PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : برنامه‌ی هفت

صفحه ها : 1 2 [3]

aligsm
11-09-2011, 20:41
ارشاد هفت را تكذیب كرد: مجوز شبكه‌های ماهواره ای پابرجاست
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

در حالی كه فریدون جیرانی در برنامه «هفت» ادعا كرده بود هیچكدام از شبكه‌های ماهواره ای فارسی زبان، مجوز فعالیت از ارشاد ندارند، صبح روز شنبه مدیر كل مطبوعات و رسانه های خارجی وزارت ارشاد در گفت‌و‌گویی كوتاه اعلام كرد تعدادی از شبكه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای مجوز فعالیت كسب كرده‌اند.

محمدجواد آقاجری با نادرست خواندن اظهارات جیرانی گفت: «سند حرف‌های جیرانی مشخص نیست. معلوم نیست اطلاعات جناب جیرانی از چه كانالی به ایشان رسیده است. محض اطلاع ایشان به استحضار می‌رساند تعدادی از شبكه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان پس از طی مراحل قانونی، مجوز فعالیت از وزارت ارشاد دریافت كرده‌اند.»

آقاجری همچنین درباره مدت زمان مجوز این شبكه‌ها افزود: «فعلا یك مجوز موقت شش ماهه برای آنها صادر شده و پس از پایان این مدت، درباره ادامه فعالیت آن‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد.»

گفتنی است پیشتر اعلام شده بود سه شبكه ایرانیان، پرشین تی وی و آی سی سی از ارشاد مجوز دریافت كرده اند.

Slim_shady
12-09-2011, 10:36
اون فیلم نامه نویس عمدا وقت تلف می کرد تا فراستی حرف نزنه دیدید
داشت در مورد روانشناسی نقد فیلم حرف می زد موقع عیم که فراستی حرف می زد می پرید وسط حرفش

jeremy28
12-09-2011, 19:56
من خودم هنوز فیلم آلزایمر رو ندیدم، ولی با توجه به سابقه فیلم سازی احمدرضا معتمدی با مواردی مثل "زشت و زیبا" و "دیوانه ای از قفس پرید" ‌که به نظرم هر دو از بهترین فیلم های ساخته شده است، انتظار داشتم این فیلم هم در اون حد باشه!

با توجه به اون تیکه هایی که از بازی مهدی هاشمی نشون داده شد، به نظر میاد که یه بازی ای مشابه فیلم "هیچ" (که در واقع، پوچ برازندشه :2:) ارائه داده باشه ( البته با احترام به این هنرپیشه توانمند با ایفای نقش های عالی در نمونه هایی مثل "سلطان و شبان"، "روزگار قریب" و ...)

نقد این هفته فراستی هم واقعاً نشان از سواد بالای اون داشت و بحث رو از هر مسیری به خوبی کنترل می کرد و ادامه می داد!

ولی خداییش اون تیکه ی توحش رو توی کاراکتر و بازی مهران احمدی خوب اومد:31:

در کل به نظر بنده، احمدرضا معتمدی هم کارگردان متفکر و قابلیه و اگر بحث ادامه پیدا می کرد، شاید شاهد یه مناظره و نقد حرفه ای می بودیم. حیف...

mohammadirani
16-09-2011, 16:34
امشب معلوم نیست چه فیلمی میخواد نقد بشه؟

jeremy28
17-09-2011, 01:17
امشب معلوم نیست چه فیلمی میخواد نقد بشه؟
ندارها رو نقد کردن.

حامد بهداد هم اومده بود.

h-blade
17-09-2011, 02:54
اين بهداد چرا اين جوري حرف ميزنه؟؟؟؟؟؟؟

مشكل داره بنده خدا....

hamid_diablo
17-09-2011, 09:48

مشكل داره بنده خدا....

مشکل نداره

خوب دنبال سبک خاصی تو حرف زدنه تا بتونه خودشو نشون بده
همون کاری رو که بهروز وثوقی میکرد!!

Greedy
17-09-2011, 10:09
مشکل نداره

!!! بهروز وثوقی رو با این حامد بهداد مقایسه میکنی ؟ !!!!!!!!
این حامد بهداد کلا ادم جوگیر و غیرمعمولی هست

MOHAMMAD2010
17-09-2011, 10:29
!!! بهروز وثوقی رو با این حامد بهداد مقایسه میکنی ؟ !!!!!!!!
این حامد بهداد کلا ادم جوگیر و غیرمعمولی هست

ملت ایران کلا جوگیره !
--------------------------------
دیشب حامد بهداد حرفای قشنگ و خاصی زد دمش گرم

far2009
17-09-2011, 10:34
اولش می خوام یک تبریک اساسی به این برنامه خنده بازار بگم که چقدر موشکافانه تمام نکات را دیدند و پیاده کردند.

صحبت های خودمونی جیرانی و فراستی
آن فراستی که دست هاش را میگذاره زیر چانه اش
آن اصطلاح "در نیومد" "50% درومد" "کارگردانی نداشت" خیلی جالب بود برام
آن لیوان ها ( ببخشید گلدان های ) روی میز :31:
دکورشون هم که مو نمیزنه

اما در مورد خود برنامه باید گفت که مشخص بود که کارگردان نتوانست از پس سوالات فراستی بر بیاد ولی خیلی دوست داشتم این فیلم را دیده بودم و نقد های فراستی را می فهمیدم چقدر منصفانه هست
اما کارگردان هم معلوم بود از فروش فیلمش ناراضیه

تو سینمای ایران فقط ( فیلم کمدی یا فیلم با بازی گلزار و حیایی ) خوب فروش می کنه .

MOHAMMAD2010
17-09-2011, 10:45
تو سینمای ایران فقط ( فیلم کمدی یا فیلم با بازی گلزار و حیایی ) خوب فروش می کنه .
درد سینمای ما هم متاسفانه همینه !

Lady parisa
17-09-2011, 10:59
مشکل نداره

من قبلا هم گفتم! ایشون یه مشکلی چیزی داره! باور کنین من به سلامت عقلانیش توی برنامه های زنده شک می کنم! ربطی به سبک صحبت کردنش نداره! انگار تعادل ....نداره

P I R A N H A
17-09-2011, 11:04
تکرار برنامه هفت چه ساعتیه؟

mohammadirani
17-09-2011, 11:56

مشكل داره بنده خدا....

من قبلا هم گفتم! ایشون یه مشکلی چیزی داره! باور کنین من به سلامت عقلانیش توی برنامه های زنده شک می کنم! ربطی به سبک صحبت کردنش نداره! انگار تعادل ....نداره

اولین سوال حیرانی از حامد بهداد همین بود
ازش پرسید میگن تو مصاحبه ها از خودت زیاد تعریف میکنی یا خودت رو به دیوونگی میزنی و نوع خاصی حرف میزنی

بهداد که خیلی خوب جواب داد
نمیدونم دقت نکردین مگه.
تقریبا یه چنین جملاتی رو گفت :

گفت من بدم میاد که بهم بگن چه نوعی حرف بزنم.بهم تحمیل کنن
از چاکرم نوکرم گفتن بدم میاد
در ضمن نوع بیان من مگه مهمه؟ شما حرف هام رو بیارین رو کاغذ و بخونید.تفاوتی احساس میکنید با بقیه
مثلا من دوست دارم داد بزنم بگم(یه جمله ای گفتش) ولی وقتی بنویسید و بخونید مفهموم کلام فرقی نمیکنه

jeremy28
17-09-2011, 13:26
اون تیکه که فراستی گفت اول فیلم که علی (با بازی پژمان بازغی) با یک سری مشخصات معرفی میشه، خوب بود.

عرب (گارگردان فیلم) گفت: خیلی ممنون!

بعد جیرانی گفت: اینقدر که از فیلم ها اشکال می گیری، وقتی میگی یه جا خوبه، همه ازت تشکر می کنن :16:

بچه ها این فراستی چرا هی عینک هاش را عوض می کنه؟

بهداد هم متوسط بود، حرفاش خوب بود ولی ادا و اطواراش مثل همیشه تهوع آور! (حالا واسه جلب توجه می خواد باشه یا هر چی)

far2009
17-09-2011, 13:43
کسی میدونه فراستی کدام فیلم را خیلی دوست داشته و ایراد ازش نگرفته ؟ :31:

mhv_kntu
17-09-2011, 14:01
کسی میدونه فراستی کدام فیلم را خیلی دوست داشته و ایراد ازش نگرفته ؟ :31:
طلا و مس
مرهم ( یکی دو تا اشکال ریز فقط گفت بقیش تعرف کرد)
ورود آقایان ممنوع ( اشکال خاصی رو نگفت فقط به یکی دو سکانس گیر داد بقیش تعریف از فیلمنامش )

h-blade
17-09-2011, 16:32
معلوم بود جيراني خيلي از حرفاي بهداد و نفهميد آخه بعضي جاهاش معلوم نبود چي ميگفت.....

Nocturne
17-09-2011, 17:11
اولش می خوام یک تبریک اساسی به این برنامه خنده بازار بگم که چقدر موشکافانه تمام نکات را دیدند و پیاده کردند.

اتفاقا قسمتی هم که ادای بهداد رو در میارودن هم جالب بود.
میگفت (با عصبانیت و همون رفتار غیر عادی بهداد): "اون چشم سبزی که عکسشو تف میزنه سر در سینما.."
جبرانی به سفارتی: "چی؟.. تف کرده؟!.."
خیلی خنده دار بود اگه دیده باشید. خنده ش شاید تو اینطوری که من نوشتم معلوم نباشه.

--
خنده بازار حقیقتا روی رفتار جیرانی و شاید هم فراستی تاثیر گذاشته.
جیرانی اوایل تندتر حرف میزد (مثل همینطوری که اداش رو در میارن) اما بعد از ساخته شدن خنده بازار تو عید حرف زدنش کندتر و جدی تر شد.
فراستی هم مثلا اون عادت عقب رفتن روی صندلی رو دیگه انگار کنار گذاشته.

jeremy28
17-09-2011, 18:48
اتفاقا قسمتی هم که ادای بهداد رو در میارودن هم جالب بود.
خنده بازار حقیقتا روی رفتار جیرانی و شاید هم فراستی تاثیر گذاشته.
جیرانی اوایل تندتر حرف میزد (مثل همینطوری که اداش رو در میارن) اما بعد از ساخته شدن خنده بازار تو عید حرف زدنش کندتر و جدی تر شد.
فراستی هم مثلا اون عادت عقب رفتن روی صندلی رو دیگه انگار کنار گذاشته.

آره، دقیقاً!

طنز به این میگن! که رفتارهای تا حدودی نا به هنجار (نه لزوماً نادرست!) آدم ها رو اصلاح کنه (که البته این رفتارها می تونه کاملاً غیر عمدی باشه).

ولی هنوز تعویض متوالی عینک هاش تکرار میشه که خیلی خوبه این مسئله هم رمزگشایی بشه!

اون بازیگره (سفارتی) هم همیشه 4-5 تا عینک می ذاره رو میز و 4-5 دقیقه یه بار عوضشون می کنه :31:

jeremy28
17-09-2011, 18:57
طلا و مس
مرهم ( یکی دو تا اشکال ریز فقط گفت بقیش تعرف کرد)
ورود آقایان ممنوع ( اشکال خاصی رو نگفت فقط به یکی دو سکانس گیر داد بقیش تعریف از فیلمنامش )
به نظرم از فیلم "شرط اول" هم خوشش اومده بود!

دیشب می گفت: واقعاً بعضی از فیلمها رو که می بینم، کهیر می زنم :31: مثل این فیلمای مبتذلِ .... که جیرانی حرفشو قطع کرد.

در کل، به شخصه، با شخصیتش خیلی حال می کنم!

h-blade
17-09-2011, 18:57
من موندم اين واسه چي هي عينك عوض ميكه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

mhv_kntu
17-09-2011, 22:04
من موندم اين واسه چي هي عينك عوض ميكه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خیلی از سن بالا های عینکی 2 تا عینک دارن.
یکیش برای خوندن یکیش برای حالت معمولی
اونی که برای خوندن هست خیلی درشت می کنه و برای حالت عادی وحشتناک میشه اگه از تو یک آدم ببینی.

h-blade
17-09-2011, 23:00
خیلی از سن بالا های عینکی 2 تا عینک دارن.
یکیش برای خوندن یکیش برای حالت معمولی
اونی که برای خوندن هست خیلی درشت می کنه و برای حالت عادی وحشتناک میشه اگه از تو یک آدم ببینی.

يعني اين بنده خدا اينقدر چشاش ضعيفه.

دلم براش سوخت.:41:

mohammadirani
23-09-2011, 15:56
امشب برنامه 7 پخش میشه؟

MoH_@_MaD
23-09-2011, 16:57
امشب برنامه 7 پخش میشه؟

به دلیل شهادت این هفته پخش نمیشه :46:

MOHAMMAD2010
23-09-2011, 17:49
به دلیل شهادت این هفته پخش نمیشه :46:

من نمیدونم آخه چه ربطی داره ! انگار جیرانی بنده خدا اون وسط میزنه میرقصه !

Slim_shady
23-09-2011, 23:40
من نمیدونم آخه چه ربطی داره ! انگار جیرانی بنده خدا اون وسط میزنه میرقصه !
جیرانی قیافش طنزه از وقتیم که خنده بازار نشون می ده من قیافه فراستی و جیرانیو تو ذهنم قاطی می کنم با بازیگرهای خنده بازار
شاید به خاطر اون باشه

در ضمن شما می دونستید تو اوایل این برنامه هنرمندها از این برنامه انتقاد کردن....به خاطر اینکه مجریش جیرانیه

MILAD MGH
23-09-2011, 23:49
رسول صدر عاملی در تازه ترین مصاحبه خود گفته است به برنامه هفت نمی رود.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آقای صدر عاملی در پاسخ به سوالی که شما برنامه هفت هم مي رويد؟گفته : نرفتم و نمي روم. به نظرم خوب نيست. با اينكه ممكن است براي فيلم تاثير خوب هم داشته باشد. صدا و سيما يك فرصت بسيار خوب را در اختيار مجري و تهيه كننده اين برنامه گذاشته كه اين فرصت مناسب دارد از دست مي رود. مشكل من با دوست سابقم جيراني و اين برنامه اين است كه او هر هفته دارد آدرس غلط به مخاطب مي دهد. مشكلات سينما چيزهاي مهم تري است تا مسائل دم دستي و پيش پاافتاده يي كه برنامه هفت به آن مي پردازد. تو يك جايي بايد پاي اصولت بايستي و خيلي به فروش فكر نكني.
منبع: پارس توریسم

h-blade
24-09-2011, 00:05
حالا اين رسول جان با كلاس هم نياد به برنامه لطمه اي نميخوره.

اگه آقاي جيراني به مخاطب آدرس غلط ميده شما برو برا مخاطب كروكي بكش كه يه وقت با اين آدرس غلط ها گم نشه......

:39::39::39:

Slim_shady
24-09-2011, 00:19
این اقا شوخیش گرفته
خوب باید در مورد چی حرف بزنن
نباید فیلمها رو نقد کنن

Amir_oscar
24-09-2011, 00:33
حالا اين رسول جان با كلاس هم نياد به برنامه لطمه اي نميخوره.

اگه آقاي جيراني به مخاطب آدرس غلط ميده شما برو برا مخاطب كروكي بكش كه يه وقت با اين آدرس غلط ها گم نشه......

:39::39::39:
جناب صدرعاملی از بزرگان سینمای ما هستن دوست من، و توهین بهشون درست نیست... صحبتی هم که کردن جای فکر داره...

Slim_shady
24-09-2011, 00:37
به ایشون تهین نکرد که منظورش حرفی بود که این اقا در اون لحظه زد اینم کلی فرق می کنه با تهین به شخص

h-blade
24-09-2011, 02:33
جناب صدرعاملی از بزرگان سینمای ما هستن دوست من، و توهین بهشون درست نیست... صحبتی هم که کردن جای فکر داره...

من توهيني به ايشون نكردم.

ايشون رو چشاي بنده جا دارن....

خب بعضيا با برنامه مخالفن بعضيا هم موافق هر كي نظر خودشو ميگه.

h-blade
25-09-2011, 13:39
گفتگوی مفصل با مسعود فراستی پیرامون نقد فیلم

مسعود فراستی معتقد است مردم با تماشای برنامه «هفت» تمرین نقدپذیری می‌کنند و این اتفاقی خوشایند است.

فراستی که این روزها به واسطه حضورش در برنامه تلویزیونی «هفت» و شیوه خاص نقدها و اظهارنظرش در مورد فیلمسازان و آثارشان مورد توجه و یا انتقاد طیف‌های مختلف قرار می‌گیرد، اعتقاد دارد همین نقدها زمینه ایجاد نگاه متفاوت را در افراد به وجود می‌آورد.

این منتقد از نگاه خود به سینما تا فیلمسازان مختلف ایرانی و برنامه «هفت» سخن گفت.

از چند فیلمساز خوب ایرانی اسم ببرید
الان نمی‌توانم اسم ببرم. در یکی از این برنامه‌ها کارگردان گفت یک پلان خوب بگو. فکر کردم و دیدم چیزی به یادم نمی‌آید.

خب انتخاب یک پلان خوب خیلی سخت است، اما وقتی بگویند از پنج شش فیلمساز نام ببرید فکر نکنم خیلی سخت باشد.

می‌‌توانم پنج سال اخیر را فراموش کنم و اسم چند نفر را بیاورم، اما الان دیگر نمی‌توانم از کسی اسم ببرم.

خب، من چند اسم می‌گویم شما نظرتان را بگویید.
بله این خوبه.

ناصر تقوایی؟
ناصر تقوایی فیلمساز خوبی بود،‌ اما الان را نمی‌دانم.

خب، او اخیرا فیلم نساخته که بتوانیم درباره آن حرف بزنیم. مجموع برآیند کارنامه این فیلمساز را می‌گوییم. لازم نیست همه فیلم‌های یک فیلمساز خوب باشد، ممکن است به دلیل تعدادی کار خوب در ذهن شما نشسته باشد.
ناصر تقوایی دیگر در ذهن من ننشسته. او «آرامش در حضور دیگران»، «دایی‌جان ناپلئون» و «ناخدا خورشید» دارد.

این‌ها کافی نیست تا به کسی بگوییم فیلمساز خوب؟
نه، من فیلمساز خوب به کسی می‌گویم که مماس با زمان جلو برود.

داریوش مهرجویی؟
فیلمساز بدی است.

یعنی او همین تعداد فیلم خوب هم در کارنامه ندارد؟
داریوش مهرجویی اصلا فیلم خوب ندارد. فقط یک نصفه «اجاره‌نشین‌ها» دارد.

«پستچی» چطور؟
نه، بیشتر وامدار نمایشنامه و تئاتر است و کلا مهرجویی فیلمساز خوبی نیست و «گاو» هم فیلم خوبی نیست.

بیضایی؟
بیضایی «باشو غریبه کوچک» را دارد و... نمی‌آید دیگر... البته از جنبه فیلمسازی او.

اگر این طوری نگاه کنیم ابراهیم حاتمی‌کیا باید فیلمساز بهتری باشد.
حتما چون دو فیلم خوب «دیده‌بان» و «مهاجر» را دارد. مجیدی هم دو فیلم خوب دارد، «بچه‌های آسمان» و یک نصفه «رنگ خدا». باز هم پیدا می‌کنیم.

اصغر فرهادی؟
فرهادی اصلا فیلمساز خوبی نیست. او بی‌خودی اسیر است و نمی‌داند چه می‌گوید و در خودش فرو می‌رود و چیز تازه‌ای نمی‌گوید. بیشتر شعبده‌بازی می‌کند تا فیلمسازی.

کیمیایی هم از نگاه شما احتمالا دو سه فیلم خوب دارد...
او «قیصر» و «گوزن‌ها» را دارد و یک نصفه هم «داش آکل».

من این سئوال را پرسیدم چون فکر می‌کردم می‌توانم از مسعود فراستی اتهام خوب نبودن با فیلمسازان ایرانی را بردارم. با چه مقیاسی فیلمسازان ایرانی و آثارشان را می‌سنجید؟ آیا آنان را با سینماگران و فیلم‌های مطرح جهانی می‌سنجید یا در قیاس با خودمان به این نتایج رسیده‌اید؟
در قیاس با همین آدم‌هایی که اسم بردیم. مثلا وقتی می‌گویم کیمیایی و تقوایی و دو تا و نصفی فیلم خوب دارند یا بعد از انقلاب مجیدی و حاتمی‌کیا و میرکریمی دو فیلم خوب دارند، با همین‌ها مقایسه می‌کنم. وقتی با همین حد که حدی چندان جدی نیست مقایسه می‌کنم می‌بینم خیلی عقب‌تریم.

من چقدر باید مترم را پایین بیاورم. اصلا کاری به فیلمسازان کلاسیک دنیا و یا آثاری که از آنان می‌پسندم ندارم. در دو سال اخیر فقط «طلا و مس» را دوست دارم و هیچ امیدی به آینده کارگردانش ندارم، چون اوضاع نشان نمی‌دهد این فیلمسازان می‌توانند بیش از یکی دو فیلم خوب داشته باشند.

اوضاع شامل چه چیزهایی است؟ شرایط جامعه یا خود فیلمسازان؟
اول خود آدم‌ها هستند و بعد فضاست. فکر نمی‌کنم فضا مهمتر از آدم‌هاست. هر فضایی بدتر از فضای روسیه‌ای که نمی‌شد در آن نفس کشید که نیست؛ از همان فضا چهار تا آدم مهم فیلمساز و نویسنده در می‌آید. آدم‌ها صرفا محصول فضا نیستند. این ادعایی که می‌کنند هنر هنر و من هم نمی‌فهمم یعنی چی بر همین تاکید دارد که هنر نباید متاثر از فضا باشد تا بتواند اوضاع را عوض کند.

در کشور ما نه تنها موفق به تغییر اوضاع نمی‌شود، بلکه کاملا تابع اوضاع است و حتی نیم‌قدم جلوتر نمی‌رود تا دنیایی ارائه دهد که هرچند روی هوا نیست، اما عقل و مزه‌ای از همین اوضاع درش هست. علاوه براینکه از روزمرگی فاصله می‌گیرد. تا لحظه‌ای که پدیده‌ای رابه طور جدی نداریم این پدیده بین اوضاع و دل در حرکت است. در مورد اوضاع گفتیم؛ دل هم این است که وقتی هنرمندی به چیزی اعتقادی جدی دارد، ‌اثرش در می‌آید.

در شرایط کنونی ما این ویژگی را نداریم و تا وقتی چنین است می‌بینم اثر فیلمساز اگر دیگر آن کار دلی نباشد با تکنیک 20 سال قبل ساخته می‌شود. مثلا «دیده‌بان» مال سال 68 است و الان سال 90 هستیم. جدا از اینکه حرف «گزارش یک جشن» چیست و من آن را قبول دارم یا نه، این سئوال مطرح می‌شود که چرا این فیلم به لحاظ تکنیکی عقب است؟ این نشان می‌دهد که بین 68 تا 90، این آدم (ابراهیم حاتمی‌کیا) که به نظرم یکی از دو سه نفری است که سینمای 30 سال اخیر را نمایندگی می‌کند،‌ سینما ندارد و در مصاحبه‌اش در برنامه «راز» می‌گوید اصلا سینما مهم نیست و اگر من به حرف ملتهبی برسم حرفم را می‌زنم.

آخر در چه مدیومی این حرف را می‌زنی؟ اگر حرفت جدی است باید فرم پیدا کند، تا وقتی که حرفی فرم پیدا نمی‌کند اصلا آن حرف را نداریم. تا زمانی که فرم پیدا نشده اصلا حرفی برای گفتن نیست. به همین دلیل فکر می‌کنم ما سینمایی نداریم که در آن حرف بزنیم. اگر در دو سه سال من از دو سه فیلم خوشم بیاید به معنای داشتن سینما نیست،‌ معنای آن این است که این دو سه فیلم در آمده‌اند. در کل این 30 سال فقط می‌‌توان از 10 فیلم نام برد که به سینما نزدیک هستند و حرف آنان قابل درک است و باقی را نمی‌فهمم. یعنی ما صاحب سینمای ملی اینجایی که بتواند حرف امروز را بزند نیستیم. حالا اسم این بدبینی است...

