ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : راهنمایی از دوستان برای رانندگی بدون استرس!

mehran_pqqp
04-12-2011, 04:50
سلام

راستش من حدود 3 ماه پیش گواهینامه گرفتم ، الان یه مشکلی که دارم اینه که می ترسم تو شلوغی برم (خواهشا مسخره نکنید )
خصوصا اگه خیابون سربالایی باشه که تبدیل به یه کابوس میشه برام ، خودم ماشین ندارم ولی بعضی مواقع ماشین بابام رو سوار میشم
آیا برای شما هم این مورد در اوایل رانندگیتون وجود داشته؟ (یعنی زمانی که تازه رانندگی رو یاد گرفته بودین)
به نظر شما برای این که این استرس از بین بره چه کاری میشه انجام داد؟

چند روز پیش یه جا رفتم که یه مقدار شلوغ بود (خیابون تخت) تا برسم خونه 1000 بار مردم و زنده شدم ، همش احساس می کردم الان میزنم به ماشین بغلی (سمت راست) یا ماشین بغلی (سمت چپ) یا ماشین جلویی یا به خاطر رانندگی من یکی از پشت میزنه بهم خلاصه مردم تا برسم خونه!! ((یعنی نمیدونم دقیق چقد با ماشین بغلی فاصله دارم )

به نظرتون چه کار کنم؟

AMIR MOHAMMAD . M
04-12-2011, 10:36
اصلا استرس نداشته باش حل میشه .
برای نیم کلاج و همچنین تجربه بیشتر برو یه جای خلوت رانندگی کن تجربت زیاد میشه .
من با هم ترفند استرس رو کم کردم ، تازه من همین تازگی دارم اقدام به گرفتن گواهینامه میکنم تاحالا بدون گواهینامه رانندگی میکردم .
یه چیزه دیگه ، همیشه مراقب باش که دیگران بهت نزنن ، نمیخواد که مراقب ماشین خودت باشی ، چون بااین کار ماشین خودت هم محافظت میشه .

CRIS Joon CR7
04-12-2011, 11:45
توکل به خدا:10:
دور کردن نیروهای منفی:27:
پرهیز از گناهان کبیره:31:
ولی بی شوخی من بابام زانتیا داره:5:
واسه خودم یه رنو قرازه خریده اصلا استرس ندارم
میکوبمش همه جا:13:
عین خیالم هم نیست:20:

mehran_pqqp
10-12-2011, 19:50
والا یه موردی که همیشه پیش میاد اینه: مثلا تو یه سربالایی دارم میرم دنده 2 بعد بنا به هر دلیلی باید از دنده 2 بزنم دنده 1 ، دنده خیلی بد جا میره نمی دونم چرا اینطوری میشه تو این موقعیت ، ولی وقتی ثابت وایمیستم خیلی راحت از 2 میزنم 1 و برعکس! شاید کلاج رو تا ته نمی گیرم از بس هول میشم نه؟

M o h a m m @ d
10-12-2011, 23:20
اره دیگه دنده جا نخوردن از بد کلاچ گرفتنه.من خودم از بس خوب نمیگرفتم مربی عاصی شد از دستم .اول سعی کن تو جاهای خلوت رانندگی کنی یک ماه رانندگی کنی کم کم قلقش میاد دستت راحت میتونی بری تو جاهاس شلوغ فقط باید جا شلوغ حواست به جلو باشه ترمز میزنن یک هوی نزنی بهشون .فاصلتم رعایت کنی غمت نباشه برو

heinrich_himmler
11-12-2011, 00:16
دو تا كله قندي تهيه كن و يه جاي خلوت شروع به اين تمرين كن:
كله قنديها رو با عرض ماشينت+ 1 متر اضافه بذار و از توش رد شو يا به صورت مورب واردش شو ازش دنده عقب بگير و به فاصله 45 سانتيش پارك كن. مسلما برخورد بهشون خسارتي به بار نمياره و اين تمرين نه تنها باعث بالا رفتن قابليت هاي رانندگيت ميشه و ابعاد ماشين رو بدستت ميده استرست رو هم از بين مي برهف همين تمرين رو براي سربالايي هم با نيم كلاچ كردن انجام بده و هنگام حركت از ترمز دستي كمك بگير. مهمترين اصل رانندگي نترسيدنه. موفق باشي.

