مشاهده نسخه کامل
: تفاوت هارد master و slave
arezoo&jomung
26-03-2011, 17:14
سلام به همه دوستان*سال نو مبارک*
لطفا اگر امکان داره راجع به تفاوت اسمبل کردن هارد به صورت master و slave توضیح بدید.
کلا این دو تا چه فرقایی با هم دارند.وقتی که دو تا هارد داریم هردوتا master باشند یا master\slave باشند یا هردو slave(البته مورد آخر رو نمیدونم امکانش هست یا نه،اما دو مورد اول امکانش هست).
توی اینترنت search کردم اما هیچکدوم خوب و کامل نبودند.
بسیار ممنون میشم اگر اساتید کمک کنند.
resident
26-03-2011, 18:04
سلام به همه دوستان*سال نو مبارک*
لطفا اگر امکان داره راجع به تفاوت اسمبل کردن هارد به صورت master و slave توضیح بدید.
کلا این دو تا چه فرقایی با هم دارند.وقتی که دو تا هارد داریم هردوتا master باشند یا master\slave باشند یا هردو slave(البته مورد آخر رو نمیدونم امکانش هست یا نه،اما دو مورد اول امکانش هست).
توی اینترنت search کردم اما هیچکدوم خوب و کامل نبودند.
بسیار ممنون میشم اگر اساتید کمک کنند.
همونطور که از اسمشون پیداست مستر یعنی اصلی و اسلیو یعنی فرعی.
دستگاهی که مستر هستش ارجحیت داره به دستگاهی که اسلیو هستش. یعنی زمانی که دستگاه مستر در حال استفاده و تبادل اطلاعات می باشد اگر دستگاه اسلیو بخواهد تبادل اطلاعاتی کند یا با یک دستور وقفه اطلاعاتش تبادل می شود یا با استفاده از پهنای کمی از باند کابل IDE می تواند اطلاعات تبادل کند. به صورت خودمونیش یعنی دستگاهی که مستر هستش پهنای باند را در اختیار دارد. و تنها زمانی که دستگاه مستر اطلاعاتی تبادل نکند دستگاه اسلیو می تواند از کل پهنای باند استفاده کند.
به همین دلیل همیشه توصیه می شود ترجیحا هر دستگاه با یک کابل IDE به مادربورد متصل شود و در صورتی که این امکان میسر نیست هارد را به عنوان مستر قرار دهید تا سرعت کامپیوتر شما افت نکند.
در کابل های IDE فقط و فقط یک دستگاه مستر و فقط و فقط یک دستگاه اسلیو می تواند باشد.
اگر دو دستگاه همزمان مستر و یا اسلیو باشند، آنگاه یا تداخل پیش می آید و دستگاه ها شناسایی نمی شوند یا به صورت اتوماتیک یک دستگاه اسلیو و دیگری مستر می شود.
امکان اینکه دو دستگاه همزمان مستر یا اسلیو باشند وجود ندارد!!
arezoo&jomung
26-03-2011, 19:20
همونطور که از اسمشون پیداست مستر یعنی اصلی و اسلیو یعنی فرعی.
دستگاهی که مستر هستش ارجحیت داره به دستگاهی که اسلیو هستش. یعنی زمانی که دستگاه مستر در حال استفاده و تبادل اطلاعات می باشد اگر دستگاه اسلیو بخواهد تبادل اطلاعاتی کند یا با یک دستور وقفه اطلاعاتش تبادل می شود یا با استفاده از پهنای کمی از باند کابل IDE می تواند اطلاعات تبادل کند. به صورت خودمونیش یعنی دستگاهی که مستر هستش پهنای باند را در اختیار دارد. و تنها زمانی که دستگاه مستر اطلاعاتی تبادل نکند دستگاه اسلیو می تواند از کل پهنای باند استفاده کند.
به همین دلیل همیشه توصیه می شود ترجیحا هر دستگاه با یک کابل IDE به مادربورد متصل شود و در صورتی که این امکان میسر نیست هارد را به عنوان مستر قرار دهید تا سرعت کامپیوتر شما افت نکند.
