ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : پرسش و پاسخ نجومی

صفحه ها : 1 2 [3]

hamed_yazdani
06-12-2013, 01:58
عطارد mercery
ناهید یا زهره venus
زمین earth
مریخ mars
مشتری jupiter
زحل saturn
اورانوس uranus
نپتون neptune
پلوتو pluto ( که دیگه جزو منظومه شمسی حساب نمیشه!)
من منظورم دومی بود( ونوس)

mojtaba2321
06-12-2013, 09:42
اره همونه. البته یه نکته رو اصلاح کنم که( بر خلاف ماه) شب به شب داره به غروب نزدیک تر میشه تا زمانی که خیلی نزدیک به خوشید بشه و از اون به بعد قبل از طلوع دیده بشه(تقریبا 1.5الی 2 ماه دیگه)
البته زحل و مشتری هم نسبتا خیلی پر نور هستن. همین الان مشتری سمت جنوب شرقی در وسط اسمون قرار داره. خوشبختانه هوا هم اینجا صاف شده!

ممنون
چطوری میتونم مشتری رو توی آسمون پیدا کنم؟:n01:

hamed_yazdani
06-12-2013, 16:09
مشتری معمولا این شب ها حدودا ساعت 7 شب طلوع میکنه و تقریبا 11 به اونطرف خیلی خوب دیده میشه( سمت شرق)
برای درک بهتر میتونید از این نرم افزار استفاده کنید.
Stellarium

MOHAMMAD_ASEMOONI
07-12-2013, 20:11
سلام دوستان
سوال
علت اینکه همیشه یک روی ماه به سمت زمین هست :
1- یک طرف ماه جرم بیشتری داره و به همین دلیل زمین این رویِ متراکم تر رو به سمتِ خودش کشیده و قفلش کرده مثل توپی که با یک طناب بسته شده و به گردش حول مرکز طناب ادامه میده
2- ماه حرکتِ وضعی داره یعنی داره دور خودش میچرخه اما چون سرعتِ چرخش به دور خودش هماهنگ با حرکت به دور زمین هست , به همین دلیل هست که همیشه فقط یک طرفش به سمت زمین هست .
کدام درسته ؟
با تشکر

Stream
07-12-2013, 21:01
سلام دوستان
سوال
1- یک طرف ماه جرم بیشتری داره و به همین دلیل زمین این رویِ متراکم تر رو به سمتِ خودش کشیده و قفلش کرده مثل توپی که با یک طناب بسته شده و به گردش حول مرکز طناب ادامه میده
2- ماه حرکتِ وضعی داره یعنی داره دور خودش میچرخه اما چون سرعتِ چرخش به دور خودش هماهنگ با حرکت به دور زمین هست , به همین دلیل هست که همیشه فقط یک طرفش به سمت زمین هست .
کدام درسته ؟
با تشکر

مورد دوم صحیحه، حرکت وضعی ماه به دور خودش مساوی است با سرعت چرخشش به دور زمین (از ابتدا اینگونه نبود البته، این تاثیر جاذبه زمین بر روی ماه است). مورد اول اصلا ممکن نیست یعنی اگه ماه به دور زمین می چرخید ولی به دور خودش نمی چرخید ما کل ماه رو می دیدیم. این رو می تونید روی کاغذ بکشید و آزمایش کنید.

MOHAMMAD_ASEMOONI
07-12-2013, 21:52
مورد دوم صحیحه، حرکت وضعی ماه به دور خودش مساوی است با سرعت چرخشش به دور زمین (از ابتدا اینگونه نبود البته، این تاثیر جاذبه زمین بر روی ماه است). مورد اول اصلا ممکن نیست یعنی اگه ماه به دور زمین می چرخید ولی به دور خودش نمی چرخید ما کل ماه رو می دیدیم. این رو می تونید روی کاغذ بکشید و آزمایش کنید.

سلام
تشکر از پاسختون
بنده به این موضوع شک دارم به دو دلیل
1- مثال :
اگر یک توپ درست کنیم و یک تکه ی آهن از داخل بچسبونیم به یک طرفش و اون رو در نزدیکی یک آهنربای بزرگ بذاریم یقیناً همیشه همون طرف که داخلش آهن داره به آهنربا رو به آهنربا بود .
اگر یک محور عمودی بهش وصل کنیم و دور آهنربا بگردونیمش باز هم همیشه اون طرفِ آهن دار رو به آهنربا قرار میگیره ,
اگر هم سعی کنیم با دست به دور خودش بچرخونیمش , چرخشش با سرعتِ یکنواخت نخواهد بود و هی تند و کند میشه و پس از مدتی هم دوباره سمتِ آهن دار قفل میشه به طرف آهنربا .
2- امریکائیها حدوداً دو سال پیش دو ماهواره رو فرستادند ماه برای اندازه گیریِ جاذبه ی ماه و تعیین جرمش در نقاط مختلف که اون دو ماهواره با فاصله یک کیلومتر از هم ماه رو دور میزدند و با نزدیک و دور شدنشون از هم نقشه ی قدرت جاذبه ی ماه رو به دست آوردند که البته طبق معمول همیشه چیزی از جزئیاتش علنی نشد [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

چه مدرکی هست که قاطعانه ثابت کنه که ماه حرکتِ وضعی داره و اسیر جاذبه ی زمین نیست مثل مثال توپ و آهنربا ؟

با تشکر

Stream
07-12-2013, 22:47
سلام
تشکر از پاسختون
بنده به این موضوع شک دارم به دو دلیل
1- مثال :
اگر یک توپ درست کنیم و یک تکه ی آهن از داخل بچسبونیم به یک طرفش و اون رو در نزدیکی یک آهنربای بزرگ بذاریم یقیناً همیشه همون طرف که داخلش آهن داره به آهنربا رو به آهنربا بود .
اگر یک محور عمودی بهش وصل کنیم و دور آهنربا بگردونیمش باز هم همیشه اون طرفِ آهن دار رو به آهنربا قرار میگیره ,
اگر هم سعی کنیم با دست به دور خودش بچرخونیمش , چرخشش با سرعتِ یکنواخت نخواهد بود و هی تند و کند میشه و پس از مدتی هم دوباره سمتِ آهن دار قفل میشه به طرف آهنربا .
2- امریکائیها حدوداً دو سال پیش دو ماهواره رو فرستادند ماه برای اندازه گیریِ جاذبه ی ماه و تعیین جرمش در نقاط مختلف که اون دو ماهواره با فاصله یک کیلومتر از هم ماه رو دور میزدند و با نزدیک و دور شدنشون از هم نقشه ی قدرت جاذبه ی ماه رو به دست آوردند که البته طبق معمول همیشه چیزی از جزئیاتش علنی نشد [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

چه مدرکی هست که قاطعانه ثابت کنه که ماه حرکتِ وضعی داره و اسیر جاذبه ی زمین نیست مثل مثال توپ و آهنربا ؟

با تشکر

1. مثال شما درباره توپ و آهنربا بیانگر دقیق جاذبه بین ماه و زمین نیست. نیرویی که از طرف جاذبه وارد میشه به همه ماه وارد میشه نه به یک نقطه خاص. توضیحی که شما دادید بیانگر واقعیت است و الان داره این اتفاق می افته، فرض کنید دو توپ رو با آهن به هم متصل کردید، وقتی توپ کوچکتر رو دور توپ بزرگ تر می چرخونید توپ کوچکتر به دور خودش می چرخه و به همین خاطر همیشه یک سمت مشخصش به سمت توپ بزرگ تر است. همونطور که گفتم شما روی کاغذ این ها رو بکشید تا متوجه چرخش ماه به دور خودش بشید. این عکس شاید کمک کنه.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

2. قضاوت شما کاملا اشتباه و ناآگاهانه است درباره این ماموریت. کلا وقتی ندونسته و بدون مطالعه و تحقیق میگید "البته طبق معمول همیشه چیزی از جزئیاتش علنی نشد" مشخصه در نهایت هم به نتیجه اشتباه می رسید. جزئیات این پروسه کاملا علنی است، مشخصات دستگاه های استفاده شده کاملا مشخص است، نتایج آزمایشات منتشر شده (تا جزئیات ساعت و دقیقه و ثانیه اتفاق هایی که افتاده و نتایج با بیشترین دقتی که ممکن بوده)، و در نهایت هم مشخصه در چه تاریخی به کدام منطقه ماه فرود آمده و ماموریت تمام شده. نتایج یافته ها هم در ژورنال Geophysical Research و Science توسط ناسا و جامعه آکادمیک منتشر شده:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 99.f04t02

هیچ کس نگفته ماه اسیر جاذبه زمین نیست (اوج بی سوادی اینه که کسی چنین حرفی بزنه!)، لطفا دوباره بخونید من چی گفتم.

hamed_yazdani
07-12-2013, 23:24
من منظور اقا محمد رو متوجه شدم.در واقع شما و ارمان جان به یه واقعیت اشاره دارین. ماه همیشه یه طرفش یه زمین هست مثال همون توپ بزرگ و توپ کوچیک و اهنربا.
اقا ارمان درست میگن چون روز در زمین 24 ساعت هست ولی روز در ماه حدود 27 روز!
برای درک بهتر 2 تا توپ (یا هر جسم دیگه ای) رو قرار بدین. زمین رو به دور خودش بچرخونید و ماه رو هم به دور زمین. حالا چرخش ماه رو نسبت به زمین 27 به 1 قرار بدین. حالا متوجه میشین که ماه هر 27 روز یه دور به دور خودش میزنه( یک روز ماهی)
پس در کل میشه اینطوری گفت که ماه هر 27.32 روز یه دور به دور خودش و یه دور به دور زمین میزنه.
مثال هایی مث کاغذ ، میدان و اتومبیل و ...... جوابگو نیستن چون سرعت چرخش زمین با ماه به دور خودش متفاوت هست. امیدوارم متوجه شده باشین!

reza_v66
08-12-2013, 04:27
حقیقت داره سال 2056 پایان دنیاس؟

hamed_yazdani
08-12-2013, 17:21
حقیقت داره سال 2056 پایان دنیاس؟
اونوقت بر چه اساسی؟

reza_v66
09-12-2013, 08:29
براساس دیده ها و شنیده ها!!
بعضی سایتای خارجی دیدم نوشته کسی نمیدونه جریانش چیه؟

hamed_yazdani
09-12-2013, 14:13
میشه یه لینکی بدین ببینیم قضیه چیه؟ ستاره ای یا سیارکی با شیئی رو کشف کردن که به زمین نزدیک میشه؟ پرتو خورشیدی قراره بتابه؟( که پیش بینیش برای 40 سال آینده یکم بعیده)
کلا علاقمندم بدونم قضیه چیه؟

reza_v66
12-12-2013, 04:45

Arash4484
12-12-2013, 17:06

چه لینک خوبی در یکی از کامنتهای این صفحه که ارسال کردید، معرفی شده بود، اینجا هم باشه که خوندنیه:

MOHAMMAD_ASEMOONI
13-12-2013, 11:53
1. مثال شما درباره توپ و آهنربا بیانگر دقیق جاذبه بین ماه و زمین نیست. نیرویی که از طرف جاذبه وارد میشه به همه ماه وارد میشه نه به یک نقطه خاص.

سلام
تاثیر جاذبه به جرم دو جسم بستگی داره .
اگر جرم ماه در یک سمت بیشتر باشه تاثیر جاذبه ی زمین بر همه جاش یکسان هست ؟

1.

2. قضاوت شما کاملا اشتباه و ناآگاهانه است درباره این ماموریت. کلا وقتی ندونسته و بدون مطالعه و تحقیق میگید "البته طبق معمول همیشه چیزی از جزئیاتش علنی نشد" مشخصه در نهایت هم به نتیجه اشتباه می رسید. جزئیات این پروسه کاملا علنی است، مشخصات دستگاه های استفاده شده کاملا مشخص است، نتایج آزمایشات منتشر شده (تا جزئیات ساعت و دقیقه و ثانیه اتفاق هایی که افتاده و نتایج با بیشترین دقتی که ممکن بوده)، و در نهایت هم مشخصه در چه تاریخی به کدام منطقه ماه فرود آمده و ماموریت تمام شده. نتایج یافته ها هم در ژورنال Geophysical Research و Science توسط ناسا و جامعه آکادمیک منتشر شده:

شما باور میکنین که کسانی که حتی یک آهنگ دو دقیقه ای رو هم سعی میکنند کسی مجانی بهش دست پیدا نکنه , بیان و این همه اطلاعاتِ ارزشمند رو که براش دهها و گاهی صدها میلیون دلار خرج کرده اند مجانی به طور کامل در اختیار دیگران قرار بدند ؟
البته گله ای نیست ازشون .
زحمت میکشند , وقت زیادی صرف میکنند و کلی پول خرج میکنند و حق دارند که این اطلاعات رو انحصاری کنند .
آیا این تصور درست هست که با تمام اینها , بیان کل اطلاعات رو در اختیار دوست و دشمن قرار بدند ؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
13-12-2013, 14:57
سلام دوستان
علت انفجار بعضی از شهابها در جو زمین چی هست ؟
منظورم اینه که این قدرتِ عظیم انفجاری از کجا سرچشمه میگیره و چه ماده یا موادی منفجر میشه که چنین انرژیِ عظیمی تولید میکنه ؟
با تشکر

shabe.saket
13-12-2013, 15:47
سلام دوستان
علت انفجار بعضی از شهابها در جو زمین چی هست ؟
منظورم اینه که این قدرتِ عظیم انفجاری از کجا سرچشمه میگیره و چه ماده یا موادی منفجر میشه که چنین انرژیِ عظیمی تولید میکنه ؟
با تشکر
سلام محمد جان
علت انفجار فرسایش بیش از حد شهابسنگ با جو هست...چون با سرعت بسیار زیاد میاد، جو زمین طی مراحل چندگانه اونقدر شهابسنگ رو فرسوده کرده و فشار رو در اطراف شهابسنگ بالا میبره که شهابسنگ منفجر میشه.....
کلآ شهابسنگ چیزی جر سنگ و یخ و .....نیست و ترکیبات معمولی داره.....

reza_v66
14-12-2013, 17:56
چه لینک خوبی در یکی از کامنتهای این صفحه که ارسال کردید، معرفی شده بود، اینجا هم باشه که خوندنیه:

من که سر از خطوط بیگانگان در نیاوردم! یکی نیس مختصر و مفید بگه قراره چه اتفاقی بیفته اگه قراره بمیریم که از الان کوله بارمونو ببندیم و اماده شیم!

Stream
14-12-2013, 18:24
سلام
تاثیر جاذبه به جرم دو جسم بستگی داره .
اگر جرم ماه در یک سمت بیشتر باشه تاثیر جاذبه ی زمین بر همه جاش یکسان هست ؟

نیروی جاذبه به هر نقطه از ماه وارد میشه که میشه بطور برآیند فرض کرد داره کل نیرو به مرکز جرم ماه وارد میشه. اگه گستردگی جرم ماه یکسان نباشه (که نیست احتمالا)، یعنی مرکز جرم ماه دقیقا در وسطش نیست.

این مسئله تاثیری روی چرخش ماه به دور زمین یا جهت گیریش نسبت به زمین نمی گذاره ولی تاثیر محسوسی داره روی چرخش ربات ها و فضاپیما هایی که ما فرستادیم تا به دور ماه بچرخند (عدم توانایی چرخش دائم بدون مصرف انرژی).

شما باور میکنین که کسانی که حتی یک آهنگ دو دقیقه ای رو هم سعی میکنند کسی مجانی بهش دست پیدا نکنه , بیان و این همه اطلاعاتِ ارزشمند رو که براش دهها و گاهی صدها میلیون دلار خرج کرده اند مجانی به طور کامل در اختیار دیگران قرار بدند ؟
البته گله ای نیست ازشون .
زحمت میکشند , وقت زیادی صرف میکنند و کلی پول خرج میکنند و حق دارند که این اطلاعات رو انحصاری کنند .
آیا این تصور درست هست که با تمام اینها , بیان کل اطلاعات رو در اختیار دوست و دشمن قرار بدند ؟

افرادی که آهنگ دو دقیقه رو انحصار می کنند افرادی هستند که آهنگ ها رو تولید می کنند و شرکت هایی که آهنگ ها رو نشر می کنند، ربطی به ناسا و دولت ندارند. این که بقالی سر کوچه با اموالش چکار می کنه نتیجه نمی ده دولت و ... رو هم به کار اون بقالی تعمیم بدیم. فرمایش شما این بود:

2- امریکائیها حدوداً دو سال پیش دو ماهواره رو فرستادند ماه برای اندازه گیریِ جاذبه ی ماه و تعیین جرمش در نقاط مختلف که اون دو ماهواره با فاصله یک کیلومتر از هم ماه رو دور میزدند و با نزدیک و دور شدنشون از هم نقشه ی قدرت جاذبه ی ماه رو به دست آوردند که البته طبق معمول همیشه چیزی از جزئیاتش علنی نشد [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

حرف فعلی شما یعنی این که چون پول خرج می کنند پس نتیجه می گیریم (بدون اینکه ببینیم آیا جزئیاتی علنی شد یا نشد) که هیچ جزئیاتی ازش علنی نشده؟! این نوع تصور غلط است چون جزئیات زیادی علنی شد و نتایج هم منتشر شدند و اطلاعات برای همه دنیا در دسترس است. بودجه ناسا بودجه پیشبرد علم است و تمامی مخارج ناسا هم مشخص است و خروجی ها به مردم منتشر میشه و این بودجه گذاری همه ساله نقد میشه توسط اساتید دانشگاه داخلی و خارجی آمریکا. من شکی ندارم کارهای نظامی و ... هم صورت می گیره در تحقیقات فضایی، ولی من و شما از ماموریت هاش هم مطلع نمی شیم.

متهم کردن سایرین بدون هیچ شواهد و مدارکی کار ساده ای است ولی کار اخلاقی و صحیحی نیست. جامعه علمی دنیا دوست و دشمن و داخلی و خارجی نمی شناسه و هدف پیشبرد علم، انحصار اون برای کشور خود نیست. حتی همین ماموریت ها داره با همکاری خیلی از دانشمندان غیرآمریکایی و با همکاری موسسات تحقیقاتی و علمی غیرآمریکایی صورت می گیره. چون ما در ایران پیشبرد علم براهمون کوچکترین اهمیتی نداره و هدفمون از هر چیز مرتبط با علم هم استفاده تبلیغاتی یا عملی از عواقب و نتیجه های اون هست قرار نیست همه دنیا رو اینطور ببینیم.

ninjavb
14-12-2013, 22:21
با سلام
یه ستاره ی نورانی توی آسمون هست که خیلی پر نوره و اولین چیزی هست که تو آسمون شب ظاهر میشه. و به نظر نزدیک هم میاد و از اوایل شب که میگذره میاد پایین تقریبا یک ساله ما اینو تو آسمون داریم میبینیم.
این چه ستاره ایه؟ من اول فکر میکردم سیاره زهره است ولی اون به این بزرگی و پرنوری نیست !

با تشکر

shabe.saket
15-12-2013, 02:04
با سلام
یه ستاره ی نورانی توی آسمون هست که خیلی پر نوره و اولین چیزی هست که تو آسمون شب ظاهر میشه. و به نظر نزدیک هم میاد و از اوایل شب که میگذره میاد پایین تقریبا یک ساله ما اینو تو آسمون داریم میبینیم.
این چه ستاره ایه؟ من اول فکر میکردم سیاره زهره است ولی اون به این بزرگی و پرنوری نیست !

با تشکر
سلام
چه رنگیه؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
16-12-2013, 16:55
سلام دوستان
یادمه سالها پیش یه ستاره تو آسمون بود که نورش هفت رنگ بود یعنی حتی با چشم غیر مسلح هم دیده میشه و نورش هم زیاد بود .
الان هم هست ؟ اینجا دیده نمیشه .
اگر هست لطفاً مختصاتش رو بگین
با تشکر

ninjavb
16-12-2013, 21:45
سلام
چه رنگیه؟

مثل بقیه ستاره هاست. رنگ خاصی نداره سفید و پر نور. شما تو آسمون نمیبینیدش؟

ninjavb
18-12-2013, 13:42
از کجا بفهمم این چیه که تو آسمونه؟

hamed_yazdani
22-12-2013, 19:01
مثل بقیه ستاره هاست. رنگ خاصی نداره سفید و پر نور. شما تو آسمون نمیبینیدش؟
سلام. اونی که میگین همون زهره هست. درست فکر میکردین.( این روزا سمت غروب و بعد از غروب دیده میشه)
تا 1 ماه اینده هم به غروب نزدیک میشه تا زمانی که قبل از طلوع خورشید دیده بشه.
برای درک بهتر اسمون از نرم افزار Stellarium استفاده کنید!

hamed_yazdani
22-12-2013, 19:06
سلام دوستان
یادمه سالها پیش یه ستاره تو آسمون بود که نورش هفت رنگ بود یعنی حتی با چشم غیر مسلح هم دیده میشه و نورش هم زیاد بود .
الان هم هست ؟ اینجا دیده نمیشه .
اگر هست لطفاً مختصاتش رو بگین
با تشکر
مربوط به چند ساله پیشه؟
فکر کنم منظورتون ستاره دنباله داری هالی باشه؟
فکر کنم یه بار توی سال 69 بود یا 73 دیده شد( هم توی سال 69 هم 73 یه ستاره ای دیده شد یادم نیست کدومش هالی بود)

Iloveu-ALL
22-12-2013, 19:07
سلام ... 10 9 روز پیش، بارون بود بعد تو ابرها من یه نور سبز به صورت یه خط دیدم که در حدود 2-3 دقیقه کم کم محو شد. کسی میدونه چیه؟

hamed_yazdani
22-12-2013, 19:08
ممکنه هواپیما بوده باشه!
چون همواپیما ها روی بالشون چراغ سبز دارن

Iloveu-ALL
22-12-2013, 19:16
ممکنه هواپیما بوده باشه!
چون همواپیما ها روی بالشون چراغ سبز دارن

نه هواپیما نمی تونست باشه ... چون نور دراز و قطور بود. و حرکت هم نمی کرد.
نورش مثل نور شب تاپ بود. تو شب دیدم.

hamed_yazdani
22-12-2013, 19:25
راستش چیزی به ذهنم نمیرسه . از لحاظ جرم اسمونی هم فعلا خبری نیست. هر چند به یو اف و اعتقادی ندارم ولی ممکنه مثل همون نوری باشه که حدود یکی 2 سال پیش توی تبریز دیده شد!

MOHAMMAD_ASEMOONI
22-12-2013, 19:48
مربوط به چند ساله پیشه؟فکر کنم منظورتون ستاره دنباله داری هالی باشه؟فکر کنم یه بار توی سال 69 بود یا 73 دیده شد( هم توی سال 69 هم 73 یه ستاره ای دیده شد یادم نیست کدومش هالی بود)سلام . نه , دنباله دار نبود . ثابت بود و نورش دو برابر ستاره ی قطبی بود . نورش هی رنگارنگ میشد . قرمز آبی سبز مثل رنگهای طیف . اگه اشتباه نکنم سمت شرق بود یا شمالِ شرقی . الان ستاره ای تو آسمون نداریم که نورش رنگارنگ بشه و با چشم غیر مسلح هم دیده بشه ؟

hamed_yazdani
22-12-2013, 20:33
احتمال زیاد میتونم بگم که ممکنه از شرایط جوی همچین چیزی ممکن باشه.
درجه دوم و با احتمال کمتر بستگی به جایی که بودین( خارج از شهر و در جاهای تاریک) ممکنه سحابی اریون بوده باشه ( که بازم میگم بعیده)

Saeed Dz
22-12-2013, 20:40
نه هواپیما نمی تونست باشه ... چون نور دراز و قطور بود. و حرکت هم نمی کرد.
نورش مثل نور شب تاپ بود. تو شب دیدم.
میتونه نور لیزر های سبز رنگ با برد بلند باشه؛ نور هرچقدر از منبع دور میشه قطور تر به نظر میاد.

سلام . نه , دنباله دار نبود . ثابت بود و نورش دو برابر ستاره ی قطبی بود . نورش هی رنگارنگ میشد . قرمز آبی سبز مثل رنگهای طیف . اگه اشتباه نکنم سمت شرق بود یا شمالِ شرقی . الان ستاره ای تو آسمون نداریم که نورش رنگارنگ بشه و با چشم غیر مسلح هم دیده بشه ؟
به احتمال زیاد چیزی که شما دیدی ماهواره بوده که در اثر بازتاب نور خورشید درخشان به نظر میان.

راستش چیزی به ذهنم نمیرسه . از لحاظ جرم اسمونی هم فعلا خبری نیست. هر چند به یو اف و اعتقادی ندارم ولی ممکنه مثل همون نوری باشه که حدود یکی 2 سال پیش توی تبریز دیده شد!
فرضیه UFO ها با شواهد پشتیبانی نمیشه.

Iloveu-ALL
22-12-2013, 20:41
میتونه نور لیزر های سبز رنگ با برد بلند باشه؛ نور هرچقدر از منبع دور میشه قطور تر به نظر میاد.

یه خط نورانی بود که بعضی جاهاش کم رنگ بود. البته قطور هم نبود. اون دوستمون گفتن شاید چراغ هواپیما باشه منم اینو بهش گفتم.

