PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تبدیل DBisam به Excel و بالعکس

amirtofighi
22-02-2011, 19:55
باسلام
من یه فایل اکسل دارم که میخوام اونو به DBIsam تبدیل کنم ولی برنامه BDE Database Transfer Utility که همراه بانک اطلاعاتی DBIsam به اسم DBISAM-ADD دانلود کردم و این کا رو انجام میده، برای تبدیل یوزر و پسورد میخواد.
میشه راهنمایی کنین برای این کار از چه برنامه ای استفاده کنم و یا اگه امکان داره یوزر و پس مورد نیاز رو از کجا تهیه کنم
مرسی

M.Hashemi
24-02-2011, 12:02
با سلام
دوست عزیز شما می توانید فیلد های که در اکسل است را در dbisam نیز ایجاد کنید و با استفاده از کامپوننت های ado به راحتی داده ها را منتقل کنید.
با تشکر

amirtofighi
25-02-2011, 07:34
مرسی از راهنماییتون
میشه یه ذره بیشتر درباره انتقال بوسیله ADO توضیح بدین؟

M.Hashemi
25-02-2011, 11:47
با سلام
چرا نمیشه دوست عزیز :
به عنوان مثال من اینجا از Ado Table استفاده میکنم.
ابتدا شما با استفاده از یک adotable باید به فایل excel وصل شوید.
برای اتصال به فایل اکسل مراحل زیر را دنبال کنید :
1- طبق شکل زیر باید engine مورد نظر را انتخاب کنید (در اینجا فرض بر این است که فایل از نوع excel 97-2003 است)
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
2- باید ادرس فایل اکسل را وارد کنید
3- باید extended را برابر با excel 8.0 قرار دهید

حال connection string را ساختید که باید تقریبا مانند این باشد :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

4- حالا باید table name را به صورت زیر وارد کنید

هم اکنون می توانید با فایل اکسل همانند یک db رفتار کنید.
در ادامه شما باید به dbisam نیز متصل شوید و داده ها را از اکسل بخوانید و در dbisam که قبلا به ان متصل شدید insert کنید.
* چون در اینجا من adotable انتخاب کردم می توانید از دستور adotable.insert; و بعد از وارد کردن اطلاعات از دستور adotable.post; استفاده کنید.
-----------------------------------
امیدوارم متوجه حرف های بنده شده باشید.
در صورت که بازم مشکل داشتید بنده در خدمتم.
با تشکر

amirtofighi
25-02-2011, 22:43
جدی میگم : خیلی شما تو جواب دادن صبور و خوبین
من تو چند تا فروم برنامه نویسی دیگه این سوال رو مطرح کردم ولی دریغ از یه ذره راهنمایی درست حسابی

چند تا سوال برام پیش اومده اگه ناراحت نمیشین:
1)بانک اطلاعاتی ADO همراه دلفی بطور پیشفرض نصب میشه یا مثل DBIsam خودم باید نصبش کنم؟ اگه خودم باید نصب کنم میشه بگین از کجا باید پیدا کنم؟
2)بانک اطلاعاتی DBIsam رو هم باید به ADO وصل کنم یا اینکه برای اون یه DBIsam table بسازم و بین دوتا بانک اطلاعات رو جابجا کنم؟ طریقه اتصال DBIsam به ADO هم مثل اکسل هست؟ یعنی همین روشی که گفتین؟
3)من یه روشی پیدا کردم که اینجوریه: فایل اکسل رو بصورت txt ذخیره کردم و تو برنامه Database System Utility که برای کنترل بانک DBIsam هستش فایل txt رو ایمپورت کردم. ولی متاسفانه فقط ستون اول فایل اکسل ایمپورت میشه. شما نمیدونین چیکار کنم که تمام ستونها ایمپورت بشه؟ به نظرم اینکار راحتترین کار میتونه باشه اگه بشه تمام ستونها رو وارد کرد.
4)به نظر شما DBIsam بهتره یا ADO؟ من که خیلی از DBIsam راضیم
مرسی

