مشاهده نسخه کامل
: معنی این قطعه شعر
سلام
معنی این قطعه شعر چیست؟
من الاغی دیدم بونجه را می فهمید
درچراگاه نصیحت گاوی را دیدم سیر
کودکی دیدم ماه را بو می کرد
کاربر شماره ی یک
22-04-2013, 00:52
اگه توی بیت اول" فقط" می آورد ، معنیش میشد شبیه آدمی که فقط خوردن و خوابیدن رو میفهمه ولی وقتی "فقط " نیاورده ، یعنی میشه شبیه کسی که " میدونه چی داره
میخوره و به خوردش داده میشه (از نظر ذهنی)" ، البته سهراب شاعری نیست که چنین معنی هایی بده شعرش ، اگه نیما بود میگفتم حتما همین معنی رو میده ، اما حس میکنم سهراب توی این جمله از ارتباط روحی موجودات جاندار و بی جان داره میگه ، بیت دوم به نظرم " اشاره به انسان نادانی داره که فکر میکنه نصیحت نیاز نداره و از نصیحت و توصیه ی دیگران بی نیازه " یا شاید هم گاو رو به فرد دانایی تشبیه کرده که نیازی به نصیحت کردن نداره
درمورد جمله ی سوم فقط میتونم بگم ماه شبیه پنیره ، شاید میخواسته یه پسر فقیری رو نشون بده که از گشنگی فکر میکنه ماه پنیره ، البته من یک درصد این معنی رو بهش نسبت میدم ، راستش میتونم بگم اصلا این بیت سوم رو نفهمیدم ....
میدونم دوماه از تاپیک میگذره تقریبا ولی گفتم شاید باز هم براتون سوال باشه گفتم نظرم رو بگم :n16:
کاربر شماره ی یک
22-04-2013, 01:00
درزیرزمین خانه
گهواره ای دارم
که روزی دست مرگ تکانش میدهد
ارام
ارام
من هر روز دراستکان
ریختن چای را و محبت را
تکرار می کنم
وتو می نوشی
باشیرینی لبخندت کدام را؟
معنی قسمت آبی رو نفهمیدم ، لطفا یکی بگه منظور شاعر چی بوده از تکان دادن گهواری با دست مرگ ؟
تاپیک خوبیه ، امیدوارم بقیه هم اگه خواستن ، شعرهایی رو که توی فهمیدن مفهومش مشکل دارند اینجا به بحث بزارن :n16:
کاربر شماره ی یک
24-04-2013, 22:39
این همه کاربر فعال انجمن شعر ، کسی تاحالا این شعر رو ندیده ؟:n27: گمانم از خانم سمیه یزدی هستش شعر ....:n01:
V E S T A
26-04-2013, 14:20
برداشت شخصی من این هست نمیدونم چقدر درست باشه :
زیر زمین خانه استعاره از زندگی
گهواره استعاره از عمر
اشاره میکنه به اینکه == در طول زندگی که با پایان عمر و مرگ در آن تحول ایجاد میشه، تکرار رفتار های خوب و روزمره در حق دیگران داشته و
اینکه هر مخاطب کدام برخورد رو برداشت کرده رفتار روزمره یا از روی محبت..
کاربر شماره ی یک
14-05-2013, 13:19
دیدی؟ شتر مرغ شد...
دیدی؟ماده اسب شد...
من دقیقا نفهمیدم ، کسی میتونه برام توضیح بده ؟ به خصوص دومی رو ...:n16:
Harvest_moon_majid
14-05-2013, 19:46
سلام
معنی این قطعه شعر چیست؟
من الاغی دیدم بونجه را می فهمید
درچراگاه نصیحت گاوی را دیدم سیر
کودکی دیدم ماه را بو می کرد
دنبال کتاب"خانه دوست کجاست؟..." میرم دیده بودم معنی این قطعه رو نوشته بود(شعر از سهرابه سپهریه)
درزیرزمین خانه
گهواره ای دارم
ارام
ارام
من هر روز دراستکان
ریختن چای را و محبت را
تکرار می کنم
وتو می نوشی
باشیرینی لبخندت کدام را؟
معنی قسمت آبی رو نفهمیدم ، لطفا یکی بگه منظور شاعر چی بوده از تکان دادن گهواری با دست مرگ ؟
تاپیک خوبیه ، امیدوارم بقیه هم اگه خواستن ، شعرهایی رو که توی فهمیدن مفهومش مشکل دارند اینجا به بحث بزارن :n16:
یعنی هر لحظه به مرگ نزدیک میشد.....(برداشت من)
دیدی؟ شتر (که یک حیوونه) تبدیل به مرغ شد.
دیدی؟ ماده(چیزی که ما از اون ساخته شدیم) اسب شد.