Saeed Dz
22-12-2013, 20:44
یه خط نورانی بود که بعضی جاهاش کم رنگ بود.
کم رنگ بودن بعضی جاهاش رو هم میشه به عواملی که در راه نور قرار دارن اما مسیرش رو مسدود نمیکنن یا بر راه دید ببینده قرار دارند نسبت داد.

reza_v66
24-12-2013, 06:04
کسی نمیدونه جریان این چیه؟؟ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من هیچی سر در نیاوردم اگه کسی فهمید لطف کنه بماهم بگه ثواب داره

hamed_yazdani
24-12-2013, 18:29
کسی نمیدونه جریان این چیه؟؟ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من هیچی سر در نیاوردم اگه کسی فهمید لطف کنه بماهم بگه ثواب داره
لینکتون درست نیست. یعنی خراب پیست شده.
اگر مقدوره درست کنید و یا داخل تگ قرار بدید!

reza_v66
29-12-2013, 04:13
نه پاک شده

آقای دکتر
27-02-2014, 13:44
چگونه می دانیم اندازه خورشید و ماه و ستارگان چقدر است؟

mohammad varaste
27-02-2014, 23:18
اگر از جرم زمین به مقدار قابل توجهی جرم کم بشه (مثلا به شکلی به یک کره دیگه فرستاده بشه )به روی چرخش زمین چه تاثیری داره ؟

Stream
27-02-2014, 23:32
اگر از جرم زمین به مقدار قابل توجهی جرم کم بشه (مثلا به شکلی به مریخ فرستاده بشه )به روی چرخش زمین و گرانش زمین تاثیری نداره ؟

روی چرخش زمین به دور خورشید یا چرخش زمین به دور خود تاثیر نخواهد داشت. روی گرانش تاثیر خواهد داشت ولی اون مقدار خیلی باید قابل توجه بشه (چون رابطه گرانش و جرم خطی است). مثلا برای اینکه 1 درصد گرانش زمین تغییر کنه باید 6.6x1^19 تن جرم از زمین خارج بشه. وزن Curiosity یک تن هم نبود.

mohammad varaste
28-02-2014, 00:13
روی چرخش زمین به دور خورشید یا چرخش زمین به دور خود تاثیر نخواهد داشت. روی گرانش تاثیر خواهد داشت ولی اون مقدار خیلی باید قابل توجه بشه (چون رابطه گرانش و جرم خطی است). مثلا برای اینکه 1 درصد گرانش زمین تغییر کنه باید 6.6x10^19 تن جرم از زمین خارج بشه. وزن Curiosity یک تن هم نبود.
گفتم که مقدار قابل توجه .
منظورم خیلی بیشتر از یه فضاپیما هست
مثلا اگه اقیانوس اطلس رو بفرستیم توی ماه ممکنه گرانشش به طور قابل توجهی افزایش پیدا کنه ؟

Stream
28-02-2014, 00:21
گفتم که مقدار قابل توجه .
منظورم خیلی بیشتر از یه فضاپیما هست
مثلا اگه اقیانوس اطلس رو بفرستیم توی ماه ممکنه گرانشش به طور قابل توجهی افزایش پیدا کنه ؟

بله فقط مثال زدم که مشخص باشه چه میزان جرمی قابل توجه حساب میشه. جرم آب اقیانوس اطلس رو میشه 3x10^20 تخمین زد که هنوز بسیار ناچیز است نسبت به مقیاس کلی. رفتن این همه به ماه تغییر چندانی ایجاد نخواهد کرد (تاثیرش روی جاذبه زمین 0.00005 درصد هست و تاثیرش روی جاذبه ماه 0.004 درصد). اکثر جرم زمین به خاطر هسته آهنینش هست و کل چیزهای روی سطح درصد خیلی جزئی از جزم زمین رو تشکیل میدن.

mohammad varaste
28-02-2014, 00:32
ok فهمیدم منظورت از زیاد بودن جرم چه قدر هست
---------------------------------------------------
برگردیم به پست اولم

مثلا جاذبه بین دو شی مگه از قانون جرم اولی در دومی در ثابت گرانش تقسیم بر شعاع به توان 2 به دست نمیادش ؟
امکانش نیست با افزایش وزن زمین زمین و خورشید به هم برخورد کنن ؟

Stream
28-02-2014, 00:42
ok فهمیدم منظورت از زیاد بودن جرم چه قدر هست
---------------------------------------------------
برگردیم به پست اولم

مثلا جاذبه بین دو شی مگه از قانون جرم اولی در دومی در ثابت گرانش تقسیم بر شعاع به توان 2 به دست نمیادش ؟
امکانش نیست با کم کردن وزن زمین زمین و خورشید به هم برخورد کنن ؟

خیر.. با کم کردن وزن زمین هرگز زمین و خورشید به هم برخورد نمی کنن چون نیرویی که خورشید به زمین وارد می کنه بر اساس اون فرمولی که گفتید بدست میاد (که در صورت نصف شدن جرم زمین، این نیرو نصف میشه) ولی شتابی که زمین بر اساس اون نیرو پیدا می کنه (F=m.a) باز هم وابسته به جرم زمین است و این دو با هم خنثی میشن یعنی :

G*M*m / r^2 = m.a

جرم زمین از دو طرف خط می خوره.

pcgamer
28-02-2014, 00:52
داشتم یک فیلمی میدیدم 3 تا ادم داشتن با هم به طور همزمان از اسمون به داخل دهانه اتشفشان سقوط میکردن این سه ادم یکی اقا و یکی خانم و یکی بچه بود . که وزن های متفاوت و اندام متفاوتی داشتن ولی نکته مبهم اینجاست که این سه نفر تو این 2 دقیقه که سقوط میکردن دست همو نگرفته بودن ولی از اول تا اخرش با هم تو یک تراز و خط بودن .یعنی اون که سنگین تر بود نباید سریع تر برسه به زمین ؟ قانون فیزیک داشتیم m*a میشه v خوب چرا v افزایش پیدا نکرد . فیلم نقص داره یا اطلاعات من ؟

L͠øneWolf
28-02-2014, 00:53
البته Stream عزیز باید به این نکته هم توجه می کردن که همون طور که زمین به سمت خورشید سقوط می کنه خورشید هم به سمت زمین سقوط می کنه. البته چون نسبت جرم زمین به خورشید خیلی کمه می شه به راحتی از معادلات حذفش کرد. (جایی که جرم ها تقریبا هم اندازه باشن مثل منظومه های دوتایی این مساله مهم می شه)

امکانش نیست با افزایش وزن زمین زمین و خورشید به هم برخورد کنن ؟
چرا. هست.

mohammad varaste
28-02-2014, 00:54
ما اینجا مگه نیرو رو نمیخوایم ؟

اینجا شتاب مرکز گرا مهمه توی کشیدن خورشید به سمت زمین یا F ?

Stream
28-02-2014, 00:54
داشتم یک فیلمی میدیدم 3 تا ادم داشتن با هم به طور همزمان از اسمون به داخل دهانه اتشفشان سقوط میکردن این سه ادم یکی اقا و یکی خانم و یکی بچه بود . که وزن های متفاوت و اندام متفاوتی داشتن ولی نکته مبهم اینجاست که این سه نفر تو این 2 دقیقه که سقوط میکردن دست همو نگرفته بودن ولی از اول تا اخرش با هم تو یک تراز و خط بودن .یعنی اون که سنگین تر بود نباید سریع تر برسه به زمین ؟ قانون فیزیک داشتیم m*a میشه v خوب چرا v افزایش پیدا نکرد . فیلم نقص داره یا اطلاعات من ؟

اطلاعات شما.. F=m*a ولی اون F جاذبه وابسته است به جرم (به جسمی که جرم کمتری داره نیروی کمتری هم وارد میشه). شتاب هر چیزی موقع سقوط آزاد روی زمین 9.8 است. دقیقا مشابه همین مثالی است که در بالا زدم، زمین بطور فیزیکی بطور دائم در حال سقوط آزاد روی خورشید است.

خودتون هم می تونید این رو تست کنید. یک بطری آب و یک خودکار رو با هم رها کنید، همزمان می رسن به زمین (صرف نظر از اصطکاک).

البته Stream عزیز باید به این نکته هم توجه می کردن که همون طور که زمین به سمت خورشید سقوط می کنه خورشید هم به سمت زمین سقوط می کنه. البته چون نسبت جرم زمین به خورشید خیلی کمه می شه به راحتی از معادلات حذفش کرد. (جایی که جرم ها تقریبا هم اندازه باشن مثل منظومه های دوتایی این مساله مهم می شه)

چرا. هست.

حواسم به این نکته بود ولی صحبت درباره جرم زمین و همینطور کم کردنش بود (نه زیاد کردن). شما هرچقدر جرم زمین رو کم کنید هرگز از مداری که فعلا داره خارج نمیشه.

mohammad varaste
28-02-2014, 00:58
ببیخشین اشتباه از من بود البته سریع ویرایش کردم

L͠øneWolf
28-02-2014, 01:00
ما اینجا مگه نیرو رو نمیخوایم ؟اینجا شتاب مرکز گرا مهمه توی کشیدن خورشید به سمت زمین یا F ? اینجا نیرویی که به واحد جرم وارد می شه (=شتاب) مهمه.
حواسم به این نکته بود ولی صحبت درباره جرم زمین و همینطور کم کردنش بود (نه زیاد کردن). شما هرچقدر جرم زمین رو کم کنید هرگز از مداری که فعلا داره خارج نمیشه.آها، متوجه شدم. پست آقای mohammad varaste ویرایش شده.

Iloveu-ALL
01-03-2014, 14:33
سلام 2تا سوال داشتم:
1- وقتی با یه تلسکوپ خورشید رو ببینم، نور خورشید تو همون لحظه رو نشون میده یا برای یه ربع پیش رو (مدت زمان رسیدن نور خورشید به زمین)؟
2- چند وقت پیش یه چیز ستاره مانند دیده بودم داشت حرکت میکرد بعد حدود 20-30 ثانیه حرکت کردن خاموش شد سرعتش هم زیاد نبود (مثل شهاب سنگ نبود چون اون یه لحظه میاد میره) اون چی بود؟

Stream
01-03-2014, 14:49
سلام 2تا سوال داشتم:
1- وقتی با یه تلسکوپ خورشید رو ببینم، نور خورشید تو همون لحظه رو نشون میده یا برای یه ربع پیش رو (مدت زمان رسیدن نور خورشید به زمین)؟

شما تصویر 8 دقیقه پیش خورشید رو می بینید چون 8 دقیقه طول می کشه نور خورشید به زمین برسه. ستاره ها و کهکشان هایی که شما در آسمان هم می بینید اکثرا نور (و تصویر) چند میلیون سال گذشته اون هاست چون چند میلیون سال نوری فاصله است بین زمین و اکثر اون ها.

pcgamer
01-03-2014, 17:57
اطلاعات شما.. F=m*a ولی اون F جاذبه وابسته است به جرم (به جسمی که جرم کمتری داره نیروی کمتری هم وارد میشه). شتاب هر چیزی موقع سقوط آزاد روی زمین 9.8 است. دقیقا مشابه همین مثالی است که در بالا زدم، زمین بطور فیزیکی بطور دائم در حال سقوط آزاد روی خورشید است.

خودتون هم می تونید این رو تست کنید. یک بطری آب و یک خودکار رو با هم رها کنید، همزمان می رسن به زمین (صرف نظر از اصطکاک).

حواسم به این نکته بود ولی صحبت درباره جرم زمین و همینطور کم کردنش بود (نه زیاد کردن). شما هرچقدر جرم زمین رو کم کنید هرگز از مداری که فعلا داره خارج نمیشه.

مرسی پس من اشتبا نکرده بودم سر فیلم بحث شد اینا چرا با هم دارن تو یک سطح سقوط میکنن پس فیلم مشکلی نداشته اطلاعاتت خیلی خوبه خیلی خیلی ممنون .من که متاسفانه از رشته مهندسی تغییر رشته دادم دیگه فرمول هارو یادم رفته الان که گفتین یاد اوری شد .بازم ممنون :n16:

iran365
03-03-2014, 11:48
با سلام و خسته نباشید، فاصله ای که میان ما و ستارگان برآورد میشه از چه طریقیه به عنوان مثال وقتی میگوییم فاصله ما تا آن کهکشان سه میلیون سال نوریه با چه معادله ای این فاصله گفته میشه و از چه ابزاری برای اینکار بهره گیری میشه با تشکر.

L͠øneWolf
03-03-2014, 13:59
از یه روش استفاده نمی شه. بسته به نوع و فاصله اجرام آسمانی از روش های مختلفی استفاده می شه که به مجموع این روش ها می گن نردبان فاصله کیهانی.

این مقاله روش های مختلف استفاده شده رو توضیح داده:

آقای دکتر
11-03-2014, 17:01
چرا سیاره ها همگی دایره هستند؟ چرا مربع نیستند؟ آیا علم می تواند این را توضیح دهد که چگونه سیاره ها با دقت بی نظیر دایره هستند؟ چرا خورشید و ماه از چرخیدن به دور زمین خسته نمی شوند؟ چرا آتش خورشید به این کوچکی تمام نمی شود ولی آتش های بسیار بزرگ تر همانند جنگل های عظیم که آتش می گیرند بالاخره بعد از مدتی خاموش می شوند؟

Iloveu-ALL
11-03-2014, 17:27
چرا سیاره ها همگی دایره هستند؟ چرا مربع نیستند؟ آیا علم می تواند این را توضیح دهد که چگونه سیاره ها با دقت بی نظیر دایره هستند؟ چرا خورشید و ماه از چرخیدن به دور زمین خسته نمی شوند؟ چرا آتش خورشید به این کوچکی تمام نمی شود ولی آتش های بسیار بزرگ تر همانند جنگل های عظیم که آتش می گیرند بالاخره بعد از مدتی خاموش می شوند؟

سلام در اینجا (169#) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) توضیح داده شده.

آقای دکتر
11-03-2014, 18:10
لطفا اگر بلدید به سایر پرسش های بنده نیز پاسخ دهید.
با تشکر
چرا جاذبه وجود دارد؟ چرا به جای نیروی جاذبه نیروی دافعه وجود ندارد؟

shabe.saket
11-03-2014, 20:11
لطفا اگر بلدید به سایر پرسش های بنده نیز پاسخ دهید.
با تشکر
چرا جاذبه وجود دارد؟ چرا به جای نیروی جاذبه نیروی دافعه وجود ندارد؟

سلام
سوال شما بیشتر ایدئولوژیک هست آقای دکتر...علوم سخت چون فیزیک و اخترفیزیک از جواب به چنین سوالاتی عاجز است و چراها در فلسفه و ادیان و چگونه ها در علمهای سخت جواب می یابند یا نمی یابند...
تعقل در مسائل ژرف کار انسانهای ژرف اندیش هست ولی شما نیز توجه داشته باشید که علم شیمی را از ریاضیدان نمیپرسند و برای جوابهای شما، فلاسفه و دین شناسان و الاهیات دانان که در مورد علم اخترفیزیک نیز مطالعه دارند ، اظهار نظر های تخصصی در این مورد ( دافعه یا جاذبه کیهانی ) باید بنمایند.....ممنون از توجه تون.....:»
-----------------
چون سوالتون بی جواب از منظر اخترفیزیک رها نشه:
بدلیل اینه اگر نیروی دافعه وجود داشته باشد،
چون کیهان بر پایه قوانین حرکت و جاذبه نیوتن، رفتار میکند و این چیزی است که ما با نظریات حرکت اجرام سماوی با فیزیک نیوتونی وکشفیات هابل و نظریه نسبیت عام انیشتین میدونیم و نزدیکترین چیز به کلمه دافعه مورد نظر شما همان انبساط کیهانی است که در عین جذب شوندگی، دفع کنندگی نیز پیدا میکنند که خب فعلآ دلیلش (چگونگی) به انرژی تاریک مربوطه که خود این موضوع هم مبهم باقی مونده در علم اخترفیزیک
ولی اینکه چرا اینجوریه ( با در نظر گرفتن و تفکرهای همه جانبه ) جوابش در مغز هر کس شاید باشه و شاید نباشه.....
ممون که در انجمن نجوم ، سوالات نجومی و فیزیکی میکنید و در خلوتگاه قلبتان به سوالات دیگرتان میپردازید.....( فراوان سخن باشد آگنده گوش ... نصیحت نگیرد مگر در خموش )

Hamid2545
13-03-2014, 01:19
دقیقا بگوئید آیا این که میگویند دورترین کهکشان ها حدود 13/5 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارند به معنی این است که ابعاد جهان حدود 13/5 میلیارد سال نوری است یا این که ابعاد جهان خیلی از این بیشتر است ولی چون از عمر جهان 13/5 میلیارد سال گذشته (به دلیل محدود بودن سرعت نور )ما نمی توانیم کهکشان های دورتر از این را ببینیم (زیرا هنوز نور انها به ما نرسیده است ) و بنابراین دورترین کهکشان ها ئی که دیده می شود به اندازه عمر جهان ( لحظه شروع انفجار بزرگ تا کنون ) بر حسب سال نوری مشاهده می شود ؟
وگرنه ابعاد جهان برای مثال می تواند ده ها و یا صدها میلیارد سال نوری باشد و یا نامحدود باشد .

Zeitgeist
13-03-2014, 01:55
دقیقا بگوئید آیا این که میگویند دورترین کهکشان ها حدود 13/5 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارند به معنی این است که ابعاد جهان حدود 13/5 میلیارد سال نوری است یا این که ابعاد جهان خیلی از این بیشتر است ولی چون از عمر جهان 13/5 میلیارد سال گذشته (به دلیل محدود بودن سرعت نور )ما نمی توانیم کهکشان های دورتر از این را ببینیم (زیرا هنوز نور انها به ما نرسیده است ) و بنابراین دورترین کهکشان ها ئی که دیده می شود به اندازه عمر جهان ( لحظه شروع انفجار بزرگ تا کنون ) بر حسب سال نوری مشاهده می شود ؟
وگرنه ابعاد جهان برای مثال می تواند ده ها و یا صدها میلیارد سال نوری باشد و یا نامحدود باشد .

جهان قابل مشاهده برای ما از روی کره ی زمین (Observable Universe) یک کره به قطر 93 میلیارد سال نوری به مرکزیت زمین است؛ یعنی حدوداً شعاع 46 میلیارد سال نوری از هر طرف رو امروز ما میتونیم از روی زمین مشاهده کنیم.

علت عظیم تر بودن این فاصله نسبت به عمر جهان (13.75 میلیارد سال و با توجه به اینکه هیچ چیزی از نور سریعتر حرکت نمیکند)، این است که آن اجسام، قبلاً به ما نزدیک تر بوده اند و اکنون با در نظر گرفتن سرعت افزایشی گسترش جهان، از ما چنین فاصله ای یافته اند.

بزرگی جهان، شناخته شده نیست؛ ولی برخی محاسبات، شبیه سازی ها، و نظریات وجود دارند که اعدادی برای یک "جهان محدود و نه بینهایت" ارائه میدهند که البته همگی در حال حاضر در حد فرضیاتند.

mahyarSAMSUNG
13-03-2014, 22:28
این برنامه شگفتی های جهان کانال وان میدونید کی پخش میشه ؟ تو این سایت زمان برنامه هاشو گذاشته ولی اصلا مفهموم نیست کی زمان شروع شدنشه ؟ اگه میشه کسی نگاه کنه بهم بگه ساعتش و روزاش کی هست .برای باز شدن سایت فیل خشک شکن بزنید. امروز 5شنبه حدودای ساعت 5 تا 7 گذاشتش

Hamid2545
13-03-2014, 23:24
جهان قابل مشاهده برای ما از روی کره ی زمین (Observable Universe) یک کره به قطر 93 میلیارد سال نوری به مرکزیت زمین است؛ یعنی حدوداً شعاع 46 میلیارد سال نوری از هر طرف رو امروز ما میتونیم از روی زمین مشاهده کنیم.

علت عظیم تر بودن این فاصله نسبت به عمر جهان (13.75 میلیارد سال و با توجه به اینکه هیچ چیزی از نور سریعتر حرکت نمیکند)، این است که آن اجسام، قبلاً به ما نزدیک تر بوده اند و اکنون با در نظر گرفتن سرعت افزایشی گسترش جهان، از ما چنین فاصله ای یافته اند.

بزرگی جهان، شناخته شده نیست؛ ولی برخی محاسبات، شبیه سازی ها، و نظریات وجود دارند که اعدادی برای یک "جهان محدود و نه بینهایت" ارائه میدهند که البته همگی در حال حاضر در حد فرضیاتند.

من نمی دانم چگونه به این عدد ( شعاع 46 میلیارد رسیدند ) در ماوراء 13/75 سال نوری که چیزی مشاهده نشده ولی این مسئله برای من قابل قبول نیست زیرا به فرض این که کهکشان های دوردست از لحظه انفجار بزرگ با سرعت نور از ما دور می شدند ( که این هم قابل قبول نیست زیرا امروزه که به حداکثر رسیده و از قانون هابل V=H*Dپیروی می کند تازه به حدود سرعت نور رسیده اند و در اوائل پیدایش عالم که فاصله ما با آن کهکشان بسیار بسیار کمتر بود این عدد نسبت به امروز بسیار ناچیز بود ) امروزه حداکثر باید 13/75 سال نوری از ما دور شده باشند و این تازه به اندازه شعاع جهان قابل مشاهده ما می باشد . بنابراین به نظر من ابعاد جهان حتی از 13/75 سال نوری هم بسیار کمتر است و آنچه بنظر می اید ابعاد جهان ( جهان قابل مشاهده ) به اندازه عمر عالم باشد این است که نور کهکشان هائی که در ابتدای عالم تشکیل شده اند تازه به ما رسیده است و ما فکر می کنیم ابعاد عالم 13/75 سال نوری است .

MasterGeek
13-03-2014, 23:39
پاسخ قبلی سوتی بدی داشت، پاکش کردم...ببخشید اگه اشتباه کردم(قضیه‌ی انرژی تاریک و شتابدار بودن expansion هم لزوما تاثیر مستقیمی در بحث نسبی بودن سرعت‌ها و خمیده بودن فضا زمان نداره....)...توی مقاله‌ی اصلی خلاصه و مفید اینجا توضیح داده:

Stream
13-03-2014, 23:41
من نمی دانم چگونه به این عدد ( شعاع 46 میلیارد رسیدند ) در ماوراء 13/75 سال نوری که چیزی مشاهده نشده ولی این مسئله برای من قابل قبول نیست زیرا به فرض این که کهکشان های دوردست از لحظه انفجار بزرگ با سرعت نور از ما دور می شدند ( که این هم قابل قبول نیست زیرا امروزه که به حداکثر رسیده و از قانون هابل V=H*Dپیروی می کند تازه به حدود سرعت نور رسیده اند و در اوائل پیدایش عالم که فاصله ما با آن کهکشان بسیار بسیار کمتر بود این عدد نسبت به امروز بسیار ناچیز بود ) امروزه حداکثر باید 13/75 سال نوری از ما دور شده باشند و این تازه به اندازه شعاع جهان قابل مشاهده ما می باشد . بنابراین به نظر من ابعاد جهان حتی از 13/75 سال نوری هم بسیار کمتر است و آنچه بنظر می اید ابعاد جهان ( جهان قابل مشاهده ) به اندازه عمر عالم باشد این است که نور کهکشان هائی که در ابتدای عالم تشکیل شده اند تازه به ما رسیده است و ما فکر می کنیم ابعاد عالم 13/75 سال نوری است .

مشکل اینجاست که شما دید بسیار ساده ای به کل قضیه دارید، مثلا از قانون هابل حرف می زنید در حالی که شیوه ای که ما به قانون هابل و ثابت هابل رسیدیم مشاهده Expansion دنیا بوده. این اشکالی که شما گرفتید در هر کتاب ساده فیزیک توضیح داده شده. مفهوم Expansion دنیا چندین بار در همین تاپیک بطور مفصل توضیح داده شده (سرچ کنید expansion) و ارتباطش با Observable universe. بطور ساده فضای بین کهکشان ها در حال کش اومدن هست و این کش اومدن می تونه از سرعت نور هم سریع تر باشه (و در نقاطی هست و در آینده در همه کیهان خواهد بود) چون مفهوم کش اومدن فضا تابع قوانین حرکت در نسبیت نیست. نحوه ای که به این 46 میلیارد هم رسیدیم بررسی سرعت Expansion دنیا و تطابق اون با 13.75 میلیارد سالی بوده که نور فرصت داشته حرکت کنه به سمت ما.

کلا باید از دنیای فیزیک کلاسیک بیرون بیاید وقتی این مفاهیم رو بررسی می کنید.

یک ویدیوی مرتبط که دقیقا همین مسئله رو توضیح داده:

badboys_87
14-03-2014, 23:19
سلام ضمن خسته نباشید. من زیاد در زمینه علم نجوم مطالعه نداشتم ولی چند تاسوال دارم میخواستم در موردش اطلاعات کسب کنم

1-سیاه چاله چیست و چه وظیفه ای در هستی ایفا میکنه ؟؟؟ نبودن سیاه چاله چه اوضاعی رو ایجاد میکنه؟؟؟

2- ایا امکان این که حادثه ای مثل بیگ بنگ اتفاق بیافته وجود داره؟؟؟

3-چرا نظم یا قانون وجود داره؟؟؟ مثل قانون گرانش ..قانون الکترومغناطیس و یا ...

