ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ارائه راهکار برای مبارزه با سرما

Legacy's
09-01-2013, 21:48
سلام دوستان. این روزا هوا در همه جا سرده چه ایران چه اینجایی که بنده مدتیه بدلایلی ساکن شدم(هارلم) بشدت سردتر.
همونطور که میدونید بدن انسان و بقیه ی پستانداران در طول میلیونها سال تکامل خودش برای energy saving میاد مویرگهای سطحی بدن رو تنگ تر میکنه تا خون کمتری در اونها جریان پیدا کنه و گرما بقولی هدر نره.
البته این مکانیسم بدن برای اجداد غارنشین ما که غذای کافی نداشتند و طبعاً لاغر بودند مناسب بود نه انسانهای امروزی که در اثر بهبود تغذیه از بس انرژی در بدنشون ذخیره شده دچار اضافه وزن شدند...

حالا من دنبال پیدا کردن راهکاری معکوس در بدن هستم.
یعنی کاری کنیم و بدن رو مجبور کنیم تا رگهای سطحی زیر پوست رو بازتر کنه و از این راه خون بیشتری وارد مویرگهای زیر پوست کنه تا دست و پا یخ نزنه!
البته بدیهیه که انرژی ذخیره شده ی بیشتری هم در بدن مصرف میشه که خودش باعث کاهش وزن مجانی هست!
لابد افرادی رو سراغ دارید یا در tv دیدید که در هوای یخبندان بدون اینکه کمترین احساس سرما کنند میرن توی دریاچه ی نیمه یخ زده شنا هم میکنند! این افراد این مکانیسم طبیعی enery saving در بدنشون درست عمل نمیکنه.

هیستامین ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]هیستامین) که بصورت دارو وجود داره و بدن انسان هم بطور طبیعی تولیدش میکنه و البته در بعضیها موجب حساسیت(آلرژی) هم میشه یکی از کارهاش همینه.
یعنی مویرگهای سطحی بدن رو بازتر میکنه تا خون بیشتری در قشر زیرین پوست جریان پیدا کنه و گرمتر بشه.
خوراکیهایی مثل گوجه فرنگی موجب ترشح هیستامین در بدن میشند. پس بنابراین باید از لحاظ تئوری باعث بشن که دست و پای ما کمتر احساس سرما کنه.

دوستانی که بیولوژی یا پزشکی خوندن چه نظری دارند؟ یا چه راه حل موثرتری سراغ دارند؟

مهرسا1
09-01-2013, 22:03
سلام دوستان. این روزا هوا در همه جا سرده چه ایران چه اینجایی که بنده مدتیه بدلایلی ساکن شدم(هارلم) بشدت سردتر.
همونطور که میدونید بدن انسان و بقیه ی پستانداران در طول میلیونها سال تکامل خودش برای energy saving میاد مویرگهای سطحی بدن رو تنگ تر میکنه تا خون کمتری در اونها جریان پیدا کنه و گرما بقولی هدر نره.
البته این مکانیسم بدن برای اجداد غارنشین ما که غذای کافی نداشتند و طبعاً لاغر بودند مناسب بود نه انسانهای امروزی که در اثر بهبود تغذیه از بس انرژی در بدنشون ذخیره شده دچار اضافه وزن شدند...

یعنی کاری کنیم و بدن رو مجبور کنیم تا رگهای سطحی زیر پوست رو بازتر کنه و از این راه خون بیشتری وارد مویرگهای زیر پوست کنه تا دست و پا یخ نزنه!
البته بدیهیه که انرژی ذخیره شده ی بیشتری هم در بدن مصرف میشه که خودش باعث کاهش وزن مجانی هست!
لابد افرادی رو سراغ دارید یا در tv دیدید که در هوای یخبندان بدون اینکه کمترین احساس سرما کنند میرن توی دریاچه ی نیمه یخ زده شنا هم میکنند! این افراد این مکانیسم طبیعی enery saving در بدنشون درست عمل نمیکنه.

