ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : جهان پیش از انفجار بزرگ نیز وجود داشته

dashhosein38
05-08-2011, 10:57
دانشمندان می گویند به شواهدی دست یافته اند که نشان می دهد کیهان پیش از مهبانگ (انفجار بزرگ، بیگ بنگ) نیز وجود داشته است.
دایره های هم مرکزی که در تابش ریزموج (میکروویو) زمینه ی کیهانی -(CMB ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]))، تابشی به جا مانده از مهبانگ - کشف شده، از رویدادهایی گواهی می دهد که در زمانی پیش از زمانی که به باور بیشتر دانشمندان، آغاز پیدایش کیهان است رخ داده است. این کشف جنجال برانگیز به وجود جهانی اشاره دارد که بر خلاف باور رایج، 13.7 میلیارد سال پیش آغاز نشده، بلکه چرخه ای ازلی و بی آغاز است. این کشف را دانشمند بزرگ، پرفسور راجر پنروز ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] D8%B2) از دانشگاه آکسفورد و پرفسور واهه گورزادیان از دانشگاه ایالتی ایروانِ ارمنستان در وبسایت arXiv.org ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) منتشر کردند.

بیشتر دانشمندان بر این باورند که جهان در اثر مهبانگ (بیگ بنگ) و در زمانی حدود 13.7 میلیارد سال پیش به وجود آمده. حدود 300 میلیون سال پس از آن نیز ستارگان و کهکشان ها شکل گرفتند، خورشید ما نزدیک به 5 میلیارد سال پیش به دنیا آمد، و آغاز پیدایش زندگی روی زمین نیز تقریبن 3.7 میلیارد سال پیش بود. قدمت تابش زمینه ی کیهانی به 300,000 سال پس از مهبانگ می رسد و اکنون دمای این تابش پایین آمده و به حدود -270 درجه ی سانتی گراد رسیده است.
ولی بر طبق استدلال های پنروز و گورزادیان، شواهدی که توسط کاوشگر ناهمسانگرد ریزموج ویلکینسون ناسا (Wilkinson Microwave Anisotophy Probe ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) از دل تابش زمینه بیرون کشیده شده، نشان ها و آثاری را در این تابش ها نشان می دهد که سنشان از عمر مهبانگ فراتر می رود. آنها می گویند 12 نمونه از دایره های هم مرکز، برخی با 5 حلقه یافته اند که نشان می دهد جسم مربوطه، 5 رویداد سهمگین را در تاریخش پشت سر گذاشته. حلقه ها در اطراف خوشه های کهکشانیی دیده شده اند که تابش زمینه در آنها به شکل عجیبی نوسان کمی دارد.
ظاهرن این پژوهش، نظریه ی فراگیر "انبساط کیهان" در مورد آغاز کیهان را کنار می زند. نظریه ای که طبق آن، جهان پس از مهبانگ آغاز شد و تا زمانی در آینده به گسترش ادامه خواهد داد.به باور آنها، این دایره ها، اثر و مُهرِ امواج بسیار خشن گرانشی است که در اثر برخورد سیاهچاله های ابَرسنگین در زمانی پیش از آخرین مهبانگ به وجود آمدند. آنها می گویند که این بدان معناست که کیهان در دورانی ازلی سیر می کرده که سرشار از مهبانگ ها و برخورد سیاهچاله های اَبَرسنگین بوده است.
پرفسور پنروز معتقد است که نظریه ی تازه از "کیهان شناسی چرخه های همدیس" (conformal cyclic cosmology) بدین معناست که سیاهچاله ها سرانجام همه ی ماده ی موجود در کیهان را مصرف کرده و به پایان خواهند برد.
طبق این نظریه، با پایان کار سیاهچاله ها (و مصرف همه ی مواد کیهان)، تنها چیزی که باقی می ماند، انرژی خواهد بود؛ انرژی ای که منجر به مهبانگ یا انفجار بزرگ بعدی و آغاز دورانی دیگر خواهد شد.
پرفسور پنروز به BBC گفت: «در نظام مطرح شده توسط من، نمایی انبساطی وجود دارد ولی نه در این دوره ی کیهانی. من از این اصطلاح برای توصیف دوره ی زمانی میان مهبانگ تا آینده ای دور استفاده می کنم. من ادعا می کنم که این دوره ی کیهانی، بخشی از یک رشته رویداد پیاپی است و آینده ی دورِ دوره ی پیشین، به گونه ای همان انفجار بزرگی بود که کیهان ما از آن ایجاد شد.»

واژه نامه:
Universe - imprint - Big Bang - Concentric circle - cosmic microwave background radiation - CMB - aeon - Roger Penrose - Vahe Gurzadyan - Wilkinson Microwave Anisotophy Probe - inflationary - gravitational radiation waves - supermassive black hole - conformal cyclic cosmology

منبع: dailymail ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

hes25
24-08-2011, 00:02
سلام

ممنون از مقاله خوبت

مرصـــی

shabe.saket
24-08-2011, 00:23
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] جهان پیش از انفجار بزرگ نیز وجود داشته

سلام
یک گام دیگر نزدیکتر به نظریه انفجارها و انهدامهای بزرگ

hes25
24-08-2011, 16:12
سلام

واقعا بعضی از دانشمندا اگه از انصاف نگذریم بهشون انگار الهام میشه این چه نظریه ای بود این بشر داد آدم مبهوت می مونه!