4-قبل از حادثه بینگ بنگ جهان به چه صورتی بوده آیا تحقیقاتی در این زمینه انجام شده

shabe.saket
15-03-2014, 00:38
سلام ضمن خسته نباشید. من زیاد در زمینه علم نجوم مطالعه نداشتم ولی چند تاسوال دارم میخواستم در موردش اطلاعات کسب کنم

1-سیاه چاله چیست و چه وظیفه ای در هستی ایفا میکنه ؟؟؟ نبودن سیاه چاله چه اوضاعی رو ایجاد میکنه؟؟؟

2- ایا امکان این که حادثه ای مثل بیگ بنگ اتفاق بیافته وجود داره؟؟؟

4-قبل از حادثه بینگ بنگ جهان به چه صورتی بوده آیا تحقیقاتی در این زمینه انجام شده

سلام دوست عزیز بطور خلاصه:
1 - هیولایی سیاه و نامرئی که همه چیز رو میخوره، نبود سیاهچاله در کیهان باعث فساد عظیم در کیهان میشه و کارکرد کیهان رو مختل میکنه...چون همه چیز بدور سیاهچاله میچرخه و خود سیاهچاله هم هی میچرخه، چرحش باعث پویایی هست و سکون مایه فساد، آب حوض در نظر بگیرید...تخصصی تر با روابط بولتزمن و شوارتزیشیلد بررسی میشه...مطالعه ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 4%D9%87)

2 - نه دیگه این نظریه در اواسط دهه 1900 مطرح میشد ولی الان با دید انتقادی زیادی از طرف جامعه علمی نگریسته میشه، فقط تئوری هست اونم تئوری که چندان هم باب میل کیهانشناسان نیست...
ولی اگر منظورتون اینه که الان یه بیگ بنگ دیگه اتفاق بیوفته نه ممکن نیست چنین چیزی حداقل با اطلاعات اندک من...

3 - چرایی در اخترفیزیک بررسی نمیشه در صفحه قبل هم گفته شده...اخترفیزیک و علوم سخت = چگونه هاست...چرا ها در فلسفه و ادیان است و به بحث ما مربوط نیست زیاد.....

4 - تصور این قضیه هم مشکل هست چه برسه به تحقیقش، تحقیقی شد ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ولی واقعیتش مورد عنایت چندانی واقع نشد.....

MasterGeek
15-03-2014, 01:04
سلام دوست عزیز بطور خلاصه:
1 - هیولایی سیاه و نامرئی که همه چیز رو میخوره، نبود سیاهچاله در کیهان باعث فساد عظیم در کیهان میشه و کارکرد کیهان رو مختل میکنه...چون همه چیز بدور سیاهچاله میچرخه و خود سیاهچاله هم هی میچرخه، چرحش باعث پویایی هست و سکون مایه فساد، آب حوض در نظر بگیرید...تخصصی تر با روابط بولتزمن و شوارتزیشیلد بررسی میشه...مطالعه ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 4%D9%87)

2 - نه دیگه این نظریه در اواسط دهه 1900 مطرح میشد ولی الان با دید انتقادی زیادی از طرف جامعه علمی نگریسته میشه، فقط تئوری هست اونم تئوری که چندان هم باب میل کیهانشناسان نیست...
ولی اگر منظورتون اینه که الان یه بیگ بنگ دیگه اتفاق بیوفته نه ممکن نیست چنین چیزی حداقل با اطلاعات اندک من...

3 - چرایی در اخترفیزیک بررسی نمیشه در صفحه قبل هم گفته شده...اخترفیزیک و علوم سخت = چگونه هاست...چرا ها در فلسفه و ادیان است و به بحث ما مربوط نیست زیاد.....

4 - تصور این قضیه هم مشکل هست چه برسه به تحقیقش، تحقیقی شد ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ولی واقعیتش مورد عنایت چندانی واقع نشد.....

shabe.saket عزیز من یه کم کلیات M-Theory و ابرریسمان بلدم خب هرچند نظریه‌ هست ولی نظریه‌ی بسیار محکمی هست و فیزیکدانهای زیادی روش کار می‌کنن و منتظر آزمایشات تائیید کننده هستند بر طبق این نظریه (اگر اشتباه نکنم):

۲. امکان بیگ بنگ دوباره در هر زمانی هست یعنی احتمالش وجود داره و این مستقل از شرایط فعلی گسترش فضا هست (یا حداقل شرایط فعلی انسباط کیهانی عامل اول نیست). هر دوقت دو ابرصفحه (جهان موازی) با هم برخورد کنند تنش موجود در هر دو جهان سینگولاریتی پدید میاره و بیگ بنگ رخ میده....البته این نظریه ی ام رو کنار بذاریم میدونیم انبساط جهان شتابدار هست و قرار نیست منقبض بشه...

۴. باز طبق این نظریه، خود بیگ بنگ اتفاق معمولی در کیهان هست و به وفور رخ میده و طبق این نظریه قبل و بعد از بیگ بنگ توصیف میشه که باید کلی راجع بهش مطلب خوند

راجع به ۳:
همونطوری که دوستمون گفتن راجع به چرائی در بهترین حالت به فلسفه کشیده میشین. اما از دید علمی هم شاید بشه به این قضیه نگاه کرد. واژه‌ی مشکل‌ساز اینجا نظم هست که کنارش میذارم. اما اگر بپرسید چرا ما در علم قوانینی ریاضی داریم که پدیده‌ها رو توصیف می‌کنه؟ این برمیگرده به مدلی ریاضی که ما به پدیده‌ها تطبیق میدیم در واقع شما ازین جهت دارین معکوس به قضیه نگاه می‌کنید. در طبیعت یک پدیده فارغ از مدلسازی ما رخ میده و ما با انجام آزمایشهائی سعی می‌کنم مدل ریاضی خودمون رو ازون پدیده دقیق‌تر و دقیق‌تر کنیم. سیر تحول فیزیک از مکانیک نیوتنی تا مکانیک کوانتومی و احتمالا تئوری ابرریسمان و نسخه‌ی کاملترش M-Theory (یا نظریه شاید نه چندان موفق ابرگرانش) هم همین رو میگه ما اژمایش می‌کنیم و هر چقدر بیشتر آزمایش و پیچیده‌تر جهان رو با ابزارهامون مشاهده می‌کنیم مجبور میشیم مدل‌هامون رو کامل کنیم. این پدیده فقط مربوط به فیزیک نیست برای مثال شما جامعه‌شناسی رو درنظر بگیرید. مثلا شما از طریق ازمایشات میدانی بین وضعیت اقتصادی مردم و وجود جرم و جنایت یک همبستگی بالا می‌بینید. خب ممکنه این نظر رو بدید که فقر در یک جامعه به تنهائی سبب افزایش جرم و جنایت میشه این یه مدل هست که شما دادین و کار هم می‌کنه اما با آزمایشات دقیقتر بعد از ارائه‌ی این مدل متوجه میشید فقط عامل کافی نیست و عوامل دیگه‌ای هست مثلا وضعیت آزادی در جامعه یا وضعیت زنان در جامعه هم فاکتورهای موثری هستند بنابراین مدلتون رو دقیق‌تر می‌کنید و به همین شکل پیش میرین. حالا یکی میاد میگه خداوند اجتماع رو منظم آفرید چون نظریه‌ای هست که میگه فلان و بهمان....خب این دیگه بحث علمی نیست و خارج از علمه و بستگی به نوع نگاه و اغلب علاقه‌ی نهائی پرسشکننده داره.

(خارج از موضوع مدیران دوست داشتن پاک کنن من که می‌نویسم:n02::
واسه همینه که نیاز داریم تقابل آراء و تکثر آراء داشته باشیم وگرنه هرکی دور خودش یه عده هم رای و همفکر داره که فکر میکنن اونا درست می‌گن. رویکرد علمی اینطور نیست هیچ نیازی به اتحاد و وحدت کلمه نیست فقط باید بلد باشی نقد کنی، نقد بپذیری، مدل رو کامل کنی و از همه مهمتر با هم «حرف» بزنیم)

Stream
15-03-2014, 08:33

نظم یا قانون اسم هایی است که ما روی مشاهداتمون می گذاریم. یک قانون (مثل گرانش یا اهم) صرفا بیان مشاهدات تکرار پذیر ماست و چیزی فراتر از این نیست. چرا گرانش صورت می گیره؟ ما تئوری های زیادی داریم که می تونن توضیح بدن مکانیزم گرانیش چیست ولی فعلا تکنولوژی و دیتا لازم برای به آزمایش گذاشتن این تئوری ها نداریم و برای همین هم میگیم نمی دونیم.

"قبل از بیگ بنگ" ای وجود نداشته چون مفهوم "قبل" بر اساس بیان ما از زمان در مفهوم کلاسیک زمان هست که ما می دونیم در لحظه بیگ بنگ این مفهوم زمان از هم می پاشه (این به این معنی نیست که "کیهان آغاز" داشته یا "بوجود آمده").

badboys_87
15-03-2014, 09:40
نظم یا قانون اسم هایی است که ما روی مشاهداتمون می گذاریم. یک قانون (مثل گرانش یا اهم) صرفا بیان مشاهدات تکرار پذیر ماست و چیزی فراتر از این نیست. چرا گرانش صورت می گیره؟ ما تئوری های زیادی داریم که می تونن توضیح بدن مکانیزم گرانیش چیست ولی فعلا تکنولوژی و دیتا لازم برای به آزمایش گذاشتن این تئوری ها نداریم و برای همین هم میگیم نمی دونیم.

"قبل از بیگ بنگ" ای وجود نداشته چون مفهوم "قبل" بر اساس بیان ما از زمان در مفهوم کلاسیک زمان هست که ما می دونیم در لحظه بیگ بنگ این مفهوم زمان از هم می پاشه (این به این معنی نیست که "کیهان آغاز" داشته یا "بوجود آمده").

یعنی چرایی وجود داشتن نظم یا قوانین هستی و پیچیدگی های موجود در حوزه علم مطالعه نمیشه ؟؟

تا اکنون تحقیقاتی در مورد منشا قوانین هستی ونظم و دقت موجود صورت نگرفته ..

احتمال این که شعور هوشمندی پشت این قضایا باشد مورد تحقیق علم نیست؟؟؟ یعنی در حوزه فلسفه و الهیات بررسی میشه

هدف علم نجوم و کیهان شناسی و فیزیک فقط توضیح این قوانینه؟

Zeitgeist
15-03-2014, 10:52
یعنی چرایی وجود داشتن نظم یا قوانین هستی و پیچیدگی های موجود در حوزه علم مطالعه نمیشه ؟؟

احتمال این که شعور هوشمندی پشت این قضایا باشد مورد تحقیق علم نیست؟؟؟ یعنی در حوزه فلسفه و الهیات بررسی میشه

اشکال دیدگاه شما اینجاست که 'پیشفرض هایی' از قبیل "نظم" و "قوانین" تعریف کرده و با وجود توضیحات دوستان، باز هم این پیشفرض ها، به قوت خود باقی اند در سخنان شما.

"نظم" به صورتی که مد نظر شماست، وجود نداشته و تنها یک توهم و 'برداشت' مغز ما به واسطه ی نحوه ی فرگشت ما در طبیعت است.

ما، فکر میکنیم که فلان چیز منظم تر از فلان حالت دیگر آن است، در حالی که الزاماً اینطور نیست و این تنها برداشت مغز ماست.

درواقع در جهان، بی نظمی حاکم است و تمام 'بی نظمی های کمتر' ـی که به صورت مقطعی و موقت به وجود می آیند، نهایتاً دوباره به بی نظمی سوق یافته و عاقبت جهان، بالاترین حد بی نظمی ممکن است...

Stream
15-03-2014, 11:35

بله پرسش "چرایی" اصلا پرسش علمی نیست، علم پرسش "چگونگی" رو پاسخ میده، اصلا مشخص نیست پرسش "چرایی" پرسشی باشه که پاسخی داشته باشه و پاسخش هم در حوزه فلسفه است. علم یعنی مشاهده پدیده های جهان طبیعت و ایجاد مدل هایی که بتونن ارتباط این پدیده ها با همدیگه رو پیدا کنن، همین.

kases
06-04-2014, 14:06
سلام

اگر روزی کهکشان اندرومدا و کهکشان راه شیری با هم برخورد کنند ایا اتفاقی برای خورشید , زمین و کلا منظومه شمسی میفته ؟:n13:

shabe.saket
06-04-2014, 22:45
سلام، سوال زیبایی بود..... برخورد کهکشان راه شیری با زن برزنجیر ( آندرومدا) به حل کامل شیری در آندرومدا، منجر شده، و ترکیب دو کهکشان، به زایش کهکشان جدید منجر خواهد شد، تمام منظومه شمسی حل خواهد شد،زمین و خورشید هم روش( درصد احتمال بالا) ( درصد احتمال پایین = جدایی منظومه شمسی از شیری، چون در لبه است) .... شبیه سازیش به نظرم قبلآ انجام شده بود.....

mahyarSAMSUNG
03-05-2014, 21:21
ایا واقعا ماهواره ای این شکلی تو فضا فرستادن ؟ کارش چیه؟ چرا این شکلیه ؟

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

supermax15
21-05-2014, 18:14
سلام کسی میدونه توی این کهکشان ما چی باعث شده که هر کدوم از سیاره ها ویژگی خاصی داشته باشند مثل مواد تشکیل دهنده یا جنسشون یا شرایط زندگی یا اب و هوا

danielo
21-05-2014, 19:08
اون فضا پیمایی که قرار بود بره قمر اروپا کی میرسه؟؟

Zeitgeist
21-05-2014, 21:15
ایا واقعا ماهواره ای این شکلی تو فضا فرستادن ؟ کارش چیه؟ چرا این شکلیه ؟

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

درود؛

تصویر load نمیشه (حداقل از خارج از ایران). لطفاً نام پروژه یا مأموریت رو بگید.

سلام کسی میدونه توی این کهکشان ما چی باعث شده که هر کدوم از سیاره ها ویژگی خاصی داشته باشند مثل مواد تشکیل دهنده یا جنسشون یا شرایط زندگی یا اب و هوا

شرایط اولیه‌ای که در آن شکل گرفته‌اند و اینکه تا چه حد توانستن گوی سبقت رو از سیارات دیگر در همان نزدیکی ربوده و مواد و گازها رو به خود جذب کنن.

نظراتی هست مبنی بر اینکه سیارات عظیم گازی که جرم بسیار زیادی داشته باشند (مثل مشتری)، ابتدا در نزدیکی ستاره‌ها شکل گرفته و "بعداً" احتمال دارد به مدارهای دورتر پرتاب شوند. حداقل در سیستم خورشیدی ما، برخی نظرات بر اینه که در زمان های دور به این شکل بوده.

فاصله از ستاره(ها)ی مادر در یک سیستم ستاره-مرکز، نوع و جرم ستاره(ها)، و انرژی‌ای که از آن(ها) دریافت میشود، و همچنین جرم و نیروی گرانش خود سیاره یا قمر، و تأثیر نیروی گرانش ستاره(ها) یا سیاره(ها)ی مادر، روی آب و هوای آن تأثیر دارد.

در همین سیستم خورشیدی خودمان، نمونه های مختلف از چنین تأثیراتی بر سیارات یا اقمار مختلف، و تأثیراتشان بر ساختار سیاره یا قمر، و همچنین آب و هوای آن را مشاهده میکنیم.

اون فضا پیمایی که قرار بود بره قمر اروپا کی میرسه؟؟

هنوز چیزی ارسال نگشته و مأموریتی در جریان نیست.

"قرار بود" که در طرحی مشترک میان NASA و ESA، دو مدارگرد به طرف مشتری در سال 2020 ارسال بشن که هم از سطح دو قمر اروپا و گانیمد نقشه برداری دقیق کنن، و هم از میدان مغناطیسی مشتری.

باتوجه به مشکلات مالی NASA، حالا ESA میگه که حتی اگر طرف امریکایی، از همکاری در پروژه دست بکشه، به هر حال خودش به تنهایی مدارگرد مستقلی به سمت گانیمد خواهد فرستاد.

از طرف دیگه، JAXA و Roscosmos اعلام علاقه کردن برای همکاری در یک مأموریت مشترک با NASA و ESA. طرف Roscosmos اعلام نموده که قصد داره با یک همکاری بین المللی، یک روبات سطح-نشین برای Europa بسازه که لایه ی یخی رو سوراخ کرده و اقیانوس آبی که "حدس زده میشه" در زیر این یخ ها باشه رو مورد بررسی قرار بده:

برای ارتباطات هم قراره که اگر مأموریت، حتمی شد، از مدارگردهای فعلی NASA و ESA در بین راه زمین و مشتری، به عنوان relay استفاده بشه.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]–_Laplace

باید منتظر اخبار آینده بود...

banii
28-05-2014, 23:31
سیاره هایی با شرایط و امکانات زمین آیا وجود دارند ؟
در صورت امکان دوستان علاقه مند به این بحث توی این تاپیک بطور تخصصی صحبت بفرمایند :n16:

مهندس مسعود
05-06-2014, 00:36
بله پرسش "چرایی" اصلا پرسش علمی نیست، علم پرسش "چگونگی" رو پاسخ میده، اصلا مشخص نیست پرسش "چرایی" پرسشی باشه که پاسخی داشته باشه و پاسخش هم در حوزه فلسفه است. علم یعنی مشاهده پدیده های جهان طبیعت و ایجاد مدل هایی که بتونن ارتباط این پدیده ها با همدیگه رو پیدا کنن، همین.

اگر اینگونه است پس فایده علم چیست؟ فقط ساختن بمب اتم؟ بیهوده نیست که علم در حیران و سردرگمی به سر می برد.

Stream
05-06-2014, 01:16
اگر اینگونه است پس فایده علم چیست؟ فقط ساختن بمب اتم؟ بیهوده نیست که علم در حیران و سردرگمی به سر می برد.

فایده علم اینه که درک ارتباط پدیده ها با همدیگه و ساختن مدل های ریاضی که بتونه بر اساس وقایع پیشین، وقایع آینده رو پیشبینی کنه (بدون اینکه ادعایی درباره چرایی این وقایع یا مطلق بودن/نبودنشون داشته باشه) برای ما مفید است، مثلا ساخت یخچال و کولر و ماشین و هواپیما و پیدا کردن دارو و ...

مهندس مسعود
05-06-2014, 02:31
فایده علم اینه که درک ارتباط پدیده ها با همدیگه و ساختن مدل های ریاضی که بتونه بر اساس وقایع پیشین، وقایع آینده رو پیشبینی کنه (بدون اینکه ادعایی درباره چرایی این وقایع یا مطلق بودن/نبودنشون داشته باشه) برای ما مفید است، مثلا ساخت یخچال و کولر و ماشین و هواپیما و پیدا کردن دارو و ...

آیا ساخت بمب اتم هم مفید است؟ بیماری ایدز و بمب شیمیایی و اسلحه ها و نابودی طبیعت همگی از اثرات علم غرب است.

Stream
05-06-2014, 15:33
آیا ساخت بمب اتم هم مفید است؟ بیماری ایدز و بمب شیمیایی و اسلحه ها و نابودی طبیعت همگی از اثرات علم غرب است.

دوست عزیز علم یک شیوه و متد هست برای درک دنیای اطراف ما. وقتی این درک بهتر باشه، ما می تونیم وسایل و تکنولوژی و ... بسازیم که به هدفمون بهتر برسیم، این اهداف می تونند خوب یا بد باشن. علم بهترین شیوه برای ساخت بمب اتم هست و همینطور بهترین شیوه برای درمان بیماری ها. به علاوه ما علم شرق و غرب و شمال و جنوب نداریم، علم فقط علم است.

پ.ن. تنها ارتباطی که بیماری ایدز با علم داره، درمان ایدز و داروهای کنترل کننده است.

™ Hadi
08-06-2014, 22:40
سلام دوستان، ارتفاع شعله‌هاي خورشيد رو مي‌خواستم بدونم که به طور متوسّط تا چند متر يا چند کيلو متر است؟

با تشکّر.:n16:

M o h a m m @ d
10-06-2014, 00:36
سلام دوستان، ارتفاع شعله‌هاي خورشيد رو مي‌خواستم بدونم که به طور متوسّط تا چند متر يا چند کيلو متر است؟

با تشکّر.:n16:
این شعله ها را براسال متر و کیلو متر اندازه نمیگیرن برای همین نمیشه دقیق گفت چون هر شراره ارتفاع متفاوتی داره این شراره ها را براساس شدت پرتوها طبقه بندی میکنن.
ارتفاشون تقریبا شاید بین چند هزار کیلومتر تا یک میلیون کیلومتر باشه

MOHAMMAD_ASEMOONI
10-06-2014, 20:22
سلام بر همگی . سوال : آیا این گفته درست هست که حتی راه رفتنِ یک مورچه ی کوچک بر رویِ کره ی زمین تاثیر داره بر حرکتِ دورترین ستاره های آسمان ؟

M o h a m m @ d
10-06-2014, 21:37
سلام بر همگی . سوال : آیا این گفته درست هست که حتی راه رفتنِ یک مورچه ی کوچک بر رویِ کره ی زمین تاثیر داره بر حرکتِ دورترین ستاره های آسمان ؟

حرکت چاقترین ادم روی کره زمین روی ستاره های اسمان تاثیر نداره چه برسه مورچه!شاید منظورش چیز دیگه بوده و کنایه از عمل دیگه بوده

MOHAMMAD_ASEMOONI
10-06-2014, 22:59
حرکت چاقترین ادم روی کره زمین روی ستاره های اسمان تاثیر نداره چه برسه مورچه!شاید منظورش چیز دیگه بوده و کنایه از عمل دیگه بودهسلام . ممنون از پاسختون .این گفته بر اساس قانون فیزیک هست که میگه هر جرمی هر چقدر هم که کوچک باشه جاذبه داره و این جاذبه بر همه چیز در اطرافش تاثیر میذاره و با دور شدن از اون جسم , جاذبه اش کمتر و کمتر میشه تا حدی که بینهایت به صفر نزدیک میشه اما هرگز صفر نمیشه

Stream
10-06-2014, 23:28
سلام . ممنون از پاسختون .این گفته بر اساس قانون فیزیک هست که میگه هر جرمی هر چقدر هم که کوچک باشه جاذبه داره و این جاذبه بر همه چیز در اطرافش تاثیر میذاره و با دور شدن از اون جسم , جاذبه اش کمتر و کمتر میشه تا حدی که بینهایت به صفر نزدیک میشه اما هرگز صفر نمیشه

قانون جاذبه بر اساس مرکز جرم کار می کنه و راه رفتن مورچه تاثیری روی مرکز جرم زمین نداره، و اون هم تاثیری روی مرکز جرم منظومه شمسی نداره، و اون هم تاثیری روی مرکز جرم کل کهکشان راه شیری نداره که اون خودش به کل تاثیر داره روی سایر کهکشان ها (اون ها هم به خاطر ماده و انرژی تاریک، در خیلی موارد تاثیر گرانششون بسیار جزئی یا حتی صفر هست در سایر کهکشان ها).

خلاصه: اون حرف اشتباه هست.

slim_shady71
11-06-2014, 17:37
با سلام خدمت دوستان گرامی
با توجه به اینکه حیات بر روی کره ی زمین درون اقیانوس ها اغاز شده میخواستم بدونم ایا سیاره ای پیدا شده که اب داشته باشه(در واقع با توجه به شرایط جوی خارج زمین شاید غیر ممکن باشه که مولکول های زیستی اولیه در فضایی خارج از اعماق اب شکل بگیرن)

Stream
11-06-2014, 18:52
با توجه به اینکه حیات بر روی کره ی زمین درون اقیانوس ها اغاز شده میخواستم بدونم ایا سیاره ای پیدا شده که اب داشته باشه(در واقع با توجه به شرایط جوی خارج زمین شاید غیر ممکن باشه که مولکول های زیستی اولیه در فضایی خارج از اعماق اب شکل بگیرن)

مهمترین فاکتوری که در سیاره های کاندید وجود حیات بررسی میشه همین آب بطور مایع است (وجود آب خیلی عادی است ولی آب مایع نه اکثرا بطور یخ زده است) برای همین همیشه دنبال سیاره هایی هستیم که آب بطور مایع وجود داشته باشه. کاندید زیاد هست.

slim_shady71
20-08-2014, 22:31
با سلام
راجع به نزدیک شدن مریخ به زمین در 5 شهریور کسی چیزی میدونه؟ ایا اینقدر نزدیک میشه که بشه با چشم غیر مسلح دیدش اگه نه نزدیک کدوم صور فلکی هست که بشه با تلسکوپ رصدش کرد؟
با تشکر

A M ! N
21-08-2014, 00:04
با سلام
راجع به نزدیک شدن مریخ به زمین در 5 شهریور کسی چیزی میدونه؟ ایا اینقدر نزدیک میشه که بشه با چشم غیر مسلح دیدش اگه نه نزدیک کدوم صور فلکی هست که بشه با تلسکوپ رصدش کرد؟
با تشکر

سلام.

یه هوکس (شوخی) قدیمی هستش. که تقریبن هرسال اتفاق میفته در رسانه ها و ایمیل ها.. در روز 5 شهریور هیچ اتفاقی نمیفته.

orochi x
17-09-2014, 13:18
سلام.

یه هوکس (شوخی) قدیمی هستش. که تقریبن هرسال اتفاق میفته در رسانه ها و ایمیل ها.. در روز 5 شهریور هیچ اتفاقی نمیفته.
خیچ اتفاقی نیافتاد الکی بود من رفتم نگا کنم چیزی ندیدم خودم کتک زدم بخاطر این حماقت:n08:

orochi x
17-09-2014, 13:20
گفته میشه تو تایتان) یکی ار قمر های زحل( آب هست ولی بصورت یخ زده
همینطور یکی از قمر های مشتری از اقیانوس داره ک یخ زده

Rossin
02-12-2014, 20:32
سلام
چند شبی میشه از تراس اتاقم وقتی هوا صاف باشه ستاره هارو میبینم اما دیشب دیدم مکان کمربند شکارچی که همیشه روبروم بود به سمت راستم متمایل شده بود بطوری که باید خم میشدم تا ببینمش. مگه جای ستاره ها عوض میشه؟ چرا چند روز یه جا بود بعد جاش عوض شده بود؟

چرا بعضی از ستاره ها نور زرد دار ند؟ نور زرد از خودشونه یا بخاطر نوری که توی فضای شب هست؟

ببخشید اگه سوالاتم خیلی مبتدیه در مورد ستاره ها و نجوم چیز زیادی نمیدونم و فقط میبینمشون و لذت میبرم.