نه ما می‌خواهیم به این نتیجه برسیم که چرا چنین است؟ براساس گفته شما تعدادی از فیلمسازان ما دو سه فیلم خوب دارند و دیگر کار قابل قبولی ارائه نمی‌کنند. این یعنی انسان ایرانی دچار اشکالی است که نمی‌تواند ادامه دهد. شما به چنین چیزی اعتقاد دارید؟
دقیقا. به نظر می‌رسد عالم این دوستان ما اولا عالم نیست بلکه یک تجربه جدی در گذشته داشتند که براساس آن فیلم می‌سازند. به نظر من مهمترین تجربه بعد از انقلاب تجربه جنگ بوده است. آن‌ها یک تجربه جنگ پشت سر داشتند و با این تمرین جدی صاحب یکی دو فیلم شدند و به همان اندازه هم موضوع را درک کردند. مرحوم رسول ملاقلی‌پور که برایش به شدت احترام قائلم یک «سفر به چزابه» دارد که همه درکش را از موضوع شامل می‌شود و خیلی هم زیبا و موثر است و هنوز برای من زنده است. به نظر می‌رسد آن تجربه با همان یک فیلم تمام می‌شود.

یعنی پتانسیل آن تجربه همین قدر بوده است؟
دقیقا. این تجربه پی گرفته نشده است.

آن تجربه نیاز به چه چیزی دارد که تبدیل به چیزی مستمر و دائمی شود؟
این سئوالی بسیار اساسی است. از کجا ایده‌های خوب و اثر در ذهن فیلمساز شکل می‌گیرد؟ قطعا از دو جا. یکی از جهانی که درش زندگی می‌کنم و یکی از درونی است که با آن کار کرده‌ام؛ درونی که تبدیل به عالم کوچکی متعلق به من شده است. این درون کوچک مستقل از بیرون نیست، اما چیزهایی در آن مربوط به نگاه من است که در اثر خواندن،‌ زندگی درونی و نقب زدن به خودم به وجود می‌آید. پروسه دیگر در بیرون است که با واقعیت و عقلم این دنیا معقولم را باید محسوس کنم و به حس برسانم و حس را به فرم تبدیل کنم و به واسطه فرم احساسم را منتقل کنم.

چنین پروسه‌ای در سینمای بعد از انقلاب ما چندان رخ نمی‌دهد. تمام فیلم‌های خوب بعد از انقلاب ما اساسا مربوط به بحث و موضوع جنگ هستند؛‌ از حاتمی‌کیا تا ملاقلی‌پور که همه‌اش از این تجربه جدی ما سرچشمه می‌گیرد که تا حدودی درونی شده و نتیجه آن را می‌بینیم. این دنیای درونی‌ شده و تجربه شده دوستان ما تمام شده، دنیای دیگری هم جایگزین آن نشده است. آنان خودشان را در معرض جهان قرار ندادند. فکر کردند هرچقدر که الان معروف شدند باید فاصله‌شان را با واقعیت و جهان پیرامون و مردم به جای کمتر کردن بیشتر کنند.

این فاصله از مردم بیشتر شده و نوع زیست هم که از مردم جدا شده، دیگر فرصتی برای کار نیست. زیرا ارتباط با مردم جای مهم و اساسی برای ایده‌هاست. وقتی می‌گویند تحقیق کردیم بیشتر شبیه شوخی است. تو با کدامیک از آدم‌هایی که بحث فیلمت هستند صحبت کردی و به آنان نزدیک شده‌ای و مسئله کدامیک مسئله تو است؟ نیست و نمی‌تواند باشد، زیرا نوع زندگی‌ات نشان می‌دهد که نمی‌تواند باشد. پس پیوند ما با این‌ها همواره گسسته و نیاز آن را هم دوستان احساس نکردند، این یکی.

دو، آنان سواد پیدا نکردند؛ یعنی دوستان به دنبال این نرفتند که سینما را از نظر فرم یاد بگیرند. آنان حرفی ندارند بزنند که دنبال آموختن شیوه بیان آن بروند. به نظر می‌رسد سینماگران ما نه مسئله سنت دارند نه مسئله مدرن و نه به طور واقعی با این مسائل درگیرند. کار هنری درگیری شخصی است. این نیست که تو در لانگ‌شات بایستی و نگاه کنی و بعد آن را وارد فیلمت کنی؛ اینکه آدم‌‌ها در خیابان ایستاده‌اند و شعار می‌دهند و تو آن را در فیلمت نشان دهی؛ این که دیگر درگیری تو نمی‌شود.

این حکم یعنی این قدر عام است؟ یعنی هیچ سینماگر ایرانی مسئله ندارد؟
دوستان ما همه ماقبل مسئله هستند. فیلمفازسی قبل از انقلاب مسئله دارد. مسئله آن همان مزخرفاتی است که به تو ارائه می‌دهد؛ دو تا نصفی از آن قابل تحمل می‌شود و 200 تا هم غیرقابل تحمل.

این طوری خب هر فیلمسازی می‌تواند بگوید من مسئله خودم را دارم. مثلا کیمیایی بگوید مسئله من رفاقت و خیانت است و تا 100 سال دیگر به آن می‌پردازم.
اولین مسئله به نظر من مسئله داشتن است. من با زندگی خصوصی آدم‌ها کاری ندارم. آثار آنان نشان می‌دهد مسئله‌ای ندارند.

مسعود کیمیایی مسئله دارد. مثلا در «جرم» زندگی آدمی را روایت می‌کند که دست‌مایه گروه‌های سیاسی شده، آدم می‌کشد و بعد به خود می‌آید و علیه آن‌ها اقدام می‌کند. این مسئله نیست؟
این چیزی که شما تعریف می‌کنید مسئله است، اما آنچه من دیدم مسئله نداشت. با هم به این نتیجه رسیدیم که وقتی حرفی از طریق فرم به نتیجه نرسیده و درست مطرح نشده نشان می‌دهد که مسئله نبوده است. آنچه من در اثر می‌بینم شامل این مسئله نیست، نوع روایت شما این دغدغه و مسئله را منتقل می‌کند. فیلمساز این مسئله را ندارد و به همین دلیل آن لغت «استمنا» را به کار بردم. این نه انتقام‌جویی بود نه چیز دیگری. حس من این بود که او با مسئله نداشته‌اش حال می‌کند.

قبل از فیلم «جرم» به نوعی این موضوعات را مطرح می‌کرد و هذیانی می‌گفت،‌ اما به هر حال ردپای یک درصدی از این مسئله در آن می‌دیدم. همواره می‌گفتم رئیس‌جان مسئله‌ات، مسئله تبدیل شده به امروز نیست، اما چون چیزی نداری که آن را تبدیل به مسئله کنی دکان خود را با آن جلو می‌بری. امروز فکر می‌کنم که رئیس می‌داند اثرش نمی‌گوید که او این مسئله را دارد. اثرش می‌گوید او با این پسرش حال می‌کند و ما را هم سر کار می‌گذارد و سیاه و سفید می‌کند و چهار تا کد هم به ما می‌دهد، اما این‌ها برای من پذیرفتنی نیست.

قبل از جلسه با خودم قرار گذاشته بودم وارد بحث کیمیایی نشوم. چون فیلمساز را براساس استدلال‌هایی که در ذهن دارم، دوست دارم. می‌دانم شما از انسان بی‌موضع خوشتان نمی‌آید،‌ بر همین اساس کیمیایی سینماگری است که از ابتدای انقلاب در هر اثرش موضع داشته است. از «سفر سنگ» گرفته تا «تیغ و ابریشم». اولین فیلمسازی است که پیش از هرکسی در فیلم‌هایش به تبعات جنگ پرداخت.
او در «گروهبان» و «دندان مار» به این تبعات می‌پردازد و بعد در «ضیافت» راجع به نوسازی و مسائل روز موضع می‌گیرد. بعدها او از اولین کسانی بود که بحث گروه‌های فشار را در آثارش مطرح کرد و حتی در «محاکمه در خیابان» که نتوانست هیچ کاری بکند در تیتراژ پایانی چند نگاتیو گذاشت که بگوید من کدام طرف قضیه ایستاده‌ام. اگر موضع‌گیری و مسئله داشتن را در اولویت بگذاریم، مسعود کیمیایی بعد از انقلاب مهمترین فیلمسازی است که پا به پای جامعه جلو آمده است. اینکه او گاه لکنت داشته و یا حرفش را قبول نداریم بحث دیگری است.
اصلا مهم نیست که من حرف کسی را قبول داشته باشم یا نه. من می‌خواهم ببینم طرف حرفی دارد یا نه. معتقدم کیمیایی از این زاویه‌ای که بیان کردی مهمترین فیلمساز ایران است به این ترتیب که او فیلمساز دارای جهانک است یا دقیق‌تر بگویم، جهانکی داشته. تقوایی، مهرجویی، کیارستمی و حتی حاتمی این طور نیستد، ولی در کیمیایی هست. اگر بخواهیم تماتیک حرف بزنیم می‌توانیم بگوییم این آدم یک جهان برای خودش ترسیم کرده و آن را با آثارش به من ارائه می‌دهد. بنابراین او از این زوایه بحث شاخص‌ترین فیلمساز قبل از انقلاب است.

بعد از انقلاب این کمی جلو می‌آید، هرچه جلوتر می‌آییم وضعیت تغییر می‌کند. «دندان مار» فیلمی است که می‌توان در آن مسئله‌ای را مشاهده کرد، اما مسئله کوپن و رابطه بین بچه‌ها هنوز در لانگ‌شات است و جلو نمی‌آید و مسئله جدی طرف نیست. به «محاکمه در خیایان» اشاره کردی، او در این فیلم به تو نمی‌گوید که همچنان برای این آدم چیزی از قبل مانده، اثر تا قبل از تیتراژ پایانی به نظر من یک اثر پرت و پلاست که اصلا نمی‌فهمم مسله آن چیست. نه حامد بهدادش را می‌شناسم نه پولادش را. هیچ کدام از این آدم‌ها را نمی‌توانم شناسایی کنم.

یک تیتراژ پایانی می آید که یک‌دفعه در این تیتراژ مسئله روز مطرح می‌شود. این به نظر من کلاه‌برداری می‌شود زیرا به هیچ بخش از اثر نمی‌خورد. به نظر من اینجا با من بازی می‌کند و می‌گوید من هم با تو‌ام،‌ من هم این تظاهرات را دیدم و من هم این آدم‌ها را دیدم و نسبت به آنان نوعی سمپاتی دارم. این سمپاتی در شعر و آن تصاویر سولاریزه وجود دارد.

فروتن این فیلم را هم نمی‌شناسید؟
فروتنش واقعا مفلوک گذشته است. نمایی که از فروتن ارائه می‌دهد به این ترتیب است؛ ابتدا نمایی بسته با آن کلاه روی سرش که یادآور کد‌های قبل است با آن آرامش و تنهایی، دود و بخاری هم در آن فضا هست که به آن فضا حالت می‌دهد. وقتی نما از کلوزآپ به مدیوم می‌آید می‌بینیم یک کتری روی چراغ است که بخار می‌کند و این برای دکور و ایجاد بخار آنجا قرار گرفته است. این را فقط می‌توان یک شوخی از این معرفی دانست؛‌ معرفی آدمی که قرار است من را به کیمیایی معرفی کند، خیلی مفلوک و پوسیده و غیرمماس با زمان است.

حتی قصه این را هم به من نمی‌گوید. من این آدم را نمی‌شناسم. این میزان لکنت در بیان، لکنت در داشتن مسئله یا در اصل نداشتن مسئله است. ادای مسئله بودن را در می‌آورد. با آن نمای آخر و تیتراژ مسئله ایجاد نمی‌شود و کلاه سر من نمی‌رود. تو که رئیس، این آدم‌ها را نمی‌توانی بگویی، این پولاد اصلا آدم تو نیست، او یک آدم بیست و خورده‌ای سالست که پسر توست، او باید تبدیل به آدم تو شود که نه در این فیلم می‌شود نه در فیلم بعدی. پس تو با دنیای گذشته خود خودارضایی می‌کنی.

در فیلم بعدی وضعیت بدتر است،‌ که من این لغت را به کار بردم. این لغت نه فحش بود نه چیز دیگری، فقط یک تحلیل دردمند فردی و اجتماعی بود که رئیس عزیز من هرکسی که به جای تو باشد وقتی خودش را از جامعه و خودش دور می‌کند، حرف‌های دیروزش مطلقا امروزی نمی‌شود.

باید این را بپذیریم که کیمیایی در «جرم» قصد داشت داستانی امروزی روایت کند که محدودیت‌ها او را مجبور به تغییر زمان فیلم کرد.
تصور می‌کنید در سینمای دنیا همه در شرایطی ایده‌آل کار می‌کنند؟ هیچکاک همه فضای لازم را برای بیان دیدگاهش داشت؟ تهیه‌کننده به او می‌گفت این بازیگر و این ماجرا نه و او همه این تحمیل‌ها را در بافت اثر می‌آورد. هنرمند یعنی این. هنرمند دنیایی دارد و به مدیوم خود هم تسلط دارد. یا جان فورد؛‌ وقتی تهیه‌کننده 15 صفحه از فیلمنامه را حذف می‌کند، او به گونه‌ای فیلم را می‌سازد که این حذف‌ها وارد بافت اثر شود.

آنجا دعوای سرمایه است و اینجا دعوای سیاسی ...
فکر می‌کنی آنجا دعوای سیاسی نبوده، جان فورد جزو کسانی است که علیه مک‌کارتی بوده و نامش در لیست سیاه است، اما در همان دوران جوری فیلم می‌سازد که اصلا متوجه این فشارها نمی‌شویم. ما الان در دوران مک‌کارتی نیستیم. در دوران بل‌بشویی هستیم که می‌شود به راحتی سر آقایان را کلاه گذاشت. ما اصلا صاحب دستگاهی نیستیم که اجازه ندهد سینماگران فیلم بسازند، مگر اینکه فیلمساز از دستگاه کوچکتر باشد که من این فکر را می‌کنم. آقایان کوچکتر از سیاست‌گذاران هستند و خیلی عقب مردم راه می‌روند.

این دو فاکتور موجب رسیدن به محصولات کنونی سینما می‌شود. برگمان در 77 سالگی آخرین فیلمش را براساس فیلمی می‌سازد که 30 سال قبل آن را ساخته بود؛ «شش صحنه از زندگی زناشویی». در 77 سالگی برگمان زمانی که زنش رفته و در یک جزیره تنها زندگی می‌کند، نسخه بهتر آن فیلم را می‌سازد. این یعنی او آن مسئله را دارد و عمیق‌تر هم شده است. او را سر صحنه فیلمبرداری دسبند می‌زنند و از کشور اخراج می‌کنند. این نیست که در خارج از کشور همه را باد می‌زنند و اینجا اسلحه روی شقیقه فیلمساز گذاشته‌اند که کار نکن.

ما اینجا لوس بار آمدیم. من از حاکمیت دفاع نمی‌کنم، اما می‌خواهم وضعیتمان را درک کنیم. پول فیلمسازی ما که متعلق به دولت است، سر ممیزی را هم به راحتی می‌توان کلاه گذاشت، پس دیگر چه می‌خواهیم. باید در پر قو باشیم؟ ماشین آخرین سیستم زیر پایمان باشد؟ دفترهای یکی از این آقایان به حدی اولترا مدرن است که نمی‌توانیم باور کنیم. تازه این یکی از دفترهای او است. من مخالف رفاه نیستم، اما دو چیز با هم جمع نمی‌شود؛ وقتی این رفاه از حدی بگذرد دیگر چیزهایی را در خود حل می‌کند، وقتی کسی رفاه را انتخاب می‌کند و حرف من را می‌زند دیگر نمی‌توانم بپذیرم.

اگر تو اهل این داستانی خسارت بپرداز، هیچ‌چیزی مجانی داده نمی‌شود. آقایان خسارتی نمی‌پردازند و تاوانی برای آنچه که ادعا می‌کنند نمی‌دهند و حتی برعکس هزار جور می‌خورند و حالا جلوی دوربین می‌آیند و حرف دیگری می‌زنند. مردم این نکات را به راحتی می‌فهمند.

گناه من چیست که می‌گویم من امروز فیلمسازی را نمی‌شناسم که از یکی دو فیلمی که با آن آشنایی داشتم به من اثری ارائه کنند. سینما می‌تواند حرفه فیلمساز باشد، اما دکانش نباید باشد، کمی هم بابت آن تاوان بده. من هر روز بابت صحبت‌هایی که در مورد سینما می‌کنم تاوان می‌دهم. هر روز می‌گویم این آخرین باری است که این حرف‌ها را می‌زنم. این زبان دراز مال تاوان پس دادن است. نمی‌شود هم دلار فروش بود هم بحث هنری کرد،‌ هم اولترا مدرن بود و هم در مورد مسائل اجتماعی صحبت کرد. ادا درنیار،‌ چون اثرت خودش را لو می‌دهد.

صاحب مسئله شدن ذاتی است یا اکتسابی؟
بخشی از ابتدا با فیلمساز است و بخش دیگر باید از بیرون بیاید، یعنی آنقدر باید شاخک‌‌ها تیز شود که مسئله بیرون مسئله‌ات شود. بچه‌هایی که قبلا در جبهه بودند الان مسئله جنگ ندارند، عیب ندارد نداشته باشند، اما چه مسئله‌ای جای آن آمده؟ واقعیت این است که مسئله رفاه، مسئله زن، مسئله‌شان شده و نمی‌روند پای اینکه این مسئله را عمیق کنند و از آن نکاتی دربیاورند که قصه شخصی‌شان شود و این همه فرافکنی نکنند.

اصلا نه به بعد از جنگ حساسیم و نه به خیلی چیزهای دیگر. تنها حساسیت این است که از شهرتی که کسب کرده‌ایم و از پولی که در این سینمای مریض دولتی وجود دارد، بهتر زندگی کنیم و پزمان را هم داشته باشیم؛ غافل از اینکه این پز به زندگی‌مان نمی‌خورد. این زندگی مرفهی که هیچ چیزی از آن در نمی‌آید تبدیل به اصل مسئله شده است. فیلم‌ها نشان می‌دهد این آقایان فیلم نمی‌بینند و دنبال مسئله‌ای که دغدغه آن را دارند نمی‌روند.

کاربران از شما پرسیده‌اند کارگردان و بازیگری در سینمای ایران وجود دارد که با او مخالف نباشید؟
نمی‌دانم منظور از این مخالف نبودن چیست، اما از نگار جواهریان در «طلا و مس» خوشم آمد و حامد بهداد را در «کافه ستاره» دوست داشتم. پرویز پرستویی یکی دو کار خوب دارد، اما در «سیزده 59» بازی فاجعه است و مفلوکانه خود را تکرار می‌کند. علت این تکرار آن است که آنچه در کار او اتفاق می‌افتد باز هم برتر از چیزی است که به صورت معمول دیده می‌شود.

من از آدم‌هایی که عنوان بزرگی دارند انتظاری ندارم، اما می‌توان نکاتی امیدوارکننده در کارهای سینماگران جوان دید. مثلا در جشنواره گذشته فیلم «چیزهایی هست که نمی‌دانی» به نظرم یک فیلم کوچک و خوب بود، اما مشخص نیست فردا چه بسازد؟ امیدوارم همین‌طور فیلم‌هایی بسازد که در آن حرف‌های کوچکی بزند و حرف دهنش رو بفهمد و طوری بگوید که من هم بتوانم بفهمم.

کاربران می‌خواهند نظر شما را در مورد علی حاتمی و به طور خاص دو فیلم «کمال‌الملک» و «دلشدگان» بدانند.
هر دوی این‌ها فیلم‌های بدی هستند. بعد از انقلاب بهترین فیلم حاتمی «مادر» است که متن مفصلی درباره آن نوشتم. قبل از انقلاب «خواستگار»، «طوقی» و نصفه «سوته‌دلان» را دارد.

با وجود همه این سخت‌گیری که شما در مورد فیلمسازان و آثارشان دارید، یک نقطه تاریک در کارنامه‌تان دیده می‌شود و آن دفاع از «اخراجی‌ها» است.
وقتی «اخراجی‌ها» را دیدم هیچ توقعی از آن آدمی که می‌دانستم کیست نداشتم. سیستم نگاه من به فیلم‌ها توام با توقع نیست و هنوز هم منتظرم از آدمی که شاید از او خوشم نیاید اثری ببینم که بپسندم. وقتی فیلم آخر آقای کیارستمی را دیدم با اینکه جزو مخالف‌های او هستم از اینکه می‌خواهد قصه بگوید خوشحال شدم. چه خوب بالاخره می‌خواهد قصه‌ای بگوید. من این آمادگی را داشتم که به آقای کیارستمی بگویم خوشحالم از اینکه مسیر را عوض کردی و فیلم قصه‌گو می‌سازی.

من با صاحب «اخراجی‌ها» نه آشنایی زیادی داشتم و نه آبمان در یک جوی می‌رفت. لکنت‌های فیلم را دیدم، توشات‌های غلط، اما فیلم مرا جلو برد تا به یک صحنه رسیدم، یک نمای طولانی کافیه در آن لحظه‌ای که من دفاع کردم؛ آن نمایش بشین و پاشوی معروف که دوربین بالا می‌رود.

اینکه این دوربین چقدر آگاهانه بالا رفته نمی‌دانم، اما رفته بالا. آن سایه‌ها، آن صحنه و آن حرکت دوربین را دیدم و آن صحنه جمع‌بندی عالی است که یعنی آقایان همگی خراب کردید، ‌همه بشینید و پاشید. این حرف با فرم در آن نما مطرح شده است و باقی فیلم هیچ. اینکه می‌تواند با برخی تابوها شوخی کند و در سینمای جنگ بگوید افراد دیگری هم حضور دارند برای من مهم است.

البته فکر می‌کنم دفاع شما بیشتر از اینکه به فیلم برگردد فرامتنی است؛ اینکه این آدم که قبلا طور دیگه‌ای رفتار می‌کرد و طوری حرف می‌زد که خوشایند نبوده و الان با ابزار سینما حرف می‌زند این شما را سر ذوق آورده است.
واقعا این نیست. اگر هم این باشد بخش کمی است. خود آن پلان روی من اثر گذاشته و نکته دوم فرق شوخی و ریاکاری و اینکه من را هم جزو اخراجی‌ها بداند و اینکه تو چقدر آگاهانه می‌دانی اخراجی هستی یک همذات‌پنداری اجتماعی را ایجاد کرد که ما همه اخراجی هستیم الان. من اخراجی‌ام، احساس می‌کنم با این اخراجی‌ها هم‌سرنوشت هستم. این شاید مهمترین دلیل فروش فیلم است، در «اخراجی‌ها 2» هم تا حدی هست و در «اخراجی‌ها 3» دیگر فاجعه است که این را اعلام کردم.

اول به صورت خصوصی به خودش گفتم و بعد در جمع گفتم. در «دارا و ندار» هم گفتم فاجعه است، حرف دهنت را نمی‌فهمی و بازی در می‌آوری. پس گرفتم. چی را پس گرفتم؟ اینکه روشن کنم من از این آدم دفاع نکردم، از این اثر دفاع کردم که پی آن را به تنم مالیدم و حرفش را هم خوردم و زاویه دفاعم را می‌گویم.

اما در برنامه «هفت» خیلی در مورد «اخراجی‌ها 3» موضع نگرفتید. به نظر رسید در برنامه «هفت» مظلوم‌کشی می‌کنید.
دو برنامه «هفت» به «اخراجی‌ها» اختصاص داشت. در یکی از این برنامه‌ها من و ده‌نمکی روبروی هم بودیم... دیگر باید اینجا به این نکته اشاره کنم. برنامه «هفت» مثل کتابی که من درآورده‌ام نیست. در این کتاب هرکاری که دوست داشته باشم می‌‌توانم انجام دهم. هیچ متن من تا حالا ویرایش و سانسور نشده است. «هفت» برنامه من نیست و برنامه آدم دیگری است. من عادت ندارم نان کسی را آجر کنم، دوم اینکه در برنامه هفت آزادی قلم و کاغد و تبدیل آن را به یک اثر ندارم. این مدیومی است که تا حدی من را تحمل می‌کند.

