مشاهده نسخه کامل
: نصب لینوکس و اکس پی و 7 و نحوه ی پارتیشن بندی آنها
david .jones
01-12-2010, 02:49
سلام به تمام خوش تیپها
من میخوام هارد رو پارنیشن بندی کنم و بعدش میخوام 7x64وxpx32وubuntux64 روش نصب کنم
سیستم من 500 گیگ هاردشه و اینکه یک درایو مخفی primary داره 100 مگابایت
میخوام 50 گیگ به 7 ،30 گیگ به اکس پی و 20گیگ به اوبونتو
کمک کنید در مورد نوع پارتیشن بندی که کدوما رو Primary کنم اگه بخوام هر سیستم عامل رو توی یه پرایمری یزنم اونوقت بقیه هارد دیسک رو که باید logical کنم با اون درایو مخفی و 3 درایو سیستمهای عامل میشه 5 تا پرایمری و من شنیدم که نمیشه از 4 تا پرایمری بیشتر باشه
خودم یه احتمال دادم که اگه به فضای غیر تخصیص بافته ای توی هارد رها کنم شاید بشه لینوکس رو اونجا نصب کنم بدون اینکه هیچ مشکلی پیش بیاد
نکته بعد اینکه بعد از پارتیشن بندی ترتیب نصب چطوریه و هر نکته دیگه ای به ذهنتون میرسه بگید
nightmare
01-12-2010, 03:33
سلام به تمام خوش تیپها
من میخوام هارد رو پارنیشن بندی کنم و بعدش میخوام 7x64وxpx32وubuntux64 روش نصب کنم
سیستم من 500 گیگ هاردشه و اینکه یک درایو مخفی primary داره 100 مگابایت
میخوام 50 گیگ به 7 ،30 گیگ به اکس پی و 20گیگ به اوبونتو
کمک کنید در مورد نوع پارتیشن بندی که کدوما رو Primary کنم اگه بخوام هر سیستم عامل رو توی یه پرایمری یزنم اونوقت بقیه هارد دیسک رو که باید logical کنم با اون درایو مخفی و 3 درایو سیستمهای عامل میشه 5 تا پرایمری و من شنیدم که نمیشه از 4 تا پرایمری بیشتر باشه
خودم یه احتمال دادم که اگه به فضای غیر تخصیص بافته ای توی هارد رها کنم شاید بشه لینوکس رو اونجا نصب کنم بدون اینکه هیچ مشکلی پیش بیاد
نکته بعد اینکه بعد از پارتیشن بندی ترتیب نصب چطوریه و هر نکته دیگه ای به ذهنتون میرسه بگید
سلام.
ترتیب کار به این صورت هست :
1. ویندوز XP
2. ویندوز 7
3. اوبونتو
پیشنهاد میکنم قبل از اینکه شروع کنی ، هارت رو با یه برنامه مثل Acronis Disk Director Suite پارتیشن بندی بکنی.
اگر سی دی Hiren رو داری که داخلش هست (نسخه های قبل از 11 ) . اگر هم نداری ، میتونی فایل ایمیج ISO رو از این لینک دانلود کنی و رو سی دی رایت کنی ،بعدم باهاش بوت میشی و هاردت رو به راحتی پارتیشن بندی میکنی :
حجمش 30 مگابایته ( درحالت Manual Mode وارد برنامه شو ) :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید)
اون 100 مگ Primary که میگی ، اگر برای اطلاعات Recovery لپ تاپت هست میتونی بهش دست نزنی ، اما اگر مهم نیست حذفش کن.
بهرحال ، داخل برنامه Acronis ، از فضای خالی هاردت دو تا پارتیشن Primary NTFS با حجم های مورد نظرت برای ویندوز ها ایجاد کن. اول برای ویندوز XP و بعد ویندوز 7 . ترجیحا Label های پارتیشن ها رو هم به نام ویندوز ها بذار تا موقع نصب ویندوز اشتباهی رخ نده.
