ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : روشن نشدن سیستم

aluminum
07-05-2012, 21:11
این چند وقت ما بدجوری لنگر انداختیم توی انجمن سخت افزار:41:

سرتون رو درد نمیارم
من دیروز یک مادربورد کارکرده خریدم که کار هم میکرد.با برنامه occt تست ازش گرفتم ولتاژ 12 ولت رو 8 ولت نمایش میداد.البته 3 و5 ولت رو هم مقداری کمتر یا بیشتر نمایش میداد.بردمش پیش فروشنده اون گفت به خاطر اسمارت سیستم هست و خودش اتوماتیک 8 ولت کرده تا مصرف کمتر بشه.و گفت برو یک هفته تست کن اگر کرش کرد بیار.
اوردمش خونه از روی خستگی هواسم نبود و مادربورد رو روی بدنه فلزی کیس سوار کردم تا بیرون از کیس یه تستی ازش بگیرم به محض روشن شدن سریع خاموششش کردم تا پانل جلوی کیس رو هم امتحان کنم. ولی وقتی دوباره خواستم سیستم رو روشن کنم فقط فن سی پی یو یه حرکت کوچیک میکنه و اتفاقی نمیافته.وقتی پاور رو به سیستم وصل میکنم چراغ زرد رنگی که مادربورد داره روشن میشه که فکر کنم نشونه اینه که برق به سیستم میاد.
با دو تا پاور تست کردم همین مشکل بود. پاور و سی پی یو رو با یک مادر بوردی که بایوسش پریده هم تست کردم که سیستم روشن میشه ولی بوق میزنه(فکر کنم چون رم نگذاشتم روش)
باتری بایوس رو هم در آوردم باز هم تاثیر نداشت.
خودم حدسم اینه که ic یا خارنیهاش شاید اتصال کوتاه کرده و سوخته؟!!!
نظر شما چیه؟

EXTREME
07-05-2012, 22:37
ولتاژ شاخه 12 ولت اگه در حالت فشار کاری بشه 8 پاور خاموش میشه
اگه با یک پاور دیگه هم سیستم تست شده و اتصالات پاور روی مین هم درست باشه و روشن نشده سیستم مینتون ایراد داره
این مشکل به بایوس مربوط نمیشه
شما اول از همه برق sb رو تخلیه کنید بدین صورت که که کابل atx رو بکنید و پاور رو on کنید و دوسر جای کابل برق پاور رو با پیچ گوشتی اتصال بدید سپس کابل برق پاور رو زده کابل atx رو جا انداخته ببینید با این کار سیستم روشن میشه یا نه
درست نشد کابل atx رو بکشید ببینید بدون اون روشن میشه سیستم یا نه اگه روشن شد مدار تغذیه مین ایراد داره
روشن نشد باید قسمتهای دیگه چک بشه کریستال بالای پاور سوئیچ رو در حالت on بودن پاور لمس کنید ببینید سیستم روشن میشه یا نه
اینکارارو فعلا انجام بدین و نتیجرو بگین
ولتاژ های خروجی پاور رو هم با مولتی متر بگیرید و بگین

aluminum
08-05-2012, 18:09
کابل atx منظورتون همون کابلی که تعداد پینهای بالایی داره؟

تا سیستم روشن نشه ، نمیتونم ولتاژ خروجی سیستم رو بگیرم.

EXTREME
08-05-2012, 18:25
کابل atx منظورتون همون کابلی که تعداد پینهای بالایی داره؟

تا سیستم روشن نشه ، نمیتونم ولتاژ خروجی سیستم رو بگیرم.
کابل atx همون کابلی است که برای تغذیه سی پی یو استفاده میشه 4پین یا بیشتره
شما فعلا اونکارهایی که گفتم تست کنید بعد بری سراغ ولتاژ گیری
چرا دراین حالت هم که مین روشن نمیشه میشه ولتاژ گیری کرد
ولتاژ خرجی پاور رو گرفتین ؟

aluminum
09-05-2012, 18:31
شما اول از همه برق sb رو تخلیه کنید بدین صورت که که کابل atx رو بکنید و پاور رو on کنید و دوسر جای کابل برق پاور رو با پیچ گوشتی اتصال بدید سپس کابل برق پاور رو زده کابل atx رو جا انداخته ببینید با این کار سیستم روشن میشه یا نه
درست نشد کابل atx رو بکشید ببینید بدون اون روشن میشه سیستم یا نه اگه روشن شد مدار تغذیه مین ایراد داره