هیستامین ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]هیستامین) که بصورت دارو وجود داره و بدن انسان هم بطور طبیعی تولیدش میکنه و البته در بعضیها موجب حساسیت(آلرژی) هم میشه یکی از کارهاش همینه.
یعنی مویرگهای سطحی بدن رو بازتر میکنه تا خون بیشتری در قشر زیرین پوست جریان پیدا کنه و گرمتر بشه.
خوراکیهایی مثل گوجه فرنگی موجب ترشح هیستامین در بدن میشند. پس بنابراین باید از لحاظ تئوری باعث بشن که دست و پای ما کمتر احساس سرما کنه.

دوستانی که بیولوژی یا پزشکی خوندن چه نظری دارند؟ یا چه راه حل موثرتری سراغ دارند؟

بله درسته تغذیه خیلی تاثیر داره در احساس گرما
اما این راهی که شما گفتید عملی هست ولی یه جورایی عوارض داره برای بدن و نمیتونه دایمی باشه
شما میتونین با حفظ کردن گرمای بدن از طریق پوشیدن لباسهای مناسب گرمای بدنتون رو حفظ کنین
مثلا زیر شلوار یه زیر شلواری بپوشین و به جای یه جوراب کلفت دوتا جوراب معمولی بپوشین خیلی تاثیر داره

V E S T A
10-01-2013, 00:04

سلام

میدونید که برای گرم شدن باید خون تو عضلات به جریان بیفته یعنی در بدن کسی که خون به درستی جریان نداره احساس سرما بیشتره ..شاید براتون جالب باشه بدونید حتی لرزیدن بدن که انقباض و شل شدن عضلات

اسکلتی بدن هست برای گرم کردن بدن هست تو سرمای شدید و بعد از لرزیدن هیپوتالاموس خون رو از پوست به ارگان های مختلف بدن میبره تا تبادل گرما با هوا به حداقل برسه ولی در حالت عادی جریان خون از

قسمت های عمقی بدن به پوست هست که گرما رو تامین میکنه

برای احساس گرما تو زمستون باید عضلات و بدن رو جوری آماده کنیم که خون همیشه در حال گردش دراون باشه علاوه بر این هیچ وقت لباس قطور نپوشین بر عکس از چند لایه لباس نازک استفاده کنید این کار فضا برای

هوای مرده ایجاد میکنه و باعث گرم شدنتون میشه

پوشیدن بیش از اندازه لباس هم باعث تعریق و به وجود اومدن احساس سرما میشه ..

تحمل سرما یا گرما فقط با تمرین کردن و عادت دادن بدن ممکنه این تمرین میتونه شامل فعالیت های عضلانی بشه که باعث به جریان افتادن خون در بدن بشه پوست و لایه چربی بدن هم میتونه عایق باشه برای

جلوگیری از اتلاف گرما..

منظورتون داروهای آنتی هیستامین هست ؟ درباره هیستامین با مکانیزم عملی که داره باعث التهاب میشه منظورتون اینه ؟ :n15:ترشح طبیعی هیستامین در بدن در محل آسیب یا عفونت و در مقابل پاتوژن هست

که باعث گشاد شدن رگها، افزایش نفوذ پذیری مویرگ ها به گلبول های سفید و کاهش فشار خون در محل آسیب دیده میشه

Legacy's
11-01-2013, 12:44
نظرات جالبی دادین. مخصوصاً نوع لباس پوشیدن در سرما. که درست برعکس تصورات عامیانه بود.

ولی بیایید به نکته ای عمیق تر فکر کنید.

اخیراً یک برنامه ی علمی فکر کنم از شبکه ی دیسکاوری بود دیدم که در اون بررسی کرده بودند چرا بعضیها ذاتاً و ژنتیکی(نه در اثر تمرین و عادت) در برابر سرما مقاومند.
یکی از این افراد رو بهمراه یک فرد عادی فقط با یک شرت بر تن گذاشتند توی سردخونه و با دوربین حرارتی(فروسرخ) بدن اونها رو زیر نظر گرفتند.
بعد از مدتی همون لرزشهای خفیف ماهیچه ای و حرکت موهای بدن(که برای مقابله با سرما بر اثر تکامل در انسان و بقیه ی پستانداران بوجود آمده) در بدن فرد عادی ایجاد شد و بعد از اون دیگه دمای بدنش شروع به افت کرد.
ولی فرد استثنائی همچنان دمای سطحی بدنش عادی مونده بود... حتی در موقع شنا در آب سرد هم که باعث قفل شدن عضلات و خفگی و مرگ افراد عادی میشه باز دچار افت دمای سطحی نمیشد.میگفت از سرما لذت میبره!