AMIR MOHAMMAD . M
11-12-2011, 14:01
والا یه موردی که همیشه پیش میاد اینه: مثلا تو یه سربالایی دارم میرم دنده 2 بعد بنا به هر دلیلی باید از دنده 2 بزنم دنده 1 ، دنده خیلی بد جا میره نمی دونم چرا اینطوری میشه تو این موقعیت ، ولی وقتی ثابت وایمیستم خیلی راحت از 2 میزنم 1 و برعکس! شاید کلاج رو تا ته نمی گیرم از بس هول میشم نه؟

این کاری که شما میکنید اسمش دنده معکوس هست و باید همراه دنده عوض کردن یه نیش گاز کوچیک به ماشین بدید که دنده راحت جا بره ، در کل هم توصیه میشه که همیشه این کار انجام بشه تا دنده بهتر جا بره .
وقتی هم که دنده جا رفت بر خلاف همیشه که همزمان با رها کردن کلاج گاز میدادای ، قبل از رها کردن کلاج شروع به گاز دادن نسبتا زیادی کن میبینی که خیلی راحت و بدون ضربه زدن ماشین دنده معکوس انجام میشه و هیچکس هم نمیفهمه که حتی دنده عوض کردی . :31:

استرس هم نداشته باش همه اول همین جوری بودن ویواش یواش یاد گرفتن .:10::31:

sourena
12-12-2011, 19:53
این استرس به خاطر ترس از پدرته .... نه به خاطر اینکه 3 ماهه گواهینامه گرفتی.

من حدودا 8 ساله گواهینامه دارم .... ماشین بابام رو بشورم هم استرس دارم یه موقع خش نیفته :دی

نگران نباش ... با بابات صحبت کن!

mehran_pqqp
14-12-2011, 16:29
خیلی ممنون از راهنمایی های خوبتون
یه چند روزی پشت سر هم رفتم همین نزدیکای خونه تمرین کردم ولی یه موردی هست هر دفعه تکرار شد گفتم بگم دوستان راهنماییم کنن
یه سربالایی متوسط اینجا هست که انتهای سربالایی(مسیر رفت) یه دور برگردون هست که برمیگردی میری تو سرازیری (مسیر برگشت) همیشه حدودا 20 متر مونده به دوربرگردون سرعت رو کم می کنم و از دنده 2 میزنم 1 ولی تمام دفعات مشکل بدجا رفتن دنده تو این موقعیت پیش میاد نمیدونم مشکل از چیه ، بعد یه سوال دیگه هم داشتم وقتی می خواییم از دنده 2 بزنیم 1 بهتره اول خلاص کنیم بعد بزنیم 1 ؟ یا مستقیم از دنده 2 بزنیم 1

ببخشید ولی جای بهتری برای پرسیدن سوالام پیدا نکردم یعنی روم نمیشه این سوالا رو از کسی حضوری بپرسم

Eblis 2011
14-12-2011, 16:55
یه چند روزی پشت سر هم رفتم همین نزدیکای خونه تمرین کردم ولی یه موردی هست هر دفعه تکرار شد گفتم بگم دوستان راهنماییم کنن
یه سربالایی متوسط اینجا هست که انتهای سربالایی(مسیر رفت) یه دور برگردون هست که برمیگردی میری تو سرازیری (مسیر برگشت) همیشه حدودا 20 متر مونده به دوربرگردون سرعت رو کم می کنم و از دنده 2 میزنم 1 ولی تمام دفعات مشکل بدجا رفتن دنده تو این موقعیت پیش میاد نمیدونم مشکل از چیه ، بعد یه سوال دیگه هم داشتم وقتی می خواییم از دنده 2 بزنیم 1 بهتره اول خلاص کنیم بعد بزنیم 1 ؟ یا مستقیم از دنده 2 بزنیم 1

ببخشید ولی جای بهتری برای پرسیدن سوالام پیدا نکردم یعنی روم نمیشه این سوالا رو از کسی حضوری بپرسم

رفیق من دنده یک رو زمانی باید بدی که ماشینت ایستاده نه در حال حرکت . . . خوب معلومه زمان حرکت دنده یک بد جا میره . . . خلاص کن بعد بده دنده 1
زمانی که به بریدگی رسیدی سرعت رو کم کم کن ( حالتی که 5تاسرعت هم نداشته باشی ) بعد دنده یک بده راحت جا میره

AMIR MOHAMMAD . M
14-12-2011, 17:04

با اون کاری که قبلا گفتم باید مشکل اولت حل شه ، شاید کلاج رو تا انتها نمیگیری .
برای دومی هم شما خودت اتومات خلاص میکنی بعد میری 1 .
کلا وقتی ماشین خلاص میشه که شما از دنده خارج بشی .
شما همه چیز رو روی ماشینت امتحان کن تا تجربه کسب کنی تا وقتی یه چیز رو خودت انجام ندی و تمرین نکنی یاد نمیگیری .

