PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : معنی ایزو ISO چیه؟؟ مثلا ایزو 9000

مانی 22
26-11-2012, 23:18
سلام
دوستان معنی ایزو چیه ؟؟
ایزو 9011 و 14001 به چه معناییه؟؟

Masoud-Susa
26-11-2012, 23:41
به طور خلاصه :

ISO= مخفف سازمان بین المللی استاندارد . The International Organization for Standardization

که یک موسسه هست که به هماهنگی استانداردهای موجود در دنیا میپردازه و همینطور کارش تعیین استانداردهای مختلف در تجارت و صنعت هست.

از ویکی:

در سال ۱۹۸۷ کمیته ی فنی ۱۷۶ سازمان بین المللی استاندارد (ISO/TC 176) سری استاندارد ISO 9000 را به جهانیان ارائه نمود.

هدف از تدوین این سری از استاندارد ،به وجود آوردن الگویی بین المللی برای پیاده سازی و استقراره سیستم های مدیریت و تضمین کیفیت بوده که مورد استقبال فراوان در سطح دنیا قرار گرفت.

سیستم های مدیریت کیفیت به منظور ثبات سطح کیفیت تعریف شده و بهبود کیفیت از طریق اصلاح فرایند ها ، در سازمان پیاده سازی می شود.

الگوی اجرائه این سری استاندارد برا ی بار چهارم در سال ۲۰۰۸ مورد بازبینی و ویرایش قرار گرفت.در ویرایش سال ۲۰۰۸ دیدگاه فرایند گرا همچنان مورد تاکید می باشد.

استاندارد مدیریت کیفیت با تکی بر اصول ۸ گانه شکل گرفته اند:

• مشتری محوری
• رهبری
• مشارکت کارکنان
• فرایند گرایی
• سیستم گرایی
• بهبود مستمر
• تصمیم گیری بر پایه واقعیات
• ارتباط متقابل سود مند با تامین کنندگان

+
استاندارد ایزو ۹۰۰۱ برای هر سازمانی فارغ از نوع فعالیت و اندازه آن ها قابل اجرا است.

گواهینامه ISO 9001 نشان می دهد که : سازمان سیستم مدیریت کیفیتی منطبق بر خواست و نیاز مشتری مستقر کرده است. یک سیستم با طراحی و اجرای خوب دارای فواید ذیل است:

هدفمندی سیستم مدیریت کیفیت ، کنترل بهتر فرآیندها ، افزایش بهره وری ، کاهش هزینه ها ، ضایعات ، مرجوعی ها و بهبود اطمینان از محصول ایجاد چهارچوبی برای بهبود مستمر هر فرآیند/.

مانی 22
26-11-2012, 23:47
دوست عزیز مرسی
ایزو 9003 و 9011 رو میدونید چه معنایی دارن؟

Ghaioom
26-11-2012, 23:58
سلام

تو گوگل جستجو کنی مطالب اضافی هم پیدا میکنی! :دی

Masoud-Susa
27-11-2012, 00:13
دوست عزیز مرسی
ایزو 9003 و 9011 رو میدونید چه معنایی دارن؟

تو این زمینه تخصص چندانی ندارم ولی اینطور که من دستگیرم شد ISO 9003 امروزه دیگه کاربردی نداره و منسوخ شده و به همراه ISO های 9001 و 9002 تلفیق شده و در واقع بخشی از خانواده ISO 9000 تشکیل میدن که اون هم مربوط به استانداردهای مدیریت کیفیت میشه.
ISO 9003 ISO 9003 is the appropriate standard for an organization whose business processes do not include design control, process control, purchasing or servicing, and which basically uses inspection and testing to ensure that final products and services meet specified requirements.

در مورد ISO 9011 هم چیزی نتونستم پیدا کنم.

مانی 22
27-11-2012, 00:13
نیست آقا !! سرچ کردم این دوتا اصلا وجود ندارن انگار !

Ghaioom
28-11-2012, 15:01
این چیه پس؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

و

ولی اون دو تا اولی عنوانش با متن انگار همخوانی نداره من که متن رو کامل نخوندم حالا.

موفق باشید/