یعنی معذوریت دارید؟
حتما. جلوی دوربین چند میلیون آدم نشسته‌ام و برنامه زنده است که در دو سه مورد به من توصیه‌هایی شد. این‌ها مربوط به «نفوذی»، «ملک سلیمان»، «اخراجی‌ها 3» و «پایان‌نامه» بود. سر «نفوذی» با فیلم معاونت سینمایی مواجه بودیم، همان‌طور که در «پایان‌نامه» اتفاق افتاد. در مورد «نفوذی» به من گفتند نظرت در مورد کار چیست و گفتم فیلم فاجعه است. به آنان گفتم من در سینما بیشتر از شما می‌فهمم و این فیلمی مربوط به جنگی که از آن دفاع می‌کنم نیست و در عین حال فیلم بدی است و بیان کردم که این‌‌ها را در مورد کار خواهم گفت.

از من خواستند به خاطر اینکه فیلم برای معاونت سینمایی است تا حدی خودم را کنترل کنم. برنامه هست و همه دیدند. قرار بود ته برنامه من 20 دقیقه وقت داشته باشم که یکدفعه فریدون گفت دو دقیقه مانده است. فریدون علیه من کودتا نکرد و در این دو دقیقه گفتم فیلم بدی است و «نیستم» و این حرفت هم ربطی به جان فورد ندارد و کلا برنامه هدر شد. تنها برنامه هدر شده در هفت از نظر من «نفوذی»‌ است، من باید هوشم را بهتر به کار می‌بردم، برای اینکه در همان زمانی که وقت تلف می‌کنم باید اعلام موضع دقیق می‌کردم.

سر «ملک سلیمان» این کار را نکردم. آن هم فیلمی بود که خیلی‌ها نسبت به آن حساسیت داشتند و به من گفته شد که آقای فراستی نظر شما را می‌دانیم و می‌دانیم که نمی‌توان روی نظر شما چیز دیگری خواست، ولی خواهشاً لحنت را کنترل کن. اینجا جزو معدود جاهایی بود که لحنم را کنترل کردم. بحثی جدی به وجود آمد و عمده حرفم را در مورد فیلم گفتم، ولی نه با لحن همیشگی مسعود فراستی. این حق آنان است که این را از من بخواهند و خیلی هم توقع دور از انتظاری ندارند.

«اخراجی‌ها 3» چطور؟
آنجا هم کمی شبیه همین. باز چیزی که مردم دیدند این بود که فراستی گفت فیلم چیست و جاهایی هم ساکت شد و گاه متین بود و جایی هم در مقابل حمله طرف کوتاه آمد.

اگر کسی دیگر به شما می‌گفت «برو خودت را به دکتر نشان بده اگر فیلم را نمی‌فهمی» واقعا همانقدر تحمل می‌کردید؟
نمی‌دانم احساس می‌کنم تحمل من جاهایی زیاد شده است. مثلا داستان فرحبخش که گفت منتقد پوشیدنی و خوردنی ... است را تحمل کردم. دیگر در این برنامه‌ها چیزی به شخص من بر نمی‌خورد. خیلی‌ها می‌گویند تحملت زیاد شده.

یعنی آنجا شخص خاصی را تحمل نکردید، فرد دیگری هم می گفت تحمل می‌کردید؟
مسئله من این است که آدم‌هایی که می‌بینند درک کنند فراستی اینجا را کوتاه آمد یا اینجا را ادامه می‌دهد؛ مهم این است که بحث ادامه پیدا می‌کند. اگر بخواهم اسیر حرف‌های این‌ها شوم که دیگر نقد از بین می‌رود. در برنامه دوم «اخراجی‌ها 3» به طور واقعی بعد از 60 برنامه به مدت سه دقیقه عصبانی شدم. چون او داشت انگ سیاسی می‌زد.

انتقادی که خیلی مطرح می‌کنند این است که چرا یک برنامه سینمایی تلویزیونی باید منتقدی ثابت داشته باشد؟
واقعا دلیلش را نمی‌دانم.

فکر می‌کنید به چه دلیل دوست دارند شما در آن برنامه باشید و ادامه دهید؟
من هیچ‌وقت اصلا نمی‌پرسم کی می‌آید و فقط می‌دانم قرار است چه فیلمی نقد شود. هر آن هم حاضر هستم بگویند قرار است منتقدی هم به عنوان موافق فیلم در برنامه حاضر شود. آخرین باری که در مورد کیمیایی حرف زدیم، جیرانی به من گفت چند روزی نیا و من هم گفتم روی حرفم می‌ایستم و نمی‌آیم. گفتند توصیه می‌شود بگویی لغتی که استفاده کردی لغت مناسبی برای مدیوم تلویزیون نبود. من مصاحبه کردم و گفتم لغت مناسبی بود. حرف من بود زدم و درست هم زدم. فقط روانشناسی نبود، فقهی و اخلاقی هم هست این را هم اضافه کردم. بعد دوباره به من گفتند برگرد و من هم برگشتم.

اگر خودتان از قاب تلویزیون برنامه را تماشا می‌کردید و می‌دیدید یک نفر منتقد ثابت برنامه است، این را می‌پسندیدید؟
در فرهنگ این قابل تحمل و قابل پذیرفتن است، اینکه این برنامه مال این آدم است. این برنامه می‌گوید که منتقد ما فلانی است و تا کی معلوم نیست. قطعا این آدم چیزهایی برایشان دارد. این یک رابطه دو طرفه است؛ اینکه من اصلا جیب معنوی برای این برنامه ندوختم و هر دفعه که حاضر می‌شوم پیش خودم می‌گویم این آخرین بار است.

سر برنامه «پایان‌نامه» به شدت اضطراب حاکم بود؛ این فیلمی است که معاونت سینمایی پشتش هست و از «نفوذی» و سایر برنامه‌ها هم سخت‌تر است. من گفتم اصلا سخت نیست و آرام باشید. 10 دقیقه برنامه را کنترل کردم و گفتم این یک پلان خوب هم ندارد و مرعوب اینکه فیلم نظام است نشدم. گفتم اینکه پشت کار فکر شما بوده حتما بوده، اما این تبدیل به اثر نشده است و من در مورد اثری صحبت می‌کنم که آن را می‌بینم. این یک اثر اکشن درپیت است و کارگردانش هم عقب‌تر از فیلم ضعیف قبلی است. اینجا دیگر اشتباه «نفوذی» را نکردم. برنامه تمام شد، من راضی بودم و مجری هم راضی بود.

آقای فراستی شما که از بین این همه هنرمند سرشناس فقط یکی دو فیلم را از هرکدام می‌پسنیدید، اصلا منتقد مناسبی برای نقد اغلب فیلم‌هایی که در سینمای ایران اکران می‌شود، هستید؟
من فکر می‌کنم یکی از دلایلی که سینمای ما وضع اسفبار امروز را دارد، نبودن نقد است. اینجا ما تمرین نقد می‌کنیم و این مستقل از اینکه چی گفته می‌شود، به نفع جامعه است و وقتی به نفع جامعه است به نفع سینما هم هست. روزی زن مسن متشخصی جلوی من را در خیابان گرفت و گفت آقای فراستی ما با این برنامه و نظرات تو نگاه را تمرین می‌کنیم و این برای من کافی است.

من جزو دلسوزترین آدم‌های این سینما هستم، برای اینکه نقدش می‌کنم. نقد می‌کنم و عقیده خودم را می‌گویم و آماده تصحیح عقیده‌ام هم هستم. در فلان برنامه هم با من شوخی می‌کنند و به آنان می‌گویم کند است، تندش کنید. من نسبت به خودم هم تندی می‌خواهم. پس من به عنوان مخاطب برنامه «هفت» هم می‌توانم بفهمم حرف‌های این آدم علیه سینما نیست. من نیامدم بزنم و آمدم نقد کنم و در عین حال تعارف ندارم. من می‌خواهم برای اولین بار بعد از 30 سال فضای دیالوگ در تلویزیون بماند.

در ادامه همین سئوال‌ها در مورد «هفت» یکی از کاربران این نظر را داده که حضور مدام شما در این برنامه به نوعی رانت‌خواری است.
من بابت این برنامه جلسه‌ای 250 هزار تومان می‌گیرم. فکر می‌کنم رقم از این خنده‌دارتر نداریم. شنیده بودم یکی می‌گفت من برای هر برنامه سه میلیون تومان می‌گیرم. از نظر معنوی باید به این مسئله تاکید کنم که من از تریبونی که در اختیارم قرار گرفته سوء استفاده نمی‌کنم. من نه به خودم نامردی می‌کنم نه به کسی که مهمانش هستم. گناه من چیست؟ باید غیرقابل تحمل شوم تا فید شوم؟ این خیلی راحت است، اما بودن و حرف حسابی زدن خیلی سخت است.

کاربران پرسیدند شما در مورد منتقدهایی که روبرویتان می‌نشینند اظهار نظر می‌کنید؟
مطلقا در این مورد نه از من نظر خواسته می‌شود و نه من اظهار نظر می‌کنم.

سئوال دیگری به این برمی‌گردد که گویا شما بدون دیدن فیلم‌‌ها آن‌ها را نقد می‌کنید و به همین دلیل است که اسم بازیگران فیلم‌‌ها را در جریان برنامه از آقای جیرانی می‌پرسید. چنین چیزی تاکنون اتفاق افتاده؟
متاسفانه نه. برای این می‌گویم متاسفانه که اگر قرار نبود من این فیلم‌ها را برای «هفت» نقد نکنم آن‌ها را نمی‌دیدم و همان سه دقیقه دیدن برایم کفایت می‌کرد، اما برای «هفت» کامل می‌بینم. علت پرسیدن اسم بازیگران هم این است که اسم آنان یادم نمی‌ماند این اسامی را در ذهنم پس می‌زنم. این عیبم هست یا نه نمی‌دانم. از میان بازیگران جمشید مشایخی در یادم هست و عزت‌الله انتظامی و پرویز پرستویی و 10 نفر دیگر.

در پرسش دیگری این مسئله مطرح شده که چرا از چند کلمه مشترک مثل «قصه نمی‌گه»، «مبتذله»، «شخصیت نداره» و «فیلمنامه مشکل داره» در نقدهایتان استفاده می‌کنید؟
این الفبای نقد است. این کلمات من است و واژه‌های نقد هم هست. «پرت‌وپلا» و «درنیامده» واژه نقد است.

این پرسش عنوان شده که دفاع شما از «ورود آقایان ممنوع» به ارتباط شما و رامبد جوان بازمی‌گردد؟
من با هیچ فرد سینمایی هیچ رابطه‌ای ندارم. فرزاد موتمن را در سینمایی‌ها به لحاظ شخصیت و سواد دوست دارم، اما هیچ رابطه و رفت و آمدی با ایشان ندارم. «پوپک و مش‌ماشالله» به نظر من فیلم بسیار بدی است و «شب‌های روشن» فیلم بسیار خوبی است. زمان «دیده‌بان» و «مهاجر» با حاتمی‌کیا ارتباط داشتم و یکبار خانه‌اش رفتم و با او مصاحبه گرفتم. با مجیدی هم تا «رنگ خدا» چنین رابطه کاری داشتیم و با هم بحث می‌کردیم و بعد از اینکه «باران» را ساخت و گفتم فیلم بدی است دیگر رابطه‌مان از بین رفت.

یادم هست یک تجربه فیلمنامه‌نویسی هم داشتید؟
فیلمنامه «عشق گمشده» را نوشتم که جزو لکه‌های ننگ کارنامه من است. آن را با سعید اسدی نوشتم که الان فیلمفارسی‌ساز است. او «ایبرو خشک می‌شود» را نوشته بود که دوست داشتم و از طریق آن فیلم آشنا شدیم و قصه‌ای برایم تعریف کرد که پی‌رنگ «عشق گمشده» بود. او خواست با هم فیلمنامه بنویسیم که این کار را کردیم و وقتی نوشتن تمام شد احساس کردم کار متوسط قابل قبولی است.

فیلم را در جشنواره فجر در سینمای مطبوعات دیدم و بعد دوربین تلویزیون سراغ من آمد و گفتم فیلم بد بود. یکبار هم تجربه مشاوره فیلمنامه با فرزاد موتمن سر «جعبه موسیقی» داشتم. این فیلم در جشنواره چهار سال قبل به نمایش درآمد. من هم این فیلم را دوست ندارم و به نظرم فیلمنامه درنیامد. به فرزاد گفتم این فیلم اساسا کاپرایی است، اما نتیجه کاپرایی درنیامد، اما حاصل جمع‌بندی من این است که دیگر این کار را نکنم. در کل گفتم که با کسی مناسباتی ندارم.

«ورود آقایان ممنوع» فیلم کمدی قابل تحملی است که به آن نیم ستاره دادم و به اندازه یک ستاره از آن دفاع کردم. علت اینکه کمی بیشتر دفاع کردم این بود که در کارگردانی حرف زیادی نزده. اینکه فیلمنامه تلویزیونی است را هم گفتم.

بعضی کاربران این را مطرح کرد شما فیلم بسازید تا میزان کارگردان بودن شما مشخص شود.
این چیزی که برای خیلی از دوستان مسئله است، این است که مدیوم من فیلمسازی نیست و نقد است. نقد اساسا مدیوم خودآگاهی است و هنر مدیوم ناخودآگاهی است. من شاید کوشش‌هایی برای نوشتن فیلمنامه کرده باشم، اما هر چهار خط که می‌نویسم آن را نقد می‌کنم و این اجازه نمی‌دهد بتوانم راحت کار کنم. اصلا دغدغه من فیلمسازی نیست.

از شما خواسته شده در مورد آشنایی‌تان با شهید آوینی بگویید.
من نقدی با عنوان «ناقوس آئینه‌‌ها» در مجله سروش نوشتم که مرتضی این را خواند و در مجله سوره نقدی نوشت و پاورقی چاپ کرد و از من دفاع کرد. این به گوش من رسید. سوره را نمی‌خواندم و علیه آن موضع داشتم. نقد دیگری درباره «هامون» نوشتم. مجله سروش این نقد را چاپ نکرد. از سروش بیرون آمدم و نقد روی دستم مانده بود. در جشنواره‌ای در مورد این نقد حرف می‌زدم و یک سوره‌ای آنجا بود و گفت قرار می‌گذارد تا من آقای آوینی را ببینم.

قبل از این قرار، «مشق شب» عباس کیارستمی در سالن حوزه پخش می‌شد و دو سه ردیف جلوتر از جایی که من نشسته بودم یکی همزمان با من به فیلم فحش می‌داد و متوجه شدم مرتضی آوینی بود. فیلم تمام شد و با هم روبرو شدیم. بعد سر قرار رفتیم و من به او دافعه داشتم و او نسبت به من نداشت.

نقدم را در مورد «هامون» همانجا خواند و گفت عالی‌ست و چاپ می‌کنیم. نقدم در آمد و سروصدا کرد و مرتضی زنگ زد و برای شماره جدید مطلب از من خواست و در این فاصله با هم آشنا شدیم و دیدم که آبمان با هم در یک جوی می‌رود. آخر سر هم که می‌خواست برود، یک روز قبل از رفتن قرار بود من هم با او فکه بروم. او به اتاق آمد و مطلبش را در مورد حاتمی‌کیا خواند و بعد گفتم کی می‌رویم و گفت من فردا می‌روم. گفتم مگه قرار نبود با هم برویم. گفت بالاخره یکی باید اینجا باشد و کارها را انجام دهد. گفتم وصیت می‌کنی؟ حرفم را با آگاهی نزدم. حرف را عوض کرد و ما ماندیم و او رفت. خوش به حال او ...

MOHAMMAD2010
25-09-2011, 15:01
داریوش مهرجویی؟
فیلمساز بدی است.

اصغر فرهادی؟
فرهادی اصلا فیلمساز خوبی نیست

اصلا حرفای فراستی رو درباره این 2 تا قبول ندارم ( و کلا خیلی حرفای این آدمو قبول ندارم ! )

Slim_shady
25-09-2011, 16:06
اصلا حرفای فراستی رو درباره این 2 تا قبول ندارم ( و کلا خیلی حرفای این آدمو قبول ندارم ! )
اتفاقا حرف حق رو باید از دهن فراستی شنید نامصب از هیچی نمی ترسه ایول بابا:27::21:

MOHAMMAD2010
25-09-2011, 16:25
اتفاقا حرف حق رو باید از دهن فراستی شنید نامصب از هیچی نمی ترسه ایول بابا
بحث ترس نیست ! از نظر من و خیلیای دیگه این جوریه شاید یه عده باهاش موافق هم باشن

h-blade
25-09-2011, 19:42

ببينيد دوست عزيز به نظرم ايشون بيشتر از من و شما از سينما سر در بيارن حالا چون حرفي زدند كه باب ميل شما

نيست نميشه ازش ايراد گرفت كه چيزي بلد نيستند يا اين حرفشون درست نيست!!!!:46:

تازه كل مطلبو يه بار ديگه با دقت بخونيد متوجه درستي حرفاش ميشيد....

شما ميدونيد اين آدم چند ساله داره تو سينما نقد ميكنه!!!!!!!!!!

Kurosh
25-09-2011, 19:54
ببينيد دوست عزيز به نظرم ايشون بيشتر از من و شما از سينما سر در بيارن حالا چون حرفي زدند كه باب ميل شما

بحث نقد و انتقاد چیزیه که هیچ وقت نمیشه در موردش واژه‌ی درست بودن رو به کار برد !

نقد حاصل برداشت شخصی منتقده، یه سری این برداشت رو دوست دارن و به برداشت شخصی خودشون نزدیکه، یه سری هم نه !‌
واسه همینه که شاید بیش از صد تا منتقد تراز اول و درجه یک تو این کشور دارن نقد می‌کنن !‌ اگه قرار بود نقد یه چیز مطلق باشه، یه منتقد واسه کل این سینما کافی بود !!

اینکه مسعود فراستی میاد میگه داریوش مهرجویی یا اصغر فرهادی فیلمساز نیستن یا کارگردانای بدی ان، برداشت شخصی ایشونه، هر کس حق داره نظرش رو بیان کنه !‌ صرف سابقه‌ی انتقاد، دلیل بر درستی اون نیست .. :11:

h-blade
25-09-2011, 20:25
بحث نقد و انتقاد چیزیه که هیچ وقت نمیشه در موردش واژه‌ی درست بودن رو به کار برد !

نقد حاصل برداشت شخصی منتقده، یه سری این برداشت رو دوست دارن و به برداشت شخصی خودشون نزدیکه، یه سری هم نه !‌
واسه همینه که شاید بیش از صد تا منتقد تراز اول و درجه یک تو این کشور دارن نقد می‌کنن !‌ اگه قرار بود نقد یه چیز مطلق باشه، یه منتقد واسه کل این سینما کافی بود !!

اینکه مسعود فراستی میاد میگه داریوش مهرجویی یا اصغر فرهادی فیلمساز نیستن یا کارگردانای بدی ان، برداشت شخصی ایشونه، هر کس حق داره نظرش رو بیان کنه !‌ صرف سابقه‌ی انتقاد، دلیل بر درستی اون نیست .. :11:

حرف شما درست ولي شما حساب تجربه رو كلا گذاشتي كنار!!!!

بلاخره تجربه تو يه كار چيزهايي به انسان ياد ميده كه اونو از ديگران متمايز ميكنه!!!

تازه تجربه به كنار استعداد منتقد بودن هم جايي در اين بحث داره.....

MOHAMMAD2010
25-09-2011, 20:34

نيست نميشه ازش ايراد گرفت كه چيزي بلد نيستند يا اين حرفشون درست نيست!!!!

ببین دوست عزیز من اصلا نگفتم ایشون چیزی بلد نیست ، گفتم ایشون یه سری حرفا میزنه که یه گروه زیادی باهاش مخالفن مثل همون 2 تا جمله ای که تو پست قبلیم گفتم
حالا شما با حرفاش موافقین قابل احترامه برام ولی خب خیلیا مثل شما فکر نمیکنن !

دقیقا ....

حرف شما درست ولي شما حساب تجربه رو كلا گذاشتي كنار!!!!

بلاخره تجربه تو يه كار چيزهايي به انسان ياد ميده كه اونو از ديگران متمايز ميكنه!!!

تازه تجربه به كنار استعداد منتقد بودن هم جايي در اين بحث داره.....

میدونی شما یکی از طرفداراش هستی و فکر میکنی هر چی میگه درسته !
فقط ایشون تجربه داره ؟ فقط ایشون از سینما میدونه ؟
این همه آدم که به نظرشون اصغر فرهادی یکی از کارگردان های بزرگه الانه اشتباه میکنن فقط جناب فراستی درست میگه !؟
به قول اون دوستمون این آقا فقط نظر شخصیشو میگه ولی همیشه جوری حرف میزنه انگار فقط خودش سینما بلده ، پس هر چیزیم که گفت درسته !

M3HRD@D
25-09-2011, 20:35

دوست عزیز دوست قبلیمون کی گفت فراستی چیزی بلد نیست گفتند حرفهای ایشون رو راجب این مسئله قبول ندارن
همونجور که کوروش جان گفت نقد اصلا چیز مطلقی نیست که بگیم این منتقد درست میگه یا اون منتقد نقد نظر شخصی هرکسی از برداشت هاشه
مثلا همونجور که فراستی میگه درباره الی فیلم خوبی نیست دیوید بوردول که از بزرگ‌ترین منتقدان و نظریه‌پردازان سینمای جهان که دیگه بزرگتر از بوردول تو منتقدهای حال حاضر سینمای جهان فکر کنم نداشته باشیم وقتی همین فیلم درباره الی رو دید گفت یک شاهکار و بهترین فیلم سال جهان ....
پس میبینیم نقد برداشت شخصی و نباید اون رو ملاک صد در صدی قرار بدیم که بگیم فلانی بد یا خوبه....
همونطور که همه ما نظرات و برداشت های گوناگونی از هر مسئله داریم.
موفق باشید:11:

h-blade
25-09-2011, 22:44
ببین دوست عزیز من اصلا نگفتم ایشون چیزی بلد نیست ، گفتم ایشون یه سری حرفا میزنه که یه گروه زیادی باهاش مخالفن مثل همون 2 تا جمله ای که تو پست قبلیم گفتم
حالا شما با حرفاش موافقین قابل احترامه برام ولی خب خیلیا مثل شما فکر نمیکنن !

دقیقا ....

میدونی شما یکی از طرفداراش هستی و فکر میکنی هر چی میگه درسته !
فقط ایشون تجربه داره ؟ فقط ایشون از سینما میدونه ؟
این همه آدم که به نظرشون اصغر فرهادی یکی از کارگردان های بزرگه الانه اشتباه میکنن فقط جناب فراستی درست میگه !؟
به قول اون دوستمون این آقا فقط نظر شخصیشو میگه ولی همیشه جوری حرف میزنه انگار فقط خودش سینما بلده ، پس هر چیزیم که گفت درسته !

دوستان...خواهشا اين بحث نذاريد آخرش برسه به اصغر فرهادي و فيلماش!!

من تو فروم نميتونم نظرمو راجع بهش بگم!!!! تو اون يكي تاپيك سر بحث اصغر فرهادي به خاطر اظهار نظر بنده كه

نظر شخصيم بود و از اونجا كه نظر هر كسي محترمه همكار محترم انجمن ( از سر بي طرفي) اخطار دادند اگه

پست بزنم و نظرمو بگم پستمو حذف ميكنن.:41::41::41::41::41::41:

حالا بگذريم اينجا سر حرفمون با فراستي و نقداشه.: به من بگين كيا با نظر ايشون مخالفن و دليلشون چيه؟؟؟

ميدونيد واسه چي من دوستش دارم به دليل اينكه منتقديه كه سفارشي كار نميكنه حتي تو برنامه اي رو آنتنه و

چندين هزار بيننده داره با اين همه فشار از بالا....و حقيقتا اگه كلاهمونو قاضي كنيم ميبينيم نقداش خيلي

سازندست و جوري نقد ميكنه كه به سينما خيلي كمك ميكنه.