CPUSatan
26-02-2011, 14:59
مطلب خوبی بود M.Hashemi عزیز

مرد مباح
26-02-2011, 18:04
1. بر روی دلفی وجود داره.
2. متاسفانه DBIsam رو نمیشناسم چی هست و نمیتونم نظری بدم.
3. مطمدنا راحتتر از کد نویسی و انتقال اطلاعاتش نیست.
ولی برای حل این موضوع یک نگاهی به فرمت txt و فرمت ورودی DBIsam بندازین.
4. نمیدونم ولی اگه DBIsam یک نوع دیتابیس باشه فکر کنم از طریق ADO بشه کانکت شد. ولی ADO فقط کانکشن ایجاد مینکه و بانک اطلاعاتی نیست. ولی کانکشن بسیار قوی با امکانات زیاد هستش.

amirtofighi
26-02-2011, 19:37
DBIsam یه نوع موتور بانک اطلاعاتیه مثل پارادوکس،BDE ، SQL Server و Interbase
نمیخوام از این بانک تعریف کنم یا تبلیغ، ولی بعضی از نکات جالبشو میگم:
اولین و مهمترینش اینه که به هیچگونه Driver یا DLL برای اجرای برنامه نیاز نداره. یعنی برنامه شما برای اجرا به هیچگونه درایور یا DLL ای نیاز ندارد، چرا که تمام موتور Database و ملحقات آن مستقیما به درون فایل Exe شما کامپایل میشود. حجمی هم که به فایل شما اضافه میشود مقداری جزئی و قابل چشم پوشی است.
این در حالی است که BDE برای باز کردن یک فایل ساده Paradox به مجموعه‌ای از درایورها نیاز دارد و برنامه شما در صورت عدم حضور آنها با نمایش یک Exception با یک دردسر اساسی روبرو خواهد شد.
بعضی دیگه از ویژگی هاش اینه:

پشتیبانی کامل 100 زبان بین المللی ( از جمله فارسی و انگلیسی )
پشتیبانی تاریخ هجری شمسی
ایندکس و سورت صحیح فارسی
تنظیمات خاصی برای استفاده بصورت Client/Server نیاز نیست .
بازده استثنایی وبهینه سازی Filtering وSQL .
امکانات بازسازی و تعمیر درون ساخت .
امکان تبدیل فرمت تمام انواع Database به فرمت DBISAM .
دارای برنامه کمکی ویژه جهت Browse ،Restructure ، Update وجستجوی Database
پشتیبانی کامل Blob ،شامل block size قابل تنظیم بصورت دلخواه
Buffered Transaction جهت حفاظت داده‌ها هنگام قطع برق و امثال آن
ایندکس های Primary و Secondary
پشتیبانی کامل Filter
فایلهای داده in-memory با پشتیبانی Streaming
جستجوی در ایندکس با استفاده از علامتهای (* ، ؟)
تعیین محدوده (بازه) با تعداد دقیق رکورد‌ها
پشتیبانی فیلد Auto-Increment
اعداد منطقی ترتیبی
پشتیبانی کامل NULL
Min/Max وبررسی Validity
مقادیر پیش فرض
فشرده سازی کلیدها وایندکس‌ها
فشرده سازی اتوماتیک ایندکس‌ها
پشتیبانی Database های read-only برروی CD-ROM
پشتیبانی کامل BCD
ایندکس‌های Case-Insensitive
حفاظت از داده ها با Password-Encryption
ایندکس‌های ثانویه Unique
امکان تعریف Version Numbering فایلهای داده توسط کاربر

سایت سازندش هم اینه:

بزرگترین عیبش هم اینه که پولیه!

من تا حالا با ado کار نکردم و الان که شما گفتین فهمیدم که فقط کانکشنه نه بانک اطلاعاتی.
به نظرم اگه یه بار DBIsam رو تجربه کنید چیزی رو از دست نمیدید.

