مشاهده نسخه کامل
: RAID 0 به کمک 4 هارد دیسک
intel_gigabit
06-08-2010, 10:51
سلام خدمت همه دوستان و اساتید محترم:11:
من حدود 4 ترا ایمیج بازی دارم که مدام ازشون استفاده می کنم
می خواستم 2 تا هارد 2 ترا بگیرم و RAID 0 ببندم ولی از اونجایی که Seagate Barracuda 7200.12 حجم 2 ترا نداره مجبورم 4 تا بخرم ازش
سوال من اینجاست که من می خوام این 4 تا هارد به 6 ساتا بورد وصل کنم ( مادربوردم EP45 UD3R) هست.
یه هارد 160 دارم که روش ویندوز و برنامه می ریزم.حالا من باید این هارد 160 تو RAID 0 شرکت بدم(فکر نکنم بشه چون جایی شنیده بودم برای RAID 0 باید ظرفیتها یکی باشه) اگه شرکت ندم چون ویندوز و برنامه NERO تو این هارد نصبه مشکل افت سرعت پیدا می کنم؟
بعدش اینکه من به 2 تا SATA باقی مونده DVD رایتر وصل می کنم مشکلی با 4 تا SATA دیگه که RAID 0 شدن پیدا نمی کنن؟
بعد برای این سیستم 4 گیگ رم کفایت می کنه؟
در آخر هم اگه هارد سرعت بالا مثل هاردی که قصد خریدشو دارم با حجم 2 ترا موجود هست معرفی کنید
ممنون:46:
intel_gigabit
07-08-2010, 09:39
کسی نیست به منه بی نوا کمک کنه:rambo::33::36:
ess_1362
07-08-2010, 10:03
یه هارد 160 دارم که روش ویندوز و برنامه می ریزم.حالا من باید این هارد 160 تو RAID 0 شرکت بدم(فکر نکنم بشه چون جایی شنیده بودم برای RAID 0 باید ظرفیتها یکی باشه) اگه شرکت ندم چون ویندوز و برنامه NERO تو این هارد نصبه مشکل افت سرعت پیدا می کنم؟
الزامي نداره كه ظرفيت تمام درايو ها يكي باشه
ولي اگر ظرفيت ها متفاوت باشند تمام هاردها به حجم كمترين درايو (كه در سيستم شما 160 هست) پيكربندي ميشن
البته من توصيه اكيد مي كنم كه درايو سيستم عامل را در پيكربندي RAID0 قرار بدين تا از سرعت و كارايي اين پلتفرم نهايت استفاده را داشته باشيد و اون 160 گيگ را بعنوان آرشيو استفاده كنيد
بعدش اینکه من به 2 تا SATA باقی مونده DVD رایتر وصل می کنم مشکلی با 4 تا SATA دیگه که RAID 0 شدن پیدا نمی کنن؟
خير مشكلي پيش نمياد ولي قبلش حتما دفتر چه راهنماي مادربردتون را مرور كنيد مخصوصا قسمت مربوط به پيكربندي RAID
بعد برای این سیستم 4 گیگ رم کفایت می کنه؟
پيكربندي RAID ارتباطي با رمها نداره
در آخر هم اگه هارد سرعت بالا مثل هاردی که قصد خریدشو دارم با حجم 2 ترا موجود هست معرفی کنید
شما هر هارد 2 ترابايتي كه تهيه كنيد تحت هيچ شرايطي به سرعت RAID0 براي 4 هارد نخواهد رسيد
حتي بعيد مي دونم كه هاردهاي گرون قيمت SSD هم سرعتي بالاتر از سرعت پيكربندي مد نظر شما داشته باشند
intel_gigabit
07-08-2010, 10:11
خیلی خیلی ممنون بابت جواب
یه سوال دیگه دارم
من امروز 4تا هارد تهیه می کنم.قبل از RAID کردن فرمت کامل بکنم یا سریع؟1 پارتیشن برای هر هارد بسازم یا چنتا؟:46::11:
ودر آخر اینکه اگه این 4 تا هارد با هم RAID 0 ببندم در صورتی که همرو 1 پارتیشنی فرمت کرده باشم در آخر 1 پارتیشن خواهم داشت؟
هم ویندوز روش بریزم و هم ایمیجهارو؟
intel_gigabit
07-08-2010, 16:03
lمروز هاردها تهیه کردم و با روش مرسوم آنها رو با هم raid 0 کردم حالا مشکلم انجاست که وقتی می خوام ویندوز 7 نصب کنم 2 تا هارد نشون میده یکی 2048.0 و دیگری 1678.0 GB و نمی زاره روش ویندوز نصب کنم.
