که بود سه بار ختم قرآن کرده بود که شنیده بودم باعث هوش زیاد بچه میشه!!!
حالا سوالم اینه دوست ندارم بچه هرز بره و دلم می خواد برنامه ریزی کنم برای یادگیریش.از کجا شروع کنم؟چطور؟نظر شما چیه؟
متشکر
Zeitgeist
26-05-2013, 01:11
به نظر من که درصد بسیار کمی از کودکان در این فرهنگ، جامعه، و سیستم آموزشی کشور مقدس ایران میتونن به جایی برسن؛ معمولاً مغزها همه در حد مسائل تاریخ گذشته یا کم ارزش میچرخه و افراد دانشمند که از مغزشون استفاده کنن کم توی این کشور پرورش میابه.
راه حل اصلی اینه که بچه ـتون رو توی ایران بزرگ نکنید...!
کــــه با توجه به تعاریف شما از باهوشی، افکار و مشغله های ذهنی که به فکرش تزریق میکنید از همین ابتدا، و... فکرنکنم بشه... :mellow:
بفرستینش حوزه تا به آرزوها و باورهای شخصیتون که برای فرزندتون از پیش تعریف کردید و باهاشون بزرگش میکنید دست پیدا کنه... :whistle:
به هر حال اون از زندگی و افکار شما تقلید خواهد کرد (حداقل تا قبل از 18 سالگی)...
وین رونی
26-05-2013, 10:07
به نظر من که درصد بسیار کمی از کودکان در این فرهنگ، جامعه، و سیستم آموزشی کشور مقدس ایران میتونن به جایی برسن؛ معمولاً مغزها همه در حد مسائل تاریخ گذشته یا کم ارزش میچرخه و افراد دانشمند که از مغزشون استفاده کنن کم توی این کشور پرورش میابه.
راه حل اصلی اینه که بچه ـتون رو توی ایران بزرگ نکنید...!
کــــه با توجه به تعاریف شما از باهوشی، افکار و مشغله های ذهنی که به فکرش تزریق میکنید از همین ابتدا، و... فکرنکنم بشه... :mellow:
بفرستینش حوزه تا به آرزوها و باورهای شخصیتون که برای فرزندتون از پیش تعریف کردید و باهاشون بزرگش میکنید دست پیدا کنه... :whistle:
به هر حال اون از زندگی و افکار شما تقلید خواهد کرد (حداقل تا قبل از 18 سالگی)...
متشکر از راهنماییتون
در مورد بخش اول صحبتتون کاملاً موافقم
اما در مورد اینکه گفتید بفرستید حوزه اصلاً اندیشه ای در این مورد نداشته و نخواهم داشت.بیشتر می خوام از نظر علمی پیشرفت کنه.از نظر مذهبی میشه حتی تو همون خونه هم پرورشش داد.
با توجه به نشونه هایی که دیدم می خوام برنامه ای منظم و مدون برای پیشرفت علمیش داشته باشم
هنوز خیلی زوده ولی کم کم طی چند سال آینده باید سعی کنید ذهنیت علمی رو به دخترتون یاد بدید یعنی مثلا در مکالمات و کارهای روزمره اگه بخواید بهش بگید در یخچال رو باید بست براش به زبان ساده توضیح بدید که هوای گرم به سمت هوای سرد میره و برای همین هوای یخچال گرم میشه یا سوالاتی که درباره خورشید و ماه می کنه رو با اطلاعات ساده نجومی همراه کنید. کتاب های علمی برای کودکان رو که بخرید می بینید اینها رو کم کم باید به چه زبانی براش توضیح بدید. CD ها و برنامه های علمی کودکان رو هم بعد از 3-4 سالگی براش بخرید.
وقتی سن دخترتون به سن مطالعه رسید، براش کتاب های علمی کودکان دبستانی هدیه یا جایزه بخرید و تشویقش کنید اونها رو بخونه.