مرد مباح
27-02-2011, 21:08
ممنون از توضیحلت.
فقط چند تا سوال دیگه.
کارکردش توی شبکه به چه صورتی هست ؟
محدودیتها و سرعتش رو میتونین با SQL مقایسه کنید؟
از SQL command میشه توش استفاده کرد؟
آیا به صورت MultiTable هستش یا تک تیبل هست؟

M.Hashemi
27-02-2011, 21:12
جدی میگم : خیلی شما تو جواب دادن صبور و خوبین
من تو چند تا فروم برنامه نویسی دیگه این سوال رو مطرح کردم ولی دریغ از یه ذره راهنمایی درست حسابی

چند تا سوال برام پیش اومده اگه ناراحت نمیشین:
1)بانک اطلاعاتی ADO همراه دلفی بطور پیشفرض نصب میشه یا مثل DBIsam خودم باید نصبش کنم؟ اگه خودم باید نصب کنم میشه بگین از کجا باید پیدا کنم؟
2)بانک اطلاعاتی DBIsam رو هم باید به ADO وصل کنم یا اینکه برای اون یه DBIsam table بسازم و بین دوتا بانک اطلاعات رو جابجا کنم؟ طریقه اتصال DBIsam به ADO هم مثل اکسل هست؟ یعنی همین روشی که گفتین؟
3)من یه روشی پیدا کردم که اینجوریه: فایل اکسل رو بصورت txt ذخیره کردم و تو برنامه Database System Utility که برای کنترل بانک DBIsam هستش فایل txt رو ایمپورت کردم. ولی متاسفانه فقط ستون اول فایل اکسل ایمپورت میشه. شما نمیدونین چیکار کنم که تمام ستونها ایمپورت بشه؟ به نظرم اینکار راحتترین کار میتونه باشه اگه بشه تمام ستونها رو وارد کرد.
4)به نظر شما DBIsam بهتره یا ADO؟ من که خیلی از DBIsam راضیم
مرسی
با سلام
از شما و تمامی دوستان به دلیل توجه ی که به من داشتید ممنونم.:20:
1) نه ado به صورت پیشفرض نصب می شود و برای اتصال به پایگاه داده ها استفاده می شود و پایگاه داده های مانند access و sql و ... را پشتیبانی می کند.
این کامپوننت در دلفی 14 و 15 که همان delphi xe است با نام dbgo شناخته شده.(نگارش های قبلی را یادم نیست).
2) ببینید شما باید به این صورت عمل کنید :
- از طریق ado به excel متصل شوید.
- از طریق dbisam یا elevat به فایل .dat خود متصل شوید.
- حال با استفاده از دستوراتی مانند insert , ... اطلاعات فایل .dat خود را به ان excel منتقل کنید.
------------------------------------
البته یک راه دیگر برای انتقال اطلاعات به فایل excel دارید و ان راه این است که از کامپوننت ems advanced export استفاده کنید و برای دریافت اطلاعات می توانید از کامپوننت ems advanced import استفاده کنید.
برای دانلود اخرین نگارش export این کامپوننت به صورت fullsource به لینک زیر مراجعه کنید :

کلمه عبور :

* این کامپوننت را بر روی delphi xe تست کردم و کاملا جواب داد.
* export این کامپوننت توانایی export کردن به فرمت های pdf , doc , txt, jpg , xls, ... را دارد.
* در صورتی که کامپوننت import را نیز می خواهید بگید تا upload کنم.
3) دوست عزیز حقیقت من از این روش هنوز استفاده نکردم به شما هم توصیه می کنم که از روش استاندارد استفاده کنید.
این روشی را که خودم توضیح دادم 100% جواب میده و همه چیز هم تحت استاندارد microsoft است.(به دلیل وجود ado)
4) این بستگی به کار شما داره.
اما فکر کنم پایگاه داده access از dbisam قدرتمندتر باشد.
من خودم قبلا تنها به 2 دلیل از dbisam استفاده میکردم :
- نیازی به engine ندارد.
- امنیت بالای دارد.
اما از زمانی که access 2007 امده من از access 2007 استفاده می کنم.
* البته اگر کار بزرگی بخواهم انجام بدم به نظرم هیچ یک مناسب نیستند و sql server انتخاب من است.

من قدرت انتقال خوبی ندارم. دوستان ببخشند اگر کمی بد نوشتم.
پیروز باشید.
با تشکر.