MOHAMMAD_ASEMOONI
02-12-2014, 20:54
سلامچند شبی میشه از تراس اتاقم وقتی هوا صاف باشه ستاره هارو میبینم اما دیشب دیدم مکان کمربند شکارچی که همیشه روبروم بود به سمت راستم متمایل شده بود بطوری که باید خم میشدم تا ببینمش.
مگه جای ستاره ها عوض میشه؟
چرا چند روز یه جا بود بعد جاش عوض شده بود؟
سلام
همونطور که میدونین , زمین به دور خودش میچرخه و محور چرخشش به دور خودش تقریباً با ستاره ی قطبی در یک امتداد هست
به همین علت برایِ ناظری که در نیم کره ی شمالی باشه به نظر میاد که همه ی ستاره ها به دور ستاره ی شمالی میچرخه

اینها عکسهائی هست که با کمک یک دوربین که دقیقاً به سمت ستاره ی قطبی هست و شاتر دوربین مدت زیادی باز بوده
بنابراین جای ستارها با توجه به ساعت و فصل سال تفاوت میکنه

Rossin
03-12-2014, 12:01
سلام
همونطور که میدونین , زمین به دور خودش میچرخه و محور چرخشش به دور خودش تقریباً با ستاره ی قطبی در یک امتداد هست

به همین علت برایِ ناظری که در نیم کره ی شمالی باشه به نظر میاد که همه ی ستاره ها به دور ستاره ی شمالی میچرخه

اینها عکسهائی هست که با کمک یک دوربین که دقیقاً به سمت ستاره ی قطبی هست و شاتر دوربین مدت زیادی باز بوده

بنابراین جای ستارها با توجه به ساعت و فصل سال تفاوت میکنه

سلام
ممنون از توضیحات به جا و خوبتون
اتفاقا دیشب که داشتم میدیدم فهمیدم که با توجه به ساعت جاشون عوض میشه اما بازم شک کردم!
خیلی جالب بود
مرسی که خوب توضیح دادین

L͠øneWolf
05-12-2014, 10:20
سلام
ممنون از توضیحات به جا و خوبتون
اتفاقا دیشب که داشتم میدیدم فهمیدم که با توجه به ساعت جاشون عوض میشه اما بازم شک کردم!
خیلی جالب بود
مرسی که خوب توضیح دادین
آره هم با توجه به ساعت هم باتوجه به تاریخ جاشون عوض می شه. شکارچی رو تو تابستون نمی شه دید مثلا.

Rossin
05-12-2014, 11:35
آره هم با توجه به ساعت هم باتوجه به تاریخ جاشون عوض می شه. شکارچی رو تو تابستون نمی شه دید مثلا.
مرسی جالب بود

نور زرد چی؟ چرا بعضیا نورشون زرده؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
05-12-2014, 13:52
نور زرد چی؟
چرا بعضیا نورشون زرده؟خب لابد یرقان گرفته
:31:
رنگ ستاره به چند چیز بستگی داره
عناصر تشکیل دهنده ستاره .
. شرایط بوجود اومدن ستاره ها با هم فرق داره و عناصر سازندشون هم با هم فرق داره .
عناصر مختلف هم در دماهای بالا نورهای مختلف تولید میکنند .
کسانی که فشفشه میسازند از همین خاصیت استفاده میکنند برای ساختن فشفشه های رنگارنگ

====================================
2- دمای ستاره . دمای ستاره ها با هم فرق میکنه که بستگی به جرمش و عمرش و ترکیباتش داره . هر چه دما کمتر باشه به سمت سرخی میره و هر چه داغتر باشه به سما زردی و سفیدی
======================================
3- وضعیتِ ستاره نسبت به بیننده ( دور شونده یا نزدیک شونده) . اگر نزدیک شونده باشه فرکانس نورش بیشتر میشه و میره به سمت آب و اگر دور شونده باشه کم میشه و میره به سمت قرمز مثل صدای ماشین وقتی به سمت ما میاد و وقتی دور میشه
4- وضعیت فضائی که نور ستاره از اون میگذره تا به بیننده برسه
نور ستاره باید از ابرها و گازهای بین ستاره ای و امواج و اشعه های مختلف و میدانهای مغناطیسی و جاذبه های اجرام آسمانی رد بشه تا به ناظر برسه .
اینها هزارتا بلا ملا سر نور ستاره میاره:20:

Rossin
05-12-2014, 16:18
خب لابد یرقان گرفته
:31:
رنگ ستاره به چند چیز بستگی داره
عناصر تشکیل دهنده ستاره .
. شرایط بوجود اومدن ستاره ها با هم فرق داره و عناصر سازندشون هم با هم فرق داره .
عناصر مختلف هم در دماهای بالا نورهای مختلف تولید میکنند .
کسانی که فشفشه میسازند از همین خاصیت استفاده میکنند برای ساختن فشفشه های رنگارنگ

2- دمای ستاره . دمای ستاره ها با هم فرق میکنه که بستگی به جرمش و عمرش و ترکیباتش داره . هر چه دما کمتر باشه به سمت سرخی میره و هر چه داغتر باشه به سما زردی و سفیدی
3- وضعیتِ ستاره نسبت به بیننده ( دور شونده یا نزدیک شونده) . اگر نزدیک شونده باشه فرکانس نورش بیشتر میشه و میره به سمت آب و اگر دور شونده باشه کم میشه و میره به سمت قرمز مثل صدای ماشین وقتی به سمت ما میاد و وقتی دور میشه
4- وضعیت فضائی که نور ستاره از اون میگذره تا به بیننده برسه
نور ستاره باید از ابرها و گازهای بین ستاره ای و امواج و اشعه های مختلف و میدانهای مغناطیسی و جاذبه های اجرام آسمانی رد بشه تا به ناظر برسه .
اینها هزارتا بلا ملا سر نور ستاره میاره:20:

خیلی خیلی ممنون از توضیح کامل
مفید بود برام :n01:

slim_shady71
14-12-2014, 22:19
با سلام به بچه های نجوم
با توجه به رنگ ستاره و اینکه بعضی ها زرد دیده میشن می خواستم بدونید که در این فصل در ساعت تقریبا 1 الی 2 بامداد تا صبح شی پر نور زرد رنگی دیده میشه(البته هر چه از زمستان میگذره زودتر هم میشه دید) که کاملا شبیه ستاره است اما در واقع سیاره مشتری است که اگه تلسکوپ داشته باشین حتی قمر هاشم می بینید در مورد مکانش داخل اسمان در واقع نزدیک ماه است(ساعت 1 الی 2) البته از زمان ظهورش از خط افق به مرور زمان بالا میاد مثل طلوع خورشید
البته این موضوع هم بگم اگه خواستین زودتر ببینیدش باید نزدیک افق دنبالش بگردید

MOHAMMAD_ASEMOONI
18-02-2015, 11:51
سلام
عده ای عقیده دارند که:
چون جاذبه ی مریخ خیلی کمتر از زمین هست پس زندگی در مریخ باعث پوکی شدید استخوان میشه و مشکلات زیادی بوجود میاد
نظر شما چی هست ؟

M o h a m m @ d
18-02-2015, 12:28
سلام
عده ای عقیده دارند که:
چون جاذبه ی مریخ خیلی کمتر از زمین هست پس زندگی در مریخ باعث پوکی شدید استخوان میشه و مشکلات زیادی بوجود میاد
نظر شما چی هست ؟

خوب میشه با ورزش کردن جلوی این کار گرفت
همونطوری که در ایستگاه های فضایی بخاطر بی وزنی و نبود جاذبه برای جلوگیری از پوکی استخوان از وسایل ورزشی مثل تردمیل و دوچرخه ثابت استفاده می کنن

MOHAMMAD_ASEMOONI
22-02-2015, 13:51
سلام دوستان
فرض کنین که سیارکی کروی شکل در فضا باشه و قطرش فقط 100 متر باشه و داره با سرعت دور خودش میچرخه اما جرمش اونقدر زیاد باشه که وزن یک انسان بر روی اون درست معادل وزنش روی زمین باشه یعنی اصلاً احساس نکنه که روی یک سیارک 100 متریّ چرخان ایستاده
البته با سرعتِ ثابتِ 10 هزار دور در ثانیه داره دور خودش میچرخه اما چون جاذبه اش بسیار قوی هست انسان وزنش درست برابر وزنش روی زمین هست
آیا این انسان احساس سرگیجه بهش دست میده ؟
آیا مشکلی براش پیش میاد بر اثر این چرخش سریع ؟
اگر آسمان کاملاً تاریک بود , آیا اصلاً احساس میکنه که داره میچرخه ؟

amir deja vu
22-02-2015, 15:19
دوستان یه سوال دارم

میخوام بدونم چه تفاوتی بین شهاب سنگ و ستاره دنباله دار هست؟ اصن تفاوتی دارن آیا؟
یا اصن شباهتی ندارن که بخوان متفاوت باشن ؟:n09:

Stream
22-02-2015, 17:38
دوستان یه سوال دارم

میخوام بدونم چه تفاوتی بین شهاب سنگ و ستاره دنباله دار هست؟ اصن تفاوتی دارن آیا؟
یا اصن شباهتی ندارن که بخوان متفاوت باشن ؟:n09:

شباهتی ندارن :n02:

شهاب سنگ (Meteorite) اجرامی هستند از جنس سنگ یا فلزات با قطر پایین (50-100 متر) که وارد جو زمین میشن و در حین ورود به جو نورانی میشن که ما اونها رو می بینیم. ستاره دنباله دار (Comet) اجرام کوچکی در منظومه شمسی هستند (کوچک در مقیاس سیاره / قطرشون در حد چند صد متر تا چند ده کیلومتر است) و جنسشون می تونه خیلی گسترده تر از شهاب سنگ ها باشه، که موقع نزدیک شدن به خورشید از خودشون نور تولید می کنند (همیشه هم لزوما دنباله ندارن).

Stream
22-02-2015, 19:58
سلام دوستان
فرض کنین که سیارکی کروی شکل در فضا باشه و قطرش فقط 100 متر باشه و داره با سرعت دور خودش میچرخه اما جرمش اونقدر زیاد باشه که وزن یک انسان بر روی اون درست معادل وزنش روی زمین باشه یعنی اصلاً احساس نکنه که روی یک سیارک 100 متریّ چرخان ایستاده
البته با سرعتِ ثابتِ 10 هزار دور در ثانیه داره دور خودش میچرخه اما چون جاذبه اش بسیار قوی هست انسان وزنش درست برابر وزنش روی زمین هست
آیا این انسان احساس سرگیجه بهش دست میده ؟
آیا مشکلی براش پیش میاد بر اثر این چرخش سریع ؟
اگر آسمان کاملاً تاریک بود , آیا اصلاً احساس میکنه که داره میچرخه ؟

خیر، سرگیجه احساس نمی کنه چون اطلاعاتی که از سنسورهای حرکتی به مغز می رسه ثابت است. سرگیجه ارتباطی با دیدن نداره (شما بچرخید و چشم هاتون رو ببندید باز هم سرگیچه می گیرید). اگه سنسورهای حرکتی بدن رو بی حس کنید (با تزریق یا حتی پماد میشه این کار رو کرد) دیگه کلا هر طوری شما رو بچرخونند سرگیجه رو حس نخواهید کرد.

البته در اون شرایط چیزهای دیگه ای حس می کنه، چون جاذبه ای که به سر وارد میشه حدود 7-8 درصد کمتر از جاذبه ای است که به پا وارد میشه.

MOHAMMAD_ASEMOONI
23-02-2015, 00:40
خیر، سرگیجه احساس نمی کنه چون اطلاعاتی که از سنسورهای حرکتی به مغز می رسه ثابت است.
سرگیجه ارتباطی با دیدن نداره (شما بچرخید و چشم هاتون رو ببندید باز هم سرگیچه می گیرید).
اگه سنسورهای حرکتی بدن رو بی حس کنید (با تزریق یا حتی پماد میشه این کار رو کرد) دیگه کلا هر طوری شما رو بچرخونند سرگیجه رو حس نخواهید کرد.
البته در اون شرایط چیزهای دیگه ای حس می کنه، چون جاذبه ای که به سر وارد میشه حدود 7-8 درصد کمتر از جاذبه ای است که به پا وارد میشه.سلام
تشکر از پاسختون
قسمت آخِر پاسختون یک موضوع دیگه رو برای بنده مطرح کرد:
اثر جاذبه در سطح اون سیارک با اثر جاذبه در سطح زمین فرق میکنه
مثال:
وزنِ یک جسم که در سطح هر دوتاشون مثل هم هست (مثلاً 19kg) آیا در ارتفاع 5 متری از سطحشون هم وزنِ اون شیء یکسان هست یا تفاوت داره ؟
اگر در زمین یک ماهواره ی 100 kg در ارتفاع 400km , هر دو ساعت زمین رو دور میزنه , در اون سیارک و ارتفاع 400km هم همینطوره یا سرعت ماهواره تفاوت میکنه ؟

Stream
23-02-2015, 01:56
سلام
تشکر از پاسختون
قسمت آخِر پاسختون یک موضوع دیگه رو برای بنده مطرح کرد:
اثر جاذبه در سطح اون سیارک با اثر جاذبه در سطح زمین فرق میکنه
مثال:
وزنِ یک جسم که در سطح هر دوتاشون مثل هم هست (مثلاً 19kg) آیا در ارتفاع 5 متری از سطحشون هم وزنِ اون شیء یکسان هست یا تفاوت داره ؟
اگر در زمین یک ماهواره ی 100 kg در ارتفاع 400km , هر دو ساعت زمین رو دور میزنه , در اون سیارک و ارتفاع 400km هم همینطوره یا سرعت ماهواره تفاوت میکنه ؟

البته واحد جرم کیلوگرم هست (که همیشه ثابته مستقل از جاذبه)، ترازو وزن رو نشون میده که واحدش نیوتن است (و با فرض نیروی ثابت جاذبه زمین تبدیل به جرم می کنه) و اون فرق می کنه. و وزن یکسان نخواهد بود.

در ارتفاع 5 متری، بر اساس قانون جاذبه نیوتن، وزن جسمی که در اون سیاره داره در ارتفاع 5 متری توسط یک ترازوی معمولی، حدود 15.7 کیلوگرم نشون داده میشه.
در ارتفاع 5 متری سطح زمین، وزن یک جسم که در ارتفاع دریا 19 کیلوگرم توسط ترازو سنجیده شده، توسط همون ترازو، 18.99997 نشون داده میشه.

به فرض اینکه سرعت فقط وابسته به جاذبه است (سقوط آزاد)، این سرعت و مدت زمان تفاوت می کنه در اون شرایط و فقط وقتی یکسان خواهد بود که میزان جرم ها یکسان باشه.

MOHAMMAD_ASEMOONI
23-02-2015, 11:01
سلام
جهتِ چرخش ماهــواره در مدار, اجباری هست یا اختیاری ؟

Stream
23-02-2015, 16:45
سلام

چرخش از هر دو جهت ممکن است ولی چرخش در خلاف جهت چرخش خود سیاره به دور خود کار دشواری است ولی ممکن است (و ماهواره هایی داریم که اینگونه بچرخند). به این نوع چرخش Retrograde گفته میشه.

MOHAMMAD_ASEMOONI
23-02-2015, 17:22
چرخش از هر دو جهت ممکن است ولی چرخش در خلاف جهت چرخش خود سیاره به دور خود کار دشواری است ولی ممکن است (و ماهواره هایی داریم که اینگونه بچرخند). به این نوع چرخش Retrograde گفته میشه.سلام

در مورد علت اینکه فقط یکی از سیارات منظومه ی شمسی برعکس بقیه میچرخه هم اطلاعاتی دارین ؟
اتفاقی بوده یا علتی براش حدس زده میشه ؟

Stream
24-02-2015, 00:30
سلام

در مورد علت اینکه فقط یکی از سیارات منظومه ی شمسی برعکس بقیه میچرخه هم اطلاعاتی دارین ؟

بستگی به شرایطی داره که اون سیاره از ابتدا وارد منظومه شمسی شده که تعیین می کنه جهت حرکت چگونه است.

Babak
04-03-2015, 19:15
در تکمیل صحبت های استریم عزیز

سلام

اختیاریه. اما زمانی که شما ماهواره رو بخواین خلاف جهت حرکت زمین پرتاب کنبد باید از نیروی پیشران قوی تری استفاده کنید (انرژی بیشتری مصرف کنید) و خب این به صرفه نیست. خصوصا اینکه معکوس چرخیدن ماهواره هیچ نکته مثبتی نداره. یا ماهواره زمین ثابت داریم که باید هماهنگ با گردش زمین بدورش بجرخه. یا ماهواره های متعارف. که هیچ کاربرد و دلیلی برای برعکس چرخیدنشون به ذهنم نمیرسه جز افزایش تعداد دوران به دور زمین در مدت مشخص.

سلام

سیاره زهره البته به دور خودش معکوس میچرخه. بهترین توضیح وقوع یک برخورد فضاییه. که نه فقط باعث کندی حرکت زهره به دور خودش شده بلکه با تغییر قطبین باعث معکوس شدن گردش وضعی سیاره شده.

MOHAMMAD_ASEMOONI
05-03-2015, 05:41
در تکمیل صحبت های استریم عزیز
اختیاریه. اما زمانی که شما ماهواره رو بخواین خلاف جهت حرکت زمین پرتاب کنبد باید از نیروی پیشران قوی تری استفاده کنید (انرژی بیشتری مصرف کنید) و خب این به صرفه نیست. خصوصا اینکه معکوس چرخیدن ماهواره هیچ نکته مثبتی نداره. یا ماهواره زمین ثابت داریم که باید هماهنگ با گردش زمین بدورش بجرخه. یا ماهواره های متعارف. که هیچ کاربرد و دلیلی برای برعکس چرخیدنشون به ذهنم نمیرسه جز افزایش تعداد دوران به دور زمین در مدت مشخص.
سیاره زهره البته به دور خودش معکوس میچرخه. بهترین توضیح وقوع یک برخورد فضاییه. که نه فقط باعث کندی حرکت زهره به دور خودش شده بلکه با تغییر قطبین باعث معکوس شدن گردش وضعی سیاره شده.

سلام
تشکر بابت توضیحاتتون

چند سوال دیگه از دوستانِ مطلع :
1- همه ی سیاره های منظومه ی شمسیروی یک صفحه به دور خورشید میچرخند ؟
2- قمرهای سیاره ها چی ؟ اونها هم روی همون صفحه میچرخند به دور سیاره هاشون ؟ یا صفحه های مختلف دارند ؟
3- آیا امکان داره که زمین همینطور که داره دور خودش میچرخه , قطبهاش هم هر ماه جابجا بشه ؟ یعنی همزمان حول یک محور دیگه هم بچرخه ؟
4- اگر بله , آیا سیاره ای در منظومه شمسی هست که اینطوری باشه ؟

Babak
06-03-2015, 17:48
سلام
تشکر بابت توضیحاتتون

چند سوال دیگه از دوستانِ مطلع :
1- همه ی سیاره های منظومه ی شمسیروی یک صفحه به دور خورشید میچرخند ؟
2- قمرهای سیاره ها چی ؟ اونها هم روی همون صفحه میچرخند به دور سیاره هاشون ؟ یا صفحه های مختلف دارند ؟
3- آیا امکان داره که زمین همینطور که داره دور خودش میچرخه , قطبهاش هم هر ماه جابجا بشه ؟ یعنی همزمان حول یک محور دیگه هم بچرخه ؟
4- اگر بله , آیا سیاره ای در منظومه شمسی هست که اینطوری باشه ؟

سلام دوباره
1: تقریبا بله. در نظر بگیریم که منظومه شمسی رو با خط کش نساختن. همه سیارات مقداری انحراف دارن از صفحه منظومه شمسی. بیشترین اختلاف متعلق به سیاره عطارد با 8 درجه است. در واقع همین اختلاف ( فاصله) شعاع منطقه البروج رو میسازه در آسمان. البته سیاره کوتوله پلوتو با 17 درجه انحراف تا چند سال قبل رکورد دار بود تو این موضوع بین سیارات.
2: بله اقماری داریم که انحراف مداری بالایی دارن با صفحه سیارشون. به عنوان نمونه قمر پاسیفائه سیاره مشتری انحراف مداری حدود 145 درجه ای داره با صفحه مشتری.
3و4: امکان از نظر تئوری احتمالابله. البته نیست همچین وضعی نه در زمین نه در دیگر سیارات.

stabesh
06-03-2015, 18:29
سلام
من توی یک مستند دیدم که قبلا جای قطبهای زمین برعکس بوده یعنی جنوب و شمال برعکس بوده
من تا جایی که به خاطر دارم مدار زمین 23 درجه انحراف داره !

stabesh
06-03-2015, 18:48
ببخشید زاویه انحراف محور زمین 23.5 هست

MOHAMMAD_ASEMOONI
08-03-2015, 17:51
سلام
آیا تا حالا پیش اومده که کسی در فضا بمیره و جسدش یا بقایای جسدش به زمین برنگرده ؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
08-03-2015, 17:57
اگر بیگ بنگ حقیقت داشته باشه و سیاه چاله ها هم واقعاً وجود داشته باشه , به نظرتون سیاه چاله ها داره برعکس بیگ بنگ عمل میکنه و جهان هستی رو به حالت اول برمیگردونه ؟

Stream
08-03-2015, 18:26
سلام
آیا تا حالا پیش اومده که کسی در فضا بمیره و جسدش یا بقایای جسدش به زمین برنگرده ؟

نه پیش نیومده ولی اگه جسدی در فضا رها بشه ابتدا اکثر آب بدن تبخیر میشه و سپس کل بدن یخ می بنده.

اگر بیگ بنگ حقیقت داشته باشه و سیاه چاله ها هم واقعاً وجود داشته باشه , به نظرتون سیاه چاله ها داره برعکس بیگ بنگ عمل میکنه و جهان هستی رو به حالت اول برمیگردونه ؟

دلیلی وجود نداره که فکر کنیم درون سیاه چاله ربطی به بیگ بنگ و برگوندن جهان به شرایط اون زمان داره.

MOHAMMAD_ASEMOONI
08-03-2015, 19:11
نه پیش نیومده ولی اگه جسدی در فضا رها بشه ابتدا اکثر آب بدن تبخیر میشه و سپس کل بدن یخ می بنده.
دلیلی وجود نداره که فکر کنیم درون سیاه چاله ربطی به بیگ بنگ و برگوندن جهان به شرایط اون زمان داره.سلام
ممنون از پاسختون
منظورم اینه که اول با بیگ بنگ اون توده منبسط شد
حالا با سیاه چاله ها داره دوباره منقبض میشه
================================
راستی گفتین جسد یخ میزنه , برودتِ فضا چند درجه زیر صفره در جائی دور از ستاره ها ؟

Stream
08-03-2015, 19:31
راستی گفتین جسد یخ میزنه , برودتِ فضا چند درجه زیر صفره در جائی دور از ستاره ها ؟

دما یک خاصیت ماده است (لرزش مولکول ها). فضای خالی ماهیت دما براش قابل تعریف نیست.

MOHAMMAD_ASEMOONI
26-03-2015, 23:08
سلام دوستان

خبر دارین خورشید هر سال چقدر جابجا میشه ؟

Zeitgeist
27-03-2015, 02:19

relative to what؟

jahangir1400
16-04-2015, 23:37
دوستان این پدیده Blood Moon در ماه گرفتگی دلیلش چیه؟

M o h a m m @ d
18-04-2015, 18:35
دوستان این پدیده Blood Moon در ماه گرفتگی دلیلش چیه؟

دلیلش اینه که وقتی زمین بین خورشید و ماه قرار میگیره در کامل ترین حالت خسوف ،طیف نور قرمز خورشید موقعه عبور از جو زمین کمتر دچار شکست میشه و از سطح زمین به ماه میرسه به همین دلیل چون فقط طیف قرمز به ماه میخوره به رنگ قرمز دیده میشه

jahangir1400
18-04-2015, 19:16
دلیلش اینه که وقتی زمین بین خورشید و ماه قرار میگیره در کامل ترین حالت خسوف ،طیف نور قرمز خورشید موقعه عبور از جو زمین کمتر دچار شکست میشه و از سطح زمین به ماه میرسه به همین دلیل چون فقط طیف قرمز به ماه میخوره به رنگ قرمز دیده میشه

ممنون از پاسخ
اما در عکسهاش که میدیدم در اکثرش ماه گرفتی در حالت حامل نیست و بازم قسمت تاریک ماه قرمز شده
یه سوال دیگه اینکه چرا قبلا این اتفاق نمیوفتاد و در ماه گرفتگی های اخیر اینجوری شده؟

M o h a m m @ d
18-04-2015, 23:22
ممنون از پاسخ
اما در عکسهاش که میدیدم در اکثرش ماه گرفتی در حالت حامل نیست و بازم قسمت تاریک ماه قرمز شده
یه سوال دیگه اینکه چرا قبلا این اتفاق نمیوفتاد و در ماه گرفتگی های اخیر اینجوری شده؟

در هر حال بازم فرقی نمیکنه بازم این طیف قرمز نور که به ماه برخورد میکنه و ماه را قرمز یا نارنجی میبینیم دلیل دیگه ای نداره .
این اتفاقی که همیشه میفته ولی فک نکنم اخیرا اتفاق خاصی تو فضا و طیف نور افتاده باشه!

