مشاهده نسخه کامل
: سوال درباره توت فرنگی
:9:سلام. من دو تا بوته توت فرنگی در گلدان از یکی از دوستانم که باغ دارند گرفتم. البته از اول بوته ها در گلدان بودند.
وقتی آوردم بهم گفتند روزی یه لیوان آب بدهم و زیر نور آفتاب باشه. من گذاشتم پشت پنجره. اما همان روز باد شدیدی در تهران آمد که الان گذاشتمشان در تراس. اما از اون وقت که آوردم برگها دارن شروع میکنند به زرد شدن و میوه ها نرسیده و یا حتی کال شل شدن و الان هیچی میوه ندارد. دارن از بین میروند. البته وضع بزرگتره که در جلوی باد بیشتر بود بدتره! میشه یکی یه کمک درست و حسابی بکنه؟
همراه اول
09-06-2011, 23:25
به گیاه دریایی هم هر روز آب بدی خراب میشه چه برسی به توت فرنگی
اینم یه ملاقه برای شما با عنوانه
چطور در خانه توت فرنگی پرورش دهیم؟
تنها یک راه وجود دارد که بتوانید یک توتفرنگی چاق و چله و شیرین و آبدار بخورید، آن هم با قیمتی بسیار ارزان: خودتان آن را پرورش دهید
تقریبا همه میتوانند در خانه خودشان چنین کاری انجام دهند. پاییز نزدیک است و بهترین زمان برای کاشتن توتفرنگیهای آبدار در راه. البته بهار هم میتوانید توتفرنگی بکارید.
توتفرنگی میوه مغذی است. سرشار از ویتامینها و املاح. میگویند از تصلب شرائین جلوگیری میکند. برای رفع نقرس و سنگهای مثانه موثر است. اشتهاآور است و ادرار را زیاد میکند و دمکرده برگ آن را به مادرانی که به کودکان خود شیر میدهند، توصیه میکنند.
تانن موجود در توتفرنگی به آن خاصیت مسهلی بخشیده است و در درمان یبوست موثر است. اگر توت فرنگی را له کنید و در آب بریزید، نوشابهای به دست می آید که برای درمان تب هایی که با بیماریهای التهابی همراه می باشد، بسیار مفید است.
خونساز است و سرشار از کلسیم، فسفر، منیزم، پتاسیم و مقداری آهن و هیدرات 2 کربن بوده و در بدن تولید انرژی کرده و خستگی را برطرف میکند. ویتامینهای A، B و C هم به وفور در آن یافت میشوند.
کاشت توتفرنگی
توتفرنگی با روشی موسوم به «رانر» زیاد میشود. یعنی بوتههای جــدید را که ریشهدار باشند در محل مورد نظرتان میکارید. در نتیجه امکان بیمار بودن بوتهها زیاد است. دقت کنید که بوته بیمار را نخرید. لکه برگی، سفیدک پودری، پوسیدگی سیاه ریشه جزو مهمترین بیماریهای توتفرنگی است که نشانههای بارزی هم دارند. مثلا لکههای روی برگ و سفیدکهای روی ساقه و برگ.
بهتر است در هر گلدان تنها یک بوته بکارید مگر اینکه از گلدانهای مستطیلی شکل دراز استفاده کنید که بتوانید بین هر دو بوته 40 سانتیمتر فاصله بگذارید.
هر جایی که گرما و خورشید مناسب داشته باشد، برای قرار دادن گلدان توتفرنگی شما خوب است. توتفرنگیها به دنبال مکانی مناسب و معتدل برای زندگی سه تا چهار ساله خودشان هستند. پس آن را از آنها دریغ نکنید. توتفرنگیها دوست ندارند تابستانهای بسیار گرم و خشک را تحمل کنند.
درجه حرارت مناسب برای پرورش توتفرنگی بین 15 تا 25 درجه سانتیگراد است. البته توتفرنگی سرما را هم تحمل میکند و در برابر آن نیمه مقاوم است. در زمستان اگر روی بوتههای توتفرنگیتان را بپوشانید تا دمای 18- درجه سانتیگراد را تحمل میکنند.
برای کود گلدانتان بهتر است از ترکیبی از کودهایکمپوست مخصوص باغ، برگ یا زبالههای سبز بازیافت شده استفاده کنید و تا عمق 15 سانتیمتری خاک گلدانتان (از بالا) را با آن بپوشانید. بوتهها به خوبی درون خاک جای دهید و مطمئن شوید که جوانه برگها همتراز با خاک است.
