PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ساخت بازي انلاين

Silver WereWOlf
18-08-2010, 14:34
دوستان ميخواستم يه بازي انلاين شبيه تراوين و ... بزنم ميخوام بدونم پيش نياز چي ميخواد :19:
اگه قبلا چيزي نوشته شده جستجو من ارور ميده لينك بزارين
ممنون

RatAtouille
18-08-2010, 14:41
برنامه نویسی وب بلد باشی در حد المپیک

Silver WereWOlf
18-08-2010, 15:42
برنامه نویسی وب بلد باشی در حد المپیک

SQL? فقط همين؟

tovamohammad
18-08-2010, 15:45
سلام

5-6 ماه پیش یه نفر تو پرشین دیزاینر همین سوالو پرسیده بود، اونجا جواب نسبتا کاملی بهش دادم، همونو اینجا می زنم، فکر نمی کنم موردی باشه که توش پوشش نداده باشم:

نقل قول از خودم:31::

من 2 ساله پیش با یکی از بچه ها یه همچین بازیو شروع کردم و از اونجا که در مورد جزئیات کار شما خبر ندارم جوابم کلیه و شما باید اینارو با شرایط خودت وفق بدی:

[ 1 ] در مورد تکنولوژی که دو گزینه ی اصلی ASP.net و PHP هست (#C یه تکنولوژی برای web application نیست، فقط یکی از زبونهاییه که می تونی باهاشون برای ASP.net کد بنویسی) از لحاظ امکانات هر دو کارتو جواب میدن. ولی خب تو جزئیات با هم فرق می کنن. من خودم چون 1.پلتفرمم .net بود، 2. ASP.net برای بند 3 راحت تر و هماهنگ تره، 3. ASP.net امنیتش بهتره(حداقل اون زمان اینطور بود، الانو نمی دونم)، ASP.net رو انتخاب کردم. زبونم هم VB.net بود. البته اگه اومدی .net زبون دیگه مهم نیست، برخلاف چیزی که می شنویم. :13:

[ 2 ] در مورد گرافیک دو راه حل کلی داری. یکی از نرم افزارای دو بعدی مثل فتوشاپ یا فلش استفاده کنی که غالب بازی های بروزری از این متد استفاده می کنن. راه دوم هم استفاده از نرم افزارای سه بعدی مثل 3Ds Max یا Maya یا XSI هست. به این صورت که مدلو داخل اینا طراحی کنی و بعد رندر بگیری. این روش کیفیت فوق العاده بالاتری داره ولی به مراتب پر هزینه تره. انتخابش به نظر طراح بازیه و اینکه بازی تا چه حدی از گرافیکو نیاز داره. من خودم روش سه بعدیو انتخاب کردم البته خب آدمشو داشتم و هزینه ی زیادی برام نداشت. در کل انتخابش با خودنه.

[ 3 ] اگه یادت باشه تو مورد یک گفتم زبون مهم نیست. خب پس چی مهمه؟ تو این زمینه ای که شما می خوای کار کنی مهمترین زمینه دیتابیسه، همونطور که الان تو بازی های هارد کور مهمترین بخش گرافیکه بازیه، تو بازیهای بروزری مهمترین بخش رو دیتابیس ایفا می کنه. می شه گفت پاشنه ی آشیل بازیهای بروزری دیتابیس هست. اگه قراره آدم جدا براش بگیری که هیچ(البته نیازی هم نداره) ولی اگه نخواستی حواست باشه حتما حتما برنامه نویست به برنامه نویسی و مدیریت دیتابیس مسلط باشه. اگه نه بزرگترین ایده ها و گرافیک ها تو این زمینه بدون وجود یه دیتابیس کامل و سریع محکوم به شکسته. در مورد نوعش هم یه مقدار مربوطه به بند یکه . اگه اومدی ASP.net بهترین گزینت SQL Server هست که الان تقریبا همه ی سرور های .net ی ساپورتش می کنن، اگه هم رفتی PHP بهترین گزینت MySQL هست که باز اونم همه جا پیدا میشه. من خودم SQL Server 2005 کار کردم توی اون بازی.

یه توصیه (تجربی نه فنی) هم برای شروع کار بهت می کنم که خیلی مهمه:حتما سعی کن بازیت به مرور آپدیت بشه ، حداکثر تایمی که تغییری ایجاد نمی کنی 3 هفته تا 45 روز. نکنه یه وقت مثل بازیهای فعلی (Travian, Erepublik , Ikariam ,...) آپدیتات به 4-12 ماه برسه. پیش خودت نگو خب این بازیهای بزرگ هم همین کارو می کنن، پس این چی می گه واسه خودش، به دو دلیل:

1. همین بازیها با اینکه الان می بینی کاربراشون زیاده ولی کاربر های بیشتری هم ولشون کردن، البته نه برای همشون ولی این مورد برای اکثرشون برقرار بوده.