MasterGeek
08-09-2011, 12:21
1. راجر پنروز رو میشناسم! نه به خاطر فیزیکدان بودنش بلکه به خاطر نظریات جالبی که در رابطه با هوش مصنوعی و فلسفه داره، تا حد زیادی هم از نظریاتش خوشم میاد (هرچند با کاری که الان دارم از ریشه تضاد داره:31:)
بحثهای مفصلی که در این باره هست رو میتونید اینجا دنبال کنید:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
2. بحثی که اینجا پنروز و همکارش (در واقع همکارش و پنروز) مطرح کردند رو خیلی ازش سر در نیاوردم (شاید چون فیزیک کار نیستم) ولی به نظر میاد از یکسری anomalitty های خاصی که در تابش زمینه ی کیهانی دیدن اومدن با نظریه ی قبلی پنروز CCC توجیه کردن. و نتیجه گیری های پست اول رو ارائه دادن (البته اینم بگم که کار مربوط به سال 2010 هست و پنروز یه کتاب هم در موردش نوشته):

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید)
در واقع اینا اومدن اون anomality ها رو به جهان قبلی نسبت داده و نظریه ی پنروز رو اصطلاحا تطبیق دادن به این فرض و جواب هم گرفتن ولی بعد از ارائه ی کارشون یه ایراد جدی گرفتن:

3. اون سطوح نسبتا غیرنرمال در تابش زمینه ی کیهان یکه ازون ماهواره ها که اسمشو گفتن به دست اومده به لحاظ آماری خیلی قابل توجه نیستند و چند دانشمند دیگه نشون دادن که اتفاقا اینا توزیع گوسی نرمال دارن، توزیع گوسی نشانه ی چیست؟ خیلی از نویزها و پدیده های رندم در اطراف ما توزیع نرمال دارن....حتی اگر خیلی دقیق نباشیم میتونیم بگیم وقتی یه فرآیند تصادفی از ترکیب تعداد زیادی زیرفرآیندهای تصادفی و چه بهتر متفاوت شکل بگیره اون فرآیند تصادفی به سمت توزیع نرمال میل میکنه (شل شده ی یه قضیه توی احتمال) واسه همین هست که خیلی از پدیده ها توزیع نرمال دارن (اسمش هم روی خودشه) مثلا توزیع هوش در جوامع نرمال هست، حتی توزیع هوش بر اساس نواحی هم نرمال هست!! حتی توزیع هوش بر اساس جنسیت هم نرمال هست!!! همینطور نژاد و ... !!!! (اینو توی کشورهای جهان سوم هنوز نفهمیدن)

4. پس در 3 اومدن بهشون گیر دادن که این داده هائی که شما روشون کار کردین به لحاظ آماری خیلی جدی نیستن و اصلا ممکنه نویز باشن، واسه همین در مقاله ی اخیر (حدود یه سال پیش) اینجوری به این ایراد پاسخ دادن (از قطعیت نظریه شون هم در عنوان مقاله کاستن)

Black-hole encounters, within bound galactic clusters in that previous aeon, would have the observable effect, in our CMB sky, of families of concentric circles over which the temperature variance is anomalously low, the centre of each such family representing the point of 'I' at which the cluster converges. These centres appear as fairly randomly distributed fixed points in our CMB sky. The analysis of Wilkinson Microwave Background Probe's (WMAP) cosmic microwave background 7-year maps does indeed reveal such concentric circles, of up to 6{\sigma} significance. This is confirmed when the same analysis is applied to BOOMERanG98 data, eliminating the possibility of an instrumental cause for the effects. These observational predictions of CCC would not be easily explained within standard inflationary cosmology.
که جوابشون قانع کننده است، البته با عنوان جدید:

Concentric circles in WMAP data may provide evidence of violent pre-Big-Bang activity

5. کل مقاله رو نخوندم (سر هم در نمی آوردم) ولی این پاراگراف عصاره ی کارشون هست:

The clearest observational signal of CCC results from numerous supermassive black-hole
encounters occurring within clusters of galaxies in the aeon previous to ours. These encounters should
yield huge energy releases in the form of gravitational radiation bursts. From the perspective of our
own aeon (see [3]), these would appear not in the form of gravitational waves, but as spherical,
largely isotropic, impulsive bursts of energy in the initial material in the universe, which we take to be
some primordial form of dark matter, the impulse moving outwards with the speed of light up to our
last-scattering surface (see Fig. 1).

اگر هم حوصله داشتین نمودار 1 رو میتونین توی اصل مقاله ببینین:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

6.

واقعا بعضی از دانشمندا اگه از انصاف نگذریم بهشون انگار الهام میشه این چه نظریه ای بود این بشر داد آدم مبهوت می مونه!