همین نشون میده در بدن این فرد استثنایی یکسری تفاوتهای ژنتیکی(نه لزوماً به معنی ارثی) وجود داره.
مثلاً یا نورونهای گرما-سرمای موجود در پوست این فرد، آستانه ی تحریک بالاتری دارند و از ارسال سیگنال زودهنگام سرما به هیپوتالاموس که موجب تنگ شدن مویرگهای محیطی میشه خودداری میکنند...
یا این نورنها در تعداد یا عمق قرار گرفتن در پوست با افراد عادی متفاوتند...
یا پاسخ هیپوتالاموس مغز این افراد با افراد عادی تفوتهایی داره...
یا بیوشیمی خون اونها مثلاً تحت تأثیر ترشح هورمونهای خاص و یا هیستامین و.... تفاوت خاصی داره...
یا مجموعه ای از این عوامل که البته اینا فعلاً در حال تحقیقانه و طبعاً انتظار نیست که ما الان بتونیم ازش سر دربیاریم. مگر در کلی گویی راجع به پیش فرضهای موجود.
خلاصه یه چیزی این وسط هست که اگه بشه اون رو به نحوی در بدن افراد عادی هم شبیه سازی کرد، اونوقت چیزی به اسم سرماخوردگی و سرمازدگی در افراد عادی از بین میره که خودش باعث انقلابی در کاهش مصرف سوخت و انرژی و... میتونه بشه...!

هدف من اینه بتونیم دقیق تر در این زمینه صحبت کنیم.

مهرسا1
11-01-2013, 12:52
نظرات جالبی دادین. مخصوصاً نوع لباس پوشیدن در سرما. که درست برعکس تصورات عامیانه بود.

ولی بیایید به نکته ای عمیق تر فکر کنید.

اخیراً یک برنامه ی علمی فکر کنم از شبکه ی دیسکاوری بود دیدم که در اون بررسی کرده بودند چرا بعضیها ذاتاً و ژنتیکی(نه در اثر تمرین و عادت) در برابر سرما مقاومند.
یکی از این افراد رو بهمراه یک فرد عادی فقط با یک شرت بر تن گذاشتند توی سردخونه و با دوربین حرارتی(فروسرخ) بدن اونها رو زیر نظر گرفتند.
بعد از مدتی همون لرزشهای خفیف ماهیچه ای و حرکت موهای بدن(که برای مقابله با سرما بر اثر تکامل در انسان و بقیه ی پستانداران بوجود آمده) در بدن فرد عادی ایجاد شد و بعد از اون دیگه دمای بدنش شروع به افت کرد.
ولی فرد استثنائی همچنان دمای سطحی بدنش عادی مونده بود... حتی در موقع شنا در آب سرد هم که باعث قفل شدن عضلات و خفگی و مرگ افراد عادی میشه باز دچار افت دمای سطحی نمیشد.میگفت از سرما لذت میبره!

همین نشون میده در بدن این فرد استثنایی یکسری تفاوتهای ژنتیکی(نه لزوماً به معنی ارثی) وجود داره.
مثلاً یا نورونهای گرما-سرمای موجود در پوست این فرد، آستانه ی تحریک بالاتری دارند و از ارسال سیگنال زودهنگام سرما به هیپوتالاموس که موجب تنگ شدن مویرگهای محیطی میشه خودداری میکنند...
یا این نورنها در تعداد یا عمق قرار گرفتن در پوست با افراد عادی متفاوتند...
یا پاسخ هیپوتالاموس مغز این افراد با افراد عادی تفوتهایی داره...
یا بیوشیمی خون اونها مثلاً تحت تأثیر ترشح هورمونهای خاص و یا هیستامین و.... تفاوت خاصی داره...
یا مجموعه ای از این عوامل که البته اینا فعلاً در حال تحقیقانه و طبعاً انتظار نیست که ما الان بتونیم ازش سر دربیاریم. مگر در کلی گویی راجع به پیش فرضهای موجود.
خلاصه یه چیزی این وسط هست که اگه بشه اون رو به نحوی در بدن افراد عادی هم شبیه سازی کرد، اونوقت چیزی به اسم سرماخوردگی و سرمازدگی در افراد عادی از بین میره که خودش باعث انقلابی در کاهش مصرف سوخت و انرژی و... میتونه بشه...!

