ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چگونه پایه ریاضی قوی داشته باشم.برای امادگی در دانشگاه

unavailable
04-08-2010, 12:29
سلام.

من تو دبیرستان الکترونیک خوندم(هنرستان)...اما بعد که کامپیوتر خریدم خیلی به این رشته و مخصوصا برنامه نویسی علاقمند شدم و تصمیم دارم دانشگاه مهندسی کامپیوتر بخونم,الان هم ترم اول کامپیوتر پیام نور هستم

برسی و تحقیقی که روی کتب دانشگاه داشتم ,حدود 40 تا 50 واحد مربوط به ریاضی و فیزیک بود و کلا همه ی دروز تخصصی به نحوی با ریاضیات در تعامل هست.

استعداد ریاضیم خوبه و میتونم خودخوان شروع به یادگیری کنم.

حالا میخوام بدونم چه کتاب هایی رو باید بخونم که در دانشگاه ریاضیات رو به خوبی یادبگیرم و با نمره بالای 19 پاس کنم.

ایا نیاز هست که تمام کتب رشته ریاضی فیزیک رو بخونم؟ و یا اینکه منابع کاملتر و بهتری هست که بر مطالب تسلط بشم ,مثل دیفرانسیل و انتگرال ,یکی از بچه های ریاضی میگفت حسابان و دیفرانسیل انتگرال پیش دانشگاهی رو بلد باشی,کافیه

یعنی دروس دیگه مثل هندسه 1و2 و تحلیلی کاربردی -جبر... در دروس دانشگاه کاربرد نداره؟

خلاصه من 6 ماه وقتدر نظر گرفتم و روزی 3 ساعت مطالعه و یادگیری ریاضی,میخوام در سطح عالی یاد بگیرم طوری که ریاضیم همیشه 20 باشه.(البته این 6 ماه فقط برای یادگیری پیش نیاز ریاضی دانشگاه هست)

منتظر راهنمایی شما دوستان هستم...

mr7
04-08-2010, 15:25
سلام.

من تو دبیرستان الکترونیک خوندم(هنرستان)...اما بعد که کامپیوتر خریدم خیلی به این رشته و مخصوصا برنامه نویسی علاقمند شدم و تصمیم دارم دانشگاه مهندسی کامپیوتر بخونم,الان هم ترم اول کامپیوتر پیام نور هستم

برسی و تحقیقی که روی کتب دانشگاه داشتم ,حدود 40 تا 50 واحد مربوط به ریاضی و فیزیک بود و کلا همه ی دروز تخصصی به نحوی با ریاضیات در تعامل هست.

حالا میخوام بدونم چه کتاب هایی رو باید بخونم که در دانشگاه ریاضیات رو به خوبی یادبگیرم و با نمره بالای 19 پاس کنم.

ایا نیاز هست که تمام کتب رشته ریاضی فیزیک رو بخونم؟ و یا اینکه منابع کاملتر و بهتری هست که بر مطالب تسلط بشم ,مثل دیفرانسیل و انتگرال ,یکی از بچه های ریاضی میگفت حسابان و دیفرانسیل انتگرال پیش دانشگاهی رو بلد باشی,کافیه

یعنی دروس دیگه مثل هندسه 1و2 و تحلیلی کاربردی -جبر... در دروس دانشگاه کاربرد نداره؟

خلاصه من 6 ماه وقتدر نظر گرفتم و روزی 3 ساعت مطالعه و یادگیری ریاضی,میخوام در سطح عالی یاد بگیرم طوری که ریاضیم همیشه 20 باشه.(البته این 6 ماه فقط برای یادگیری پیش نیاز ریاضی دانشگاه هست)

