ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : یک پروژه بزرگ!ویکی پدیای برنامه نویسی فارسی

habill
10-04-2011, 10:54
دوستان عزیز میدونید که ما در دنیای نرم افزار مصرف کننده هستیم و به خاطر عدم رعایت کپی رایت تقریبا هیچ کس حاضر به سرمایه گذاری در حیطه خیلی از برنامه های کاربردی شخصی در ایران نیست. به خاطر همین باید مدت ها منتظر بمونیم تا خیلی از نرم افزارها توسط شرکت ها معروف نوشته بشه ،بعد منتظر بمونیم که برادران هندی یا بعضی از دوستای خودمون کرکش بکنن و نهایت هم ما نصبش بکنیم .
ولی مشکل اصلی اینه که خیلی از این برنامه ها ذاتا فارسی نیستند و از فرمت های فارسی پشتیبانی نمیکنند. مثلا در تولید PDF فارسی و برگرداندنش به فایل اصلی، OCRفارسی، Text to Speech یا Speech to Text فارسی، فریم راست چین نرم افزارها و ... مشکل داریم. هرچند برخی شرکت های داخلی تو این زمینه وارد شده اند اما محصولات آنها به صورت تخصصی و فوق العاده گران هستند. بنابراین برای کشوری مثل ما بهتر اینه که این برنامه و کلا فارسی سازی تولید نرم افزار به صورت کدباز OPEN SOURCE و تحت GNU لیسانس صورت بگیره. مطمئن باشید یک جهش بزرگ در دسترسی به نرم افزارهای فارسی صورت میگیره.
حالا این همه صغری کبری چیندم که بگم بچه هایی که تو این زمینه مهارت دارند بیان و دانش خودشون رو در یک فضایی مثل ویکی پدیا به اشتراک بذارن و با تولید ACTIVEX و DLL های لازم این مشکلات در طی زمانهای آتی حل بشه.
....لطفا نظراتتون رو ثبت کنین....

habill
11-04-2011, 07:31
از 31 بازدید فقط 3 نفر جواب دادن... همش همین؟ بخدا یک کلیک هزینه ای نداره!!!

habill
11-04-2011, 10:56
من حاضرم که فضا و دومین به اسم(PSOSP.ir ( Persian Softwares Open Source Project رجیستر کنم .. تا این پروژه شروع بشه... کسی نیست مرا یاری دهد؟

IP007
11-04-2011, 15:55
من حاضرم که کمک کنم

!Plus
13-04-2011, 17:34
به نظر من بود و نبودش هيچ فرقي نميكنه...!؟! (ولي به خاطر اينكه روحيتون تضعيف نشه... "خوب است" رو زدم...!؟! :دي )

كاربراي ايراني چيزي از نرم افزار هاي متن باز و آزاد و... نميدونن...!؟! حالا شما بيا بگو ما فرهنگ سازي مي كنيم... و كاربرا رو با فلسفه متن باز و... آشنا مي كنيم...!؟! هيچ فايده اي نداره...!؟! كاربراي ايراني فقط بلدن با كامپيوتر بازي كنن... و كامپيوتر رو به عنوان يه ابزار واسه سرگرمي ميدونن...!؟! (واقعاً جاي تأسف داره...!؟!)

شما بايد از خداتون باشه كه مي تونيد هر نرم افزاري رو كه دوست داريد رو كرك كنيد و ازش استفاده كنيد... بدون اينكه كسي جلوتون رو بگيره...!؟! (ديديد وقتي كسي رو از چيزي منع مي كنن... بيشتر به دنبالش ميره...؟؟؟!!! حال ابن بر عكسشه...!؟! :دي)

كافيه دو تا نرم افزار ، يكي متن باز و يكي هم متن بسته(!؟!) رو با هم مقايسه كنيد...!؟! اون وقت مي فهميد كيفيت نرم افزار هاي متن بسته(!؟!) كجا و كيفيت نرم افزار هاي متن باز كجا...!؟! (مثلاً Visual Studio رو با IDE هاي متن بازي كه رو اينترنت وجود داره مقايسه كنيد...!؟! :loooooooooool: )

كلاً هيچ فايده اي نداره... شما فقط خودتون رو خسته مي كنيد... و به جز چند نفر... كس ديگه اي نيست كه حمايتتون كنه...!؟! :27:

