ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : همه چیز در مورد قهوه

وین رونی
14-01-2011, 13:43
سلام
تو این تاپیک هرکی اطلاعاتی در مورد قهوه داره بیاد بیان کنه.
مثل نوع قهوه ای که مصرف می کنه/نوع مارکش/نحوه آماده کردنش/از کجا خرید می کنه؟(مخصوصاً بچه های تهران)/
تلخ می خوره یا شیرین یا شور :31: /

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
از خودم شروع می کنم:
من تا به حال غیر از قهوه ترک قهوه دیگه ای نخوردم.قهوه هام هم اکثراً میرم از چهار راه استانبول می خرم
برای درست کردنشون هم از یه قوری کوچیک استیل استفاده می کنم.به این صورت که مقدار کمی آب میریزم تو قوری مقدار قهوه مورد نظرم را داخل قوری با آب حل می کنم طوری که دون دون نباشه.بعد روش آب اضافه می کنم و میذارم رو گاز.با شعله خیلی کم میذارم به قول معروف بپزه/کف که کرد و دو تا غل زد از رو گاز بر می دارم.
از لوله خود قوری قهوه را نمی ریزم تو فنجان چون کفش را از بین می بره از لبه قوری میریزم تو فنجان تا کفش هم باقی بمونه و بسته به ذائقم در اون موقع یا شیرین می خورم یا تلخ
کمتر هم پیش میاد شیر قاطیش کنم

حالا شما بگید

mehdi_08
15-01-2011, 21:25
آقا خودت شروع کن انواع قهوه هارو بگو
من که تا حالا فقط یه بار قهوه خوردم ولی تا دلت بخواد نسکافه خوردم
اصلا این نسکافه با قهوه چه فرقی داره ؟

وین رونی
15-01-2011, 22:25
آقا خودت شروع کن انواع قهوه هارو بگو
من که تا حالا فقط یه بار قهوه خوردم ولی تا دلت بخواد نسکافه خوردم
اصلا این نسکافه با قهوه چه فرقی داره ؟
من اطلاعات زیادی ندارم فقط می دونم چند نوع قهوه داریم.فرانسه-اسپرسو-ترک-برزیلی
این تاپیک را هم زدیم که اطلاعاتمون بالا بره.الآن که هوا سرد شده خوردن قهوه داغ که تبع گرمی هم داره خیلی می چسبه
من عمراً بتونم اینجوری برای قهوه کف درست کنم:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

من هم که گفتم فقط ترک استفاده می کنم.
کسی هست که مزه همش را چشیده باشه؟
به نظر شما کدومش بهتره؟

x935
15-01-2011, 23:05
اين درسته كه ميگن قهوه واسه كليه ضرر داره؟البته زيادش تو بلند مدت

وین رونی
15-01-2011, 23:56
اين درسته كه ميگن قهوه واسه كليه ضرر داره؟البته زيادش تو بلند مدت
:31:
یه چیز بگم:
هر وقت قهوه می خورم...بگم؟ ببخشیدا زیادتر مجبور میشم برم اونجا:31:
به نظر منکه خیلی هم خوبه

AB
16-01-2011, 15:07
برزیلی و ترک رو امتحان کردم.طعم ترک طبیعی تر و بهتره.

تا حد امکان هم از آب شیر استفاده نکنین.چون کلر موجود طعمش رو تغییر میده.

معمولا در ترکیه کنارش یه فنجان آب هم میزارن که قبل از قهوه میخورن که طعم قهوه بهتر احساس بشه.

firstpars
16-01-2011, 15:44
تا حد امکان هم از آب شیر استفاده نکنین.چون کلر موجود طعمش رو تغییر میده.
پس از چه آبی استفاده کنیم؟ معدنی؟ یا آب جوشانده شده؟

AB
16-01-2011, 16:24
پس از چه آبی استفاده کنیم؟ معدنی؟ یا آب جوشانده شده؟

از هر دوش میشه استفاده کرد ولی دیگه به آب معدنی ها هم نمیشه اعتماد کرد.یکی دو ماه پیش چند نفرو - که آب شیر پر میکردن تو شیشه یکی از برندها و به اسم آب معدنی میفروختن - گرفتن.

M A M M U T
16-01-2011, 16:48
:31:
یه چیز بگم:
هر وقت قهوه می خورم...بگم؟ ببخشیدا زیادتر مجبور میشم برم اونجا:31:
به نظر منکه خیلی هم خوبه
خب زیاد می خوری:دی در ضمن سردش رو هم نخور.
بعدش فکر کنم مواد کافئین دار مثل قهوه و نوشابه در صورت مصرف زیاد همین بلا رو سر آدم میاره.

naser_2006
16-01-2011, 19:08
قیمت
مقدار مصرف قهوه هنگام درست کردن

رو هم ذکر می کردین بهتر بود

x935
16-01-2011, 19:34
اما خوب قهوه هم يه مدل اعتياد خفيف مياره

pashangparsi6
20-04-2011, 22:49
1- قهره ترک درست نیست. در واقع ترک ها نزدیک به 300 سال هست که اومدن به این منطقه و کشور ترکیه کنونی کشوری ارمنی نشین و یونانی نشین و کرد نشین بوده. و قهره رو قهره ی ارمنی می گفتن بعد شده ترک

2- دوستان چرا قهوه ای که من درست می کنم مانند قهوه ی کافی شاپ ها نیست. یعنی مانند قهوه ای که از دستگاه میاد نیست؟ بیشتر آبکی به نظر میاد؟

Atghia
01-01-2013, 01:10
الان یعنی گشتم یک تاپیک عتیقه رو آپ کردم:n09:

انواع دانه های قهوه:

فواید قهوه:

برگرفته از وب سایت آقای آرتین

A M ! N
01-01-2013, 01:31
فوایدی که نوشته :

تاثیرات مصرف متعادل قهوه

- افزایش تمرکز
- افزایش کارایی بخش حافظه
- افزایش فشار چشم ( این که مفید نیست ؟؟؟! )
- کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
- افزایش کارایی جسمی بدن
- افزایش ریکاوری عضلات ( بازگشت به حالت اولیه )
- کاهش خطر ابتلا به بیماری های کبدی

من چای نمیخورم ( خیلی ساله ) و به جاش نسکافه میخورم ( نه میکس )
صبح وقتی بوی قهوه توی خونه پخش میشه شاداب میشم !!

Atghia
09-01-2013, 12:20
چند نکته:
1- بهترین قهوه مربوط به برزیل است.
2- بهترین مارک قهوه مکس ول هایس است.
3- هر فنجان قهوه 7% کافئین دارد.
4- 1 کروپ برابر 1 فنجان کوچک است.
5- قهوه ترک: قهوه خام و آسیاب شده.
6- قهوه فرانسه: کمی تفت داده شده و آسیاب شده.
7- قهوه اسپرسو: قهوه سوخته و آسیاب شده.
8- معمولاً فنجان قهوه اسپرسو کوچکتر از قهوه فرانسه و بزرگتر از قهوه ترک است.
9- تمامی قهوه‌ها بدون شکر هستند و با شکر سرو می‌شوند.

A M ! N
09-01-2013, 12:24
ممنون. به نظر شما نسکافه بهتره یا قهوه ؟ من که همیشه نسکافه خوردم چون آماده کردنش راحتتره.
از لحاظ ویژگیهای غذایی نسکافه با قهوه تفاوتی هم داره ؟

Atghia
09-01-2013, 13:02
ممنون. به نظر شما نسکافه بهتره یا قهوه ؟ من که همیشه نسکافه خوردم چون آماده کردنش راحتتره.
از لحاظ ویژگیهای غذایی نسکافه با قهوه تفاوتی هم داره ؟

نسکافه همان قهوه فوری است یعنی به جای اینکه قهوه را بگذاریم دم بکشد و از کاغذ های صافی بگذاریم از نسکافه استفاده می شود، البته نسکافه همان خواص قهوه دارد و اکثراً هم به این موضوع عادت کرده اند.

البته نسکافه هایی هم هستند که کافئین آن گرفته شده است یعنی بدون کافئین هم عرضه می شود زیرا کافئین برخی را اذیت می کند؛ این نسکافه بدون کافئین اثرات قهوه را از نظر تاثیری که بر روی سلسله اعصاب می گذارد نخواهد داشت و شاید در بعضی موارد این امر مثبت باشد زیرا اثری که قهوه بر دارو های محرک مانند آمفتامین ها ایجاد می کند دیگر این نسکافه ها ندارد.

اما من به شخصه خوده قهوه رو بیشتر ترجیح میدم:n06:

این مطلب هم به تفصیل این موضوع رو بررسی کرده:

مهرسا1
09-01-2013, 13:20
از خودم شروع می کنم:
من تا به حال غیر از قهوه ترک قهوه دیگه ای نخوردم.قهوه هام هم اکثراً میرم از چهار راه استانبول می خرم
برای درست کردنشون هم از یه قوری کوچیک استیل استفاده می کنم.به این صورت که مقدار کمی آب میریزم تو قوری مقدار قهوه مورد نظرم را داخل قوری با آب حل می کنم طوری که دون دون نباشه.بعد روش آب اضافه می کنم و میذارم رو گاز.با شعله خیلی کم میذارم به قول معروف بپزه/کف که کرد و دو تا غل زد از رو گاز بر می دارم.
از لوله خود قوری قهوه را نمی ریزم تو فنجان چون کفش را از بین می بره از لبه قوری میریزم تو فنجان تا کفش هم باقی بمونه و بسته به ذائقم در اون موقع یا شیرین می خورم یا تلخ
کمتر هم پیش میاد شیر قاطیش کنم

حالا شما بگید

چند دقیقه باید بجوشه؟شعله گاز باید خیلی کم باشه؟

Atghia
09-01-2013, 23:02
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

هفت نکته دم کردن قهوه:

1. جوشیدن باعث تلخی می شود؛ پس، هرگز قهوه را نجوشانید.
2. قهوه را دوباره گرم نکنید. هر بار، آن را تازه درست و سرو کنید.
3. از آب تازه و سرد استفاده کنید.
4. از تفاله های قهوه دوباره استفاده نکنید. آنچه باقی مانده، اجزای تلخ و نامطبوع قهوه است.
5. از "سا"یی مناسب قهوه سازتان استفاده کنید. اگر سای قهوه خیلی ریز باشد، باعث استخراج بیش از حد عناصر قهوه و تلخی شده، مجاری قهوه ساز را به مرور مسدود می کند. اگر سای قهوه خیلی درشت باشد، باعث آبکی و رقیق شدن قهوه می گردد.
6.برای بهترین نتایج توصیه می کنیم که به ازای هر 180 میلی لیتر آب از 10 گرم قهوۀ آسیاب شده استفاده کنید.
7. قهوه را تنها برای مدت 20 دقیقه می توان، بر روی اجاق گاز یا اجاق برقی، گرم نگه داشت و، پس از آن، عطر و طعم قهوه رو به افول و نامطبوع شدن می گذارد.

Atghia
09-01-2013, 23:09
قهوه فرانسه

به‌طورکلی، مزه‌ای شبیه به قهوه کافِه‌تیِه‌رِه دارد ولی گرد قهوه را برای بهتر کردن عطر و طعمش از آن جدا می‌کنند. می‌توان آن را برای چند ساعتی در بیشتر دستگاه‌ها گرم نگه داشت. در فنجان استاندارد و به‌صورت تلخ (سیاه) یا با شیر سرو می‌شود.
اين روش قهوه‌اي ديرسازتر از روش اسپرسو به‌دست مي‌دهد. قهوة فيلتري (فرانسه) را اصلاً مردي فرانسوي به نام ژان‌باپتيست ‌دوبِلوآ (Jean-Baptiste de Belloy) اختراع كرد و معروف‌ترين روش در غرب است.
قهوة فرانسه بااستفاده از دستگاهي خودكار درست مي‌شود كه از 2 تا 12 فنجان قهوه دم ‌مي‌كند. آب مستقيماً بر روي قهوه‌اي كه درونِ فی.لتر يا صافي‌اي كاغذي در بخش بالايي دستگاه قرار دارد، ريخته مي‌شود. آب در محفظۀ مخصوص به طرف المنت گرمایشی در کف دستگاه فشار می آورد. آب داغ از یک لوله در بالای دستگاه خارج می شود و سپس، در حالی که محتوی قهوه است، از صافی عبور کرده، به پائین می ریزد.
در نهایت، قهوه در یک لیوان یا قوری جمع آوری می شود. قهوه بر اثرنيروي جاذبه به درون پارچي شيشه‌اي به زير مي‌چكد؛ يعني به جايي كه بر روي صفحه‌اي داغ قرار داده شده كه قهوه را در دمايي بهينه نگه مي‌دارد تا بتوان در هر زماني از روز، آن را نوشيد.
همچنين امكاناستفاده از قهوه‌هاي كيسه‌اي وجود دارد كه استفاده از اين كيسه‌ها، درست‌كردن قهوه و تميزكردن دستگاه را آسان‌تر مي‌سازد.

برای تهیه یک قهوۀ فرانسه خوب، موارد زیر لازم است:
1. قهوه گیری آرام و مداوم
2. ترکیبات خوب قهوه ها
3. امکان کنترل عطر و طعم قهوه

یک روش کاربردی برای آزمایش اصالت قهوۀ فرانسه این است که یک مقدار از آن را روی آب بپاشید. قهوه فرانسۀ اصیل خشک مانده، برای مدت طولانی بر روی سطح آب باقی می ماند؛ در حالی که قهوۀ غیر اصیل ته نشین شده، حتی جذب آب سرد نیز می شود.

Atghia
09-01-2013, 23:15
اسپرسو

قهوۀ اسپرسو " عصاره ای" افشرده و پر عطر و طعم است که از دم کردن دانه های قهوه به دست می آید. مقدار قهوۀ به کار رفته حدوداً دوسوم مقدار قهوۀ بکار رفته برای یک تک وعدۀ قهوۀ فرانسه است ولی با مقدار آبی بسیار کمتر (45 میلی لیتر در برابر 180 میلی لیتر یک فنجان قهوۀ فرانسه)، اسپرسو روشی سریع برای دم کردن است که از فشار، و نه گرانش (مانند قهوۀ فرانسه)، برای دم کردن استفاده می کند.