راستي شما به من بگين چند تا منتقد خوب ما تو ايران داريم؟؟؟؟ تازه ميدونيد ما چند تا منتقد سفارشي كار داريم:46:

شما يه توجه بكن به اين منتقدين محترمي كه زنگ ميزنن به برنامه هفت درباره يه فيلمي ( فيلمهاي خاص) از

طرفداري ميكنن ببين چقدر تابلو ازش طرفداري ميكنن:46:

در آخر چرا خودمونو گول بزنيم خب ما فيلم خوب خيلي خيلي خيلي كم داريم حالا چرا هي بعضيا اصرار دارن ما

فيلم خوب زياد داريم من دليلشو نميدونم....

h-blade
25-09-2011, 22:49
دوست عزیز دوست قبلیمون کی گفت فراستی چیزی بلد نیست گفتند حرفهای ایشون رو راجب این مسئله قبول ندارن
همونجور که کوروش جان گفت نقد اصلا چیز مطلقی نیست که بگیم این منتقد درست میگه یا اون منتقد نقد نظر شخصی هرکسی از برداشت هاشه
مثلا همونجور که فراستی میگه درباره الی فیلم خوبی نیست دیوید بوردول که از بزرگ‌ترین منتقدان و نظریه‌پردازان سینمای جهان که دیگه بزرگتر از بوردول تو منتقدهای حال حاضر سینمای جهان فکر کنم نداشته باشیم وقتی همین فیلم درباره الی رو دید گفت یک شاهکار و بهترین فیلم سال جهان ....
پس میبینیم نقد برداشت شخصی و نباید اون رو ملاک صد در صدی قرار بدیم که بگیم فلانی بد یا خوبه....
همونطور که همه ما نظرات و برداشت های گوناگونی از هر مسئله داریم.
موفق باشید:11:

آقاي ديويد بوردول كجا درباره الي رو ديده؟

اگه هركس با نظر ايشون مخالفه بايد دليلشو هم بيان كنه...همينطوري نميشه چيزيرو قبول كرد؟؟؟؟

:46:

M3HRD@D
25-09-2011, 22:54
حالا بگذريم اينجا سر حرفمون با فراستي و نقداشه.: به من بگين كيا با نظر ايشون مخالفن و دليلشون چيه؟؟؟

ميدونيد واسه چي من دوستش دارم به دليل اينكه منتقديه كه سفارشي كار نميكنه حتي تو برنامه اي رو آنتنه و

چندين هزار بيننده داره با اين همه فشار از بالا....و حقيقتا اگه كلاهمونو قاضي كنيم ميبينيم نقداش خيلي

سازندست و جوري نقد ميكنه كه به سينما خيلي كمك ميكنه.

راستي شما به من بگين چند تا منتقد خوب ما تو ايران داريم؟؟؟؟ تازه ميدونيد ما چند تا منتقد سفارشي كار داريم

دوست عزیز
مگه علی معلم و امیر قادری و رضا درستکار و امیر پوریا و هوشنگ گلمگانی و خیلی های دیگه سفارشی نقد میکنن؟!!
و فقط فراستی سفارشی نقد نمیکنه؟!

من به شخصه بعضی از نقدای فراستی رو خیلی قبول دارم و خیلی از نقدها و نظرهاش رو قبول ندارم....
و همه این ها بر میگرده باز به همون حرفهای گذشته امون که هرکس برداشت خودش رو داره...

آقاي ديويد بوردول كجا درباره الي رو ديده؟
میتونی به صفحه ویکی پدیا فیلم درباره الی مراجعه کنی....

MOHAMMAD2010
26-09-2011, 09:48
به من بگين كيا با نظر ايشون مخالفن و دليلشون چيه؟؟؟

آدمی که بیاد این نمره ها رو بده به نظر من اصلا منتقد خوبی نیست ( اینم نظر شخصیه منه )

توی شماره ی مرداد مجله ی همشهری 24، فراستی از 4 ستاره، به جدایی نادر از سیمین و اینجا بدون من و جرم و آقایوسف و خیابان بیست و چهارم و قصه پریا و برف روی شیروانی داغ و... 0 داده! به ورود آقایان ممنوع و مرهم، 0.5 داده و به شرط اول، 1. واعجبا!

من نمیدونم مثلا این آقا هیچ ایرادی به ورود آقایان ممنوع تو برنامه 7 نگرفت و همش گفت فیلم خوبیه ( منم نمیگم فیلم بدیه میگم فراستی نقداش جالبه که میاد به ورود آقایان ممنوع 0.5 میده به جدایی نادر از سیمین 0 !

h-blade
26-09-2011, 13:27
دوست عزیز
مگه علی معلم و امیر قادری و رضا درستکار و امیر پوریا و هوشنگ گلمگانی و خیلی های دیگه سفارشی نقد میکنن؟!!
و فقط فراستی سفارشی نقد نمیکنه؟!

من به شخصه بعضی از نقدای فراستی رو خیلی قبول دارم و خیلی از نقدها و نظرهاش رو قبول ندارم....
و همه این ها بر میگرده باز به همون حرفهای گذشته امون که هرکس برداشت خودش رو داره...

میتونی به صفحه ویکی پدیا فیلم درباره الی مراجعه کنی....

من فقط ميگم فراستي سفارشي كار نميكنه به بقيه كاري ندارم هر چند ميدونم اوضاع بقيه چه جوريه ولي سر صحبت ما با فراستيه.

من رفتم ويكيپديا ولي نفهميدم ديويد بوردول كجا فيلمو ديده و براي چي؟

Kurosh
26-09-2011, 17:47
من فقط ميگم فراستي سفارشي كار نميكنه به بقيه كاري ندارم هر چند ميدونم اوضاع بقيه چه جوريه ولي سر صحبت ما با فراستيه.

من رفتم ويكيپديا ولي نفهميدم ديويد بوردول كجا فيلمو ديده و براي چي؟
این پیج درباره‌ی الی ...

اینم لینک یادداشت دیوید بوردول بر این فیلم

دوستان فکر می‌کنم بهتر باشه دیگه این بحث رو ادامه ندیم و نقل قول نگیریم، به اندازه‌ی کافی صحبت شد در موردش، هر کس سلیقه‌ی خودش رو داره ...
موسی به کیش خود، عیسی هم به کیش خود :11:

jeremy28
01-10-2011, 17:31
دیشب صحبت های شهریار بحرانی و فراستی خیلی جالب بود.

بحرانی چقدر قشنگ حرف زد، فراستی هم خیلی زیاد باهاش موافق بود.

ریشه مشکلات فرهنگی فعلی و سینما رو دوری از اخلاق گرایی و مصرف زدگی می دونستن.

فراستی هم طبق معمول با فیلم "زندگی با چشمان بسته" مخالف بود که به نظرم حق هم داشت!

mohammadirani
01-10-2011, 18:52
به نظرم اون جملات فراستی که میگفت کارگردان حتما باید اعتقاد محکمی داشته باشه تا بتونه فیلم خوب بسازه، بی معنی بودش

کارگردانان خوب دنیا همه این طوریند؟

h-blade
01-10-2011, 18:52
رسول صدر عاملی در تازه ترین مصاحبه خود گفته است به برنامه هفت نمی رود.

آقای صدر عاملی در پاسخ به سوالی که شما برنامه هفت هم مي رويد؟گفته : نرفتم و نمي روم. به نظرم خوب نيست. با اينكه ممكن است براي فيلم تاثير خوب هم داشته باشد. صدا و سيما يك فرصت بسيار خوب را در اختيار مجري و تهيه كننده اين برنامه گذاشته كه اين فرصت مناسب دارد از دست مي رود. مشكل من با دوست سابقم جيراني و اين برنامه اين است كه او هر هفته دارد آدرس غلط به مخاطب مي دهد. مشكلات سينما چيزهاي مهم تري است تا مسائل دم دستي و پيش پاافتاده يي كه برنامه هفت به آن مي پردازد. تو يك جايي بايد پاي اصولت بايستي و خيلي به فروش فكر نكني.
منبع: پارس توریسم

ديشب عجب تيكه ي باحالي جيراني به صدر عاملي انداخت به اين صورت:

به منتقد ميگفت ما سعي ميكنيم تحليل كنيم و تحليلمون هم درست باشه و بتونيم آدرس درست به مخاطب بديم........

MOHAMMAD2010
01-10-2011, 19:55
دیشب صحبت های شهریار بحرانی و فراستی خیلی جالب بود.
بحرانی چقدر قشنگ حرف زد

ایشون که همش آقا آقا میکرد ... !

Nocturne
01-10-2011, 22:19
اینجا یه سری قسمتهای هفت رو میشه دانلود کرد

---------- Post added at 10:19 PM ---------- Previous post was at 10:18 PM ----------

به نظرم اون جملات فراستی که میگفت کارگردان حتما باید اعتقاد محکمی داشته باشه تا بتونه فیلم خوب بسازه، بی معنی بودش

کارگردانان خوب دنیا همه این طوریند؟

خو معلومه
کارگردان باید به چیزی که میسازه حرفی که میزنه اعتقاد داشته باشه
آنچه از دل برآید بر دل نشیند..

Golbarg01
01-10-2011, 23:17
اونجا که فراستی گفت من رسول صدر عاملی رو نمی شناسم منظورش چی بود؟
یعنی میخواست بگه عددی نیست؟

mohammadirani
01-10-2011, 23:29
اونجا که فراستی گفت من رسول صدر عاملی رو نمی شناسم منظورش چی بود؟
یعنی میخواست بگه عددی نیست؟

نه
منظورش این نبود
صدرعاملی این چند وقت فراستی رو کوبونده بود

فراستی این جمله رو گفت تا مثلا بگه من بدون پیش داوری و بدون توجه به حرف ها فقط میخوام فیلم رو نقد کنم

یه بار هم به دهنمکی گفته بود که اصلا تو سینما اسم مهم نیست و فقط فیلم مهمه.اصلا فرض بر اینکه هیچ کسی تو رو نمیشناسه و مردم هم از ماجرای انتخابات 88 و بعدش خبر ندارند.تو باید تو فیلمت همه چیز رو باز کنی و این فیلمه که با مردم حرف میزنه نه خواسته ها و باورهات

jeremy28
02-10-2011, 11:07
ایشون که همش آقا آقا میکرد ... !
صرفنظر از آقا آقا گفتنش، حرف و در اصل، مفهومی که در موردش صحبت می کرد خوب بود دیگه؛ نبود؟

حالا می خواد اونو آقا گفته باشه یا خانوووم :31:

خود حرف، حرف خوبی بود.

فراستی می گفت که کارگردان باید از روی اعتقاد فیلم بسازه نه از روی تقلید و تخیل و با ادا و اطوار.
حالا می خواد هر موضوعی داشته باشه: جنگی، اجتماعی، سیاسی و یا حتی عشقی!
(البته در مورد جنگی، کاملاً روی صحبتش با حاتمی کیا بود)

آقا اگه عشقی هم می سازی، یه چیز تاثیرگذار بساز. نه اینکه طرف توی دکه روزنامه فروشی و نونوایی یکی رو بیینه و جیک ثانیه عاشق بشه و بقیه ماجرا...

اگه دقت کرده باشید، الان موضوع بیشتر فیلم های به اصطلاح اجتماعی و سریال ها روی محوریت خیانت می چرخه. اگه توی جامعه هم این مشکلات وجود داشته باشه که وجود هم داره، آیا تلویزیون و سینما هم باید به اون دامن بزنه یا اینکه حداقل اگه نمی تونه یه الگوی خوب برای زندگی رو در قالب فیلم نشون بده، یه راه حل برای این مشکل ارائه بده و فقط به فکر بیان و تشدیدش نباشه و اینکه صرفاً برای گیشه نباشه. (البته با در نظر گرفتن ممیزی ها و خط قرمزهایی که وزارت ارشاد تحمیل می کنه)

بحرانی هم می گفت که تقلید نکنیم و با توجه به فرهنگ خودمون و اعتقاداتی که براش ارزش قائلیم فیلم بسازیم.
بالاخره آسمون بریم زمین بیایم، ما توی ایران به دنیا اومدیم و فرهنگمون با یک سری ارزش ها گره خورده.

صد البته کارگردان ها و فیلم های بسیار با ارزش خارجی داریم که خیلی از فیلم های خوب ما به گرد اونا هم نمی رسن، ولی لُب مطلبش این بود که مفاهیم نامناسب بعضی از فیلم ها مثل خشونت و ... رو وارد فرهنگ خودمون نکنیم و اخلاق گرایی و ادب رو جایگزین زیراب زنی و تخریب همدیگه بکنیم.

از فراستی هم واقعاً خوشم اومد، اعتقادش بر اینه که فضاسازی و شخصیت پردازی و از همه مهم تر، روایتگری
فیلم باید اینقدر کامل و گویا باشه که خود فیلم، هدفش رو منعکس کنه صرفنظر از کارگردان و سابقه ذهنی بیننده نسبت به اون.

ولی هم چنان با نظرش در مورد اصغر فرهادی کاملاً مخالفم، چون فیلم هاش واقعاً شاهکارن: چه شهر زیبا، چه چهارشنبه سوری،چه درباره ی الی... اخیراً هم جدایی نادر از سیمین رو دیدم که عالی بود، ولی به شخصه "درباره الی..." رو با ارزش تر می دونم و گل سر سبد کارهاش هست به نظرم و یه نقطه عطف در سینمای ایران!

Nocturne
02-10-2011, 15:30
یه راه حل برای این مشکل ارائه بده و فقط به فکر بیان و تشدیدش نباشه و اینکه صرفاً برای گیشه نباشه.
بنده مدتها پیش بود که گفتم 99 درصد فیلمهای ایرانی اعم از جدی ، کمدی، مبتذل! و ... عنوان "اجتماعی" رو یدک میکشن اما از این لحاظ ارزشی و سودی که ندارند هیچ بلکه ضرر هم دارند!
اینها فکر میکنن نشون دادن مشکلات میشه فیلم اجتماعی. نشون دادن فقر اعتیاد طلاق یا جوانهایی که با خانواده مشکل دارند.. فکر میکنن صرف نشون دادن اینها فیلم رو اجتماعی میکنه
خوشم اومد از کارگردان اینجا بدون من که با وجود اینکه فقر و اینا توفیلم بود اما گفته بود فیلم من اجتماعی نیست

و خوشم میاد که فراستی هم میگه این فیلمها اسماً اجتماعی اند..
خداییش چندتا منتقد تیزبین مثل فراستی داریم؟
کدوم منتقدی به این نکته اشاره کرده تا حالا، اون هم به این صورت صریح؟

---------- Post added at 03:30 PM ---------- Previous post was at 03:28 PM ----------

یه بار هم به دهنمکی گفته بود که اصلا تو سینما اسم مهم نیست و فقط فیلم مهمه.اصلا فرض بر اینکه هیچ کسی تو رو نمیشناسه و مردم هم از ماجرای انتخابات 88 و بعدش خبر ندارند.تو باید تو فیلمت همه چیز رو باز کنی و این فیلمه که با مردم حرف میزنه نه خواسته ها و باورهاتاینم یکی از چیزهاییست که توی ایران خیلی زیاده و به شخصه فکر میکنم یکی علل گرایش برخی فیلمهای ایران به نداشتن هدف مشخص و صرفا فرمگرا بودن یا قصه گویی بدون تعلق همینه
بجای اینکه فیلم حرف بزنه سازنده حرف میزنه (حالا چه در قالب دیالوگ ها و صحنه هایی تابلو و رو ، چه حتی در قالب صحبتهای خود سازنده در رسانه ها)
به جایی میرسیم که دیگه خسته میشیم از پیام احتماعی سیاسی اخلاقی و ...
واسه این که بسیاری این فیلمها فقط ژستی برای خودشون میگیرن که مثلا حرفی دارند اما در واقع حرفی برای گفتن ندارن
اونهایی هم که حرفی میخوان بزنن - جدای از درستی و غلطیش- بلد نیستن..

h-blade
03-10-2011, 18:08
مسعود فراستي در گفت و گويي مفصل از لحن و نگاهش به سينماي ايران دفاع كرد

نقد يعني نظر يك منتقد نسبت به اثري كه ديده است. قطعا هر نقدي كه مي‌كنم سليقه شخصي‌ام است و سليقه هم جزئي از نقد است. لحني هم كه به كار مي‌برم بخشي از نقد من است و علاقه‌اي هم ندارم كه آن را تغيير دهم. بي‌ادبي و با ادبي به اين معني كه بعضي از دوستان مي‌گويند را نمي‌فهمم. بعضي از واژه‌ها كه به نظر بعضي‌ها كه ادعاي ادب مي‌كنند ولي يك ادب قلابي و كاذب دارند را هم قبول ندارم. من در سينماي ايران هميشه به فيلم كار دارم نه به صاحب فيلم. هنوز ما به سينمايي نرسيديم كه بتوان از آثار به صاحبان اثر برس

شايد مسعود فراستي به عنوان يك منتقد تا قبل از برنامه هفت بيشتر براي علاقه مندان به سينما شناخته شده بود تا مردم عادي اما اتفاقاتي كه در اين چند ماهه اخير در برنامه هفت افتاده است نام او را خيلي بيشتر از گذشته بر سر زبان‌ها انداخته است. او زبان تند و تيزي دارد. رك‌وروراست است. چه حرف‌هايش درست باشد و چه غلط معمولا حرف خود را مي‌زند. با اين پيش زمينه به سراغ او رفتيم تا مصاحبه‌اي رك‌و‌روراست در مورد هر آن چه تا به حال در چند ماه اخير در موردش گفته شده صحبت كنيم. البته او قبل از آغاز مصاحبه گفت من دفاعي در مورد حرف‌هايي كه تا به حال زدم ندارم چون هيچ كدام را اشتباه نمي‌دانم. به هر حال مصاحبه ما با او خيلي صريح‌تر از آن چيزي شد كه فكر مي‌كرديم هر چند به دليل بعضي ملاحظات كه از سوي خود فراستي صورت پذيرفت و ما هم به آن احترام مي‌گذاريم بعضي از صحبت‌ها تعديل شد. متن كامل اين گفت‌وگو را در ادامه بخوانيد. حالا قبل از اينكه فردا شب پاي برنامه ديگري از سري مجموعه‌هاي هفت بنشينيد گفت‌وگويي كه به قول خودش اصلا محافظه كارانه نبود.

خيلي‌ها شما را متهم مي‌كنند كه به جاي يك نقد صريح و تند گاهي اوقات به بي‌ادبي متوسل مي‌شويد. چه تفاوتي بين بي‌ادبي و نقد تند در نظر شما وجود دارد؟

به نظر من نقد تند و كند نداريم. نقد، نقد است. نسيه نيست. نقد يعني نظر يك منتقد نسبت به اثري كه ديده است. قطعا هر نقدي كه مي‌كنم سليقه شخصي‌ام است و سليقه هم جزئي از نقد است. لحني هم كه به كار مي‌برم بخشي از نقد من است و علاقه‌اي هم ندارم كه آن را تغيير دهم. بي‌ادبي و با ادبي به اين معني كه بعضي از دوستان مي‌گويند را نمي‌فهمم. بعضي از واژه‌ها كه به نظر بعضي‌ها كه ادعاي ادب مي‌كنند ولي يك ادب قلابي و كاذب دارند را هم قبول ندارم. افرادي كه روي بعضي حرف‌هاي من برچسب بي‌ادبي مي‌زنند خودشان بدترين بي‌ادبي‌ها را در كارهايشان به كار مي‌برند. مثلا در همين فيلم جرم كه حرف من در موردش جنجال بي‌مورد درست كرد، بدترين الفاظ و فحش كوچه بازاري به كار گرفته شده و هيچ كس هم صدايش در نيامد. اين بي‌ادبي نبود. فقط شايد استفاده از اين واژه در تلويزيون و از يك برنامه زنده مناسب نبود.

پس شما قبول داريد كه به كار بردن اين لفظ در تلويزيون و در برابر مردمي كه در عرف آن‌ها اين كلمه كاملا مفهوم بدي دارد اشتباه بوده است؟

نه بحث اشتباه بودن نيست. چون اين كلمه ممكن است در تلويزيون ما و از زبان وعاظ گوناگوني بيان شود و به هيچ كس هم بر نخورد، چون بحث فقهي قضيه را مطرح مي‌كنند. من با به كار بردن اين لفظ قصد توهين نداشتم و جالب است كساني شروع به جنجال‌سازي كردند كه از قبل هم با من و با نقد مسئله داشتند.

خيلي وقت‌ها احساس مي‌شود كه شما قبل از اينكه برنامه هفت شروع شود با قصد تخريب يك فيلم و كارگردان آن وارد برنامه مي‌شويد و اصلا دوست داريد كه به هر قيمتي مخالف باشيد.

قطعا من با فيلم بد مخالفت مي‌كنم و به هيچ عنوان شوخي هم ندارم. فيلم بد از قبل خودش را تخريب كرده و من وظيفه دارم اين تخريب را كامل كنم. وقتي فيلمي بد ساخته شده و توهين به شعور و سليقه و زيبايي شناسي مخاطب است چرا من بايد به آن لبخند بزنم؟ بايد به شدت فيلم‌هاي مستهجن تخريب شوند تا شايد كمتر شاهد ساخته شدن اين گونه فيلم‌ها در سينما باشيم.

ولي گاهي مشاهده مي‌شود كه موضع شما نسبت به بعضي فيلم‌ها تبعيض آميز است. يعني در برابر بعضي فيلم‌ها با كارگردان‌هايي خاص خيلي نرم‌تر برخورد مي‌كنيد. به همين دليل نقدها گاهي بوي شخصي شدن مي‌گيرد.

من در سينماي ايران هميشه به فيلم كار دارم نه به صاحب فيلم. هنوز ما به سينمايي نرسيديم كه بتوان از آثار به صاحبان اثر برسيم. در اين مورد هم كه شما مي‌گوييد به سه موردي كه مي‌دانم منظور شماست اشاره مي‌كنم. در مورد اخراجي‌ها 3 و مسعود ده نمكي هر آن چيزي كه لازم بود بگويم را در برنامه هفت عنوان كردم با اينكه لحنم لحن هميشگي مسعود فراستي نبود. به نظرم اخراجي‌ها 3 فيلم خوبي نيست. ده نمكي قبل از اين فيلم دو فيلم قابل تحمل دارد ولي اين فيلم اصلا در حد و اندازه‌هاي اخراجي‌ها 1و 2 نبود. اين دقيقا همان نظري است كه در مورد مجيد مجيدي دارم. معتقدم كه بچه‌هاي آسمان فيلم بسيار خوبي است و اين فيلم‌هاي آخر فيلم‌هاي خيلي بدي هستند. خوبي و بدي اثر است كه لحن من را مشخص مي‌كند و...

اما اين حرفي كه مي‌زنيد با حرف قبلي شما متناقض است. اگر اخراجي‌ها 3 فيلم بدي است پس چرا اين قدر نرم‌تر از بقيه با آن برخورد كرديد؟

در اخراجي‌ها 3 مجموعه اتفاقات فرهنگي و سياسي جامعه تا حدودي بر لحن من اثر گذاشت. خارج از متن فيلم حاشيه‌هاي فراواني وجود داشت. خيلي‌ها اين فيلم را بايكوت كردند وخيلي‌ها دست به تحريم فيلم زدند. بدون اينكه ملاحظه‌اي براي اين فيلم بكنم. فقط لحن كمي تعديل شد.

خب اصلا چرا اين اتفاق بايد بيفتد وقتي شما داعيه بي‌تعارفي با هر فيلم و اثري را داريد؟

برنامه هفت زنده است و ممكن بود هر حرفي كه در مورد اين فيلم زده مي‌شد به سرعت جنبه سياسي پيدا مي‌كرد. من با اين كارم سعي كردم كه حساسيت‌هاي بيرون از متن فيلم را وارد مباحث سينمايي نكنم. من نمي‌توانم ادعا كنم كه بدون توجه به حساسيت‌هاي سياسي و فرهنگي و التهاب‌هاي جامعه مي‌توانم رفتار كنم. اين مسئله فقط در مورد من صدق نمي‌كند. خيلي از مواقع وجود يكسري شرايط خاص باعث مي‌شود كه هر آدمي نخواهد خودش را وارد مسائلي كند كه به حيطه كاري‌اش مربوط نمي‌شود. در فيلم نفوذي هم تقسيم وقت به درستي تقسيم نشد. و من به خوبي فرصت نداشتم حرف هايم را بزنم و متاسفانه با اينكه معتقد بودم با فيلم بسيار بدي مواجه هستم ولي نتوانستم با آن وضعيت ( كه شامل خيلي مسائل مي‌شد) به مخاطب بگويم اين فيلم كه داعيه جانبداري از دفاع مقدس را هم دارد كه اصلا اينگونه نيست فيلم بسيار بدي است. مورد سوم هم فيلم ملك سليمان بود. من در جشنواره فيلم فجر دو سال پيش كه فيلم اكران شد نقد تندي براي اين فيلم نوشتم ولي در لحن تلويزيوني‌ام بسيار مودبانه برخورد كردم. معني اين قضيه اين نيست كه من رعايت صاحب فيلم را مي‌كنم بلكه اين مسئله حاصل مسائلي است كه در جامعه وجود دارد و من با درك اين فشارها بايد بتوانم فيلم را در برنامه زنده هفت به صورتي نقد كنم كه بعدها هم برنامه بتواند كارش را انجام دهد. اما من حرف اساسي خودم را در مورد اينگونه فيلم‌ها مي‌زنم ولي با لحني كه لحن واقعي خود من نيست.