خوب بهرحال ما و شما بیرون گود هستیم، توی زورخونه پهلوونا خیلی ازین چیزا تعجب نمیکنن حتی ایده های عجیب تر ازین هم میدن، مثل بحثهای جهانهای موازی، اتفاقا این نظریه با نظریه ی "ام" همخوانی هائی به نظر میاد داشته باشه

hes25
08-09-2011, 20:06
1.
خوب بهرحال ما و شما بیرون گود هستیم، توی زورخونه پهلوونا خیلی ازین چیزا تعجب نمیکنن حتی ایده های عجیب تر ازین هم میدن، مثل بحثهای جهانهای موازی، اتفاقا این نظریه با نظریه ی "ام" همخوانی هائی به نظر میاد داشته باشه

خیلی خوب بود

فقط میشه یکم درباره جهان های موازی بیشتر توضیح بدین این و قبلا هم شنیدم اما نمی دونم منظورشون کدوم جهان ها هست!؟ از روی شواهد مربوط به فیزیک نور و ... بیان کردن یا حدسیات مربوط به فلاسفه هست؟

مرسی

mahyarSAMSUNG
09-09-2011, 18:39
اگه میشه یه خورده درباره حرکت با سرعت نور و سرعت بالاتر از نور و برگشت زمان به عقب و نگذشتن عمر صحبت کنید ! که آیا یه همچین چیزی امکان داره ؟ آیا چیزی ثابت شده تا حالا ؟ به نظر من که این امکان وجود داره ....

mohamad skystar
09-09-2011, 19:29
اگه میشه یه خورده درباره حرکت با سرعت نور و سرعت بالاتر از نور و برگشت زمان به عقب و نگذشتن عمر صحبت کنید ! که آیا یه همچین چیزی امکان داره ؟ آیا چیزی ثابت شده تا حالا ؟ به نظر من که این امکان وجود داره ....

اینکه عمر نگذره برمیگرده به قضیه اتم و الکترون.

بدن انسان از میلیاردها اتم که هر اتم دارای هسته پروتون و الکترون هایی که دور این هسته
در چرخش هستن تشکیل شده.
حالا اگر انسان با سرعت نور در فضا حرکت کنه این الکترون ها دیگه حرکت نمیکنن و هیچ تغییری در سلول های
بدن انسان ایجاد نمیشه و انگار زمان ایستاده و انسان به همون شکلی که هست باقی میمونه.
الان که میبینید انسان روز به روز پیرتر میشه ماله گذر زمان و حرکت همین الکترون هاست که بر روی
سلول های بدن تاثیر میزارن که اگر بشه حرکت این الکترونهای درون سلول های بدن رو متوقف کرد
انسان پیر نمیشه.

تا به امروز انسان به زمان صفر نرسیده یعنی نزدیک به صفر شده.

hes25
10-09-2011, 10:58
حالا اگر انسان با سرعت نور در فضا حرکت کنه این الکترون ها دیگه حرکت نمیکنن و هیچ تغییری در سلول های
بدن انسان ایجاد نمیشه و انگار زمان ایستاده و انسان به همون شکلی که هست باقی میمونه.

سلام

میگم اگه حرکت الکترون ها با سرعت نور متوقف بشه ما نمی میریم ؟! آخه فک کنم پیوند بین اتم ها و مولکولها بخاطر چرخش اسپینی الکترونها در اوربیتالاشون هسنش که جاذبه و ... تولید میکنه درسته؟!

پس با این حساب پیوندها گسسته میشه و بدن ما هم متلاشی میشه که؟! اون وقت ما چه جوری سفر کنیم نمیشه که!

MasterGeek
10-09-2011, 11:51
خیلی خوب بود

فقط میشه یکم درباره جهان های موازی بیشتر توضیح بدین این و قبلا هم شنیدم اما نمی دونم منظورشون کدوم جهان ها هست!؟ از روی شواهد مربوط به فیزیک نور و ... بیان کردن یا حدسیات مربوط به فلاسفه هست؟

مرسی

هم راجع به جهان های موازی و هم راجع به سرعت های بالاتر از نور در این بخش از فروم کلی صحبت شده (هم تاپیک جداگانه داره و هم توی تاپیک یوفوها بررسی شدند) این موضوع هم خارج از بحث این تاپیک هست. ولی به طور خلاصه بحث جهانهای موازی یه مدلسازی فیزیکی هست و برخلاف اسمش ربطی به بهشت و دوزخ و برزخ و ... نداره! فلاسفه هم از هرچیزی میتونن کره بگیرن، چه میخواد مدل مهبانگ باشه چه مدل ابرگرانشی و چه مدل ابرریسمان....

mohamad skystar
10-09-2011, 12:59
سلام

میگم اگه حرکت الکترون ها با سرعت نور متوقف بشه ما نمی میریم ؟! آخه فک کنم پیوند بین اتم ها و مولکولها بخاطر چرخش اسپینی الکترونها در اوربیتالاشون هسنش که جاذبه و ... تولید میکنه درسته؟!

پس با این حساب پیوندها گسسته میشه و بدن ما هم متلاشی میشه که؟! اون وقت ما چه جوری سفر کنیم نمیشه که!

همونطور که میدونید اینا نظریه هست و در عمل همچین چیزی امکان پذیر نیست که انسان با سرعت
نور در فضا حرکت بکنه.