دوست عزیز ریاضیات دوران دبیرستان و یشپ دانشگاهی در مقابل ریاضیات دانشگاه اونم رشته های مهندسی بیشتر شبیه به یک شوخیه!
اصلا با هم قابل مقایسه نیستن
مثلا من نمیدونم چه جوری میشه ریاضی مهندسی یا معادلات رو خود خوان یاد گرفت!
فکر کنم بهترین راه حل برای شما این باشه که بری سر کلاسای دانشگاه های دولتی اگه دسترسی داره
فقط کافیه بری جلسه اول با استاد صحبت کنی
تا اونجا که من میدونم خیلی از بچه های پیام نور این کارو میکنن
تازه امتحانای پیام نور خیلی از سراسری سختتره
خوش باشی!:10:

unavailable
04-08-2010, 19:40
up..............

cotgnx
04-08-2010, 19:43
ریاضی در حد حسابان و دیفرانسیل پیش دانشگاهی بلدی؟
اگه بلد نیستی باید اونارو در حد عالی یاد بگیری

unavailable
04-08-2010, 20:25
نه...گفتم که من رشتم الکترونیک بود...

خب همین دوتا کتاب رو بخونم کافیه ؟ چه کتاب های کاملتری پیشنهاد میکنید که عمیقا و با اثبات ها و جزیئیات کامل توضیح داده باشه...؟

یه کتاب قطور خارج از کتاب های درسی...یه رفرنس عالی.

davy jones
04-08-2010, 20:36
سلام.

من به شما کتاب حساب دیفرانسیل و انتگرال تالیف دکتر "سیاوش شهشهانی" (استاد دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف) رو پیشنهاد میکنم. که در دو جلد تالیف شده. جلد اول مباحث نربوط به ریاضی 1 دانشگاه و جلد دوم مباحث مربوط به ریاضی 2 دانشگاه هست. این هم عکس روی جلد این دو کتاب:

جلد اول:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

جلد دوم:

در ضمن در دانشگاه و برای رشته ی مهندسی کامپیوتر، دروس دیگه مانند اون چیزایی که نام بردین خیلی مورد نیاز نیست.

موفق باشین.

89/5/13

unavailable
04-08-2010, 21:08
من به شما کتاب حساب دیفرانسیل و انتگرال تالیف دکتر "سیاوش شهشهانی" (استاد دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف) رو پیشنهاد میکنم. که در دو جلد تالیف شده. جلد اول مباحث نربوط به ریاضی 1 دانشگاه و جلد دوم مباحث مربوط به ریاضی 2 دانشگاه هست. این هم عکس روی جلد این دو کتاب:

جلد اول:

جلد دوم:

در ضمن در دانشگاه و برای رشته ی مهندسی کامپیوتر، دروس دیگه مانند اون چیزایی که نام بردین خیلی مورد نیاز نیست.

موفق باشین.

89/5/13

بی نهایت سپاسگزارم.:11:
دکمه تشکر کفاف نکرد ,راهنمایی شما بیش از بقیه به من انگیزه میده,بی شک از این دو کتاب نهایت استفاده را خواهم برد.

Dr.FANOOS
04-08-2010, 21:16
به نظر من از همین امروز کتاب ریاضیات توماس رو بگیر بخون خیلی خوب توضیح داده و از مثال های ساده شروع کرده به گفتن. ولی به نظر من نمی خواد زیاد خودت رو اذیت کنی.چون الان که رشته ات معلوم نیست بعدش هم چون تازه کنکور دادی نصف ریاضی یک دانشگاه رو بلدی مابقی رو هم توی سال تحصیلی خدا بزرگه!

cotgnx
04-08-2010, 21:23
حسابان و دیفرانسیل پیش دانشگاهی رو که نخوندی فایده نداره
خیلی سنگینه مباحث این کتابا برا کسی که دبیرستان ریاضی نخونده و تو 6 ماه هم نمیشه خوند اینارو
کتاب های کمکی در حد دبیرستان چیزی الان نمیشناسم بگم که بگیری باید از اینا که کنکور دادن و تو جو کنکور هستن بپرسی بهتر میدونن. جزوه خوب درسی هم خیلی کمک می کنه
اگه کتاب در سطح دانشگاهی میخوایی کتابای ریاضی عمومی 1 و 2 آقاسی هست که من خودم خوندم و تو کنکور ارشد ریاضی بالای 80 زدم. سایت آقاسی هم اینه
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
ولی باز میگم سطح این کتابا بالا هست برای شروع