در کابل های IDE فقط و فقط یک دستگاه مستر و فقط و فقط یک دستگاه اسلیو می تواند باشد.
اگر دو دستگاه همزمان مستر و یا اسلیو باشند، آنگاه یا تداخل پیش می آید و دستگاه ها شناسایی نمی شوند یا به صورت اتوماتیک یک دستگاه اسلیو و دیگری مستر می شود.
امکان اینکه دو دستگاه همزمان مستر یا اسلیو باشند وجود ندارد!!
بسیار ممنون از توضیحات خوبتون
من دو تا هارد دارم که هردو Sata هستند و ما هردو رو به عنوان Master به سیستم معرفی کردیم و در Bios و موقع بالا آمدن سیستم هم میبینم که هردو به عنوان Master به سیستم معرفی شده اند.
پس طبق گفته های شما یعنی هر دو واقعا Master نیستند و سیستم علیرغم اینکه نشان میدهد هردو Master هستند یکی را به عنوان Slave پذیرفته؟
بسیار ممنون میشم اگر جواب این سوال رو هم بدید
ata.royalfalcon
26-03-2011, 19:27
سلام
هاردهایی که ساتا هستن چیزی بنام Master یا Slave ندارن و پس جامپری برای تنظیم بین ایندو هم ندارن
Master یا Slave فقط برای کابلهای IDE هست
arezoo&jomung
26-03-2011, 19:39
سلام
هاردهایی که ساتا هستن چیزی بنام Master یا Slave ندارن و پس جامپری برای تنظیم بین ایندو هم ندارن
Master یا Slave فقط برای کابلهای IDE هست
ازتون ممنونم ولی در مادربرد من که ep43ds3l است 6 مکان وجود داره که سه تاش Master و سه تاش Slave هستن.مثلا من الان دوتاشو به هرکدمو از اون Master ها زدم و هردو تا Master هستن.
پس چطور سیستم اونا رو به عنوان Master میشناسه؟
بابت این که زیاد سوال می پرسم عذر میخوام،می خوام مطلب برام جا بیفته.
ata.royalfalcon
26-03-2011, 19:54
سلام
اگر اشتباه نکنم مادربرد شما باید این مدل باشه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
که طبق مشخصاتش 6 تا پورت ساتا ورژن 2 داره که سرعتشون 3000 مگابیت بر ثانیه هست که با رنگ زرد مشخصه و من اسلاو یا ماستری رو در مشخصاتش ندیدم و نمیدونم بر اساس چه چیزی میفرمایین اسلاو یا ماستر دارن.
arezoo&jomung
26-03-2011, 20:13
سلام
اگر اشتباه نکنم مادربرد شما باید این مدل باشه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
که طبق مشخصاتش 6 تا پورت ساتا ورژن 2 داره که سرعتشون 3000 مگابیت بر ثانیه هست که با رنگ زرد مشخصه و من اسلاو یا ماستری رو ندیدم و نمیدونم بر اساس چه چیزی میفرمایین اسلاو یا ماستر دارن.
بسیار بسیار ممنونم.بله در روی مادربرد چیزی ننوشته اما وقتی جای هاردها رو در مادربرد تغییر میدهیم در bios مشخص میشود که مستر شده یا اسلیو.لطفا اگه میشه بگید چطور در bios با جابجا کردن هاردها در مادربرد Master و Slave تغییر می کنن و من الان هر دو هاردم Master هست؟
ata.royalfalcon
26-03-2011, 20:37
بسیار بسیار ممنونم.بله در روی مادربرد چیزی ننوشته اما وقتی جای هاردها رو در مادربرد تغییر میدهیم در bios مشخص میشود که مستر شده یا اسلیو.لطفا اگه میشه بگید چطور در bios با جابجا کردن هاردها در مادربرد Master و Slave تغییر می کنن و من الان هر دو هاردم Master هست؟
خیلی ببخشید
ولی این یکی رو نمیدونم :11:
ولی شما یه نگاهی به تنظیمات ساتا در بایوس مادربردتان بندازین تا شاید گزینه های برای تغییر این حالت پیدا کنین ولی من که خیلی بعید میدونم بشه از طریق بایوس ، Master و Slave مربوط به ساتا رو تغییر داد .