Babak
10-09-2011, 18:11
این جا رو مطالعه کنید:
سفر در زمان چطور انجام می شود؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] %A8%DB%8C%D8%AA)
حرکت با سرعت بالاتر از نور ممکن نیست. جرم با افزایش سرعت بالا میره که در سرعت نور به بی نهایت میرسه. بینهایت نیرو لازمه برای حرکت دادن بینهایت جرم که ممکن نیست. میشه به کسری از سرعت نور رسید.
کند شدن زمان نسبیتیه. یعنی شمایی که در سفینه با سرعت حرکت میکنی کوچکترین تغیری در زمان احساس نمیکنی. همه چیز مثل سابقه. اما از دید شما زمان دیگران متفاوته. از دید ناطرین خارج از سفینه شما هم زمان شما متفاوته و کند میگزره. پدیده های فوق هر دو ازمایش شدن. ( ساعت اتمی در ماهواره که با سرعت دور زمین میگرده آزمایش زمان - و سرعت دادن به ذرات در شتاب دهنده ها برای برسی افزایش جرم)

اینکه عمر نگذره برمیگرده به قضیه اتم و الکترون.

بدن انسان از میلیاردها اتم که هر اتم دارای هسته پروتون و الکترون هایی که دور این هسته
در چرخش هستن تشکیل شده.
الان که میبینید انسان روز به روز پیرتر میشه ماله گذر زمان و حرکت همین الکترون هاست که بر روی
سلول های بدن تاثیر میزارن که اگر بشه حرکت این الکترونهای درون سلول های بدن رو متوقف کرد
انسان پیر نمیشه.

تا به امروز انسان به زمان صفر نرسیده یعنی نزدیک به صفر شده.
حرکت زمان و حرکت الکترون به هم پیوسته شدند طبق گفته شما. یعنی ما اگه بتونیم حرکت الکترون رو متوقف کنیم زمان رو متوقف کردیم. یک سندی مدرکی مقاله ای در این مورد قرار میدید لطفا.

همونطور که میدونید اینا نظریه هست و در عمل همچین چیزی امکان پذیر نیست که انسان با سرعت
نور در فضا حرکت بکنه.
جوری میفرمایید این ها نظریه هستن انگار نظریه صرفا یک سری پرت و پلا است که این دانشمند ها به خورد ما میدن. یعنی دانشمند ها دارن چیزی که ممکن نیست رو تئوریزه میکنن. واقعا پس چرا اسمشون دانشمنده ؟

mohamad skystar
10-09-2011, 19:37
جوری میفرمایید این ها نظریه هستن انگار نظریه صرفا یک سری پرت و پلا است که این دانشمند ها به خورد ما میدن. یعنی دانشمند ها دارن چیزی که ممکن نیست رو تئوریزه میکنن. واقعا پس چرا اسمشون دانشمنده ؟

تو پیغام خصوصی براتون توضیح دادم.

amin666
11-09-2011, 10:55
اصلا ربطی به حرکت الکترون داخل اتم نداره!اتم طبق قوانین اتمی و هسته طبق قوانین هسته ای و نوکلئونها طبق قوانین ذرات بنیادی و کوارکها کار خودشون رو انجام می دن!تا نزدیکی سرعت نور هم اتفاقی نمی افته.اینکه بعد از رسیدن به سرعت نور چی می شه بحث بیهوده ای.چون این اتفاق هرگز نمی افته که بخوایم ببینیم چه بلایی سر الکترون میاد!اصلا همینکه خود الکترون با سرعت نور حرکت کنه با نسبیت متناقضه.اینکه بعدش اتم از هم میاشه و اینا هم کلا رو هواست.چون اصلا قرار نیست الکترون با سرعت نور حرکت کنه که بعدش این اتفاقات بیفته یا نه!

Babak
11-09-2011, 13:50
تو پیغام خصوصی براتون توضیح دادم.

سلام
همین جا بفرمایید لطفا . اینجا محیط گفتمان عمومیه و هر کس حق داره دیدگاهش رو ارائه بده.

mahyarSAMSUNG
16-09-2011, 20:32
ولی به نظر من این شدنیه ... چون اگه دقت کنید این همه کهکشان و سیاره برای رفتن به اونجا ... و از اونجایی که میگن کار نشد نداره میشه ... چون توی اون مطلبی که اون دوستمون گذاشتن سیاه چاله های و کرم چاله های تنها راه برای این کار هستند که 100 در 100 در آینده میشه ازشون این استفاده رو کرد اگه نمیشد مطمئن باشید چیزی به نام سیاه چاله واین چیزا نبود ...

danial_848
16-09-2011, 22:27
ولی به نظر من این شدنیه ... چون اگه دقت کنید این همه کهکشان و سیاره برای رفتن به اونجا ... و از اونجایی که میگن کار نشد نداره میشه ... چون توی اون مطلبی که اون دوستمون گذاشتن سیاه چاله های و کرم چاله های تنها راه برای این کار هستند که 100 در 100 در آینده میشه ازشون این استفاده رو کرد اگه نمیشد مطمئن باشید چیزی به نام سیاه چاله واین چیزا نبود ...
دوست عزیز! یه توصیه. آدم اگه درباره موضوعی هیچی ندونه بیشتر به نفعشه که ناقص بدونه. شما یه چیزی شنیدی و ... آسمان و ریسمان و اینا!
راستی عجب استدلالی (متن پررنگ شده)!!