قهوۀ اسپرسو ترکیبی از انواع گوناگون قهوۀ آسیاب شده است که در طی فرآیند خاص آماده سازی قهوه، توان استخراج فوق العاده بالا در قهوه ساز را پیدا کرده است. ویژگی منحصر بفرد این قهوه این است که در عین آماده شدن سریع، از کیفیت بالایی برخوردار است و نه تنها عطر و طعم آن حفظ می شود بلکه، به نظر کارشناسان، عطر و طعم واقعی قهوه را به شما نشان می دهد.به همین علت، این قهوۀ ایتالیایی مورد پسند قهوه شناسان واقعی در سراسر دنیا قرار گرفته است.
مهم این است که قهوۀ اسپرسو با خامۀ قهوه یا همان رویۀ کاراملی رنگ، که نشانۀ یک اسپرسوی کامل و خوب است، نوشیده شود.

اسپرسو را لوییجی بتزرا، صاحب یک شرکت تولیدی در سال 1903 اختراع کرد. ایدۀ او وارد کردن فشار به فرآیند دم کردن قهوه بود که زمان لازم برای دم کشیدن قهوه را کم می کرد. او نام دستگاه جدیدش را " دستگاه قهوۀ اسپرسو " گذاشت. اسپرسو در ایتالیایی به معنای "سریع" است.
دستگاه اسپرسو نه تنها مدت زمان دم کشیدن قهوه را کم کرد، بلکه قهوۀ بهتری نیز از آن به دست آمد! دم کردن سریع تر امکان استخراج موادی با کیفیت نامطلوب را، که در اثر استخراج بیش از حد قهوه وارد آن می شدند، گرفت.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

آب از محفظة مخصوص با فشار به جوش‌آور داراي المنت گرمايي وارد مي‌شود. آب در داخل جوش‌آور به دماي 92 درجة سانتي‌گراد و فشار 15 بار مي‌رسد. آب با دماي بالا از جوش‌آور خارج شده، از نگه‌دارندة فی.لتر كه داراي دانه‌هاي قهوه يا قهوة كيسه‌اي است، عبور مي‌كند. قهوه در محفظة مخصوص جمع مي‌شود يا مستقيماً در فنجان مي‌ريزد. از طرف ديگر، در قهوه‌سازهاي بخار، اين المنت گرمايي است كه با ايجاد فشار 3.5 بار آب را داغ مي‌كند. قهوة درست‌شده با اين روش، كام را با عطري خوش، غني، و شيرين پر مي‌كند. اين نوشيدني‌اي نيست كه به‌هنگام اوقات استراحت در محل كار يا پيش از خروج از منزل براي رفتن به سرِ كار مصرف شود: اسپرسو را بايد پس از غذايي خوب و هنگامي كه وقت كافي براي آرامش‌يافتن وجود دارد، نوشيد.

قوانین طلایی برای تهیۀ قهوه اسپرسویی خوب:

- از آب سرد و تازه استفاده کنید.
- برای شستن جوش آور، صابون یا مواد شوینده به کار نبرید(فقط آب کشی کنید).
- از نگه‌دارنده في.لتر استفاده کنید.
- نگه دارندۀ صافی و دستگاه را از پیش گرم کنید.
- از تركيباتِ باكيفيتِ قهوه استفاده كنيد.
- قهوه را در صافی فشرده کنید.
- فنجان ها را از پیش گرم کنید.
- از دستگاه اسپرسوسازی استفاده کنید که دارای سیستم کف دهندۀ قهوه یا اسپرسوی خامه ای باشند و جوش آورشان از جنس استیل (فولاد ضد زنگ) باشد.

Atghia
09-01-2013, 23:27

قهوه موکا

اسپرسوی غلیظ و شربت شکلاتی موکا و شیر داغ بخار داده شده ترکیب می شوند و با خامۀ زده شده بر روی سطح لیوان موکاخوری از لبۀ لیوان به بالا تکمیل می شود.

برای تهیه قهوه موکای خوب، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- از آب سرد استفاده كنيد.
- از يك تركيب صحيح براي قهوه اسپرسو يا موكا استفاده كنيد.
- هرگز از صابون يا شوينده‌های ديگر براي شستشوی جوش‌آور استفاده نكنيد (فقط آب‌کشی كنيد).

توجه:

چون قهوه اسپرسو نیاز هست و اونم دستگاه میخواد میشه به جای اون یک قاشق مربا خوری نسکافه رو در یک فنجان ابجوش حل کنید.برای تهیه کف شیر هم به کف ساز شیر احتیاج داریم که خوب اون رو هم نداریم، پس شیر رو بریزید داخل شیر جوش یا یک قابلمه کوچیک و بگذارید روی شعله تا به نقطه جوش برسه نیازی نیست بجوشه.شعله رو خاموش کنید و یک هم زن بردارید و سریع شیر رو هم بزنید، انقدر هم بزنید تا دو برابر حجم شیر کف روی شیر ایجاد بشه.

Atghia
09-01-2013, 23:39
آمریکانو (آمریکایی)

دو نيم ‌استكان قهوه اسپرسو به علاوه آب داغ برای درست کردن نوشیدنی‌های ملایم. بهترین راه برای لذت بردن از یک قهوه ملایم ولی غلیظ است؛ چرا که قهوه فرانسه بسیار غلیظ ممکن است تلخ ‌مزه باشد.آمریکانو بدون خامه بوده، در فنجان استاندارد سرو می‌شود.

قهوه ماکیاتو (لکّه شیری)

دو نيم‌استكان قهوه اسپرسو با رویه‌ای از یک قاشق غذاخوری کف‌شیر غلیظ است که در فنجان استاندارد یا نیم‌فنجان سرو می‌شود. بسیار معطر با لكه‌ها يا رگه‌هایی از شیر است.

Atghia
09-01-2013, 23:44
کاپوچینو

کاپوچینو، نوشیدنی مخصوص ایتالیایی، آنچنان در سراسر جهان مشهور است که نام آن نیازی به ترجمه در زبان های مختلف ندارد. از پرطرف‌دارترین قهوه‌هاست و در فنجان‌های پهن سرو می‌شود. از یک‌سوم اسپرسو، یک‌سوم شیر داغ، و یک‌سوم کف‌شیر درست می‌شود. می‌توان گرد کاکائو یا دارچین را به عنوان رویه بدان افزود. برای غلظت بیشتر، به اندازه یک اسپرسوی دیگر به آن بیفزایید.

برای آماده کردن یک کاپوچینوی عالی، باید از قوانین خاصی پیروی کنید. پس از درست شدن قهوۀ اسپرسو، فشار را زیاد کنید تا بخار تولید شود. یک سوم از یک پارچ (اگر فلزی، باریک و بلند باشد، بهتر است) را از شیر پر کنید.

مراقب باشید بیش از حد شیر نریزید. در هنگام کف سازی، حجم شیر زیاد می شود و ممکن است سر برود. وقتی دستگاه قهوه ساز به دمای ایده آل رسید، کف دهنده را در شیر فرو کنید و سوپاپ بخار را باز کنید. ظرف را برای چند دقیقه به بالا و پایین کف دهنده حرکت دهید. وقتی شیر کاملاً کف کرد، قهوه و شیر را در یک فنجان کاپوچینوخوری بریزید.

Atghia
09-01-2013, 23:48
کافه لاتّه (شیر اسپرسو)

اسپرسویی غلیظ و کامل است که بر روی آن مقدار زیادی شیر بخار زده ریخته شده و روی آن با لایه ای کف شیر نازک پوشانده شده باشد. شبیه کاپوچینو ست؛ با این تفاوت که در کاپوچینو نسبت مقدار کف شیر و شیر داغ (بخار زده) و اسپرسو مساوی است ولی در کافه لاتّه نسبت شیر تقریباً بیش از دو برابر اسپرسوست و کف شیر نیز فقط بالای فنجان را از لبه به بالا می پوشاند. برای درست کردن قهوه شیرفندقی، شربت فندق، یا برای درست کردن کرِم‌دوکافه (قهوه خامه‌دار)، خامه به آن بیفزایید.

Atghia
10-01-2013, 12:32
از این به بعد سعی میشه دسرها و نوشیدنی ها برپایه قهوه قرار داده بشه:n06:

موس قهوه

برای 4 نفر
200 میلی لیتر قهوۀ غلیظ
75 گرم بادام آسیاب شده
150 گرم شکر
1 قوطی کوچک شیر خشک
4 عددتخم مرغ

1. قهوه و شکر را در یک تابه ریخته، روی شعلۀ زیاد برای مدت 10 دقیقه حرارت دهید تا غلیظ شود.
2. زرده های تخم مرغ را بزنید و به مخلوط اضافه کنید و با قدرت هم بزنید.
3. سپس آن را در یک تابه گرما دهید. هر چند وقت یک بار، هم بزنید تا غلیظ شده، حجم آن زیاد شود.
4. از روی شعله بر دارید و بگذارید تا چند دقیقه سرد شود و مرتباً آن را هم بزنید.
5. شیر خشک، بادام و سفیدۀ زده شدۀ تخم مرغ را اضافه کنید.
6. مخلوط را به لیوان های کوچک تقسیم کرده، تا زمان پذیرایی، در یخچال نگه دارید.

SA33D_GT
12-01-2013, 12:31
قهوه ترک در مقابل اسپرسو خیلی بی مزه است فقط چون درست کردنش راحت تره تو ایران طرفدار داره.
کافیه یک قهوه جوش (نوع صنعتی و برقی کافی شاپ نه نوع دستی که روی اجاق گازه گذاشته میشه) برای قهوه اسپرسو تهیه کنید اون وقت طعم واقعی قهوه رو میچشید.

ادیت: اینکه گفتم برقی نه بخاطر قیمت بالاش بود مگر نه اگه اون رو بگیرید که دیگه آخرشه!

Atghia
12-01-2013, 20:21
کرم قهوه

برای 1 نفر
8 قاشق دسر خوری خامه
60 گرم شکلات سفید
1 قاشق دسر خوری قهوۀ غلیظ
برای تزیین: تکه های شکلات یا بادام برزیلی

1. سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید.
2. شکلات ها را ذوب کنید.
3. روی یک ورقه کاغذ آلومینیومی (فویل) شکلات را با برس بمالید. فویل را به صورت وارونه روی کاغذ روغنی قرار دهید و سینی را در یخچال بگذارید تا شکلات سفت شود.
4. خامه را بجوشانید تا حجم آن نصف حالت اولیه شود.
5. از روی شعله بر دارید، شکلات را اضافه کنید، و بگذارید بماند تا خنک شود.
6. قهوه را بیافزایید و هم بزنید تا نرم شود؛ سپس بگذارید بماند تا خنک شود.
7. فنجان ها را از مخلوط آماده شده پر کنید. آن را با تکه های شکلات یا بادام برزیلی تزیین کنید و بگذارید در یخچال بماند.
8. می توانید این دسر را به مدت یک هفته در یک ظرف دربسته، در یخچال نگه دارید.

baktatun
14-01-2013, 17:52
آب سرد درست بشه تا عطر قهوه از بین نره.
و به ازای هر یک و نیم قاشق قهوه یم قاشق شکر اضافه بشه.

Atghia
05-07-2013, 20:31
در بسیاری از کشورها، افراد روز خود را با نوشیدن قهوه آغاز می کنند. قهوه به دلیل دارا بودن کافئین، موجب بهبود فعالیت مغز، افزایش تمرکز و مقابله با خستگی می شود.

علاوه بر این بسیاری از مطالعات قبلی نشان داده اند که قهوه در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها و آلزایمر نقش دارد.

تحقیقات جدید انجام شده در اسپانیا نشان می دهد در صورتی که به همراه یک فنجان قهوه، یک قاشق چای خوری شکر نیز مصرف شود، تاثیر آن بر مغز به مراتب بیشتر خواهد بود. در واقع این مطالعه نشان داد که نوشیدن یک فنجان قهوه کافئین دار به همراه یک قاشق چای خوری شکر، به آماده سازی مغز برای فعالیت ها و مسئولیت های روزانه کمک قابل ملاحظه ای کرده و موجب افزایش توجه، تمرکز و بهبود حافظه می گردد.

برای انجام این مطالعه 40 داوطلب انتخاب شده و به سه گروه تقسیم گردیدند. پژوهشگران به این افراد قهوه با شکر، قهوه بدون شکر و شکر تنها داده و سپس از آنها اسکن مغزی تهیه کردند.

نتایج نشان داد که مصرف هم زمان قهوه با شکر بیشترین اثر را بر فعالیت مغزی داشته است.

شرح و نتایج این مطالعه در نشریه روانشناسی به چاپ رسیده است.

osmaan
06-07-2013, 08:12
سلام برای درست کردن اسپرسو طعم این قهوه جوش های روی گاز که معروف به دو تیکه هست با دستگاه برقی اسپرسو ساز خیلی فرق میکنه؟ اونقدری هست که هزینه زیاد دستگاه رو توجیه کنه؟

Atghia
06-07-2013, 23:32
سلام برای درست کردن اسپرسو طعم این قهوه جوش های روی گاز که معروف به دو تیکه هست با دستگاه برقی اسپرسو ساز خیلی فرق میکنه؟ اونقدری هست که هزینه زیاد دستگاه رو توجیه کنه؟

قاعدتا اماده کردن اسپرسو با دستگاه معنی پیدا میکنه:n06: بله تفاوت خیلی زیاده...

A M ! N
10-07-2013, 17:08
قهوه را تلخ بخوریم یا شیرین ؟

بسیاری از مطالعات قبلی نشان داده اند که قهوه در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی، سرطان ها و آلزایمر نقش دارد.در بسیاری از کشورها، افراد روز خود را با نوشیدن قهوه آغاز می کنند. قهوه به دلیل دارا بودن کافئین، موجب بهبود فعالیت مغز، افزایش تمرکز و مقابله با خستگی می شود .