Babak
22-04-2015, 22:18
ممنون از پاسخ

در تکمیل صحبت دوستان
در زمان ماه گرفتگی نور خورشید از غلیظ ترین بخش های جو زمین عبور میکنه . طول موج های کوتاه نور به راحتی شکسته میشن، بر خلاف طول موجهای بلند ( قرمز). نتیجتا تنها رنگ نوری که به ماه میرسه طیف متمایل به قرمز نور خورشیده که از جو زمین عبور کرده.
دقیقا به همین دلیله که صبح گاه و شامگاه ما خورشید و البته افق رو به رنگ سرخ میبینیم.
باز هم دقیقا به همین دلیله که تمام چراغ های خطر رو به رنگ قرمز میسازن. تا دچار کمترین شکست در هوا بشه و از دورترین فاصله ها دیده بشه.
این یک پدیده فیزیکیه و همیشه همینطور بوده.
اما رنگ ماه گرفته همیشه قرمز نیست. در شرایطی که غبار در جو زمین زیاد باشه رنگ ماه به قهوه ای میل میکنه. خصوصا بعد از وقوع آتشفشانهای بزرگ شاهد چنین شرایطی هستیم. رنگ ماه در زمان گرفت به نوعی وضعیت جوی زمین رو مشخص میکنه. قهوه ای تیره جو پر غبار تا قرمز جگری جو پاک

hamed_yazdani
23-04-2015, 01:48
امشب قرار بود شهاب بارون باشه. گفته بودن با چشم غیر مسلح در شهر ها هم دیده میشه. من تا الان روی بوم دراز کشیدم چشمم به اسمونه تا هنوز هیچی ندیدم. مث اینکه کلا حبری نیست یا لا اقل اینکه تو شهر ها دیده نمیشه. من که رفت خوابیدم!

Babak
24-04-2015, 07:57
ما هم خوابیدیم :n02:
بارش دیشب بارش شلیاقی بوده.
در بارش شلیاقی در بهترین شرایط ممکن میشه حداکثر 15 - 20 شهاب در ساعت دید. بهترین حالت یعنی صورت فلکی کانون بارش ( کانون بارش جاییه که به نظر میرسه شهاب ها از اون سمت میان) بالا سرتون باشه (سرسو - سمت الراس) .و شما در بهترین شرایط نوری باشید. یعنی به دور از هر نوع الودگی نوری ، قطعا خارج شهر. در نظر بگیرید که شچم ما نمیتونه نمای کامل 180 درجه از اسمونو ببینه و تعدادی از شهاب ها هم خارج از میدان دید چشم ما عبور میکنن.
حالا اگر همه این شرایط رو داشتیم هم نهایتا هر 5 دقیقه یه شهاب میتونین از این بارش ببینین. همچین بارشی هم نیست این شلیاقی.
ماجرای رسانه ای شدن این رخداد های نجومی که خود منجم ها هم به ندرت برای دیدنش میرن خارج شهر صرفا ژورنالیسمه زرده و بس. خبرنگار بخش نجومی زنگ میزنه به منجم جماعت و فشار میاره برای گرفتن خبر. فشار خبرنگار رو بزرایم کنار تمایل منجم ما به اسم در کردن میشه این جور خبر ها که تو شهر میشه طوفان شهابی دید.

اما بهترین بارش شهابی که مبتونم پیشنهاد کنم به دوستان بارش برساووشی هست در میانه تابستان. هوای خوب و بارش بالا. زمان اوج این بارش حول و حوش 20 مرداد و تعداد شهاب ها هم حول و حوش 100 تا 150 شهاب در ساعت. بیرون شهر برید در این شب راحت میتونید شهاب های زیادی ببینید.

Hamid2545
29-04-2015, 14:41
یه سوالی ذهن منو مشعول کرده
اونور کیهان چیه؟
بالاخره کیهان دارای مرز و کران هست.....

اگر منظور کل فضائی است که دارای ماده و انرژی و... خلاصه دورترین کهکشان ها و... باشد می توان گفت کرانه کیهان حدود 13 میلیارد سال نوری است.
ولی اگر منظور کل فضای لایتناهی باشد . من هم نمی توانم تجسم کنم حد و مرزی داشته باشد چون اگر فرض کنیم آخر و انتها داشته باشد و مثلا به دیواری مانعی و... ختم شود همواره این سوال پیش می اید انور دیوار چیست ؟ همانند بزرگترین عدد که اگر کسی عددی را به عنوان بزرگترین عدد معرفی کند همواره می توانیم . یک عدد ( مثلا 1) به ان اضافه کنیم و به عوان عدد بزرگتر نشانش دهیم و اعتراضی هم نمی تواند بکند .
با این حال در کیهان شناسی جدید صحبت از هندسه خاصی از فضا می کنتد که فضا ممکن است کروی و یا هذولی و... باشد در حالت کروی در فضا ( همانند روی زمین ) اگر روی یک خط مستقیم حرکت کنیم بالاخره به نقطه آغاز حرکت برمی گردیم و مسیری دایره ای را به جای خط مستقیم طی می کنیم ممکن است این مسئله هم درست باشد ولی تجسم ان برای عقل سلیم ( من همچین چیز عجیبی را به هیچ عنوان نمی توانم تجسم کنم ) ممکن نیست .

Stream
29-04-2015, 15:12
اگر منظور کل فضائی است که دارای ماده و انرژی و... خلاصه دورترین کهکشان ها و... باشد می توان گفت کرانه کیهان حدود 13 میلیارد سال نوری است.

این 13 میلیارد سال نوری از کجا اومد؟ قطر Observable universe فقط 93 میلیارد سال نوری است!

ولی اگر منظور کل فضای لایتناهی باشد . من هم نمی توانم تجسم کنم حد و مرزی داشته باشد چون اگر فرض کنیم آخر و انتها داشته باشد و مثلا به دیواری مانعی و... ختم شود همواره این سوال پیش می اید انور دیوار چیست ؟ همانند بزرگترین عدد که اگر کسی عددی را به عنوان بزرگترین عدد معرفی کند همواره می توانیم . یک عدد ( مثلا 1) به ان اضافه کنیم و به عوان عدد بزرگتر نشانش دهیم و اعتراضی هم نمی تواند بکند .
با این حال در کیهان شناسی جدید صحبت از هندسه خاصی از فضا می کنتد که فضا ممکن است کروی و یا هذولی و... باشد در حالت کروی در فضا ( همانند روی زمین ) اگر روی یک خط مستقیم حرکت کنیم بالاخره به نقطه آغاز حرکت برمی گردیم و مسیری دایره ای را به جای خط مستقیم طی می کنیم ممکن است این مسئله هم درست باشد ولی تجسم ان برای عقل سلیم ( من همچین چیز عجیبی را به هیچ عنوان نمی توانم تجسم کنم ) ممکن نیست .

این استدلال فقط به شرطی می تونه معتبر باشه که فرض کنیم جهان فلت و تخت است و نسبیت خاص هیچ اثری در مقیاس جهان نداره (در قدیم همین استدلال رو برای بی نهایت بودن زمین بکار می بردن). طبیعتا فلت بودن جهان مشخص نیست ولی بر اساس نسبیت خاص مشکلی نیست جهان محدود باشه، ولی انتهایی قابل دسترسی نداشته باشه.

تجسم توسط عقل سلیم معیار قضاوت درباره کیهان نیست. باید دید شواهد و دیتاهایی که بدست میان چی میگن. معیار قضاوت اونها هستن (وقتی دو جسم با 75 درصد سرعت نور از ما با فاصله 180 درجه دور میشن، نسبت به همدیگه با 96 درصد سرعت نور از هم دور میشن در حالی که تجسم عقل سلیم اینه که باید 1.5 برابر سرعت نور باشه. اینجاست که می فهمیم عقل سلیم ما قدرت تجسم این مفاهیم رو نداره).

Hamid2545
29-04-2015, 15:51
شرح دیدن یک ستاره متغیر
موقعی که بچه بودم در شهر خودمان ( خوانسار ) روی پشت بام می خوابیدید و شب ها ستاره های فراوانی می دیدیم همچنین راه شیری به وضوح دیده می شد(بگذریم که الان در همان خوانسار هم نصف قبل ستاره دیده نمی شود) یک شب ستاره ای دیدم که ابتدا یک نقطه کوچک بود و بعد یواش یواش بزرگ و بزرگتر می شد تا به آخرین درجه روشنائی و بزرگی می رسید و بعد شروع به کم نور شدن می کرد تا ناپدید شود و بعد از چند ثانیه دوباره رشد می کرد و... تا به حداکثر نوردهی می رسید ( فکر کنم کل دوره آن به 10 دقیقه هم نمی رسید ) من تا یک ساعت بیدار ماندم و مرتب این پدیده را می دیدم فردا به هرکس هم گفتم خندیدند و گفتند خیالات است ولی الان که فکر می کنم احتمالا تپ اختر و متغیرها هستند آیا حدس من درست است و یا نه ؟

Hamid2545
29-04-2015, 16:01

کاوشگر کپلر که سیاره های ماوراء منظومه شمسی را دنبال می کند سیاره های زیادی را رسد کرده که هم از زمین بسیار بزرگترند و هم چندیدن برابر زمبن آب دارند به گونه ای که روی آنها خشکی وجود ندارد( کل سطح سیاره یک اقیانوس یک پارچه از اب است ) و عمق ابهای آنها گاه به هزاران کیلومتر می رسد و این آب ها هم به صورت مایعند که صحبت بر سر این است که در چنان عمقی آب بقدری فشرده می شود که در دمای بالاتر از صفر ( البته در چنین اعماقی که نور نمی رسد بعید است دما بالاتر از صفر باشد )جامد شده و چگالی آن به چگالی آهن نزدیک می شود . در مقایسه با ان سیاره ها اصولا زمین را سیاره پر آبی نمی دانند .

Hamid2545
29-04-2015, 16:28

منظور شما از آتش خورشید و "خورشید به این کوچکی" و مقایسه آتش خورشید با آتش جنگل های عظیم و.... چیست ؟
دوست عزیز گویا شما از علم نجوم و از ماه و خورشیدو .... فضا و ستارگان هیچ اطلاعی ندارید سخنان من را دال بر بی ادبی و اهانت نگیرید با عرض معذرت می خواهم بگویم : اطلاعات شما از فضا و ماه و خورشید و... در حد اطلاعات یک بچه 7 ساله است ( البته در جامعه ما نظیر شما بسیارند )لطف کنید اطلاعات خود را در مورد نجوم بالاتر ببرید . آیا می دانید خورشید که به این کوچکی دیده می شود بیش از یک میلون برابر کل کره زمین است(یعنی کل زمین با همه اقیانوس ها و قاره ها و کشورهایش "بنابر این سطح خورشید صدها و هزاران میلون برابر همان جنگل های عظیم وسعت دارد)درمورد آتش خورشید(انرژی خورشید) باید بگویم گرما و نور عظیم خورشید حاصل تبدیل هیدروژن به هلیم ( فرایند همجوشی ) است که بیش از 5 میلیارد سال است ادامه داشته و حدود 5 میلیارد سال دیگر هم ادامه پیدا می کند(به زبان ساده ترمی توان گفت درخورشید درهرثانیه میلون ها بمب هیدروژنی منفجر می شود )
چه کسی گفته خورشید به دور زمین می چرخد؟یعنی چه ماه وخورشید خسته نمی شوند؟ .... این مورد را دیگر جواب نمی دهم خودتان بعد از بالا بردن معلومات عمومی اتان راجع به نجوم تحقیق کرده و بدست آورید .
بخاطر همین دیدگاه مردم ما راجع به نجوم از امروز تصمیم گرفتم یک سایت و یا وبلاگ ساخته و ازابتدائی ترین مفاهیم شروع کرده تا به موارد ... برسم

Hamid2545
29-04-2015, 17:37
سلام دوستان
سوال
کدام درسته ؟
با تشکر

پاسخ سوالات شما به پدیده ای به نام قفل کشندی مربوط می شود وقتی دو جرم تحت جاذبه خود به دور مرکز جرم مشترکشان می چرخند نیروی حاصل از جاذبه همانند ترمزی حرکت گردشی آنها را به دور خودشان کند می کند و به مرور زمان باعث می شود تا حرکت این اجرام به دور خودشان بقدری کم شود که در هر دور گردش به دور مرکز جرم یک دور هم به دور خودشان بچرخند و همواره یک رویشان به طرف هم باشد .
در سیستم هائی که یکی از این اجرام بسیار بزرگتر از جرم دیگر باشد و فاصله انها هم بقدر کافی کوچک باشد در مدت کمی حرکت دورانی جرم کوچک متوقف شده به طوری که در هر بار گردش به دور جرم بزرگتر (درواقع به دور مرکزجرمشان می چرخند ولی چون یکی از آنها بسیار بزرگتر است مرکز جرم جائی نزدیک مرکز جرم بزرگتر " و نه دقیقا در مرکز جرم بزرگتر" قرار دارد ) یک بار هم به دور خودش می چرخد و از این رو همواره یک طرفش به سمت جرم بزرگتر قرار می گیرد . این پدیده را "قفل کشندی" می نامند .
در مورد مجموعه ماه و زمین چون زمین از ماه بزرگتر است و فاصله انها هم بقدر کافی کم می باشد حرکت چرخشی ماه متوقف شده به طوری که ماه در هر بار گردش به دور زمین (در واقع مرکز جرم ماه و زمین که در جائی حدود یک سوم شعاع زمین از مرکز زمین "یعنی داخل زمین و نه مرکز زمین به فاصله حدودا 2100 کیلومتری مرکز زمین " قرار دارد ) یک بار هم به دور خودش می چرخد و از این رو تنها یک سمت ماه رو به زمین قرار دارد . در واقع جاذبه زمین یک برامدگی روی سطح ماه ایجاد کرده که به نام رشته کوه "......... " در ماه خوانده می شود . انرژی کاسته شده از کم شدن دوران ماه به دور خودش به حرکت ماه به دور زمین منتقل شده و باعث می شود ماه به طور منظم هر سال از زمین دورتر شود .
همین اثر روی زمین نیز مشاهده می شود بر اثر جاذبه ماه روی زمین حرکت چرخشی زمین به دور خودش کاهش یافته به طوری که سال به سال به شبانه روز اضافه می شود ( به مقدار بسیار بسیار جزئی ) در واقع در میلیاردها سال پیش شبانه روز ده ساعت بود و در میلیاردها سال اینده به 36 ساعت هم می رسد و این نتیجه اثر ماه روی زمین است . این اثر را امروزه به صورت جزر و مد دریاها ( که البته علاوه بر ماه خورشید هم در ان نقش دارد ) می توانیم ببینیم که همانند ترمزی گردش زمین به دور خودش را کند می کند .( از این رو قفل کشندی را قفل جزر و مدی هم می خوانند) در هر صورت چون زمین خیلی از ماه بزرگتر است این اثر روی ماه خیلی شدیدتر از زمین است ولی به معنای این نیست که روی زمین اثری نداشته باشد .
سیاره تیر هم بخاطر این پدیده همواره یک طرفش رو به خورشید است ولی مثالی که در آن اندازه دوجرم خیلی با هم تفاوت ندارند در مورد مجموعه دوتائی پلوتون و ماه بزرگش شارون است که موقع گشتن به دور مرکز جرمشان هر دو یک دور هم به دور خودشان می چرخند .

Hamid2545
29-04-2015, 17:51
در پست های 375# و 376# و 377# من سه سوال پرسیدم و گویا هنوز کسی به آنها جواب نداده این سوال ها از این جهت برای من مهم است که می خواهم معلومات نجومی خودم را راجع به اندازه گیری های ابتدائی ( با اندازه گیری دوره تناوب سیارات بخصوص زهره می توانیم فاصله زمین تا خورشید را محاسبه کرده و حداقل بفهمیم چگونه می شود اندازه گرفت و اندازه گیری فاصله زمین از خورشید سنگ بنای تمام اندازه گیری های ما می باشد ) آیا کسی می تواند به آنها جواب دهد ؟ منتظرم

Hamid2545
29-04-2015, 18:35
وقتی می گوئیم زمین به دور خورشید می چرخد تا حرکت انتقالی اش نیروی گریز از مرکزی بوجود بیاورد تا از سقوط روی خورشید جلوگیری کند و یا ماه به این دلیل به دور زمین می چرخد و... (صرف نظر از علت بوجود آمدن این پدیده )در این مورد پدیده نکاتی را متذکر می شوم .
1- جاذبه یک اثر متقابل بین دو جسم است که با فرمول [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بیان می شود که در آن m , M جرم دو جسم بوده و r فاصله آنها از هم و G ثابت جاذبه و F نیروی جاذبه است . نیروی وارد به هر دو جسم مساوی و لی شتاب حاصل از نیرو به جسم کوچکتر بیشتر است بنابر این تحت تاثیر همین نیرو جسم کوچکتر شتابی بزرگتر می گیرد .
2- این نیروی جاذبه با نیروی مرکز گرا ( یا همان گریز از مرکز)‌مطابق فرمول زیر خنثی می شود [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] که در آن m جرم جسم و v سرعت جسم و r فاصله از مرکز دوران و Fmp نیروی مرکز گرا می باشد .

3- با این توضیحات دو جسم که تحت تاثیر جاذبه هم قرار می گیرند برای جلوگیری از برخورد به همدیگر هر دو روی مرکز جرم مشترکشان می چرخند و این گفته که مثلا زمین دور خورشید می چرخد و یا ماه دور زمین در اصل باید به این صورت بیان شود که زمین و خورشید دور مرکز جرم مشترکشان و ماه و زمین هم دور مرکز جرم مشترکشان می چرخند .
4- در مثال های فوق مرکز جرم زمین و خورشید دقیقا در مرکز خورشید قرار ندارد ولی چون خورشید از زمین بسیار بزرگتر است این نقطه به مرکز خورشید بسیار نزدیک است .
5- مرکز جرم مجموعه زمین و ماه از مرکز زمین فاصله زیادتری دارد (حدود یک سوم شعاع زمین تا مرکز 2100 کیلومتری مرکز زمین )
6- در ستاره های دوتائی و مجموعه هائی که در آن جرم دوجسم با هم اختلاف زیادی ندارد در واقع مرکز جرم درست خارج از دو جسم می باشد به طوری که هر دو جسم دور همدیگر می گردند .
7- بنابر این هر موقع گفته می شود زمین دور خورشید می چرخد و... در واقع زمین( و همچنین بقیه سیارات) و خورشید دور مرکز جرمشان می چرخند و این مسئله باعث لرزش هائی در خورشید هم می شود از روی این لرزش ها توانستند سیاران ماوراء خورشیدی را که دور ستاره های دیگر می چرخند کشف کنند یعنی لرزش های ستاره بخاطر داشتن سیاره و چون این اثر در مورد سیاره های بزرگتر بسیار محسوس تر است فعلا سیاره های بزرگ را با این روش می توانند تشخیص دهند .

laser1
10-05-2015, 13:38
دوستان این سوال منو یه نگاه بندازید

mohsen_gh1991
24-08-2015, 10:45
دوستان جاذبه زمین تا چه فاصله ای برقراره؟

Iloveu-ALL
24-08-2015, 11:07

تا جو زمین
بالا تر از اون اجسام معلق میشن و یا نیاز به یه نیرو خارجی دارن برای حرکت

یه چیز دیگه هم هست:
جاذبه یا گرانشی که دو جسم نسبت به هم دارن. (جاذبه / دافعه)(قانون جهانی گرانش نیوتن)
اگه اشتباه نکنم تاثیری که زمین (و هر جسمی) روی سیارات دیگه میذاره بی نهایت باشه منتهی برای جسم های خیلی دور ، یک عددی خیلی خیلی کوچیک هستش

mohsen_gh1991
24-08-2015, 13:23
ارتفاع تقریبی جو چند کیلومتره؟

Iloveu-ALL
24-08-2015, 15:45

10هزار کیلومتر

جو زمین بالاترین بخش تشکیل‌دهندهٔ کرهٔ زمین است که مخلوطی از گازهایی از جمله نیتروژن (۷۸٪)، اکسیژن (۲۱٪)، آرگون (۰٫۹٪) و کربن دی‌اکسید (۰٫۰۳٪) است.
جو زمین از سطح زمین آغاز شده و تا ارتفاع ۱۰٫۰۰۰ کیلومتر (۶٫۲۰۰ مایل) ادامه می‌یابد و پنج لایهٔ اصلی تروپوسفر، استراتوسفر، مزوسفر، ترموسفر و اگزوسفر را در بر می‌گیرد. /ویکی‌پدیا

Mohammad Hosseyn
24-08-2015, 15:48

جو زمین

Babak
25-08-2015, 10:54

بسیار زیاد. واقعا حدش رو نمیدونم که ایا میشه از واژه بینهایت براش استفاده کرد یا نه.
برای روشن شدن اون موضوع جو بگم که ماهواره های زمین ثابت در ارتفاع تقریبی 36 هزار کیلومتری بدور زمین میگردن. خیلی بیشتر از جو 10 هزار کیلومتری. خود ماه هم داره دور زمین میگرده در فاصله تقریبی 380 هزار کیلومتر.
در واقع تا حدی میشه جسمی رو از زمین دور کرد که بمونه در مدار زمین ( و به عبارتی تحت تاثیر گرانش زمین باشه) که جرم دیگری ( مثلا ماه یا خورشید) بر اون نیرویی بیشتر وارد نکنه.

mohsen_gh1991
25-08-2015, 11:46
خیلی ممنون از دوستان
حالا یه سوال دیگه : بر فرض محال بگیم مریخ به همون فاصله 1000 کیلومتری زمین برسه. در این صورت میتونیم بگیم مریخ و زمین جذب هم میشن و بهم برخورد میکنن؟

mohsen_gh1991
26-08-2015, 11:21
خیلی ممنون از دوستان
حالا یه سوال دیگه : بر فرض محال بگیم مریخ به همون فاصله 1000 کیلومتری زمین برسه. در این صورت میتونیم بگیم مریخ و زمین جذب هم میشن و بهم برخورد میکنن؟
دوستان کسی نظری نداره؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
27-08-2015, 04:53
خیلی ممنون از دوستانحالا یه سوال دیگه : بر فرض محال بگیم مریخ به همون فاصله 1000 کیلومتری زمین برسه. در این صورت میتونیم بگیم مریخ و زمین جذب هم میشن و بهم برخورد میکنن؟سلام

در منظومه ی شمسی حرکت سیاره ها و قمرها و سیارکها تحت تاثیر جاذبه خورشید هست
یعنی مریخ و زمین ممکنه تحت تاثیر جاذبه خورشید طوری حرکت کنند که از کنار هم رد بشند اما به علت سرعت زیادشون جاذبشون نتونه بر سرعتشون غلبه کنه و جذب هم نشند و از بیخ گوش همدیگه رد بشند یعنی
البته ممکن هم هست تحت تاثیر جاذبه ی خورشید طوری حرکت کنند که به هم برخورد کنند
اگر در جائی از فضا بودند که دور از تاثیر قویِ اجرام دیگه بودند و تا حدی نزدیک بودند که همدیگر رو کم کم جذب کنند , اونوقت امکان برخورد مستقیم زیاد میشد
البته نمیدونم در اونصورت آیا مستقیم به سمت هم حرکت میکنند و به هم میخورند مثل دو تا آهنربای غیر هم نام و یا ابتدا دور همدیگه میچرخند ؟

Ghaioom
28-08-2015, 08:29
سلام

ستاره دنباله دار هر ساله رد میشه؟اینجوری شنیدم.
کی رد میشه؟
شهاب سنگ مدتیه زیاد دیدم. ولی ستاره دنباله دار نه. ستاره دنباله دار ادامه داره دگ. شهاب سنگ زود تموم میشه نه؟ منظورم وقتی رد میشه هست.

stabesh
28-08-2015, 08:35
سلام
بستگی به دنباله دارش داره بعضی ها ده ها سال طول میکشه تا دوباره نزدیک زمین بشن شهاب باران هم که آخر مرداد بود نمیدونم دنباله دار بعدی کی میاد ولی اگر اخبار سایت parssky رو دنبال کنید اونجا میگه

Babak
29-08-2015, 00:13
سلام

ستاره دنباله دار هر ساله رد میشه؟اینجوری شنیدم.
کی رد میشه؟
شهاب سنگ مدتیه زیاد دیدم. ولی ستاره دنباله دار نه. ستاره دنباله دار ادامه داره دگ. شهاب سنگ زود تموم میشه نه؟ منظورم وقتی رد میشه هست.

سلام سلام
همیشه تعدادی دنباله دار در اسمان هست که برای دیدنش نیاز به تلسکوپ داریم. منظورم از تلسکوپ انواع اماتوریشه.
هر چند سال یکبار دنباله داری که بشه با چشم غیر مسلح رصدش کرد در آسمون ظاهر میشه. لزوما نمیشه دمش رو دید و عموما فقط یه توده مه الود دیده میشه. ( دم دنباله دار ها کم نورتره و سخت تر از بخش گیسو (بخش اصلی دنباله دار) دیده میشه. حرکت دنباله دار آرامه. به شکلی که شاید در چند روز نشه تغییری در مکانش در آسمان تشخیص داد ( با چشم غیر مسلح البته) و چند روز تا چند ماه در آسمانه قابل رویت خواهد بود.
اون چیزی که شما در آسمان دیدید شهابه. شهاب سنگ تو آسمون دیده نمیشه. روی زمین دیده میشه. شهاب در لحظه ای دیده میشه و دنباله دار چندین روز. در واقع این دو پدیده هیچ ربط و شباهتی به هم ندارن.

Babak
29-08-2015, 00:23
خیلی ممنون از دوستان

همونطور که دوستمون گفتن کاملا مربوط هست به سرعت و جهت حرکتشون. بله هر چیزی اگه ثابت باشه فرضا و در فاصله نزدیک به زمین قرار بگیره جذب زمین میشه. اگر سرعت حرکتشون خیلی زیاد باشه از کنار هم رد میشن .
در حالت سوم در محدوده ای از سرعت در مدار هم قرار میگیرن ( دور هم میچرخن)
به طور واضح جواب سوالتون بله است.