davy jones
04-08-2010, 21:35
حسابان و دیفرانسیل پیش دانشگاهی رو که نخوندی فایده نداره
خیلی سنگینه مباحث این کتابا برا کسی که دبیرستان ریاضی نخونده و تو 6 ماه هم نمیشه خوند اینارو
کتاب های کمکی در حد دبیرستان چیزی الان نمیشناسم بگم که بگیری باید از اینا که کنکور دادن و تو جو کنکور هستن بپرسی بهتر میدونن. جزوه خوب درسی هم خیلی کمک می کنه
اگه کتاب در سطح دانشگاهی میخوایی کتابای ریاضی عمومی 1 و 2 آقاسی هست که من خودم خوندم و تو کنکور ارشد ریاضی بالای 80 زدم. سایت آقاسی هم اینه
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدولی باز میگم سطح این کتابا بالا هست برای شروع

نظر شما برای بنده محترمه ولی ...
آقای آقاسی یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف بود (فکر کنم دیگه الان رفته دکترا میخونه) که کلاسها آمادگی برای کنکور ارشد برگزار میکنه. کتابهای ایشون مخصوص دوره ی مباحث ریاضی 1 و 2 برای کسانیه که این واحدها رو گذروندن و حالا برای کنکور ارشد میخوان یه دور اونها رو به طور فشرده مرور کنن و به نظرم برای کسی که میخواد تازه ریاضی 1 و 2 بخونه مناسب نیست.

البته این نظر منه.

موفق باشین.
89/5/13

cotgnx
04-08-2010, 21:57
بله 10 سال پیش دانشجو ارشد شریف بوده الان هم دکترا نمیخونه!
از سال 78 داره تدریس میکنه
تو شریف هم استادیار هست(البته سواد ریاضیش از استادا خیلی بیشتره)
در ضمن کتاباش اصلا برای کسایی که میخوان فشرده بخونن نیست. اگه فشرده بتونی کتاباش رو بخونی و بفهمی هیچ مطلبی نمونه تو ریاضی 1و2 بلد نباشی!
کتاباش هم صرفا برای کسایی نیست که ریاضی رو گزروندن فقط دبیرستان حسابان و دیفرانسیل خونده باشی کفایت می کنه
کتاباش هم برا کنکور مناسبه هم به عنوان یه مرجع برای ریاضی 1و2 .خودم کلاس هاش رو هم رفتم خیلی استاده فوق العاده ای هست.
کتابای شهشهانی رو هم دیدم زیاد جالب نبود یعنی به پای کتابای آقاسی اصلا نمیرسه( البته بد نیستا ولی به کاره کسی میاد که کلا ریاضیش خوب باشه)
ولی هیچ کدوم از این کتابا برای دوستمون که ریاضی نخونده دبیرستان مناسب نیست

unavailable
04-08-2010, 23:46
بله 10 سال پیش دانشجو ارشد شریف بوده الان هم دکترا نمیخونه!
از سال 78 داره تدریس میکنه
تو شریف هم استادیار هست(البته سواد ریاضیش از استادا خیلی بیشتره)
در ضمن کتاباش اصلا برای کسایی که میخوان فشرده بخونن نیست. اگه فشرده بتونی کتاباش رو بخونی و بفهمی هیچ مطلبی نمونه تو ریاضی 1و2 بلد نباشی!
کتاباش هم صرفا برای کسایی نیست که ریاضی رو گزروندن فقط دبیرستان حسابان و دیفرانسیل خونده باشی کفایت می کنه
کتاباش هم برا کنکور مناسبه هم به عنوان یه مرجع برای ریاضی 1و2 .خودم کلاس هاش رو هم رفتم خیلی استاده فوق العاده ای هست.
کتابای شهشهانی رو هم دیدم زیاد جالب نبود یعنی به پای کتابای آقاسی اصلا نمیرسه( البته بد نیستا ولی به کاره کسی میاد که کلا ریاضیش خوب باشه)
ولی هیچ کدوم از این کتابا برای دوستمون که ریاضی نخونده دبیرستان مناسب نیست