پس شما با يك ديد شخصي مبني بر اينكه نقد صريح يك فيلم ممكن است با شرايط جامعه همخواني نداشته باشد لحن خود را تغيير مي‌دهيد؟

بله. سعي مي‌كنم لحنم را كنترل كنم و خيلي راحت و رك به قضيه نپردازم. ببينيد سازش روي اصول نبايد انجام شود. براي سازش نكردن روي اصول بايد ياد بگيريم در صورت لزوم روي فروع سازش كنيم. كسي كه اين را نفهمد حتما روي اصول سازش مي‌كند.

بازخوردهاي مردم از ديدن يك فيلم تا چه حد بر نقدي كه مي‌كنيد تاثير گذار است؟

سعي كرده‌ام در نقدهايم هم موضع مخاطب عمومي سينماي ايران باشم و اين مسئله دغدغه است. اما به جز موارد خاصي كه متاسفانه از دستم در رفته است خيلي جاها موضع مخاطب عام را فرموله مي‌كنم و سعي مي‌كنم كه در كنارش مخاطب خاص را هم در نظر بگيرم. ضمن اينكه خيلي جاها به دليل محدوديت‌هاي زماني و ساير مسائل كه قبلا گفتم نظر من در حد اعلام موضع گفته شده و نتوانسته‌ام موضع خودم را كامل و شفاف بيان كنم ولي در هر صورت چه در زماني كه اعلام موضع مي‌كنم و چه در زماني كه حرفم را كامل مي‌زنم بازخوردهاي مردم در نوع نقد من تاثير گذار است.

به نظر خودتان نقدي كه شما انجام مي‌دهيد چه فرقي با ديگر منتقدان سينمايي دارد؟

اكثر منقدان ما خيلي با فيلم‌ها تعارف دارند و نظر خود را در مورد يك فيلم شفاف بيان نمي‌كنند. اگر يك فيلم بد است خب با دلايل درست آن را نقد كنيد. تعارف و ملاحظه كاري يا به اصطلاح يكي به نعل زدن يكي به ميخ عادت من نيست. اصلا شخصيتم اجازه چنين كاري را به من نمي‌دهد. در ضمن روابط عمومي هيچ فيلمي نبوده‌ام و نخواهم بود.

انتقاد مهمي كه به شما وارد مي‌شود اين است كه شما روي فيلمي كه نقد مي‌كنيد تسلط نداريد ياخيلي از صحنه‌هاي فيلم را نديده ايد. حتي گاهي گفته مي‌شود كه شما در بعضي از اين فيلم‌هاي كمدي اصلا فيلم را نمي‌بينيد. در حالي كه يك منتقد براي نقد يك فيلم حداقل بايد دو يا سه بار آن را ببيند.

به نظرم فيلم‌هاي ايراني در حد و اندازه‌اي نيستند كه با يك بار ديدن نتوانيم همه آن چيزي كه قرار است در نقد باشد را بگوييم. من خيلي اوقات 10 دقيقه از يك فيلم گذشته و من آن را مي‌بينم ولي هيچ چيز مهمي از دست نداده‌ام. فيلم‌هايي كه به راحتي و با چند دقيقه ديدن دقيقا مي‌شود فهميد كه كل ماجرا و داستان تا به انتها چيست. مطمئن باشيد اگر قرار نبود كه در يك برنامه زنده تلويزيوني اين فيلم‌ها را نقد كنم قطعا نمي‌توانستم ديدن هيچ كدام از آن‌ها را تحمل كنم. مثلا فيلم خانم ميلاني غيرقابل تحمل بود ولي من نشستم و يك ساعت و نيم فيلم را ديدم. فيلمي كه نه افت و خيز دارد، نه درامي در آن شكل مي‌گيرد و نه شخصيت پردازي درستي دارد. ديدن پنج دقيقه ابتدايي اين فيلم براي من كافي بود ولي متاسفانه باز هم تحمل كردم و تا انتهاي فيلم را ديدم. البته اين مسئله را رد نمي‌كنم من بارها شده كه سه دقيقه از يك فيلم را ديده‌ام و از سينما بيرون آمده‌ام و بعد هم گفته‌ام كه فيلم بدي است. اما اين مسئله در مورد فيلم‌هايي كه قرار است در برنامه هفت نقد شوند صدق نمي‌كند. من بدترين فيلم‌هايي كه يك منتقد مي‌تواند در زندگي‌اش ببيند را به خاطر برنامه هفت تا آخر ديده ام. بعضي را هم كه كامل نديده ام،در جشنواره اصلا نقد نكرده ام.

برنامه هفت تنها برنامه نقد جدي فيلم‌هاي سينماي ايران در تلويزيون است و شما خواسته يا ناخواسته به جايگاهي در تلويزيون رسيده ايد كه ممكن است نظر شما در خوب يا بد بودن يك فيلم بر تعداد مخاطب آن تاثير بگذارد. با توجه به اينكه ما كلا 50 تا 60 فيلم در سينماها اكران مي‌كنيم. اين نقدهاي تند شما ممكن است تاثير منفي بر سينما رفتن مردم بگذارد. فكر نمي‌كنيد اين مسئله براي سينما خوب نيست؟

سوال بسيار خوبي است. اين دغدغه دست اندركاران برنامه هفت هم هست. به عنوان يك مخاطب جدي سينما يا منتقد خيلي خوشحالم كه نظرم ممكن است حتي ذره‌اي بر فروش يك فيلم اثر گذار باشد. دست اندركاران فيلم طلا و مس معتقدند كه بعد از نقد من فروش فيلمشان تا حدودي افزايش پيدا كرده است و اين براي من امتياز بزرگي است. خب اين خيلي خوب است كه يك منتقد بتواند فروش يك فيلم خوب را بيشتر كند و صورت ديگر قضيه هم به همين صورت است. اگر نقد تند من براي يكسري فيلم مستهجن و مبتذل مثل همين به‌اصطلاح كمدي‌هاي بي‌ارزش مخاطبان آن را كمتر مي‌كند باز هم يك اتفاق بسيار خوب براي سينماي ايران است.

اگر مردم با يك نقد تند به ديدن فيلم‌هاي بي‌هويت، توهين آميز و ضد سينما نروند نشانگر اين است كه آرام آرام سطح شعور مخاطبان ما در حال افزايش است و در اين حالت مطمئنا ديگر كسي نمي‌تواند هر آشغالي را به خورد مردم بدهد. خوشحالم كه برنامه هفت توانسته تا حدي مرگ اين فيلم‌هاي مبتذل و شبه سينمايي را جلو بيندازد. كساني كه يك فيلم به اصطلاح كمدي را در 19 روز جمع مي‌كنند و كنار شانه‌هاي تخم مرغ به مردم مي‌دهند بايد سطح خود را بالا ببرند وگرنه به زودي به بن بست بسيار بدي مي‌خورند. اين بن بست به نفع سينماي ايران است.

براي مخاطبان عام ايراني معمولا كساني كه از موضع مخالفت در مسائل مختلف وارد مي‌شوند خيلي جذاب ترند و دقت بيشتري هم به حرف‌هاي چنين شخصيت‌هايي مي‌كنند. گاهي احساس مي‌شود شما دوست داريد با نقدهاي تند و بي‌پروا و يكسري حركت‌هايي كه شبيه شومن‌هاي تلويزيوني است نظر مخاطب عام را به خود جلب كنيد.

در اين زمينه كه چقدر از حرف‌ها و حركات من شومني است و چقدر واقعي، دفاع خاصي ندارم. اما براي كساني كه اين مسئله دغدغه آن‌هاست پيشنهاد مي‌كنم كه بروند و نقدهاي من در دهه شصت و هفتاد را بخوانند. رد پاي مدل نقدهاي امروز من در آن سال‌ها به خوبي ديده مي‌شود. حتي در خيلي از مواقع من بسيار تند‌تر از امروز بوده ام. نقدهايم در مورد مخملباف، كيارستمي، كيميايي، هامون و حتي فيلم مادر علي حاتمي در آن سال‌ها را بخوانيد، آن نقدها خيلي تندند. لحن من هم جزيي از شخصيت من است. خارج از برنامه هفت، در خانه، پيش دوستانم و حتي در كلاس هايم هم همين هستم. هيچ وقت دوست نداشتم ژستي را بگيرم كه مال خودم نيست يا حرفي را بزنم كه به آن اعتقاد ندارم. اداي كسي را درنمي آورم و تمام آن چيزي كه شما در صفحه تلويزيون مي‌بينيد حس واقعي و در لحظه من است.

شما معتقديد كه حس و حرف هايتان در هفت حس همان لحظه است. برنامه هفت هم برنامه زنده‌اي است كه فقط همان حس لحظه شما را بدون هيچ كم و زيادي منتقل مي‌كند. فكر نمي‌كنيد بعضي مواقع با توجه به همان حس لحظه‌اي حرف اشتباهي زده ايد يا موضع اشتباهي در مورد يك فيلم گرفته ايد؟

من تا اين لحظه از هيچ كدام از نقدهايم پشيمان نيستم و معتقدم حتي به كار بردن تندترين كلمات و جملات كه قبلا هم به آن‌ها اشاره كرده‌ام هيچ اشتباهي نكرده‌ام كه الان بخواهم از آن پشيمان باشم. تنها چيزي كه از ان پشيمانم اين است كه در دو سه مورد متاسفانه مجبور شدم ملاحظه كاري كتم كه دلايل آن را هم توضيح دادم.

فكر مي‌كنيد دليل اينكه خيلي از منتقدان سينما موضع منفي به رويه شما گرفته‌اند چيست؟

فكر مي‌كنم مسئله روشن است. بگذريم. البته بعضي از منتقديني كه از دوستان خوب من هستند فقط در زمينه بعضي موضع گيري هايم با من اختلاف نظر دارند و اين طبيعي است ولي در مورد بقيه برخوردهايي كه مي‌بينم بدون شك اساسش چيز ديگري است. چون من دارم كارم را به‌درستي انجام مي‌دهم و خوب نقد مي‌كنم.

به چه دليل اينقدر مطمئن هستيد كه خوب نقد مي‌كنيد؟

چون به خودم اعتماد دارم. از سواد لازم براي كاري كه انجام مي‌دهم برخوردارم. بيشتر از خيلي‌ها نسبت به سينماي كشورم دلسوزم و از همه مهم‌تر قدرت و جسارت بيان نقدهايم را دارم و پاي آن‌ها مي‌ايستم.

به نظر شما اگر برنامه هفت زنده نباشد چه اتفاقي برايش مي‌افتد؟

كل خاصيتش را از دست مي‌دهد.

در ايام عيد برنامه طنزي پخش شد كه بعضي از مجريان تلويزيوني را به صورت كمدي نشان مي‌داد. يكي از شخصيت‌هايي كه مردم به شدت از آن استقبال كردند آقاي سفارتي بود كه به نوعي كاريكاتور شما محسوب مي‌شد. برخوردتان با اين برنامه چگونه بود؟

تندي برنامه كم بود. بايد خيلي تند‌تر از اين‌ها من را مي‌زد. حركات فيزيكي‌اش تا حدودي شبيه به من شده بود. مثلا «سلام، مخالفم» خوب بود. عينك بازي‌اش خوب بود اما متن قوي در كار نبود. از همه مهم‌تر نسبت به نقد من محافظه كار بود، من از محافظه كاري خوشم نمي‌آيد. خلاصه بايد نقد را تاب آورد و در كنارش طنز را.

hamid_diablo
08-10-2011, 18:03
حاشیه‌های برنامه "هفت" دیشب

به گزارش مهر، برنامه سینمایی "هفت" شب گذشته ۱۵ مهرماه اختصاص به نقد و بررسی فیلم سینمایی "زنان ونوسی مردان مریخی" با حضور کاظم راست گفتار کارگردان فیلم داشت. همچنین به دلیل سپری شدن دو سال از فعالیت جواد شمقدری در سمت معاونت امور سینمایی، وی شب گذشته مهمان برنامه بود و توضیحاتی درباره عملکرد و فعالیتهایش در طول این دو سال داد.

ابتدای برنامه اختصاص به معرفی فیلم‌های کلاسیک "سقوط امپراطوری رم" به کارگردانی آنتونی مان و "راه بزرگ آبی" به کارگردانی جیلو پنته کرووو داشت. همچنین نظرسنجی برنامه به طرح این سئوال اختصاص داشت که از میان برنامه‌های" تشکیل شورای عالی سینما با حضور رئیس جمهور"، "ایجاد شرایط افزایش تولید فیلم‌ها" و"رفع مشکل فیلم‌های توقیف شده" که توسط شمقدری اجرا شده کدام یک موفق تر بوده است؟ در پایان رفع مشکل فیلم‌های توقیف شده بیشترین رای را به دست آورد.

هفت روز هفته، از پیش تولید تا پس از تولید که اختصاص به فیلم‌های "کلاس هنرپیشگی" به کارگردانی علیرضا داوودنژاد، "روئیدن درباد" رهبر قنبری و"غیر مجاز" مصطفی کیایی داشت و هفت ضلعی که به موضوع صدابرداری در سینما همراه با گفتگوهایی با حسن زاهدی، محمود سماک باشی و جهانگیر میرشکاری می‌پرداخت از دیگر بخش‌های برنامه شب گذشته بودند.

شمقدری مهمان اول برنامه بود که بعد از صحبت‌های کوتاهی درباره جوانی و نوجوانی‌اش در شهر مشهد و اینکه در آن زمان بیشتر خانواده‌های مذهبی تلویزیون نداشتند و به فرزندانشان اجازه نمی‌دادند به دیدن فیلم فارسی‌ها بروند وارد بحث اصلی شد.

وی گفت: بحث چیستی و چرایی سینمای ما جزء اهداف مقام معظم رهبری و نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. چرایی سینما بسیار مهمتر است. در طول این ۳۰ سال درباره چرایی بیشتر با مشکل روبرو بوده‌ایم چون معمولاً سلیقه‌ای برگزار شده است.

وی ادامه داد: در طول این دوسال که از فعالیت من در معاونت سینمایی می‌گذرد ما جهش‌هایی را آغاز کرده‌ایم. در مصوبات شورای عالی سینما همه این زیرساخت‌ها لحاظ شده است. ساختارهایی نیز وجود دارد که باید تغییر کند و بازنگری در مورد آنها صورت گیرد. در این مسیر ما هم از تجربیات ۳۰ سال گذشته استفاده کردیم و هم از حضور افرادی چون آقایان کلهر و مرحوم حجت‌الاسلام اسکندری بهره بردیم.

وی خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها از زمانی‌ که من مشاور هنری بودم آغاز شده‌اند. برخی دوستان در مقطعی با تشکیل سازمان سینمایی مخالفت کردند، اما در طول این سالها من دست همکاری به سوی همه دراز کردم اما برخی حاضر نشدند با ما همکاری کنند چون دیدگاه من را قبول نداشتند.

شمقدری نیز در پاسخ به این سئوال که اهداف شورای عالی سینما برای همه مبهم است گفت: در سازمان سینمایی به دنبال این مسئله هستم که تفکر جدیدی در یک نهاد سینمایی شکل بگیرد تا همه اجزا به گونه‌ای هدفمند حرکت کنند. شورای عالی سینما قرار است مثل هیئت دولت عمل کند و تحت نظارت رئیس جمهور فعالیت داشته باشد. در حال حاضر هفت نفر سینمایی و شش نفر از افرادی که در ارتباط با سینما هستند مثل رئیس سازمان صدا و سیما با ما در این سازمان همکاری می‌کنند.

وی بیان کرد: ساختار سازمان سینمایی باید تغییر کند. در این سازمان ما حداکثر سه معاون و ۱۵ مدیر کل داریم. یک معاون مباحث اجرایی و امور مالی و پشتیبانی را بر عهده دارد، معاون دیگر امور آثار و محصولات سینمایی اعم از همه فیلم‌هایی سینمایی، مستند و انیمیشن را بر عهده دارد و معاونت سوم امور برنامه‌ها، موسسات و مجامع سینمایی را انجام می‌دهد.

معاون امور سینمایی خاطرنشان کرد: این معاونت‌ها چند مدیر کل دارند که برنامه‌ها را اعمال می‌کنند. همچنین دفتری هم تحت عنوان دفتر توسعه، مهارت و پژوهشهای سینمایی راه‌آندازی می‌شود که در خدمت نیازهای سینمای ایران فعالیت می‌کند.

در خلال این گفتگو صحبت‌های سید ضیاء هاشمی، منوچهر محمدی، فرشته طائرپور و همایون اسعدیان پخش شد که سئوالاتی از شمقدری داشتند و بیشتر به طرح بحث معافیت مالیاتی سینماگران و اختلافاتی که بین صنوف مختلف پیش آمده، پرداختند.

شمقدری درباره قانون معافیت مالیاتی هنرمندان گفت: اگر اشکالی در قانون معافیت مالیاتی وجود دارد مربوط به دولت گذشته بوده است. چرا این دوستان آن زمان و در سال ۸۲ متوجه این کوتاهی نشدند. این قانون برای تغییر با مشکلاتی رو به رو است و شرایط سختی دارد. اما من معتقدم این قانون اشتباه نیست و درست تنظیم شده است.

وی ادامه داد: راه‌کاری که ما برای این مشکل ارائه کردیم این است که نام افرادی که از نظر ما سینماگر تلقی می‌شوند به اداره مالیات ارائه شود تا پرداخت این پنج درصد مالیات خودبه خود برایشان حذف شود و نیازی به مراجعه برای امور رفع پرداخت مالیات نباشد.

نقد فیلم سینمایی"زنان ونوسی مردان مریخی" با حضور کاظم راست گفتار کارگردان فیلم و مسعود فراستی بخش پایانی برنامه شب گذشته "هفت" بود

Kurosh
15-10-2011, 16:09
ستارگان پولساز تنها تضمین‌کننده فروش فیلم‌ها هستند

برنامه سینمایی "هفت" شب گذشته 22 مهر ماه اختصاص به بررسی تاثیر ستارگان پولساز در فروش فیلم‌های سینمایی و مقایسه شمایل ستاره‌ها در ایران و سینمای جهان داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه سینمایی"هفت" شب گذشته 22 مهرماه اختصاص به نقد فیلم سینمایی "شیش و بش" با حضور بهمن گودرزی کارگردان فیلم و همچنین گزارش تحلیلی تاثیر ستارگان پولساز در فروش فیلمهای سینمایی در ایران داشت که در این نشست نیما حسنی نسب و حسن حسینی حضور داشتند.

در ابتدای برنامه فیلم‌های سینمایی"آفتاب سرخ" و "عقرب" معرفی شدند که قرار است هفته آینده پنجشنبه و جمعه از شبکه سه و یک سینما به نمایش درآیند.

همچنین در ابتدا جیرانی اعلام کرد که این هفته بنا به دلایلی نظرسنجی برنامه برگزار نمی‌شود و علاقمندان می‌توانند به دو سئوال دلیل ستاره شدن محمدرضا گلزار از نظر شما چیست؟ و همچنین فیلم "شیش و بش" را چطور می‌بینید؟ در سایت برنامه هفت پاسخ دهند.

در بخش نقد فیلم که با حضور بهمن گودرزی کارگردان فیلم سینمایی‌ "شیش و بش" برگزار شد، گودرزی ابتدا درباره شباهت فیلم با "سن پطرزبورگ" صحبت کرد و گفت: فیلمنامه "شیش و بش" دو سال قبل از نگارش "سن پطرزبورگ" نوشته بود و در بانک فیلمنامه ثبت شده است. این فیلمنامه چند سال قبل به دست آقای اعتباریان قرار بود ساخته شود و بازنویسی را پیمان قاسمخانی انجام دهد، اما پس از آن سوژه دیگری که همان "سن پطرزبورگ" بود و شباهت‌های ساختاری به فیلمنامه "شیش و بش" داشت به ذهنشان رسید و این فیلمنامه را کنار گذاشتند.

وی ادامه داد: معتقدم که این فیلم خیلی بهتر از فیلم "سن‌پطرزبورگ" است و اینکه "سن پطرزبورگ "یکی از ضعیف‌ترین کارهای کارگردان این فیلم است. زمانی که قرارشد من اولین فیلم‌ام را کلید بزنم فیلمنامه "ساندویچ سرد" از طرف هدایت فیلم به من پیشنهاد شد که نوشته آرش قادری بود. در میانه راه پیمان قاسم خانی به عنوان بازنویس فیلمنامه به ما اضافه شدند و آقای قاسمخانی خشایار الوند را برای ادامه نگارش فیلمنامه پیشنهاد کردند.

وی افزود: زمانی که قرار شد محمدرضا گلزار به عنوان بازیگر به فیلم بپیوندد، پیشنهاد کرد که فیلمنامه آماده به نام "شیش و بش" دارد که شباهت‌هایی به فیلمنامه "ساندویچ سرد" دارد. بنابراین نیمی از فیلمنامه بازنویسی شده "ساندویچ سرد" همراه با 70 درصد از فیلمنامه "شیش و بش" که گلزار آن را نوشته بود فیلمنامه اصلی "شیش و بش" را تشکیل دادند. البته آقای قاسمخانی حاضر نشدند اسمشان به عنوان بازنویس فیلمنامه در تیتراژ بیاید.

فراستی در ادامه این جلسه درباره فیلم گفت: این فیلم آغاز خیلی خوبی دارد، اما پس از آن بسیار آشفته می‌شود. شوخی و کمدی در فیلم وجود ندارد به جز یکی دو مورد شوخی امین حیایی که البته تکرار فیلم‌های قبلی اوست، فیلم چیزی برای گفتن ندارد. به خصوص پایان فیلم که وصله ناجور و چسبانده شده‌ای به حساب می‌آید. این فیلم اثری کمدی نیست که بتوان به صورت کمدی آن را تحلیل کرد چون مشخص است که فیلمنامه‌ آشفته‌ای در دست بوده است.

گودرزی در جواب صحبت‌های فراستی ادامه داد: من 100 درصد مخالف این اعتقاد هستم چون این مسئله که شما در سالن نمایش فیلم به شوخی‌ها نمی‌خندید دلیل بر این نمی‌شود که بگوییم فیلم کمدی نیست و مردم نمی‌فهمند چون این فیلم بیش از یک میلیارد تومان فروش داشته است. همه تلاش ما و بازیگران شیش و بش این بوده که فیلمی بسازیم که با مردم ارتباط برقرار کند.

در ادامه برنامه پیمان قاسم خانی روی خط آمد و با اعلام اینکه چون تلویزیون ندارد برنامه را ندیده اما برخی دوستان به او و خشایار الوند که در حال اسباب کشی هستند اطلاع دادند که در این برنامه درباره انصراف این دو از بازنویسی فیلمنامه "شیش و بش" صحبت شده است، توضیحاتی داد.

وی گفت: دوستان فیلمنامه‌ای به نام "ساندویچ سرد" به من دادند که بعد از مدتی که روی آن کار کردم، متوجه شدم که نمی‌توانم آن را ادامه دهم. برای نوشتن سیناپس این فیلمنامه 10 میلیون تومان ازهدایت فیلم دریافت کردم و پس از آن قرار شد 5 میلیون از این پول را به خشایار الوند بدهم تا او دیالوگ‌ها و موقعیت‌های فیلمنامه را بنویسد.