کاری که گفتید رو کردم. .قتی کابل وصل نیست سیستم روشن میشه.
ممکنه من موقع تستم بهش آسیب زده باشم و یا اینکه از اول ایراد داشته ؟

aluminum
09-05-2012, 18:45
الان که زیر مین رو نگاه کردم دیدو دو تا از خارنها از قبل عوض شدن از نوع لحیم کاریش مشخصه.(دو تا خازن نزدیک چیپست و خرجیهای صدا)
که احتمالا از همون قسمت فروشنده تعمیرش کرده و به من فروخته.به نظرتون ممکنه عیب از همونها باشه

---------- Post added at 07:45 PM ---------- Previous post was at 07:40 PM ----------

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

EXTREME
09-05-2012, 18:45
الان که زیر مین رو نگاه کردم دیدو دو تا از خارنها از قبل عوض شدن از نوع لحیم کاریش مشخصه.(دو تا خازن نزدیک چیپست و خرجیهای صدا)
که احتمالا از همون قسمت فروشنده تعمیرش کرده و به من فروخته.به نظرتون ممکنه عیب از همونها باشه
وقتی کابل atx رو میکشین روشن میشه اگه اینطور باشه 100% مشکل از مدارتغذیه مین است
مولتی متر اگه دارین تستشو بگم
البته به شرطی که پاور سالم باشه ها

aluminum
09-05-2012, 18:49
وقتی کابل atx رو میکشین روشن میشه اگه اینطور باشه 100% مشکل از مدارتغذیه مین است
مولتی متر اگه دارین تستشو بگم
البته به شرطی که پاور سالم باشه ها

بله وقتی میکشم رو سیستم روشن میشه. و قتی دوباره میزنم مثل روز اول فقط یک حرکت کوچک فن سی پی یو میکنه
بله مولتی متر دارم
پاورهم فکر کنم سالم باشه.احتمال زیاد

EXTREME
09-05-2012, 18:58
بله وقتی میکشم رو سیستم روشن میشه. و قتی دوباره میزنم مثل روز اول فقط یک حرکت کوچک فن سی پی یو میکنه
بله مولتی متر دارم
پاورهم فکر کنم سالم باشه.احتمال زیاد
اگه پاور سالم باشه
قطعات رو از سیستم کلا بردارین سی پی یو رو دربیارین کلا کابل های پاور رو بکنید باتری رو دربیارین هرچی در اسلات گرافیک و ... هست در بیارین رو مین چیزی نباشه
مولتی متر رو روتست بازر بزارین و از پایه gate ماسفت یا فت به پایه های دیگه نباید بوق بزنه هرکدوم بوق زد باید با هیتر از برد دربیارین با تست دیود دوباره اون ماسفت یا فت چک بشه ماسفت یا فت رو هم با دست لمس نکنید یا با پنس بردارین یا با دستبند عایق

aluminum
09-05-2012, 19:25
اگر منظورتون اینها ترانزیستورهای سه پایه هست من همهشون رو تست کردم و ترانزسیتور نزدیک رمها فقط مولتی متر بوق میزد و سایر ترانزیستورها بوق نمیزد
من که بعید میدونم کار من باشه بتونم این رو دربیارم.هیتر هم ندارم.

