PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : web service و wcf اینا چین؟! یکین یا دوتان؟!!

senaps
26-06-2012, 13:53
سلام....
دقیقا 3 ساعت از زمانی که من عاشق اسمارت کلاینت شدم میگذره!!!
راستش من زیاد به شبکه و طراحی وب علاقه نداشتم و ندارم!! ولی یه سوال برام پیش اومده:
قراره که من برای شبکه‌ای که از طریق اینرنت برقرار شده، برنامه نویسی بکنم....
قرار شد از وب سرویس استفاده بکنم....
حالا با توجه به اینکه وب سرویس ها یه خورده قدیمی تر هستن از wcf، ایا باید از همون وب سرویس کار بکشم یا اینکه دابیو سی اف مثل دابیو پی اف همه فن حریفه و میشه ازش در این خصوص استفاده کرد؟!! این دبلیو سی اف قراره که برنامه های تحت شبکه رو برا من راه بندازه!! حالا که اینترنت هم یه شبکه‌ی تر و تمیزه، پس یعنی ما مشکلی نداریم؟!!!
من تو تفاوت های این دو تا موندم و اینکه ایا برم تو خط استفاده از وب سرویس ها برای برنامه ام، یا اینکه برم تو خط یادگیری و بعد استفاده از wcf تو برنامه.... البته تا شما پاسخ بدین، من میرم مشغول میشم به شخم زدن msdn و گوگل و سایر سایت های مربوطه!:31: ولی فک کردم یه سوالی هم از دوستانی که دستی بر اتش دارن هم بپرسم که ببینم ماجرا چیه خلاصه!!!

سرگرمی برنامه نویسی:
(جالبه که دوستان شرکت هایی که پیشنهاد های چند ده میلیونی:18: برا برنامه‌ داده بودن، برنامشون این بود که برا هر شعبه یه بانک راه بندازن و کار اینترنتی این باشه که طرف از سایتی اخرین اطلاعات رو بگیره و با یه برنامه دیگه به بانک اعمال کنه!!نمیدونم فرقش با کاغذ بازی و تلفن کردن به انبار ها چیه!ولی ظاهرا اینم یه نوع اتوماسیونه!!!:19::19::39: )

senaps
26-06-2012, 14:20
تو گشت و گذار اولیه‌ی خودم که نتایج اولیه‌اش رو میذارم، متوجه شدم که دابیو‌سی‌اف حالت بهتری برای اجرای وب‌سرویس ها هستش و به قول معروف، سیستم جدید تر....نسبتش یه جورایی مثل وین اپ و دابیو‌پی‌اف می‌مونه!!

یک مثال ساده وب سرویس با استفاده از wcf

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

What's the Difference between WCF and Web Services?

A Beginner's Tutorial for Understanding Windows Communication Foundation (WCF)

Migrating ASP.NET Web Services to WCF

Getting Started Building a WCF Web Service

در کل، با اینکه یه نتیجه‌ی کلی دست پیدا کردم، هنوز نظر دوستان برام مهمه که ایا به نظرشون کلا برم دنبال این wcf یا فعلا وقت تلف کردنه؟!! (من حدودا 8 ماه پیش اخرین برنامه‌ی ویندوز اپلیکیشنم رو تحویل دادم و عمرا به ویندوز اپلیکیشن بر نمی‌گردم و فقط و فقط از wpf استفاده میکنم برای ساخت کلاینت ساید هام!! در خصوص این مسئله و میزان دوستی wpf و wcf هم یه راهنمایی بکنین لطفا!

_H2_
10-07-2012, 10:46
سلام

WPF که وضعش مشخص است و تکنولوژی طراحی UI است و بهرین گزینه تحت دات نت است.

=====

WCF و WebService هر دو تکنولوژی ارتباطی هستند و مورد کاربردشان تغریباً مشخص است.
هر دو برپایه انتقال اطلاعات برپایه فرمت XML هستند.

WebService
مزیت:
استاندارد جهانی تر محکم تری دارد و مختص دات نت نیست
برای پیاده سازی در دات نت هم با وجود IIS در سرور و به کمک ASP.Net به راحتی قابل پیاده سازی است.
و برای ارائه خدمات به سایر برنامه ها از سیستم عامل های مختلف مناسب تر است.

ایراد:
بدون IIS و ASP.Net کدنویسی سخت و زیادتری میخواهد.
یعنی نمیتوان (یا سخت تر میتوان) در سمت سرور فقط یک exe داشت که بدون وابستگی خدمات را ارائه دهد.

مورد کاربرد بیشتر:
برنامه سمت سرور از شما باشد ولی کلاینت ها همیشه متعلق به شما نباشد و از افراد و سازمان های مختلف باشد.

WCF
مزیت:
بیشتر مختص خود دات نت است و سمت سرور آن هم به راحتی میتواند یک فایل exe باشد یا در IIS میزبانی شود.
یعنی لزوماً نیازی به نصب IIS هم ندارد.
و نیز امکانات و حالات ارتباطی بیشتر و کامل تری را پشتیبانی میکند و به نوعی میتوان گفت دست تان بازتر است.

ایراد:
اگر قرار باشد سرور شما به برنامه هایی از سایر زبان ها و سیستم عامل ها هم خدمات بدهد، خیلی مناسب نیست.

مورد کاربرد بیشتر:
مالک و سازنده هر دو برنامه سرور و کلاینت خودتان باشید.

=====

درنتیجه ...

اگر برنامه ای دارید که دو سمت آن دات نتی هستند و میخواهید به راحتی با فایل نصب ان را منتشر و به فروش برسانید و هر کس به راحتی بیشتری در سرور و کلاینتش نصبش کند، احتمالاً WCF مناسب تر است.
(مثل یک برنامه چت)

اگر هم قصد راه اندازی یک سرور چند منظوره برای ارائه خدمات به مشتری های گونان را دارید که هر کدام سیستم کلاینت از خودشان هست و میخواهید به سازمان های مختلف با پلتفرم های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری سرویس دهید، احتمالاً WebService مناسب تر است.
(مثل سامانه های ارتباطی به سرور های خدماتی ارسال پیامک انبود)
(((
برای روشن تر شدن بیشتر مثال Web Site را میزنم که شما فقط سازنده سمت سرور هستید و کلاینت شما ممکن است IE و FF و Chrome و... از سیستم عامل های مختلف باشد.
گرچه خودتان هم میتوانید یک مرورگر بنویسید، ولی در نهایت میخواهد همه بتوانند به سرور شما وصل شوند.
در این موارد به پروتکل های جهانی تر نیاز دارید که مورد توافق همه باشد.
)))

=====

موفق باشید.

senaps
10-07-2012, 12:19
ممنون...
در خصوص این پروژه‌ی مورد نظر من، از WCF استفاده شد چون هم سرور و هم کلاینت ها دات نتی و زیر نظر خودمون بودن.... به نظرم کار رو راحت کرد WCF و با کد نویسی کم تر نتیجه‌ی بهتری گرفتیم... البته هنوز کار ادامه داره!

mahdicomp
24-07-2014, 16:46
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شرکت پست یک وب سرویس داره به ادرس بالا یه طور میشه تحت وب سرویس php از اون استفاده کرد