M.Hashemi
27-02-2011, 21:21
ممنون از توضیحلت.
فقط چند تا سوال دیگه.
با سلام
البته من در حدی نیستم که بخواهم برای شما توضیح بدم اما :
تا جای که من دیدم کارکردش در server به sql server نمیرسد و تا جای که من اطلاع دارم نسخه ای server ان جدا است.
به نظر من انقدر قدرتمند نیست که بشود با sql مقایسه کنیم(البته نظر من است). اما به دلیل این که embed engine است و از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کند در client کارکرد مناسبی دارد.
بله. این پایگاه داده از TransAction SQL پشتیبانی می کند.(اما باید تمام command ها را به صورت text بنویسید چون از stored procedure پشتیبانی نمی کند)
به صورت تک تیبل است و حتی کنار فایل تیبل خود یک فایل دیگر که برای index است را نیز نگهداری می کند. فایل های تیبل این جدول با پسوند .dat شناخته می شوند.

مرد مباح عزیز اگر تا کنون از این کامپوننت استفاده نکردید توصیه می کنم حتما خودتون استفاده و تست کنید.
به هر حال هر برنامه نویس سلیقه ای دارد.
پیروز باشید
با تشکر

amirtofighi
28-02-2011, 10:24
خب مثل اینکه بحث داره به جاهای خوبی میره!:46:

اما فکر کنم پایگاه داده access از dbisam قدرتمندتر باشد.
من خودم قبلا تنها به 2 دلیل از dbisam استفاده میکردم :
- نیازی به engine ندارد.
- امنیت بالای دارد.
اما از زمانی که access 2007 امده من از access 2007 استفاده می کنم.
ولی دوست عزیز اکسس که توانایی برنامه نویسی مثل دلفی رو که نداره. ما از بانک فقط به عنوان یه ابزار دلفی استفاده میکنیم و بین این ابزار ها میخوایم بهترینشو انتخاب کنیم. حالا نمیدونم منظورتون بانک اطلاعاتی اکسس بود یا خود برنامه اکسس.

فقط چند تا سوال دیگه.
والا من دلفی رو به صورت تفریحی کار میکنم و اونقد اطلاعاتم قوی نیسیت. من قبلا از پارادوکس استفاده میکردم ولی چون مشکل زیاد داشت سمت DBIsam رفتم.
برا همین در مورد ADO و SQL زیاد اطلاع ندارم. نظر آقای هاشمی محترمه و هر کس خودش باید تجربه کنه ولی من چند جا که دیدم از DBIsam خیلی راضی بودن
ولی بازم تجربه خودتون ملاکه

M.Hashemi
28-02-2011, 11:25
خب مثل اینکه بحث داره به جاهای خوبی میره!:46:

ولی دوست عزیز اکسس که توانایی برنامه نویسی مثل دلفی رو که نداره. ما از بانک فقط به عنوان یه ابزار دلفی استفاده میکنیم و بین این ابزار ها میخوایم بهترینشو انتخاب کنیم. حالا نمیدونم منظورتون بانک اطلاعاتی اکسس بود یا خود برنامه اکسس.

والا من دلفی رو به صورت تفریحی کار میکنم و اونقد اطلاعاتم قوی نیسیت. من قبلا از پارادوکس استفاده میکردم ولی چون مشکل زیاد داشت سمت DBIsam رفتم.
برا همین در مورد ADO و SQL زیاد اطلاع ندارم. نظر آقای هاشمی محترمه و هر کس خودش باید تجربه کنه ولی من چند جا که دیدم از DBIsam خیلی راضی بودن
ولی بازم تجربه خودتون ملاکه
با سلام
خوشحال میشم با دوستانی مانند شما بحث کنم.
ببینید من منظورم استفاده از access به عنوان database بود نه بیشتر.(من برای کد نویسی از delphi و c# استفاده می کنم)
اما به نظر من شما به هیچ وجه نمی توانید sql server را با بقیه مقایسه کنید.
من تا حالا به عمرم تنها یک پایگاه داده دیدم که با sql server قابل مقایسه بود ان هم oracle بود.
مثلا یکی از توانایی های sql server که خیلی عالی است stored procedure است.
البته این را هم قبول دارم که برای پروژه های کوچک sql اصلا مناسب نیست.
* اگر تا کنون از sql server استفاده نکردید توصیه می کنم از نگارش sql server 2008 sp2 حتما استفاده کنید.
* به صورت معمول db تنها 20% پروژه است(در access و dbisam و ...) اما در صورتی که در sql server حداقل 40% پروژه را در بر میگیرد جون بسیاری از function ها و sp ها و ... در پایگاه نوشته می شوند و تنها زبان میزبان (host language مانند زبان های delphi یا c# یا ...) ان ها را فراخوانی میکند پس تمام کارهای پایگاه داده در خود ان انجام می شود که باعث امنیت بیشتر و قدرت بیشتر و سرعت بیشتر می شود.
--------------------------
در مورد dbisam من هیچ انتقادی ندارم و به نظر من پایگاه داده قدرتمندی است.
اما من میگم برای پروژه های من access 2007 و sql server مناسبترند.
به نظر من ان برنامه نویس است که باید تصمیم بگیرد از چه پایگاه داده ای استفاده کند(مگر در پروژه های بزرگ که تیم پایگاه داده کاملا جداست).
--------------------------
من خودم از افرادی بودم که دوست داشتم برنامه ای من کاملا مستقل باشد (یعنی نیازی به هیچ engine نداشته باشد به همین دلیل هم دلفی را یاد گرفتم) اما بعد به این نتیجه رسیدم که قدرت مهمتر از مستقل بودن است به همین دلیل c# را هم یاد گرفتم (البته منظورم این نیست که C# قدرتمند تر از delphi است. منظور من این است که c# از library قدرتمندی به نام .net framework استفاده می کند).
حال شاید از نظر engine embed پایگاه داده dbisam نسبت به access خوب عمل کرده باشد اما به نظر من engine پایگاه داده access بسیار قدرتمندتر از dbisam است(البته این فقط نظر من است).
با تشکر