Farhad
15-12-2011, 00:26
منم دست فرمونم خیلی نحشه است :41:

aaarrraaassshhh
15-12-2011, 00:41
داداش من از 5 دبستان تو ولایتمون ( طالقان ) با پیکان بابا بزرگم نشستم الان فولم با پیکان یاد بگیری رانندگیت توپ میشه 1 جورایی اصلا را نندگیمو مدیون پدر بزرگمم

mehran_pqqp
15-12-2011, 15:07
رفیق من دنده یک رو زمانی باید بدی که ماشینت ایستاده نه در حال حرکت . . . خوب معلومه زمان حرکت دنده یک بد جا میره . . . خلاص کن بعد بده دنده 1
زمانی که به بریدگی رسیدی سرعت رو کم کم کن ( حالتی که 5تاسرعت هم نداشته باشی ) بعد دنده یک بده راحت جا میره

تو دنده دو که هستم سرعت رو کم کنم تا حدود 5 بشه؟ خاموش نشه ماشین (ا این ترس خاموش شدن ماشین هم بد دردیه)
شما اگه تو این موقعیت باشید میشه دقیق بگین چطوری این دور برگردون رو رد می کنید؟ مثلا دنده 2 هستین تو سربالایی دارید میرید که انتهاش باید دور بزنید برید تو سرازیری

ببخشید اینقد سوال می کنم

با اون کاری که قبلا گفتم باید مشکل اولت حل شه ، شاید کلاج رو تا انتها نمیگیری .
برای دومی هم شما خودت اتومات خلاص میکنی بعد میری 1 .
کلا وقتی ماشین خلاص میشه که شما از دنده خارج بشی .
شما همه چیز رو روی ماشینت امتحان کن تا تجربه کسب کنی تا وقتی یه چیز رو خودت انجام ندی و تمرین نکنی یاد نمیگیری .

من دقیقا این کارو می کنم ، تو این سربالایی کذایی:31: ، دنده 2 دارم میرم نزدیکای دوربرگردون سرعت رو کم می کنم بعد تا ته کلاج رو می گیرم و مستقیم دنده رو از 2 میخوام بزنم 1 که بد جا میره

اون حالتی که شما گفتید یعنی وقتی کلاج رو تا ته گرفتم یه نیش گاز بدم بعد از 2 بزنم 1 ؟ اینو تست نکردم هنوز

essi4300
15-12-2011, 15:11
ماشین دنده اتومات از همه چیز بهتره.
مخصوصا توی این شهر مسخره طهران با ترافیک فرابشری اش.

اگه با دنده اتومات اول ترست از محیط و اطراف و دست فرمون و.... بریزه، بعدا ماشین دنده ای هم سوار شی،مشکلی نداری.

Eblis 2011
15-12-2011, 15:12
تو دنده دو که هستم سرعت رو کم کنم تا حدود 5 بشه؟ خاموش نشه ماشین
شما اگه تو این موقعیت باشید میشه دقیق بگین چطوری این دور برگردون رو رد می کنید؟ مثلا دنده 2 هستین تو سربالایی دارید میرید که انتهاش باید دور بزنید برید تو سرازیری
ببخشید اینقد سوال می کنم

با سرعت متعادل حدود 30 به دور برگردون نزدیک میشم . . . به نزدیکیای دوربرگردون که میرسم دیگه گاز نمیدم و با همون سرعتی که داشتم خودمو به دوربرگردون میرسونم و کمی مونده تا دوربرگردون کلاج رو میگیرم تا ته
بعدش که به دوربرگردون رسیدم ترمز میزنم و ماشین که حدودا ایستاد دنده 1 میدم ( تو این حالت خوب جا میره ) بعدش کلاج رو رها میکنم و گاز بیشتر میدم و حرکت میکنم ( چون سربالایی هستش گاز رو بیشتر میدم که خاموش نشه )