هدف من اینه بتونیم دقیق تر در این زمینه صحبت کنیم.

بله درسته ژنتیک خیلی تاثیر داره در مقابله با سرما
مثلا فردی که در سیبری روسیه زندگی میکنه و اونجا به دنیا اومده و بزرگ شده سرمای زیر صفر اونجا براش عادیه و حتی وقتی فرزندی هم به دنیا میاره اون بچه از بدو تولد نسبت به سرما مقاومه
یه مثال براتون میزنم در جنگ جهانی دوم چیزی که باعث شد ارتش آلمان شکست بخوره سرمای شدید روسیه شوروی بود چون نیروهای روسیه ژنتیکن به این سرما مقاوم بودن براشون عادی بود ولی نیروهای آلمانی با داشتن تجهیزات و قدرت بیشتر در اثر سرمای شدید شکست خوردند

V E S T A
11-01-2013, 13:05
سلام درباره ارتباط میزان هیستامین خون و احساس سرما بیشتر توضیح میدین :

تأثیر ترشح هورمونهای خاص و یا هیستامین و.... تفاوت خاصی داره...

مکانیزم عمل هیستامین برای کاهش احساس سرما چجوریه ؟ ممنون میشم توضیح بدین خودم تابحال دربارش نشنیده بودم معمولا هیستامین تحت شرایط خاصی تو بدن ترشح میشه

Legacy's
11-01-2013, 14:56
اثر هیستامین رو فقط بعنوان یک مثال(هر چند که در عمل، مثالی غیر کاربردی باشه) مطرح کردم.
تا جاییکه من میدونم هیستامین یکی از کارهاش اینه که مویرگهای محیطی رو بازتر میکنه... و خون بیشتری جریان پیدا میکنه.
خب طبعاً وقتی مویرگهای زیر پوست چه در اثر هیستامین چه هر چیز دیگه ای بازتر بشن گرمای بیشتری هم به سطح بدن نفوذ میکنه و از احساس سرما توسط نورونها و سردی آزار دهنده، بلکه کشنده مخصوصاً در دست و پا کاسته میشه.
همونطور که قبلاً بطور واضح گفتم دیگه چیزی به اسم سرمازدگی که حتی اسباب سیاه شدن و قطع کردن انگشت ها رو فراهم میکنه هم دیگه وجود نخواهد داشت:n30:. دنیایی متفاوت!

بله خب هیستامین تحت شرایط خاصی ترشح میشه و پاسخهایی هم در بدن ایجاد میکنه که شاید مورد نظر ما در اینجا نیست.
بهمین دلیله که این کارکرد هیستامین رو فقط بعنوان یک مثال عنوان کردم برای مواد شناخته شده یا ناشناخته ای که چنین قابلیتی دارند. پس هیچ تأکیدی روی هیستامین نیست.:46:

این گشادی مویرگهای محیطی خودش باعث میشه ذخایر کربوهیدرات و لیپید بدن بعنوان سوخت، بیشتر مصرف بشن تا بدن گرمتر بمونه... فعالیت بیشتر میتوکندری های درون سلولها(بعنوان شومینه های بدن) و مصرف ذخایر عظیم چربی بدن که
معمولاً در انسانهای امروزی باعث اضافه وزن شده.