Ghaioom
30-08-2015, 17:11
سلام
بستگی به دنباله دارش داره بعضی ها ده ها سال طول میکشه تا دوباره نزدیک زمین بشن شهاب باران هم که آخر مرداد بود نمیدونم دنباله دار بعدی کی میاد ولی اگر اخبار سایت parssky رو دنبال کنید اونجا میگه
هی من آخر مرداد بود میگفتم چقد شهاب بارون هست پس بگو! پس همیشه اون موقع شهاب بارونه!
من که نمیتونم خبراشو دنبال کنم. از بچه های سربازم :پی

سلام سلام
همیشه تعدادی دنباله دار در اسمان هست که برای دیدنش نیاز به تلسکوپ داریم. منظورم از تلسکوپ انواع اماتوریشه.
هر چند سال یکبار دنباله داری که بشه با چشم غیر مسلح رصدش کرد در آسمون ظاهر میشه. لزوما نمیشه دمش رو دید و عموما فقط یه توده مه الود دیده میشه. ( دم دنباله دار ها کم نورتره و سخت تر از بخش گیسو (بخش اصلی دنباله دار) دیده میشه. حرکت دنباله دار آرامه. به شکلی که شاید در چند روز نشه تغییری در مکانش در آسمان تشخیص داد ( با چشم غیر مسلح البته) و چند روز تا چند ماه در آسمانه قابل رویت خواهد بود.
اون چیزی که شما در آسمان دیدید شهابه. شهاب سنگ تو آسمون دیده نمیشه. روی زمین دیده میشه. شهاب در لحظه ای دیده میشه و دنباله دار چندین روز. در واقع این دو پدیده هیچ ربط و شباهتی به هم ندارن.
ممنون.
شما نمیتونی خبرشو ببینی بگی کی میاد ببینیمش؟
گفتین که شاید نشه تغییری در مکانش تشخیص داد اینجوری که نمیشه فهمید کدومه!

Hamid2545
01-09-2015, 01:36

اگر می خواهیم بدانیم جاذبه زمین تا چه فاصله ای برقراره فرض کنیم جسمی در فاصله مشخصی از زمین قرار دارد می خواهیم ببینیم این جسم چقدر باید از زمین دور شود تا جاذبه زمین روی آن تقریبا به صفر برسد :
همانطور که در پست 643 توضیح دادم طبق قانون جاذبه عمومی نیوتن مقدار جاذبه بین دو جسم ( در اینجا کره زمین و جسمی دیگر که مثلا دارد از زمین دور می شود ) از فرمول [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به دست می آید . مقدار شتاب جاذبه یعنی شتابی که به جسم m تحت تاثیر نیروی جاذبه F وارد می شود بدست آوریم ( که در اینجا g نامیده می شود ) طبق قانون دوم نیوتن داریم : F=mg
با جاگذاری در فرمول جاذبه عمومی( [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ) بدست می آوریم :
g=GMe/(Re+h)^2
( یعنی "Re+h" به توان 2 که در اینجا Reشعاع زمین و Me جرم زمین است و G ثابت گرانش و h ارتفاع از سطح زمین و F هم نیروی جاذبه ای است که از طرف زمین به جسم وارد می شود)
با توجه به این که مقدار G=6/67*10^-11(ثابت گرانش" G"برابر است با 6/67 ضرب در 10 به توان منهای 11 )و مقدار Me=5.98*10^24 (جرم زمین "Me" برابر است با 5.98 ضربدر10به توان 24 کیلوگرم )
با جاگذاری مقادیر "G" و "Me" بدست می آوریم :
g=(3.988*10^14)/(Re+h)^2 و یا ساده تر g=(4*10^14)/H^2
که در اینجا H=h+ Re در فواصل خیلی دور از زمین می توانیم از شعاع زمین صرف نظر کرده و H را فاصله از زمین در نظر بگیریم .
بقیه عملیات ریاضی را به عهده خود شما می گذارم . اگر کمی با ریاضی و فیزیک آشنا باشید می دانید این سوال جواب قطعی ندارد هر چه فاصله از زمین دورتر شود مقدار نیرو به سمت صفر میل می کند ولی هرگز صفر نمی شود بلکه آنقدر کوچک می شود که می توانیم از آن صرف نظر کنیم .
به عنوان مثال اگر قرار باشد نیروی جاذبه زمین 100 برابر کمتر شود مقدار "g" که در سطح زمین حدود 10 است باید 1. شود پس فاصله از سطح زمین باید حدود 56800 کیلومتر شود و اگر قرار باشد 1000 برابر کمتر شود مقدار "g" باید 01. شود پس فاصله از سطح زمین باید 193000 کیلومتر شود و در جائی که ماه است جاذبه زمین نسبت به سطح زمین ( فاصله ماه از زمین را 380000 کیلومتر در نظر می گیریم ) مقدار g=.002679 یا حدودا 3700 برابر کمتر می شود . ولی همچنان که می بینیم جاذبه زمین ماه را در چنگال خود دارد و ماه مجبور است دور زمین بچرخد .
در اینجا در بحث مربوط به جاذبه لازم است چند نکته را تذکر دهم .
1- نیروی جاذبه نیروئی دو طرفه است و بین هر دو جسم که دارای جرم ( چه کم باشد چه زیاد ) اعمال می شود و این نیرو در هر دو مورد مساوی است بنابر این همچنان که زمین جسم کوچکی همچون سیب را با نیروی یک نیوتن به سمت خود می کشد سیب نیز زمین را با همان نیروی یک نیوتن به سمت خود می کشد ولی نظر به جرم بسیار بسیار عظیم زمین در مقابل سیب این نیرو نمی تواند به زمین شتاب قابل توجهی بدهد اگر چه این شتاب صفر نیست .
2- در مورد اجسام کوچک و معمولی ( مثلا دو نفر انسان با جرم تقریبی هر کدام 100 کیلوگرم این نیرو وجود دارد ولی بقدری کم است که در روی زمین با وجود جاذبه زمین و نیروهای دیگر " همچون اصطکاک و... " بهیچ وجه قابل مشاهده نیست )
3- نیروی جاذبه ربطی به هوا و فشار جو و محیط مادی ندارد . بنابراین در فضا هیچ فرقی با روی زمین ندارد . در ارتفاع حدود 1000 کیلومتری که دوست ما اشاره کرد و در آنجا هواتقریبا وجود ندارد جاذبه زمین حدود 24 درصد کاهش پیدا می کند . اگر ما داخل ماهواره ای در این ارتفاع باشیم باز هم احساس بی وزنی کامل می کنیم و این به هوا و خلا ربطی ندارد جاذبه زمین هم در آنجا تمام نمی شود .( در ارتفاع زمین ثابت 36500 کیلومتری جاذبه یک پنجم می شود ولی صفر نمی شود )
4- علت احساس بی وزنی این است که نیروی جاذبه زمین با نیروی گریز از مرکز حاصل از گردش ماهواره به دور زمین خنثی می شود و بنابراین اجسام در ماهواره احساس بی وزنی می کنند .
5- بنابراین نیروی جاذبه زمین روی ماه و اجسام موجود روی ماه هم با نیروی گریز از مرکز ناشی از گردش ماه خنثی می شود ولی اجسام احساس بی وزنی نمی کنند چون در اینجا جاذبه کره ماه روی آنها اثر می کند که هرچند 1/6 جاذبه زمین است ولی قابل توجه است. اما جرم ماهواره بسیار بسیار کمتر از ماه است این است که خود ماهواره نمی تواند جاذبه قابل توجهی ایجاد کند .
6 - نکته بسیار مهم در اینجا این است که جاذبه اجسام کروی مانند سیارات و ستاره ها و... به گونه ای عمل می کنند که انگار جرم تمام جسم در مرکزش جمع شده است پس منظور از فاصله در اینجا فاصله از مرکز جسم است ( در مورد بقیه اجسام مرکز جاذبه در حقیقت گرانیگاه آن جسم است که از طریق ریاضی قابل محاسبه است )
7- در این پست من مقدار شتاب جاذبه "g" و مقایسه آن با مقدارش در سطح زمین"9.8 یا همان 10 " پرداختم و برای محاسبه نیروی وارده باید جرم جسم را در g بدست آمده ضرب کنید .
8- پس دیده می شود اگر کمی به فرمول های فیزیک و محاسبات ریاضی آشنا باشید دیگر همچین سوالهائی نمی پرسید که
جاذبه زمین تا کجا ادامه دارد ؟ و تصور کنید جائی که هوا تمام می شود جاذبه هم تمام می شود و....

Hamid2545
01-09-2015, 02:04
سلام

در منظومه ی شمسی حرکت سیاره ها و قمرها و سیارکها تحت تاثیر جاذبه خورشید هست
یعنی مریخ و زمین ممکنه تحت تاثیر جاذبه خورشید طوری حرکت کنند که از کنار هم رد بشند اما به علت سرعت زیادشون جاذبشون نتونه بر سرعتشون غلبه کنه و جذب هم نشند و از بیخ گوش همدیگه رد بشند یعنی
البته ممکن هم هست تحت تاثیر جاذبه ی خورشید طوری حرکت کنند که به هم برخورد کنند
اگر در جائی از فضا بودند که دور از تاثیر قویِ اجرام دیگه بودند و تا حدی نزدیک بودند که همدیگر رو کم کم جذب کنند , اونوقت امکان برخورد مستقیم زیاد میشد
البته نمیدونم در اونصورت آیا مستقیم به سمت هم حرکت میکنند و به هم میخورند مثل دو تا آهنربای غیر هم نام و یا ابتدا دور همدیگه میچرخند ؟

سیارات منظومه شمسی همچون زمین و مریخ میلیاردها سال است با نظم دقیقی که در اینجا فرصت ندارم توضیح دهم در مدارشان حرکت می کنند و اگر قرار بود تعغیری در وضعیت انها بشود همان اوائل اتفاق افتاده بود بنابراین فاصله زمین از مریخ هرگز از 60 میلون کیلومتر کمتر نمی شود و هرچه در هرکجا گفته شود شبه علم و غیر واقعی است .
مگر توسط عامل واقعا عجیب و غیر واقعی که ان هم کسی بدون مدارک و شواهد هرگز نمی تواند ادعا کند

Hamid2545
01-09-2015, 02:12
سلام دوستان

منظور از جابجا شدن چیست ؟ خورشید و منظومه شمسی هر 250 میلون سال به دور مرکز کهکشان یک دور کامل می زنند همچنان کل کهکشان راه شیری همراه با تمام ستاره ها و سیاره هایش به سمت کهکشان اندرومدا حرکت می کنند و.... کل کهکشان ها طبق قانون هابل از هم دور می شوند . منظور کدام حرکت است ؟
نظر به این که حرکت امری نسبی است بدون مشخص کردن مبدا حرکت نمی توان تعریف دقیقی از حرکت ارائه کرد .

Hamid2545
01-09-2015, 02:14
سلام
عده ای عقیده دارند که:
نظر شما چی هست ؟

کاملا صحیح است

Hamid2545
01-09-2015, 02:17
سلام 2تا سوال داشتم:
2- چند وقت پیش یه چیز ستاره مانند دیده بودم داشت حرکت میکرد بعد حدود 20-30 ثانیه حرکت کردن خاموش شد سرعتش هم زیاد نبود (مثل شهاب سنگ نبود چون اون یه لحظه میاد میره) اون چی بود؟

احتمالا ماهواره بود شاید هم هواپیمائی با چراغ روشن بوده که به دلائلی از دید خارج شد .

MOHAMMAD_ASEMOONI
01-09-2015, 11:29
کاملا صحیح استسلام
نشکر از نظرتون
بنده این عقیده رو دارم که بی شک تراکم استخوانهاشون کم میشه اما مشکلی براشون به وجود نمیاره چون قراره در همون جاذبه ی ضعیف زندگی کنند
یعنی با وجود کم شدن تراکم استخوانهاشون اما زندگی در مریخ براشون مشکلی ایجاد نمیکنه
مشکل وقتی پیش میاد که با همون تراکم کم شده برگردند به زمین که جاذبه اش بیشتر از مریخه . چون وزنشون و فشار روی استخوانهاشون زیاد میشه
در ماه هم که جاذبه ش یک ششم زمین هست تراکم استخوانهاشون خیلی کم میشه اما زندگی با همون استخوانهای کم تراکم در ماه مشکلی ایجاد نمیکنه چون وزن و فشار روی استخوانها هم یک ششم میشه

Hamid2545
01-09-2015, 20:28
سلام
نشکر از نظرتون
بنده این عقیده رو دارم که بی شک تراکم استخوانهاشون کم میشه اما مشکلی براشون به وجود نمیاره چون قراره در همون جاذبه ی ضعیف زندگی کنند
یعنی با وجود کم شدن تراکم استخوانهاشون اما زندگی در مریخ براشون مشکلی ایجاد نمیکنه
مشکل وقتی پیش میاد که با همون تراکم کم شده برگردند به زمین که جاذبه اش بیشتر از مریخه . چون وزنشون و فشار روی استخوانهاشون زیاد میشه
در ماه هم که جاذبه ش یک ششم زمین هست تراکم استخوانهاشون خیلی کم میشه اما زندگی با همون استخوانهای کم تراکم در ماه مشکلی ایجاد نمیکنه چون وزن و فشار روی استخوانها هم یک ششم میشه

خیلی ممنون به نکته جالبی اشاره کردید که در حین سادگی خودم هم بهش توجه نکرده بودم .
با این حساب در صورتی که تعدادی انسان ها مانند ما را به سیاراتی که بتوانند در آن زندگی کنند بفرستند و بعد از ده ها و صدها و... نسل تعدادی از آنها به زمین برگردند در صورتی که در سیاراتی با گرانش کمتر از زمین زندگی می کردند از ما ضعیفترند و در صورتی که در سیاراتی با گرانش بزرگتر از زمین زندگی می کنند از ما قوی تر می شوند . با این فرض که شرایط زندگی ( کیفیت تغذیه و کار و ورزش و... تقریبا مشابه زمین باشد ) حال این که اصولا زندگی در سیاره ای که در کمربند حیات ستاره اش قرار دارد و به جرم و گرانش سیاره هم بستگی دارد سیارات کوچک به دلیل این که نمی توانند جوی نگه دارند نمی توانند میزبان حیات باشند و سیارات بسیار بزرگ هم سیارات گازی مملو از هیدروژن و هلیم و... گازهای سمی هستند . به هرحال منظور از بزرگتر و یا کوچکتر از زمین در حدی است که بتوانند میزبانی حیات را پذیرا باشند و یا به صورت مصنوعی همچون شهرک های گلخانه ای و...

Hamid2545
01-09-2015, 20:44
سلام دوستان

یه سوالی از دوران دبیرستان از موقعی که می خوندیم موقع پرتوزایی هسته اتم یک الکترون از نوترون کنده میشه و نوترون تبدیل به پروتون میشه(شیمی سال دوم)ذهن منو درگیر خودش کرده از خیلیام پرسیدم،معلم فیزیک گفت بخش شیمیایش تو حوزه اطلاعات من نیست معلم شیمی هم میگفت بخش فیزیکیشو نمی دونه،حالا که دانشگاه اومدم از استاد شیمی هم پرسیدم(چون در مورد مسایل فیزیکی هم زیاد صحبت می کرد فکر می کردم بدونه)گفت نمی دونه...

برعکس این اتفاق هم می افته ؟ یعنی ممکنه اگه یه جاذبه خیلی قوی به وجود بیاریم الکترونای یه اتم به پروتوناش بچسبن و همش بشه نوترون ؟ مصلا توی سیاهچاله ها یا داخل اون نقطه ای که میگن بعدش با انفجار بیگ بنگ همه دنیا ازش درست شده ؟
استاد شیمیمون می گفت:

خوب منم اینو می دونستم ولی وقتی موقع پرتوزایی یه نوترون تبدیل به پروتون و الکترون میشه چرا برعکسش نباید اتفاق بی افته ؟(بر اساس کتاب فیزیک سال چهارم که دقیقا میگفت نوترون=الکترون+پروتون(البت به جای مساوی فلش بود من الآن فلش نداشتم) البته توی همون کتاب فیزیک گفته بود پروتون هم می تونه موقع پرتوزایی تبدیل به پوزیترون و نوترون بشه که باعث شد کمی گیج بشم و به نظریم(!) شک کنم

حدث می زنم اگه یه همچین اتفاقی بی افته(تبدیل شدن همه اتم(حالا هر اتمی که می خواد باشه)به نوترون)اون نوترون خالص تولید شده به خاطر جاذبه وحشتناکی که داره همش همه بخشای خودشو جذب کنه و به شکل یه مایع خیلی پر تحرک و روون در بیاد(فکر می کنم به این خاطر باید روون باشه که هیچ جاذبه ی کلونی نداره)

اگه این تخیلات من خیلی دور از وافعیت بود خواهشا پیش خودتون بهش نخندین اینا حاصل چندین ساعت فکر کردن منه که گاهی اوقات از حدف اصلی که به خاطرش کتاب و باز می کردم دورم می کرد،مثلا کتاب شیمی یا فیزیکو باز می کردم میرفتم تو این فکرا بعد دو سه ساعت می گذشت می دیدم ای بابا هیچی برا امتحان فردا نخوندم،دیگه هم وقتی برام نمونده !

خیلی ببخشید با این که سوال جالبی بود ولی فکر کنم جای مطرح کردن این سوال در قسمت پرسش و پاسخ نجومی نباشد و این سوال بهتر است در قسمت فیزیک اتمی مطرح شود . در هر ضورت درست همون است که با یک پروتون و الکترون نمی توان نوترون ساخت ذرات دیگری هم وجود دارند . منظور از این که در کتاب فیزیک سال چهارم که دقیقا میگفت نوترون=الکترون+پروتون این بود که در مورد ذرات دیگر نمی خواست توضیح دهد و بهتر بود می گفت تقریبا

Hamid2545
01-09-2015, 20:50
در صورتیکه فکری برای گرمایش جهانی نشه، روزی باد خورشیدی و قبل از آن اشعه فرابنفش عبور خواهد کرد.....
در صورتیکه این اتفاق رخ بده، در مدت کوتاهی حیات روی کره زمین نابود کامل خواهد شد، قبل از نابودی حیات، اتفاقاتی می افتد که نشانده زمینه برای نابودی حیات روی زمین است...

مثلآ عقرب ها سبز رنگ میشوند...حشرات و زنبورهای عسل دیوانه وار حرکت میکنند...انسانهایی با ظاهر های عجیب بدنیا می آیند، مثلآ چند دست و پا، تک چشم و.....دلیل این قضیه فزونی بیش از حد پرتو فرابنفشه...چون نابود کننده ساختار دی ان ای هست...همچنین غیر از انسان، اکثریت موجودات این امواج را میبینند.....

البته قبل از اینکه این اتفاق ها بیوفته زمین دو قطبی آب و هوایی خواهد شد...یه طرفش یخ خواهد زد...یه طرفش گرم خواهد بود...

قسمت آبی لایه اوزون در حال سوراخ شدنه.....

بر اساس کدام منطق علمی این پیش بینی ها صورت گرفته ( سبز شدن عقرب ها چه ارتباطی با از بین رفتن لایه ازن و.... دارد ) لطفا منبع این اطلاعات را ذکر کرده تا دلیلش را بهتر بدونیم .

Hamid2545
01-09-2015, 21:33
این را هم اضافه کنم که سوالاتی در باره ی مذهب را این جا نگویید
ممنون

ممنون می شم بگوئید سوالات در مورد مذهب را کجا بگوئیم ؟

Hamid2545
01-09-2015, 21:36
با سلام
دوستان یکی از فامیلای ما سنگی رو پیدا کرده که زمین شناس گفته شهاب سنگ وزنش 85 گرم هست میخواستم بدونم میتونه بفروشش؟
اگر میشه چقدر قیمتش؟
لطفا راهنمایی بفرمایید خیلی فوریه
بهترین راه این است که خارج از کشور ببرید و آنجا هر کاری خواستید بکنید ؟ دم گمرک به یک تکه سنگ کاری ندارند ؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
01-09-2015, 22:44
منظور از جابجا شدن چیست ؟
خورشید و منظومه شمسی هر 250 میلون سال به دور مرکز کهکشان یک دور کامل می زنند همچنان کل کهکشان راه شیری همراه با تمام ستاره ها و سیاره هایش به سمت کهکشان اندرومدا حرکت می کنند و.... کل کهکشان ها طبق قانون هابل از هم دور می شوند .
منظور کدام حرکت است ؟
نظر به این که حرکت امری نسبی است بدون مشخص کردن مبدا حرکت نمی توان تعریف دقیقی از حرکت ارائه کرد .سلام
ممنون از پاسختون
منظورم تغییر مکانش نسبت به جایِ یک سال پیشش هست

MOHAMMAD_ASEMOONI
01-09-2015, 22:54
ممنون می شم بگوئید سوالات در مورد مذهب را کجا بگوئیم ؟سلام

بحث و گفتگو و تبادل نظر در مورد دانش الهیات و دین و معنویات و مذهب در این سایت ممنوع هست
در نت سایتهای زیادی هست

MOHAMMAD_ASEMOONI
01-09-2015, 23:08
با سلام
دوستان یکی از فامیلای ما سنگی رو پیدا کرده که زمین شناس گفته شهاب سنگ وزنش 85 گرم هست
میخواستم بدونم میتونه بفروشش؟
اگر میشه چقدر قیمتش؟لطفا راهنمایی بفرمایید خیلی فوریهسلام
گرچه این سوال 4 سال پیش مطرح شده اما کهنه شدنی نیست و دائماً شهاب سنگ میریزه روی زمین و مردم پیدا میکنند و میفروشند
در نت سایتهایی هست که راهنمائی کرده چطوری پی ببرید به نوع شهاب سنگتون و قیمتش رو بدونید
مثل این سایت
این هم بازار اینترنتی شهاب سنگ
در این سایت هم شهاب سنگ میخرند
یک فیلم مستند هم دیدم که گفت شهاب سنگ یک کیلوئی ممکنه 1000 دلار ارزش داشته باشه

Ar@m
01-09-2015, 23:19
سلام
نشکر از نظرتون
فکر نمیکنم به این سادگی باشه. وقتی تراکم استخوانی کم میشه استخوان ها آسیب پذیرتر میشن از اونطرف وقتی جاذبه کمتر باشه شتاب ضربه ها بیشتر میشه یعنی این انسان هایی که روی مریخ زندگی میکنن آسیب پذیرترن بعلت تراکم پایین استخوان و از طرف دیگه در معرض ضربه هایی با قدرت و شتاب بیشترن پس احتمال آسیب و مرگ و میرشون بیشتره.
البته سوال خیلی تخیلیه : دی

MOHAMMAD_ASEMOONI
01-09-2015, 23:31
خیلی ممنون
به نکته جالبی اشاره کردید که در حین سادگی خودم هم بهش توجه نکرده بودم .
با این حساب در صورتی که تعدادی انسان ها مانند ما را به سیاراتی که بتوانند در آن زندگی کنند بفرستند و بعد از ده ها و صدها و... نسل تعدادی از آنها به زمین برگردند در صورتی که در سیاراتی با گرانش کمتر از زمین زندگی می کردند از ما ضعیفترند و در صورتی که در سیاراتی با گرانش بزرگتر از زمین زندگی می کنند از ما قوی تر می شوند .
با این فرض که شرایط زندگی ( کیفیت تغذیه و کار و ورزش و... تقریبا مشابه زمین باشد ) حال این که اصولا زندگی در سیاره ای که در کمربند حیات ستاره اش قرار دارد و به جرم و گرانش سیاره هم بستگی دارد سیارات کوچک به دلیل این که نمی توانند جوی نگه دارند نمی توانند میزبان حیات باشند و سیارات بسیار بزرگ هم سیارات گازی مملو از هیدروژن و هلیم و... گازهای سمی هستند .
به هرحال منظور از بزرگتر و یا کوچکتر از زمین در حدی است که بتوانند میزبانی حیات را پذیرا باشند و یا به صورت مصنوعی همچون شهرک های گلخانه ای و...سلام
ممنون از درج نظرتون
بله منظور بنده هم همون زندگی (به قول شما) گلخانه ای هست وگرنه سیاره ای با شرایط زمین که جو قابل زندگی داشته باشه هنوز توی کل کیهان هم پیدا نشده و اگر هم بشه , برای رسیدن بهش باید انقلاب عظیمی در دانش حمل و نقل به وجود بیاد
بشر اگر زیرآب خودش رو با دست خودش نزنه و دنیا هم به پایان نرسه , در آینده ی نه چندان دور در گلخانه های ماه و مریخ زندگی خواهد کرد و چه بسا عده ای همونجا هم به دنیا بیان و بمیرند
البته تا حالا کسی خارج از زمین به دنیا نیومده و نمرده اما اگر چنین چیزی اتفاق بیافته یکی از آیاتِ یکی از کتابهائی که گفته میشه آسمانی هست به چالش میافته چون گفته همه در زمین به دنیا میان و در زمین هم میمیرند و در زمین هم برانگیخته میشند
دیگه دنبالش رو نیارین چون این حرفها اینجا میره زیر تیغ حذف
:20:

Hamid2545
02-09-2015, 08:58
[QUOTE=MOHAMMAD_ASEMOONI;8701705]سلام
گرچه این سوال 4 سال پیش مطرح شده اما کهنه شدنی نیست و دائماً شهاب سنگ میریزه روی زمین و مردم پیدا میکنند و میفروشند
در نت سایتهایی هست که راهنمائی کرده چطوری پی ببرید به نوع شهاب سنگتون و قیمتش رو بدونید
مثل این سایت
این هم بازار اینترنتی شهاب سنگ
در این سایت هم شهاب سنگ میخرند
یک فیلم مستند هم دیدم که گفت شهاب سنگ یک کیلوئی ممکنه 1000 دلار ارزش داشته باشه[/QUOT

اینها که سایت های خارجی است. در ایران به چه طریقی می توانیم برای شهاب سنگ ها مشتری پیدا کنیم و بفروشیم . آیا مثل اشیاء عتیقه این هم به میراث فرهنگی تعلق دارد و خرید و فروش و خارج کردنش ممنوع است یا نه . لطفا در مورد مسائل قانونی در این خصوص توضیح دهید و اگر هیچ منع قانونی ندارد پس کجا و به کی می توانیم بفروشیم .
لازم به ذکر است که خود من نه شهاب سنگ دارم و نه کسی را می شناسم شهاب سنگ داشته باشد ولی برای دانستن موضوع بد نیست اطلاعاتی داشته باشیم . شاید روزی شهاب سنگی پیدا کردیم .

