ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چرا برخی داروها بصورت کپسول هستند؟

badboy2008
02-07-2011, 13:19
برام خیلی وقت بود که این سوال مطرح بود که چرا برخی داروها بصورت کپسول عرضه میشه و هیچوقت جوابی نگرفتم

یعنی بصورت قرص معمولی عرضه نمیشن ... دلیلش چیه؟

Alamate Soal
02-07-2011, 14:12
دليل اصليش اين هست كه با توجه به نوع پوشش كپسول ؛ كپسول در نقطه خاصي از لوله گوارش باز بشه و محتويات كپسول به جاهاي ديگه نريزن

faded
03-07-2011, 11:32
بعضی از مفنامیک اسید ها قرص هستند بعضی ها کپسول , یعنی یک دارو به دو صورت عرضه میشه, چرا؟

morsadr
04-07-2011, 14:31
بعضی از مفنامیک اسید ها قرص هستند بعضی ها کپسول , یعنی یک دارو به دو صورت عرضه میشه, چرا؟

مفنامیک اسید قرص هم دارد ؟:18: شما مطمئن هستید ؟

faded
04-07-2011, 15:35
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

morsadr
06-07-2011, 09:32
عکسهاشون رو گذاشتم در این پست و پست قبلی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ممنون :11:
البته این مفنامیک اسید تولید ایران نیست . ایرانی که قرص نداریم . داریم ؟

faded
06-07-2011, 10:24
حرف شما صحیحه دکتر جان! منم نمی خوام بحث و دعوا راه بندازم! ولی مفنامیک اسید مثل همه داروها دیگه خارجی هست که ایران هم تولید میکنه ولی اینکه ایران به چه صورت تولید میکنه مثلا کپسول , دلیل نمیشه که قرصش وجود نداشته باشه .شما چنان با قاطعیت گفتین ""مفنامیک اسید قرص هم دارد ؟[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] شما مطمئن هستید ؟"" که من ترسیدم .
این قرص های 250 میلیش به صورت قرص های گرد هست.

morsadr
06-07-2011, 15:50
حرف شما صحیحه دکتر جان! منم نمی خوام بحث و دعوا راه بندازم! ولی مفنامیک اسید مثل همه داروها دیگه خارجی هست که ایران هم تولید میکنه ولی اینکه ایران به چه صورت تولید میکنه مثلا کپسول , دلیل نمیشه که قرصش وجود نداشته باشه .شما چنان با قاطعیت گفتین ""مفنامیک اسید قرص هم دارد ؟[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] شما مطمئن هستید ؟"" که من ترسیدم .
این قرص های 250 میلیش به صورت قرص های گرد هست.

ببنید دوست عزیز منظور بنده از پرسش مربوط به داروهای موجود در بازار ایران می باشد که با آن سرو کار داریم و اصلا منظور نحوه تولید دارو نبود . بنده می دانم که فرمهای دارویی متفاوتی در دنیا وجود دارند که در ایران نیست مانند آمپول ایندو متاسین که در ایران وجود ندارد و یا فرم های استنشاقی بسیاری از داروهای برونکودیلاتاتور . دقیقا منظور بنده وجود این دارو در ایران بصورت روتین می باشد و دقیقا به همین علت سوال کردم و پرسیدم آیا مطمین می باشید و قاطعیتی نداشتم و فقط تعجب کردم و بسیار خوشحالم که مطلب جدیدی یاد گرفتم .:11:

eMer@lD
06-07-2011, 18:34
در کنار نظر دوستمون ،اثر بخشی کپسول نسبت به قرص سریع تر هست ، به علت حالت ژلاتینی که داره بلع کپسول از قرص بهتره در عوض ؛قرص نسبت به کپسول دیر تر خاصیت خود را از دست میده بنابر این کپسو ل ها نباید در مجاورت هوا قرار گیرند اما قرص ها به علت فشرده شدن ماندگاری بیشتری دارند..
هر کدام ویژگی خاص خود را دارند....

faded
06-07-2011, 20:48
کسی که این دارو ها رو به من داد گفت که اینها عوارض خیلی شدیدی برای کبد دارن یا اصلا نخور! یا همراهش 4-5تا لیوان آب بخور .
حالا میخواستم بدونم کل مفنامیک اسید ها خیلی ضرر دارن اینها فقط ضرر دارن؟ و 4 تا لیوان آب چه اثری داره؟

faded
06-07-2011, 20:54
در کنار نظر دوستمون ،اثر بخشی کپسول نسبت به قرص سریع تر هست ، به علت حالت ژلاتینی که داره بلع کپسول از قرص بهتره در عوض ؛قرص نسبت به کپسول دیر تر خاصیت خود را از دست میده بنابر این کپسو ل ها نباید در مجاورت هوا قرار گیرند اما قرص ها به علت فشرده شدن ماندگاری بیشتری دارند..
هر کدام ویژگی خاص خود را دارند....
من کپسول میخورم هیچ اثری بهم نداره اوایل فکر میکردم من ایرادی دارم ولی این قرصها دقیقا بعد از 20 دقیقه اثر میکنن. و اینکه بلع این قرص ها مشکله حداقل برای من خیلی مشکله درحالی که کپسول راحت میره پایین

morsadr
08-07-2011, 08:21
کسی که این دارو ها رو به من داد گفت که اینها عوارض خیلی شدیدی برای کبد دارن یا اصلا نخور! یا همراهش 4-5تا لیوان آب بخور .
حالا میخواستم بدونم کل مفنامیک اسید ها خیلی ضرر دارن اینها فقط ضرر دارن؟ و 4 تا لیوان آب چه اثری داره؟

دوست گرامی . مفنامیک اسید جزو دسته داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی می باشند ( NSAID ) . عمده عوارض این داروها عوارض گوارشی این داروها و تاثیر منفی بر روی معده و ایجاد گاستریت می باشد و نه کبد ! مصرف این نوع داروها با آب فراوان باعث رقیق شدن دارو در معده و کمتر شدن تاثیر منفی آن بر روی جدار معده می شود .