موارد این چنینی زیاد براش اتفاق افتاده.البته اینو هم بگم که مادرش باردار که بود سه بار ختم قرآن کرده بود که شنیده بودم باعث هوش زیاد بچه میشه!!!
دقیقا چیزی که هرگز نباید به دخترتون بگید این نوع حرف های "شبه علم" ای است.
M o h a m m @ d
26-05-2013, 12:29
دقیقا چیزی که هرگز نباید به دخترتون بگید این نوع حرف های "شبه علم" ای است.
:n13:
تا جای که من دیدم کسی که قران حفظ ان یا میخون حافظشون قوی تره ،بهتر کار میکنه سریع یاد میگیرن.
:n13:
تا جای که من دیدم کسی که قران حفظ ان یا میخون حافظشون قوی تره ،بهتر کار میکنه سریع یاد میگیرن.
ممکنه حفظ کردن یک متن بتونه حافظه رو در یک شخص قوی تر کنه. اما صحبت، این جا در موردِ مادرِ بچه هست که در زمان بارداری، قرآن خوندن.
اگر مادرِ ایشون برای مثال حافظشون با این کار قوی تر شده باشه، این یک صفتِ کاملا اکتسابی هست که به هیچ عنوان به فرزند، به صورت ژنتیکی قابل انتقال نیست.
مثل این میمونه که بگیم چون پدر، بدنساز و ورزشکار بوده پس فرزند ایشون، عضلاتش قوی تر خواهد بود.
اگه بخوایم بگیم که به دلایلِ دیگه ای این صفت به فرزند انتقال یافته میشه همون شبه علم.
Reza31001
26-05-2013, 13:53
حالا مباحث غیر علمی رو مطرح و پیگیری نکنید که معمولا هر دو طرف شاکی میشن!
@وین رونی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
کتاب وکامپیوتر
بچه ای که به این دو موضوع علاقه مند باشه کم کم راه پیشرفتش رو خودش پیدا میکنه
ضمنا بهترین کار برای علاقه مند شدنش به کتاب، کتاب خوندن شما و مادرش هست (چه برای اون بخونید و چه جلوی اون خودتون مطالعه داشته باشید)
چون همون طوری که دوستمون گقتن این شمایید که الگوی زندگی فرزندتون هستید
در پرانتز: از چندسال دیگه و هر وقت خودتو احساس کردین مناسبه، قرآن (چه حفظ و چه روخوانی) رو بهش یاد بدین خیلی خوبه
ضمنا یادتون نره هر وقت خواستید موضوعی رو بهش تحمیل کنید نتیجه عکس میگیرید
M o h a m m @ d
26-05-2013, 14:03
ممکنه حفظ کردن یک متن بتونه حافظه رو در یک شخص قوی تر کنه. اما صحبت، این جا در موردِ مادرِ بچه هست که در زمان بارداری، قرآن خوندن.
اگر مادرِ ایشون برای مثال حافظشون با این کار قوی تر شده باشه، این یک صفتِ کاملا اکتسابی هست که به هیچ عنوان به فرزند، به صورت ژنتیکی قابل انتقال نیست.
مثل این میمونه که بگیم چون پدر، بدنساز و ورزشکار بوده پس فرزند ایشون، عضلاتش قوی تر خواهد بود.
اگه بخوایم بگیم که به دلایلِ دیگه ای این صفت به فرزند انتقال یافته میشه همون شبه علم.
اون که قبول دارم نگفتم که صفت از مادر به بچه رسیده
منظورم کلی نه مادر و دختر .منظورم رو کلمه شبه علم بود .اگه از نظر علمی ثابت شده کسی که چند زبان یاد داره حافظشون قوی تره.
Reza Azimy_RW
26-05-2013, 14:43
هر کودکی فقط اگه آزادی فکری داشته باشه حتی اگه حمایتی هم ازش نکنید خود به خود راه خودشو پیدا میکنه و اون موقس که استعداداش شکوفا میشه و پیشرفت میکنه
شما تنها کاری که متونی بکنی اینه چیزی رو بهش تحمیل نکنی و بزاری خودش تجربه کنه و خوب و بد رو تشخیص بده و خدا رو توی وجود خودش پیدا کنه نه از روی کتاب !