در هر حال بهتره که هاردی که ویندوز در آن نصب هست به ساتای شماره یک نصب شود و برای بقیه هارد ها هم به ترتیب شماره های بعدی پر شود و اگر جایی باقی موند برای CD/DVD رایتر استفاده کنین
arezoo&jomung
26-03-2011, 20:46
خیلی ببخشید
ولی این یکی رو نمیدونم :11:
ولی شما یه نگاهی به تنظیمات ساتا در بایوس مادربردتان بندازین تا شاید گزینه های برای تغییر این حالت پیدا کنین ولی من که خیلی بعید میدونم بشه از طریق بایوس ، Master و Slave مربوط به ساتا رو تغییر داد .
در هر حال بهتره که هاردی که ویندوز در آن نصب هست به ساتای شماره یک نصب شود و برای بقیه هارد ها هم به ترتیب شماره های بعدی پر شود و اگر جایی باقی موند برای CD/DVD رایتر استفاده کنین
خیلی ممنونم .انگار نتونستم منظورم رو به درستی بیان کنم.منظور من این بود که وقتی من جای هارد رو در اون شش مکان جابجا می کنم و بعد به Bios میرم میبینم که مثلا هاردم Master شده یا Slave .و حالا طوری اونا رو در مادربرد جابجا کردم که هردو تا رو در Bios به صورت Master نشون میده.منظورم این بود،نه این که از طریق bios حالت Master یا Slave اون ها رو تغییر بدم.
در واقع در مادربرد جابجا می کنم و بعد از جابجایی تغییر رو در Bios میبینم.ببخشید خیلی وقتتون رو گرفتم.شرمنده ام.
ata.royalfalcon
26-03-2011, 21:05
خیلی ممنونم .انگار نتونستم منظورم رو به درستی بیان کنم.منظور من این بود که وقتی من جای هارد رو در اون شش مکان جابجا می کنم و بعد به Bios میرم میبینم که مثلا هاردم Master شده یا Slave .و حالا طوری اونا رو در مادربرد جابجا کردم که هردو تا رو در Bios به صورت Master نشون میده.منظورم این بود،نه این که از طریق bios حالت Master یا Slave اون ها رو تغییر بدم.
در واقع در مادربرد جابجا می کنم و بعد از جابجایی تغییر رو در Bios میبینم.ببخشید خیلی وقتتون رو گرفتم.شرمنده ام.
دشمنت شرمنده باشه
فهمیدم منظور شما را :20:
چگونه با جابجا کردن کابل ساتای هاردها در مادربرد ، وضعیت Master و Slave بودن آنها در bios تغییر می کنن.
باید بگم که واقعا نمیدونم و ببخشید :43::blush:
arezoo&jomung
26-03-2011, 21:20
دشمنت شرمنده باشه
فهمیدم منظور شما را :20:
چگونه با جابجا کردن کابل ساتای هاردها در مادربرد ، وضعیت Master و Slave بودن آنها در bios تغییر می کنن.
باید بگم که واقعا نمیدونم و ببخشید :43::blush:
شما ببخشید که من وقتتون رو گرفتم.حقیقتش سهتا از اون شیش مکان در مادربرد در Bios برای Slave و سه تا برای Master هست.
حالا هر وقت که اونا رو در مادربرد جابجا کنم بعد از بالا اومدن سیستم در bios تغییرات رو می بینم که مثلا Master میشن یا Slave.