معمولا پرورش توتفرنگی، به ویژه وقتی جنس بوتههای آن مرغوب باشد، بسیار آسان است. در ابتدا تنها کافی است علفهای هرز را از خاک خارج کنید، اما وقتی میوهها شروع کردند به در آمدن، حواستان به حشرات و آفتها هم باشد.
مهمترین نکته در پرورش توتفرنگی این است که خاک گلدان آن را مرطوب نگه دارید. البته باید حواستان هم باشد که به طور ناگهانی حجم زیادی از آب را پای گلدان نریزید.
اگر گلدانتان را روی بالکن قار میدهید، وقتی میوهها در آمدند، پیش از اینکه رنگی به خود بگیرند، روی آنها را با پلاستیک بپوشانید. این کار آنها را از گزند پرندهها در امان نگه میدارد.
هر وقت توتفرنگیتان دورتادورش قرمز شد، یک روز به آن وقت بدهید و آن وقت آن را بچینید. این فرصت یک روزه آنها را شیرینتر، آبدارتر و خوش عطرتر میکند.
وقتی زمان باردهی بوتهها تمام شد، باز هم حواستان باید به بوته باشد. شاخههای زائد را بزنید و تنها برگهای کوچک را باقی بگذارید. از لخت شدن بوتهتان نترسید. برگها دوباره رشد خواهند کرد. خاک گلدان را تقویت کنید. برای تقویت خاک میتوانید از همین برگهای خود بوته که جدا کردهاید یا کودهای کمپوستی استفاده کنید.
همشهری آنلاین- نگین شیرآقایی
s-a-l-i-m
10-06-2011, 23:23
وقتی آوردم بهم گفتند روزی یه لیوان آب بدهم و زیر نور آفتاب باشه. من گذاشتم پشت پنجره. اما همان روز باد شدیدی در تهران آمد که الان گذاشتمشان در تراس. اما از اون وقت که آوردم برگها دارن شروع میکنند به زرد شدن و میوه ها نرسیده و یا حتی کال شل شدن و الان هیچی میوه ندارد. دارن از بین میروند. البته وضع بزرگتره که در جلوی باد بیشتر بود بدتره! میشه یکی یه کمک درست و حسابی بکنه؟ ما هم کاشتیم ولی اصلا مشکلی نداشتیم ....خودش همین طوری زیاد شد زد کل اصراف رو گرفت ....ولی میوه هاش کوچیکه اما شیرین .
چیکار کنیم بشه اندازه گردو ؟؟
چیکار کنیم بشه اندازه گردو ؟؟
فکر کنم باید بهش کود بدی ...
s-a-l-i-m
12-06-2011, 11:51
کود ؟؟؟ چه کودی ؟؟
حیوانی یا گیاهی ؟؟ یا کود شیمیای ؟؟
shutdown
12-06-2011, 11:58
کود ؟؟؟ چه کودی ؟؟
حیوانی یا گیاهی ؟؟ یا کود شیمیای ؟؟
من تو حیاطمون تو انتالیا کاشتم ولی احساس میکنم با دادن کد مقداری داره گیاه از شکل و شمایلش کاسته میشه و شکل افتاده ای گرفته...به نظرتون کود مناسبش نبوده؟
s-a-l-i-m
12-06-2011, 12:00
من تو حیاطمون تو انتالیا کاشتم ولی احساس میکنم با دادن کد مقداری داره گیاه از شکل و شمایلش کاسته میشه و شکل افتاده ای گرفته
من شنیدم اگر زیادی کود بدی گیاه میسوزه ...
حالا شما از چه کودی استفاده کردی ؟؟
برادران کسی نیست کمک اساسی بده ؟
shutdown
12-06-2011, 12:02
من شنیدم اگر زیادی کود بدی گیاه میسوزه ...
حالا شما از چه کودی استفاده کردی ؟؟
برادران کسی نیست کمک اساسی بده ؟
یه مغازه ای به عنوان کود حیوانی بهم فروخت...زیاد وارد نیستم که دقیقا بدونم چی مصرف کردم برای گیاه
s-a-l-i-m
12-06-2011, 12:06
یه مغازه ای به عنوان کود حیوانی بهم فروخت...زیاد وارد نیستم که دقیقا بدونم چی مصرف کردم برای گیاه
منم زیاد وارد نیستم ولی فکر کنم باید بعد کود اب داد { فکر کنم یه جا خوندم که اب زیاد باید بدی }
کلا مصرفشون دز خاصی داره این رو میدونم :31: منم برم بخرم تست کنم ببینم چی در میاد.
shutdown
12-06-2011, 12:09
منم زیاد وارد نیستم ولی فکر کنم باید بعد کود اب داد { فکر کنم یه جا خوندم که اب زیاد باید بدی }
کلا مصرفشون دز خاصی داره این رو میدونم :31: منم برم بخرم تست کنم ببینم چی در میاد.