با این طرز فکرتون دلم واسه بچه میسوزه ممکنه از دید شما خوشبخت بشه و کارش درست باشه ولی در نهایت بدبخته
وین رونی
26-05-2013, 14:47
ببینید الآن کنار من میشینه کنار لپ تاپ الکی با کلیدا بازی می کنه و منم ورد را براش باز می کنم تا اگه کلیدی رو زد نتیجش رو ببینه یا موس را در میاره دوباره میذاره سرجاش.حرفم اینه مواردی که گفتید اجراش برای این سن زود نیست؟چون میگن تا 3 سالگی بچه باید آزاد باشه و به قول دوستان چیزی بهش تحمیل نشه
امروز دوباره کلمه ساعت رو براش بزرگ نوشتم و چندبار تکرار کردم و بعد از چند ساعت رو کامپیوتر متنی رو آوردم که چند جا کلمه ساعت نوشته شده بود و بهش می گفتم ساعت کو؟می گشت و پیدا می کرد
هر کودکی فقط اگه آزادی فکری داشته باشه حتی اگه حمایتی هم ازش نکنید خود به خود راه خودشو پیدا میکنه و اون موقس که استعداداش شکوفا میشه و پیشرفت میکنه
شما تنها کاری که متونی بکنی اینه چیزی رو بهش تحمیل نکنی و بزاری خودش تجربه کنه و خوب و بد رو تشخیص بده و خدا رو توی وجود خودش پیدا کنه نه از روی کتاب !
با این طرز فکرتون دلم واسه بچه میسوزه ممکنه از دید شما خوشبخت بشه و کارش درست باشه ولی در نهایت بدبخته
چه طرز فکری؟اینکه میگم یک کلمه رو از روی متن پیدا کنه؟یا مثلاً به زعم خودش صلوات می فرسته؟این بدبختیه؟خوب اگه اینجوره ما می ذاریم بدبخت بشه!!!نه استاد کنار اینها شبکه P*MC و ایران موزیکش هم براه هست :n02: نمی خوام بحث رو به مذهب بکشونم چون اونها مثال بود اما اگه اینطوره خیلی از کسانی که بهشون می گن اولیاء خدا آدمای بدبختی هستن!!!!
Reza Azimy_RW
26-05-2013, 15:08
نه منظورم اصلا این نیست شما فقط میتونی بهش پیشنهاد بدی که مثلا حجابتو به این دلیل رعایت کن و تصمیم گیری با خودشه حتی اگه برعکس این کارو انجام داد این نظر شماست که این کار اشتباهه و نتیجه شرطهاییه که دیگران برای مغز شما قرار دادند
ولی اصلا چه قبل از سه سالگی چه بعدش حق تحمیل عقاید نداری
میتونی بهش بگی درس خوندن و علم به این دلیل خوبه ولی تصمیم گیرنده نهایی اونه . ولی به اجبار تبدیل نشه با لذت اون کارو انجام بده اونوقته که استعداداش شکوفا میشه چون ذات هیچ کسی کار بد ازش سر نمیزنه و این اجبار هاس که مغز طرفو شرطی میکنه و به بیراهه میکشونتش
موفقیت نباید برای کسی تعریف بشه باید برداشت خودشو از موفقیت داشته باشه اونوقته که کارشو با لذت انجام میده و مطمئنا کار درستو انجام میده چون از ذات کسی کار بد سر نمیزنه
باید خودش باشه اونوقته که از گفتن حقیقت نمیترسه و کارشو درست انجام میده و حتی اگه یه ملت با عقیدش مخالف باشند از انجام کارش لذت میبره و "زندگی میکنه" و 100 درصد به موفقیت واقعی میرسه
شما تعریفتو از زندگی درست و خوب نباید به کسی تحمیل کنی فقط میتونی بهش پیشنهاد بدی و اونم اگه دید درسته قبول میکنه و باید قبول کنید هر کاری که به نظر شما غلطه واقعا غلط نیست و این نتیجه شرطهاییه که دیگران براتون قرار دادند
Zeitgeist
26-05-2013, 18:20
از نظر علمی ثابت شده کسی که چند زبان یاد داره حافظشون قوی تره.