از این شعر تقلید کردم:
در این درگه که گه گه که که که که شود ناگه
مشو غره به امروزت که از فردا نیی آگه
منظور اینه : که شتر یک حیوان تنومد است می تواند تبدیل به مرغ شود (دیدی اینجا گذشته رو میگه.
2_مورد دوم یعنی ماده که آینده رو میگه وممکنه ماده هم اسب بشه.به این کلمات توجه کنید:
ماده اسب(اسب مونث)
شتر مرغ (یک حیوان) که این کلمات بودن که کاریکلماتور رو پیچیده می کنن.
((که کسی از اون استقبال نکرد)(و برخی هم نفهمیدن ( :دی))
کاربر شماره ی یک
14-05-2013, 20:03
دنبال کتاب"خانه دوست کجاست؟..." میرم دیده بودم معنی این قطعه رو نوشته بود(شعر از سهرابه سپهریه)
یعنی هر لحظه به مرگ نزدیک میشد.....(برداشت من)
دیدی؟ شتر (که یک حیوونه) تبدیل به اسب شد.
دیدی؟ ماده(چیزی که ما از اون ساخته شدیم) اسب شد.
منظور اینه ((که کسی از اون استقبال نکرد)(و برخی هم نفهمیدن ( :دی))
دیدی؟ شتر (که یک حیوونه) تبدیل به اسب شد.
شتر مرغ شد یا شتر اسب شد ؟
حالا باز با توضیحاتتون من نفهمیدم ، اینجور که فهمیدم ، منظور شاعر از"اسب شد" ،" استقبال نشد" بوده ؟ اگه بوده معنیش چی میشه دقیقا پس؟
تبدیل شدن شتر به مرغ یا اصلا شتر به اسب نکته ی ادبی و مفهومش دقیقا چیه ؟
ازمرغ شدن یا شتر شدن اسب یا اسب شدن ماده چه چیزی رو میخواد نتیجه بگیره ؟
Harvest_moon_majid
14-05-2013, 20:26
شاعر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شاعر خودمم D: :n01:
م.ن.ح.خ ====یعنی من ! (: :n17:
و اشتباه از تایپ من بود.
اشتباه از تایپ کردن من بود متاسفم و اینکه این یه جور کاریکلماتوره که از دو کلمه کاریکاتور و کلمه بوجود اومده و این کلمه ابداعیه مرحوم احمد شاملوست. مثل اینا " سیل که بیاد...چه چتر هایی که قایق می شون..." مثل اینا هیچ مرزی نداره و بیشتر اوقات زیر کاریکاتور ها میاد مثله کارتونیسیت مپهور تونی لوپز که هم نقاش و هم کارکلماتوریست بود . و چیزی که من اینجا بکار بردم این بود ماده اسب شنیدی؟ یا شتر مرغ؟ این کلمه ها کاریکلماتور رو پیچیده می کنه. و اینکه سوتی بود (: و اینکه م.ن.ح.خ خودمم. سوتی ضایعی بود درستش نمی کنم قاه قاه آیندگان بخندن (اسمایل خنده شدید)
کاربر شماره ی یک
14-05-2013, 20:35
خب چه بهتر ، فرقی در سوال من نمیکنه ، باز سوالاتم باقیه :n02:
برداشت من اینه:
منظورش این بوده که شتر و مرغ به تنهایی و تفکیک دو موجود هستند که از لحاظ معنایی درکنارهم که قرار بگیرنداز ترکیب اسمشون هم موجود دیگری وجود داره!
اما دومی رو خیلی خوب ترکیب نکرده!!!
ماده جنسیت هست نه موجودیت! اینم منظورش همین بوده یعنی ماده به تنهایی معنا داره اسب هم همینطور در کنار هم قرار گرفتن این دو کلمه موجود دیگری *ماده اسب*قابل بیان هست:n06:
پ.ن:برداشت من قبل از توضیحات شاعر بوده :دی
mohammadi_4u
15-05-2013, 07:50
درزیرزمین خانه
گهواره ای دارم
ارام
ارام
من هر روز دراستکان
ریختن چای را و محبت را
تکرار می کنم
وتو می نوشی
باشیرینی لبخندت کدام را؟
گفته تو زیر زمین خانش {حالا میتونه هر زمینی که گود شده باشه قبر و تابوت} چیزی داره{همون تابوت} که فقط گذر عمر و مرگ میتونه دسخوش تغییرش کنه
او شتر شد و اسب شد و ماده و فلان هم که اصلشو ندیدم و نقل قول رو دیدم
گفته شتر اسب شد= سرعت گذشت زمان
ماده اسب شد=دادن سرعت گذر زمان به تمامیت ماده و جهان{داره تاکید میکنه رو جمله قبلیش با نسبیت عام دادن
والا یا من فکر میکنم یا خیلی اسونه معنیشون یا هیچی سرم نمیشه:n01: که دومی بنظر درسته
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.