علاوه بر این بسیاری از مطالعات قبلی نشان داده اند که قهوه در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی، سرطان ها و آلزایمر نقش دارد.
تحقیقات جدید انجام شده در اسپانیا نشان می دهد در صورتی که به همراه یک فنجان قهوه، یک قاشق چای خوری شکر نیز مصرف شود، تاثیر آن بر مغز به مراتب بیشتر خواهد بود. در واقع این مطالعه نشان داد که نوشیدن یک فنجان قهوه کافئین دار به همراه یک قاشق چای خوری شکر، به آماده سازی مغز برای فعالیت ها و مسئولیت های روزانه کمک قابل ملاحظه ای کرده و موجب افزایش توجه، تمرکز و بهبود حافظه می گردد.
برای انجام این مطالعه 40 داوطلب انتخاب شده و به سه گروه تقسیم گردیدند. پژوهشگران به این افراد قهوه با شکر، قهوه بدون شکر و شکر تنها داده و سپس از آنها اسکن مغزی تهیه کردند.
نتایج نشان داد که مصرف هم زمان قهوه با شکر بیشترین اثر را بر فعالیت مغزی داشته است.
شرح و نتایج این مطالعه در نشریه روانشناسی به چاپ رسیده است .

wolfomid
17-10-2013, 21:45
سلام
ببخشید یه سوال داشتم
من قهوه ساز اسپرسو ویداس دارم
بخار هم داره
میخواستم ببینم آیا قهوه ساز اسپرسو سازهای مدلهای بالا با مدلهای خونگی ک میگن قدرت بخارش 15 باره ولی مثلا واسه من 4 باره فرقی میکنه توی طعم و ساخت قهوه؟
آخه هر چی من قهوه درست میکنم کف نمیکنه !!!!
من امروز نمایشگاه قهوه بودم از مسئول های قهوه پرسیدم یکی میگفت باید قهوه اسپرسو باشه یکی میگفت ب هر دوتا (قهوه و قهوه ساز) مربوطه
یکی میگفت باید شیر رو با بخار حرارت بدی با دستگاهت بعد با قاشق کف روش روو بریزی روی قهوه بعد شیر رو آروم بریزی تا قهوه با کف شیر داشته باشی!! خلاصه کدوم درسته؟
ممنون میشم راهنماییم کنید

وین رونی
22-10-2013, 11:21
داشتم تو اینترنت چرخ می زدم برای خرید قهوه یکی دو جا گیر آوردم(از زور تنبلی حوصله رفتن به همون چهارراه استانبول که قبلاً می رفتم برای خرید رو ندارم.آخه خونمون اسلامشهره)
گفتم بذار تو p30w و هم بگردم دیدم ای دل غافل خودم اینجا تاپیک زده بودم که...
خوب عزیزان گرامی کسی هست که جای مطمئنی رو برای خرید قهوه سراغ داشته باشه؟آخه شماره تلفن اون جایی که قبلاً می خریدم رو ندارم
ضمناً تقریباً شش ماهی هست که نخوردم!!!چرا؟کمی تپش قلب داشتم با عیال رفتیم دکتر دکتره هم زرتی گفت قهوه می خوری نخور!من هم تو خونه تحریم شدم از خوردن قهوه

ziba12
22-10-2013, 14:03
من عاشق قهوه هستم . بسیار بسیار لذت بخشه برام . و همچنین ارامش بخش .

بهترین قهوه ای که دوست دارم قهوه کاپوچینو هست . با خامه و شیر و شکر (البته به مقدار خیلی خیلی کم )

بیشتر تو شب های سرد برفی و یا بارونی که رعد و برق میزنه و داره بارون یا برف میاد و من تو خونه هستم میشینم لب پنجره و قهوه رو با لذت بیشتر میخورم ..... اینجوری لذت خوردنش 10 برابره

One Minute
24-10-2013, 15:14
منم هر روز قهوه با شیر و شکر میزنم تو رگ ! خیلی خوبه ، خستگی رو از آدم دور میکنه ...

وین رونی
25-10-2013, 20:58
من هنوز خریدم را انجام ندادم البته یک جای خوب پیدا کردم اما بین خرید قهوه ترک و فرانسوی موندم.
دلایل شک بین این دو:
قهوه ترک کافئین بیشتری داره و این هم خوبه هم بد.زیادیش برای منی که سر دردهای زیادی دارم خوبه و از اون طرف چون مشکل قلبی دارم شاید ضرر داشته باشه
قهوه فرانسوی هم دستگاه می خواد و اجازه ندارم برای قهوه از این خرج ها کنم!!و البته شنیدم طعم بهتری هم داره

+ f.a.r.i
25-10-2013, 23:00
اقا فقط قهوه ترک ...معرکست ... فقط نمیدونم وقتی شکر میریزم حالم بد میشه ......

bas ali
11-12-2013, 19:06
من هرروز یک فنجون قهوه میخورم و واقعا شادم میکنه .
ولی یک سوالی که برام مطرحه اینه که میزان کافیین در قهوه ای که به اصطلاح روی گاز درست میشه که بهش ترک میگیم با moka pot و اسپرسو چه تفاوتی هست و کدوم میزان کافیین بیشتری دارن ؟

Atghia
11-12-2013, 19:19
من هرروز یک فنجون قهوه میخورم و واقعا شادم میکنه .
ولی یک سوالی که برام مطرحه اینه که میزان کافیین در قهوه ای که به اصطلاح روی گاز درست میشه که بهش ترک میگیم با moka pot و اسپرسو چه تفاوتی هست و کدوم میزان کافیین بیشتری دارن ؟

موکا همون اسپرسوی غلیظ هست و اسپرسو خودش از دانه های قهوه میاد بنابراین میشه گفت ازاین لحاظ هیچ فرقی باهم ندارند.تنها تفاوت اختلافشون در میزان قهوه استفاده شده در اونها هست هرچقدر میزان قهوه ی بیشتری استفاده بشه قاعدتا مقدار کافئین مصرفی بیشتره
باتوجه به ابتدای پست 21 همین تاپیک ((در مورد اسپرسو :مقدار قهوۀ به کار رفته حدوداً دوسوم مقدار قهوۀ بکار رفته برای یک تک وعدۀ قهوۀ فرانسه است))
من اینطور نتیجه میگیرم که یک فنجان قهوه کافئین بیشتری رو شامل میشه:n18:

bas ali
11-12-2013, 19:37
من احساس میکنم قهوه ای که با moka pot درست میکنم به نسبت قهوه ای که با قهوه جوش درست میکنم (هردو رو از یک قهوه استفاده میکنم ) کافیین بیشتری داره . از روی تاثیرش میگم :n13:

بردیا
11-12-2013, 19:54
من از قهوه فروشی ادنا تو هفت تیر همیشه فرانسه میخرم و با دستگاه برا خودم درست میکنم.
ولی با کمتر از 2قاشق چای خوری شکر نمیتونم بخورمش.ایرادی که نداره خوردن شکر با قهوه؟

VAHID
22-01-2014, 20:00
انواع دانه قهوه

به طور کلی 3 نژاد گیاه قهوه وجود داره
1- Robusta ( روبوستا )
2- arabica ( عربیکا )
3-liberica
نوع سوم . چیز کمیابی هست و البته چیز خاصی هم نیست . تمامی دانه قهوه های دنیا یا روبوستا هستند
یا عربیکا که این 2 دارای چند تفاوت هستد . قهوه عربیکا دارای طعم و بوی خوبی هست اما روبوستا
طعم و بوی جالبی نداره بجاش کافئینش خیلی زیاده . برای همین همیشه از ترکیب این دو استفاده میشه
. قهوه وقتی از درختش چیده میشه یک دانه قرمز روشن به اندازه یک آلبالو
(نمونه یک درخت عربیکا )

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]که دانه قهوه از داخلش خارج میشه دانه قهوه ابتدا سبز/زرد بعد این دانه ها رو نسبت
به سایزشون دسته بندی می کنند و بعد از اون اونو برشته می کنند مقدار برشته کردن
این دانه در نوع های مختلف قهوه متفاوته برای مثال قهوه اسپرسو بیشترین زمان رو
نسبت به قهوه های دیگه میبره

تشخیص نوع روبوستا از عربیکا
تشخیص این دو نوع ساده است اگر قبل از برشته شدن دانه باشه مثل عکس زیر
دانه های روبوستا گرد تر از عربیکا هستند .
دانه های عربیکا قد بلند تری از روبوستا دارند
خط وسط دانه های روبوستا به طرف تیره میرود
خط وسط دانه های عربیکا به سفید میرود و کمی سایه رنگ آبی در آن دیده میشود
اگر این دانه ها برشته شده باشند
(در تصویر زیر نوع اسپرسو که بیشترین حد برشتگی در قهوه ها است)
قهوه های روبوستا روشن تر هستند . می توانید یکی از آنها را بخورید . به راحتی
متوجه طعم تلخ عربیکا نسبت به روبوستا می شوید

انواع قهوه

معروف ترین و پر مصرف ترین نوع قهوه در ایران این ها هستند
1- نسکافه
2- ترک
3- اسپرسو
4-فرانسه
5-کاپوچینو

Переклад не
25-01-2014, 21:22
منم همیشه قهوه ترک میخورم. طعمش تو همون تلخیشه . تاثیر خوبی رو کارکرد کبد داره .
طعمش رو دوس دارم .کف دار کردنش یکم ظروف مخصوصشو میخواد. ته موندشم که خیلی تلخه
راستی من بدون شکر اسفاده میکنم چون فکر میکنم شکر ضرر داره:n18:

sansa
26-01-2014, 11:16
منم همیشه قهوه ترک میخورم. طعمش تو همون تلخیشه . تاثیر خوبی رو کارکرد کبد داره .
طعمش رو دوس دارم .کف دار کردنش یکم ظروف مخصوصشو میخواد. ته موندشم که خیلی تلخه
راستی من بدون شکر اسفاده میکنم چون فکر میکنم شکر ضرر داره:n18:

شکر خیلی کم باید استفاده کرد . در کل خیلی با قهوه حال میکنم ..اما میگن کم خونی میاره

Zachyrock
13-04-2014, 20:47
اقا الان بهترین روش درس کردن قهوه ترک با قهوه جوش چیه ؟ یجا میگن بزارین کف کنه بعد بریزید تو فنجان یه جا میگن نزارین کف کنه ؟ ما نفهمیدیم چه کنیم . شما که تجربه دارید بگید کدوم بهتر جواب میده :n12:

poyyesh
13-04-2014, 21:28
دوستان میشه بگید واسه درست کردن قهوه خودتون از چه دستگاهی ترجیحا با عکس و قیمت باشه بهتره میخوام یه سه کاره بگیرم اسپرسو فرانسه و ... ولی هرکی یه چی میگه اعم از خوش مزه نبودن کیفیت خوب نداشتن و..........

**EHSAN**
13-04-2014, 22:05
نگهداری با دقت، محافظ تر و تازگی قهوه است.

همۀ عطر و طعم قهوه، چه به صورت دانۀ درستۀ قهوه و چه به صورت آسیاب شده، پس از بو دهی، رو به از بین رفتن می گذارد. قهوه ای را که در عرض دو هفته مصرف می شود می باید در ظرفی دربسته و بدون درز و در جایی تاریک و خنک نگهداری کرد.
.
.
.
.
.
هفت نکته دم کردن قهوه:

1. جوشیدن باعث تلخی می شود؛ پس، هرگز قهوه را نجوشانید.
2. قهوه را دوباره گرم نکنید. هر بار، آن را تازه درست و سرو کنید.
3. از آب تازه و سرد استفاده کنید.
4. از تفاله های قهوه دوباره استفاده نکنید. آنچه باقی مانده، اجزای تلخ و نامطبوع قهوه است.
5. از "سا"یی مناسب قهوه سازتان استفاده کنید. اگر سای قهوه خیلی ریز باشد، باعث استخراج بیش از حد عناصر قهوه و تلخی شده، مجاری قهوه ساز را به مرور مسدود می کند. اگر سای قهوه خیلی درشت باشد، باعث آبکی و رقیق شدن قهوه می گردد.
6.برای بهترین نتایج توصیه می کنیم که به ازای هر 180 میلی لیتر آب از 10 گرم قهوۀ آسیاب شده استفاده کنید.
7. قهوه را تنها برای مدت 20 دقیقه می توان، بر روی اجاق گاز یا اجاق برقی، گرم نگه داشت و، پس از آن، عطر و طعم قهوه رو به افول و نامطبوع شدن می گذارد.
.
.
.
.
انواع قهوه و نوشیدنی های دیگر...:
قهوه فرانسه
اسپرسو
قهوه موکا
امریکانو (امریکایی)
قهوه ماکیاتو (لکه شیری )
کاپوچینو

کافه لانه (شیر اسپرسو )

Zeitgeist
20-04-2014, 02:38
گیاه قهوه

Zeitgeist
20-04-2014, 02:43
سال ها قهوه ی فوری 'Nescafe محصول 'Nestle روزی 1-2 لیوان، اوایل با شیر و شکر زیاد و بعدها بدون شیر و شکر بسیار کم میخوردم.

کم کم روی آوردم به قهوه ی ترک و جوشاندن در ظرف روی شعله ی گاز؛ ولی تأثیر دلخواهم رو دریافت نمیکردم... :jealous:

الان ولی سال هاست که تقریباً تمام وعده های قهوه ای که میخورم رو توسط Moka pot ـی که دارم تهیه کرده و روزی یک "لیوان" حداقل میخورم.

نوع دانه ها: robusta معمولاً کشت شده در کنیا و تلخ ترین حالت ممکن با بالاترین میزان کافئین

بدون شکر؛ شیر هم که اصولاً به قهوه ای که با moka pot آماده میکنی نمیخوره...

به طور جدی هیچ کسی در اطرافم نمیتونه چیزی که من بالا میکشم رو بخوره!

به نظرم نباید به قهوه اصولاً شیر افزود و میانه ای چه با شیر و چه با شیر خشک در قهوه ندارم. اصلاً لب نمیزنم به نسکافه هایی که در بیرون میفروشن و یه مقدار زیادی مواد شیمیایی و شکر و شیرخشک توی بسته بندیاشون میریزن.