امکان "برگشت به عقب" از نظر ریاضی و نظری بله ولی از نظر تجربی معلوم نیست و درواقع فکر کنم قابل آزمایش هم نیست

mahyarSAMSUNG
19-09-2011, 20:34
این استدلال نبود .... یه ضرب المثل بود ... تازه شما چرا یه نگاه به گذشته و مقایسه با الان نمیکنید ؟ شاید به عنوان مثال 50 سال پیش اگه این تاپیک باز میشد و درباره سفر به مریخ صحبت میشد شما همین حرف رو میزدید که مثلا این کار از نظر تجربی میشه و .....

من نمیخوام بگم 100 سال دیگه این اتفاق می افته ولی اینو مطمئنم که بالاخره این اتفاق می افته ... مطمئنم که تنها راه سفر به کهکشان های دیگه همین سیاه چاله هاست ...

Alireza-Khan
21-09-2011, 01:07
آقا خدا اجرتون بده ! آدم به اینچیزا فکر میکنه دیوانه میشه ! بالاخره وجود داشته یا نه ؟ :18:

erfana1
23-09-2011, 23:54
سیاهچاله ها که قطعا هستند.
می مونه کرمچاله ها تا الآن که بشر تا جاهای خوبی پیشرفت کرده ولی هنوز نتونسته انحنا در فضا-زمان باز کنه یعنی هنوز نتونسته کرمچاله رو به وجود بیاره.
رسیدن به سرعت بیش تر از نور طبق مفادله ی ریاضی آلبرت اینشتین غیر ممکنه
ولی
محققان تپنده (پالسارهایی) رو رصد کردند که سرعت 6 برابر سرعت نور رو داره
برای اطلاع بیشتر درباره ی این پالسارها به لینک زیر بروید:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدنگذشتن عمرهم فقط با نسبیت خاص اینشتین میشه توضیح داد
اینشتین در نسبیت خاص گفته:
اگر به سرعت نور یا 90 درصد سرعت نور برسید :
1. طول شما کاهش میابد.
2. عمرتان نمی گذرد (خیلی کم می گذرد)
3. جرمتان افزایش میابد.

جهان های موازی هم یک تئوریه که معتقده که اتفاق هایی که در این دنیا (زمان) نمی افتند در دنیای دیگر که جهان موازی است اتفاق می افتد. (این یک نظریه ای است که به اثبات نرسیده)

سفر به آینده و گذشته هم به کرمچاله ها برمیگردن که هنوز به اثبات نرسیده اند.

اینو یک جایی دیگه هم گفته بودم که :
وجود کرمچاله ممکن است , وقتی که در فضا-زمان انحنا ای بازکنیم که این هم کار بسیار دشواری است.

فکر کنم پاسخ بیشتر سوالات رو دادم ولی کامل نتونستم این دو صفحه رو بخونم اگه چیزی جا انداختم بگید تا بنویسم.

MasterGeek
24-09-2011, 00:10
رسیدن به سرعت بیش تر از نور طبق مفادله ی ریاضی آلبرت اینشتین غیر ممکنه

خیر اینطور نیست، تحت شرایطی غیرممکن هست. بحث انشتین اصولا سر این نیست...

جهان های موازی هم یک تئوریه که معتقده که اتفاق هایی که در این دنیا (زمان) نمی افتند در دنیای دیگر که جهان موازی است اتفاق می افتد. (این یک نظریه ای است که به اثبات نرسیده)

اینطوری نیست دوست عزیز، بحث جهان های موازی خیلی پیچیده تر از یک چنین تفسیرهای سطحی هست. اصولا شما یکی دو تا جهان نداری، اصولا الان من وشما توی شاید چندین هزار جهان توزیع شده باشیم (یکی از فرضیه ها) و کلی مسائل دیگه...

erfana1
24-09-2011, 00:34
جهان موازی که بحث مقدمانیش درسته
و اینشتین یک فرمول ریاضی داره که فکر کنم بخونیش بد نیست داخل اون میفهمی من چی میگم.
اگر سرعت بیشتر از نور وارد فرمول شه عدد منفی زیر رادیکال قرار میگیره که در ریاضی چنین چیزی معنی نداره.
و میشه بپرسم بحث اینشتین درباره چی هست؟