در هر صورت خیلی لطف کردید و بسیار ممنونم که جواب سوالام رو با حوصله دادید.
kourosh_sos
26-03-2011, 23:18
دوست عزیز دلیل Slave و Master با جا به جایی کابل ها برای این که اولا واقعا تو ساتا چیزی به عنوان Slave و Master نداریم و ولی اولویت بندی داریم که اگر به ساتای شماره یک بزنیم اون رو مستر میکنه و اگر به ساتای دیگه بزنی اون رو اسلاو والان شما میگی که چرا دوتا هارد رو مستر شناخته واسه اینکه مادربرد شما DualBios هستش.
arezoo&jomung
27-03-2011, 09:21
دوست عزیز دلیل Slave و Master با جا به جایی کابل ها برای این که اولا واقعا تو ساتا چیزی به عنوان Slave و Master نداریم و ولی اولویت بندی داریم که اگر به ساتای شماره یک بزنیم اون رو مستر میکنه و اگر به ساتای دیگه بزنی اون رو اسلاو والان شما میگی که چرا دوتا هارد رو مستر شناخته واسه اینکه مادربرد شما DoulBios هستش.
راستش من در مورد ویژگی مادربردهای DoulBios و اینکه باعث میشن سیستم همزمان دوتا هارد رو به عنوان Master بشناسه اطلاعاتی نداشتم.
ممنون از راهنماییتون.
p30vvorld
27-03-2011, 10:27
دوست عزیز چیزی که شما در بایوس به عنوان master می بینید بستتگی به این داره که شما کابل ساتا رو روی مادر بورد به کدوم یکی از پورت های ساتا زدی ، در کل master و slave در هارد و درایوهای IDE کاربرد داشت .
برای هارد و درایوهای SATA اگه روی مادربرد دقت کنی کنار هر کدوم از پورت به ترتیب نوشته SATA 1 . SATA 2 . SATA 3 و الی آخر البته بستگی به نوع مادر برد تعداد و جای اونها متغیر .
در صورتی که مادر برد 4 تا پورت ساتا داشته باشه 2 تای اولی در بایوس بعنوان مستر و 2 تای بعدی بعنوان slave فکر کنم مال شما 3 تای اولی بعنوان مستر شناخته بشن یعنی SATA 1 . SATA 2. و SATA 3 .....
در ضمن بهتر است همیشه هارد به پورت SATA 1 وصل بشه .
با تشکر : محمد نوروزی
resident
27-03-2011, 11:52
نبودم که جوابتون رو بدم.
بله، توی SATA مستر و اسلیو نداریم. هر یک پورت ساتا تنها برای یک دستگاه استفاده میشه.
اما اینجا مستر و اسلیو رو به گونه ای دیگه داریم. به این شکل که اولا ساتاها براساس شماره 1تاn یه الویت بندی پیش فرض میشن. برای مثال وقتی دو تا هارد ساتا وصل می کنید کامپیوتر با هاردی که به ساتای 1 متصل شده بوت میشه، اگر هارد اول bootable نباشه میره سراغ ساتای 2 یعنی هارد دوم. پس مستر و اسلیوی که در ساتاها به کار میره صرفا به معنای الویت برای بوت و از این قبیل استفاده ها هستش و هیچ کدوم از ساتاها پهنای باند دیگری رو اشغال نمی کنن. این الویت بندی پیش فرض که بالاتر گفتم میتونه داخل بایوس تغییر کنه. در قسمت HDD Boot Periority می تونید الویت هاردها رو تعیین کنید. و همینطور در قسمت ODD Boot Periority می تویند الویت CD/DVDها رو تعیین کنید. (درمورد CD/DVD خاطرم نیست ODD نوشته یا چیز دیگه!!)
دوما تاجایی که میدونم به خاطر اینکه تعداد ساتاها امروزه معمولا زیاده تقسیم بندی می شوند. برای مثال توی مادربورد من 8تا ساتا وجود داره که 6تاشون تیو فاز جنوبی مادربورد و 2تاشون توی فاز شمالی مادربورد هستن. همه ی 8تا ساتا یک جا و یک پارچه هستن ها، اما 6تاشون به فاز جنوبی و 2تا شون به فاز شمالی پورت میشن.