ولي اميدوارم كه تو پروژه TTS موفق بشيد...!؟! :46: (خيلي بده كه فارسيش وجود نداره... جاي خاليش احساس ميشه...!؟! :41:)

Xilevens
13-04-2011, 22:54
به نظر من بود و نبودش هيچ فرقي نميكنه...!؟! (ولي به خاطر اينكه روحيتون تضعيف نشه... "خوب است" رو زدم...!؟! :دي )

كاربراي ايراني چيزي از نرم افزار هاي متن باز و آزاد و... نميدونن...!؟! حالا شما بيا بگو ما فرهنگ سازي مي كنيم... و كاربرا رو با فلسفه متن باز و... آشنا مي كنيم...!؟! هيچ فايده اي نداره...!؟! كاربراي ايراني فقط بلدن با كامپيوتر بازي كنن... و كامپيوتر رو به عنوان يه ابزار واسه سرگرمي ميدونن...!؟! (واقعاً جاي تأسف داره...!؟!)

شما بايد از خداتون باشه كه مي تونيد هر نرم افزاري رو كه دوست داريد رو كرك كنيد و ازش استفاده كنيد... بدون اينكه كسي جلوتون رو بگيره...!؟! (ديديد وقتي كسي رو از چيزي منع مي كنن... بيشتر به دنبالش ميره...؟؟؟!!! حال ابن بر عكسشه...!؟! :دي)

كافيه دو تا نرم افزار ، يكي متن باز و يكي هم متن بسته(!؟!) رو با هم مقايسه كنيد...!؟! اون وقت مي فهميد كيفيت نرم افزار هاي متن بسته(!؟!) كجا و كيفيت نرم افزار هاي متن باز كجا...!؟! (مثلاً Visual Studio رو با IDE هاي متن بازي كه رو اينترنت وجود داره مقايسه كنيد...!؟! :loooooooooool: )

كلاً هيچ فايده اي نداره... شما فقط خودتون رو خسته مي كنيد... و به جز چند نفر... كس ديگه اي نيست كه حمايتتون كنه...!؟! :27:

ولي اميدوارم كه تو پروژه TTS موفق بشيد...!؟! :46: (خيلي بده كه فارسيش وجود نداره... جاي خاليش احساس ميشه...!؟! :41:)

حرفاتون رو قبول ندارم
مگه كاربر سطح بالا بايد با متن باز بودن آشنايي داشته باشه؟
كاربر سطح بالا به دنبال نرم افزاري هست كه كارشو بهتر انجام بده
وقتي كيفيت نرم افزار متن باز به اندازه خصوصي باشه مشخصا همه به اين طرف كشيده ميشن
شايد شما از تو گيم نت پست ميزاري ولي ما تا جايي كه ميبينيم همه با اينترنت كار ميكنن به شبكه هاي اجتماعي وصل هستن خريدهاي اينترنتي ميكنن ..... بازي هم ميكنن
من خودم مخالف متن باز هستم
مثل جنس چيني ميمونه
بي كيفيت (البته بعضي هاش خيلي عالي هستن) و بي ارزش ساز
يعني ارزش كار رو ميارن پايين
مثل اينكه كل روزو كار كني ولي دستمزدي نگيري واقعا خيلي زوره
بدتر از همه عدم وجود قانون كپي رايت
اين پروژه چون در مورد كمك به برنامه نويس و تبادل اطلاعات و بانك اطلاعات برنامه نويسي هست خيلي عاليه
اما من بازم مخالف هستم
1- پروژه بايد فراگيرتر باشه
2- بيشتر روش تحقيق و بررسي بشه
3- نياز به هزينه مالي زيادي داره
4- تو اين مملكت سنگ كم نيست
5- ما ايروني ا چيزي رو هم كشف كنيم به كسي نميگيم
6-....

habill
14-04-2011, 08:28
ببينيد دوستان....دو فلسفه فرهنگي بد بين ما ايراني ها وجود داره..
اوليش اينه كه ميگيم هر كاري فوت استادي داره. در صورتي كه به نظر من در عرصه علم و تكنولو‍ي بيمعني است.دانش وقتي توسعه پيدا ميكنه كه جمعي روش كار بشه.شايد شروعش سخت باشه اما راهي ميشه تا خيلي افراد سطح سواد برنامه نويسيشون بالا بره و بعد بتونن خيلي ايده ها و خلاقيت ها رو وارد موضوع كنند
دوميش اينه كه ميگيم ديگي كه واسه من نمي جوشه كله سگ توش بجوشه..