amin666
24-09-2011, 14:14
ببینید ما یک نظریه جهان های موازی داریم که همینه که می گه چندین جهان(مثل جهان ما دارای فضا-زمان...)وجود داره و مثلا از برخورد دو جهان موازی(مثل دو صفحه در فضا)یک بیگ بنگ بوجود میاد..فکر کنم اسم این نظریهی mulyiverse باشه.یه نظریه دیگه هم هست که باز اسمش یادم نیست که چیزای دیگه ای می گه.در فارسی ما هر دو رو به عنوان جهانهای موازی می شناسیم.ولی اینطور نیست.نظریه دوم که mastergeek عزیز می گه کلابحث فوق العاده پیچیده ریاضیه و به ابعاد بالا (11 بعد)ربط داره.اونجا اصلا جهانها در حد ثابت پلانک هستند و صحبت در حد فاصله های 10^-35 و... است.دقیق یادم نیست شاید منظور از جهانها در واقع ابعاد باشن با فاصله این چنینی.به هر حال اونطور که یادمه این نظریه جزو نتایج تئوری ابر ریسمان بود که می گه هر ذره(مثلا الکترون و...)در 10 بعد توزیع شدن و در بعد یازدهم هم نمی دونم یک متغیر تصادفی دارن و این چیزا!من که درست نفهمیدم داستان چیه.چون همونظور که گفتم فوق العاده ریاضیه

MasterGeek
24-09-2011, 19:36
آره به نکته ی خوبی اشاره کردی، البته اون بحث مالتی-ورس که باعث بیشترین بدفهمی در همین ترجمه ی جهانهای موازی شده خیلی چیز زیادی ازش نمیدوم و خیلی هم فرضیه ی قوی و معتبری نیست (بیشتر تا اونجائی که میدونم بدرد همون بحث سفر به عقب در زمان میخوره، یه جورائی توجیه اونه و خیلی ریشه ای نداره...)

در مورد فرضیه ی M، اینطور تصور کنیم که ما یه جهان 2 بعدی داریم، پس ما داریم توی یه صفحه زندگی میکنیم، حالا یکی اومده میگه یه بعد دیگه هم هست (که مثل همه چیز در فیزیک کوانتومی هست) پس در راستای بعد سوم کواتوم به کوانتوم (قدم به قدم) ما صفحه داریم. پس بینهایت صفحه ی دو بعدی داریم که در بعد سوم گسترانده شدند
حالا این صفحه ی ما در واقع 10 بعدی است، ابرصفحه، یعنی ما توی یه ابرصفحه ی 10 بعدی هستیم ولی در بعد یازدهم (عمود بر این ابرصفحه) بینهایت ابرصفحه ی دیگه قرار داره، خیلی از ذرات دنیای ما در داخل این ابرصفحه محصورند و ....

همونطوری که گفتین بحثش خیلی پیچیده اس و من یکی فقط کلیات خیلی خیلی سطحیشو میدونم

---------- Post added at 07:36 PM ---------- Previous post was at 07:33 PM ----------

اگر سرعت بیشتر از نور وارد فرمول شه عدد منفی زیر رادیکال قرار میگیره که در ریاضی چنین چیزی معنی نداره.
و میشه بپرسم بحث اینشتین درباره چی هست؟

اعداد مختلط که خوراک دنیای ریاضیات هستن و خیلی هم بامعنی اند. واسه همین هست که هاوکینگ بحث زمان مختلط رو معرفی کرده

کلا هم این بحثها از دوره ی دبیرستان خیلی فراترند....

erfana1
24-09-2011, 20:31
در رابطه اینشتین جرم جسم و جرم جسم ساکن وجود دارد .
حال اگر سرعت جسم مساوی سرعت نور بشود زیر رادیکال صفر می گردد و در نتیجه جرم جسم ساکن بر روی صفر قرار می گیرد یعنی : M/0 و M/0 به سمت بینهایت میل می کند .
و چون جرم به انرژی قابل تبدیل است باید انرژی بینهایت به جسم دهیم تا جسم به سرعت نور رسیده و جرمش بینهایت گردد و چون نمی توانیم انرژی بینهایت داشته با شیم پس رسیدن جسم به سرعت نور محال است و داشتن سرعت بالاتر از نور محال تر.
منبع : کتاب حسن سعادت استاد دانشگاه
و در ضمن چه ربطی به دوره های دبیرستان داره؟

mahyarSAMSUNG
24-09-2011, 21:31
ایول چه مسائل پیچیده ای ؟ 11 تا بعد ؟؟؟ من فکر میکردم بیشتر از 3 بعد نداریم ؟؟؟ اصلا 11 بعد یعنی چی ؟ مگه میشه ؟
حد فاصله های 10^-35 !!!!! این چجور فاصله ایه ؟ یعنی چقدر ؟

rahimism
24-09-2011, 22:00
مسلما اگر من تا دو متری رو میبینم انیشتین تا کیلومتر ها اونور تر رو میدیده ولی به نظر من اینکه بگیم چون رسیدن به سرعت نور طبق نظریه ای که انیشتین ارائه داده امکان پذیر نیست پس سرعت بیشتر از سرعت نور وجود نداره درست نیست. انیشتین نظریه ای داده و خیلی از بن بست هایی که وجود داشت و نظریه های قبلی توان پاسخگویی رو نداشتن حل کرده ولی تضمینی وجود نداره که این نظریه در همه جای عالم درست باشه. همون طور که روابطی که نیوتون ارائه داد روی کره زمین جواب میده ولی در سطح اتمی جواب نمیده چه بسا خیلی از نظریاتی که فعلا درست به نظر میان خیلی جاها جواب ندن.