مرد مباح
28-02-2011, 18:21
با تشکر از هر دوستمون.
امیر جان باید بگم که سیستم تک تیبل خیلی وقته که منسوخ شده. به نظر من دیتابیسی که استفاده میکنی باید مولتی تیبل باشه.
اکسس در درجه اول یک دیتابیس هست. یعدا یک سری امکانات برنامه نویسی یهش اضافه شده که بتونی کارای اولیه رو کمی زیباتر انجام بدی.
اکسس هم نیازی به نصب برنامه جانبی نداره و فارسی رو سا÷ورت میکنه. (البته نه تاریخ)
با توجه به توضیحاتی که دادین DBsam هم در رده Foxpro و Paradox قرار میگسره و نظر شخصیم اینه که استفاده کارا از اون خیلی سخت خواهد بود.

amirtofighi
28-02-2011, 19:53
خیلی ممنوووووووووووووونم!
باور کنید قصد ندارم الکی تاپیک رو کشش بدم ولی سوال برام پیش میاد:
یکی اینکه آقای هاشمی اینطور که به نظر میاد یه برنامه نویس حرفه ای هستن و معلومه که ابزارهایی که به کار میبرن باید با امثال من فرق داشته باشه. برای من که با پارادوکس شروع کردم الان DBIsam یه بانک خوبه مخصوصا برای اینکه موقع استفاده از پارادوکس اگه برق سیستم قطع بشه اطلاعات بانک اطلاعاتی میپره ولی DBIsam این رو برطرف کرده و همونطور که آقای مباح گفتن DBIsam در حد پارادوکس و فاکس پرو هست. ولی یه سوالی که دارم اینه که SQL Server برای برنامه نویسی توی شبکه هست یا میشه برنامه معمولی هم باهاش نوشت؟ واینکه برای یادگیریش چه کتاب یا مرجعی رو بخونم؟ خیلی با برنامه نویسی DBIsam فرق میکنه؟
و یه سوال دیگه اینکه برای برنامه نویسی تو شبکه هم SQL بهتر از بقیه هست؟ میشه برا این هم یه مرجع مطالعه معرفی کنید؟
و سوال آخر هم اینه میشه بگین منظورتون از مولتی تیبل چیه؟
دست گلتون درد نکنه