اشکالی نداره,اول شروع به یادگیری حسابان و حساب دیفرانسیل دبیرستان میکنم و بعد شروع به مطالعه کتبی که شما و دوستان معرفی کردید ,میکنم.

من هدف و علاقه زیادی دارم ...با این دیدگاه جدید یه پروسه 3 تا 4 سال رو مرتب به یادگیری ریاضی میپردازم...

و همزمان دروس دانشگاه رو هم پاس میکنم.

خیلی پشیمونم چرا دبیرستان ریاضی نرفتم ...اما بالاخره من و ریاضی باهم رفیق های خاکسوز میشیم.

کلا مطالعه و حل مسائل ریاضی به من ارامشی میده که به هیچ طریقی نمیتونم بدست بیارم.

بازهم از تمامی دوستان تشکر میکنم و اگر منابع و رفرنس های دیگه ای رو هم مدنظر دارید,خوشحال میشم ارائه بدید.

در پناه حق.

davy jones
05-08-2010, 02:03
اشکالی نداره,اول شروع به یادگیری حسابان و حساب دیفرانسیل دبیرستان میکنم و بعد شروع به مطالعه کتبی که شما و دوستان معرفی کردید ,میکنم.

من هدف و علاقه زیادی دارم ...با این دیدگاه جدید یه پروسه 3 تا 4 سال رو مرتب به یادگیری ریاضی میپردازم...

و همزمان دروس دانشگاه رو هم پاس میکنم.

خیلی پشیمونم چرا دبیرستان ریاضی نرفتم ...اما بالاخره من و ریاضی باهم رفیق های خاکسوز میشیم.

کلا مطالعه و حل مسائل ریاضی به من ارامشی میده که به هیچ طریقی نمیتونم بدست بیارم.

بازهم از تمامی دوستان تشکر میکنم و اگر منابع و رفرنس های دیگه ای رو هم مدنظر دارید,خوشحال میشم ارائه بدید.

در پناه حق.

دوست عزیز فقط یه نکته...
همون طور که خودتون هم اشاره کردین، ریاضی رو باید آهسته و پیوسته خوند. یه وقت هوس نکنی سنگ گنده برداری که اولین نتیجه اش اینه که از ریاضی زده میشی! امیدوارم همونطور که گفتی با همدیگه رفیقای خاکسوز بشین. بنده و سایر دوستان هم در خدمتتون هستیم.

موفق باشین.
89/5/14

mofidy1
05-08-2010, 18:38
با سلام

حیفم آمد چند نکته را خدمتتان عرض نکنم:

- به عنوان یک معلم کوچک ریاضی، موارد مشابه شما را بسیار دیده ام. متاسفانه کتب ریاضی هنرستان و به ویژه نوع تدریسی که در این مراکز می شود، در حد مطلوب نیست. متاسفانه بارها شاهد بوده ام معلمین ریاضی به صرف این که برای رشته ی تجربی، انسانی یا هنرستان تدریس می کنند، ریاضیات بی مایه ای را تحویل دانش آموز داده اند به گونه ای که حتی دانش آموز متوجه هم نشده است، که چه خزعبلاتی را به او تحت عنوان ریاضیات تحویل داده اند (البته امیدوارم دبیران شما از این مقوله مستثنی باشند، اما احتیاط شرط عقل است!!). بنابر این با عرض معذرت، نسبت به ریاضیاتی که در دوره ی هنرستان فرا گرفته اید، به دیده ی شک بنگرید.