erfana1
24-09-2011, 22:38
منم نمیگم فرمول اینشتین ماملا درسته اما تا الآن تنها چیزی که داریم همین فرمول هست و با این میشه این آزمایش رو نقض مگر اینکه آزمایش به طور کامل انجام شه.
اگر آزمایش تایید شه اونوقت میشه گفت اینشتین اشتباه کرده.

amin666
25-09-2011, 09:36
این ازمایش اگه درست از اب در بیاد و نوترینو ها اگه واقعا بیشتر از سرعت نور حرکت کنندپس ب هناچار در سرعتهای بالا یک اتفاقی باید بیفته که ما نمی دونیم. مثل جرم منفی یا ... .اونچه که مسلمه هیچ جرمی دیده نشده که با سرعت نور حرکت کنه.حد اقل هادرونها و باریونها و ... دیده نشدن.الکترون هم نمی تونه.اگه می تونست تو همون ازمایشگاه سرن به الکترون یا پروتون انر÷ی بیشتری می دادند و به سرعت نور می رسوندند.ولی نمی شه.نوترینو چون فعلا یک ذره بنیادیه و حتی از الکترون هم سبکتره بعید نیست رفتارش کمی عجیب باشه که ما تازه الان فهمیدیم.بالاخره فیزیک ذرات بنیادین فوق العاده شگفت انگیز و عجیبه.به هر حال نظریه اینشتین در مورد الکترون و نوکلئون و ... فکر نمی کنم نقض بشه.ذرات بنیادین پره از وقایع عجیب که خود دانشمندا هم از دهه 50-60 مات و مبهوت اتفاقاتی می شن که تو این ذرات می افته!
ولی من همیشه وقتی به معادلا نسبیت نگاه می کردم همیشه ته دلم می گفتم این به بینهایت میل کردن جرم و انر÷ی شاید بعدا بتونه ما ر وب هفرمول کاملتری سوق بده.البته نمی دونم شاید هم همینا تا ابد درست باشه.ولی کلا تو فیزیک این جور معادلات بعدا کامل می شن.البته شاید نه همشون.ولی در مقایسه بافیزیک کلاسیک و بینهایت شدن انر÷ی و ... مثلا در توجیه فوتو الکتریک یا ... .اینها باعث تحول بزرگی در فیزیک شدند.مثلا بحث کوانتوم پیش کشیده شدو ... .نمی دونم شاید هم اشتباه فکر کنم و همین معادلات باقی بمونن و فقط تفسیرشون عوض بشه یا اصلا هیچ اتفاقی نیفته

ایول چه مسائل پیچیده ای ؟ 11 تا بعد ؟؟؟ من فکر میکردم بیشتر از 3 بعد نداریم ؟؟؟ اصلا 11 بعد یعنی چی ؟ مگه میشه ؟
حد فاصله های 10^-35 !!!!! این چجور فاصله ایه ؟ یعنی چقدر ؟

البته 11 بعد یک مدل ریاضیه.ای نفاصله هم یعنی یک بر روی 10 با35 تا صفر جلوش بر حسب متر!برای مقایسه ابعاد اتم 10^-10 متره و ابعاد هسته 10^-15 .

MasterGeek
26-09-2011, 18:04
... .نمی دونم شاید هم اشتباه فکر کنم و همین معادلات باقی بمونن و فقط تفسیرشون عوض بشه یا اصلا هیچ اتفاقی نیفته

نه به نظر من کاملا درست میگی، میدونی آدم بعضی وقتا محتاط میشه، به نظر منم توی این آزمایش جدید روی نوترینوها که سرعت نور رو شکستن دو مطلب محتمل تره:
1. آزمایش درسته و خطائی در کار نیست
2. یه اتفاقی واسه نوترینو میوفته و وااااااااااااااااااای اگه این کشف بشه که چی بر سر نوترینوها تو اون سرعت میاد:40::40::40:

راجع به بحث M-Theory دوستان به فرضیه بودنش توجه کنن. این فرضیه جایگاهی مثل فیزیک ذرات رو نداره چون هنوز آزمایش نشده ولی خوب شاید بشه بعدا ثابتش کرد.
راجع به ابعاد، ببینید طبق نسبیت ما در فضائی چهار بعدی هستیم، یعنی اینکه بعد چهارم (زمان) هم درست یه بعده مثل ابعاد دیگه که ما عوض اینکه با چشمامون حسش کنیم مثلا با ساعت فیزیولوژیک بدنمون حسش میکنیم. واسه همین هست که میگن فضا-زمان، وقتی اینجوری به نسبیت عام نگاه میکنین یه کم هاله ها کمرنگ تر میشن!

Soheil-Green
26-09-2011, 19:49
یه اتفاقی واسه نوترینو میوفته و وااااااااااااااااااای اگه این کشف بشه که چی بر سر نوترینوها تو اون سرعت میاد
اگر نوترینو از نور سریع تر باشه پس یه جورایی میشه گفت داره تو زمان سفر میکنه!

