PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ویکی پدیا در حال مرگ است!

Imantec
04-09-2011, 13:30
سازمان خبری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا) - در شرایطی که تنها 10 سال از عمر ویکی پدیا می گذرد این دانشنامه آزاد آنلاین در حال نابودی است. "جیمی ولز" در کنفرانس سالانه ویکی پدیا با ابراز نگرانی از این مساله گفته است که هیچکس حاضر نیست ویکی پدیا را به روز کند. اساس این سایت بر پایه اطلاعاتی است که هر کاربر می تواند در یک موضوع و مقوله خاص به روز کند و یا بنویسد، اما اکنون به نظر می رسد تعداد همکارانی که این به روزرسانی ها را انجام می دهند به شدت کاهش یافته است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

بنیانگذار ویکی پدیا افزوده است که ما در حال ساماندهی تعداد ویرایشگرهای خود نیستیم. به نظر من این مساله، یک بحران وخیم نیست اما بسیار مهم است. همکاران قدیمی که همیشه اطلاعات خود را برای غنی شدن ویکی پدیا ارائه می کردند تا این سایت را به یک منبع مهم اطلاعاتی روی وب تبدیل کنند پیر شده اند، ازدواج کرده اند، خانواده تشکیل داده اند و دیگر زمان خود را به کارهای دیگری اختصاص می دهند. زمانی که در سال 2001 ویکی پدیا عرضه شد خانه ای بود که به وب ایده ساخت یک منبع جدید اخبار در دسترس و کاملاً رایگان را ارائه می کرد. امروز یک دهه از تولد این دانشنامه آنلاین آزاد جهانی گذشته است و به نظر می رسد که اشتیاق اولیه در به روزرسانی اطلاعات آن از بین رفته است. یکی از علل این عدم اشتیاق، شبکه های اجتماعی هستند. به طوریکه سایتهایی چون فیس بوک و توییتر تمام انرژی نوجوانانی که زمانی با ویکی پدیا همکاری می کردند را جذب کرده اند. منبع : وب نیوز

Alamate Soal
04-09-2011, 13:53
به نظر من که میتونن با یه فراخوان بزرگ کاربران رو مجاب به نوشتناطلاعات در زمینه های تخصصیشون کنن زیاد مشکل بزرگری نباید باشه براشون

befermatooo
04-09-2011, 17:08
همکاران قدیمی که همیشه اطلاعات خود را برای غنی شدن ویکی پدیا ارائه می کردند تا این سایت را به یک منبع مهم اطلاعاتی روی وب تبدیل کنند پیر شده اند، ازدواج کرده اند، خانواده تشکیل داده اند و دیگر زمان خود را به کارهای دیگری اختصاص می دهند

دقیقا مانند همین P30world خودمون . حتی من شنیدم چند نفر از اعضای قدیمی هم فوت کردند .

به طوریکه سایتهایی چون فیس بوک و توییتر تمام انرژی نوجوانانی که زمانی با ویکی پدیا همکاری می کردند را جذب کرده
اند.

اینو راست گفته . من خودم کافی نت دارم . اکثر مشتریان من کاربرای فیسبوک هستن و حتی ساعتها تو فیس پرسه میزنن .

گوگل و یاهو و ... نمیخرن سایت رو ؟ اگه واقعا می بینن نمیتونن ادامه بدن بهتره بدن دست بلد کار .

مثل سایت بزرگ وارز ProjectW.org رفتار نکنن که بعد از این همه فعالیت و تبدیل شدن به یکی از بزرگترین سایتهای دانلود وارز یهو بدلیل مشکلات مالی و مشغله ... سایت رو Down کردن !

Imantec
04-09-2011, 19:21
متأسفانه ویکیپدیا روی سیاستهای خاص خودش خیلی اصرار و پافشاری میکنه و همین باعث شده نه وضع مالی خوبی داشته باشه و نه جدیداً اوضاع علمی آینده دار.مثلاً بهیچوجه آگهی نمیگیره و خیلی کفگیرش ته دیگ بخوره میاد donate یا همون کمک مالی از کسانیکه به ویکی مراجعه میکنن بصورت آنلاین جمع میکنه! این خوبه اهل تبلیغات نیست ولی دیگه نه در این حد که اینجوری ضعیف شه. محض مثال: گوگل فقط و فقط از راه تبلیغات جستجوگرش به این امپراتوری رسیده که حالا داریم میبینیم.

Pessimist
05-09-2011, 19:58
اینکه میگن ویکیپدیا در حال مرگ است بیشتر به خاطر اینه که الان کمتر کسی حاضر میشه صفحات این دانشنامه رو ویرایش کنه وگرنه مشکل مالی رو خیلی راحت میتونن حل کنن.نهایتش میان میگن به اسپانسر نیاز داریم اونوقت انقدر اسپانسر سراغشون میاد که خودشون خسته میشن.