به نظرتون یادگیری اجباری داستان های هزاران ساله ای که از ابتدای به وجود آمدن، چیزی به جز پرورش جهل، تنفر، و خونریزی برای بشریت به ارمغان نیاوردن، آینده ی عالی ای برای فرد خواهد ساخت؟ یادگیری زبان عربی به اجبار محیطی و باور کردن باورهای اعراب باز هم به اجبار محیطی، تنها یک نفر به جمع کثیر انسان(؟!)ـهای با کمالات منطقه ی خاورمیانه خواهد افزود!
به جای چنین کاری، اگر به کودک، زبان های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، و روسی آموخته شوند، دنیای عظیمی از علم، ادبیات، اجتماعات، و دانش جهانی، ثمره های علمی، ادبی و اجتماعی عظیم قرن های اخیر، به روش گشوده خواهد شد و فهم و درکشون براش مثل آب خوردن خواهد بود.
اونهم باید شبیه به آذری های ساکن ایران باشه که هم ترکی، هم فارسی، و بعضاً هم کردی رو همزمان از کودکی بهشون مسلطن؛ با کلاس های زبان جوک داخل ایران به جای خاصی نمیرسه...!
به هر حال، تصمیم گیری درباره آینده ی هر بچه به عهده ی پدر و مادرشه (حداقل تا قبل از 14-15 سالگی که فرد شروع میکنه به ساخت افکار مستقل)؛ اینکه آیا میخواید بچه ـتون یک متفکر پرسشگر بار بیاد که هیچ باوری براش تبدیل به عقیده و تعصب نمیشن و درباره هر aspect از هرچیزی در جهان، تحقیق، مطالعه و سؤال میکنه؛ یا اینکه میخواید بچه ـتون یک تو سری خور معتقد متعصب، که برخی داستان ها رو دستورات خدا، و مرگ رو حق برخی افراد میدونه و تمام فکر و ذکرش انتقام و کشتن هستش بار بیاد...!
انتخاب با شماس... :mellow:
وین رونی
26-05-2013, 20:31
به نظرتون یادگیری اجباری داستان های هزاران ساله ای که از ابتدای به وجود آمدن، چیزی به جز پرورش جهل، تنفر، و خونریزی برای بشریت به ارمغان نیاوردن، آینده ی عالی ای برای فرد خواهد ساخت؟ یادگیری زبان عربی به اجبار محیطی و باور کردن باورهای اعراب باز هم به اجبار محیطی، تنها یک نفر به جمع کثیر انسان(؟!)ـهای با کمالات منطقه ی خاورمیانه خواهد افزود!
به جای چنین کاری، اگر به کودک، زبان های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، و روسی آموخته شوند، دنیای عظیمی از علم، ادبیات، اجتماعات، و دانش جهانی، ثمره های علمی، ادبی و اجتماعی عظیم قرن های اخیر، به روش گشوده خواهد شد و فهم و درکشون براش مثل آب خوردن خواهد بود.
اونهم باید شبیه به آذری های ساکن ایران باشه که هم ترکی، هم فارسی، و بعضاً هم کردی رو همزمان از کودکی بهشون مسلطن؛ با کلاس های زبان جوک داخل ایران به جای خاصی نمیرسه...!
به هر حال، تصمیم گیری درباره آینده ی هر بچه به عهده ی پدر و مادرشه (حداقل تا قبل از 14-15 سالگی که فرد شروع میکنه به ساخت افکار مستقل)؛ اینکه آیا میخواید بچه ـتون یک متفکر پرسشگر بار بیاد که هیچ باوری براش تبدیل به عقیده و تعصب نمیشن و درباره هر aspect از هرچیزی در جهان، تحقیق، مطالعه و سؤال میکنه؛ یا اینکه میخواید بچه ـتون یک تو سری خور معتقد متعصب، که برخی داستان ها رو دستورات خدا، و مرگ رو حق برخی افراد میدونه و تمام فکر و ذکرش انتقام و کشتن هستش بار بیاد...!