من دانه ها رو هر چند هفته یک بار از فروشگاه قدیمی "قهوه ی آرام" واقع در میدان هفت تیر، خیابان قائم مقام فراهانی میگیرم و میگم خودش آسیاب کنه چون خودم دستگاهی برای آسیاب ندارم :/

درواقع تنها مغازه ای در تهران که دیدم همواره کیفیت کارش بالاس همینجا بوده؛ بقیه بعضاً انقدر مشتری زیاد و افرادی که هیچی از قهوه درک نمیکنن ازشون خرید میکنن که هر آشغالی بفروشن رو ملت میخرن به هر حال...

قیمت کیلویی 35 تا 45 هزار تومن آخرین بار که بودم. یه مقدار کمی هم قهوه فوری کیلویی میگیرم برای مسافرت ها و اوقاتی که خونه نیستم.

- - - - -

Moka Pots :

توصیه ها:

- در صورتی که قصد خرید یک Moka pot رو دارید، ترجیحاً از جنس "استیل" باشه نه آلومینیوم. این در طعم قهوه تفاوتی ایجاد نمیکنه؛ بیشتر مسئله ی سلامت هست...

- درصورتی که مثل من دستگاهی برای آسیاب قهوه ندارید، قهوه رو بیش از نیاز چند هفته نخرید. چون دانه های قهوه پس از آسیاب شدن، کم کم طعم و عطر خودشون و از دست میدن.

- قهوه رو همواره در ظرفی نگهداری کنید که هوا به داخلش جریان نداشته باشه (میتونید یک کیسه بین درب و بدنه بگذارید برای این امر و از خرید ظروف گران-قیمت که با نام "وکیوم" فروخته میشن، خودداری کنید!)... ترجیحاً ظرف نگهداری، شیشه ای باشه.

- درصورت استفاده از قهوه جوش های معمول، از کاغذهای فیلتر مرغوب استفاده کنید که مزه ای به قهوه نیفزایند!

- از مصرف قهوه، پس از ساعت 6 بعد از ظهر خودداری کنید.

- شیر، خواب آور است و متضاد قهوه! مصرف بالای شکر و شیرینی جات، در طولانی مدت منجر به بیماری دیابت ممکن است بشود. شکر و شیرینی جات، همچنین آسیب های دیگر از دندان ها تا نقاط دیگر به بدن شما وارد میکنند. اگر توان تحمل تلخی قهوه را ندارید و نیازمند افزودن نصف لیوان شکر به قهوه هستید، توصیه میکنم اصولاً بیخیال قهوه شده و این کار مضحک و مضر رو کنار بگذارید.

- قهوه رو پس از آماده شدن، از منبع حرارت دور کنید که الکی جوش نخوره!

- خوردن کمی آب پس از نوشیدن قهوه، میتواند موجب کاهش تأثیر کافئین شود (در صورت نیاز).

-- -- -- --

به شخصه دیگه لذتی در جهان برام باقی نمانده جز نوشیدن قهوه تلخ و گوش دادن به موسیقی... مثل تحمل درد هست که لذت بخشه!

Zeitgeist
20-04-2014, 03:06
قهوه کلمه ای عربی است؛ Coffee لغتی گرفته شده از Cafe در ترکی است که ترک ها به قهوه میگفتند.

قهوه ی "ترک" و "فرانسه" و "اسپرسو"، انواع قهوه نبوده و هیچ ارتباطی به کشورهای ترکیه و فرانسه تقریباً ندارند (شاید بشه گفت که مردم اونجا زیاد این نوع رو میخوردن/میخورن)؛ اینها انواعی از انواع متنوع "روش های تهیه ی قهوه" اند.

"عربیکا" و "روبوستا" انواعی از گونه های گیاه قهوه و دانه های آنها هستند که بیشترین مصرف قهوه در جهان از این هاست.

دانه های قهوه به طور خام قابل خوردن نبوده و نیازمند پخته شدن هستند. این به قول ایرانیان "بو دادن"، مرحله ای بسیار مهم در داشتن یک قهوه ی خوش طعم و خوش عطر است. از این مرحله، به عنوان کاری حرفه ای یاد میشه که نیازمند "تکنیک و حرفه ای بودن" است و اگر فرد و دستگاه های مورد استفاده، حرفه ای نباشند، نتیجه قهوه های بی کیفیت و سوخته میشوند که طعم سوختگی و مزخرفی دارند (تلخی و سوختگی دو طعم متفاوتند).

افسانه ها بر این اساسند که چوپانی آفریقایی، میدید که گوسفندانش پس از خوردن یک گیاه خاص، به طرز عجیبی فعال و به قول معروف "شنگول" میشوند! اینگونه قهوه کشف شد! البته که منبعی برای تأیید این داستان وجود ندارد...! هزاران سال مردم قبایلی در افریقا، این دانه ها را برای شاداب شدن به صورت خام یا پخته میخوردند.

منبع گیاه قهوه قاره ی آفریقا و بخصوص بخش های غربی آن و قسمت های نزدیک به خط استوا است. اروپاییانی که به امریکای جنوبی رفته بودند، به صورت پنهانی، دانه های مختلف قهوه را به امریکای جنوبی برده و در مناطق مختلفی تست کردند تا توانستند در برخی نقاط آن را کشت کرده و به عمل آورند. همچنین در برخی نقاط هند و جنوب-شرق آسیا هم به این کارها دست زده اند که تلاش های چندان موفقی نبوده.

چند قرن قبل، قهوه توسط اعراب شناخته شد و با توجه به ممنوعیت مصرف مشروب در دین اسلام، ایشان روش هایی برای طبخ قهوه را ایجاد و کشف کرده و به نوشیدن قهوه روی آوردند.

بعدها، اروپاییان به واسطه ی ترک های عثمانی با قهوه آشنا شدند و با ورود قهوه به اروپا، نبوغ و علم اروپاییان در طی قرن ها، روح نوینی در انواع روش های طبخ و آماده کردن قهوه ای عالی دمید تا امروز که شاهد این وسعت انواع روش های آماده سازی قهوه و طعم های مختلف هستیم.

امروزه قهوه یکی از عظیم ترین تجارت های جهان و محبوب ترین نوشیدنی دنیا است.

ziba12
20-04-2014, 08:52
من خودم عاشق قهوه کاپوچینو هستم . با شیر همیشه بهترین طعم رو پیدا میکنه . شکر هم از تلخی قهوه کم میکنه .

فقط این قهوه سرد که میگن تا حالا نخوردم نیمدونم چطوریه :n16:

farid123
22-04-2014, 07:49
نوع دانه ها: robusta معمولاً کشت شده در کنیا و تلخ ترین حالت ممکن با بالاترین میزان کافئین

اما چیزی که به نظر من می رسه اینه که قهوه robusta به علت داشتن کافئین بالاتر و به طبع اسید های چرب بیشتر کمتر تلخه،چون تلخی موجود در قهوه بیشتر به علت فرآیند بو دادنه که اسیدهای چرب را به اسانس تبدیل می کنه حالا هر چی بیشتر بو داده بشه تلخی و عطر قهوه بیشتر میشه. البته این فکر منه اگر اشتباه هست تصحیح بفرمایید :n01:

Zeitgeist
22-04-2014, 13:04
اما چیزی که به نظر من می رسه اینه که قهوه robusta به علت داشتن کافئین بالاتر و به طبع اسید های چرب بیشتر کمتر تلخه،چون تلخی موجود در قهوه بیشتر به علت فرآیند بو دادنه که اسیدهای چرب را به اسانس تبدیل می کنه حالا هر چی بیشتر بو داده بشه تلخی و عطر قهوه بیشتر میشه. البته این فکر منه اگر اشتباه هست تصحیح بفرمایید :n01:

از تجربه ی شخصی من و مقالات انگلیسی که در اینترنت در این باره خوندم، اینطور به نظر میرسه که در بین مثلاً چند نوع دانه با میزان بو داده شدن یکسان، دانه های دارای کافئین بالاتر، تلخ تر و دارای عطر کمتری هستن.

همچنین، قهوه ی robusta از arabica طبق گفته ها، کافئین بالاتری داره ولی عطر و بوش کمتره.

bas ali
22-04-2014, 13:13
از تجربه ی شخصی من و مقالات انگلیسی که در اینترنت در این باره خوندم، اینطور به نظر میرسه که در بین مثلاً چند نوع دانه با میزان بو داده شدن یکسان، دانه های دارای کافئین بالاتر، تلخ تر و دارای عطر کمتری هستن.

همچنین، قهوه ی robusta از arabica طبق گفته ها، کافئین بالاتری داره ولی عطر و بوش کمتره.
دوست عزیز هرچه درجه رست کردن بیشتر باشه قهوه تلخ تر میشه
هر چه کافیین بالاتر باشه طعم ترش بودنش بیشتره
و قهوه ای که کمتر رست شده باشه و روشن تر باشه کافیینش بالاتره . ربوستا کافیین بالاتری داره ولی طعم و بوی عربیکا بهتره

Zeitgeist
22-04-2014, 13:50
دوست عزیز هرچه درجه رست کردن بیشتر باشه قهوه تلخ تر میشه
هر چه کافیین بالاتر باشه طعم ترش بودنش بیشتره
و قهوه ای که کمتر رست شده باشه و روشن تر باشه کافیینش بالاتره . ربوستا کافیین بالاتری داره ولی طعم و بوی عربیکا بهتره

البته ترشی کافئین در قهوه با توجه به میزان بسیار بیشتر تلخی، تقریباً قابل تشخیص نیست و کافئین بالاتر، یه احساس شبیه تلخی زننده تر میده. چون فکر میکنم به این دلیل باشه که زبان انسان دقت به اون حد بالایی برای چنین امری نداره و مغز، وقتی دو طعم ناپسند رو با هم میبینه، به صورت یک ترکیب با درجه ی بالاتر از طعمی که درصد بسیار بالاتری داشته پردازشش میکنه.

شاید به همین خاطر باشه که بسیاری از افراد میگن به نظرشون طعم قهوه ی decaf تفاوت خاصی نداره؛ چون براشون قابل تشخیص نیست چندان...

Zeitgeist
22-04-2014, 20:34
البته اینطور که الان دارم میخونم، اشتباه میکنید و من هم اشتباه کردم: کافئین ترش نیست و در واقع، خود "Caffeine" یک ماده ی به شدت تلخ هستش.

یک نفر هم در لینک زیر گفته که در دبیرستان، کافئین رو با خلوص بالایی بصورت جداگانه بدست آورده و یکم مزه ـش کرده: نتیجه این بوده که کافئین خودش ماده ای بسیار تلخ هست.

سازندگان کولا، کافئین رو برای یک مزه ی "تلخی که مردم میپسندن" به نوشیدنی هاشون اضافه میکنن. البته با انبوه مواد مختلف که در ترکیبات کولا استفاده میشه، تشخیص "خود کافئین" برای اغلب مردم سخته...

mehdi_mz
22-04-2014, 20:44
چه جالب بود

lionf3
22-04-2014, 20:44
ممنون از دوست عزیز Zeitgeist اطلاعات خوبی تا الآن ازشون گرفتم تو این چند صفحه ;)
یه سوال.
من روزی ۲ لیوان قهوه میخورم معمولا
ا قاشق چایخوری قهوه آماده نسکافه
+ ا قاشق شکر و بدونِ شیر
میخواستم بدونم ضرری که نداره روز ۲ لیوان قهوه؟

poyyesh
22-04-2014, 20:47
سلام

Zeitgeist ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

عزیز این قهوه جوش موکا رو چند خریدی از کجا

مارکی چیزی داره ؟

گفتی که واسه مصرف قهوه ت هفته گی خرید میکنی چند گرم هر هفته و قیمت ش ؟ روزانه چند لیوان کوچیک کاپ میزنی ؟

poyyesh
22-04-2014, 20:53
یه سوال دیگه میخوام قهوه ساز بخرم یه سری میگن از این قهوه جوشایه چند کاره که اسپرسو فرانسه کاپوچینو بخر همه رو با کیفیت درست میکنه یه سری دیگه هم این موکا رو پیشنهاد میکنن از طرفی قیمت این موکا کمتره که بهتره از طرفی میگن قهوه یه اون چند کاره ها بهتره نظرت چیه تا حالا قهوه اون دستگا هارم امتحان کردی کدوم بهتره کدومو بگیرم عاشق اون قهوه تلخم که گفتی و اللخصوص جمله اخرت در کنار اعصاب خوردییه روزمره

به شخصه دیگه لذتی در جهان برام باقی نمانده جز نوشیدن قهوه تلخ و گوش دادن به موسیقی... مثل تحمل درد هست که لذت بخشه!

Zeitgeist
22-04-2014, 21:10
یه سوال.
من روزی ۲ لیوان قهوه میخورم معمولا
ا قاشق چایخوری قهوه آماده نسکافه
+ ا قاشق شکر و بدونِ شیر
میخواستم بدونم ضرری که نداره روز ۲ لیوان قهوه؟

خیر ضرری نداره

با فاصله ی طولانی از هم باشن و سعی کنید بعد از 6 بعد از ظهر نخورید که به روند خوابتون لطمه نزنه.

Zeitgeist ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

عزیز این قهوه جوش موکا رو چند خریدی از کجا

مارکی چیزی داره ؟

گفتی که واسه مصرف قهوه ت هفته گی خرید میکنی چند گرم هر هفته و قیمت ش ؟ روزانه چند لیوان کوچیک کاپ میزنی ؟

مال من ساخت چین هست و از جنس استیل ضد زنگ. 30 تومن خریدم البته سایز بزرگشه که یکم بیشتر از یک لیوان پر میده (لیوان های قرمز شرکت Nestle رو میزان قرار بدید که روش نوشته 'Nescafe). میشه 3 فنجان.

برید قهوه فروشی هایی مثل قهوه ی آرام (میدان هفت تیر - قائم مقام) یا قهوه فروشی چهار راه استانبول، جنسای به قول خودشون "ایتالیایی" هم دارن که قیمتشون از 100 هزار تومن شروع میشه ولی به قول خود فروشنده که به من گفت اصولاً هیچ فرقی توی مزه ی این و مشابه چینیش نیست و این فقط برای قشنگی خوبه...