به شخصه خیلی ناراحتم از اینکه میبینم ویکیپدیا به این حال و روز افتاده!

noisymind
05-09-2011, 20:06
منکه خیلی از مطالبش استفاده میکنم و امیدوارم اینجوری نشه! ولی در کل هر کجا هم من ایرادی دیدم و ویرایش کردم دیدم که فردا مدیرانش باز به حالت اول در آوردن!! برا همین برای کاربران عادی مثل من که علاقه مند بودن که صفحات رو اصلاح کنند یا اطلاعاتی رو لینک کنن هم اشتیاقی نمونده.

soorakh2
05-09-2011, 20:31
چجوری میشه تو ویکی پدیای مثلا بیوگرافی خودمو بزارم..ممنونم:20:

Imantec
05-09-2011, 20:40
منکه خیلی از مطالبش استفاده میکنم و امیدوارم اینجوری نشه! ولی در کل هر کجا هم من ایرادی دیدم و ویرایش کردم دیدم که فردا مدیرانش باز به حالت اول در آوردن!! برا همین برای کاربران عادی مثل من که علاقه مند بودن که صفحات رو اصلاح کنند یا اطلاعاتی رو لینک کنن هم اشتیاقی نمونده.
فکر کردم فقط خودم این مشکلو دارم!متأسفانه اونایی که صفحات فارسیش رو نظارت میکنن بسیار آدمهای ضد ایرانی-مغرض-وبیسواد تشریف دارن شما یه سر به موضوعاتی که درباره ی ایرانه یا درباره ی نهادهای انقلاب و.... هست بندازین پر توهین و افترا اونوقت منبعش کجا؟روزآنلاین! دروغگویی که خرجی نداره! روزآنلاینی که از بدو افتتاحش بطور رسمی مزدبگیرهای شناخته شده ی MI6 توش شدن مقاله نویس و تحلیلگر!! تقریباً همه ی خبرهاش برای ایران ضد ایرانی و دروغه.حالا این شده منبع نوشته های توی ویکیپدیا! حالا بری اون مطلب رو اصلاح کنی چند ساعت بعد میبینی شده عین اول بلکه بدتر! منکه با هر متخصصی درباره ی ویکیپدیا صحبت کردم میگه اونکه منبع معتبری نیست داری بهش استناد میکنی! از اونور مقاله توی یکی از موضوعات تخصصی معماری کامپیوتر که رشته ی منه رو با صرف وقت زیاد خودم تألیف کردم میذارم اون مدیر احمق و بیسوادش میزنه پاک میکنه مینویسه چرند و پرند!

به شخصه خیلی ناراحتم از اینکه میبینم ویکیپدیا به این حال و روز افتاده!
خود کرده را تدبیر نیست!

Alamate Soal
05-09-2011, 21:11
حرفای دوستان رو تایید میکنم . من در کلی موارد ویرایش های علمی انجام دادم ولی الان دارم میبینم که غیب شدن . پشیمون شدم واقعا از اونهمه وقتی که برای ترجمه مقاله های نظامی و علمی گذاشتم . تقریبا 24 ساعت کامل وقت برای آزمایشات هسته ای کره شمالی گذاشته بودم و برای تک تک جملاتم منابع معتبر گذاشته بودم ولی الان بخش عمده ای از اونها غیب شدن

neon_91
06-09-2011, 02:12
ویکی پدیا یکی از بهترین سایت های و به نظر من مفیدترین سایت اینترنته.واقعا از شنیدن این خبر خیلی ناراحت شدم امیدوارم ویکی پدیا هیچ وقت تموم نشه.من هر مطلبی که می خوام از اینترنت دربیارم اولین مرجعم ویکی پدیا است و انصافا مطالب خیلی کاملی هم داره.کلا در مورد هرچی که به ذهنتون میرسه مطلبی در ویکی پدیا است و در مورد هرچی هم که به ذهنتون نمیرشه باز هم مطلبی تو ویکی پدیا است

milad_gta
06-09-2011, 02:24
من ایرادی دیدم و ویرایش کردم دیدم که فردا مدیرانش باز به حالت اول در آوردن!فقط ویکی فارسی اینجوریه ! یک مشت بچه تر از بچه ... منم هر از چندگاهی مطلب مینوشتم ، ولی دیگه نه حس و حال هست ، نه انگیزه .

ghermezeteh
12-09-2011, 14:13
خوب شاید دیگه مطالبش به حد اشباع رسیده
یعنی در مورد همه مقوله ها و رشته ها به اندازه کافی توش مطلب گذاشته شده و مطالبش هم کامل هست و نیازی به ویرایش نداره
بنابراین طبیعتا فعالیت درش کم میشه
و این نمی تونه به معنای مرگ باشه!
اینطور نیست؟