- با توجه به تجربه ی چندین و چند ساله ی خودم عرض می کنم، به هیچ عنوان سراغ کتب ریاضی پیش دانشگاهی ریاضی به ویژه حساب دیفرانسیل و انتگرال نروید، هنوز زود است زود!! فهم عمیق این کتب، بدون طی کردن مقدمات آن، کار بسیار خطرناکی است. حتی درصد بسیار بالایی از دانش آموزان مستعد رشته ریاضی هم در هنگام کار با این کتب، ضعف بسیار از خود نشان می دهند که بررسی دلایل آن وقت دیگری می طلبد!!

خوب پس باید چه کار کرد؟

- بنابر قول خودتان، فرد مستعدی هستید و این که «مطالعه و حل مسائل ریاضی به شما ارامشی میدهد که به هیچ طریقی نمیتوانید بدست بیارید»، که جمله بسیار زیبا و انگیزه بخشی است. بنابر این با توکل بر خدا و سعی و پشتکار، موارد زیر را دقیقاً مطالعه و عمل کنید:

1- شما نیاز به مطالعه ی یک کتاب جدی در حساب دیفرانسیل و انتگرال دارید که شما را گام به گام از مراحل مقدماتی بگذراند، ذهن شما را از مطالب اضافی و احتمالاً غلطی که در ریاضیات آموخته اید، پاک ، شما را با حل مساله آشنا ، کاربردهای زیبای این علم را در علوم دیگر یادآوری و کم کم شما را وارد مراحل پیشرفته ی حساب دیفرانسیل و انتگرال کند. از این کتب چند تایی در بازار پیدا می شود اما این حقیر معمولا کتاب حساب دیفرانسیل و انتگرال و هندسه تحلیلی لوئیس لیتهلد را به دانش جویانم پیش نهاد می کنم که سالها آن را تدریس کرده ام و ضعفهای کتب دیگر همانند توماس، سیلورمن، آپوستل و ... را کمتر در آن دیده ام. این کتاب برای کسانی تالیف شده است که رشته ی آنها ریاضی نیست، اما الحق چیزی کمتر از کتب دیگر ندارد، مولف آن نیز استادی است که به فوت وفن های معلمی کاملاً آشناست و ورود و خروجش به یک مطلب علمی این مورد را ثابت می کند و در حال حاضر تا جایی که بنده خبر دارم یکی از بهترین کتب در این زمینه در آمریکاست.

2- اگر می خواهید به طور حرفه ای وارد ریاضیات شوید، فقط روی همین کتاب متمرکز شوید و تا این کتاب را تمام نکرده اید، وارد مطالعه کتب دیگر نشوید. معمولا مولف ها ی مختلف، روش های مختلف نیز دارند و مطالعه کتب مختلف برای کسی که تخصصی در ریاضیات ندارد، کار بسیار خطرناکی است. البته مطالعه نکردن کتب دیگر، به معنای استفاده نکردن از آنها نیست، اگر تمکن مالی دارید کتب مذکور را بخرید و در خانه داشته باشید. در غیر این صورت می توانید از طریق کتاب خانه کتب مذکور را تهیه کنید. حال هنگام مطالعه ی کتاب اصلی و حل مسائل آن، به این کتاب ها نیز نیم نگاهی بیندازید که این رفت و برگشت، مطالب بسیاری به شما خواهد آموخت.

3- کتابی که معرفی کردم، چندین جلد است که می توان حدوداً دوساله - به شرط کار مستمر و منظم - آن را به اتمام رساند و به راحتی می توانید این کتاب را در کنار کتاب درسی دانشگاه مطالعه کنید.