اخه یکی به من گفته بود بر اثر دادن اب زیاد به این شکل درومده...مطمئن هستید که باید اب زیاد بدم؟
s-a-l-i-m
12-06-2011, 12:20
نمیدونم دقیقا چی خوندم.. موقع سمپاشی باید اب زیاد داد..
موقع کود دادن هم فکر کنم همین طوریه ...شایدم بر عکس باشه ..دقیق یادم نیست. { عجب کند ذهنی شدما }
shutdown
12-06-2011, 12:21
سم پاشی؟
وای...من اصلا سم پاشی نکردم...نکنه به خاط سم پاشی نکردن باشه؟!:41:
s-a-l-i-m
12-06-2011, 12:27
سم پاشی؟
وای...من اصلا سم پاشی نکردم...نکنه به خاط سم پاشی نکردن باشه؟![ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
منم سم پاشی نکردم فقط 1 بار یکی از باقبون ها داشت سم میزد درخت ها رو امد توت فرنگی ما رو هم مورد عنایت قرار داد..
سم اگه نزنیم فکر کنم توت فرنگی ها همه کرمی میشه یعنی نصفش رو می خورند بقیش رو میزارند برای ما :31:
سم باید حتما زده بشه اگه محیط دارای حشره و اینا هست.
انتالیا که حشره نداره :31:
shutdown
12-06-2011, 12:31
منم سم پاشی نکردم فقط 1 بار یکی از باقبون ها داشت سم میزد درخت ها رو امد توت فرنگی ما رو هم مورد عنایت قرار داد..
سم اگه نزنیم فکر کنم توت فرنگی ها همه کرمی میشه یعنی نصفش رو می خورند بقیش رو میزارند برای ما :31:
سم باید حتما زده بشه اگه محیط دارای حشره و اینا هست.
انتالیا که حشره نداره :31:
اخه همسایمون بدون سم پاشی توت فرنگی هاش اندازه پرتغال هستند...ولی مال من فکر کنم یه مشکلی دارند...شاید مواد شیمیایی اون کود زیاد بوده...نظر شما چیه دوست عزیز؟
s-a-l-i-m
12-06-2011, 12:36
اخه همسایمون بدون سم پاشی توت فرنگی هاش اندازه پرتغال هستند...ولی مال من فکر کنم یه مشکلی دارند...شاید مواد شیمیایی اون کود زیاد بوده...نظر شما چیه دوست عزیز؟
خب از همسایتون کمک بگیر - مگه کودتون حیوانی نبوده ؟؟ پس مواد شیمیایی نباید داشته باشه.
شایدم بهت جای کود حیوانی یک چیز دیگه فروخت :31:
کودش بو میداد ؟؟ اخه کود حیوانی بودی بدی داره :2:
شایدم معده حیوون بنده خدا اسیدی شده بود که زد گیاهتون رو له کرد رفت :31:
mohsenfhm
12-06-2011, 12:37
من کود دادم فقط برگ هاش بزرگ شده :41:
s-a-l-i-m
12-06-2011, 12:42
رای کود گلدانتان بهتر است از ترکیبی از کودهایکمپوست مخصوص باغ، برگ یا زبالههای سبز بازیافت شده استفاده کنید و تا عمق 15 سانتیمتری خاک گلدانتان (از بالا) را با آن بپوشانید. بوتهها به خوبی درون خاک جای دهید و مطمئن شوید که جوانه برگها همتراز با خاک است.
معمولا پرورش توتفرنگی، به ویژه وقتی جنس بوتههای آن مرغوب باشد، بسیار آسان است. در ابتدا تنها کافی است علفهای هرز را از خاک خارج کنید، اما وقتی میوهها شروع کردند به در آمدن، حواستان به حشرات و آفتها هم باشد.
مهمترین نکته در پرورش توتفرنگی این است که خاک گلدان آن را مرطوب نگه دارید. البته باید حواستان هم باشد که به طور ناگهانی حجم زیادی از آب را پای گلدان نریزید.