MOHAMMAD_ASEMOONI
02-09-2015, 17:25
فکر نمیکنم به این سادگی باشه.
وقتی تراکم استخوانی کم میشه استخوان ها آسیب پذیرتر میشن از اونطرف وقتی جاذبه کمتر باشه شتاب ضربه ها بیشتر میشه یعنی این انسان هایی که روی مریخ زندگی میکنن آسیب پذیرترن بعلت تراکم پایین استخوان و از طرف دیگه در معرض ضربه هایی با قدرت و شتاب بیشترن پس احتمال آسیب و مرگ و میرشون بیشتره. البته سوال خیلی تخیلیه : دیسلام
تشکر از نظرتون
اجازه بدین جاذبه رو بررسی کنیم
هر جا جاذبه باشه قوانین جاذبه حکمفرما هست اونجا
قوانین جاذبه هم مثل بقیه ی قوانین جهان هستی ثابت و تغییرناپذیر هست
انسان باهوشی به نام نیوتون جاذبه و قوانینش رو کشف کرد
کاری به فرمولهای محاسبه ی مقدار جاذبه و شتابش و سرعت تحت تاثیر جاذبه نداریم فعلاً . فقط رفتار اجسام در قلمرو حکمفرمائی جاذبه رو بررسی میکنیم:
فرض کنین در زمین یک نفر میتونه حدود نیم متر بپره هوا و برگرده به سطح زمین بر اثر کشش جاذبه
وقتی برمیگرده زمین و میخوره به زمین صدمه نمیبینه
در ماه که جاذبه یک ششم هست , همون فرد میتونه 3 متر بپره هوا و برگرده به سطح ماه تحت تاثیر جاذبه ماه بدون اینکه صدمه ببینه
2 سوال پیش میاد:
اول- چرا در ماه 3 متر میتونه بپره بالا ؟
جواب : چون جاذبه یک ششم هست پس وزنش میشه یک ششم در حالیکه قدرت عضلاتش برابر با سطح زمین هست پس راحت شش برابر زمین میپره بالا
دوم- چرا وقتی در ماه از ارتفاع 3 متری میافته روی زمین صدمه نمیبینه ؟
جواب :
چون شتاب جاذبه ماه یا همون کشش جاذبه ی ماه بسیار کمتر از زمین هست و سرعت گرفتنش (شتابش) یک ششم زمین هست و وقتی به سطح ماه میخوره همون مقدار بهش فشار میاد که در افتادن از ارتفاع نیم متری در زمین
یعنی سرعت برخوردش به سطح ماه از ارتفاع 3 متری تقریباً برابر هست با سرعت برخوردش به زمین از ارتفاع نیم متری
اما اگر قرار باشه در کره ی ماه به صورتِ معمولی زندگی کنه عظلات بدنش کم کم تحلیل میره و استخوانهاش هم پوک میشه
یعنی کم کم قدرت پَرشش کم میشه و قدرتِ تحملِ استخوانهاش هم کمتر میشه و همزمان ارتفاع پرش هم کمتر میشه پس سرعت برخوردش به سطح ماه هم کمتر میشه و باز هم صدمه نمیبینه
حالا یک سوال دیگه پیش میاد:
پس چرا عده ای در زمین میرسند به مرحله ای از پوکی استخوان میرسند که از ارتفاع 20 سانتی هم که بپرند پائین استخوانشون میشکنه ؟؟؟!!!
جواب :
این دیگه بیماری هست و علتش مصرف داروهائی مثل کورتون یا تغذیه ی بد یا بیماری ژنتیکی یا پیری هست

MOHAMMAD_ASEMOONI
04-09-2015, 15:30
اینها که سایت های خارجی است.
در ایران به چه طریقی می توانیم برای شهاب سنگ ها مشتری پیدا کنیم و بفروشیم .
آیا مثل اشیاء عتیقه این هم به میراث فرهنگی تعلق دارد و خرید و فروش و خارج کردنش ممنوع است یا نه .
لطفا در مورد مسائل قانونی در این خصوص توضیح دهید و اگر هیچ منع قانونی ندارد پس کجا و به کی می توانیم بفروشیم . لازم به ذکر است که خود من نه شهاب سنگ دارم و نه کسی را می شناسم شهاب سنگ داشته باشد ولی برای دانستن موضوع بد نیست اطلاعاتی داشته باشیم .
شاید روزی شهاب سنگی پیدا کردیم .سلام

این سایتها رو ببینین
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] d8%a8%20%d8%b3%d9%86%da%af

MOHAMMAD_ASEMOONI
15-12-2015, 05:05
خیر، سرگیجه احساس نمی کنه چون اطلاعاتی که از سنسورهای حرکتی به مغز می رسه ثابت است.
سرگیجه ارتباطی با دیدن نداره (شما بچرخید و چشم هاتون رو ببندید باز هم سرگیچه می گیرید).
اگه سنسورهای حرکتی بدن رو بی حس کنید (با تزریق یا حتی پماد میشه این کار رو کرد) دیگه کلا هر طوری شما رو بچرخونند سرگیجه رو حس نخواهید کرد.
البته در اون شرایط چیزهای دیگه ای حس می کنه، چون جاذبه ای که به سر وارد میشه حدود 7-8 درصد کمتر از جاذبه ای است که به پا وارد میشه.
سلام
این آدم روی اون سیاره با قطر 100 متر که داره با سرعتِ 10 هزار دور در ثانیه دور خودش میچرخه , اگر از خط اِستوا کمی حرکت کنه به سمتِ محور چرخش (قطب) , اونقدر سنگین میشه که از پا میافته و اگر چهار دست و پا و سینه خیز باز هم ادامه بده وزنش اونقدر زیاد میشه که میچسبه به زمین و حتی نمیتونه تکون بخوره و بالاخره میمیره مگر اینکه بتونه دوباره برگرده نزدیک خط استوا
علتش همونطور که میدونین اینه که هر چه بره به سمت قطب , اثر گریز از مرکزِ ناشی از چرخش کمتر و کمتر میشه و اثر جاذبه بر بدنش بیشتر و بیشتر میشه و وزنش اونقدر زیاد میشه که دیگه عضلات بدنش به سختی قادر به حرکت دادن بدنش هست
برای همین هست که همه ی کشورها سعی میکنند موشکهای فضائی رو از نزدیکترین جا به خط استوا پرتاب کنند تا اثر گریز از مرکز ناشی از چرخش زمین باعث بشه که موشک با سوخت کمتر و قدرت بیشتر و بار بیشتر از جاذبه ی زمین فرار کنه و به مدار مورد نظر برسه .
امریکا از فلوریدا پرتاب میکنه و روسیه از قزاقستان اگر اشتباه نکنم

MOHAMMAD_ASEMOONI
15-12-2015, 05:25
سلام دوستان
امروز در روزنامه ی "الوطن" کویت این خبر رو خوندم (کلیپ اعتراف کارگردان امریکائی در مورد دروغ بودنِ فرود در ماه )
کارگردان مشهور امریکائی استانلی کوبریک که در مارس 1999 از دنیا رفت , 3 روز قبل از مرگش یک مصاحبه انجام داده و اعتراف کرده که سفر به ماه دروغ بود و خودش فیلم رو ساخته و خواسته تا 15 سال بعد ار مرگش این مصاحبه فاش نشه !!!!
حالا بعد از 15 سال فاش شده
عجیبه که در هیچ کانال فارسی یا عربی یا غربی چیزی نگفتند در این مورد
نظرتون چیه ؟

M o h a m m @ d
15-12-2015, 09:00
سلام دوستان
امروز در روزنامه ی "الوطن" کویت این خبر رو خوندم (کلیپ اعتراف کارگردان امریکائی در مورد دروغ بودنِ فرود در ماه )
کارگردان مشهور امریکائی استانلی کوبریک که در مارس 1999 از دنیا رفت , 3 روز قبل از مرگش یک مصاحبه انجام داده و اعتراف کرده که سفر به ماه دروغ بود و خودش فیلم رو ساخته و خواسته تا 15 سال بعد ار مرگش این مصاحبه فاش نشه !!!!
حالا بعد از 15 سال فاش شده
عجیبه که در هیچ کانال فارسی یا عربی یا غربی چیزی نگفتند در این مورد
نظرتون چیه ؟
سلام
محمدجان موارد مرتبط با سفر به ماه در تایپیک خودش بزنید تبادل نظر در مورد سفرهای انسان به مــــاه ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

MOHAMMAD_ASEMOONI
14-02-2016, 22:34
سلام دوستان
اگر زمین در فضا تنها بود و دور خودش هم نمیچرخید , اگر یک ماهواره بفرستیم به مدار آیا دور زمین میچرخه ؟
1- بله
2- نه و با سقوط آزاد میافته روی زمین حتی اگر در فاصله 36000 کلیومتری باشه مثل ماهواره های رادیو تلوزیونی
===-=============================
اگر مثل الان در منظومه شمسی باشه اما دور خودش نچرخه چی ؟

javad2015
14-02-2016, 22:54
دلیل اینکه سیارات دور خورشید میچرخن اینه که در ابتدا یک نیرو بهشون وارد شده و در فضا در حال حرکت بودن که ناگهان دچار جاذبه خوردشید شدن.یعنی اگه نیروی ابتدایی بهشون وارد نمیشد همه در خورشید سقوط میکردن.ماهواره ها هم همینن. اینکه به دور زمین میچرخن ربطی به گردش زمین نداره بلکه دلیلش اینه که یه نیروی ابتدایی بهشون وارد شده و چون در فضا اصتکاک نیست این نیرو از بین نرفته و در جاذبه زمین گرفتار شدن.یعنی در واقع دارن مدام تلاش میکنن از جاذبه زمین فرار کنن.سیارات هم گرفتار جاذبه خورشید شدن و اگه لحظه ای این جاذبه از بین بره همشون مماس بر مسیر حرکتشون در فضا حرکت میکنن.این نیروی ابتدایی که به سیارات وارد شده در اثر انرژی بیگ بینگ بوده.

Zeitgeist
15-02-2016, 00:07
از انتشار اطلاعات ناصحیح خودداری کنید.

سلام دوستان
اگر زمین در فضا تنها بود و دور خودش هم نمیچرخید , اگر یک ماهواره بفرستیم به مدار آیا دور زمین میچرخه ؟
1- بله
2- نه و با سقوط آزاد میافته روی زمین حتی اگر در فاصله 36000 کلیومتری باشه مثل ماهواره های رادیو تلوزیونی
===-=============================
اگر مثل الان در منظومه شمسی باشه اما دور خودش نچرخه چی ؟

همگی در حال حرکت در خط مستقیم هستند و همزمان در حال سقوط به سمت جسم چگال نزدیکشان (زمین). سرعت حرکتشان باعث میشود در مدار باقی بمانند.

ماهواره های ثابت مخابراتی که در مدار geosync قرار دارند، سرعت حرکتشان مشابه سرعت گردش سطح زمین به دور مرکز آن است.

javad2015
15-02-2016, 00:33
از انتشار اطلاعات ناصحیح خودداری کنید.

.
میشه بگید کدوم قسمتش نا صحیح بوده؟!

MOHAMMAD_ASEMOONI
15-02-2016, 00:55
دلیل اینکه سیارات دور خورشید میچرخن اینه که در ابتدا یک نیرو بهشون وارد شده و در فضا در حال حرکت بودن که ناگهان دچار جاذبه خوردشید شدن.
یعنی اگه نیروی ابتدایی بهشون وارد نمیشد همه در خورشید سقوط میکردن. ماهواره ها هم همینن. اینکه به دور زمین میچرخن ربطی به گردش زمین نداره بلکه دلیلش اینه که یه نیروی ابتدایی بهشون وارد شده و چون در فضا اصطکاک نیست این نیرو از بین نرفته و در جاذبه زمین گرفتار شدن.
یعنی در واقع دارن مدام تلاش میکنن از جاذبه زمین فرار کنن.سیارات هم گرفتار جاذبه خورشید شدن و اگه لحظه ای این جاذبه از بین بره همشون مماس بر مسیر حرکتشون در فضا معلق میشن.این نیروی ابتدایی که به سیارات وارد شده در اثر انرژی بیگ بینگ بوده.سلام

ممنون از پاسختون
آیا اون نیروی اولیه همون نیروی چرخش زمین نیست؟
یعنی زمین داره با سرعت زیاد میچرخه , موشک ماهواره بر هم روی سطح زمین داره با زمین میچرخه و پس از پرتاب هم همجهت با زمین میچرخه و در نتیجه وقتی ماهواره به مدار مورد نظر میرسه داره هم جهت با زمین میچرخه
حالا اگر زمین نچرخه , ماهواره هم بعد از پرتاب نمیچرخه مگر اینکه موشک مایل بره بالا و ماهواره موقع جدا شدن از موشک سرعت داشته باشه
اما اگر موشک عمود بره بالا و ماهواره رو رها کنه آیا خودش دور زمین میچرخه یا با سقوط آزاد میاد پائین ؟
===========================حالا یک سوال دیگه هم دارم:
خودم دقت نکردم , آیا شهابها در همه جهت با اتمسفر برخورد میکنند ؟ یا یک جهتِ معین ؟

یعنی همیشه همجهت با چرخش زمین وارد جو میشند یا برعکس یا از همه جهت حتی شمالی جنوبی و برعکس ؟

javad2015
15-02-2016, 01:38
همون طور که اشاره شد ماهواره ها اجسامی در حال سقوط هستن.ما بنا به نیازمون میتونیم جهت این سقوط رو تعیین کنیم.یعنی بستگی به جهت نیرویی که بهش میدیم.ماهواره ها اول عمود میرن بالا بعد در فاز نهایی بهش جهت دلخواه میدن.قرار نیست که همش در راستای استوا یا نصفالنهار بچرخن میشه در هر جهتی چرخید حتی به دور قطب.یا برعکس جهت چرخش زمین.جهت چرخش زمین نیرویی به ماهواره ها وارد نمیکنه.
دقیقا مثل پرتاب سنگ به هر جهتی که میخوایم بهش نیرو میدیم.
اگه عمود بره بالا اگه از یه حدی بالاتر بره که ثابت میمونه.اگرم نره رو سرشون خراب میشه:n02:یعنی چیزی که باعث میشه سقوط نکنه جهت سرعتی هست که داره.همین جور میره بالا تا جایی که سرعت و جاذبه نیروش یکسان بشه.
جهت حرکتش برایند این دو نیرو هست :
البته بسته به اینکه در کدوم مدار میخوایم قرار بگیره باید سرعتش رو تنظیم کرد.یعنی اگه با همین شتاب اولیه همین جور بره بالا نهایت سر از مریخ در میاره!باید یه جوری باشه که نیروی گریز از مرکز با جاذبه برابر بشه تا ثابت بمونه.
یکی از عجایب خلقت جهان هم همینه.یعنی اگه سرعت گریز از مرکز زمین کمی بیشتر بود کره زمین در مدار کنونی قرار نمیگرفت.اگرم کمتر بود به سمت خورشید میرفت.هر چی سیاره مدارش نزدیکتر باشه برای اینکه سقوط نکنه باید سرعتش بیشتر باشه.مثلا عطارد سرعتش خیلی خیلی بیشتر از نپتون هست.اگه مثلا مشتری یه کم سرعتش بیشتر بود از مدار خارج میشد.اگرم کمتر بود میرفت سمت خورشید.البت جاذبه سیاره ها هم روی هم تاثیر میزاره.
شهاب سنگ همه جوره میاد

super smart
15-02-2016, 02:37
آقا یکی میتونه این امواج گرانشی که به تازگی کشف شد رو توضیح بده؟

و اینکه آیا کرم چاله ها کشف شدن؟

MOHAMMAD_ASEMOONI
15-02-2016, 13:02
آقا یکی میتونه این امواج گرانشی که به تازگی کشف شد رو توضیح بده؟سلام

در این تاپیک ساده توضیح داده شده

Milad4171
02-07-2016, 21:27
سلام. در آسمان دقیقاً بین مریخ و زحل یه ستاره ای وجود داره که دائما در حال کم نور و پر نور شدن هست .نورش کمی از مریخ کمتر هست ولی رنگش تقریباً مثل مریخ متمایل به قرمز هست. عجیبه که اصلا تو برنامه های رصد آسمان این مورد مشخص نشده .

کسی اطلاع داره این ستاره چی هست؟
تقریبا در ساعت 1 شب حدودا در بهترین زاویه در دید من هستش. ( به سمت جنوب)
:n13::n13:

Babak
03-07-2016, 00:25
سلام. در آسمان دقیقاً بین مریخ و زحل یه ستاره ای وجود داره که دائما در حال کم نور و پر نور شدن هست .نورش کمی از مریخ کمتر هست ولی رنگش تقریباً مثل مریخ متمایل به قرمز هست. عجیبه که اصلا تو برنامه های رصد آسمان این مورد مشخص نشده .

کسی اطلاع داره این ستاره چی هست؟
تقریبا در ساعت 1 شب حدودا در بهترین زاویه در دید من هستش. ( به سمت جنوب)
:n13::n13:

ستاره قلب العقرب یا الفا عقرب، چهاردهمین ستاره درخشان آسمان شب و با شعاع 800 برابر خورشید بیست و ششمین ستاره غول پیکر شناخته شده تا کنون.

کم نور پر نور شدن هممون چشمک معروف ستاره هاست . در صورتی که اختلال جوی بالا باشه شدت چشمک افزایش پیدا میکنه.

vooroojack1989
02-03-2017, 16:15
چرا سیاره زحل حلقه دارد ؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

MOHAMMAD_ASEMOONI
10-12-2017, 19:51
سلام دوستان

سرعت سنج فضاپیمایی که میخواد در کیهان سفر کنه چطوری سرعت رو مبسنجه ؟
اگر بخواد بره به ماه میتونه با یک مسافت یاب لیرزی سرعت رو محاسبه کنه
اما برای سفر بین ستاره ای یا بین کهکشانی چی ؟

Stream
10-12-2017, 20:18
سلام دوستان

سرعت مطلق وجود نداره. همیشه سرعت باید نسبت به یک جسم دیگه سنجیده بشه. طبیعتا اگه جسمی در نزدیکی نباشه که بوسیله لیزر (یا صوت یا ویدیو) سرعت نسبتی باهاش سنجیده بشه، این سنجش ممکن نیست.

hamed_yazdani
10-12-2017, 20:40
سلام دوستان

این ویدئوی تد رو ببینید خیلی ساده همه جواب ها رو میده!

MOHAMMAD_ASEMOONI
10-12-2017, 22:14
سلام
تشکر از پاسخها
نمیشه سرعت فضاپیما رو نسبت به جای خود فضاپیما در یک مدتِ ثابتِ گذشته مثلاً یک دقیقه پیش حساب کرد ؟ به ساعت فضاپیما
مثلاً با ارسال یک موج به سمت عقب و محاسبه ی تغییر فرکانسش سرعت رو حساب کنیم
یا شلیک یک شیئ به سمت عقب و محاسبه ی اختلاف مسافتشون

Stream
11-12-2017, 01:26
سلام
تشکر از پاسخها
نمیشه سرعت فضاپیما رو نسبت به جای خود فضاپیما در یک مدتِ ثابتِ گذشته مثلاً یک دقیقه پیش حساب کرد ؟ به ساعت فضاپیما

خیر چون نمیشه اندازه گرفت چقدر فضاپیما حرکت کرده در این مدت،‌ مگر اینکه یک ناظر خارجی داشته باشیم که نسبت به اون تغییر مسافت رو اندازه بگیریم.

مثلاً با ارسال یک موج به سمت عقب و محاسبه ی تغییر فرکانسش سرعت رو حساب کنیم

ارسال یک موج باعث تغییر فرکانس نمیشه.
ارسال یک موج به عقب باعث میشه ما دیگه نتونیم اون رو دریافت کنیم مگر اینکه به یک شیء برخورد کنه و بازتاب بشه. در اون صورت نیازی به فرکانس نیست چون بر اساس زمان طی شده بین ارسال و دریافت میشه مسافت حرکت کرده نسبت به اون شیء رو اندازه گرفت.

یا شلیک یک شیئ به سمت عقب و محاسبه ی اختلاف مسافتشون

در اون صورت سرعت ما نسبت به اون شیء محاسبه میشه. این عدد کاملا متفاوت خواهد بود نسبت به سرعتمون نسبت به سیارات دیگه، مبدأ و مقصد سفر و ...

Zeitgeist
11-12-2017, 10:41
شیفت پرلکس نسبت به آبجکت های مختلفی که فواصلشون با هم شناخته شده هست، در هر دو لحظه ی مجزا ثبت میشه؛ سپس جابجایی مکانی رو تقسیم بر جابجایی زمانی میکنید.

Stream
11-12-2017, 19:53
شیفت پرلکس نسبت به آبجکت های مختلفی که فواصلشون با هم شناخته شده هست، در هر دو لحظه ی مجزا ثبت میشه؛ سپس جابجایی مکانی رو تقسیم بر جابجایی زمانی میکنید.

این در شرایطی که نام برده شد (سفر بین ستاره ای و کهکشانی) ممکن نیست چون این شیفت بسیار بسیار اندک خواهد بود. برای این شیوه که کار کنه یا باید فاصله ما با آبجکت نسبت به مقدار فاصله ای که حرکت می کنیم کسر معنی داری باشه یا اینکه دقت محاسبه بسیار پایین میاد و عملا به درد محاسبه سرعت یک فضاپیما نمی خوره. این شیوه بیشتر برای محاسبه فاصله بین کهکشان ها و ... در مقایس چند میلیون/میلیارد سال نوری مناسب است نه چیز خیلی دقیق مثل محاسبه سرعت فضاپیما.

MOHAMMAD_ASEMOONI
11-12-2017, 21:06
سرعت مطلق وجود نداره.
همیشه سرعت باید نسبت به یک جسم دیگه سنجیده بشه.
طبیعتا اگه جسمی در نزدیکی نباشه که بوسیله لیزر (یا صوت یا ویدیو) سرعت نسبتی باهاش سنجیده بشه، این سنجش ممکن نیست.

سلام
ممنون از پاسختون
به نظرتون اگر الان یک مسابقه ی جهانی برگزار بشه و اعلام بشه که 1 میلیون دلار جایزه میدند به کسی که بتونه سیستم سرعت سنج برای یک کیهان پیما بسازه که بدون استفاده از امواج مرئی و غیر مرئی و اشعه های سیاره ها و ستاره ها و منظومه ها و کهکشانها و غیره و مکانشون بتونه خودش سرعتِ حرکتش رو تعیین کنه , آیا این مسابقه برنده نداره ؟
بالاخره این کیهان پیما داره جابجا میشه در فضا چون متحرک هست .
این مسابقه برنده نداره ؟

Stream
11-12-2017, 22:14
سلام
ممنون از پاسختون
به نظرتون اگر الان یک مسابقه ی جهانی برگزار بشه و اعلام بشه که 1 میلیون دلار جایزه میدند به کسی که بتونه سیستم سرعت سنج برای یک کیهان پیما بسازه که بدون استفاده از امواج مرئی و غیر مرئی و اشعه های سیاره ها و ستاره ها و منظومه ها و کهکشانها و غیره و مکانشون بتونه خودش سرعتِ حرکتش رو تعیین کنه , آیا این مسابقه برنده نداره ؟
این مسابقه برنده نداره ؟

البته 1 میلیون دلار برای طراحی همچین سیستمی مبلغ خیلی پایینیه. شما هم معادله رو غیرممکن کردید. وقتی چیزی نباشه که سرعت رو نسبت بهش بسنجیم، اصلا مفهوم سرعت بی معنی میشه. شما بگید سرعت حرکتش رو نسبت به چه چیزی بسنجه؟

متحرک بودن همیشه باید نسبت به یک جسم دیگه سنجیده بشه. بطور مثال من که در حال حاضر روی صندلی نشستم و جابجا نمیشم ولی نسبت به خورشید حرکت می کنم و سرعت دارم. و سرعتم نسبت به مریخ و مشتری و کهکشان آندرومدا سرعت متفاوتی است و حتما باید سرعت نسبت به جسم دیگری سنجیده بشه.

Mohammad Hosseyn
12-12-2017, 00:04
سلام
ممنون از پاسختون
این مسابقه برنده نداره ؟
دوستان توضیحات کافی رو دادن... من فقط به یه بیان دیگه اونو میگم...