2. این بازیها کاربر های خودشون رو با دو سلاح تا الان زیاد کردن یکی پول(در اون حدی که تا 10 سال من و شما نمی تونیم جور کنیم:41:) و دیگری زمان که اونم نمی تونی این چند سال که عقب تریو با پول بخری.

پس شما نیاز به یه برگ برنده ای داری که بتونی نسبت به اینا توی بازیت داشته باشی. البته راستشو بخوای این چیزی نیست که فقط برای متعادل کردن کفه های ترازو بهت توصیه کنم، بلکه حقیقتا این مسئله یکی از ملزومات بازی های آنلاین به خصوص بازیهای بروزره.

همیشه به یاد داشته باش که اولین مزیت بازیهای بروزر همه جا در دسترس بودنشونه و دومیش قابلیت همیشه به روز بودنشونه. مواردی که توی بازی های هارد کور پیدا نمی کنی. اگه می خوای با منابع کم وارد این گود بشی حداقل باید از همه ی قابلیت هاش استفاده کنی. این کار رو هم به دو حالت مختلف می تونی انجام بدی:

1.به روز رسانی های گه گاهی. مثل همون چیزی که الان توی بازی های بروزر هست فقط فاصله ی این گه و اون گه :27: خیلی خیلی کمتر از 6 ماه باشه.

2. یه پریودی برای آپدیت ها مشخص کنی مثلا 2 یا 3 هفته یکبار چند ویژگی جدید، یا مثلا هر سه شنبه یک ویژگی. چیزی که به طور رسمی اعلام کرده باشی که کاربرات بدونن و روش حساب کنن. این روش مطمئن تره ولی کارو برای شما سخت می کنه، که خب اونم اگه ایده زیاد داشته باشی حله به این صورت که برنامه نویست همیشه چنتا از ایده هاتو از قبل ایجاد کرده باشه که سر تایم آپدیت یکیشو به web application اضافه کنه. من خودم روی این حالت برنامه ریزی کرده بودم.

همونجور که می بینی نمی تونی یه برنامه نویس بگیری که بازی رو برات تکمیل کنه و بعد بزنه به چاک. یه همچین پروژه ای حداقل یه نفر رو به صورت دائمی برای ساپورت نرم افزاری نیاز داره. این غیر از بحث باگ های نرم افزاری و نا هماهنگی های دیتابیسه که هر از گاهی پیش می یاد.

البته این آخری فقط یه توصیه بود (از نوع مهمش :5:) و می تونی اجراش نکنی. انتخابش با شماس.

در مورد اجرا هم سعی کن اول فقط خود گیم پلی بازی که اینجا منظور بند 1 و 3 هست رو انجام بدی. مثلا به جای ImageButton ها لینک معمولی بذار. بعد بازیتو یه جای free آپ کن و حداقل یه هفته 10 روز تستش کن. یه بازی در این حجم که شما گفتی مسلما مشکلات زیادی ازش تو این تست مشخص میشه. همه ی اشکالاتی که توی تست مشخص شد رو حل می کنی، دوباره بازیتو آپ می کنی و الی آخر( می دونم به دلت نمیشینه ولی این روند تکراری رو باید انجام بدی و بگذر نداره) تا کی؟ تا وقتی که اشکال major توی بازی نبینی. به قول خودمون قابل بازی کردن باشه.

اونوقت برو سراغ بند 2 و گرافیکتو هر طوری که می خوای راه بنداز. تو این تایم برنامه نویستم می تونه بازیو اوپتیمایز کنه و مخصوصا به مباحث کارائی دیتابیس از جمله Normalizing بپردازه. تا جایی که می دونم این روند اصولیشه.

البته ما ایرانیا عادت داریم کارارو از راه غیر اصولیش انجام بدیم .:31:

پایان نقل قول

راستی اینو بگم برای اینکه بتونی این کارو به سرانجام برسونی پشتکار و صبر خیلی زیادی لازمه.

موفق باشی.:8: بای.

Soheil-Green
20-08-2010, 15:36
دوستان ميخواستم يه بازي انلاين شبيه تراوين و ... بزنم ميخوام بدونم پيش نياز چي ميخواد :19:
اگه قبلا چيزي نوشته شده جستجو من ارور ميده لينك بزارين
ممنون

دوستان جوابتو دادن ولی یه راه دیگه هم هست که بیشتر به کار ما ایرانیا میاد(هلو برو تو گلو...!)

میتونی از سورس های آماده(!) استفاده کنی و تغییرات دلخواهتو روش بدی

ولی مسلما اون بازی که خودت ساخته باشی یه چیز دیگس تا....!

ehsan_wwe
20-08-2010, 16:30
اين حرفا كدومه سورسش تو نت هست 300 دلار همه بازي هاي انلاين از اين سورس استفاده ميكنن
فقط بايد گرافيك روش بزاري
4 تا كد هم روش اضافه كني
همين
بازي خان .. myfc بعد هرچي كه تو ايران هست بچز اين nemoxia (‌يه چيزي تو اين مايه ها )‌ همه از اين سروس هستن