البته چینی با ظاهر قشنگ هم هست ولی کمی گرونتره! باید بگردید توی مغازه هایی که لوازم آشپزخونه (مثل قوری و کتری و غیره میفروشن) پیدا کنید.

همونطور که توصیه کردم، طبق گفته ها در اینترنت، استیل بخرید از نظر سلامتی بهتر از انواع آلومینیومی هست در دمای بالا.

- - - - - -

من حدوداً هر یک ماه یه بار خرید میکنم و معمولاً اندازه ی 250 گرم (حدود 10 هزار تومن) از چند نوع مختلف میگیرم.

یکی میکس

یکی روبوستا کنیا

حدود 100 گرم هم یکی روبوستا قرمز و یکی روبوستا آبی که رنگ پوست دانه هاشونه. طعم قرمز تلخ تره و به نظرم کفئین بالاتری داره از اثرش.

بیشترین مصرفم، از میکس و کنیا هست و شاید مجبور بشم هر 2-3 هفته یه بار برم بخرم. روزی یک تا معدود اوقات دو "لیوان".

اگر چیزی برای آسیاب قهوه ندارید و میدید مغازه براتون آسیاب کنه، اولاً دستگاه مورد نظر رو بگید که برای چه چیزی میخواید که درجه رو تنظیم کنه. دوماً زیاد نخرید. یه 250 گرم شاید راحت 2 هفته روزی یکی دو لیوان رو جواب بده (مثلاً برای هر دفعه، 3-4 قاشق مربا خوری قهوه بریزید).

دیگه اینکه همونطور که گفتم، قهوه ی اسیاب شده رو توی ظرف ترجیحاً شیشه ای دربسته که کاری کردین که توش هوا رد و بدل نشه (مثل گذاشتن کیسه نایلونی بین در و شیشه) نگهداری کنید. چون پس از آسیاب شدن، به سرعت قهوه شروع میکنه به از دست دادن بو و طعم و عطرش که این رو به راحتی مشاهده میکنید وقتی بوی قهوه ی تازه آسیباب شده، تمام خونه رو برمیداره وقتی حتی توی پاکت دربسته ـس! ولی اگر نگذاریدش توی یک بسته بندی ضد تبادل هوا، در عرض چند روز دیگه عطری باقی نمیمونه و وقتی طبخش میکنید، مزه ی گندی میده...

قیمتا رو هم داره

البته قهوه های مارکدار از امریکا و اروپا هم وارد میکنه و توی مغازه داره (مثل قهوه های Starbucks که خود استارباکس "میگه" از همین دانه ها توی فروشگاهاش استفاده میکنه). ولی قیمت بالایی دارن و نمیصرفن...

کاغذ فیلتر اینائم داره که اگر قهوه جوش معمولی دارید نیازتون میشه.

Zeitgeist
22-04-2014, 21:43
یه سوال دیگه میخوام قهوه ساز بخرم یه سری میگن از این قهوه جوشایه چند کاره که اسپرسو فرانسه کاپوچینو بخر همه رو با کیفیت درست میکنه یه سری دیگه هم این موکا رو پیشنهاد میکنن از طرفی قیمت این موکا کمتره که بهتره از طرفی میگن قهوه یه اون چند کاره ها بهتره نظرت چیه تا حالا قهوه اون دستگا هارم امتحان کردی کدوم بهتره کدومو بگیرم عاشق اون قهوه تلخم که گفتی و اللخصوص جمله اخرت در کنار اعصاب خوردییه روزمره

قهوه جوش های برقی (حالا چه تک منظوه چه چند کاره) کیفیت کارشون بالاتره و در بسیاری مدل ها، میتونید کارهای متفاوت برای ساختن کاپ های متفاوت کنید (مثلاً گرفتن کف قهوه و شیر یا درست کردن کاپوچینو و اسپرسو گشبیه" به مغازه ها).

متأسفانه در داخل ایران مدل های روز چندانی نیست و اغلب مدل های قدیمی، با قیمتی چند برابر واقعیت از برندهای کم-کیفیت هستن مثل مولینکس و امثالهم...

تنها برندهای کیفیت بالایی که الان توی ایران محصولات خوبی دارن و حضور دارن، یکی دلونگی هست و یکی گاستروبک که جدیداً وارد میکنن.

البته جنس خوب، الان قیمتش بالای 1 میلیون تومنه برای چندکاره ها (و حتی تک کاره ی خوب استیل و فلان)... مثلاً یکی از محصولات چندکاره ی دلونگی فکر کنم با شماره مدل ec 250 رو توی اینترنت سرچ کنید میبینید به خاطر قیمت پایینش، در واقع یه زباله ی پلاستیکیه که بعد یه مدت زوارش درمیره (literally)!

مدلای استیل خوب بخواید، باید زیاد خرج کنید.

از طرفی بسیاری معتقدند که در moka pots، میزان کافئین استخراجی بالاتر هست (با اینکه از نظر طعم به دستگاهای الکتریکی نمیرسه).

به نظرم با یه moka pot شروع کنید و بعد از چند سال و یکم تجربه-دار شدن، یه دستگاه برقی خوب انتخاب کرده و بخرید...

حذف شد

این Princess هم جالب به نظر میاد. طبق سایتش، شرکتش آلمانیه

farid123
24-04-2014, 07:53
زمانی که من می خواستم moka pot یا همون قهوه جوش بگیرم رفتم مغازه ای تو جمهری که قهوه هم میفروخت ولی قهوه جوش برای فروش نداشت اما اکیدا توصیه کرد که جنس چینی نخر بعد هم چند تا نمونه نشون داد که ته تمامش یه سولفاته آبی رنگ بود .مسئله طعم اصلا مطرح نیست مسئله مواد سمیه که تو قهوه شما پس میده.اون زمان من مارک ایتالیایی bialettiگرفتم حدو د سی هزار تومن که الان خیلی گرونتر شده ولی ارزشش را داره شما یک دفعه جنس بهتر بگیرید حتی با پول بیشتر.

farid123
24-04-2014, 07:57
قهوه جوش های برقی (حالا چه تک منظوه چه چند کاره) کیفیت کارشون بالاتره و در بسیاری مدل ها، میتونید کارهای متفاوت برای ساختن کاپ های متفاوت کنید (مثلاً گرفتن کف قهوه و شیر یا درست کردن کاپوچینو و اسپرسو گشبیه" به مغازه ها).

متأسفانه در داخل ایران مدل های روز چندانی نیست و اغلب مدل های قدیمی، با قیمتی چند برابر واقعیت از برندهای کم-کیفیت هستن مثل مولینکس و امثالهم...

تنها برندهای کیفیت بالایی که الان توی ایران محصولات خوبی دارن و حضور دارن، یکی دلونگی هست و یکی گاستروبک که جدیداً وارد میکنن.

البته جنس خوب، الان قیمتش بالای 1 میلیون تومنه برای چندکاره ها (و حتی تک کاره ی خوب استیل و فلان)... مثلاً یکی از محصولات چندکاره ی دلونگی فکر کنم با شماره مدل ec 250 رو توی اینترنت سرچ کنید میبینید به خاطر قیمت پایینش، در واقع یه زباله ی پلاستیکیه که بعد یه مدت زوارش درمیره (literally)!

مدلای استیل خوب بخواید، باید زیاد خرج کنید.

از طرفی بسیاری معتقدند که در moka pots، میزان کافئین استخراجی بالاتر هست (با اینکه از نظر طعم به دستگاهای الکتریکی نمیرسه).

به نظرم با یه moka pot شروع کنید و بعد از چند سال و یکم تجربه-دار شدن، یه دستگاه برقی خوب انتخاب کرده و بخرید...

حذف شد

این Princess هم جالب به نظر میاد. طبق سایتش، شرکتش آلمانیه

نظر دوستمون کاملا درسته جز نمونه های گرون قیمت تر دلونگی بقیه مارک ها افتضاحه به تمام معنی.چون خودم یک نمونه مارک بوش را خریدم اینقدر افتضاح بود که خود فروشنده هم تصدیق کرد و پسش گرفت :n27:

Zachyrock
24-04-2014, 08:42
اقای Zeitgeist ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) سلام یه سوال من روزی 4 تا فنجون قهوه میخورم نمیتونم ترکش کنم ( قهوه ترک ) حالا بنظرتون چیکار کنم من که زیاد دوست دارم همین قهوه رو بخورم یا چون زیاد میخورم از قهوه فرانسه استفاده کنم ؟

Zeitgeist
25-04-2014, 21:43
اقای Zeitgeist ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) سلام یه سوال من روزی 4 تا فنجون قهوه میخورم نمیتونم ترکش کنم ( قهوه ترک ) حالا بنظرتون چیکار کنم من که زیاد دوست دارم همین قهوه رو بخورم یا چون زیاد میخورم از قهوه فرانسه استفاده کنم ؟

نمیدونم باید با یک متخصص تغذیه صحبت کنید که بگه بهتون این میزان مصرف صحیحه یا خیر...

برای تهییه ی قهوه ای که ازش به نام فرانسه یاد میکنید، نیازمند یک دستگاه دستی بدون نیاز به برق French Press (فشار فرانسوی) هستید.

تنها جاهایی که روی اینترنت دیدم میفروشن یکی wikidrink ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]درباره-ويكي/خدمات-ویکی-درینک/بسته-فرنچ-پرس-بخرید) بود و یکی فروشگاه chare. بنده از کیفیتشون اطلاعی ندارم.

در ویکی درینک، زیر صفحه لینک آموزش استفاده از french press رو گذاشته.

- - -

همچنین میتونید از دستگاه های برقی Drip Brewer (دم کردن قطره ای) یا همون Drip Coffee Makers استفاده کنید.

اینا همونایی هستن که بیشتر از همه در فروشگاها میبینید که یه قوری در زیره و قهوه رو در کاغذ صافی بالا میریزید و یه مخزن آب دارن که آب پس از جوش آمدن، میاد روی این قهوه از داخل دستگاه و میره توی قوری. چیز ساده ایه، خودتونم میتونید انجامش بدید به جای خرید این دستگاها... البته خوبی دستگاه برقی اینه که "اگر" قابلیت برنامه ریزی داشته میشه، میتونید مثل ساعت کوکش کنید که سر فلان ساعت قهوه رو آماده کنه و معمولاً سیستم "گرم نگه دار" هم دارن که خوبه برای تنبلا! البته بیشتر به درد مصرف عمده میخوره؛ یعنی به خاطر قهوه ی زیادی که میشه در قوریش تولید کرد و نگه داشت، ایده آله برای شرکتا و فروشگاها و غیره؛ یا شایدم معتادین قهوه که روزی بالای 9000 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) لیوان قهوه میخورن...!

- - - - - -

- توجه داشته باشید که برای به عمل آوردن قهوه ی فرانسه، باید به فردی که براتون آسیاب میکنه بگید که برای دم کردن به صورت قهوه ی فرانسه با مثلاً french press میخواید.

- میزان ریز کردن در قهوه ی فرانسه، کمی بیشتر از قهوه ی اسپرسو هست.

- در داخل دستگاه برقی که بالا گفتم (یا به صورت دستی که انجامش میدین که در هر صورت نیازمند فیلتر کاغذی هستید مگر اینکه دستگاهتون از اون گرونا باشه که فیلتر دائمی فلزی دارن!)، میتونید از درجات مختلف آسیاب قهوه (ریز و درشت) استفاده کنید.

- در صورت استفاده از روش drip brewing از فیلترهای کاغذی مرغوب استفاده کنید که هم بهداشتی و استریل باشن و هم دارای طعم نباشن که قهوه رو بدمزه کنن (با اینکه کاغذن ولی مزه ی کاغذ و چوب ندن که این حرفه ی سازندگان این فیلترهاس و تفاوتشون با یه کاغذ نازک معمولی در همین تکنیک های تولیدشونه)...

poyyesh
26-04-2014, 22:24
زمانی که من می خواستم moka pot یا همون قهوه جوش بگیرم رفتم مغازه ای تو جمهری که قهوه هم میفروخت ولی قهوه جوش برای فروش نداشت اما اکیدا توصیه کرد که جنس چینی نخر بعد هم چند تا نمونه نشون داد که ته تمامش یه سولفاته آبی رنگ بود .مسئله طعم اصلا مطرح نیست مسئله مواد سمیه که تو قهوه شما پس میده.اون زمان من مارک ایتالیایی bialettiگرفتم حدو د سی هزار تومن که الان خیلی گرونتر شده ولی ارزشش را داره شما یک دفعه جنس بهتر بگیرید حتی با پول بیشتر.