اگر گلدانتان را روی بالکن قار میدهید، وقتی میوهها در آمدند، پیش از اینکه رنگی به خود بگیرند، روی آنها را با پلاستیک بپوشانید. این کار آنها را از گزند پرندهها در امان نگه میدارد.
این برای باغچه ها هم صدق می کنه ؟؟
من کود دادم فقط برگ هاش بزرگ شده [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
جدی ؟؟ :31: یعنی میوه ایناش هیچ تغییری نکرد ؟؟ وا... اصلا فکر کنم کود بیخود هست با این وضع.
............
اگه شکر بریزیم پای بوته میوه شیرین میشه ؟؟ { یکجا خوندم گفتم شاید تاثیر داشته باشه }
shutdown
12-06-2011, 12:50
یکی بهم میگفت اگه تهش مشروب بریزی یه طعم خوبی میگیره....من هم شکر ریختم هم اضافه های ته شامپاین....از همون مغازه که کود گرفتم پرسیدم میگفت اصولا توت فرنگی هرچی به پاش بریزی همون طعم رو میگیره..درسته؟!
s-a-l-i-m
12-06-2011, 14:33
یکی بهم میگفت اگه تهش مشروب بریزی یه طعم خوبی میگیره....من هم شکر ریختم هم اضافه های ته شامپاین....از همون مغازه که کود گرفتم پرسیدم میگفت اصولا توت فرنگی هرچی به پاش بریزی همون طعم رو میگیره..درسته؟
:18: شما حالت خوبه ؟؟ شما که احیانا ترک نیستید اونها هستند :دی
مشروب ریختی زدی گیاه بد بخت رو له کردی که . الکل انرژی زیادی داره حتما سوزوندی او بد بخت رو .
mohsenfhm
12-06-2011, 15:20
از زمانی که کود دادم هم قد کشیده هم برگ ها بزرگ شده . میوه هم اصلا نداده
همراه اول
13-06-2011, 15:28
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تجربه به بنده اثبات کرده که چیزهای خشگل و توپ بی مزه و تو خالی هستن،
من هم از اون توت فرنگی های اندازه پرتغال خوردم ولی مزه پلاستیک میده، شما یواشکی برو مال همسایتو بخور حتما متوجه میشی
همون کوچولوی مال خودتو بخوری بیشتر می چسبه تا مال همسایه رو
خوش بحال شما که میتونین تو باغتون بکارین، توی باغ ما شغال دو پا میادومیره بخاطر همین نمیشه از این چیزای لوکــــــــــــس کاشت
شرایط خاک و شرایط محیطی رشد توت فرنگی
توت فرنگی گیاهی است که در خاکهای مختلف تقریبا سازگار است با این وجود خاکهای عمیق نرم با بافت شنی رسی را ترجیح میدهد. بهترین PH برای توت فرنگی 5.5 تا 6.5 میباشد. اگر میزان آهک خاک از حد مجاز بیشتر باشد عارضه کلروز یا زرد شدن برگها بروز خواهد کرد. از لحاظ آب و هوا در شرایط مرطوب و شرایط نسبتا گرم محصولدهی مناسب خواهد داشت. در شرایط گرم و مرطوب باید آب کافی در اختیار گیاه قرار گیرد و همچنین ارقام مقاوم به گرما انتخاب گردد. در ارتفاع 400 تا 800 متری از سطح دریا میتواند رشد مناسبی داشته باشد. نیمه مقاوم به سرما بدون پوشش کاه و کلش میتواند تا 5- درجه سانتیگراد را تحمل نماید ولی با پوشش ویژه تا 18- درجه سانتیگراد را متحمل است.
از نظر نیاز سرمایی جزء گیاهان کم نیاز به سرما تقسیم بندی میشود. بطوری که در 200 تا 400 ساعت دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد نیاز سرمایی و ناچیز آن منتفی می گردد. سطحی بودن ریشه که معمولا تا عمق 15 تا 20 سانتیمتری خاک توزیع میگردد گیاه را حساس به کم آبی میکند. جهت تولید محصول بهاره باید از ارقامی استفاده گردد که طالب روزهای کوتاه و نیاز دمایی پائینتری باشند تا گل انگیزی و محصولدهی آنها به خوبی انجام گیرد. در ارقام 4 فصله روز کوتاهی یا روز بلندی و همچنین پائین بودن و بالا بودن درجه حرارت زیاد مطرح نیست و این گروه از توت فرنگیها معمولا در شرایط مختلف به راحتی گل میدهند.