بعد یه پارتیشن EXT3 Primary و یه پارتیشن Linux Swap برای اوبونتو ایجاد کن. (البته اینها موقتی هستن ، میتونی موقع نصب اوبونتو ، پارتیشن EXT3 رو فرمت کنی به EXT4 که جدید تر هست - حجم پارتیشن Swap رو هم میتونی مثلا بدی 2 گیگ )
وقتی همه ی پارتیشن ها رو ایجاد کردی از منوی Operation گزینه Commit رو بزن تا تغییرات انجام بشه. تقریبا یه همچین چیزی میشه :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بعد از ریستارت سی دی ویندوز XP رو بذار و اون رو در پارتیشن خودش نصب کن.
وقتی XP نصب شد ، بعد از اون ویندوز 7 رو نصب کن. ویندوز 7 به صورت خودکار ویندوز XP رو شناسایی میکنه و اون رو در لیست بوت میاره.
دست آخر نوبت نصب اوبونتو میرسه که در انتهای نصب Grub Bootloader رو نصب میکنه و خودش + سایر سیستم عامل ها رو در لیست بوت Grub قرار میده.
امیدوارم بتونید بدون مشکل این کار رو انجام بدید.
david .jones
01-12-2010, 17:32
ممنون برا جوابت:10:
برای اینکه کارم بشه باید حتما اون 100 مگا بایت رو حذف کنم؟:41:
آخه سیستم من ویندوز نداشت اصلا نمیدونم توی اون 100 مگابایت چیه؟
میگم اگه Xp رو بیخیال شم و 7 و لینوکس نصب کنم اونوقت اول 7 رونصب کنم بعد از رو ویندوز لینوکس رو نصب کنم؟
بعد کدوم درایو پرایماری اکتیو میشه و کدوم یکی پرایماری خالی؟
nightmare
01-12-2010, 22:22
ممنون برا جوابت:10:
برای اینکه کارم بشه باید حتما اون 100 مگا بایت رو حذف کنم؟:41:
آخه سیستم من ویندوز نداشت اصلا نمیدونم توی اون 100 مگابایت چیه؟
میگم اگه Xp رو بیخیال شم و 7 و لینوکس نصب کنم اونوقت اول 7 رونصب کنم بعد از رو ویندوز لینوکس رو نصب کنم؟
بعد کدوم درایو پرایماری اکتیو میشه و کدوم یکی پرایماری خالی؟
سلام.
خیر ؛ اجباری نیست که اون 100 مگابایت رو حذف کنید. داخل همین برنامه Acronis Disk Director می تونید روی اون 100 مگابایت کلیک راست کنید و Explore رو بزنید تا از محتویاتش آگاه بشید و در صورت نیاز اون رو حذف کنید یا نگه دارید.
( در صورتی که قبلا روی این هارد ویندوز 7 بوده ، به احتمال خیلی زیاد ، این پارتیشن 100 مگابایتی مربوط به اطلاعات Restoration Data برای اون ویندوز هست و اگر الان همه چیز رو پاک کردین ، می تونید این پارتیشن هم پاک کنید. معمولا نام این پارتیشن هم System Reserved هست )
پیشنهاد خوبیه که XP رو بیخیال بشید. چون برنامه های XP رو می تونید با یکسری تنظیمات در ویندوز 7 اجرا کنید و عملا نصب XP یه جورایی زیاد به کار نمیاد.
بله همیشه اول ویندوز نصب میشه و بعد لینوکس.
برای نصب لینوکس بعد از نصب ویندوز 7 دو راه دارید. یا اینکه اوبونتو رو به کمک نرم افزار Wubi داخل پارتیشن ویندوز نصب کنید. یا اینکه کاملا به صورت مجزا اوبونتو رو در پارتیشن جداگانه نصب کنید.
استفاده از Wubi برای افرادی که به تازگی می خوان با لینوکس آشنا بشن بیشتر توصیه میشه. هر موقع هم خواستین به راحتی میتونید اوبونتو رو از پارتیشن ویندوز پاک کنید. ( از طریق Add/Remove Programs در ویندوز ) نرم افزار Wubi داخل سی دی نصب اوبونتو موجود هست. ضمنا اگر از Wubi استفاده کنید ، اوبونتو خودش به عنوان گزینه دوم بوت بعد از ویندوز 7 قرار می گیره.