amir@sh
15-12-2011, 16:42
دوست عزیز اینکه دنده 1 خوب جا نمیره طبیعیه بخاطر اینه که سرعتت زیاده هنگامی که در حین حرکت میخوای دنده 1 بزنی سرعتت باید زیر 5 کیلومتر باشه در ضمن اینکه از خاموش کردن ماشین میترسی بخاطر اینه که پات با کلاچ هماهنگ نیست اول باید کلاچ ماشینتو خوب بشناسی برای این کار برو یه جای خلوت و سعی کن در یه مسیر هموار بدون اینکه از گاز استفاده کنی فقط با بالا آوردن کلاچ ماشینو راه بندازی این کارو اینقدر انجام بده تا خودکار بشی دوم اینکه از رانندگی نترس و زیاد پشت فرمون بشین رانندگی فقط با تمرین خوب میشه اونهم تنها هیچ کسی رو کنارت سوار نکن چون استرست زیاد میشه از جاهای خلوت شروع کن و سرازیری و سربالایی رو رانندگی کن خودت کم کم مشکل کارتو میفهمی ولی در کل اول از همه خواستن خودته رانندگی چیزی نیست که با تئوری و گفتن من و اون خوب بشه خودت باید انجام بدی

AMIR MOHAMMAD . M
16-12-2011, 14:59
من دقیقا این کارو می کنم ، تو این سربالایی کذایی:31: ، دنده 2 دارم میرم نزدیکای دوربرگردون سرعت رو کم می کنم بعد تا ته کلاج رو می گیرم و مستقیم دنده رو از 2 میخوام بزنم 1 که بد جا میره

اون حالتی که شما گفتید یعنی وقتی کلاج رو تا ته گرفتم یه نیش گاز بدم بعد از 2 بزنم 1 ؟ اینو تست نکردم هنوز

کلا وقتی مخوای دنده عوض کنی چه معکوس چه معمول یه نیش گاز بدی خیلی راحت دنده عوض میشه و اگه خیلی سخت جا میره و بقیه کسانی هم که پشت ماشین میشینن این مشکل رو دارن پس باید به تعمیر کار مراجعه کنید .
کلا یه چیز هم به خاطر بسپار اونم اینه که دنده یک برای شروع حرکت هست نه حرکت .
تو اموزش به شما یاد میدن که به دور موتور برای تعویض دنده نگاه کنی ولی باید به سرعت برای تعویض دنده نگاه کنی ، یعنی برویه جا خلوت که نیاز به جمع کردن حواص به محیط اطراف زیاد نباشه امتحان کن ببین دقیقا در چه سرعتی مثلا باید از دنده بک بری دو و در چه سرعتی باید از دنه یک استفاده کنی که در ماشین های مختلف فرق میکنه .
مثلا من وقتی که سرعتم زیر 20 کیلومتر باشه باید بزنم دنده یک ، در غیر این صورت ماشین پت پت میکنه و مخواد خاموش بشه ولی تو ماشین آموزشگاه رانندگی که من میرفتم این سرعت زیر 10 کیلومتر بود و اگه سرعت بیشتر از ده کیلومتر میشد باید میزدم دنده 2 .
ادم وقتی میخواد دنده مثلا از 2 بزنه 3 به صدای ماشین گوش میده ولی برای دنده معکوس و انتخاب دنده باید به سرعت ماشین نگاه کنی .
همه این چیزایی که گفتم در شرایط مختلف فرق میکنه مثلا در سراشیبی من در سرعت زیر 5 کیلومتر میزنم دنده 2 .
باید اینقدر رانندگی کنی که همه این چیزا رو یاد بگیری و همیشه از تجربیات اونایی که کنار دستت میشینن و بعضی چیزا رو بهت گوش زدمیکنن استفاده کن .

mehran_pqqp
18-12-2011, 09:19
:31: بالاخره بعد از چند بار تمرین و راهنمایی های دوستان خوبم تو این تاپیک تونستم اون سربالایی و دور برگردون کذایی رو راحت رد کنم

یه بار با دنده 2 نزدیک شدم به دوربرگردون تو سربالایی ، نزدیکاش کلاج رو تا ته گرفتم بعد کم کم به همین صورت ازش رد شدم
یه بارم نزدیکاش کلاجو تا ته گرفتم و یه کم ترمز تا ماشین در حد ایست شد بعد زدم دنده یک و بازم راحت رد شدم