من 4 تا هارد 1 ترا گرفتم و به SATA هایه مادربورد وصلشون کردم و RAID 0 خیلی راحت انجام شد.
البته موقع لود اولیه اونجایی که RAID نشون میده حالت BOOTABLE میزنه NO.
حالا من چیکار کنم؟؟؟:41:
intel_gigabit
07-08-2010, 22:20
بالاخره بعد از 12 ساعت سروکله زدن با سیستم و خوندن نزدیک به 100 صفحه تاپیک خارجی به نتایج زیر رسیدم:
مادربورد EP45 UD3R GIGABYTE که چیپ شمالی P45 و جنوبی ICH10R داره یسری محدودیت داره برای RAID0:
1- برای بستن RAID0 روی کنترولر INTEL ICH 10R (همون 6 تا پورت SATA) به روش RAID0 فقط از 2 هارد میشه استفاده کرد(حجماشو نمی دونم که آیا محدودیت داره یا نه!! من از 2 تا هارد 1TB استفاده کردم--3 یا 4 NO BOOTABLE میزد)
2- 2 تا هارد دیگرم به 2تا SATA که از کنترلر گیگابایت پشتیبانی میشدن وصل کردم و RAID0 بستم
ولی اگه می شد 4 تا هارد RAID 0 بست نرخ انتقال اطلاعات به 400 MB/S می رسید!!!!!!!
جالبش اینجاست که تو دفترچه مادربورد زده برای RAID0 از 2 هارد به بالا میشه استفاده کرد ولی به شرطی که زوج باشه.
اگه کسی راهشو پیدا کرد یا بلده لطفا بگه.ممنون میشم:10:
Ping 127.0.0.1
08-08-2010, 00:32
عجب وضعیتی!!!
من یه چند سالی میشه از RAID0 استفاده میکنم و بدبختی زیاد کشیدم. اطلاعات هم زیاد از دست دادم. چند تا توصیه بهت میکنم (البته مسلما خودت هم میدونی)
1-اگه اطلاعاتت برات مهمه از RAID0 فاصله بگیر چون احتمال از بین رفتن اطلاعات خیلی زیاده. یه error کوچولو یعنی پریدن اطلاعات. برو سمت RAID5
2- اگه میری سراغ RAID5 سعی کن با 4 تا هارد ببندی تا سرعتش هم خوب باشه. جایی خوندم RAID5 با 3 هارد دیسک زیاد راضی کننده نیست
3- از RAID0 فقط برای ویندوز و نصب نرم افزارها استفاده کن تا اگه یهو پرید دلت نسوزه
4- سعی کن تا حد امکان ویندوز و اطلاعات رو از هم دور نگه داری. اطلاعات روی یک سری هارددیسک بصورت RAID و ویندوز هم روی هارددیسک دیگه (حالا می خوای اونم RAID کن یا نکن) درسته ویندوز از سرعت RAID0 بهرمند نمیشه اما هنگام بروز مشکل کارت برای رفع مشکل خیلی راحت تره. نصب ویندوز روی RAID خودش داستان داره حالا بخوای بیای اطلاعاتت رو هم درگیر کنی.
این توصیه آخر رو جدی بگیر:
اگه داری اینهمه خرج میکنی برو یه کارت RAID درست حسابی جداگانه بخر به 2 دلیل مهم:
اولا کارتهای RAID اصولا بازدهی بهتری نسبت به چیپشت های روی ماردبرد دارن
دوما اگه سیستم منفجر شد شما هاردها و کارت رو میبری روی یک سیستم دیگه میبندی و همه چیز بر میگرده اما اگه از چیپست های مادربرد استفاده کنی همه زندگیت به همون مادربرد بستگی داره.
به نظر من یا بی خیال RAID بشو یا یه چیز درست حسابی دست و پا کن. این RAID های روی مادربرد مفت گرونه. فقط به درد RAID0 برای ویندوز میخوره و بس. حتی به RAID5هاش هم نمیشه اطمینان کرد.