حرف من اينه كه اين فرهنگ رو بايدعوض كرد.بعدش هم گردش دانش بين افراد هست كه اونو توسعه ميده. بياين به جاي تمسخر كالاي چيني(كه من خودم اينكار رو ميكنم) فلسفه پشت اونو نگاه كنيم.ادم بايد چيز خوب رو ياد بگيره.
بذارين ايده هامو اينجوري بگم:
پيش زمينه:
يك فايل PDF فارسي داريد و ميخواين برگردونيدش. كدوم نرم افزار رو انتخاب ميكنيد كه صحت و دقت بيش از 98% داشته باشه؟
ميخواين محتواي الكترونيك واسه يه دوره انلاين طراحي كنيد، احتياج به يك موتور TTS داريد، كدوم برنامه اينكار رو براي شما انجام ميده؟
ميخواين محتوي يك كنفرانس رو به صورت متني به صورت Real time انتشار بدين، كدوم موتور STT اينكار رو براي شما انجام ميده؟
ميخواين نرم افزارهاي راست چين طراحي كنيد... كد نويسيش چقدر وقت شما را ميگيره؟
ميخواين يك كتابخانه رو ديجيتال كنين، كدوم برنامه است كه بتونه تبديل OCR‌كتاباي فارسي رو انجام بده؟
و هزار تا ميخواين ديگه....

مسئله:
بايد نرم افزارهاي سازگار با فارسي داشته بشيم

راه حل ها:
1- نرم افزارها رو كرك كنيم: تقريبا هيچنرم افزار انگليسي صحت و دقت كافي رو نداره.
2- پول بديم تا يه شركتي مثل مايكروسافت براي ما اينكار رو بكنه كه بنا به چند دليل محاله:

habill
14-04-2011, 08:42
الف) وضعيت بين الملي ايران.
ب)‌ عدم رعايت قانون كپي رايت در ايران
ج) آنگولو ساكسون بودن اونا(آنگولو ساكسون ها مبني همه كاراشون فقط و فقط پوله) بعد نرم افزار ها رو جوري طراجي ميكنن كه تا به نسخه نهايي برسه اونقدر پول ميگيرن كه مپرس
د) فرهنگ ما ايراني ها: پول بده به نرم افزار نيستيم.
ه) كي ميخواد اين پولو بده؟ شوراي علالي انفورماتيك، مردم؟ و ....
پس مجبوريم خودمون توليد كنيم...

ياد آوري ميكنم:
گردش دانش باعث توسعه و تقويت اون ميشود
متن باز بودن يك نرم افزار منافاتي با كسب درآمد نداره، اين خلاقيت شماست كه تعيين ميكنه چقدر و چطور پول دربياد.

اين پروژه باعث ميشه تا الگوريتم هاي توليد اين نرم افزارها توسعه پيدا كنه و سطح دانش پايه برنامه نويسا بالابره

Ramincs
14-04-2011, 17:29
کار بسیار عالی هست ولی خب نیاز به برنامه ریزی و هماهنگی های وسیعی داره.انشا الله که پروژه ی موفقی باشه

Ramincs
14-04-2011, 17:38

دوست عزیز بعضی از حرفاتون مثل عدم حمایت کاملا صحیح هست ولی در مورد مردم باید گفت که این حرف شما تا چند سال پیش صحیح بود ولی الان دیگه همه چیز فرق کرده.اتفاقا الان به اندازه کافی مردم اطلاعات کامپیوتری دارند و از طرفی میشه قشر تحصیل کرده رو با دادن اطلاعات صحیح قانع به استفاده از متن باز کرد.