برای اطلاعات تکمیل تر درباره Wubi و طریقه نصب و تنظیمات اون می تونید در گوگل و یا انجمن های فارسی اوبونتو جستجو کنید.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
اما اگر خواستید اوبونتو رو در پارتیشن مخصوص به خودش نصب کنید ، بعد از اینکه ویندوز 7 رو نصب کردید ، اوبونتو رو در سی دی رام قرار می دیدید و در مراحل نصب ، پارتیشن مناسب رو برای نصبش انتخاب میکنید. دقت کنید که در حین نصب اوبونتو وقتی در مورد پارتیشن نصب سوال می کنه ، Use Entire Disk رو نزنید !! چون تمام هارد رو پاک می کنه و فقط اوبونتو نصب میشه.
باز در این مورد هم میتونید جستجو کنید . مطالب خیلی کاملی در مورد نصب اوبونتو به فارسی یا انگلیسی در گوگل پیدا میشه. ( اگر در مورد نصب لینوکس اطلاعاتتون کافی نیست ، به شدت توصیه می کنم خوب جستجو کنید و ابتدا کامل یاد بگیرید. )
در مورد سوال آخرت ، دقیق نمی دونم. اما فکر نمی کنم بوت لودر لینوکس ( Grub ) به این مسئله کاری داشته باشه. چون میتونه خودش رو داخل MBR هارد نصب کنه و از سکتور 0 هارد، پارتیشن ها رو آدرس دهی کنه.
بعد از اینکه هر دو رو نصب کردی مجددا با Acronis بیا بالا و ببین کدوم پارتیشن Primary Active هست.:10:
سلام خدمت همه دوستان:
من اون فایل ایمیج را دانلود کرده و روی سی دی رایت کردم اما برنامه هارد لپ تاپم را نمی شناسد باید چه کار کنم ؟
سلامی دوباره به دوستان :
کسی نبود جواب ما را بدهد..........!
nightmare
08-03-2011, 23:48
سلام خدمت همه دوستان:
من اون فایل ایمیج را دانلود کرده و روی سی دی رایت کردم اما برنامه هارد لپ تاپم را نمی شناسد باید چه کار کنم ؟
سلام .
آیا پیغام خطا میده یا اصلا هیچی نمیاره ؟
یه بار تنظیمات Sata Mode در Bios لپتاپ تون رو تغییر بدید و مجدداً امتحان کنید. ( بزاریدش روی AHCI )
سلام
نه هیچ پیغام خطایی نمی دهد فقط هارد را که ساتا هست نمی شناسد همین , من برای لپ تاپ ان 5010 می خواهم انجام بدهم . منظورم این است که فایل شناسایی هارد ساتا را چگونه به ایمیج اضافه کنم تا هارد را بشناسد.
با تشکر از شما
nightmare
17-03-2011, 16:04
سلام
نه هیچ پیغام خطایی نمی دهد فقط هارد را که ساتا هست نمی شناسد همین , من برای لپ تاپ ان 5010 می خواهم انجام بدهم . منظورم این است که فایل شناسایی هارد ساتا را چگونه به ایمیج اضافه کنم تا هارد را بشناسد.
با تشکر از شما
من نمیدونم چطور میشه به سی دی بوت Acronis فایل های درایور هارد ساتا اضافه کرد. یعنی فکر نمیکنم اصلا لازم باشه.
شما تنظیمات Sata mode در بایوستون الان چیه ؟
pooria_googooli
23-04-2011, 20:41
منم با wubi نصب کردم ولی تو بوت نمیاد کهubuntu رو انتخاب کنم.
nightmare
23-04-2011, 20:57
منم با wubi نصب کردم ولی تو بوت نمیاد کهubuntu رو انتخاب کنم.
یعنی هیچی توی لیست بوت شما اضافه نشده و ویندوز مثل سابق مستقیماً لود میشه؟
pooria_googooli
02-05-2011, 08:25
بله . مثل سابق ویندوز میاد بالا
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.