انتخاب با شماس... :mellow:
دوست عزیز من درباره برنامه ریزی برای یک بچه 19 ماهه سوال کردم اون هم برنامه ریزی از نظر علمی.
شما در این پستتون زیر پوستی به خیلی ها توهین کردید به خاطر اینکه خودتون یه سری چیزها رو قبول ندارید به میلیون ها نفر کوچک و بزرگ و بی سواد و باسواد اهانت کردید.جواب دادن به این پست ساده هست همونطور که تا به حال به شبهات بسیار سنگین تری جواب داده شده اما این تاپیک و این فروم نمی کشه و جاش نیست.اعتقادمون برای خودمون مطمئنم اگه هزار صفحه این تاپیک جلو بره و در مورد پست شما حرف زده بشه تغییری در نگرش کسی بوجود نمیاد.قبلاً شاهد بودیم فقط نتیجش درگیری و نهایت قفل و بن هست
راهنمایی خواستم و هنوز هم می خوام بدونم در این سن یاد دادن و تقویت حافظه دیداری و شنیداری برای بچه زود نیست؟در آینده موجب خستگی ذهنی نمیشه؟دنبال این نبودم که بگن به به چه بچه ای داری چه باهوش!!اصلاً شاید این طبیعی باشه اما خودم معلم دبستان هستم و از محتویات کتب درسی با خبرم و می دونم اگه کسی ضریب هوشی بالایی داشته باشه نباید به دروس دورن ابتدایی اکتفا کنه
M o h a m m @ d
26-05-2013, 21:37
.............
سلام... بحث خیلی جنجالی شده... اگر راه حل علمی برای این موضوع ندارید لطفن از ارسال نظر اجتناب کنید. ( خطاب به همه )
وین رونی
29-05-2013, 19:06
با توجه به اینکه وقتم آزاد شده دارم با بچه بیشتر کلمه کار می کنم رنگها رو یادش میدم بازی های منطقی انجام میدیم.مثل لگو یا قراردادن هرچیز جای خودش
از راهنمایی همه ممنون
Sent from my ST15i using Tapatalk 2
NorthBridge
30-05-2013, 11:10
محض اطلاع:اون حرفهای چند کامنت بالاتر در اروپا و امریکا طبق قانون از نوع نژادپرستانه و جرم قطعی و قابل پیگیرد از طرف پلیسه و خیلی بشدت برخورد میشه.هر چند که گوینده اش بگه منظوری نداشته.
دوستان زبان عربی هم دارای گنجینه ی بالایی از ادبیات غنی هستش حتی از خیلی قبلتر از اینکه ادبیات و علم در اروپا ریشه ای بگیره و اون حرف دوستمون بدلیلی که بالاگفتم مردوده.ضمناً علم هم در طبقه بندی بر سه نوعه:علوم تجربی و پایه(با الهام از جهان طبیعی) علوم انسانی(یافته های عقلی بشر) و علوم دینی(ناشی از وحی و بررسی و تحلیل ان) پس برچسب شبه علم زدن به علوم دینی یا علوم انسانی هم کاملاً غلط و حرکتی مضحک و عجیبه.شبه علم به موضوعاتی گفته میشود که حاشیه هایی بدون اثبات بر علوم تجربی زده میشه.امیدوارم نظراتم رو بی طرفانه و منطقی تونسته باشم بگم. :n16:
M . Sayid
30-05-2013, 11:49
سلام
فرزند من(دختر)19 ماهه است.