وی همچنین ادامه داد: فیلم سینمایی "سن پطرزبورگ" از روی ساختمان و بدنه اصلی "شیش و بش" ساخته شده و شباهت‌هایی با آن دارد. همچنین من برای این عنوان کردم که اسم من را از روی بازنویسی "شیش و بش"‌ بردارند چون من و خشایار الوند بازنویسی فیلمنامه "ساندویچ سرد" را انجام داده بودیم نه "شیش و بش" را بنابراین نمی دانستیم چه اتفاقی برای این فیلم افتاده .

خشایار الوند هم که در کنار قاسم‌خانی حضور داشت عنوان کرد: فیلمنامه "ساندویچ سرد" آنقدر بد بود که هیچ بازیگری بازی در این فیلم را قبول نمی‌کرد. اما زمانی که ما آن را بازنویسی کردیم به یک کمدی موقعیت و تماشاگرپسند تبدیل شد. زمانی که آقای گلزار به جمع بازیگران اضافه شدند و پیشنهاد دادند که فیلمنامه با محوریت دو کلاهبردار با نام"شیش و بش"دارند. و گفتند که برخی از موقعیت های "شیش و بش" در فیلم "سن پطرزبورگ" استفاده نشده است. از آن زمان که قرار شد دو فیلمنامه با هم تلفیق شود فیلمنامه به چیز دیگری تبدیل شد.

وی افزود: البته من آقای گودرزی را درک می‌کنم که برای ساخت فیلم اولشان و کارکردن با تهیه کنندگان حرفه‌ای و دو سوپراستار چقدر باید کوتاه بیایند. من برای سینمای ایران متاسفم که یک سوپراستار می‌تواند قصه خود را به یک فیلم تحمیل کند.

فراستی در ادامه این صحبت‌ها گفت: در این فیلم ما ردپای سه فیلمنامه را می‌بینیم که یکی را آرش قادری نوشته، یکی را گلزار و دیگری را پیمان و خشایار نوشته‌اند. بنابراین ایده‌های فیلم ایده‌هایی نیست که از دل موقعیت‌های ایران درآیند. البته به غیر از تیتراژ فیلم ما هیچ ایده‌ای نداریم که از دل زندگی امروز ما بیرون آمده باشد. بیشتر موقعیت‌های این فیلم کلاژی است که از فیلم‌های خارجی گرفته شده است.

فراستی در ادامه از گودرزی درباره اینکه دغدغه ساخت فیلم کمدی دارد یا نه پرسید و وی پاسخ داد:‌ ممکن است این نوع سینما ایده‌آل من نباشد، اما دور از سلیقه‌ام هم نیست. ایده‌آل‌هایم امکان ساخت پیدا نمی‌کنند. من به عنوان یک فیلمساز اول برای بقا در این سینما این فیلم را برای ساخت انتخاب کردم. همچنین قبول ندارم که این فیلم، فیلم بازیگر است و باز هم قبول ندارم که گلزار در این فیلم فقط راه می‌رود و امین حیایی هم فقط خودش را تکرار می‌کند چون من نمونه این انتقادها را از بازی مرحوم شکیبایی هم داشتیم که همه معتقد بودند فقط بازی‌اش در"هامون" را تکرار می‌کند.

پس از آن درباره حضور بازیگران در سینما بحث شد. فراستی معتقد بود: بازیگران پولساز و خوش چهره نمی‌توانند برای طولانی مدت به یاری چهره و ظاهرشان موفق عمل کنند و نقش تعیین‌کننده‌ای در فروش فیلم‌ها داشته باشند. درسینمای جهان برای بازیگرانی جون همفری بوگارت، مارلون براندو و یا جیمز دین فیلمنامه نوشته می‌شد چون آنها بازیگر ستاره بودند و می‌توانستند به فروش فیلم‌ها کمک کنند، اما این مسئله با حضور بازیگران خوش چهره در سینمای ایران متفاوت است.

در بخش دیگر برنامه درباره حضور ستارگان پولساز در فروش فیلم‌های سینمایی با حضور حسن حسینی و نیما حسنی‌نسب بحث شد.

حسینی ابتدا درباره تاریخچه حضور ستارگان در سینمای هالیوود صحبت کرد که با توجه به شرایط اجتماعی هر دوران شمایل بازیگران در سینما تغییر کرده است.

حسنی‌نسب در این باره توضیح داد: اینکه هر ستاره در هر دوره ای تاثیرات مختلفی در فضای فرهنگی اجتماعی دوران گذاشته است، قابل توجه است، اما تنوعی که در سینمای دنیا وجود داشته هیچگاه در سینمای ایران نبوده است و با توجه به دو پاره شدن سینمای ایران در قبل و بعد از انقلاب نظام ستاره سازی تغییر کرد و بعد از انقلاب با توجه به نگاه دولتی در سینما با سیستم ستاره‌سازی مقابله شده است. ولی همان طور که می‌بینیم این اقدام به نتیجه نرسیده و به صورت دیگری فوران کرده است.

حسینی درباره پرسونای ستاره‌ها در طول سالها صحبت کرد و اینکه بازیگران پرسونای ثابتی در هر فیلم از خود بروز می‌دهند و علاوه بر نمایش پرسونای خود پرسونای ایده‌آل کارگردان را هم به نمایش می‌گذارند، توضیحاتی داد.

حسنی‌نسب در این باره گفت: تعریف ستاره از پرسونا آغاز می‌شود. بازیگرها در ایران هم پرسونا دارند، اما در سینمای ایران این مشکل وجود دارد که اول ستاره ساخته می‌شود و بعد به دلیل ناراضی بودن ستاره‌ها از موقعیت‌شان و تعاریف نادرستی که کارگردان‌های سینمای بدنه از ستاره‌ها دارند نوعی شمایل شکنی از ستاره‌ها در ایران می‌شود.

وی افزود: حضور ستارگان در ایران تضمین اکران و کشاندن مخاطبان به سینما است. در طول این سالها تنها محمدرضا گلزار توانسته چند فیلم پرفروش را پشت سر هم داشته باشد. به جز گلزار هیچ بازیگر دیگری در سینمای ایران نداریم که فروش فیلم‌ها را تضمین کند. در بعد از انقلاب شاید تنها گلزار توانسته این شمایل را در سینما به دست آورد. البته در دهه 60 جمشید هاشم پور نیز این موقعیت را به دست آورد.

حسینی توضیح داد: در سینمای ایران ما ستاره نداریم، اما معتقدم که افراد مشهور در همه صنف‌ها داریم. مثل کیارستمی و یا علیرضا زرین دست که همه مردم آنها را می‌شناسند. مشکل سینمای ایران این است که سینمای عامه پسند در آن وجود ندارد. چون یک رابطه عرضه و تقاضا وجود دارد و به دلیل تصدی گری دولت این عرضه و تقاضا دچار مشکل شده است، ستاره سازی هم وجود ندارد. چون ستاره سازی در سینمای عامه پسند جلوه می‌کند. اگر ستاره‌ای نتواند تضمین فروش یک فیلم را بکند پس ستاره نیست بنابراین صحبت از ستاره با مفهومی که در تمام دنیا به ستاره‌ها نگاه می‌شود درایران تغییر می‌کند.

از پیش تولید تا پس از تولید و هفت روز هفته بخش‌های دیگر برنامه شب گذشته بودند که در قسمت پیش تولید به فیلم "لطفا بدون گناه" به کارگردانی علیرضا رئیسیان و در بخش پس از تولید به فیلم سینمایی "میگرن" اشاره شد.

منبع: مهر

poonel
16-10-2011, 09:18
هفت به‌دنبال جذابيت‌هاي جديد

برنامه «هفت» كه جمعه ‌شب‌ها از شبكه 3 سيما روي آنتن مي‌رود را بيش از هر چيز مي‌توان برنامه صنف سينماگران دانست. سينماگران حق دارند به‌عنوان جزئي از ملت ايران، سهمي از رسانه ملي داشته باشند و دغدغه‌ها و مشكلات‌شان در برنامه‌اي تلويزيوني مطرح و پيگيري شود. حقي كه ساير اصناف نيز مي‌توانند از آن برخوردار شوند.
اما هفت چه هدفي دارد؟ به دنبال پاي تلويزيون نشاندن چه مخاطبي است؟ آيا اين برنامه مي‌خواهد محلي براي طرح مسائل صنفي سينماگران باشد يا بخش‌هاي مختلفي از جامعه ايران كه به سينما علاقه‌مندند و تحولات آن را دنبال مي‌كنند، مخاطب خود قرار دهد؟
پاسخ اين پرسش‌ها به روشني مشخص نيست؛ اما اگر طرح مسائل و دغدغه‌هاي اهالي سينما، هدف و مقصود اساسي اين برنامه باشد، بايد گفت هفت طي مدتي كه پخش شده، توانسته است به اين هدف دست يابد و محمل خوبي براي بحث و گفت‌وگو درباره مسائل صنفي سينماگران باشد.
اما هفت، ابزارهاي مناسبي براي تبديل شدن به يك برنامه تخصصي پرمخاطب براي همه علاقه‌مندان به سينما دارد. يكي از مهم‌ترين ابزارها، خود اهالي سينما هستند. بازيگران، كارگردان‌ها و نويسندگاني كه معمولا اسم و رسمي دارند و از محبوبيت عمومي برخوردارند، مي‌توانند جذابيت‌‌هاي لازم براي جلب مخاطبان گسترده‌تر را فراهم كنند.
بخش نقد فيلم اين برنامه، قابليت ارائه در قالبي جذاب‌تر را دارد. منتقد ثابت اين برنامه معمولا در مورد فيلم‌هاي مختلف حرف‌هاي مشابهي مي‌زند، حرف‌هايي كه براي مخاطبان گسترده كمتر جذابيت دارند. در نظر مخاطباني كه به سينما علاقه دارند، اما خود سينماگر نيستند و از قواعد تخصصي فيلمسازي و فيلمنامه‌نويسي اطلاع چنداني ندارند، صحبت‌هاي تكراري درباره اين‌كه فيلم «درنيامده است» جذابيتي نخواهد داشت.
پس از شكل‌گيري برنامه «نود»، كار تا حدي براي توليدكنندگان برنامه‌هاي گفت‌وگومحور تلويزيوني دشوار شد. سطح سليقه‌ مخاطبان و انتظارات آنها از اين‌گونه برنامه‌ها بالا رفت و اكنون همه برنامه‌هاي گفت‌وگومحور در ذهن مخاطبان با نود مقايسه مي‌شوند و معمولا هم نمره قبولي نمي‌گيرند.
پيش از آغاز پخش برنامه هفت، اين خبر در مطبوعات و محافل رسانه‌اي پيچيده بود كه قرار است نود سينمايي روي آنتن برود. برنامه هفت ابتداي كار كوشيد برخي تجربيات نود را بازسازي كند. نمونه آن اقتباسي از بخش دوربين نود بود. قرار بود بينندگان عكس سينماها را بگيرند و براي برنامه ارسال كنند؛ اقتباسي كه هرگز به قول مسعود فراستي «درنيامد» و آنها هيچ خلاقيتي در اين اقتباس‌ها به خرج نداده بودند.
اما رفته‌رفته ساختار هفت بيشتر شكل گرفت و شايد به نوعي به يك مجله سينمايي تصويري تبديل شد. هفت تنها برنامه‌اي است كه مثل يك هفته‌نامه جلد دارد و مخاطب در آغاز، بخش‌هاي مختلف برنامه را در قالب تيترهايي كه در نيم‌صفحه اول يك نشريه چاپي فرضي قرار داده شده، مي‌بيند. شايد اين مساله حكايت از آن داشته باشد كه سازندگان هفت، بيشتر با مديوم مطبوعات آشنايي دارند تا تلويزيون.
اگر بخواهيم هفت را از منظر شاخص‌هاي كيفي يك برنامه گفت‌وگومحور با نود مقايسه كنيم، اين برنامه مشكل ديگري هم دارد. نقش اصلي را در برنامه‌هاي گفت‌وگومحور، مجري يا مجريان برنامه ايفا مي‌كنند. مجري نود شخصيتي جذاب دارد، مي‌تواند رك و بي‌پرده حرف بزند و هر گفت‌وگويي را چنان پيش ببرد كه تمايل مخاطب را براي پيگيري گفت‌وگو جلب كند. او مثل بيشتر مخاطبان برنامه‌اش جوان است و با آنها در يك گروه سني قرار مي‌گيرد و اين به او كمك مي‌كند بهتر با بينندگان ارتباط برقرار كند.
2 چهره ثابت برنامه هفت ـ فريدون جيراني و مسعود فراستي ـ اما فاقد چنين خصوصياتي هستند. آنها قطعا در حوزه سينما صاحب‌نظرند، بديهي است بايد تمام توان خود را براي ايجاد جذابيت‌هاي لازم در يك برنامه گفت‌وگومحور تلويزيوني به كار بگيرند.
وجود برنامه هفت، به عنوان زبان گوياي سينماگران ايراني در رسانه ملي ايرانيان غنيمت است. در اين برنامه تاكنون مباحث و موضوعات مفيدي مورد بحث و بررسي قرار گرفته است؛ اما هفت مي‌تواند بهتر از اين كه هست باشد، مي‌تواند مخاطبان بيشتري جذب كند و هر جمعه‌شب پاي تلويزيون بنشاند.

سالار کاشانی

ضمیمه قاب کوچک روزنامه جام جم 23 مهر 1390

MILAD MGH
19-10-2011, 22:13
حرف‌های تند رسول صدرعاملی: با این اوضاع برنامه هفت منهدم می‌شود!

وقتی درست نقد نمی کند و فحاشی می کند...
به گزارش مشرق ،صدر عاملی دراظهارات خود گفته است :من انتقاد پذیرم اما متاسفانه برخی احساس می کنند می توانند در برنامه تلویزیونی مقابل چشمان مردم ودربرنامه ای که هزینه گزافی برای آن خرج می شود هر حرف کودکانه ای رابزنند .

وی درادامه گفت : قبلا هم گفته ام که به برنامه هفت نمی روم . البته با فریدون جیرانی مشکلی ندارم . او دوست قدیمی من است و از او خیلی چیزها یاد گرفته ام اما احساس می می کنم این برنامه می توانست جایگاه خیلی بهتری داشته باشد و به سینما کمک کند.

رسول صدر عاملی که با تماشا گفت وگو می کرد گفته است :متاسفانه انتقادهایی که از سوی منتقد برنامه هفت مطرح می شود بی ادبی رااشاعه می دهد . اگر مشکلی درفیلم هست باید آن را باادله قوی بررسی کرد ،نه اینکه نقد به فحاشی تبدیل شود . آقای فراستی هرجا بوده آن برنامه را منهدم کرده است .نگرانم دربرنامه هفت هم این اتفاق بیافتد وبرنامه به خاطر او منهدم شود .

این کار گردان سینما درادامه با ستایش از عادل فردوسی پور افزوده است : من برنامه نودرا خیلی دوست دارم . چون توانست فرهنگسازی کند . الان شما نگاه کنید مهمانی که دراین برنامه هستند ادبیاتشان چه قدر با ادبیات ورزشی ها در هفت هشت سال پیش تفاوت کرده است . فردوسی پور دارد روند روبه تعالی برنامه اش را حفظ می کند ،در صورتی که سینما با ورزش فرق دارد . سینما که خیلی پتانسیل آن از ورزش بیشتر است ولی متاسفانه دربرنامه هفت اتفاق خوبی نمی افتد .

وی تصریح کرد :مثلا چه دلیلی وجود دارد که هربار فراستی بنشیند و نقد کند . دیگر همه او ونقدهایش را دیده اند و می دانند می خواهد چه بگوید .

رسول صدر عاملی در پایان گفته است :وقتی درست نقد نمی کند و فحاشی می کند دارد خودش و اینکه تربیتش در کودکی مشکل داشته را نشان می دهد . خب بااین روشی که دربرنامه هفت پیش می رود فرصت سوزی می شود . فراستی واقعا به جای نقد فحاشی می کند .

MOHAMMAD2010
20-10-2011, 12:47
واقعا از حرفای رسول صدر عاملی خوشم اومد
ولی این آدم پر رو تر از اینه که بخواد تغییری تو خودش بده ...

h-blade
20-10-2011, 20:47
با تمام احترامي كه براي رسول صدر عاملي قائلم من موندم چي گفتن كه اين بنده خدا اينقدر سوخته.......

mhv_kntu
22-10-2011, 11:02
خنده دار ترین تیکه دیشب در مورد فیلم هفته (شکارچی شنبه ) :

طرف می گفت فیلم من سیاسی نیست ! فلسطینی نیست ! و ... فیلم من براحتی با مخاطب داخلی و خارجی می تونه ارتباط برقرار کنه .
هر چی فراستی هم می گفت نمی تونه ارتباط برقرار کنه قبول نمی کرد !
وقتی 2 هزار نفر فقط رفتن سینما برای دیدن این فیلم چطوری جرات می کنه چنین حرفی بزنه !

بعدش کلا تو 9 روز اول اکران 7 میلیون فروخت ! پول بیلیط یکی از بازیگرا برای رفتن سر لوکیشن خارج کشورش رو هم در نیاورده خودش و دولت بخاطر سیاسی بودن و ضد اسرائیلی بودن تمام پولش رو داده !

Kurosh
22-10-2011, 11:12
اصلاً من نمی‌دونم رو چه حسابی این فیلمو نقد کردن !!
دوشنبه تو آمفی‌تئاتر دانشگاهمون پخشش می‌کنن واسه دانشجوها، خود شیخ طادی هم میاد واسه نقد، بعید می‌دونم ارزش رفتن داشته باشه ...

MOHAMMAD2010
28-10-2011, 11:42
اصلاً من نمی‌دونم رو چه حسابی این فیلمو نقد کردن !!
دوشنبه تو آمفی‌تئاتر دانشگاهمون پخشش می‌کنن واسه دانشجوها، خود شیخ طادی هم میاد واسه نقد، بعید می‌دونم ارزش رفتن داشته باشه ...

کوروش شما کدوم دانشگاهی که فیلم رو پرده رو براتون میزارن !؟

Kurosh
28-10-2011, 11:45
کوروش شما کدوم دانشگاهی که فیلم رو پرده رو براتون میزارن !؟
دانشگاه مازندران ...

البته استثنائاً واسه این یه فیلم 500 تومن هزینه‌ی بلیت باید می‌دادیم ...
شیخ‌طادی اومده و کلی هم بحث کردن در مورد فیلم، نرفتم من ...
خلاصه داستان رو خوندم بی‌خیال شدم : دی

MOHAMMAD2010
29-10-2011, 12:57
دیشب این رسایی حجب حرفایی تو برنامه هفت زد ! یه جورایی داشت افتخارم میکرد که همه فیلما رو قیچی میکنیم تا برای مخاطب خوب باشن !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

کافه سینما: حميد رسايي عضور كميسيون فزهنگي مجلس، عضو جبهه پایداری و عضو شوراي بازبيني وزارت ارشاد جمعه شب در برنامه هفت حضور يافت و نظراتش را درباره شرايط فعلي سينماي ايران بيان كرد.

اين نظرات شامل جملات جالبي درباره فيلم ها و كارگردان هاي امروز سينماي ايران بود كه مهم ترين آنها را در ادامه مي خوانيد:

-فيلم هاي اول مخملباف روي من خيلي تاثير گذاشت و حتي 3 بار فيلمهايش را در سينما مي ديدم اما اين روزها بخاطر گرايش سياسي اش برايش متاسفم.

-جدايي نادر از سيمين ساختار قويي دارد اما محتوایش را نمی‌پذیرم. به لحاظ سياسي يك فيلم سياه نما هست.

-يه حبه قند به لحاظ مضمون قدرت بالايي دارد اما با واقعيت سازگار نيست.

-فيلم هاي آقاي ده نمكي را دوست دارم اما انتقاداتي هم به اين فيلم ها وارد است.

-فيلم هايي هستند كه به ظاهر خيابان هاي آرام و يك جشن را نشان مي دهند اما تفكرات سياسي ديگري پشت سرشان هست و ما حتي سعي مي كنيم با اصلاحاتي اين تفكرات را تصحيح كنيم اما وقتي سازنده اثر مقاومت مي كند معني اش چيست؟

-گزارش يك جشن سوژه خوبي دارد اما فكر سياسي اش مورد تاييد من نيست اما حاتمي كيا را همچنان دوست دارم.

-دوستان وقتي براي مجوز اقدام مي كنند يكي دو صفحه به عنوان طرح ارايه مي دهند و بعد از ساخته شدن فيلم به چيز ديگري تبديل مي شود و طبيعتا مجوز ساخت نمي تواند به معناي تاييد فيلم ساخته شده باشد.

-يكي از فيلم هايي كه در جلسات كميسيون فرهنگي ديده شد فيلم من مادر هستم بود. كه اگر ريا نشود من از موافقان فيلم بودم البته با اصلاحاتي كه خود شما هم( خطاب به جيراني) با آن موافق بوديد.

-فيلم هاي معاند مستقيم نداريم اما برخي فيلمسازان در پشت پرده بر عليه نظام فعاليت مي كنند.
-برايم عجيب بود كه برخي اصلاحاتي كه به ورود آقايان ممنوع وارد كرده بوديم در اكران انجام نشده بود!

-يوسف پيامبر را دوست داشتم و ملك سليمان را علي رغم ايراداتي كه داشت پسنديدم و همچنين اخراجي هاي 1 را دوست داشتم و نگاه ارزشي زمهرير را علي رغم اصلاحاتي كه داشت دوست داشتم.

h-blade
29-10-2011, 17:22
دیشب این رسایی حجب حرفایی تو برنامه هفت زد ! یه جورایی داشت افتخارم میکرد که همه فیلما رو قیچی میکنیم تا برای مخاطب خوب باشن !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

کافه سینما: حميد رسايي عضور كميسيون فزهنگي مجلس، عضو جبهه پایداری و عضو شوراي بازبيني وزارت ارشاد جمعه شب در برنامه هفت حضور يافت و نظراتش را درباره شرايط فعلي سينماي ايران بيان كرد.

اين نظرات شامل جملات جالبي درباره فيلم ها و كارگردان هاي امروز سينماي ايران بود كه مهم ترين آنها را در ادامه مي خوانيد:

-فيلم هاي اول مخملباف روي من خيلي تاثير گذاشت و حتي 3 بار فيلمهايش را در سينما مي ديدم اما اين روزها بخاطر گرايش سياسي اش برايش متاسفم.

-جدايي نادر از سيمين ساختار قويي دارد اما محتوایش را نمی‌پذیرم. به لحاظ سياسي يك فيلم سياه نما هست.

-يه حبه قند به لحاظ مضمون قدرت بالايي دارد اما با واقعيت سازگار نيست.

-فيلم هاي آقاي ده نمكي را دوست دارم اما انتقاداتي هم به اين فيلم ها وارد است.

-فيلم هايي هستند كه به ظاهر خيابان هاي آرام و يك جشن را نشان مي دهند اما تفكرات سياسي ديگري پشت سرشان هست و ما حتي سعي مي كنيم با اصلاحاتي اين تفكرات را تصحيح كنيم اما وقتي سازنده اثر مقاومت مي كند معني اش چيست؟

-گزارش يك جشن سوژه خوبي دارد اما فكر سياسي اش مورد تاييد من نيست اما حاتمي كيا را همچنان دوست دارم.

-دوستان وقتي براي مجوز اقدام مي كنند يكي دو صفحه به عنوان طرح ارايه مي دهند و بعد از ساخته شدن فيلم به چيز ديگري تبديل مي شود و طبيعتا مجوز ساخت نمي تواند به معناي تاييد فيلم ساخته شده باشد.

-يكي از فيلم هايي كه در جلسات كميسيون فرهنگي ديده شد فيلم من مادر هستم بود. كه اگر ريا نشود من از موافقان فيلم بودم البته با اصلاحاتي كه خود شما هم( خطاب به جيراني) با آن موافق بوديد.

-فيلم هاي معاند مستقيم نداريم اما برخي فيلمسازان در پشت پرده بر عليه نظام فعاليت مي كنند.
-برايم عجيب بود كه برخي اصلاحاتي كه به ورود آقايان ممنوع وارد كرده بوديم در اكران انجام نشده بود!