M.Hashemi
01-03-2011, 01:05
خیلی ممنوووووووووووووونم!
باور کنید قصد ندارم الکی تاپیک رو کشش بدم ولی سوال برام پیش میاد:
یکی اینکه آقای هاشمی اینطور که به نظر میاد یه برنامه نویس حرفه ای هستن و معلومه که ابزارهایی که به کار میبرن باید با امثال من فرق داشته باشه. برای من که با پارادوکس شروع کردم الان DBIsam یه بانک خوبه مخصوصا برای اینکه موقع استفاده از پارادوکس اگه برق سیستم قطع بشه اطلاعات بانک اطلاعاتی میپره ولی DBIsam این رو برطرف کرده و همونطور که آقای مباح گفتن DBIsam در حد پارادوکس و فاکس پرو هست. ولی یه سوالی که دارم اینه که SQL Server برای برنامه نویسی توی شبکه هست یا میشه برنامه معمولی هم باهاش نوشت؟ واینکه برای یادگیریش چه کتاب یا مرجعی رو بخونم؟ خیلی با برنامه نویسی DBIsam فرق میکنه؟
و یه سوال دیگه اینکه برای برنامه نویسی تو شبکه هم SQL بهتر از بقیه هست؟ میشه برا این هم یه مرجع مطالعه معرفی کنید؟
و سوال آخر هم اینه میشه بگین منظورتون از مولتی تیبل چیه؟
دست گلتون درد نکنه
با سلام
از شما و مرد مباح عزیز از لطفی که نسبت به بنده داشتید متشکرم.
اول باید این را توضیح بدم که :
شما میگید زمانی که برق برود اگر جدول در حالت edit باشد اطلاعات با مشکل رو به رو می شود.
بنده کاملا با این حرف شما موافقم (البته در database های مانند paradox و ...).
اما دقت کنید که این هنر برنامه نویس است که باید از این کار جلوگیری کند. به عنوان مثال یکی از راه ها که پیشنهاد می شود این ایت که ابتدا تمام اطلاعات ورودی را بگیرید و درستی ان ها را چک کنید و بعد از تائید در یک لحظه جدول را در حالت edit قرار دهید و اطلاعات را ذخیره کنید.
وقتی میگم یک لحظه یعنی حداکثر 0.01 ثانیه که 2 حالت به وجود میاد :
- یا اطلاعات ذخیره می شود بدون هیچ مشکلی.
- یا فقط اطلاعات همان رکورد از دست می رود و برای دیگر رکوردها هیچ مشکلی پیش نمیاد.
---------------------------
خوب حالا بریم سر سوالات شما :
خیر می توانید با sql server تحت client هم کار کنید (اگر میدانید ممکن است که برنامه شما از client به server منتقل شود توصیه می شود حتما با sql server کار کنید).
برای مرجع من به نظرم کتاب sql server اقای جعفر نژاد قمی کتاب مناسبی است(سعی میکنم یک ebook هم برایتان اپ کنم). ببینید هم sql server و هم dbisam هردو از T-SQL پشتیبانی می کنند پس لازم است که t-sql را یاد داشته باشید(T-SQL= TransAction SQL یعنی همان دستورات select و ...).
ببینید من گفتم که sql server تحت شبکه خوب عمل می کند اما نگفتم بهترین است. در حال حاضر احساس میکنم oracle از بقیه در شبکه بهتر عمل کرده. حد اقل به 3 دلیل زیر :
- امنیت بیشتر
- سرعت بیشتر
- پشتیبانی از linux
تا جای که من می دانم پایگاه داده بانک ها oracle است.
اما برای یادگیری ان منبعی ندارم (خودم هم کار نکردم)(من حدود 3 ماه در یکی از شرکت های برنامه نویسی بودم که این شرکت بر روی برنامه های در سطح استان کار می کرد و پایگاه داده ان ها sql server بود و به هیچ مشکلی هم برخورد نکرده بودند پس اول باید هدف برنامه خود و محیطی که باید در ان کار شود را تعیین کنیم و بعد به انتخاب database بپردازیم).
تا جای که من از مولتی تیبل میدانم :
اگر پایگاه داده شما تمام تیبل ها را در خود (یعنی در یک فایل) ذخیره کند مولتی تیبل شناخته می شود مانند sql (فایل با پسوند mdf) و access (فایل با پسوند mdb یا accdb) و ...
تا جای که از تک تیبل میدانم :
اگر پایگاه داده شما هر تیبل را در یک فایل قرار دهد تک تیبل خوانده می شود مانند paradox (فایل با پسوند db) و dbisam (فایل با پسوند dat) و ...
-----------------------
در نهایت باید به شما بگم :
هرگز خود را دسته کم نگیرید و به خود اطمینان داشته باشید.
موفق باشید
با تشکر