پیش رس کردن توت فرنگی
توت فرنگی طبیعتا از میوههای نوبرانه و از اولین میوههایی است که در بهار به بازار عرضه میشود. در حالت معمولی و در مناطق معتدل زمان برداشت میوه در اواخر اردیبهشت ماه تا اوایل تیر است ولی امروزه با فن آوریهای خاصی میتوان زمان رسیدن میوه را به جلو انداخت. به عبارت دیگر میتوان با استفاده از وسائل و امکانات امروزی اقدام به پیش رس کردن و تولید توت فرنگی خارج از فصل نمود و عرضه توت فرنگی را مدت طولانیتری ادامه داد . البته هزینههای اضافی که برای پیش رس کردن ایجاد میشود به علت قیمت بیشتری که محصول نوبرانه دارد جبران خواهد شد.
پیش رس کردن توت فرنگی در گلخانه
مطمئنترین وسیله برای پیش رس کردن استفاده از گلخانه است. مشکل استفاده از گلخانه در درجه اول هزینه سنگین احداث گلخانه و نیاز به تخصص و تجربه کافی برای کشت توت فرنگی در گلخانه است. برای این منظور میتوان نشاء توت فرنگی را ابتدا اواسط تیرماه تا اوایل شهریور در خزانه انتظار کشت کرد و 7 - 5 کیلوگرم در هر صد متر مربع از کودهای کامل ازت، فسفرو پتاس به نسبت 17 - 12 - 12 به عنوان کود پایه به زمین خزانه دارد. پس از تولید ریشههای قوی در نشا بوتهها شروع به ایجاد ساقههای رونده مینمایند. با سرد شدن هوا بوتهها تحت تاثیر نور و درجه حرارت پائین قرار گرفته و گل در آنها تشکیل میشود. در آبان و آذر بوتهها را به گلخانه حمل کرده و در بستر کاشت به فاصله 30 تا 25 سانتیمتر کشت مینمایند.
در گلخانه نیز مقدار 5 - 3 کیلوگرم کود کامل شیمیایی در 100 متر مربع به بستر داده میشود. درجه حرارت گلخانه را ابتدا روی 12 - 8 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و با افزایش شدت نور درجه حرارت را نیز زیاد میکنند و به 20 - 15 درجه سانتیگراد میرسانند. البته میتوان درجه حرارت را به 8 درجه سانتیگراد کاهش داد. بلافاصله پس از کاشت بایستی به اندازه کافی آبیاری نمود. در آبیاری توت فرنگی گلخانهای باید دقت شود که زمین بطور یکنواخت مرطوب گردد. به منظور جلوگیری از خطر پوسیدگی میوه در اثر رطوبت زیاد باید گلخانه را به موقع تهویه کرد و بوسیله حرارت خشک رطوبت زیادی را کاهش داد. برای انجام عمل گرده افشانیو تلقیح بهتر گلهای توت فرنگی در گلخانه میتوان برای هر 1000 متر مربع سطح زیر کشت یک کندوی زنبور عسل در گلخانه قرار داد.
s-a-l-i-m
14-06-2011, 13:08
اگه این توت فرنگیه پس اینی که باغ ما در میاره چیه [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این توت فرنگیش فتوشاپ هست ! شایدم مصنوعی ... !!
باغ ما که توت فرنگی هاش اندازه ی کدو تنبله و سیاهه !
s-a-l-i-m
15-06-2011, 19:44
یعنی میشه توت فرنگی اینطوری هم پیدا بشه ..
اخه تا کنده بشه خراب میشه باید حتما همون جا از تولید به مصرفش رو انجام بدی :31:
میشه توضیح بدین چیجوری تولید به مصرف انجام بدیم ؟
یعنی میوه ی نشسته بخوریم ؟
مامانم به من گفت هیچ وقت میوه ی نشسته نخورم :دی
shabe.saket
15-06-2011, 20:56
تجربه به بنده اثبات کرده که چیزهای خشگل و توپ بی مزه و تو خالی هستن،
من هم از اون توت فرنگی های اندازه پرتغال خوردم ولی مزه پلاستیک میده، شما یواشکی برو مال همسایتو بخور حتما متوجه میشی
همون کوچولوی مال خودتو بخوری بیشتر می چسبه تا مال همسایه رو
واقعا هم همینطوریه...