یه سوالی برام پیش اومده نمیدونم چطوری تستش کنم ، وقتی تو دنده 2 هستیم امکان داره ماشین خاموش بشه؟ منظورم اینه مثلا دنده 2 هستیم بعد ترمز می گیرم سرعت خیلی کم میشه امکان داره ماشین خاموش بشه؟ البته من همیشه وقتی سرعت خیلی کم بشه کلاجو میگیرم که خاموش نشه
سوال بعدی این که چند روز پیش داشتم میرفتم جایی سوار شخصی بودم داشتم به رانندگی راننده نگاه می کردم ، یه جا ماشین کامل وایساده بود زد دنده 2 حرکت کرد :18: مگه میشه ؟؟ این چطوری این کارو کرد وقتی ماشین ایست باشه بزنی دنده 2 کلاجو بیاری بالا مگه خاموش نمیشه !

AMIR MOHAMMAD . M
18-12-2011, 10:24
:31: بالاخره بعد از چند بار تمرین و راهنمایی های دوستان خوبم تو این تاپیک تونستم اون سربالایی و دور برگردون کذایی رو راحت رد کنم

یه بار با دنده 2 نزدیک شدم به دوربرگردون تو سربالایی ، نزدیکاش کلاج رو تا ته گرفتم بعد کم کم به همین صورت ازش رد شدم
یه بارم نزدیکاش کلاجو تا ته گرفتم و یه کم ترمز تا ماشین در حد ایست شد بعد زدم دنده یک و بازم راحت رد شدم

یه سوالی برام پیش اومده نمیدونم چطوری تستش کنم ، وقتی تو دنده 2 هستیم امکان داره ماشین خاموش بشه؟ منظورم اینه مثلا دنده 2 هستیم بعد ترمز می گیرم سرعت خیلی کم میشه امکان داره ماشین خاموش بشه؟ البته من همیشه وقتی سرعت خیلی کم بشه کلاجو میگیرم که خاموش نشه
سوال بعدی این که چند روز پیش داشتم میرفتم جایی سوار شخصی بودم داشتم به رانندگی راننده نگاه می کردم ، یه جا ماشین کامل وایساده بود زد دنده 2 حرکت کرد :18: مگه میشه ؟؟ این چطوری این کارو کرد وقتی ماشین ایست باشه بزنی دنده 2 کلاجو بیاری بالا مگه خاموش نمیشه !

1 : اگه شما تو هر دنده ای باشید و سرعت از حد اقل سرعت مورد نیاز اون دنده کمتر باشه ماشین میخواد خاموش کنه و اگه کنترل نشه خاموش میشه .
2 : بله میشه ولی باید یه کم با کلاج بازی کرد ، به این خاطر هم این کارو رو میکنند چون عقیده دارن دنده یک بدترین و سنگین ترن دنده هست و معمولا هم همون طور که گفته بودم تو سراشیبی این عمل امکان پذیر هست .

Eblis 2011
18-12-2011, 11:51

در مورد سوال اول : اگه سرعت ماشین خیلی پایین بیاد همونطور که کلاج رو پایین نگه داشتین تا ماشین خاموش نشه بذارید دنده یک و نیم کلاج حرکت کنید

درمورد سوال دوم : آره میشه اما در دراز مدت به ماشین صدمه میزنه . . . شما اینکارو نکن:31: ولی بصورت نیم کلاج و با گاز بیشتر میشه با دنده 2 هم حرکت کرد

zr1
20-12-2011, 17:51
البته منم مثل مهران عزیز 3ماهه که گواهینامه دارم

منم سربالایی رو وقتی کاملا ایستاده بودم بلد نبودم بدون کمک دستی
ماشینو حرکت بدم ولی الان بلدم.پات که رو ترمزه با اون یکی پات کلاجو اروم بیار بالا.زمانی که دیدی فرمون شرو به لرزیدن کرد سریع پاتو از ترمز بردار و گاز بده و ماشین نباید عقب بره ها!.اینو اگه خوب بلد باشی یعنی هنرمندی.برای اینکه ترست از شلوقی بریزه بهتره یهو جای شلوغ نری و دست و پاتو گم نکنی.از من و دیگرون که کمتر نیستی که!.همیشه صندلی رو جوری تنظیم کن که وقتی کلاجو تا ته فشار میدی پات خسته نشه یا اینکه پات راحت تا ته کلاج بره.این خیلی مهمه خوصوصا تو ترافیک و استرس تو.اینم یادت باشه در حالت عادی نباید پات رو کلاج باشه.بلکه باید پات تو استراحت گاه کنار کلاج باشه.