ممنون

از دوستای که تهران هستن میتونن یه قیمت از قهوه جوش موکا ایتالیایی یا ...... خلاصه مارک معتبر بگیرن ممنون میشمشم کسی این لطف و بکنه

farid123
28-04-2014, 08:15
ممنون

از دوستای که تهران هستن میتونن یه قیمت از قهوه جوش موکا ایتالیایی یا ...... خلاصه مارک معتبر بگیرن ممنون میشمشم کسی این لطف و بکنه

همون طور که گفتم من خودم مارک بیالتی حدود 30 هزار تومن خریدم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

آخرین بار که قیمتش را دیدم حدود 100 تومن بود (روش نوشته 6 نفره ولی به زور برای دو نفر میشه :n13:)حالا باز براتون قیمت جدیدش را می گیرم البته همین مارک را چون زیاد تنوعی نداره.

mahsa.hh
28-04-2014, 20:48
من عاشق قهوه ام و هرچی که با طعم قهوه باشه مثل بستنی
اما قهوه که میخرم اصلا نمیدونم چرا خوشمزه نمیشه
قهوه با نسکافه چه فرقی داره ؟ مزشون فرق داره؟؟

lionf3
28-04-2014, 21:04

سلام
نسکافه قهوه آماده هستش
و به نظرِ من تو طعم و مخصوصا عطر یه کوچولو تفاوت داره
شما قهوه تازه بگیرین بگین براتون آسیاب کنن
بعد هم با قهوه جوش درستش کنید و ترچیحا بدونِ شکر (یا یه مقدارِ کم شکر) میل کنید.
فک کنم نظرتون عوض شه.

mahsa.hh
29-04-2014, 02:27
سلام
نسکافه قهوه آماده هستش
و به نظرِ من تو طعم و مخصوصا عطر یه کوچولو تفاوت داره
شما قهوه تازه بگیرین بگین براتون آسیاب کنن
بعد هم با قهوه جوش درستش کنید و ترچیحا بدونِ شکر (یا یه مقدارِ کم شکر) میل کنید.
فک کنم نظرتون عوض شه.
ما چند سال پییش رفته بودیم باغ یکی از آشناهای دورمون یه پیرمرد خیلی مسنی تک و تنها و بداخلاقققق اما شدیدا با سلیقه.. بعد یه روزی از اون روزا که اونجا بودیم به هرکدوم یه لیوان قهوه داد یا شایدم نسکافه! بعد من چون داغ بود نصفشو ریختم زمین بعد که خورم وایییییی نمیدونی چی بوووووود میخواستم لیوانم بخورم تو حسرت اون نصفی موندم که ریختم زمین اصلا یعنی ...بعد رومم نشد بگم بازم میخوام از اون موقع من همش دنبال اون طعمم دیگه نه جایی خوردم اونجوری باشه نه تونستم درست کنم
اینی که گفتی رو باید برم یه قهوه ساز بخرم پ چون من مثل چایی دم میکردمش :n08:

lionf3
29-04-2014, 17:55
ما چند سال پییش رفته بودیم باغ یکی از آشناهای دورمون یه پیرمرد خیلی مسنی تک و تنها و بداخلاقققق اما شدیدا با سلیقه.. بعد یه روزی از اون روزا که اونجا بودیم به هرکدوم یه لیوان قهوه داد یا شایدم نسکافه! بعد من چون داغ بود نصفشو ریختم زمین بعد که خورم وایییییی نمیدونی چی بوووووود میخواستم لیوانم بخورم تو حسرت اون نصفی موندم که ریختم زمین اصلا یعنی ...بعد رومم نشد بگم بازم میخوام از اون موقع من همش دنبال اون طعمم دیگه نه جایی خوردم اونجوری باشه نه تونستم درست کنم
اینی که گفتی رو باید برم یه قهوه ساز بخرم پ چون من مثل چایی دم میکردمش :n08:

:n01:
پس دمِ اون مردِ مسن گرم.
بعضی فوت و فن ها هست که تقریبا بعضیا با تجربه به دست میارن
البته نوعِ قهوه هم مهم.
تو بهتره همین نسکافه رو میل کنی به نظرِ من
بعضی مواقع خودمم حس و حالِ دم کردن قهوه و ........ رو ندارم
یه نسکافه مولتی میریزم تو یه لیوان آبِ جوش و میخورم!

ali_agha1981
29-04-2014, 21:20
سلام
میشه یکی روش صحیح و دقیق دم کردن قهوه ترک رو بگه....(البته دستگاه قهوه جوش ندارم با همین روش سنتی میخوام دم بکنم...)
و اینکه دقیقا برای هر یه فنجون (نصف لیوان) چقدر باید قهوه بریزم..دو قاشق چی ؟ چایی خوری ؟ غذا خوری ؟ پر باشه یا کم ؟؟ و ادامه...

DragonVsPhoenix
29-04-2014, 21:30

خب قهوه دو نوعه: ربوکا یا عربیکا
عربیکا طعم مطبوعتر و ملایمی داره و اسیدیتره و به خاطر اینکه کشتش سخته گرونتر هم هست. نوع دیگه ربوکاس که خیلی راحتر کشت میشه کافئينش بالاتره و مزه قويترى داره. معمولا نسكافه رو از ربوكا ميگیرن. عربیکا به خاطر طعم ملایمش طرفدار بیشتری داره برعکسه ربوکا. احتمالا مشکل شما هم با نسکافه اینه که زیاد از ربوکا خوشتون نمیاد.

DragonVsPhoenix
29-04-2014, 21:37
سلام
میشه یکی روش صحیح و دقیق دم کردن قهوه ترک رو بگه....(البته دستگاه قهوه جوش ندارم با همین روش سنتی میخوام دم بکنم...)
و اینکه دقیقا برای هر یه فنجون (نصف لیوان) چقدر باید قهوه بریزم..دو قاشق چی ؟ چایی خوری ؟ غذا خوری ؟ پر باشه یا کم ؟؟ و ادامه...

من فقط اسپرسو میخورم پس نظری راجع به روش درست کردنش نمیتونم بدم ولی راجع به مقدارش یه چیز کاملا شخصیه, یعنی بر اساس مقدار کافئينى نياز دارى و با چه غلظتی از قهوه لذت میبره باید مقدارشو تنظیم کنی. اصلا یکی از مزیتای اصلی اینکه خودت قهوه رو درست کنی همینه که مقدارش دست خودته.

farid123
30-04-2014, 08:19
سلام

این مسئله سلیقه ای ولی روش اصلی اینه که شما یک قاشق مرباخوری قهوه و همون اندازه شکر تو قهوه جوشتون میریزید بعد یک فنجون کوچک هم آب اضافه می کنید و خوب هم می زنید بعد روی شعله ضعیف میزارید .موقعی که قهوه در حال کف کردن بود و قبل از جوشیدن از رو گاز برمیدارید چون اگر بجوشه هم تلخ میشه و هم کفش از بین میره .(البته روش های دیگه هم هست که کف را جدا می گیرند و میزارن قهوه بجوشه ول رفرنس همینه که خدمتتون گفتم :n01:)

Zeitgeist
30-04-2014, 10:40
شکر رو نباید داخل قهوه جوش بریزید!

آب و قهوه هم به میزان دلخواه و نیاز میریزید و قانون خاصی نداره.

اصولاً بدون شکر هم بنوشید بهتره برای سلامتتون...

ali_agha1981
30-04-2014, 11:19
این مسئله سلیقه ای ولی روش اصلی اینه که شما یک قاشق مرباخوری قهوه و همون اندازه شکر تو قهوه جوشتون میریزید بعد یک فنجون کوچک هم آب اضافه می کنید و خوب هم می زنید بعد روی شعله ضعیف میزارید .موقعی که قهوه در حال کف کردن بود و قبل از جوشیدن از رو گاز برمیدارید چون اگر بجوشه هم تلخ میشه و هم کفش از بین میره .(البته روش های دیگه هم هست که کف را جدا می گیرند و میزارن قهوه بجوشه ول رفرنس همینه که خدمتتون گفتم :n01:)

موقعی که خوب هم زدم..بعدش گذاشتم روی شعله کم..
باید تا زمان کف کردن قهوه همینطوری هم بزنم ؟ یا بذارم روی شعله تا خودش کف کنه و دم بکشه ؟
بعدش قهوه فرانسه و اسپرسو رو هم میشه با همین روش سنتی دم و درست کرد ؟

Zeitgeist
30-04-2014, 11:42
باید تا زمان کف کردن قهوه همینطوری هم بزنم ؟ یا بذارم روی شعله تا خودش کف کنه و دم بکشه ؟

خیر، نباید هم بزنید.

خیر.

farid123
01-05-2014, 08:17

خیر نباید هم بزنید چون کف قهوه از بین میره .
قهوه فرانسه و اسپرسو هم نمیشه با این روش درست کرد برای قهوه فرانسه باید از قهوه جوش مخصوص ، حالا یا moka pot یا مدل های برقی استفاده کرد.

sansa
27-05-2014, 12:53
دوستان چند وقت پیش یک قوه تک نفره یک عددی کاپوچینو خریدم به قیمت 2 هزارتومان . خیلی خوشمزه بود خامه + شکر + شیر و... داشت عالی بود . وقتی به همش میزدم پر از کف میشد روش .

کسی میدونه بهترین نوع قوه کاپوچینو از این چند عددی در یک بسته چی هست ؟؟؟؟؟؟؟

این تاپیک انتقال داده بشه سبک زندگی خیلی بهتره !!!!!!

روانپریش
27-05-2014, 13:03
دوستان چند وقت پیش یک قوه تک نفره یک عددی کاپوچینو خریدم به قیمت 2 هزارتومان . خیلی خوشمزه بود خامه + شکر + شیر و... داشت عالی بود . وقتی به همش میزدم پر از کف میشد روش .

مارکش چی بود دوست عزیز؟
بعدش من بخوام شیر قهوه درست کنم چه مدل قهوه ای باید بگیرم؟

Atghia
27-05-2014, 20:07

سلام دوست گرامی من موارد زیادی رو تست کردم ولی بنظرم کاپوچینو TORA BIKAواقعا عالیه!
ایتالیایی هست و همراه بسته اصلی یک بسته کوچک از پودرشکلات هم همراهشه برای تزئین روی کاپوچینو
واقعا هم خوش طعم هست و هم اینکه عالی کف میکنه دوتا عکس هم ازش میگذارم :دی

lionf3
27-05-2014, 20:21
سلام دوست گرامی من موارد زیادی رو تست کردم ولی بنظرم کاپوچینو TORA BIKAواقعا عالیه!
ایتالیایی هست و همراه بسته اصلی یک بسته کوچک از پودرشکلات هم همراهشه برای تزئین روی کاپوچینو
واقعا هم خوش طعم هست و هم اینکه عالی کف میکنه دوتا عکس هم ازش میگذارم :دی

تایید میشه شدیدا
بهترین کاپوچینوی آماده‌ی ممکنه!
من که خیلی با طعمش حال میکنم اما خب کاپوچینویی که با دستگاه درست بشه یه چیزِ دیگه‌اس.

sansa
29-05-2014, 19:19
ای خدا عالی هستش ...........من عاشق کاپوچینو هستم /

حالا قیمتش کسی میدونه ؟ :n02: بالای 20 تومن نامردی ...

قیمتش منطقی هست با توجه به 20 عددی و داشتن پودر شکلات : 19.800

Zeitgeist
29-05-2014, 19:59
این بسته های قهوه ی آماده که داخلشون ترکیبی از شیرخشک و شکر و مواد نگهدارنده و کف-کننده و مقدار کمی قهوه میریزن، طعمی غیرطبیعی داشته و به نظرم در طولانی مدت برای سلامتی چندان چیزهای جالبی نمیتونن باشن با توجه به مواد به کار رفته!

sansa
29-05-2014, 21:09
این بسته های قهوه ی آماده که داخلشون ترکیبی از شیرخشک و شکر و مواد نگهدارنده و کف-کننده و مقدار کمی قهوه میریزن، طعمی غیرطبیعی داشته و به نظرم در طولانی مدت برای سلامتی چندان چیزهای جالبی نمیتونن باشن با توجه به مواد به کار رفته!

خیر کاپوچینو اینطور نیست .......

تنها چیزی که به شدت ضرر داره قوه کافی میکس هست که بدترین نوع قهوست ...... و فوریه ....

Zeitgeist
29-05-2014, 21:39

تنها چیزی که به شدت ضرر داره قوه کافی میکس هست که بدترین نوع قهوست ...... و فوریه ....

یعنی شما واقعاً فکر کردید چیزی که تحت نام بسته های "کاپوچینو فوری" به شما میفروشن از نظر ترکیبات، تفاوتی با اون بسته هایی داره که بهشون میگید "کفی-میکس/نسکافه3in1"...؟!

تنها چیز اضافه ای که دارن، یه ماده ی "کف-کننده" هست که یه کف مصنوعی به شما ارائه کنه!

Atghia
29-05-2014, 21:55

یعنی شما واقعاً فکر کردید چیزی که تحت نام بسته های "کاپوچینو فوری" به شما میفروشن از نظر ترکیبات، تفاوتی با اون بسته هایی داره که بهشون میگید "کفی-میکس/نسکافه3in1"...؟!

تنها چیز اضافه ای که دارن، یه ماده ی "کف-کننده" هست که یه کف مصنوعی به شما ارائه کنه!

بهرحال استفاده افراطی از هرچیزی خیلی خوب نیست
هر ماده خوراکی که تاریخ انقضا داشته باشه به نوعی ماده نگهدارنده داره(( نگهداری مواد غذایی و تاریخ انقضا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]))) و استفاده بیش از حد از اون جالب نیست
ولی خب همه هم وقت تهیه قهوه و انواع اون رو به شیوه اصلی رو ندارن بنابراین استفاده از این بسته های اماده میتونه خوب باشه:n16:

farid123
31-05-2014, 10:20
جدای بحث عوامل تهدید کننده سلامت (که تو ایران اینقدر زیاد هستند که دیگه مضرات کافی میکس و کاپوچینو و.....مقابلش هیچه ) این بسته های فوری هر چیزی که داخلش هست و هر طعمی میده نمیشه به عنوان قهوه حسابش کرد:n15:اینها بیشتر به درد تنوع میخوره تا استفاده دائمی.

Переклад не
31-05-2014, 12:49
بچه ها اگه بخوایم از این بسته های پودر قهوه آماده استفاده نکنیم قهوه ی پودر نشده که زحمتش زیاده و لازم به کافی میکر داره

bas ali
31-05-2014, 14:20
بچه ها اگه بخوایم از این بسته های پودر قهوه آماده استفاده نکنیم قهوه ی پودر نشده که زحمتش زیاده و لازم به کافی میکر داره
شما اگه میخای خیلی راحت باشی میتونی از قهوه فوری یا نسکافه استفاده کنی

Переклад не
31-05-2014, 19:18
شما اگه میخای خیلی راحت باشی میتونی از قهوه فوری یا نسکافه استفاده کنی

دوست عزیز منظورم از "ما" یعنی کلا کسایی که چاره ای جز خریدن بسته های آ»اده ندارن هست.کافی میکری که اسپرسو بسازه بالای دو میلیون قیمتشه که بعضیا توان خریدشو ندارن و مجبورن از اون بسته ای ها استفاده کنن

sansa
31-05-2014, 19:29

درسته . ببینید کافی میکس اسمش رو خودشه خیلی افزودنی و ... میزنن بهش .

اما قهوه کاپوچینو ... شاید تنها موادی که افزودنی هست هموم کف کننده مصنوعی باشه و نه چیز دیگه . بقیه ترکیباتش معلومه .