مصنوعی اصلا مصنوعی...
خدایا موزهایی که 15 سال پیش میومد توی بازار چه طعمی داشت؟ الان چی؟ طعم کارپت میده...آدم بالا میاره (sorry(...:44:
تمشکهای داخل جنگل کجا تمشکهای بازار کجا؟
توت فرنگی ها نابود شدند...:37:
ariaei_tabar
15-06-2011, 20:59
راست میگه!!!:2:
خدایا موزهایی که 15 سال پیش میومد توی بازار چه طعمی داشت؟ الان چی؟ طعم کارپت میده...آدم بالا میاره (sorry(...:44:
طعم موز مهم نیست ! مهم اینه که هم موز 15 سال پیش و هم موز کنونی کمر رو پر میکنن !!
توت فرنگی ها نابود شدند...
نمیدونم چرا یاد نابودگر 4 افتادم ! :دی
shabe.saket
15-06-2011, 22:14
LOL
فکر نکنم بیشتر از 2 ساعت دووم بیاره پستت:31:LOL.....
یه نکته راجع به کود حیوانی اینه که باید تازه نباشد . اگه تازه باشه مثلا اگه خیلی زیاد تو تدهد با آب دادن ریشه اش را میسوزانیم
---------- Post added at 06:14 PM ---------- Previous post was at 06:12 PM ----------
راستی توت فرنگی های خودم دارن برگ تازه در می آورند. حتی اونی که حالش بد بود چندتا جوانه تازه زدهٌ!
خیلی طول میکشه میوه بدهند؟ باید چه کار کنم درشت و آبدار و خوشمزه بشوند؟
بنده یه سفر به یکی از کشور های آمریکای جنوبی داشتم ... اونجا هلو هایی بود اندازه خربزه ...
متاسفانه طعم نداشتن ، مثل آب معدنی بودن ...
کشور ما که مدت طولانی در طول سال آفتاب داره و از لحاظ وسعت زمین های زراعی و باغی بسیار بزرگ هست میتونن بدون استفاده
از روش های صنعتی میوه های مرغوب تولید کنند .
Aref_2008
16-06-2011, 22:41
~~~~
ایران خودمون {کردستان} بهترین توت فرنگی های دنیا رو داره
ولی حیف که بیشترشو صادر میکنه و خارجیشو وارد می کنه برای خودمون! :sad:
~~~~
کشور ما که مدت طولانی در طول سال آفتاب داره و از لحاظ وسعت زمین های زراعی و باغی بسیار بزرگ هست میتونن بدون استفاده
از روش های صنعتی میوه های مرغوب تولید کنند .
اما در کتب هایی که من خوندم ، ایران جزو کشور های گرمسیر و خشک محاسبه میشه !
حتی ، تقریبا زمین های قابل استفاده برای زرع و کشاورزی در ایران تقریبا 20% کل زمین های ایران هست ... جنگل زیاد داریم ، اما قابل استفاده نیستند برای کشت و زرع ...
برای مثال ، تراکم نسبی در ایران در هر کیلومتر مربع 42 نفر هست ( سال 90 ) اما مثلا در هند 150 نفر در هر کیلومتر مربع هست ! که این هم نشون میده کشور ایران گرمسیر و تقریبا نامناسب هست برای زندگی هست . مساحت های ایران و هند تقریبا یکسان هست ( هند یکم بزرگتره فقط ) اما هند به خاطر اینکه توسط 3 دریا و یک خلیج احاطه شده ، موقعیت بهتری داره ( همینطور عرض جغرافیایی مناسب و زاویه تابش خورشید )
پس باز هم نتیجه میگیریم که ایران نامناسب هست ! :دی
یه نکته راجع به کود حیوانی اینه که باید تازه نباشد . اگه تازه باشه مثلا اگه خیلی زیاد تو تدهد با آب دادن ریشه اش را میسوزانیم
اینو مطمئن هستم
درسته -جغرافیا سال دوم دبیرستان
ای کلک خوب بلدیا ! چرا جواب پروفایل رو نمیدی ؟! :دی
بچه ها یه سوال :
هر دانه توت فرهنگی چند کالری داره ؟
یعنی باید کود قدیمی استفاده کنیم ؟
مثلا کودهای 10-20 سال پیش ؟
aligol172
17-06-2011, 10:10
بچه ها یه سوال :
هر دانه توت فرهنگی چند کالری داره ؟50 گرم 17 کالری داره!!:mellow:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.