4- آخرین نکته ای که باید خدمتتان عرض کنم، این است که به حل مساله و وقت گذاشتن بر سر آن و خسته نشدن از حل مسائل سنگین، اهمیت بسیار بدهید و مطمئن باشید که جز این راه، راه دیگری برای پیشرفت در ریاضیات وجود ندارد. فقط به حل مسائل حساب دیفرانسیل و انتگرال بسنده نکنید، روی مسائل دیگر هم وقت بگذارید. مثلاً به قسمت اتاق مساله ی p30world بیایید و در حل مسائلی که هر هفته مطرح می شود، مشارکت کنید. کتب المپبادی ریاضی یا کامپیوتر را بخرید و روی مسائل آن کار کنید. با این فعالیت، به شما قول می دهم در مدت نسبتاً کوتاهی، حتی در مسائل تخصصی خودتان هم فرد موفقی خواهید شد زیرا ذهنی قوی و فعال برای خود آماده کرده اید.

اگر هنگام مطالعه به مشکلی برخوردید، این حقیر و دوستان دیگر در خدمتتان هستیم.

موفق و پیروز باشید.

14 مرداد 1389

billy_director
05-08-2010, 19:37
تصور من این است که با توجه به علاقه تان به برنامه نویسی باید توجه ویژه به ریاضیات گسسته داشته باشید. مخصوصا به مبحث ترکیبیات.الیته آشتایی با الگوریتم هم برایتان مفید خواهد بود.
در مجموع فکر کنم حساب دیفرانسیل و انتگرال در چند درس محدود کمکتان خواهد کرد ولی ریاضیات گسسته در برنامه نویسی عصای دستتان خواهد بود .

.:2M:.
05-08-2010, 19:45
والا ما که تو دانشگاه هرچی ریاضی خوندیم انتگرال بوده !! دیفرانسیل و اینا ...!

mmiladd
05-08-2010, 19:49
معمولا تو ترم هاي اول دانشگاه همون دروس دبيرستان گفته ميشه

و بعد كه جلو تر ميري بايد پايه همون دبيرستان خوب بلد باشي تا بتوني مفاهيم جديد رو ياد بگيري..

از ديد من همون دروس رو خوب بخونين ؛ مي تونين موفق باشين..

amin khan
05-08-2010, 19:50
آقا من رشته ام توی هنرستان الکترونیک بود
کاردانی رو هر جوری بود تموم کردم
الان توی کارشناسی به شدت به مشکل برخوردم
دوستانه بهت توصیه میکنم ریاضیت رو قوی کن ، لازم نیست در سطح دانشگاهی یاد بگیری ، همین که در سطح دبیرستان ریاضیا یاد بگیری کافیه : انتگرال انتگرال انتگرال ....

AKBAR132
20-09-2010, 18:01
منم هنرستان بودم برق قدرت الان هم کاردانی رو تموم کردم و از چند روزه دیگه میرم کارشناسی ... تا جایی که یادم میاد همیشه نمره ریاضیم از همه دروس کمتر بوده ...... خیلی از ریاضی خوشم میاد اما ضعیف بار اومدم .

الان باید تبدیلات لاپلاس و سری فوریه و بردارها رو فول باشم اما حتی انتگرالم بلد نیستم ...

به نظرتون من باید از کجا شروع کنم و با چه کتابهایی ؟؟؟

davy jones
21-09-2010, 14:42
منم هنرستان بودم برق قدرت الان هم کاردانی رو تموم کردم و از چند روزه دیگه میرم کارشناسی ... تا جایی که یادم میاد همیشه نمره ریاضیم از همه دروس کمتر بوده ...... خیلی از ریاضی خوشم میاد اما ضعیف بار اومدم .

الان باید تبدیلات لاپلاس و سری فوریه و بردارها رو فول باشم اما حتی انتگرالم بلد نیستم ...

به نظرتون من باید از کجا شروع کنم و با چه کتابهایی ؟؟؟

به این پست مراجعه کنین. توضیحات کامل داده شده:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

موفق باشین.
89/6/30

pbmath
30-09-2010, 16:56
در رشته کامپیوتر احتیاجی به هندسه وجبر و... ندارید اینها درسهای تخصصی رشته ریاضی نگران نباشید اینقدر هم سخت نیست به نظر من ازپایه تر شروع کنید که کم کم همه مفاهیم قابل فهم بشن