اما خدا میدونه داخل این کافی میکس های مضخرف چی میزنن .

bas ali
31-05-2014, 20:49
دوست عزیز منظورم از "ما" یعنی کلا کسایی که چاره ای جز خریدن بسته های آ»اده ندارن هست.کافی میکری که اسپرسو بسازه بالای دو میلیون قیمتشه که بعضیا توان خریدشو ندارن و مجبورن از اون بسته ای ها استفاده کنن
عزیزم میتونی از موکا پات استفاده کنی . خود منم ازش استفاده میکنم و قهوه خوبی هم میده

Rossin
01-06-2014, 13:23
دوستان این متن رو توی نت خوندم و گفتم شاید براتون مفید باشه و به دردتون بخوره :)

۹ قانون طلایی برای تهیه قهوه
شیوه‌های تهیه قهوه زیاد است و این‌طور هم نیست که همه بتوانند با تنها یک روش به آن طعم و بوی قهوه‌ دل‌خواه‌شان برسند. ریزه‌کاری‌هایی که باید برای درست کردن قهوه دانست به شما این تجربه را می‌دهد که به قهوه‌ مطلوب‌تان برسید.
اول از همه دم کردن قهوه به میزان نیاز شما در آن لحظه بسیار بستگی دارد. این‌که شما قهوه را به عنوان نوشیدنی صبحگاهی می‌خواهید یا یک فنجان کاپوچینو برای عصر یا یک شات اسپرسوبرای سر شب که قوا تازه کنید. حتا میزان سنگین یا سبک بودن قهوه هم برای دم کردنش مهم است.
نکاتی برای درست کردن قهوه
کیفیت و مزه قهوه نه تنها به شیوه آماده کردن آن مربوط است، بلکه به نوع دانه‌های قهوه‌ای که انتخاب کرده‌اید هم بستگی دارد. برای مثال این مهم است که قهوه محصول کدام کشور است و از کدام منطقه و از چه نوع درخت قهوه برداشت شده؛ یا ممکن است از محصول چندین کشور و منطقه ترکیب شده باشد. بعد از انتخاب نوع قهوه به این مساله هم دقت کنید که میزان آسیاب باید متناسب با روش تهیه قهوه باشد.
۱ – ابزار و تجهیزات
پیش از هر کاری مطمئن شوید که تمامی وسایل تهیه قهوه تمیز هستند. آن‌ها را با آب بشویید و با دستمال کامل خشک کنید. دقت کنید باقی مانده‌ قهوه‌ قبلی در دستگاه نمانده باشد؛ چرا که پس‌مانده‌ها طعم قهوه‌ جدید را تلخ و ترشیده می‌کند.
۲ – قهوه تازه
اگر می‌توانید قهوه‌ تازه روست‌شده بخرید. دم کردن قهوه‌ تازه روست‌شده حتما به شما یک فنجان قهوه بی‌نظیر خواهد داد. بهتر است بسته‌های کوچک قهوه بخرید، شاید برای مصرف یک هفته تا دو هفته خیلی ایده‌آل باشد. قهوه مانده بو و طعم تازگی نخواهد داد.
۳ – درست آسیاب کنیدش
توصیه ما این است که دانه روست‌شده قهوه خریداری کرده و هر بار پیش از مصرف خودتان آسیاب کنید. دستگاه‌های آسیاب مخصوص قهوه این خوبی را دارد که دانه‌های قهوه در آن همه به یک اندازه خرد می‌شوند. اما در آسیاب‌های معمولی آشپزخانه ممکن است برخی دانه‌ها کمتر از بقیه خرد شوند و یک‌دستی لازم را به‌دست ندهد.
هرگز این نکته را دست کم نگیرید که اندازه دانه‌های آسیاب‌شده قهوه چقدر بر مزه قهوه تاثیر می‌گذارد. اگر قهوه شما زیاد تلخ‌مزه است، بدانید که دانه‌های قهوه زیادی آسیاب شده و اگر حس می‌کنید بی‌مزه است، معلوم است دانه‌ها درشت‌درشت خرد شده‌اند. اگر در منزل آسیاب قهوه ندارید٬ توصیه می‌شود هنگام خرید قهوه از فروشنده بخواهید که بر اساس روشی که قهوه تهیه می‌کنید، آن‌را برایتان آسیاب کند. چون اندازه آسیاب کردن دانه قهوه با شیوه تهیه آن ارتباط دارد. مثلا درجه آسیاب در قهوه فرانسه که با فرنچ‌ پرس درست می‌کنید و کلا همه انواع روش‌های فیلتری باید متوسط و در موکاپات یا قهوه روی گاز و دستگاه‌های اسپرسوساز باید کاملا ریز باشد.
پیش از ریختن قهوه در دستگاه، می‌توانید دانه‌های ریز آن را با دست بمالید تا تفاوت اندازه آن‌ها را حس کنید. به هر حال هرچه دانه‌های قهوه یک‌دست‌تر آسیاب شوند، قهوه بهتری دم خواهد شد.
شاید بدیهی به‌نظر برسد؛ اما هرگز از قهوه دم‌شده، برای بار دوم استفاده نکنید. طعم و بوی ناب قهوه همان بار اول که دم کشید، وارد فنجان می‌شود و بار بعدی تنها یک تلخی نامطبوع خواهد داشت.
۴ – آب
آبی که برای دم کردن قهوه به کار می‌برید در کیفیت نهایی بسیار اهمیت دارد. اگر مزه آب شیر را دوست ندارید از آب معدنی یا آب فیلتر شده استفاده کنید. آب‌های شهری می‌توانند مزه قهوه را بد کنند. دست‌کم بگذارید چند ثانیه آب شیر برود و بعد قوری را پر کنید. یادتان باشد برای دم کردن قهوه بهتر است از آب سرد استفاده کرد. همچنین آب مقطر، آب مناسبی برای قهوه نیست.
۵ – نسبت قهوه و آب
به طور کلی گفته می‌شود در ازای هر یک تا دو قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده، باید چیزی حدود ۱۷۰ میلی‌لیتر آب استفاده کرد. اما اگر از دستگاه‌های قهوه‌ساز استفاده می‌کنید، می‌توانید با پیمانه آن و درجه‌های روی قوری این مقدار را محاسبه کنید. البته میزان ریختن قهوه به نیاز همان زمان شما هم مربوط است که بخواهید قهوه سنگینی بنوشید یا نه. آب زیاد قهوه را بی‌مزه می‌کند و آب کم هم قهوه را غلیظ و بیش از اندازه تلخ.
۶ – درجه حرارت آب هنگام دم کردن
اگر از روش‌های تهیه قهوه سرد چشم‌پوشی کنیم٬ برای تهیه قهوه به‌روش دستی-قطره‌ای یا فرنچ پرس٬ باید از آب نزدیک به نقطه جوش استفاده شود تا عصاره قهوه به‌خوبی استخراج شود. اگر آب به اندازه کافی داغ نباشد، تلخی و طعم واقعی قهوه بیرون نمی‌آید و اگر بیش از حد داغ باشد، از کیفیت مزه قهوه کاسته خواهد شد. اگر از روش‌های دستی استفاده می‌کنید، بگذارید آب به دمای جوش برسد؛ حرارت زیر آب را خاموش کنید و یک دقیقه صبر کنید و سپس آن را روی قهوه آسیاب شده بریزید تا دم بکشد. شاید این شیوه نزدیک به شیوه چای دم کردن به سبک ما ایرانی‌ها باشد.
۷ – زمان دم کردن
یکی دیگر از موارد مهم در دم کردن یک قهوه خوب، مدت زمان درگیر بودن آب با دانه‌های قهوه است. این مدت زمان از آن جهت اهمیت دارد که روی مزه و بوی قهوه کاملا اثرگذار است. در سیستم‌های قطره‌چکانی، مدت زمان گذشتن آب از روی قهوه، تقریبا پنج دقیقه است. اگر از روش‌های دستی قطره‌ای-فیلتری استفاده می‌کنید، دو تا چهار دقیقه زمان لازم دارید. اما زمان استخراج اسپرسو – همان‌طور که از نامش پیداست – بسیار کوتاه است؛ حدود ۲۰ تا ۳۰ ثانیه.
اگر مزه قهوه دم شده دل‌خواه‌تان نیست، ممکن است مدت زمان طولانی شده و آب بیش از حد عصاره قهوه را کشیده. یا ممکن است خیلی سریع آب از قهوه گذشته و به‌درستی نتوانسته مزه و طعم تلخ قهوه را در بیاورد. چند بار امتحان کنید تا ببینید بسته به نوع قهوه و نوع دستگاهی که استفاده می‌کنید، دم کشیدن چه مدت وقت می‌خواهد. چیزی که مسلم است این است که در نهایت «شما» باید از نتیجه کار راضی باشید.
۸ – پس از دم کردن قهوه
قهوه آماده شده را در یک ماگ یا فنجانِ از پیش‌ْ گرم شده بریزید. قهوه‌ی تازه‌درست‌شده اگر همان زمان نوشیده نشود، مزه اولیه‌اش را از دست می‌دهد؛ پس بهتر است به اندازه درست کنید و بلافاصله بنوشید. اگر می‌خواهید برای مدت کمی قهوه را نگه دارید، آن را روی حرارتی حدود ۸۰ درجه گرم نگه دارید. متاسفانه مزه قهوه دم‌شده که در قوری با دستگاه‌های برقی گرم نگه داشته می‌شوند خیلی سریع پخته و تلخ می‌شود که غالبا قابل استفاده هم نخواهد بود. حداکثر زمان برای نگه داشتن قهوه دم‌شده ۴۵ دقیقه است. پس از آن٬ انتظار قهوه خوش‌‌طعم و بو را نداشته باشید. این را هم یادتان باشد که هرگز قهوه را دوباره گرم نکنید؛ یکی دیگر دم کنید.
۹ – از قهوه لذت ببرید
پیش از نوشیدن قهوه، فنجان یا ماگ را به سمت بینی خود ببرید و از بوی خوش قهوه لذت ببرید. از بوی آن به مزه آن توجه کنید. بوی قهوه‌هایی که می‌خورید را با هم مقایسه کنید. به شیوه‌های آسیاب کردن و دم کردن قهوه دقت کنید تا تفاوت‌های میان آن‌ها را دریابید. بدین طریق می‌توانید میزان تازگی و اثری که روی طعم قهوه می‌گذارد را تشخیص دهید.

منبع : آی کافی

Reza Azimy_RW
04-06-2014, 10:42
سلام دوستان
اگه ممکنه یه قهوه ای معرفی کنید که علاوه بر کیفیت خوبش کافئین بالایی هم داشته باشه و به مزاج تازه کارها جور در بیاد ( یعنی مثلا زیاد تلخ نباشه ) :n26:
همچنین یه قهوه ای هم معرفی کنید که کافیین بالایی داشته باشه بقیه موارد ( مزه و ... ) مهم نیست :n06:
ممنون :n12:

s_paliz
04-06-2014, 13:35
سلام دوستان
اگه ممکنه یه قهوه ای معرفی کنید که علاوه بر کیفیت خوبش کافئین بالایی هم داشته باشه و به مزاج تازه کارها جور در بیاد ( یعنی مثلا زیاد تلخ نباشه ) :n26:
همچنین یه قهوه ای هم معرفی کنید که کافیین بالایی داشته باشه بقیه موارد ( مزه و ... ) مهم نیست :n06:
ممنون :n12:
قهوه ترک...

اصیــــل سبک و عالی تلخ هم نیست

میتونی با یه ظرف قهوه جوش درستش کنی... با شیر هم معرکه میشه.. هزینش هم خیلی پایین ... فقط برو قهوه فروشی لوازم تهیه قهوه ترک بگیر

Reza Azimy_RW
04-06-2014, 16:12
ایول ممنون قهوه ترک خورده بودم ولی یکی بود که افتضاح درستش کرده بود :n02::n06:

s_paliz
11-06-2014, 02:51
با قهوه جوش قهوه ترک غلیظ چطور میتونم درست کنم؟

Rossin
15-06-2014, 12:55
دوستان
دیروز جایی بودم و قهوه ترک خوردم
خیلی خوشمزه و غلیظ بودو چسبید،با کلک دستورشو گرفتم ازشون :n02:

هر نفر یک قاشق چایی خوری شکر و یک تا یک و نیم قاشق غذا خوری قهوه،به اندازه فنجانی که میخوایم توش قهوه بخوریم هم آب میریزیم برای هر نفر
بعد روی شعله کم میذاریم تا کف کنه وقتی کف کرد ورش میداریم.

امروز صبح اینجوری درست کردم خیلی خوب شد،اصلا دیگه قهوه دستگاهی بهم نمیچسبه :n06:

bas ali
15-06-2014, 13:28
دوستان
دیروز جایی بودم و قهوه ترک خوردم
خیلی خوشمزه و غلیظ بودو چسبید،با کلک دستورشو گرفتم ازشون :n02:

هر نفر یک قاشق چایی خوری شکر و یک تا یک و نیم قاشق غذا خوری قهوه،به اندازه فنجانی که میخوایم توش قهوه بخوریم هم آب میریزیم برای هر نفر
بعد روی شعله کم میذاریم تا کف کنه وقتی کف کرد ورش میداریم.

امروز صبح اینجوری درست کردم خیلی خوب شد،اصلا دیگه قهوه دستگاهی بهم نمیچسبه :n06:

عزیزم به قهوه ای هم که میگیری خیلی بستگی داره چون بعضی فروشنده ها قهوه ترک رو با پودر نخود قاطی میکنن:n04:

s_paliz
15-06-2014, 16:30
asa2000, میل کوچولو, .دو دوست عزيز .ميشه طريق ي دقيق كرك كردنشو توضيح بدين؟

خو منم همینجور درست میکنم ولی زیاد غلیظ نمیشه

Rossin
15-06-2014, 17:54
عزیزم به قهوه ای هم که میگیری خیلی بستگی داره چون بعضی فروشنده ها قهوه ترک رو با پودر نخود قاطی میکنن:n04:

من چند سالی میشه که از چهارراه استانبول قهوه میخرم و مطمئنم،قهوه ای هم که خوردم از اونجا میخرن
ولی درسته خیلی تقلب میشه توی قهوه ترک
چون اسپرسو و فرانسه رو جلو خودم اسیاب میکنن و مطمئنم.

m-530
24-06-2014, 16:35
معروفترین برند های قهوه در ایران چی هستن ؟ من نستله و گلد رو میشناسم برند معروف دیگر هم هست ؟

..........