-يوسف پيامبر را دوست داشتم و ملك سليمان را علي رغم ايراداتي كه داشت پسنديدم و همچنين اخراجي هاي 1 را دوست داشتم و نگاه ارزشي زمهرير را علي رغم اصلاحاتي كه داشت دوست داشتم.

اين آقا همه رو دوست داره و باهمه هم رفيقه ولي خب به هيچ كي بدون اصلاحات اجازه اكران نميده...........

ديشب جيراني بنده خدا سرما خورده بود چه زجري ميكشيد سر اجرا....

mhv_kntu
30-10-2011, 00:37
دیروز فراستی رو سینما گلخانه آوردن .

ازش پرسیدن بزرگترین انتقادت از خودت چیه ؟
گفت : خیلی ملاحظه گر هستم ! و تو نقدهام مراعات می کنم ! باید نقدهام تندتر باشه و نترسم .

بعدشم گفت بعد از انتقادهایی که در زمان جشنواره فجر روی فیلم ها میکرد بهش خیلی حمله کردن و مجبور شد چند هفته برنامه نیاد !

hamid_diablo
31-10-2011, 14:49
فراستی در مورد سئوالی که مجری ازش پرسید که بدترین فیلم رو نام ببر گفت:خیلی زیاد و بعد از کمی مکث گفت یه حبه قند!

mohammadirani
05-11-2011, 00:02
چه قدر از حرف های مریلا زارعی تو برنامه 7 امشب، خوشم اومد.
خیلی خوب درباره ماجرای نصرتی حرف زد و توهین اون کارگردان اسمش رو نیار به زنان هنرپیشه رو خیلی بدتر از اون دونست.
واقعا دمش گرم

moslem47
05-11-2011, 00:39
اون کارگردانی که مریلا زارعی از انتقاد کرد کیه؟ چی گفته؟

Kurosh
05-11-2011, 00:42
فرج‌الله سلحشور ...

کارگردان یوسف پیامبر ...

سینمای ایران رو به فاحشه خونه تعبیر کرده و گفته وقتی سینمامون پر شده از فاحشه‌ها، باید هم فاحشه‌ی بین‌المللی (آنجلینا جولی) وارد کنیم !

ترانه علیدوستی، هانیه توسلی، نگار جواهریان، باران کوثری و یکی دو نفر دیگه هم بیانیه دادن که شمایی که فکر می‌کنی سینما فاحشه خونه است، بذار از این سینما برو، خیال خودت رو راحت کن ...

mohammadirani
05-11-2011, 00:43

س.ل.حشور سینمای ایران رو ف.اح.ش.ه خونه و زنان هنرپیشه رو ف.اح.ش.ه خوانده بود

mohammadirani
05-11-2011, 01:07
جیرانی بازم سوتی دادها
البته سوتی که نه
ولی هنوز دوربین نیومده بود خیلی باحال داشت حرف میزد ها :)

Javad-ht
05-11-2011, 14:43
بچه ها دیشب فراستی تو نقد سعادت آباد چی گفت؟
من تا ته مهناز افشار بیدار بودم بعد دیگه رفتم خوابیدم.
برای این نماینده ها هم یکی مثل عادل لازمه که نترسه و بهشون رو نده.
جیرانی تلاش زیادی میکرد که رسایی ناراحت نشه،هم دیشب هم هفته پیش که مهمان بود!

h-blade
05-11-2011, 18:51
بچه ها دیشب فراستی تو نقد سعادت آباد چی گفت؟
من تا ته مهناز افشار بیدار بودم بعد دیگه رفتم خوابیدم.
برای این نماینده ها هم یکی مثل عادل لازمه که نترسه و بهشون رو نده.
جیرانی تلاش زیادی میکرد که رسایی ناراحت نشه،هم دیشب هم هفته پیش که مهمان بود!

دوست عزيز مقايسه عادل با فريدون جيراني به نظر من اصلا درست نيست به دليل اينكه ما مظلوم تر از جامعه سينمايي كشور نداريم اگه اين بنده خدا مثل عادل باشه راحت با يه سفارش از بالا فريدون جيراني ممنوع الكار ميشه برنامه هفت هم تعطيل ميشه هيچ مي هم صداش در نمياد يا اگزم در بياد به جايي نميرسه.

اما درباره گفته آقاي سلحشور:

من به شخصه اصلا ايشون رو به عنوان كارگردان قبول ندارم و به جز سرياله اصحاب كهف ديگه كار به درد بخوري نداره البته همين اصحاب كهف هم از يه تيم حرفه اي برخوردار بود كه اون در اومد.

اما اگه به عنوان يه بي طرف بخوام به اين قضيه نگاه كنم نه صحبت هاي ايشون رو محكوم ميكنم و نه تائيد.

به هر حال اونايي كه سر و كاري باسينما دارن ميدونن كه سينماي ما خالي از اين صحبت ها نيست ولي اين داستان به يه سري آدم بازيگر نما و مشكل دار برميگرده كه دليل عقب موندگي سينماي ما هم به نظرم همين افراد هستند.

اما اينكه آقاي سلحشور اين موضوع رو مطرح كرده و اونو به همه بازيگران زن سينماي ما نسبت داده به نظرم كار بسيار بسيار زشتيه... و همه هم با اين حرف من موافقن.

والبته به نظر من ايشون اصلا از سينماي هاليوود وطرز ساخت فيلمهاش سر در نميارن كه به آنجلينا جولي اين نسبت رو دادن....

Javad-ht
05-11-2011, 19:20
دوست عزيز مقايسه عادل با فريدون جيراني به نظر من اصلا درست نيست به دليل اينكه ما مظلوم تر از جامعه سينمايي كشور نداريم اگه اين بنده خدا مثل عادل باشه راحت با يه سفارش از بالا فريدون جيراني ممنوع الكار ميشه برنامه هفت هم تعطيل ميشه هيچ مي هم صداش در نمياد يا اگزم در بياد به جايي نميرسه.

منم همین نظر رو دارم.
نگفتم که باید اونجوری رفتار کنه،گفتم این نماینده ها یکی مثل عادل باید باشه (با پشتوانه مردمی) تا حالشون رو بگیره!
نه اینکه جیرانی هم مثل عادل باشه،چون در اون صورت همین یه برنامه هم درش تخته میشه!
چون مجبوره اینطور رفتار میکنه!
وگرنه مطمئنا اصلا دل خوشی از ایشون و حرفهاش نداره.
به هر حال 90 یه ملت پشتش هستن ولی بیننده های این برنامه بعیده بخاری ازشون بلند بشه:31:

mhv_kntu
12-11-2011, 12:09
عجب تیکه ای اومد میرکریمی دیشب در مورد موسیقی فیلمش !

چون سبک آهنگش با اون فیلم هنگ کنگی سال 2000 یکی بود آهنگ فیلمش که ادعا می کرد سنتی ایرانی هست کپی پیست فیلم هنگ کنگی شد :18:

تازه از اون بدتر آهنگ ها رو هم همون جاهایی استفاده می کرد که اون فیلم استفاده می کرد ! سحنه های آهسته با سرعت مساوی !

ما که هر چی آهنگ تو یک سبک گوش دادیم شبیه هم نبودن اگه هم شبیه بودن برداشت از یک آهنگ دیگه بود و ادعای مستقل بودن نداشتن.

mohammadirani
12-11-2011, 13:41
عجب تیکه ای اومد میرکریمی دیشب در مورد موسیقی فیلمش !

چون سبک آهنگش با اون فیلم هنگ کنگی سال 2000 یکی بود آهنگ فیلمش که ادعا می کرد سنتی ایرانی هست کپی پیست فیلم هنگ کنگی شد :18:

تازه از اون بدتر آهنگ ها رو هم همون جاهایی استفاده می کرد که اون فیلم استفاده می کرد ! سحنه های آهسته با سرعت مساوی !

ما که هر چی آهنگ تو یک سبک گوش دادیم شبیه هم نبودن اگه هم شبیه بودن برداشت از یک آهنگ دیگه بود و ادعای مستقل بودن نداشتن.

منظورت فراستی بودش دیگه؟؟؟
چون فراستی چنین حرفی درباره میرکریمی زد

بعدش میرکریمی گفت من براتون 80 وال ایرانی میارم که روشون ضرب هم هست.ببینید چه قدر شبیه همند.کلا میگفت والس همه جا شبیه به همه

.
.

در کل نقد دیشب خوب بود.
منتقد مدافع هم اولین منتقدی بوده تا حالا که اطلاعات سینماییش با فراستی یکی میکرد و حتی بعضا بیشتر بودش و خیلی هم به بیان مسلط بود
امیدوارم همه نقد ها این طوری باشه

mhv_kntu
12-11-2011, 21:55
در کل نقد دیشب خوب بود.
منتقد مدافع هم اولین منتقدی بوده تا حالا که اطلاعات سینماییش با فراستی یکی میکرد و حتی بعضا بیشتر بودش و خیلی هم به بیان مسلط بود
امیدوارم همه نقد ها این طوری باشهآره. منتقد موافقش خوب بود ولی من با این شرایط برنامه مثل قدیم حال نکردم.

کارگردان رو جدا از منتقدین کردن به نظر من جذابیت بحث رو کم می کرد.

تمام جالبی نقد فراستی به این بود که به عکس العمل های کارگردان ها جواب های جالبی میداد حالا فقط این منتقدین حرف خودشون رو میزنن میرن.

بحث دیشب چون کارگردان حاضر نشد جلوی فراستی بیاد ! یا اینکه نوع برنامه اینجوری بود اصلا مثل قسمت های قبل جذاب نشده بود و من اصلا حال نکردم.

من که اگه از این به بعد هم کارگردان و منتقد رو تو بخش های جدا بیارن بیخیال دیدن هفت میشم.

منظورت فراستی بودش دیگه؟؟؟
چون فراستی چنین حرفی درباره میرکریمی زد
نه منظورم همون میرکریمی و جوابی که داد بود که اصلا قانع کننده نبود و بیشتر مغلطه بود.

Nocturne
12-11-2011, 23:14
این مدافع از یه نفر دیگه که قبلا به عنوان مدافع مینشست بهتر بود اما از این هم اصلا خوشم نیومد
طرز حرف زدنشم بعضی جاها صحیح نبود بنظر من. 3 برابر فراستی هم حرف زد. اما بار علمی حرفاش با فراستی قابل قیاس نبود.

h-blade
12-11-2011, 23:49
چرا اين هفته بازيگر هفته نداشتن؟

mhv_kntu
13-11-2011, 14:31
چرا اين هفته بازيگر هفته نداشتن؟
احتمالا چون بخش منتقدین و کارگردان رو جدا کردن یک بخش اضافه شد در نتیجه بازیگر رو بیخیال شدن.

pcforlife
13-11-2011, 15:01
دو نکته روی بخش نقد هفت به نظر من باعث شده که منه مخاطب از اون ناراضی باشم...

اول اینکه اگه نقد یک ساعت باشه، 40 دقیقش منتقد یا منتقد ها میشینن با طرف مقابلشون راجع به تاریخ سینما حرف میزنن... و اصلا توجه نمیشه درصد بالای مخاطبین هفت نرفتند تمام فیلم های برتر سینمای جهان رو ببینن و راجع به زندگی کارگردانان و... اونها تحقیق کنن! اکثر مخاطبین عام هستند و درصد بالایی از مباحث خاص!
دوم اینکه زمانی از کارگردان یا تهیه کننده دعوت میشه که بیان تو جلسه نقد شرکت کنن که فیلم رو اکرانه (حتی تو تایم اوج اکران) و هیچ تهیه کننده و کارگردانی حاضر نمیشه که ذره ای حرف های درست منتقد رو بپذیره... چون میدونه با پذیرفتنش کمر فروش فیلم میشکنه! در واقع هیچ ادم عاقلی که فیلم ساز باشه نخواهد پذیرفت که فیلم ساخته شدش فلان ایراد رو داره...! به نظرم اگه زمانی این دعوت انجام بشه که فیلم اکرانش تموم شده یا لااقل اواخر حضورش رو پرده سینماست، مبحث نقد برنامه اینقدر سرشار از پراکندگی و نپذیرفتن مداوم از سوی منتقد و فیلم ساز نباشه! ضمن اینکه اکثر مخاطبین هفت هم وقت کردند تا اون فیلم رو ببینن.

Nocturne
19-11-2011, 02:42
این قسمت هفت خیلی به نسبت سایر قسمتها خوب بود. شاید اولین برنامه هفتی باشه که به شخصه اون رو مفید دیدم! که یه چیزی عاید بیننده میکرد
فقط ای کاش جناب جیرانی وسط حرف آقای فراستی نپره.

---------- Post added at 02:42 AM ---------- Previous post was at 02:39 AM ----------

دوم اینکه زمانی از کارگردان یا تهیه کننده دعوت میشه که بیان تو جلسه نقد شرکت کنن که فیلم رو اکرانه (حتی تو تایم اوج اکران) و هیچ تهیه کننده و کارگردانی حاضر نمیشه که ذره ای حرف های درست منتقد رو بپذیره... چون میدونه با پذیرفتنش کمر فروش فیلم میشکنه! در واقع هیچ ادم عاقلی که فیلم ساز باشه نخواهد پذیرفت که فیلم ساخته شدش فلان ایراد رو داره...!
دقیقا یکی از مشکلات فیلمسازان ما همینه! اتفاقا اگه عاقل باشن بجای مقاومت ، سخن منتقد رو گوش میدن و در مقابل نظر خودشون رو ارائه میدن و قضاوت رو به عهده مردم میذارن.

CAnZO
19-11-2011, 09:04
بهروز افخمی: " وقتی سینما چشم سفیدش را نشان بدهد دنیایی را به آتش میکشد ... کسی که بتونه نیروی واقعی سینما را روی پرده نشون بده در دنیا نداریم. در تاریخ سینما هم فقط عده معدودی بوده اند..."

البته حیف که غیر از "جویندگان " نمونه ای اسم نبردن و این عقیده کمال گرا راه ما رو برای دیدن فیلمها با کامپیوتر کاملا سد میکنه :41:

ویرایش: لا اقل برای چند روز ...

SuperSt@r
19-11-2011, 10:19
من كه زياد اهل سينما نيستم ولي كمي برنامه هفت رو ميبينم و از برنامه ديشبم خيلي خوشم اومد البته من تقريبا از اونجايي كه آقاي سيروس الوند اومد تا انتهاي همين قسمتش رو ديدم

farshidshd
19-11-2011, 12:59
سیروس الوند واقعا با زیرکی ، اجازه نداد فیلمش توسط فراستی نقد بشه!!

MOHAMMAD2010
19-11-2011, 12:59
اینا که میخوان درباره کل سینما حرف بزنن چرا الکی میگن نقد فیلم پرتقال خونی !؟
دیشب یه ذره هم درباره این فیلم حرف نزدن !

hamid_diablo
19-11-2011, 13:02
سلام

خوب میبینم که دوستان از برنامه دیشب رازی بودند.من که از بحث سیروس!!!!!!! و فراستی لذت بردم.شاید یکی از دلایلش این بود که بحثشون جنجالی نبود و با اینکه مهمان برنامه از قبل موضع دفاعی در برابر فراستی نگرفته بود..

خیلی باز و بدون تعارف بحث رو پیش بردند.و از سیروس ممنونم که با سیاستش باعث شد که فراستی دیدش رو نصبتبه نقد بیان کنه.تا به حال انقدر واضع و بی پرده حرف نزده بود

M3HRD@D
19-11-2011, 13:56
دیشب گفتگوهای خوب و مفیدی رو تو برنامه شاهد بودیم...
از تعریف سلیقه و نقد و همینطور نقد الوند از فراستی تا بحث روی میزانسن با افخمی همگی خوب بود ...
سیروس الوند رو به شخصه خیلی دوست دارم و با فیلم چهره و یکی دوتا دیگش زندگی کردم
آدم پری و بدون تعارف با فراستی صحبت کرد...
یه حرف خیلی مهم الوند این بود که این ممیزی ها و مصلحت اندیشی ها فقط از سوی حکوت نیست تقصیر خود ما هم هست مثلا گفت فریدون اگه بیاد پیش من بگه میخوام این فیلم رو بسازم من میگم نه به مصلحت نیست پس ما باید خودمون رو هم درست کنیم....

یکی از صحبت ها جالب فراستی دیشب:
فراستی: یکی از دوستهام(فرزاد موتمن) که یه فیلم خیلی خوب ساخته بود(شب های روشن)
بعد دومین فیلمش(باج خور) که تو سینما دیدم از سینما اومدم بیرون دیدم جلوی در وایساده
گفت فیلم چطور بود مسعود...
گفتم:فاجعه بود.دی:34:

صراحت فراستی رو داشتید حالا مثلا دوست صمیمیش بوده:31:

mhv_kntu
19-11-2011, 15:17
کسی اسم این 7 تا Major کمپانی هالیوود (دیشب بخش سرقت فیلم روش بحث شد) که به هیچ وجه حاضر نیستن رایت فیلم هاشون رو به ایران بفروشن میدونه ؟

نامردا ما رو مجبور می کنن ازشون دزدی کنیم :31:

peaceful1
26-11-2011, 00:51
حسین یاری رو خیلی دوست دارم خیلی دوست داشتم دعوتش کنند. که خوشبختانه این کار رو کردند.
انصافانه هم صادقانه صحبت کرد.

SuperSt@r
26-11-2011, 10:18
سلام دیشب نقد چه فیلمی بود؟

farshidshd
26-11-2011, 11:42
سلام دیشب نقد چه فیلمی بود؟

دیشب فیلمی رو نقد نکردن

بازیگر هفته رو آوردن ( حسین یاری )

hamid_diablo
26-11-2011, 21:15
بازیگر هفته رو آوردن ( حسین یاری )

البته بازیگر فصل!!!!!

حرفهای قشنگی هم زد که موافقم باهاش.اواسط برنامه هم عرب نیا اومد رو خط و کمی هم حرف زد و در ضمن حرفهای حسین یاری رو هم تایید کرد

jomong666
09-12-2011, 20:04
امشب کیا میان .
؟؟

Aless
09-12-2011, 20:52
امشب برنامه پخش نمیشه
اقای جیرانی هفته پیش گفت
فکر میکنم به خاطر اینکه توی هفته قبل اتفاق خاصی رخ نداده که بخواد بحث کنه

mohammadirani
17-12-2011, 14:03
دیشب چی شدش
من ندیدم
فیلم بدرود بغداد رو چه شکلی نقد کردش فراستی؟

hamid_diablo
18-12-2011, 13:49
سلام

فراستی از 4 ستاره به این فیلم هیچ ستاره ای نداد!!

mhv_kntu
07-01-2012, 11:04
دیشب نتونستم ببینم ! بحث در مورد انحلال خانه سینما بود ! مثل چند تا سبزی توش هستن !!!!

جایی تکرار نمی کنن ؟! مثل برنامه 90 که جام جم تکرار می کنه.

ali_agha1981
07-01-2012, 19:34
حامد کمیلی در برنامه هفت : بخاطربازی در فیلم پایان نامه از مردم عذرخواهی می‌کنم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 90%2F10%2F148512%2F)

حامد کمیلی شب گذشته درباره کارنامه کاری اش با فریدون جیرانی در برنامه هفت به گفت و گو نشست.
به گزارش سحام حامد کمیلی در این مصاحبه که شب گذشته از شبکه سه سیما پخش شد، گفت: “الآن فرصتی هست که من از مردم عذرخواهی بکنم چون فیلم هایی از من دیدند که از من انتظار نداشتند. در یک سال اخیر فرصتی پیش آمد که من کارنامه کاری ام را در این مدت مرور کنم. در این مدت من فیلم هایی بازی کردم. ممکن هست انتخاب های من غلط بوده یا شرایط دیگری پیش آمده باشد.”
اشاره حامد کمیلی به بازی وی در فیلم “پایان نامه” بود که با واکنش تند مردم روبرو شد.

پایان‌نامه فیلمی ایرانی به کارگردانی حامد کلاهداری و تهیه کنندگی روح‌الله شمقدری و با بازی حامد کمیلی، بهاره افشاری، کامران تفتی، چکامه چمن‌ماه، نیما شاهرخ‌شاهی و با حضور داریوش ارجمند، محمدرضا شریفی‌نیا، احمد نجفی و جمشید هاشم‌پور است.
این فیلم به حوادث پس از انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ می‌پردازد. ابتدا شایع شد بازیگر اصلی فیلم لیلا اوتادی است و در نقش ندا آقاسلطان بازی می‌کند.

تنها سه ساعت پس اعلام خبر بازی لیلا اوتادی در نقش ندا، خبرگزاری فارس، در گفت‌وگویی با لیلا اوتادی این خبر را تکذیب کرد. او اخباری را که دربارهٔ بازی‌اش در فیلم پایان‌نامه در نقش ندا آقاسلطان منتشر شده بود کذب محض خواند.

تنها ساعتی پس از انتشار این خبر اعتراض مخالفان در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و بالاترین آغاز شد. صفحه مخالفان لیلا اوتادی در شبکه اجتماعی فیس بوک تنها در کمتر از هفت ساعت به سه هزار عضو رسید.

جواد شمقدری، معاون سینمایی وزیر ارشاد، در مورد خبر ساخت فیلمی دربارهٔ ندا آقاسلطان گفت داستان پایان‌نامه را خوانده و ربطی به موضوع ندا آقاسلطان ندارد.

امیر آقایی نیز که قرار بود در این فیلم بازی کند به دلیل تغییر نسخه اولیه فیلم‌نامه از بازی در این فیلم انصراف داد. نام سارا خویینی‌ها نیز به عنوان بازیگر این فیلم اعلام شد که او نیز از بازی در پایان‌نامه خودداری کرد. پایان‌نامه در روزهای ابتدایی اکران عمومی خود با شکست تجاری مواجه شد.

scali
09-01-2012, 00:02
حامد کمیلی در برنامه هفت : بخاطربازی در فیلم پایان نامه از مردم عذرخواهی می‌کنم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 90%2F10%2F148512%2F)

حامد کمیلی شب گذشته درباره کارنامه کاری اش با فریدون جیرانی در برنامه هفت به گفت و گو نشست.
به گزارش سحام حامد کمیلی در این مصاحبه که شب گذشته از شبکه سه سیما پخش شد، گفت: “الآن فرصتی هست که من از مردم عذرخواهی بکنم چون فیلم هایی از من دیدند که از من انتظار نداشتند. در یک سال اخیر فرصتی پیش آمد که من کارنامه کاری ام را در این مدت مرور کنم. در این مدت من فیلم هایی بازی کردم. ممکن هست انتخاب های من غلط بوده یا شرایط دیگری پیش آمده باشد.”
اشاره حامد کمیلی به بازی وی در فیلم “پایان نامه” بود که با واکنش تند مردم روبرو شد.

پایان‌نامه فیلمی ایرانی به کارگردانی حامد کلاهداری و تهیه کنندگی روح‌الله شمقدری و با بازی حامد کمیلی، بهاره افشاری، کامران تفتی، چکامه چمن‌ماه، نیما شاهرخ‌شاهی و با حضور داریوش ارجمند، محمدرضا شریفی‌نیا، احمد نجفی و جمشید هاشم‌پور است.
این فیلم به حوادث پس از انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ می‌پردازد. ابتدا شایع شد بازیگر اصلی فیلم لیلا اوتادی است و در نقش ندا آقاسلطان بازی می‌کند.

تنها سه ساعت پس اعلام خبر بازی لیلا اوتادی در نقش ندا، خبرگزاری فارس، در گفت‌وگویی با لیلا اوتادی این خبر را تکذیب کرد. او اخباری را که دربارهٔ بازی‌اش در فیلم پایان‌نامه در نقش ندا آقاسلطان منتشر شده بود کذب محض خواند.

تنها ساعتی پس از انتشار این خبر اعتراض مخالفان در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و بالاترین آغاز شد. صفحه مخالفان لیلا اوتادی در شبکه اجتماعی فیس بوک تنها در کمتر از هفت ساعت به سه هزار عضو رسید.

جواد شمقدری، معاون سینمایی وزیر ارشاد، در مورد خبر ساخت فیلمی دربارهٔ ندا آقاسلطان گفت داستان پایان‌نامه را خوانده و ربطی به موضوع ندا آقاسلطان ندارد.