EXTREME
09-05-2012, 19:34
اگر منظورتون اینها ترانزیستورهای سه پایه هست من همهشون رو تست کردم و ترانزسیتور نزدیک رمها فقط مولتی متر بوق میزد و سایر ترانزیستورها بوق نمیزد
من که بعید میدونم کار من باشه بتونم این رو دربیارم.هیتر هم ندارم.
اینها ترانزیستور 3 پایه نیست فت است فت هم جزء خانواده ترانزیستور هاست
چطوری اینهارو با تست بوق تست کردین ؟

aluminum
09-05-2012, 19:45
اینها ترانزیستور 3 پایه نیست فت است فت هم جزء خانواده ترانزیستور هاست
چطوری اینهارو با تست بوق تست کردین ؟

روی تست بازر که گفتید گذاشتم وقتی دو سر ابزار مولتی متر رو به هم وصل میکنیم بوق میزنه.همون کاری رو که برای پیدا کردن اتصالی انجام میدن.
یک سر ابزار مولتی متر روی پایه بزرگتر و یک سر دیگه رو هر بار روی یکی از پایه های کوچکتر گذاشتم. و فقط یکی از فت ها مولتی متر بوق زد.
راه تستش همینه؟

EXTREME
09-05-2012, 19:50
روی تست بازر که گفتید گذاشتم وقتی دو سر ابزار مولتی متر رو به هم وصل میکنیم بوق میزنه.همون کاری رو که برای پیدا کردن اتصالی انجام میدن.
یک سر ابزار مولتی متر روی پایه بزرگتر و یک سر دیگه رو هر بار روی یکی از پایه های کوچکتر گذاشتم. و فقط یکی از فت ها مولتی متر بوق زد.
راه تستش همینه؟
فت رو که از روبه رو ببینید پایه سمت چپ پایه ی gate است از اون پایه به پایه های دیگه نباید اصلا بوق بزنه همینطوری تست کردین ؟

aluminum
09-05-2012, 20:09
فت رو که از روبه رو ببینید پایه سمت چپ پایه ی gate است از اون پایه به پایه های دیگه نباید اصلا بوق بزنه همینطوری تست کردین ؟

اگر قسمتی که دو تا پایه رو به روی ما باشه پایه سمت راست و پایه بزرگتر فقط در همون فتی که عکسش رو گذاشتم بوق میزنه توی سایر فت ها همه حالتهاش رو تست کردم و بوق نمیزدند

48758

EXTREME
09-05-2012, 20:45
اگر قسمتی که دو تا پایه رو به روی ما باشه پایه سمت راست و پایه بزرگتر فقط در همون فتی که عکسش رو گذاشتم بوق میزنه توی سایر فت ها همه حالتهاش رو تست کردم و بوق نمیزدند

48758
شما فکر کنم هنوز منظور منو نفهمیدی پایه ی بزرگتر چیه
دوپایه داره و یک پایه کوچک از رویه رو اگر به فت نگاه کنید از رو به رو و نوشته های روی فت رو بتونید بخونید یک سر پروپ مولتی متر روی پایه ی چپی به اسم gate باشه رو همین سر پروپ رو نگه دارین پروپ دیگرو رو پایه های دیگه حرکت بدین اینکارو کردین ؟
اگه فتی رو پیدا کردید و مشکوک بود از اون فت به pwm های فرعی و اصلی تست بازر بزنید ببینید با کدوم pwm ها ارتباط داره
روی فت های مدارتغدیه سی پی یو کار کنید روی مدار رم کار میکنید شما ؟

aluminum
12-05-2012, 18:17
شما فکر کنم هنوز منظور منو نفهمیدی پایه ی بزرگتر چیه
دوپایه داره و یک پایه کوچک از رویه رو اگر به فت نگاه کنید از رو به رو و نوشته های روی فت رو بتونید بخونید یک سر پروپ مولتی متر روی پایه ی چپی به اسم gate باشه رو همین سر پروپ رو نگه دارین پروپ دیگرو رو پایه های دیگه حرکت بدین اینکارو کردین ؟
اگه فتی رو پیدا کردید و مشکوک بود از اون فت به pwm های فرعی و اصلی تست بازر بزنید ببینید با کدوم pwm ها ارتباط داره
روی فت های مدارتغدیه سی پی یو کار کنید روی مدار رم کار میکنید شما ؟

ببخشید که یک مقدار طول کشید.
در نداشتن کامپیوتر شخصی یک مقدار دسترسی به اینترنت سخت میشه؟!!!