حذف شد

osmaan
24-06-2014, 17:04
اینکه میگن قهوه ترک خالص ترین و تصفیه نشده ترین نوع قهوه هست که کافیین بسیار زیادی داره درسته؟ و مثل اینکه مصرف همیشگی قهوه ترک باعث استراب و استرتس میشه؟!

Zeitgeist
24-06-2014, 21:18
معروفترین برند های قهوه در ایران چی هستن ؟ من نستله و گلد رو میشناسم برند معروف دیگر هم هست ؟

اینهایی که مد نظرتون هست، برندهای تولید کننده ی "قهوه ی فوری" (instant coffee) هستند.

Nescafe ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]é) نام محصولی هست که کمپانی معظم Nestle ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]é) حدود یک قرن قبل به وجود آورد.

کمپانی Nestle به دلیل اینکه مخترع این نوع قهوه ی فوری بوده، به هر حال میشه گفت همواره بهترین محصول در این زمینه رو طراحی و تولید نموده. امروزه کمپانی Nestle این محصول رو در بسته بندی های مختلف و انواع طعم های مختلف تولید میکنه که اون Nescafe Gold که فرمودید هم تولید کمپانی Nestle هست و تفاوتش اینه که "طبق گفته ی سازنده"، از دانه های بهتر تولید گشته.

از دیگر شرکت های بزرگ در تولید قهوه ی فوری با کیفیت میشه از Kraft Foods ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) نام برد که فکر میکنم برند قهوه ی فوریشون که در کشور ایران میفروشن، Jacobs ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](coffee)) (تولید کشور آلمان) باشه.

من به شخصه جای شما باشم، محصولات بی کیفیت تولید جنوب شرق آسیا و ایران و غیره که در فروشگاه ها به میزان بسیار فروخته میشن رو مصرف نمیکنم! دلیل علمی ای هم برای این کار ندارم...!

اینکه میگن قهوه ترک خالص ترین و تصفیه نشده ترین نوع قهوه هست که کافیین بسیار زیادی داره درسته؟ و مثل اینکه مصرف همیشگی قهوه ترک باعث استراب و استرتس میشه؟!

در طبخ قهوه به صورت معروف به "قهوه ی ترک"، درجه ی بالایی از کافئین وارد بدن شما میشه ولی الزاماً بالاترین میزان قابل بدست آوردن نیست و این میزان بستگی به نوع دانه های قهوه و روش پخت دانه ها و طبخ داره.

دقیقاً منظور از "خالص ترین" و "تصفیه نشده ترین" چیه؟!

و قسمت آخر هم: خیر

مسلماً زیاده روی در هر چیزی خوب نیست و باید مصرف متعادل باشه. مثلاً وقتی شما روزی 10 لیوان قهوه مصرف کنید، ممکنه در روند طبیعی بدنتون اختلال ایجاد بشه و مثلاً دچار اختلالات خواب موقت بشید.

همچنین caffeine resistance هم به دلیل مصرف بسیار بالا به وجود میاد که یعنی مثلاً الان یک لیوان قهوه میتونه به سر حال و بیدار موندنتون در "نصف یک روز" کمک کنه، ولی به دلیل زیاده روی در مصرف و اعمال فشار بر بدنتون به خاطر وارد کردن مقادیر بالایی از کفئین اضافی به خونتان، بعد از یه مدت ممکنه نیازمند مثلاً 2 یا 3 لیوان قهوه برای سرحال ماندن در همون مقدار برای مثال "نصف روز" باشید.

در کل افراط و تفریط در هر مسئله ای، غیرعقلانی و احمقانه است.

sansa
24-06-2014, 22:54
ممنون فقط یک سوال دیگه : قهوه فوری Exrra بهتره یا nestle ؟؟؟؟

farid123
26-06-2014, 08:07

..........

حذف شد
قهوه فرانسه Lavazza هم در ایران هست منتها فقط یکی دو نوعش.کلا در این زمینه هم تو ایران برهوته در صورتی که انواع بسیار متنوع قهوه فرانسه در دنیا موجوده.

sansa
27-06-2014, 11:03
ممنون فقط یک سوال دیگه : قهوه فوری Exrra بهتره یا nestle ؟؟؟؟

کدوم ؟ بهتره ؟

zerohour
04-07-2014, 14:51
قهوه ساز چی خوبه بخرم ؟ تا 300

m-530
14-07-2014, 06:45
دوستان از این قهوه ها خریدم نمیدونم چطوری درستش کنم ؟

وتی شکر میزنم باید طعم شیرینی به دهنم بیاد ؟ خدایی درست میکنم انگار دارم زهر مینوشم ....:n10: چطوری باید درستش کرد شیر و ... ؟ یکم راهنمایی کنین .

Atghia
02-10-2014, 22:00
نوشیدن قهوه باعث سردرد می شود؟!

متخصصان آمریکایی می‌گویند: هر چند قهوه منجر به ایجاد تمرکز می شود اما از سوی دیگر نوشیدن آن می تواند با سردرد همراه باشد.
دکتر جیمز بیب دانشیار دانشگاه تگزاس در این خصوص معتقد است: کافئین قدیمی ترین محرک شناخته شده توسط انسان است، اما مزایای مصرف آن تنها با رعایت تعادل در مصرف صورت می گیرد.
کافئین با ایجاد تسهیل در ترشح ماده شیمیایی موسوم به استیل کولین مانع از خواب آلودگی می شود، اما از سوی دیگر کافئین نورون‌های حسی در منطقه "دورا" را تحت تاثیر قرار می دهد.
«دورا» بافت نازکی است که در اطراف مغز وجود دارد که اگر تحت تاثیرات کافئین قرار گیرد می تواند منشا سر درد باشد.

بیب می گوید: مقدار کمی از کافئین می تواند مفید باشد و به ما کمک کند تمرکز توجه و حالت هوشیار داشته باشیم، اما مصرف زیاد آن برای سلامت مضر است.

منبع : Isna.ir

Zeitgeist
03-10-2014, 15:17
در هر زمینه ای باید اعتدال و عقلانیت رو رعایت کرد. این یک اصل جهانیه!

zerohour
06-10-2014, 18:01
دوستان از این قهوه ها خریدم نمیدونم چطوری درستش کنم ؟

وتی شکر میزنم باید طعم شیرینی به دهنم بیاد ؟ خدایی درست میکنم انگار دارم زهر مینوشم ....:n10: چطوری باید درستش کرد شیر و ... ؟ یکم راهنمایی کنین .

فکر کنم اینی که خریدی نسکافه باشه .
یک لیوان آب جوش و یک قاشق مربا خوری نسکافه و هر چقدر که دوست داری شکر و شیر .
اگر تلخ شکر و شیرش رو بیشتر کن . میتونی نسکافه گلد هم بگیری . اینی که گرفتی کلاسیک یا دارک هست .
ولی کلا قهوه اعم از ترک و فرانسوی و اسپرسو .و ... بهتر از نسکافه هست .

ata.royalfalcon
14-10-2014, 15:12
شرکتی در هنگ کنگ یک مینی دستگاه با نام «واکاکو» برای درست کردن قهوه اسپرسو به صورت ارگونومیك و نسبتاً ساده طراحی کرده است ؛ از این دستگاه سبک و قابل حمل می توان در سفر یا در خودرو استفاده کرد . کافی است ظرف را با آب گرم پر کنید و قهوه را در لیوان مخصوص آن بریزید ، دسته پمپ را مانند تلمبه زدن چند بار فشار دهید تا قهوه آماده شود .

mashreghnews.ir

Atghia
16-10-2014, 18:23
چه عاملی باعث می شود بعضی ها زیاد قهوه بخورند؟! ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

sansa
16-10-2014, 21:20
سلام
دوستان فرق نسکافه گلد با نسکافه عمولی چیه ؟

Zeitgeist
06-11-2014, 23:53
این پست رو جای دیگه نوشته بودم و یک paste هست:

دانه های طبخ شده رو از مراکز معتبر که اجناس باکیفیت میارن، تهییه کنید.

خودتون داخل خونه، به میزانی که مصرفتونه برای هر چند روز، آسیاب کرده و در ظروف شیشه ای بسته نگه دارید تا عطرشون رو از دست ندن.

من این روزها مقادیری روبوستا (از منابع مختلف) رو با کمی دانه های عربیکا (از منابع مختلف) ترکیب کرده و خوراکم استفاده از french press هست. طعم عالی، کاملاً دستی، بدون طعم های اضافی قطعات فلزی و پلاستیکی دستگاه ها! خلاقیت هم میتونید به خرج بدید...

به حدی توضیحات برای تهیه ی قهوه به روش های مختلف در اینترنت قرار داره که نیازی به توضیحات بیشتر نمیبینم. برای اطلاعات بیشتر به دکتر گوگل مراجعه کنید.

تنها توصیه ـم اینه که از اجناس با کیفیت که دارای شیشه های مقاوم دربرابر گرما، و فاقد قطعات پلاستیکی/چوبی بی کیفیت هستند، استفاده کنید. متأسفانه در ایران، اجناس خانگی بی کیفیت زیادی تحت عناوین "ساخت اروپا و ژاپن و غیره"، با قیمت های بعضاً ده ها برابر قیمت واقعی جنس به مردم فروخته میشن! اگر قصد خرید محصولات گران-قیمت اصیل رو دارید، به فروشگاه های قابل اطمینان مراجعه کنید. البته اجناس چینی و اجناس ارزان اروپایی با کیفیت هم وجود دارند و هر ارزانی، الزاماً بی کیفیت نیست.

به عنوان یکی از محبوب ترین و با کیفیت ترین محصولات موجود در این زمینه میتوان به این مدل اشاره کرد و میتونید خصوصیاتش رو با چیزی که میخواید بخرید، مقایسه کنید:
KONA French Press (Black)Premium Coffee Tea & Espresso Maker w/ 34oz Heat Resistant Glass & Stainless Steel Plunger

بدنه ی خارجی چیزی که میخرید (دسته و غیره که درواقع جدای از شیشه هستند)، سعی کنید فلزی باشه. قطعات داخلی هم استیل ضد زنگ.

Zeitgeist
06-11-2014, 23:58
سلام
دوستان فرق نسکافه گلد با نسکافه عمولی چیه ؟

اگر درباره ی مجموعه ی محصولات تحت برند 'Nescafe، محصول کمپانی معظم 'Nestle صحبت میکنید، محصولات متنوعی تحت این نام تجاری، توسط نستله فروخته میشوند.

تفاوت محصول Nescafe' Gold با شیشه های با برچسب های قرمز معمولی Nestle' Nescafe (تحت نام هایی همچون Red Mug و غیره)، طبق گفته ی کمپانی سازنده (و همانطور که بر روی محصول درج گشته)، دانه هایی هستند که این قهوه ی فوری از آنها تولید گشته.

در سری Gold، کمپانی نستله میگوید که از بهترین و خوش-عطرترین دانه های کشت شده در برزیل استفاده میکند. مطالب توضیحی بیشتر، در مقالات تبلیغاتی، در اینترنت و وبسایت سازنده موجودند که میتوانید مطالعه کنید.

ولی اگرچنانچه منظورتون محصولات کمپانی دیگری هست، بنده اطلاعی ندارم.

sia mohamadi
07-11-2014, 01:09
سلام رفقا
خوب هستین
راسته میگن قهوه های تقلبی چاق می کنند؟
شنیدم اینطوریه
یکم نگران شدم
من قهوه ارزون میخرم
به نظرم مزه تفاوتی نداره
ولی اگه چاق کنه دوست ندارم
قربونتون
سیا

sansa
28-12-2014, 15:28
سلام

دوستانی که از طعم قهوه خوششون نمیاد یا بلند نیستند قهوه درست کنن یا نوع مورد علاقشنو نمیدونن .

کسانی که میخوان قهوه باز بشن کاپوچینو که خوشمززه ترین و عموم پسند ترین نوع قهوست رو امتحان کنند . کاپوچینو تک نفری هم هست Tora Bika که فوق العادست .:n01:

sansa
29-01-2015, 17:12
فرق قهوه فوری گلد با قهوه تیره چی هستش .

یه سری قهوه فوری تیره هست یک سری قهوه فوری با نام گلد فروخته میشه . فرقشون چیه ؟

farid123
29-01-2015, 21:44
فرق قهوه فوری گلد با قهوه تیره چی هستش .

یه سری قهوه فوری تیره هست یک سری قهوه فوری با نام گلد فروخته میشه . فرقشون چیه ؟

گلد روشن تر که گرونتر هم هست کیفیت قهوه بهتری داره (از لحاظ طعم) و در واقع قهوه عربیکاست .رو بعضی هاش هم نوشته 100 % عربیکا.
تیره تر ها احتمالا بر اساس رده قیمتی آمیختاری از عربیکا و ربوستا باشن. با این تفاسیر میزان کافئین متفاوتی هم دارن.

sansa
29-01-2015, 22:32
گلد روشن تر که گرونتر هم هست کیفیت قهوه بهتری داره (از لحاظ طعم) و در واقع قهوه عربیکاست .رو بعضی هاش هم نوشته 100 % عربیکا. تیره تر ها احتمالا بر اساس رده قیمتی آمیختاری از عربیکا و ربوستا باشن. با این تفاسیر میزان کافئین متفاوتی هم دارن.

کدوم کافئین بیشتری داره گلد یا معمولی ؟

farid123
30-01-2015, 08:49
کدوم کافئین بیشتری داره گلد یا معمولی ؟
البته این چیزایی که گفتم جنبه کلی داشت.طبیعتا قهوه عربیکا طعم بهتر و کافئین کمتری داره ولی در مورد سایر نسکافه هایی که به صورت فله فروخته میشه ، نمیشه بر اساس رنگ در مورد کافئین شون اظهار نظر دقیقی کرد.