مهرسا1
08-07-2011, 11:32
کلا از بحث اصلی خارج شدین موضوع تاپیک این بود چرا بعضی دارو ها به صورت قرص و بعضیا کپسول هستن

morsadr
08-07-2011, 19:44
کلا از بحث اصلی خارج شدین موضوع تاپیک این بود چرا بعضی دارو ها به صورت قرص و بعضیا کپسول هستن

خب جوابش را هم دوستان دادند دیگه :31:

Alamate Soal
09-07-2011, 10:58
بنده در پست شماره 2 توضيح دادم دوست عزيز . دليل اصليش براي 99% كپسول ها همين هست .

در ضمن حالا كه حرف از كپسول شد ؛ يادتون نره كه قبل از خوردن كپسول يه استكان آب بخورين و گلوتون رو خيس كنين سپس يه ليوان آب كامل بخورين . كپسول به هيچ وجه نبايد گير كنه

morsadr
09-07-2011, 14:42
نگرفتم میشه شما ساده توضیح بدین

ببنید با توجه به ترکیب شیمیایی داروها و نوع تاثیر و عوارض نا خواسته آنها گاهی باید داروها طوری ساخته شوند که در محل مورد نظر ما در سیستم گوارش جای بگیرند و در زمان و مکان معینی عمل جذب آنها صورت بگیرد . به عنوان مثال بسیاری از داروها در اسید معده خنثی شده و یا تاثیرشون کم می شه لذا هدف داروسازان میانبر زدن از محیط اسیدی معده می باشد . در این مواقع پوشش های کپسولی خاص ما را قادر می کنند که کاری کنیم که این دارو در ابتدا روده کوچک آزاد شود و تاثیر مطلوب را داشته باشد . مثال دیگر در مورد آسپرین می باشد که می تولند تاثیر منفی روی جدار معده داشته باشد لذا آن را بصورت ذرات میکروکوتد ( دارای پوشش ریز ) می سازند تا در روده باز شود و عوارض گوارشی آن به حد اقل برسد .

مهرسا1
09-07-2011, 23:29
ببنید با توجه به ترکیب شیمیایی داروها و نوع تاثیر و عوارض نا خواسته آنها گاهی باید داروها طوری ساخته شوند که در محل مورد نظر ما در سیستم گوارش جای بگیرند و در زمان و مکان معینی عمل جذب آنها صورت بگیرد . به عنوان مثال بسیاری از داروها در اسید معده خنثی شده و یا تاثیرشون کم می شه لذا هدف داروسازان میانبر زدن از محیط اسیدی معده می باشد . در این مواقع پوشش های کپسولی خاص ما را قادر می کنند که کاری کنیم که این دارو در ابتدا روده کوچک آزاد شود و تاثیر مطلوب را داشته باشد . مثال دیگر در مورد آسپرین می باشد که می تولند تاثیر منفی روی جدار معده داشته باشد لذا آن را بصورت ذرات میکروکوتد ( دارای پوشش ریز ) می سازند تا در روده باز شود و عوارض گوارشی آن به حد اقل برسد .

مثلا یه ضد افسردگی مثل فلوکستین رو چرا فقط کپسولی میزنن؟
منظورم اینه که کپسول ها تو کدوم محل باز میشن و قرص ها کجا میشه باعکس برام توضیح بدین

morsadr
10-07-2011, 08:42
منظورم اینه که کپسول ها تو کدوم محل باز میشن و قرص ها کجا میشه باعکس برام توضیح بدین

ببنید توضیحاتی که بنده دادم بصورت کلی می باشد. در مورد داروی خاص مانند فلوکستین و یا هر داروی دیگری همکارات داروساز و بیولوژیست باید نظر بدهند . اطلاعات بنده در این زمینه کامل نیست . :41:

Alamate Soal
10-07-2011, 09:52

در مورد اين داروي خاص ؛ اين دارو باعث افزايش ميزان سروتنين در لوله گوارش ميشه و اين ماده ( سروتنين ) هم يك انتقال دهنده پيام هاي عصبي هست . يعني اين مايع بين سلول هاي عصبي ( نورون ها ) جمع ميشه و پيام ها رو از اين سلول به اون سلول انتقال ميده . كمبود اين مايع در برخي موارد منجر به افسردگي ميشه .
اين داروي مورد نظر شما هم از داروهايي هست كه از كمبود اين ماده در لوله گوارش جلوگيري ميكنه . اكثر داروهاي مورد استفاده در لوله گوارش براي دقت بيشتر و عوارض كمتر به صورت كپسول ايجاد ميشن :20:

Alamate Soal
10-07-2011, 15:33
سرتونین رو تو مغز افزایش میده فکر کنم نه تو لوله گوارش

نخير . اشتباه فكر ميكنين . مغز چيز ساده اي نيست كه يه كپسول بخوري و انتقال دهنده هاي عصبيش به همبن راحتي تغير كنن
هدف اين داروها بازجذب سروتونین و مهار نوعي آنزيم در لوله گوارش هست