در درجه‌ی اول اگر شما بخواید بگید کجای فضا هستید، به سه چیز نیاز دارید : 1. نقطه مرجع 2.فاصله از نقطه مرجع و 3. جهت نسبت به نقطه مرجع. بر اساس این سه، "بردار مکان" شما شکل میگیره و میتونید بفهمید کجا هستید.
مشخصه تا زمانی که شما نقطه‌ی مرجعی نداشته باشید، هیچ وقت نمیتونید مختصات خودتون رو مشخص کنید. به همین خاطر گفته میشه که "مکان" یک مقوله‌ی نسبی هست. همیشه ما مکان خودمون رو نسبت به یک مرجعی بیان می‌کنیم. از اونجایی که ما ذهمون به فضای بودن تو کره زمین عادت کرده، درک این مفهوم ابتدا کمی سخته. می‌تونید لحظه‌ای تصور کنید در فضای بینهایت بزرگ هستید که هیچ چیز جز شما اونجا نیست و مرز جهان رو نمی‌شناسید یا به عبارت دیگه هیچ دیواری وجود نداره که بر اساس اون بفهمید کجا هستید یا به کدوم سمت دارید میرید. حالا اگر جز شما یک جسم دیگه در این فضا وجود داشته باشه، می‌تونه اون جسم بشه نقطه مرجع شما و همه چیز رو بر اساس اون بسنجید. در حال حاضر ما سطح کره زمین رو گرفتیم مرجع خودمون.

حال سرعت چیزی جز بردار جابجایی مکان در طی یک زمان مشخص نیست. برای اینکه سرعت رو بدونیم باید دوتا چیز رو داشته باشیم. مختصات نقطه شروع و مختصات نقطه پایان. همونطور که گفتیم برای داشتن مختصات هم نیاز به اون سه فاکتور داریم. یعنی نقطه مرجع و فاصله و جهت. وقتی نقطه مرجع نباشه مختصاتی نیست که سرعتی قابل اندازه گیری باشه.

hamed_yazdani
27-12-2017, 13:22
نمیدونم شما که بحث سرعت رو کردین اخر اون ویدئو رو دیدین یا نه. بحث اندازه گیری فاصله ها رو میشه با نسبت ها اندازی گیری کرد.
ویدئو خیلی کامل تر توضیح میده ولی نکته اول اینه که شما یه انگشت تون رو بگیرید و هر بار با یک چشم به دو ابجک متفاوت نگاه کنید. با اون اختلاف فاصله میشه حدود مسافت رو نسبت به جسم نزدیک تر تشخیص داد.

MOHAMMAD_ASEMOONI
14-03-2018, 09:02
سلام

دانشمند معروف استیون هاوکینگ زندگیش در دنیا خاتمه یافت و در 76 سالگی درگذشت
امیدواریم که قبل از مرگ لااقل در اعماق مغزش عقیده اش در مورد بعضی چیزها تغیبر کرده باشه.
چند سال پیش یکی از عقایدش این بود که :
جهان هستی نیاز به آفریننده نداره . همه چیز رو میشه با قوانین فیزیک تفسیر کرد
این افتخار نصیبمون نشد تا از این دانشمند رنج دیده ی بزرگوار بپرسیم آیا قوانین نیاز به قانونگذار نداره ؟
پایان خوش رو براش آرزومندیم و برای همه انسانها
===================================
صرفه جویی های میلیونی در هزینه های خودرو و زندگی

p30g
14-03-2018, 23:07
در تعطیلات طولانی پس از امتحان پایانی کالج در سال ۱۹۶۲ ترتیب یک سفر کوتاه را دادم و به ایران سفر کردم. همراهم دانشجویی بود به نام جان الدر که قبلا آنجا رفته بود و زبان فارسی را می دانست.
با قطار به استانبول رفتیم و بعدش به شرق ترکیه نزدیک کوه آرارات. پس از قطار وارد محدوده ی شوروی می شد، پس مجبور شدیم سوار اتوبوسی پر از مرغ و گوسفند شویم و به تبریز و سپس به تهران برویم. در تهران، جان و من از هم جدا شدیم و من با دانشجوی دیگری به سمت جنوب، به اصفهان، شیراز و تخت جمشید رفتم، که پایتخت پادشاهان ایران باستان بود و اسکندر آن را ویران کرد. سپس با گذر از کویر مرکزی به مشهد رسیدیم.
در راه بازگشت به خانه، من و همسرم گرفتار زمین لرزه ی بوئین زهرا به بزرگی ۷٫۱ شدیم که بیش از دوازده هزار نفر را کشت.
من باید در نزدیکی مرکز زمین لرزه بوده باشم، ولی چون بیمار بودم و اتوبوس در جاده های پر دست انداز ایران بالا و پایین می پرید متوجه آن نشدم. چون زبان فارسی بلد نبودیم، در چند روز بعد هم در تبریز به دلیل اسهال شدید و استخوان شکسته ی سینه ام به خاطر کوبیده شدن به صندلی جلویی اتوبوس ماندگار شدیم، چیزی نفهمیدم. تازه هنگامی که به استانبول رسیدیم پی بردم که چه پیش آمد.
کارت پستالی برای والدینیم فرستادم، که با نگرانی به مدت ۱۰ روز چشم انتظار خبری از من بودند. آخرین چیزی که از من شنیده بودند خبر ترک تهران به سمت منطقه ی مصیبت زده در روز وقوع زمین لرزه بود.

Iloveu-ALL
15-03-2018, 13:12
در تعطیلات طولانی پس از امتحان پایانی کالج در سال ۱۹۶۲ ترتیب یک سفر کوتاه را دادم و به ایران سفر کردم. همراهم دانشجویی بود به نام جان الدر که قبلا آنجا رفته بود و زبان فارسی را می دانست.
با قطار به استانبول رفتیم و بعدش به شرق ترکیه نزدیک کوه آرارات. پس از قطار وارد محدوده ی شوروی می شد، پس مجبور شدیم سوار اتوبوسی پر از مرغ و گوسفند شویم و به تبریز و سپس به تهران برویم. در تهران، جان و من از هم جدا شدیم و من با دانشجوی دیگری به سمت جنوب، به اصفهان، شیراز و تخت جمشید رفتم، که پایتخت پادشاهان ایران باستان بود و اسکندر آن را ویران کرد. سپس با گذر از کویر مرکزی به مشهد رسیدیم.
در راه بازگشت به خانه، من و همسرم گرفتار زمین لرزه ی بوئین زهرا به بزرگی ۷٫۱ شدیم که بیش از دوازده هزار نفر را کشت.
من باید در نزدیکی مرکز زمین لرزه بوده باشم، ولی چون بیمار بودم و اتوبوس در جاده های پر دست انداز ایران بالا و پایین می پرید متوجه آن نشدم. چون زبان فارسی بلد نبودیم، در چند روز بعد هم در تبریز به دلیل اسهال شدید و استخوان شکسته ی سینه ام به خاطر کوبیده شدن به صندلی جلویی اتوبوس ماندگار شدیم، چیزی نفهمیدم. تازه هنگامی که به استانبول رسیدیم پی بردم که چه پیش آمد.
کارت پستالی برای والدینیم فرستادم، که با نگرانی به مدت ۱۰ روز چشم انتظار خبری از من بودند. آخرین چیزی که از من شنیده بودند خبر ترک تهران به سمت منطقه ی مصیبت زده در روز وقوع زمین لرزه بود.

خاطرات سفر به ایران استیون هاوکینک

siava5h
15-03-2018, 18:28
خوب...
جناب محمد.

آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا. طرف تلاش خودش رو برای آگاهی انسانها کرد و رفت. و افسوس و صد افسوس از آنان که............!

شما هنوز در درک اصول اولیه علم فیزیک؛ سرعت و مکان نیازمند مطالعات بیشتری هستید. توصیه ما این است که وارد بحث کوانتومی فیزیک با بزرگانی چون هاوکینگ نشوید.
اگر واقعا جویای علم هستی تحقیق میکنی و باورهای اشتباه خودت رو معیار اثبات دلایل نادرست خودت قرار نمیدی.
اینکه در گذشته علمی رو کسب کردی دلیل بر این نیست که این علمت تا ابد درست باشه. و چه بسا در همون موقعی که یاد گرفتی هم اشتباه بود اما تاثیرش برای شما مشهود نبود. و الان که نگاه بازتری پیدا شد، اون اشتباه علمی ذهن شما خودش رو نمایان کرده.

طعنه ها و کنایه های دوستان در این تاپیک به شما ناشی از این که شما نمیخوای دانش اکتساب کرده گذشته خودت رو اصلاح کنی و درسترین دلایل رو بپذیری. علم منتظر شماها نمیمون که بتونی مطلبی رو درک کنی یا نه. علم مانند قطاریه که روی ریل قرار میگیره و شما چه سوار بشی چه نشی، راه خودش رو پیش میگیره و میره و دیدی که تا به حال به درسترین مقصد رفته، حتی با تمام خطاهایی که داشته.

اما جان لنوکس کیه..::n13:
وقتی به جستجوی اسم جان لنوکس در ویکی پدیا تلاش میکنیم یک صفحه فارسی مختصری پیدا میکنیم که اطلاعات کافی نمیدن اما در صفحه اینگلیسی اون اطلاعات بیشتری دیده میشه.
وقتی به قسمت آثار این شخص مراجعه میکنیم یه همچین چیزی میبینیم. و کاملا میشه درک کرد که سطح دانش این فرد با هاوکینگ چه تفاوتی داره.

. نکته جالب تر اینکه این فرد مسیحیه و دین اسلام از نظر این فرد اشکال داره. و از نظر اسلام کافر محسوب میشه. و شماها این فرد رو خیلی با خرد میدونید و حرفاش مورد تاییدتونه؟!:n13:

و دریغ و صد افسوس از آنانکه....!:n13:

آثار لنوکس:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

[*=right]Lennox، جان C .؛ Stonehewer، Stewart E. (1987). زیرگروه های غیرقطعی گروه . آکسفورد: کلارندون. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 978-0-19-853552-2 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhggd4mUmfrWBhECZI7lXneiwR7lAA) .
[*=right]خوب، دیوید؛ لنوکس، جان C. (1997). مفاهیم کلیدی کتاب مقدس Port Colborne: جلد انجیل مطبوعات. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 9781882701414 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjIPUoix7qHzNrrDd2udv7TLJC6Wg) .
[*=right]خوب، دیوید؛ لنوکس، جان C. (1997). مسیحیت: تریاک یا حقیقت؟ . Port Colborne: جلد انجیل مطبوعات. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 9781882701469 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhhRI4GLwTPZnzEcOzVmjMYXESNImQ) .
[*=right]خوب، دیوید؛ لنوکس، جان C. (2001). تعریف مسیحیت . Port Colborne: جلد انجیل مطبوعات. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 9781882701421 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhhQKAiJMcolHhzJGI9x6ObJSniaYg) .
[*=right]Lennox، جان C .؛ رابینسون، درک JS (2004). تئوری گروه های حلال بی نهایت . Clarendon Press. پ. 458. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 978-0-19-850728-4 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhiJlVkgkg3tmTPzwcXuJYLd8x9isg) .
[*=right]لنوکس، جان C. (2009). عبادت خدا: آیا علم خدا را دفن کرده است؟ (به روز رسانی ویرایش شده). شیر بریتانیا پ. 224. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 0-7459-5371-9 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhhQENiG4Sb5k4XYoXglVpU6QUWuYg) .
[*=right]Lennox، جان C. (2011). هفت روز که جهان را تقسیم می کند: آغاز با توجه به پیدایش و علم . زاندروان پ. 192. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 0-310-49217-3 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhhplnFYHnUsy0hDMym2x9kf5o6bSw) .
[*=right]Lennox، جان C. (2011). خدا و استفان هاوكینگ: كدام طرح كاملا درست است؟ (ویرایش اول). شیر بریتانیا پ. 96. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 0-7459-5549-5 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhhw-KiskeQJsyYd8vlqHBfu07OwhA) .
[*=right]Lennox، جان C. (2011). Gunning for God: نقد بیخدایی جدید (ویرایش اول). شیر بریتانیا پ. 248. ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjvEetG9UHPvZadfe5WuE8IgvxqPQ) ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 0-7459-5322-0 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjvEetG9UHPvZadfe5WuE8IgvxqPQ) .
[*=right]خوب، دیوید؛ Lennox، جان C. (2015). کتاب مقدس و اخلاق . مواجهه با Myrtlefield. 4 انتاریو: خانه Myrtlefield. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 978-1874584575 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhi6yshjOlPP7x931wLq28bCG-aNZg) .
[*=right]Lennox، جان C. (2015). علیه جریان: الهام دانیل در عصر ارتباطاتوری (ویرایش اول). کتاب پادشاهان. پ. 416. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 085721621X ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhizssIWjQWaHwdqAfKkfN2ilqjquw) .
[*=right]لنوکس، جان C. (2017). تصمیم به اعتقاد: حاکمیت خدا، آزادی، ایمان، و مسئولیت انسانی (ویرایش اول). کتاب پادشاهان. پ. 352. ISBN ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhjGLt4Ai-a6JQd_xH19PffRVNsNaA) 978-0857218728 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0168,15700173,15700201&usg=ALkJrhheLBxCVyjT49FTVvl3MpNeEaaUrg) .

ed2008
20-06-2018, 10:02
سلام به همه دوستان
من یک مشکل با ساعت صفر بعد سماوی دارم با گرینویچ خواستم ببینم در روز اول فروردین و اعتدال بهاری این ساعت بعد صفر سماوی چقدر اختلاف داره با گرینویچ در حقیقت این ساعت صفر سماوی در کجا و در چه نصف النهاری قرار میگیرد ؟اگر ما که از گرینویچ 3:30 دقیقه فاصله داریم این ساعت صفر بعد تا گرینویچ و ما چقدر اختلاف دارد؟ کسی میدونه این ساعت صفر بعد چه طول جغرافیایی را قطع میکند مثلا در کدام نصف النهار مثلا در چه کشوری یا مثلا کدام کشور اول نوروز میشه ؟

هرچقدر در اینترنت میگردم چیزی پیدا نمیکنم که این حمل یا ساعت صفر با گرینویچ چقدر اختلاف زمانی دارد چون فکر نکنم این ساعت صفر بروی گرینویچ باشد

لطفا دوستان راهنمایی بفرمایید خواهشا چون مهم است

ممنون از همه

ed2008
21-06-2018, 08:43
سلام به همه دوستان
من یک مشکل با ساعت صفر بعد سماوی دارم با گرینویچ خواستم ببینم در روز اول فروردین و اعتدال بهاری این ساعت بعد صفر سماوی چقدر اختلاف داره با گرینویچ در حقیقت این ساعت صفر سماوی در کجا و در چه نصف النهاری قرار میگیرد ؟اگر ما که از گرینویچ 3:30 دقیقه فاصله داریم این ساعت صفر بعد تا گرینویچ و ما چقدر اختلاف دارد؟ کسی میدونه این ساعت صفر بعد چه طول جغرافیایی را قطع میکند مثلا در کدام نصف النهار مثلا در چه کشوری یا مثلا کدام کشور اول نوروز میشه ؟

هرچقدر در اینترنت میگردم چیزی پیدا نمیکنم که این حمل یا ساعت صفر با گرینویچ چقدر اختلاف زمانی دارد چون فکر نکنم این ساعت صفر بروی گرینویچ باشد

ممنون از همه

سلام کسی جواب این سوال را نمیدونه لطفا راهنمایی کنه

ed2008
23-06-2018, 09:44
سلام

UP UP UP UP UP UP

- - - Updated - - -

سلام

UP UP UP UP UP UP

Mohammad Hosseyn
23-06-2018, 18:12
سلام به همه دوستان

ممنون از همه

سلام.
اختلاف بین ساعت صفر سماوی و گرینویچ در لحظه اعتدال بهاری متغییره. ثابت نیست که یکباره قابل محاسبه باشه. برای اینکه ببینید چقدر اختلاف داره میتونید با نرم افزارهایی مثل night sky ببینید در راس آسمان گرینویچ چه مختصات سماوی هست (در لحظه اعتدال)

ed2008
23-06-2018, 19:52
سلام.
اختلاف بین ساعت صفر سماوی و گرینویچ در لحظه اعتدال بهاری متغییره. ثابت نیست که یکباره قابل محاسبه باشه. برای اینکه ببینید چقدر اختلاف داره میتونید با نرم افزارهایی مثل night sky ببینید در راس آسمان گرینویچ چه مختصات سماوی هست (در لحظه اعتدال)

سلام واقعا ممنون بخاطر جواب محبت کردید

ایا مقدور هست از همین برنامه که میگید برای سال نوروز 1398 در گرینویچ عکس تنظیمات را بگذارید خواهش میکنم اگر این لطف را بکنید ممنون میشوم

Mohammad Hosseyn
25-06-2018, 19:15
سلام واقعا ممنون بخاطر جواب محبت کردید

ایا مقدور هست از همین برنامه که میگید برای سال نوروز 1398 در گرینویچ عکس تنظیمات را بگذارید خواهش میکنم اگر این لطف را بکنید ممنون میشوم
متاسفانه من این نرم افزار رو ندارم الان.

Mohammad Hosseyn
29-06-2018, 18:43
سلام به همه دوستان

ممنون از همه

یک روش ساده تر برای پیدا کردن پاسخ سوال شما به ذهنم رسید که یکم جستجو کردم در موردش و فکر میکنم درسته ولی تقریبی هست.

اگر اعتدال بهاری زمانی اتفاق بیافته که دقیقا ساعت 12 ظهر به وقت گرینویچ هست یعنی صفر گرینویچ با ساعت صفر سماوی منطبق بر هم هستن. بنابراین شما میتونید با استفاده از ساعت انقلاب بهاری به وقت گرینویچ یا همون GMT محاسبه کنید که اختلاف بین صفر سماوی و نصف النهار زمین چقدره.

انقلاب بهاری سال 2019 (1398 شمسی) ساعت 21:58 به وقت گرینویچ هست. یعنی 9 ساعت و 58 دقیقه بعد از ساعت 12 گرینویچ. پس اختلاف خورشید در اون لحظه (که در بعد صفر سماوی قرار داره) با نصف النهار زمین (که در گرینویچ هست) 9 ساعت و 58 دقیقست. یا تقریبی میتونیم بگیم 10 ساعت. 10 ساعت هم یعنی 150 درجه.

شما میخواید بدونید بعد سماوی منطبق با چه نصف النهاری روی زمین هست در لحظه ی اعتدال بهاری. که خب میشه 150 درجه شرقی.
توضیحات اینجا رو که خوندم به نظرم رسید این راه حل:

بازم اگر دوستان میبینن این پست رو اگر اشتباه میکنم تذکر بدن.

hamed_yazdani
28-07-2018, 01:23

piishii
08-06-2019, 16:39
یک سوال در مورد صورت های فلکی و سیاره‎ها دارم.
الان کلمه exaltation در نجوم یعنی چی؟
مثلا در این جمله:
Cancer is a sign that exalts Jupiter
این کلمه exalt یعنی چی؟
یعنی صورت فلکی سرطان یا خرچنگ محلی است که سیاره مشتری در آن جا طلوع میکنه؟ یا بالا میاد؟
خیلی سر این قضیه موندم، اگر یکی بتونه هرچه زودتر کمک کنه واقعا ممنون میشم
توی گوگل هم جستجو کردم این لینک ویکیپدیا بود
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](astrology)
ولی نتونستم بازم بفهمم چی میخواد بگه

MOHAMMAD_ASEMOONI
04-03-2020, 20:50
سلام
.
شهابی به اندازهٔ یک ساختمان بزرگ در حال حرکت به سمت زمین هست
.
منبع VOA ( امروز ۱۴ اسفند ۹۸ ).

اگه اطلاعات بیشتری پیدا کردین خبر بدین بی زحمت . مثلاً اینکه قراره کجا بیافته اگه در جو‌کامل نسوزه
.
=================================================
دوستان , به نفعتون هست که مطالب بنده ی مخلص رو بخونید و دنبال کنید چون هم کلی پول توش هست هم امنیت و ایمنی هم آسایش و آرامش هم دور شدن از بسیاری از خطرها و ضررهای دنیا إن شاء الله .
چند نمونه :
.

میلیونها تومن صرفه جویی در هزینه های خودرو و زندگی :
توصیه های مهم امنیتی:
قوانین و مقرراتِ گفتگو و تبادلِ نظر:
.
برنامه های مهم و کاربردی برای گوشیهای اندرویدی :
.
.
تاپیک جامع لوله‌کشی و پمپ آب و مخزن آب ( مشاوره و تعمیر و سرویس)
.
.
تاپیک جامع دستگاه تصفیه آب خانگی. (مشاوره، سرویس و تعمیر )
.

Переклад не
04-03-2020, 22:01
سلام
.
.

اگه اطلاعات بیشتری پیدا کردین خبر بدین بی زحمت . مثلاً اینکه قراره کجا بیافته اگه در جو‌کامل نسوزه
.

دوستان , به نفعتون هست که مطالب بنده ی مخلص رو بخونید و دنبال کنید چون هم کلی پول توش هست هم امنیت و ایمنی هم آسایش و آرامش هم دور شدن از بسیاری از خطرها و ضررهای دنیا إن شاء الله .
چند نمونه :
میلیونها تومن صرفه جویی در هزینه های خودرو و زندگی
توصیه های مهم امنیتی
قوانین و مقرراتِ گفتگو و تبادلِ نظر

.
برنامه های مهم و کاربردی برای گوشیهای اندرویدی
.
.

یه همیتنو کم داشتیم . احتمالا مرحله ی فینال اینه

Iloveu-ALL
05-03-2020, 14:28
سلام
.
.

.

چند نمونه :
میلیونها تومن صرفه جویی در هزینه های خودرو و زندگی
توصیه های مهم امنیتی
قوانین و مقرراتِ گفتگو و تبادلِ نظر

.
برنامه های مهم و کاربردی برای گوشیهای اندرویدی
.
.

علیکم السلام، طبق چیزی که اول تو اینترنت شنیدم حاکی از برخوردش به زمین بود اما طبق نوشته ای که برای شما خصوصی فرستادم جای نگرانی نیست. ladbible.com

Iloveu-ALL
05-03-2020, 14:40
سلام خدمت همه، در شمال کشور در هنگام غروب (قبل و بعد از اذان مغرب = 18:28) تقریبا در غرب، و تازگی زیر ماه، یه ستاره ای هست (شایدم سیاره) که رنگش فرق می کنه و بقیه که سفید متمایل به زرد اند ، این زرد مایل به نارنجی و قرمزه! نسبت به بقیه ستاره ها تقریبا بزرگتره! و از یه ساعتی به بعد هم نمیتونم ببینمش شاید بدلیل ساختمان ها باشه!نمی دونید دقیقا چی هست؟ من قبلا متوجه این شیء نشده بودم و خیلی هم خاصه و شاید دروغ نباشه اگر بگم از همه ستاره ها پرنور تره (ستاره های دیگه کم نور و پر نور اند و بعضی هاشون تو بعضی روز ها که هوا صاف و یا محیط تاریکه دیده میشه) اما این از همه نورش بیشتر به نظر میرسه! ممنونم اگر جواب بنده رو بدهید.

پ.ن: پیام قبلی مو که همین امروز فرستادم بعد از دو سال از آخرین پستم تو اینجا می گذره و این پیام هم 27 امین پیامم هست در این تاپیک هست در 72 امین صفحه!!!

Babak
08-03-2020, 10:51
سلام خدمت همه، در شمال کشور در هنگام غروب (قبل و بعد از اذان مغرب = 18:28) تقریبا در غرب، و تازگی زیر ماه، یه ستاره ای هست (شایدم سیاره) که رنگش فرق می کنه و بقیه که سفید متمایل به زرد اند ، این زرد مایل به نارنجی و قرمزه! نسبت به بقیه ستاره ها تقریبا بزرگتره! و از یه ساعتی به بعد هم نمیتونم ببینمش شاید بدلیل ساختمان ها باشه!نمی دونید دقیقا چی هست؟ من قبلا متوجه این شیء نشده بودم و خیلی هم خاصه و شاید دروغ نباشه اگر بگم از همه ستاره ها پرنور تره (ستاره های دیگه کم نور و پر نور اند و بعضی هاشون تو بعضی روز ها که هوا صاف و یا محیط تاریکه دیده میشه) اما این از همه نورش بیشتر به نظر میرسه! ممنونم اگر جواب بنده رو بدهید.

پ.ن: پیام قبلی مو که همین امروز فرستادم بعد از دو سال از آخرین پستم تو اینجا می گذره و این پیام هم 27 امین پیامم هست در این تاپیک هست در 72 امین صفحه!!!

سلام سلام
سیاره زهره
رنگ سیاره زهره سفیده و دلیل رنگ هایی که میبینید شکست نورش در جو زمینه. هر چقدر ارتفاعش پایین تر بیشتر به قرمز متمایل میشه و بیشتر هم دچار تغییر رنگ میشه. این تغییرات رنگ در تمام اجرامی که ارتفاع پایین دارن در اسمان رخ میده. زهره چند ماهی در آسمان شامگاهی بعد از غروب خورشید دیده میشه و چند ماه در آسمان صبحگاهی قبل از طلوع خورشید.
زهره بعد از خورشید و ماه پر نور ترین جرم آسمانه ( از نظر ظاهری طبعا) و اگر جای دقیقش رو بدونید به راحتی روزها در هوای روشن هم دیده خواهد شد.
یه توضیح دیگه. طیف رنگ ستاره ها گسترده است. اگر با دقت چند ستاره رو نگاه کنیم اختلاف رنگشون را تشخیص میدیم

SPIRIT PALST III
21-04-2020, 19:41
تذکر: نجوم که خوب همون اخترشناسی هست، اینطوری دوبار تکرار میشه که درست نیست: میشه: نجوم و نجوم یا اخترشناسی و اخترشناسی، ستاره شناسی هم همینطور، بهتر بود که نوشته بشه نجوم و کیهان شناسی که کیهان شناسی متفاوت از نجوم هست و اینطوری تکراری نمیشه و همچنین یکی از مهمترین زیرشاخه های نجوم هم هست.