!Plus
15-04-2011, 00:07
حرفاتون رو قبول ندارم
مگه كاربر سطح بالا بايد با متن باز بودن آشنايي داشته باشه؟
كاربر سطح بالا به دنبال نرم افزاري هست كه كارشو بهتر انجام بده
وقتي كيفيت نرم افزار متن باز به اندازه خصوصي باشه مشخصا همه به اين طرف كشيده ميشن
شايد شما از تو گيم نت پست ميزاري ولي ما تا جايي كه ميبينيم همه با اينترنت كار ميكنن به شبكه هاي اجتماعي وصل هستن خريدهاي اينترنتي ميكنن ..... بازي هم ميكنن
من خودم مخالف متن باز هستم
مثل جنس چيني ميمونه
بي كيفيت (البته بعضي هاش خيلي عالي هستن) و بي ارزش ساز
يعني ارزش كار رو ميارن پايين
مثل اينكه كل روزو كار كني ولي دستمزدي نگيري واقعا خيلي زوره
بدتر از همه عدم وجود قانون كپي رايت
اين پروژه چون در مورد كمك به برنامه نويس و تبادل اطلاعات و بانك اطلاعات برنامه نويسي هست خيلي عاليه
اما من بازم مخالف هستم
1- پروژه بايد فراگيرتر باشه
2- بيشتر روش تحقيق و بررسي بشه
3- نياز به هزينه مالي زيادي داره
4- تو اين مملكت سنگ كم نيست
5- ما ايروني ا چيزي رو هم كشف كنيم به كسي نميگيم
6-....

دوست عزیز بعضی از حرفاتون مثل عدم حمایت کاملا صحیح هست ولی در مورد مردم باید گفت که این حرف شما تا چند سال پیش صحیح بود ولی الان دیگه همه چیز فرق کرده.اتفاقا الان به اندازه کافی مردم اطلاعات کامپیوتری دارند و از طرفی میشه قشر تحصیل کرده رو با دادن اطلاعات صحیح قانع به استفاده از متن باز کرد.

من هنوز هم ميگم... فرهنگ مردم ما تو زمينه كامپيوتر (بخوايد حساب كنيد... كلاً تو همه زمينه ها... :31: ) خيلي پايينه...!؟! شايد نسل جديد... يه سري هاشون با كامپيوتر آشنا باشن...(اونم نه خيلي زياد... :13: ) ولي اگه بخوايد بقيه و اقليت مردم ايران رو حساب كنيد... اون وقت به حرف من مي رسيد...!؟! :27:

البته هر كسي با توجه به اون چيزي كه از اجتماع ديده قضاوت مي كنه...!؟! نمي دونم... شايد شما تو دانشگاه يا جايي هستيد كه افراد زيادي هستن كه تو رشته كامپيوتر تحصيل كردن و... با كامپيوتر آشنا هستن...!؟! اين خيلي مهمه... شما بايد اقليت مردم رو حساب كنيد...!؟! نه افرادي كه ميشناسيد و تا حالا باهاشون برخورد داشتيد...!؟!

كافيه دو تا كاربر معمولي كامپيوتر يكي ايراني و يكي خارجي (از يه كشور درست و حسابي...) رو با هم مقايسه كنيد...!؟! اون وقت مي فهميد كه كاربر هاي ايراني چيزي از كامپيوتر سرشون نميشه...!؟!

ايران يه كشوريه كه جز شهرهاش جاي ديگه ايش امكانات نداره...!؟!
مگه چند نفر تو شهر زندگي مي كنن...؟؟؟!!! و از بين اون افرادي كه تو شهر زندگي مي كنن... چند نفرشون با كامپيوتر كاملاً آشنا هستن...؟؟؟!!!

اگه مردم ما فرهنگ درستي داشتن... الان قيمت ويندوز ماكروسافت 1500 تومن نبود...!؟!

با اينترنت كار كردن رو كه بچه 6 ماهه هم بلده... الان همه هم واسه خودشون صد تا اكانت تو شبكه هاي اجتماعي دارن... همه هم بلدن خريد اينترنتي كنن... ولي هيچ كدوم از اينا ربطي به اين نداره كه مردم ما آگاهي بالايي تو زمينه كامپيوتر دارن...!؟!

كافيه بريد تو خيابون... و از چند نفر سوال كنيد كه نرم افزار متن باز و آزاد چيه...!؟! اون وقت مي فهميد كه من چي گم...!؟! (مي خوايد جالب تر بشه... از سي دي فروش ها هم سوال كنيد...!؟!)