اینا از اطلاعات و تجربه شخصی خودم روی سیستم فعلی و سیستم قبلیم هست که جفتش هم از RAID استفاده میکردم.
intel_gigabit
08-08-2010, 10:25
خیلی ممنون که اطلاعات و تجربتونو با من در میون گذاشتین:40:
ولی من یه کار دیگه انجام دادم--رفتم یه هارد WD MY STUDIO EDITION II 4TB گرفتم اول همه اطلاعات کپی می کنم توش بعد انتقال می دم به هاردهای RAID شده.
برای من این عجیب بود که با 2 هارد وقتی آرایه RAID0 می بستی BOOTABLE>>> YES میزد ولی با 3-4 NO میزد!!!!
ولی برای همین 4 هارد دیسک RAID 5 قبول می کرد و YES می شد.
نصب ویندوزم خیلی راحت روی RAID0 تنها کار اینه که یکسری درایور داره که از سایت مادربورد یا اینتل برای RAID هست می گیری و موقع نصب ویندوز وقتی به قسمت انتخاب درایوها رسیدی(7 و ویستا می گم) LOAD DRIVE می زنی و اون فایل LOAD می کنی اول هیچکدوم از درایوهایه RAID شده نمیشناسه ولی بعد از این کار به راحتی میشناسه و ویندوز نصب می شه روی RAID 0.
مشکل من اینجاست چرا با 4 هارد دیسک نشد؟؟؟!!! همه جای نت نوشته میشه:13:
راستی یک سوال فنی:
الان من 4 هارد دارم--2 به 2 RAID 0 بستم--یکی با چیپست خود مادربورد و بعدی با چیپست گیگابایت---من حدود 15 رایتر به مادربورد وصل کردم ---حالا اگه 15 ایمیج جداگانه از هاردها بگیرم برای رایت(مثلاَ 8تا از یک هارد و 7تا از هارد دیگه) مشکلی توی رایت پیش نمیاد و هاردها کم نمیارن؟؟ سرعت هم روی 4* هست فکر کنم نرخ تبادل اطلاعاتش بشه 4.500 MB/S
بهتر نیست برم دونبال RAID 0 کردن همه 4 هارد با هم؟
>>>>>>فکر کنید می خواین 15 فایل جدا رو از یک هارد به هارد دیگه کپی کنید--وقتی 2-3 جدا جدا و همزمان شروع به کپی کنید زیاد مشکل خاصی نیست ولی اگه 15 جدا و همزمان کپی کنید هد هارد تو خواندن اطلاعات کم میاره و کاری که باید تو 5 دقیقه انجابده تو 1 ساعت انجام میده<<<<<< من الان دقیقاَ دارم این بلا سر سیستم میارم
به نظرتون هارد RAID 0 بستم کار درستی بوده برای این کار؟
وقعاَ ببخشید اینقدر فک نزدم آخه برای این کار خیلی هزینه کردم و می خوام نتیجه بگیرم:11:
alpha007
08-08-2010, 10:26
عجب وضعیتی!!!
من یه چند سالی میشه از RAID0 استفاده میکنم و بدبختی زیاد کشیدم. اطلاعات هم زیاد از دست دادم. چند تا توصیه بهت میکنم (البته مسلما خودت هم میدونی)
1-اگه اطلاعاتت برات مهمه از RAID0 فاصله بگیر چون احتمال از بین رفتن اطلاعات خیلی زیاده. یه error کوچولو یعنی پریدن اطلاعات. برو سمت RAID5
2- اگه میری سراغ RAID5 سعی کن با 4 تا هارد ببندی تا سرعتش هم خوب باشه. جایی خوندم RAID5 با 3 هارد دیسک زیاد راضی کننده نیست
3- از RAID0 فقط برای ویندوز و نصب نرم افزارها استفاده کن تا اگه یهو پرید دلت نسوزه
4- سعی کن تا حد امکان ویندوز و اطلاعات رو از هم دور نگه داری. اطلاعات روی یک سری هارددیسک بصورت RAID و ویندوز هم روی هارددیسک دیگه (حالا می خوای اونم RAID کن یا نکن) درسته ویندوز از سرعت RAID0 بهرمند نمیشه اما هنگام بروز مشکل کارت برای رفع مشکل خیلی راحت تره. نصب ویندوز روی RAID خودش داستان داره حالا بخوای بیای اطلاعاتت رو هم درگیر کنی.