درمورد اینکه چون مادربورد Dual Bios هستش دو تا هارد مستر شناخته میشه شک دارم!!!!
دلیلش می تونه مورد دوم حرفم باشه که دو تا هارد توی فاز جنوبی مادربورد پورت شدن و فاز جنوبی مستر هستش! نمیدونم!
کاربرد دو تا بایوس صرفا جهت پشتیبانی از اطلاعات بایوس اولیه ست و اینکه اخیرا گیگابایت استفاده های جالب تری هم ازش میکنه:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
kourosh_sos
27-03-2011, 12:29
resident جان منظورت از ODD همون Optical Disk drive هستش؟
arezoo&jomung
27-03-2011, 12:37
با تشکر از همه دوستانی که لطف کردند و جوابمو دادند.پس اون طور که متوجه شدم اون Master\slave که در IDE هست در Sata به اون معنا وجود نداره.
resident
27-03-2011, 12:52
resident جان منظورت از ODD همون Optical Disk drive هستش؟
بله دقیقا.
با تشکر از همه دوستانی که لطف کردند و جوابمو دادند.پس اون طور که متوجه شدم اون Master\slave که در IDE هست در Sata به اون معنا وجود نداره.
بله دقیقا.
AFSORDEH
27-03-2011, 20:42
سلام به همه ي دوستان عزيز.... و تشكر براي مطالب خوبتون.
بعضي از هارد هاي IDE ... داراي 4 حالت هستند! بر خلاف سي دي و دي وي دي رام ها و بسياري از هارد ديسك ها (كمه سه حالت دارن)
يعني: 1- مستر 2- اسليو 3- ... 4- ؟
اگه يك توضيح كوتاهي در اين مورد بدين ممنون ميشم:11:
حالت اسليو اين نوع هارد ديسك ها كدوم حالت هست؟
در ضمن از اون دوست عزيز هم مي خواستم بپرسم كه قيمت اين ماردبرد DoulBios چقدر هست؟
ممنون:40:
resident
27-03-2011, 22:35
سلام به همه ي دوستان عزيز.... و تشكر براي مطالب خوبتون.
بعضي از هارد هاي IDE ... داراي 4 حالت هستند! بر خلاف سي دي و دي وي دي رام ها و بسياري از هارد ديسك ها (كمه سه حالت دارن)
يعني: 1- مستر 2- اسليو 3- ... 4- ؟
اگه يك توضيح كوتاهي در اين مورد بدين ممنون ميشم:11:
حالت اسليو اين نوع هارد ديسك ها كدوم حالت هست؟
در ضمن از اون دوست عزيز هم مي خواستم بپرسم كه قيمت اين ماردبرد DoulBios چقدر هست؟
ممنون:40:
IDEها معمولا (لزوما نه،معمولا) چهار حالت دارند:
1-مستر. 2-اسلیو. 3-تشخیص اتوماتیک. 4-خارج از سرویس (یعنی دستگاه شناخته نخواهد شد و کار نخواهد کرد)
اینکه توی هر دشتگاهی چجوری مستر و اسلیو یا حالت های دیگه میشه بسته به مارک و مدلش داره. تنظیمات جامپر همه دستگاه ها یکسان نیست.
توصیه: توضیه میکنم دستگاه مستر رو سر کابل IDE و دستگاه اسلیو رو وسط کابل IDE متصل کنید.
مادربوردهای DualBios سال هاست که تولید میشن. در حال حاضر فک نمیکنم مادربوردی (به جز مارک های متفرقه) باشه که DualBios نباشه!! مادربورد من که تولیدش مال شاید 10 سال پیش میشد DualBios بود.
مادربورد همه رنج قیمتی داره، از 60 شروع کن تا n.
arezoo&jomung
28-03-2011, 09:48
من مادربردم (EP43-Ds3L) رو در 1387/12 به قیمت 116000 تومن خریدم که الان احتمالا خیلی ارزونتر شده و مدل های خیلی بهتری هم اومده.
موفق باشید
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.