پيش زمينه:
يك فايل PDF فارسي داريد و ميخواين برگردونيدش. كدوم نرم افزار رو انتخاب ميكنيد كه صحت و دقت بيش از 98% داشته باشه؟
ميخواين محتواي الكترونيك واسه يه دوره انلاين طراحي كنيد، احتياج به يك موتور TTS داريد، كدوم برنامه اينكار رو براي شما انجام ميده؟
ميخواين محتوي يك كنفرانس رو به صورت متني به صورت Real time انتشار بدين، كدوم موتور STT اينكار رو براي شما انجام ميده؟
ميخواين نرم افزارهاي راست چين طراحي كنيد... كد نويسيش چقدر وقت شما را ميگيره؟
ميخواين يك كتابخانه رو ديجيتال كنين، كدوم برنامه است كه بتونه تبديل OCR‌كتاباي فارسي رو انجام بده؟
و هزار تا ميخواين ديگه....

مسئله:
بايد نرم افزارهاي سازگار با فارسي داشته بشيم

الان همه اين چيزايي كه شما مي گيد فارسيش هست...!؟! (فارسي با ايراني خيلي فرق داره...!؟!)
درسته كه نياز به سريال و كرك و... داره ولي... مشكلي با فارسي نداره...!؟!

من نمي دونم چرا شما مي خوايد خودتون رو با نرم افزار هاي متن باز محدود كنيد... و دليلتون واسه اين كار چيه...!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!
ولي مردم اين كار رو نمي كنن... مردم دنبال چيزي هستن كه كارشون رو بهتر و راحت تر انجام بده... حالا چه نياز به كرك داشته باشه و چه..........

نرم افزار هاي متن باز نمي تونن نياز هاي كاربرا رو به طور كامل رفع كنن...!؟! (چون خيلي ضعيف هستن... و به اندازه كافي روشون كار نشده...!؟! نبايد هم كار بشه... چرا برنامه نويسي بايد بياد وقتش رو بذاره و واسه هيچي يه برنامه بنويسه و روش كار كنه...؟؟؟!!!)

تازه... طبق فتواي جديد.... شما مي تونيد نرم افزار هاي آمريكايي و اسراييلي رو كرك كنيد...!؟! :loooooooool:

ديگه چي از اين بهتر مي خوايد...؟؟؟!!! :31:
مي تونيد با خيال راحت هر نرم افزاري رو كه خواستيد رو كرك كنيد و ازش استفاده كنيد... بدون اين كه جريمه بشيد و كسي بهتون گير بده...!؟! :21: :40::40::40:
(اينم از فرهنگ سازي تو كشور ما... مردم رو تشويق مي كنن كه برن دنبال نرم افزار هاي كرك شده...!؟! اون وقت ميگن كشور اسلامي...!؟! :13:)
(خواهشاً بحث رو سياسيش نكنين... ميان هممون رو بن مي كنن...!؟! :41:)

در ضمن... آشنا كردن كاربرا با نرم افزار هاي آزاد و متن باز به اين آسوني ها هم نيست... شما چجوري مي خوايد كاربرا رو با اين نرم افزار ها آشنا كنيد...؟؟؟!!!

خسته شدم از بس تايپ كردم...!؟! :20:

موفق باشيد...!؟! :46:

habill
17-04-2011, 13:16
من از PLUS‌عزي تشكر ميكنم كه با حوصله ميخونه و بحث ميكنه اما :
ببينيد دوستان اصلا قرار نيست كاربران عمومي رو با برنامه متن باز آشنا كنيم.....اين پرو‍ژه مخاطب عام نداره، هرچند كه از نتايج اون افراد عام استفاده ميكنند...
هدف اصلي: هدف طراحي و توسعه الگوريتم هاي مرتبط ست.
به عبارتي كاري كه قراره انجام بشه اينه كه برنامه نويس هاي فارسي زبان، با توجه به نوع رسم الخط خاص خودمون يك فضايي درست كنند كه اكتيوايكس هاي لازم رو به صورت سورس باز طراحي كنند و ارتقا بدهند.
بعد اين شما هستيد كه اين اكتيو ايكس ها در برنامه هاي خودتون استفاده ميكنيد، مثل خيلي از اكتيوايكس هاي ديگه كه به صورت رايگان و سورس باز در اختيار هست.... اما الزاما تمام نرم افزارهايي كه از اكتيو ايكس هاي سورس باز استفاده ميكنند، سورس باز نيستند...
در هر صورت اين ايده احتياج به اين داره تا بحث بشه و پخته.
از تمام دوستاني كه تو بحث شركت ميكنند سپاسگذارم.