این توصیه آخر رو جدی بگیر:
اگه داری اینهمه خرج میکنی برو یه کارت RAID درست حسابی جداگانه بخر به 2 دلیل مهم:
اولا کارتهای RAID اصولا بازدهی بهتری نسبت به چیپشت های روی ماردبرد دارن
دوما اگه سیستم منفجر شد شما هاردها و کارت رو میبری روی یک سیستم دیگه میبندی و همه چیز بر میگرده اما اگه از چیپست های مادربرد استفاده کنی همه زندگیت به همون مادربرد بستگی داره.
به نظر من یا بی خیال RAID بشو یا یه چیز درست حسابی دست و پا کن. این RAID های روی مادربرد مفت گرونه. فقط به درد RAID0 برای ویندوز میخوره و بس. حتی به RAID5هاش هم نمیشه اطمینان کرد.
اینا از اطلاعات و تجربه شخصی خودم روی سیستم فعلی و سیستم قبلیم هست که جفتش هم از RAID استفاده میکردم.
کلا raid یعنی ریسک
تو مواقع عادی تحت هیچ شرایطی توصیه نمیشه
intel_gigabit
08-08-2010, 13:14
دوست عزیز شما از چند هارد برای RAID استفاده کردی؟--کدوم نوع RAID?-- چیپست مادربردت چی بود؟
راهی نیست موقع انتخاب 4 هارد برای RAID 0 --- BOOTABLE>>NO نزنه؟؟
Ping 127.0.0.1
09-08-2010, 01:22
خواهش میکنم رفیق، امدیوارم بتونم کمک کنم :10:
ولی من یه کار دیگه انجام دادم--رفتم یه هارد WD MY STUDIO EDITION II 4TB گرفتم اول همه اطلاعات کپی می کنم توش بعد انتقال می دم به هاردهای RAID شده.
دمت گرم. این کارت خیلی عالیه :31: فردا اگه RAID پرید خیالت راحته.
در مورد مشکلت با مادربرد یه سرچ کردم. مثل اینکه تو تنها نیستی و خیلی های دیگه هم چنین مشکلی دارن اما چیز جالبی که پیدا کردم این بود که یه آپدیت بایوس برای مادربردت هستش که مشکل هاردهای 2 ترابایت در حالت RAID رو حل میکنه.
برو به این لینک:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدبایوس مادربردت رو دانلود کن و آپدیت کن. فکر کنم حل بشه.
در مورد bootable شدن RAID هم به نظرم با این آپدیت حل بشه.
راستی یک سوال فنی:
الان من 4 هارد دارم--2 به 2 RAID 0 بستم--یکی با چیپست خود مادربورد و بعدی با چیپست گیگابایت---من حدود 15 رایتر به مادربورد وصل کردم ---حالا اگه 15 ایمیج جداگانه از هاردها بگیرم برای رایت(مثلاَ 8تا از یک هارد و 7تا از هارد دیگه) مشکلی توی رایت پیش نمیاد و هاردها کم نمیارن؟؟ سرعت هم روی 4* هست فکر کنم نرخ تبادل اطلاعاتش بشه 4.500 MB/S
بهتر نیست برم دونبال RAID 0 کردن همه 4 هارد با هم؟
>>>>>>فکر کنید می خواین 15 فایل جدا رو از یک هارد به هارد دیگه کپی کنید--وقتی 2-3 جدا جدا و همزمان شروع به کپی کنید زیاد مشکل خاصی نیست ولی اگه 15 جدا و همزمان کپی کنید هد هارد تو خواندن اطلاعات کم میاره و کاری که باید تو 5 دقیقه انجابده تو 1 ساعت انجام میده<<<<<< من الان دقیقاَ دارم این بلا سر سیستم میارم
به نظرتون هارد RAID 0 بستم کار درستی بوده برای این کار؟
تا جایی که من دیدم هر 1x معادل 150کیلوبایت در ثانیه هستش و 4 میشه 600کیلوبایت در ثانیه (البته در اصل Kibibyte هست که مساوی همون Kilobyte هستش)
درکل فکر نکنم مشکلی پیش بیاد مگر اینکه سی پی یو یهو بخواد وسط کار یه سکته بزنه و کار رو خراب کنه اما از لحاظ خوندن اطلاعات از طرف هارددیسک فکر نکنم مشکلی پیش بیاد
برای اطمینان تو نرم افزاری که باهاش رایت میکنی Cache رو تا آخرین عدد ممکن ببر بالا.