Imantec
13-09-2011, 13:54
خوب شاید دیگه مطالبش به حد اشباع رسیده
یعنی در مورد همه مقوله ها و رشته ها به اندازه کافی توش مطلب گذاشته شده و مطالبش هم کامل هست و نیازی به ویرایش نداره
بنابراین طبیعتا فعالیت درش کم میشه
و این نمی تونه به معنای مرگ باشه!
اینطور نیست؟
اشباع؟مزاح میفرمایین.بینهایت هنوز جای کار داره و موضوعات بسیار زیادی در حوزه های علوم و تاریخ و هنر و فرهنگ و.... هنوز هیچ صفحه ای براشون نیست.تازه فعلاً بحث سر آپدیت کردن همین صفحات موجوده که بقول جناب بنیانگذار ذیگه کسی نیست انجام بده و دیگه قدیمیا رفتن سر خونه زندگی:31:جدیدیا هم که......:41:

mohsen_1363
15-09-2011, 00:23
دقیقا مانند همین P30world خودمون . حتی من شنیدم چند نفر از اعضای قدیمی هم فوت کردند .

بابا این حرفا چیه ، فروم که 6-7 سال بیشتر عمر نداره
این جوری که شما گفتی من فکر کردم 100 سالی میشه این فرو م به راه

S@nti@go_s&k
15-09-2011, 00:36
بابا این حرفا چیه ، فروم که 6-7 سال بیشتر عمر نداره
این جوری که شما گفتی من فکر کردم 100 سالی میشه این فرو م به راه

نه کلا بچه های پی سی زود فوت میکنن

این فونتاتم آبیه فکر کنم ویروس گرفته

در مورد ویکی هم باید یه حالی به ظاهر سایت بدن یه سری چیزا اضافه کنن تا ملت سرگرم باشن

مثلا یه گوشش یه جا درست کنن قلیون و چایی بدن مردم حوصلشون سر نره

mohmrg
15-09-2011, 01:51
اره منم چندین بار ویرایش کردم و دیدم هیچ تغییری نکرده ...

مشکل دارن ناظرین فارسی

sourena
15-09-2011, 10:26

اینو راست گفته . من خودم کافی نت دارم . اکثر مشتریان من کاربرای فیسبوک هستن و حتی ساعتها تو فیس پرسه میزنن .

گوگل و یاهو و ... نمیخرن سایت رو ؟ اگه واقعا می بینن نمیتونن ادامه بدن بهتره بدن دست بلد کار .

مثل سایت بزرگ وارز ProjectW.org رفتار نکنن که بعد از این همه فعالیت و تبدیل شدن به یکی از بزرگترین سایتهای دانلود وارز یهو بدلیل مشکلات مالی و مشغله ... سایت رو Down کردن !

آقا زبونتو گاز بگیــر! اصلا بفرمـــا بیـــرون ! :دی (شوخی)

کســـی فوت نکرده! من با خیلی از اعضای فعال قدیمی در ارتباط نزدیک هستم :)
خیلیاشون رفتن سر خونه زندگیــشون و وقت نمیکنن بیــان! شوهر کردن ... زن گرفتن ....
حــتی چند تاشون بچــه هم دارن :20: کسی نمیاد دلیل بر این نیــست فوت کرده که :دی

Imantec
15-09-2011, 12:06
آقا زبونتو گاز بگیــر! اصلا بفرمـــا بیـــرون ! :دی (شوخی)

کســـی فوت نکرده! من با خیلی از اعضای فعال قدیمی در ارتباط نزدیک هستم :)
خیلیاشون رفتن سر خونه زندگیــشون و وقت نمیکنن بیــان! شوهر کردم ... زن گرفتن ....
حــتی چند تاشون بچــه هم دارن :20: کسی نمیاد دلیل بر این نیــست فوت کرده که :دی
میشه اون اواتارو برداری:2:

شوهر کردم
ده بیا:18:

The Dreadnaught
16-09-2011, 11:41
نه کلا بچه های پی سی زود فوت میکنن

:31:
Oh Oh !
آقا پس ما بریم بیرون از این پی سی !

در مورد ویکی هم باید یه حالی به ظاهر سایت بدن یه سری چیزا اضافه کنن تا ملت سرگرم باشن

مثلا یه گوشش یه جا درست کنن قلیون و چایی بدن مردم حوصلشون سر نره

مگه قهوه خونه هست ؟! :31:

Ar@m
16-09-2011, 18:08
اعضاي قديمي نه زياد مردن نه زياد زن گرفتن و شوهر كردن فقط پي سي مقتضاي سنشون بوده يه مدتي توش فعاليت كردن بعضياشونم ارتقا پيدا كردن آخرشم بازنشسته شدن رفتن غصشونو نخورين زياد :27:
ويكي پديا هم مخصوص مخاطبان زمان خودش بود كاربرايي كه حوصله ميكردن و علاقه داشتن كه براي عموم بنويسن و اطلاعات رو تصحيح و گسترش بدن. اينجور كاربرا هم الان كم شدن.