مثل خیلی از پدر و مادرای دیگه ما هم فکر می کنیم فرزندمون دارای هوش بالایی است اما من به مواردی برخوردم که این نظرم رو قویتر کرده
مثلاً من یکبار روی مایکروسافت ورد کلمه سلام را بزرگ نوشتم و چندبار تلفظش کردم تا پریا(اسم دخترمه)هم تلفظش کنه.این قضیه برای یک ماه پیش بود تا دیروز یک کتاب درسی(مدنی سوم ابتدایی)تو خونمون افتاده بود دیدم بچه هی داره یه جاهایی رو نشون میده و میگه سلام.رفتم دقت کردم دیدم هرجا کلمه اسلام یا اسلامی یا سلام نوشته با دست نشون میده و میگه سلام(خط کتاب هم خیلی درشت نیست)
یا اینکه هروقت اذان میگن یا در اذان میرسه به تشهد بر حضرت محمد(ص)لباش رو طوری نشون میده که مثلاً داره صلوات می فرسته یا موقع پخش عزاداری از تلویزیون شروع می کنه سینه زدن!!!در حالی که من هیچ وقت این کار را جلوش انجام ندادم.یا در اوج بازیگوشی که باشه اگه صدای قرآن را بشنوه ساکت شروع می کنه گوش دادن
یا بهش یاد دادیم ساعت عقربه ای چیه اما برام جالبه که ساعت دیجیتالی هم میبینه مثلاً میگه ساعت 2
حالا سوالم اینه دوست ندارم بچه هرز بره و دلم می خواد برنامه ریزی کنم برای یادگیریش.از کجا شروع کنم؟چطور؟نظر شما چیه؟
متشکر
اینها نشونه ی اینه که ذهن دختر شما شرطی شده ! طبیعی هم هست چون بچه های زیر 2 یا 3 سال از طریق شرطی شدن مطالبو یاد می گیرن !
این هم میگید یه حافظش فشار میاد :
اولا حافظه بلند مدت هیچوقت پر نمیشه
دوما فک کنم تو سن بچه شما تالاموسی تشکیل نشده که بخواد حافظه تشکیل بشه !
سوما دایره لغاتی ندارن که بخوان چیزایی که می بیننو به اون ربط بدن و بعدا به یاد بیارن !
در کل احتمال اینکه از این سنش چیزی به یاد بیاره خیلیییی کنه !
شما اگه می خوایی باهوش بشه باید محیط غنی به لحاظ شناختی براش فراهم کنید !
بهتره از 5 سالگی انگلیسی یا هر چیز دیگه ای یاد بگیره !!
اینم که می گید قران میشنوه ساکت میشه به خاطر اینه که احتمالا مادرش قران رو با صدای بلند خونده واین بچه هم اون صدا رو که براش آشنا هست ترجیح میده و دوس داره اونو بشنوه !
یکسری تبلیغات میشه برای اموزش خواندن و نوشتن به کودکان خیلی کوچیک(حدودا درمحدوده سنی دختر شما)
که یه پکیجی هست در اون با توجه به اشکال و تعمیم اونها به اسمشون به صورت نوشتاری به تدریج بچه اموزش میبینه
باتوجه به اینکه اشاره کردید کلمه سلام رو با تکرار و دیدنه شکل نوشتاریش میتونه یاد بگیره بنظرم این نوع اموزشی که گفتم خیلی براش موثره
:n06:
وین رونی
30-05-2013, 13:08
یکسری تبلیغات میشه برای اموزش خواندن و نوشتن به کودکان خیلی کوچیک(حدودا درمحدوده سنی دختر شما)
که یه پکیجی هست در اون با توجه به اشکال و تعمیم اونها به اسمشون به صورت نوشتاری به تدریج بچه اموزش میبینه
باتوجه به اینکه اشاره کردید کلمه سلام رو با تکرار و دیدنه شکل نوشتاریش میتونه یاد بگیره بنظرم این نوع اموزشی که گفتم خیلی براش موثره
:n06:
آره اینو تو ماه*واره دیدم یه سری می گن خوبه بعضی ها میگن نه بچه شرطی میشه به تصویر
تقریباً من هم دارم همچین کاری می کنم
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.