دوست عزیز شما از چند هارد برای RAID استفاده کردی؟--کدوم نوع RAID?-- چیپست مادربردت چی بود؟
راهی نیست موقع انتخاب 4 هارد برای RAID 0 --- BOOTABLE>>NO نزنه؟؟
مادربرد قبلی من (خدا بیامرز) GA-K8NS Ultra 939 بود که دوتا چیپ داشت. یکی Silicon Image 3512 که خوب کارکرد و اون یکی چیپ اصلی مادربرد که nForce بود اما چون با هارد من کانفلیکت داشت به جایی نرسیدم
2 تا هارد 160 ساتا مکستور هم روش بسته بودم. فکر کنم مدلهای DiamondMax10 / DiamondMax9 باشن.
از RAID0 استفاده میکردم.
الانم MSI P55-GD65 دارم که چیپ Intel P55 داره و تا الان که خیلی خوب بوده. همون 2 تا هارد 160 ها رو هم بستم و RAID0 دارم.
امیدوارم با آپدیت بایوس حل بشه :42:
intel_gigabit
09-08-2010, 03:45
این Version F5 هست.الآن رو سیستم من F12 نصبه
بعدش الآن 2 تا 2تا RAID 0 بستم،نتونستم با 4 تا که میشه 4 TB ،RAID 0 ببندم!!!!:13:
becareful
09-08-2010, 12:49
دوست عزیز نباید مشکلی داشته باشید. مگه قرار نشد 4 تا 500 بگیری؟
الان 4 تا 1 ترابایت دارید؟ هر 4 تارو که انتخاب بکنی و اسم raid و stripe size رو که انتخاب میکنی همون جا 4 تا هارد رو اگه جزء رید0 بگذاری نباید مشکلی داشته باشی
intel_gigabit
09-08-2010, 13:06
دوست عزیز نباید مشکلی داشته باشید. مگه قرار نشد 4 تا 500 بگیری؟
الان 4 تا 1 ترابایت دارید؟ هر 4 تارو که انتخاب بکنی و اسم raid و stripe size رو که انتخاب میکنی همون جا 4 تا هارد رو اگه جزء رید0 بگذاری نباید مشکلی داشته باشی
الآن 4 تا 1tb گرفتم--همه جوره تستش کردم-- روی 2 تا وقتی raid 0 می زارم bootable yes می زنه ولی رویه 3 یا 4 تا bootable no می زنه.
اینم جدید پیدا کردم:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
طبق دفترچه مادربورد من چیپست جنوبی ICH10R هست--پس نباید مشکلی باشه
نظرتون چیه از VISTA 64 BIT استفاده کنم؟این یه مورد تست نکردم
7 پیشنهاد ندین که بعضی از کارتهای روی سیستم باهاش مشکل دارن
من دیگه گیج شدم کاره به این راحتی چرا نمیشه نمی دونم:13:
از مدیر عزیز خواهش می کنم این تاپیک به قسمت مشکلات سخت افزاری قسمت لوازم ذخیره سازی ببرن تا بلکه دوستان بیشتری دیدن و مشکل من زودتر حل شد
با تشکر
majidkabiri
12-11-2010, 19:39
سلام
من هم همین مشکل را دارم
سیستم من
m.b : giga x58-ud9
ram : 3*2048 g-skile
vga : 5870 ati
power : 1100w asbel
h.d.d : 4* 1.5tb samsung
بر خلاف شما من حتی وقتی از دو هارد هم در حالت رید 0 استفاده میکنم مشکل دارم
حتی در قسمت تنظیمات رید من اگر حجم رید را هم کمتر از 2t بزارم ظاهرآ مشکلم حل میشه
ولی در نصب ویندوز بعد از زدن f6 و انتخاب درست درایور رید و پارتیشن بندی کردن هاردهای رید شده وبعد از فرمت درایو مربوته نصب ویندوز ممکن نیست
لازم به زکر است که من با تمامی ویندوزهای موجود و انواع درایورها چک کردهام حتی ویندوز سرور 2008
خوشحال میشم کمک کنید با تشکر
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.