بله کاری که گفتید رو کردم فتهایی که دیده میشد رو تست کردم و عیبی پیدا نکردم.
امروز با یک تعمیرکار که صحبت میکردم میگفت ممکنه فتهای زیر هتسینگ مشکل دار شده باشه.
و میگفت اگر فتها ایراد داشته باشن 30-40 هزینه داره برای تعمیرش

EXTREME
12-05-2012, 21:15
ببخشید که یک مقدار طول کشید.
در نداشتن کامپیوتر شخصی یک مقدار دسترسی به اینترنت سخت میشه؟!!!

بله کاری که گفتید رو کردم فتهایی که دیده میشد رو تست کردم و عیبی پیدا نکردم.
امروز با یک تعمیرکار که صحبت میکردم میگفت ممکنه فتهای زیر هتسینگ مشکل دار شده باشه.
و میگفت اگر فتها ایراد داشته باشن 30-40 هزینه داره برای تعمیرش
هیت سینک رو دربیارین و اون فت هارو تست کنید

aluminum
24-05-2012, 13:51
مهرداد جان همانجوری که گفتید مشکل از فت ها بود و شرکت اصلی بدون گرفتن هزینه برام تعمیرشون کرد.البته برای خودم عجیبه که چرا بدون داشتن گارانتی این شرکت این کا رو کرد.

ممنون

mahdi7777777
12-06-2012, 11:05
هیت سینک رو دربیارین و اون فت هارو تست کنید

سلام ... با تشکر از راهنمایی هایی که کردین ...
خیلی به درد من خورد ...ولی یه سول .. من هم دقیقا همین مشکل رو دارم ... تا همین جا که با دوستمون aluminum بحث کردین پیش رفتم ... یکی از فت های کنار سی پی یو ، پایه gateبا پایه وسط یا سمت راست .. صدای بازر اهمتر شنیده میشه... فت کنار اسلت رم هم همین مشکل رو داره .. اون هم خرابه ؟
برای اطمینان از خرابی فت هم گفتید با قسمت دیود اهمتر تست کنید .. می خواستم دقیقا بدونم روش تستش چگونه هست ... فت کنار اسلت رم هم همین مشکل رو داره .. اون هم خرابه ؟ ممنون .

EXTREME
12-06-2012, 12:26
سلام ... با تشکر از راهنمایی هایی که کردین ...
خیلی به درد من خورد ...ولی یه سول .. من هم دقیقا همین مشکل رو دارم ... تا همین جا که با دوستمون aluminum بحث کردین پیش رفتم ... یکی از فت های کنار سی پی یو ، پایه gateبا پایه وسط یا سمت راست .. صدای بازر اهمتر شنیده میشه... فت کنار اسلت رم هم همین مشکل رو داره .. اون هم خرابه ؟
برای اطمینان از خرابی فت هم گفتید با قسمت دیود اهمتر تست کنید .. می خواستم دقیقا بدونم روش تستش چگونه هست ... فت کنار اسلت رم هم همین مشکل رو داره .. اون هم خرابه ؟ ممنون .

برای تست فت یا ماسفت از تست بازر مولتی متر استفاده کنید برای تست بازر برای اینکه تست بهتون خطا نده باید باتری مین سی پی یو رم گرافیک و هرچیزی که به مین وصله از مین جدا بشه حتی کابل atx و کابل 24 پین یا 20 پین
بعد تست بازر یا بوق میگیرید اگر از روبه رو به فت نگاه کنید که نوشته هاشم خونده بشه اولین پایه از سمت چپ gate بعدی درین و بعدی سورس است یک پروپ مولتی متر رو بزارین رو پایه ی گیت نباید به پایه های دیگه بوق بزنه اگر بوق زد باید با هیتر درآورده بشه و بیرون از برد تست بشه رو تست دیود تستش کنید از درین به سورس از یک طرف راه میده از یک طرف راه نمیده اگه si بود مقدار 5/. تا 7/. نشون میده GE بود 2/. تا 3/. نشون میده
میتونید از تست بازر هم استفاده کنید اگه بیرون از برد هم خراب بود فت ایراد داره وگرنه از فت های بعدی یا قبلی میتونه باشه اونا باید چک بشه