MasterGeek
27-09-2011, 00:01
ممکنه، ولی به نظرم هیچ لزومی نداره که حتما سفر در زمان رخ بده، اصولا اینقدر بحث سرعت بالاتر از نور گنگه که تا شواهدی ازون حالت بیرون نیاد فکر نکنم بشه نظری داد...من خودمم هنگ کردم الان!!

amin666
27-09-2011, 08:51
نه به نظر من کاملا درست میگی، میدونی آدم بعضی وقتا محتاط میشه، به نظر منم توی این آزمایش جدید روی نوترینوها که سرعت نور رو شکستن دو مطلب محتمل تره:
1. آزمایش درسته و خطائی در کار نیست
2. یه اتفاقی واسه نوترینو میوفته و وااااااااااااااااااای اگه این کشف بشه که چی بر سر نوترینوها تو اون سرعت میاد:40::40::40:

نظر شخصی من هم اینه که احتمالا در اون سرعت یه اتفاقاتی می افته.می شه چیزهای زیادی رو حدس زد.مثلا در اون سرعت کرم چاله ها رو وارد کنیم و بگیم سرعت بالاتر از نور نمی ره و فقط مسیر کوتاهتر می شه.چون کرم چاله ها در ابعاد کوانتومی هستند و نوتروینو هم فوق العاده کوچک و سبکه/البته باز در ابعاد کرم چاله ها نیست.ولی شایدباهاشونن بر هم کنش کنه یا... .شاید مثلا بگن ذراتی با جرم کمتر از فلان در سرعتهای نزدیک نور فلان بلا سرشون میاد و رفتارشون عوض می شه یل جرمشون کم می شه یا و یا و یا و .... .اینا یی که گفتم مثال بود و فقط تخیلات خودمه و جنبه علمی نداره!بعدا مشخص می شه که چه اتفاقی می افته

MasterGeek
27-09-2011, 17:04
همین اصولا وقتی یه ذره مثل نوترینو جرمش به شکل نامحدودی زیاد بشه قبل از اینکه به اون بینهایت برسه کلی اتفاق سرش میاد، مثلا یکی همین کرم چاله ولی ازون ور کرم چاله چطوری؟ اگر کرم چاله باشه که سرعت باید خیلی بالاتر میرفت که نرفته، اگه کرم چاله های ایجاد شده خیلی سریع تولید و نابود میشن یه چیزی، بعد تازه عبور از کرم چاله واسه یه ذره ی جرم دار؟؟ پس نوترینو یه بلائی سرش اومده مثلا....بیخیال!!!
به نظر من فرآیندی که توی electron entanglement به وجود میاد نوع پیچیده ترش رو میشه اینجا تخیل زد (در حد خودمون :دی)
از دید فیزیک ذرات نیاز به بحث خیلی طولانی هست که سر این نوترینو تو اون حالات حدی چی میاد

البته منم بدم نمیاد که فیزیکدانهای ابرریسمان بتونن توجیهی واسش بدن، هرچند توجیه اونا مدلشون رو اثبات نمیکنه ولی یه قدم به تحقققش نزدیکتر میشن

amin666
27-09-2011, 21:46
خب طبق تئوری اگه به کرم چاله های کوانتومی انر÷ی بدیم در واقع کشیده می شن و در فضا-زمان اخلال وارد می کنن.به این صورت که همیشه یک سر کرم چاله در گذشته باقی می مونه.من دقیقا منظورم این نبود.گفتم شاید یه بر هم کنشی چیزی صورت بگیره یا اصلا همینی که گفتم اتفاق بیفته و بالاخره یه جوری یک میانبری در فضا-زمان ایجاد شه که مسیر رو برای نوترینو کوتاه کنه.نه اینکه سرعتش اضافه شه.باز هم می گم در حد تخیل!چون واقعا تبهر ندارم تو این قضیه ها!

MasterGeek
27-09-2011, 23:46
آخه مسئله اینه که کرم چاله اگر به وجود بیاد غیرقابل عبوره، مگر جرم منفی یا مختلط بشه یا اینکه اصلا تو اون حالت نوترینو به یه ذره ی بی جرم تبدیل شه...تازه عبور از کرم چاله باعث میشه خروجی (چیزی که آشکار میشه) تغییرات جدی کنه به نظر من ازین طرف باید سرعت طی مسیر هم به مراتب بیشتر باشه نه 2 هزارم درصد!
خلاصه بحثش در حد من یکی که نیست ولی خیلی مشتقام که توجیه فیزیکدانها رو ببینم.

شاید چند وقت دیگه توی فروم بررسیش کردیم...

eitkod
03-11-2011, 15:25
من بالآخره نفهمیدم نظریه ی بیگ بنگ اثبات شد یا رد چون دارن ثابت می کنن سرعت بالا تر از نور هم وجود داره میشه بگید چه خبره ؟

amin666
04-11-2011, 01:21
سرعت بیشتر از نور چه ربطی به بیگبنگ داره؟!همون عبور از سرعت نور هم دلایل محکمی مبنی بر اشتباهات محاسباتی یافت شده.حالا باز بررسی می کنن.ولی احتمالا نسبیت قرص و محکم سرجاش بمونه!

jvdabz
13-01-2012, 17:43
خيلي جالبه پس احتمالا توي اون جهان قبل از اين جهان هم موجودات زنده وجود داشتند.