اصلاً بنظر من این مکانیسم energy saving بدن که میاد در هوای سرد، رگهای محیطی رو تنگ تر میکنه و همین باعث احساس سرما در بدن میشه یک مکانیسم عهد حجری ناشی از تکامل اجداد ما در شرایط کمبود غذا بوده و
برای بشر امروزی اصلاً کاربرد نداره، بلکه یک ساز و کار چه جور بگم... بیخود و مزاحم هست و بهمین جهت باید به نحوی محدودش کرد.

نمیدونم منظورم رو تا چه حد متوجه شدید؟
انسانهایی رو تصور کنید که توی هوای سرد نیاز به پوشیدن چند دست لباس ندارند و وقتی در هوای یخبندان باهاشون دست میدید گرمای دستهاشون شما رو متعجب میکنه!
اینجوری فکر کنم بهتر منظورم رو رسونده باشم.

V E S T A
11-01-2013, 15:45
اینکه ماده شیمیایی بتونه با گشاد کردن رگ و به جریان انداختن خون بیشتر باعث گرما بشه شاید غیر ممکن باشه من تابحال درباره ماده شیمیایی که این خصوصیت رو داشته باشه هنوز چیزی نشنیدم

چون وجود خون زیاد در رگ ها هم ممکنه باعث مشکلاتی بشه که انجام همچین اتفاقی رو غیر ممکن کنه ..

(درباره هیستامین که باعث گشاد شدن رگ ها و افزایش نفوذ پذیری نسبت به گلبولهای سفید خون و بعضی پروتیین ها میشن و این عملکرد منجر به ایجاد التهاب تو اون ناحیه در سطح پوست میشه یعنی تو ناحیه خاصی

ترشح میشه )

شبکه وسیع مویرگی که تو تمام بدن پخش هست رو با یک ماده شیمیایی نمیشه تحت کنترل درآود این مویرگها شامل مویرگهای مغر، قلب و ارگانهای مهم بدن هم هستن باید توجه کرد وجود خود و گشادی دیواره مویرگ

تو این قسمت ها ضرر برای بدن داره یا نه

همونجور که تو پست اول گفتم در شرایط سرما هیپوتالاموس از سطح یعنی پوست (مویرگهای محیطی گفتین)خون رو به ارگانهای بدن هدایت میکنه تا از تبادل گرما با هوای محیط جلوگیری شه ..شاید اگر سعی بر این

شه که خون در سطح بدن باقی بمونه و متمرکز روی پوست باشه تا احساس گرما دست بده تو عملکرد بقیه ارگان های بدن اختلال ایجاد شه .. بهر حال همه این حدس و گمان ها وجود داشته که هنوز درمان شیمیایی برای

مبارزه با سرما به وجود نیومده .. همه عکس العملهای غیر ارادی بدن مثل لرزیدن و سیخ شدن موهای بدن (بیشتر در حیوانات دیده میشه) در جهت به جریان انداختن خون و حفظ گرماست.

Legacy's
12-01-2013, 20:23
هنوز درمان شیمیایی برای مبارزه با سرما به وجود نیومده
البته درمان که نمیشه اسمش رو گذاشت اما این راهکار لزوماً قرار نیست از راه تغییر بیوشیمی خون تأثیر مستقیم روی مویرگهای محیطی بذاره بلکه میتونه از راه دستگاه عصبی اثر خودش رو بذاره و یا ترکیبی از هر دو.
اتفاقاً بنظر من وقتی مکانیسمی در بدن هست که در اثر سرما میاد مویرگهای محیطی رو فقط در پوست(نه در مغز یا سایر ارگانها) تنگ تر میکنه،
پس میتونه مکانیسی برعکسش هم وجود داشته باشه هر چند فعلاً بهش دست پیدا نکرده باشیم.
بهر حال هنر انسان در تحقق دست نیافتنی ها و ناممکن هاست.

V E S T A
12-01-2013, 20:48
ولی مکانیسم بر عکس چیزی که به طور طبیعی هست ممکنه باعث مرگ شه انتقال خون از ارگان مهم بدن به پوست بدن باعث مرگ اون اورگان و در نتیجه مرگ موجود رنده میشه .. عکس العمل های بدن همه در جهت

حفظ حیات هست