امیر آقایی نیز که قرار بود در این فیلم بازی کند به دلیل تغییر نسخه اولیه فیلم‌نامه از بازی در این فیلم انصراف داد. نام سارا خویینی‌ها نیز به عنوان بازیگر این فیلم اعلام شد که او نیز از بازی در پایان‌نامه خودداری کرد. پایان‌نامه در روزهای ابتدایی اکران عمومی خود با شکست تجاری مواجه شد.

شما از کجا فهمیدی که منظورش فیلم پایان نامه بوده ؟

بهتر نیست که بگید شما دوست دارید منظور ایشون فیلم پایان نامه باشه ؟:27:

mhv_kntu
09-01-2012, 12:53

بهتر نیست که بگید شما دوست دارید منظور ایشون فیلم پایان نامه باشه ؟:27:
آره منم فکر میکنم منظورش اون فیلم مثلا کمدی خزعولی بود که بعد از پایان نامه رو پرده ها رفت و کلا 20 میلیون فروشش بود !

scali
09-01-2012, 13:53
آره منم فکر میکنم منظورش اون فیلم مثلا کمدی خزعولی بود که بعد از پایان نامه رو پرده ها رفت و کلا 20 میلیون فروشش بود !

تو فیلم دلقک ها هم بازی کرده بود ؟ درسته؟

شایدم منظورش این فیلم بوده .

ali_agha1981
09-01-2012, 21:42

بهتر نیست که بگید شما دوست دارید منظور ایشون فیلم پایان نامه باشه ؟[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

100% منظورش فیلم پایان نامه بوده...شک ندارم..:46:
وگرنه کسی که فیلمی بازی میکنه و فروش نمیکنه..هیچوقت نمیاد بگه من اشتباه کردم که تو فلان فیلم بازی کردم و عذرخواهی بکنه...
بیشتر سعی میکنه یه کاری کنه مخاطب اون فیلم و نقشش رو فراموش کنه..

درست شده مثل قضیه رضا رویگری که یه ویدیو داد گفت منو ببخشید اگر اشتباهی کردم یا تو یه فیلمی بازی کردم که مردم خوششون نیومد.. ( که منظورش اخراجی 3 بود..)
بعد دید گندش درآومد..سریع اومد گفت آره منظورم اخراجی های 3 نبوده ..!!!! همین جوری عذرخواهی کردم !!! :18:
این نشون میده فشار ها و واکنش های منفی افکار عمومی روی این افراد بخاطر بازی در این نقش ها بسیار زیاد بوده است

scali
09-01-2012, 23:56
100% منظورش فیلم پایان نامه بوده...شک ندارم..:46:
وگرنه کسی که فیلمی بازی میکنه و فروش نمیکنه..هیچوقت نمیاد بگه من اشتباه کردم که تو فلان فیلم بازی کردم و عذرخواهی بکنه...
بیشتر سعی میکنه یه کاری کنه مخاطب اون فیلم و نقشش رو فراموش کنه..

درست شده مثل قضیه رضا رویگری که یه ویدیو داد گفت منو ببخشید اگر اشتباهی کردم یا تو یه فیلمی بازی کردم که مردم خوششون نیومد.. ( که منظورش اخراجی 3 بود..)
بعد دید گندش درآومد..سریع اومد گفت آره منظورم اخراجی های 3 نبوده ..!!!! همین جوری عذرخواهی کردم !!! :18:
این نشون میده فشار ها و واکنش های منفی افکار عمومی روی این افراد بخاطر بازی در این نقش ها بسیار زیاد بوده است

مطمئنم ادامه این بحث به انتخابات منجر میشه پس بهتره همینجا تمومش کنیم . :20:

هر کسی میتونه هر جوری دوست داره برداشت کنه .

MOHAMMAD2010
10-01-2012, 20:58
همین الان حامد کمیلی تو برنامه شبکه ایرانیان گقت منظورش همون پایان نامه بود!

ali_agha1981
10-01-2012, 21:46
همین الان حامد کمیلی تو برنامه شبکه ایرانیان گقت منظورش همون پایان نامه بود! احــــــــسند.....;)
منم همین الان اومدم اینو بگم...!! :20:..البته غیرمستقیم اشاره کرد که منظورش اون فیلم بود..
ولی دمش گرم خودش گفت فقط به یک دلیل توی برنامه هفت اومدم...و اونم این بود که از مردم عذرخواهی بکنم....

masoudtr
10-01-2012, 21:57
ولی دمش گرم خودش گفت فقط به یک دلیل توی برنامه هفت اومدم...و اونم این بود که از مردم عذرخواهی بکنم....
این عذر خواهی ها چه فایده داره
مثل اینه که من بزنم دهن دماغ یکی را له و لورده کنم بعد بیام بگم عذر میخوام مردم هم به خوبی و خوشی فراموش کنن و ختم به خیر بشه

این جور افراد و فیلم هاشون را باید تحریم کرد (البته منظورم بیشتر اونایی است که اسمشون را نبر شدن)
مردم باید این جور افراد را بایکوت کنن جوری که اگه تهیه کننده و کارگردانی خواست بره سراغ این افراد بدونه که خیلی از مردم دیگه به تماشای فیلمش نمی یان

MOHAMMAD2010
10-01-2012, 22:05
این عذر خواهی ها چه فایده داره
درسته ولی بازم خیلی بهتر از کسانی هست که عذر خواهی هم نمیکنن !

matr!x_2008
10-01-2012, 22:32
همین الان حامد کمیلی تو برنامه شبکه ایرانیان گقت منظورش همون پایان نامه بود!

کسی فیلمشو داره اپلود کنه؟

ali_agha1981
11-01-2012, 21:19
کسی فیلمشو داره اپلود کنه؟

امشب چهارشنبه ساعت 11 شب(اواخر برنامه) خلاصه گفتگوی تلفنی رو نشون میده..

ali_agha1981
13-01-2012, 13:11
بخش هایی از گفتگو حامد کمیلی با شبکه ایرانیان ، در خصوص فیلم پایان نامه و...

Nocturne
21-01-2012, 15:31
تو برنامه دیشب تیزر پخش میکرد که تو سایت هفت نظرسنجی برای فیلمهای فجر هست و جایزه میدن . کو پس؟ کسی اطلاع نداره؟..

Amir_oscar
21-01-2012, 19:49
آقا دیشب راجع به گلدن گلوب و فرهادی حرفی زدن یا باز سکوت؟

Kurosh
21-01-2012, 20:15
آقا دیشب راجع به گلدن گلوب و فرهادی حرفی زدن یا باز سکوت؟
بله امیر جان، صحبت شد، جایزه گرفتن فرهادی هم با سانسورهای مورد نیاز (:دی) پخش شد (در ابعاد 3gp :27:)

یه منتقد آوردن و یه سری صحبت شد که تو تاپیک جدایی نادر از سیمین هست

CAnZO
05-02-2012, 21:32
دیشب جیرانی از پسر الیور استون سئوال میکنه: " شما تو امریکا برنامه راجع به سینما در تلویزیون دارید؟"
بنده خدا یادش رفت چندتا کانال تلوزیونی تو دنیا هست

MOHAMMAD2010
05-02-2012, 21:40
دیشب دیگه شورشو در آورده بودن وقت گفنگو با پسر استون
همش حرف سیاسیو - هالیودیسمو و ... میزدن !!!
نمیخوان قبول کنن بهتر سینما در حال حاضر تو دنیا هالیووده
ولی از این آقای باغبانی خیلی خوشم میاد کلا معلومه خیلی سرش میشه

Amir_oscar
07-02-2012, 00:59
امشب که فرزاد حسنی مهمون برنامه بود خیلی جالب بود. جیرانی بهش گفت تو باید روی صندلی من باشی، ولی اونجایی. حسنی هم با تعریفش از فراستی و ... یه جورایی مشکوک می زد. البته کاملا معلومه که انسان پاچه خواری نیست، ولی خب... از حرکات و تیکه های حسنی، می زد که بالاخره مجری هفت می شه.
بعد اینکه وقتی جیرانی بهش گفت ایشالله باز هم بازی ازت می بینیم، به جیرانی گفت ایشالله تو فیلم خود شما بازی کنم و جیرانی هم خیلی جدی گفت آره آره حتما! چرا نگران این تعارف ها نیستن ملت؟!

pcforlife
11-02-2012, 00:02
صحبت های هاشمی (دیشب) راجع به جدایی واقعا عالی بود... لذت بردم... + دیالوگ های بین او و جیرانی هم واقعا ماهیتی کمدی داشت! خصوصا سره سرمایه گذاران پیشونی سفید. : دی
کسی لینک دانلودی ازش داره؟

pcforlife
11-02-2012, 19:52
آقا کسی ویدئوی سوتی جیرانی رو تو هفت دیشب داره؟:31:
بنده خدا آخر مصاحبه با شمقدری وقتی ببنندگان رو دعوت کرد که برن کلیپ ببنن، از صندلی بلند شد (میکروفون قطع نشده بود) و گفت: "آخ آخ من برم دستشویی!"
حیف که خنده بازار هشت رو حذف کرده و الا سوژه ای بود! : ))
البته در کنار اینا بحت نسبتا خوبی رو با شمقدری داشت.:20:
+
گزارش مردمی بغض یاد "چه کسی امیر را کشت" رو زنده کرد... و بخش نقد فیلم دیشب و بده بستون های حسنی نسب و فراستی راجع به فیلم ها و البته داوری جشنواره خیلی عالی بود./

Kurosh
11-02-2012, 20:17
کلاً هفت پیشرفت بسیار قابل توجهی داشته ...
الان جیرانی دیگه از اون حالت تمسخر برانگیز اوایل فاصله گرفته و حرفه‌ای تر شده ...
حرفاش معقول تره و گاهی در مقابل مسئولین و برخی مهمونا به صدای اعتراض سینمامون هم تبدیل میشه ...
البته مدیریت زمانش، حداقل در بیان، خوب نیست. وسط حرف منتقد بیست بار تکرار می‌کنه که یه دقیقه وقت داری، سی ثانیه وقت داری .... کل رشته‌ی افکار طرفو پاره می‌کنه

تو قطع کردن به گزارش‌ها هم بسیار آماتور عمل می‌کنه ! فراستی یا منتقد مهمان دارن بحث بسیار مهمی رو انجام میدن، یهو دقیقاً وسط حرفای طرف، میگه بریم گزارشو ببینیم برگردیم !!
خب مرد حسابی وایسا حرفش تموم شه، وحی منزل که نیست !!

فراستی ادبیاتش بهتر شده و نگاهاش نسبی‌تر از گذشته است ...
اون هم کمی از تندروی ناشی از مقایسه‌ی تمام فیلم‌ها با بهترین شاهکارهای ژانر خودش فاصله گرفته (با این حال هنوز خیلی کار داره)

نکته‌ی بسیار مثبت هفت در دوران جشنواره، حضور منتقدان مهمان و بحث‌های بسیار خوبشون با فراستی است که اغلب هم با هم موافقن، چون فیلم‌ها چندان بحث‌برانگیز نیستن ... (تا جایی که یادم میاد فقط امیر قادری سر پل چوبی با فراستی مخالف بود که اون هم دیالوگ بینشون خوب بود)

نیما حسنی‌نسب، خسرو نقیبی و محمد باغبانی فوق‌العاده‌ان ... از خوش‌فکرترین منتقدا هستن و با وجود جوانی، اما بسیار بامعلومات و حرفه‌ای به سینما نگاه می‌کنن ... ترکیبشون با مسعود فراستی بسیار دلنشین و دیدنی میشه، به نحوی که کل 9 روز گذشته، من تا خود 3 نصفه شب بیدار موندم تا بحث‌هاشون رو کامل دنبال کنم. حتی پدرم هم که اهل سینماست، اما سینمای روشنفکری و بحث‌های بسیار تخصصی سینما باب میلش نیست، تا آخرین لحظه می‌شینه و برنامه رو به دقت نگاه می‌کنه ...

گزارش‌های مردمی، مصاحبه‌ها و پوشش تقریباً کامل جشنواره بسیار قابل تقدیر و ستودنی است ...
اما هنوز ضعف‌های زیادی در این برنامه وجود داره که امیدوارم کم کم برطرف بشه ...

در کارهای گرافیکی، به خصوص فونت‌های به کار رفته، وله‌ها، Openning ها و از این دست، مشکلات فراوانی دارن. گاهی ابتکارات تو ذوق می‌زنن (مثل "دو تصویر همزمان" کردن گزارش‌های مردمی که باعث کوچیک شدن تصویر مصاحبه شونده میشه. این مورد درباره‌ی مردم چندان اهمیتی نداره، اما تو مصاحبه با هنرمندا هم این کارو انجام میدن! خب زیرنویس که نمی‌ذارین! حداقل بزرگش کنین بفهمیم دارین با کی مصاحبه می‌کنین! )

در پایان، ای کاش همه‌ی روزهای سال، جشنواره بود !

MOHAMMAD2010
11-02-2012, 21:16
بنده خدا آخر مصاحبه با شمقدری وقتی ببنندگان رو دعوت کرد که برن کلیپ ببنن، از صندلی بلند شد (میکروفون قطع نشده بود) و گفت: "آخ آخ من برم دستشویی!"
جدی اینو گفت ؟ من صحنه رو دیدم ولی صدای تلویزیون کم بود متوجه نشدم چی گفت !

sepid12ir
12-02-2012, 00:35
شاید خیلی مربوط به تاپیک نباشه
ولی دو شب گذشته که فزاد موتمن (کارگردان بیداری) به برنامه ی هفت اومده بود،
با عینکش شدیداً برام یادآور مارتین اسکورسیزی بود :دی

ghermezeteh
12-02-2012, 17:58
کلاً هفت پیشرفت بسیار قابل توجهی داشته ...
الان جیرانی دیگه از اون حالت تمسخر برانگیز اوایل فاصله گرفته و حرفه‌ای تر شده ...
حرفاش معقول تره و گاهی در مقابل مسئولین و برخی مهمونا به صدای اعتراض سینمامون هم تبدیل میشه ...
البته مدیریت زمانش، حداقل در بیان، خوب نیست. وسط حرف منتقد بیست بار تکرار می‌کنه که یه دقیقه وقت داری، سی ثانیه وقت داری .... کل رشته‌ی افکار طرفو پاره می‌کنه

تو قطع کردن به گزارش‌ها هم بسیار آماتور عمل می‌کنه ! فراستی یا منتقد مهمان دارن بحث بسیار مهمی رو انجام میدن، یهو دقیقاً وسط حرفای طرف، میگه بریم گزارشو ببینیم برگردیم !!
خب مرد حسابی وایسا حرفش تموم شه، وحی منزل که نیست !!

فراستی ادبیاتش بهتر شده و نگاهاش نسبی‌تر از گذشته است ...
اون هم کمی از تندروی ناشی از مقایسه‌ی تمام فیلم‌ها با بهترین شاهکارهای ژانر خودش فاصله گرفته (با این حال هنوز خیلی کار داره)

نکته‌ی بسیار مثبت هفت در دوران جشنواره، حضور منتقدان مهمان و بحث‌های بسیار خوبشون با فراستی است که اغلب هم با هم موافقن، چون فیلم‌ها چندان بحث‌برانگیز نیستن ... (تا جایی که یادم میاد فقط امیر قادری سر پل چوبی با فراستی مخالف بود که اون هم دیالوگ بینشون خوب بود)

نیما حسنی‌نسب، خسرو نقیبی و محمد باغبانی فوق‌العاده‌ان ... از خوش‌فکرترین منتقدا هستن و با وجود جوانی، اما بسیار بامعلومات و حرفه‌ای به سینما نگاه می‌کنن ... ترکیبشون با مسعود فراستی بسیار دلنشین و دیدنی میشه، به نحوی که کل 9 روز گذشته، من تا خود 3 نصفه شب بیدار موندم تا بحث‌هاشون رو کامل دنبال کنم. حتی پدرم هم که اهل سینماست، اما سینمای روشنفکری و بحث‌های بسیار تخصصی سینما باب میلش نیست، تا آخرین لحظه می‌شینه و برنامه رو به دقت نگاه می‌کنه ...

گزارش‌های مردمی، مصاحبه‌ها و پوشش تقریباً کامل جشنواره بسیار قابل تقدیر و ستودنی است ...
اما هنوز ضعف‌های زیادی در این برنامه وجود داره که امیدوارم کم کم برطرف بشه ...

در کارهای گرافیکی، به خصوص فونت‌های به کار رفته، وله‌ها، Openning ها و از این دست، مشکلات فراوانی دارن. گاهی ابتکارات تو ذوق می‌زنن (مثل "دو تصویر همزمان" کردن گزارش‌های مردمی که باعث کوچیک شدن تصویر مصاحبه شونده میشه. این مورد درباره‌ی مردم چندان اهمیتی نداره، اما تو مصاحبه با هنرمندا هم این کارو انجام میدن! خب زیرنویس که نمی‌ذارین! حداقل بزرگش کنین بفهمیم دارین با کی مصاحبه می‌کنین! )

در پایان، ای کاش همه‌ی روزهای سال، جشنواره بود !

امسال فیلم هایی که ازشون خوشش میومد و تعریف می کرد هم بیشتر از پارساله
از
ضد گلوله
روزهای زندگی
قلاده های طلا
گشت ارشاد
خوابم میاد
تعریف کرد مخصوصا 3 تای اولی

و فیلم هایی رو هم که خیلی کوبید یکی نارنجی پوش بود یکی هم برف روی کاج ها
در مورد بقیه فیلم ها نقدش معتدل بود

mohammadirani
18-02-2012, 02:36
ای خاک بر سر شبکه 3 با این کارهاشون

داشتم هفت رو میددیم

یکتاناصر که بحثش تموم شد جیرانی گفت آیتم بعدی نقد کلی جشنواره با حضور فراستی و یکی دیگه که اسمش رو خوب نشنیدم

بعد در حالیکه آیتم تازه اکران ها پخش میشد، به ناگه وسطش شبکه 3 برنامه رو قطع کرد و گزارش ورزشی رو پخش کرد!!!!
آخه دیوانه ها بازی فوتبال 2.3 هفته پیش مهم تر بوده که وسط برنامه هفت یهو رفتین سراغ اون
این چه کاریه اخه

تا کی توهین به شعور مخاطب؟؟؟

CAnZO
18-02-2012, 02:39
این رفلکس بود به صحبتهای تلفنی ...

mohammadirani
18-02-2012, 11:07
این رفلکس بود به صحبتهای تلفنی ...

کدوم صحبت های تلفنی؟

من 20 دقیقه رو ندیدم تقریبا.اخر مصاحبه با یکتا ناصر دوباره رسیدم

تو اون 20 دقیقه چی شده مگه
تو تلفن چه صحبتی شده بود؟

Reckoner
18-02-2012, 16:07
کدوم صحبت های تلفنی؟

من 20 دقیقه رو ندیدم تقریبا.اخر مصاحبه با یکتا ناصر دوباره رسیدم

تو اون 20 دقیقه چی شده مگه
تو تلفن چه صحبتی شده بود؟

فکر کنم منظورش صحبتهای بهروز افخمی بود. که انتقاد کرده بود از قانون سینما و جلوگیری از دخالت قوه‌ی مقننه در مسائل هنری که برخود سخت‌گیرانه‌تر رو باعث می‌شه. البته انتقادهای بی‌پایان جیرانی و فراستی از شمقدری هم به نظرم بی‌تأثیر نبود. وقتی برنامه نود با اون همه طرفدار یه بار وسط حرفهای فردوسی‌پور قطع میشه و میره تو پخش، دیگه هفت که عددی نیست!

Kurosh
19-02-2012, 11:59
چرا هفت قطع شد؟

به گزارش ایسنا، پخش برنامه «هفت» شب گذشته به طور ناگهاني متوقف شد. برنامه «هفت» كه جمعه ‌شب‌ها روي آنتن شبكه سه مي‌رود، شامگاه گذشته حوالي ساعت دو بامداد به صورت ناگهاني و بدون پايان يافتن اين برنامه، قطع شد تا برنامه «گزارش ورزشي» جايگزين آن شود.
برنامه «هفت» در حالي بدون اطلاع قبلي به ناگاه قطع شد كه فريدون جيراني، مجري برنامه اعلام كرد كه در ادامه شاهد نقد فيلم‌هاي جشنواره با حضور مسعود فراستي و امير قادري خواهيم بود، اما در ادامه بدون هيچ توضيحي، برنامه‌ي «گزارش ورزشي» براي مخاطبي كه ادامه‌ي آيتم‌هاي «هفت» را انتظار مي‌كشيد، به روي آنتن رفت.

علت قطع ناگهاني برنامه «هفت» در شب گذشته، اشتباه منشي صحنه اعلام شد كه تايم دو ساعت و ۲۸ ثانيه‌اي برنامه را دو ساعت و ۲۸ دقيقه اعلام كرده بود؛ بر اين اساس زمان برنامه «هفت» توسط دست‌اندركاران اين برنامه حدود ۲۸ دقيقه بيشتر از كنداكتور شبكه سه سيما برنامه‌ريزي شده بود.
در نتيجه برنامه «هفت» طبق كنداكتور شبكه سه قطع شد و «گزارش ورزشي» جايگزين آن شد.
قطع برنامه‌هاي زنده شبانه پيش از اين هم در تلويزيون سابقه داشته است؛ به طوري كه برنامه‌ي «نود» نيز چند بار به دلايل مختلف قطع شده و نيمه تمام مانده است.

ايسنا

ghermezeteh
19-02-2012, 15:28
چرا هفت قطع شد؟

به گزارش ایسنا، پخش برنامه «هفت» شب گذشته به طور ناگهاني متوقف شد. برنامه «هفت» كه جمعه ‌شب‌ها روي آنتن شبكه سه مي‌رود، شامگاه گذشته حوالي ساعت دو بامداد به صورت ناگهاني و بدون پايان يافتن اين برنامه، قطع شد تا برنامه «گزارش ورزشي» جايگزين آن شود.
برنامه «هفت» در حالي بدون اطلاع قبلي به ناگاه قطع شد كه فريدون جيراني، مجري برنامه اعلام كرد كه در ادامه شاهد نقد فيلم‌هاي جشنواره با حضور مسعود فراستي و امير قادري خواهيم بود، اما در ادامه بدون هيچ توضيحي، برنامه‌ي «گزارش ورزشي» براي مخاطبي كه ادامه‌ي آيتم‌هاي «هفت» را انتظار مي‌كشيد، به روي آنتن رفت.

علت قطع ناگهاني برنامه «هفت» در شب گذشته، اشتباه منشي صحنه اعلام شد كه تايم دو ساعت و ۲۸ ثانيه‌اي برنامه را دو ساعت و ۲۸ دقيقه اعلام كرده بود؛ بر اين اساس زمان برنامه «هفت» توسط دست‌اندركاران اين برنامه حدود ۲۸ دقيقه بيشتر از كنداكتور شبكه سه سيما برنامه‌ريزي شده بود.
در نتيجه برنامه «هفت» طبق كنداكتور شبكه سه قطع شد و «گزارش ورزشي» جايگزين آن شد.
قطع برنامه‌هاي زنده شبانه پيش از اين هم در تلويزيون سابقه داشته است؛ به طوري كه برنامه‌ي «نود» نيز چند بار به دلايل مختلف قطع شده و نيمه تمام مانده است.

ايسنا

خوب اقلا می تونستن از پخش به جیرانی خبر بدن که بیاد چند ثانیه بگه متاسفانه وقتمون تموم شد خداحافظ.
یعنی واسه همینم وقت نداشتن؟
یعنی اینقدر شعورشون پایینه؟

MOHAMMAD2010
19-02-2012, 15:54
خوب اقلا می تونستن از پخش به جیرانی خبر بدن که بیاد چند ثانیه بگه متاسفانه وقتمون تموم شد خداحافظ.
یعنی واسه همینم وقت نداشتن؟
یعنی اینقدر شعورشون پایینه؟

داداش اینا دارن دروغ میگن ! شما چرا باور میکنی !!!

CAnZO
20-02-2012, 10:48
ببینید این چه برنامه مهمی هست که حتی علت قطع شدنش موضوع خبر خبرگذاریها میشه.
امیدوارم دیگه از این کارها نکنند وگرنه ممکنه گروه شب بیدارها عصبانی شده به کوچه بریزند و بقیه رو بیخواب کنن!

CAnZO
20-02-2012, 20:42
ما حتی از کلمات خارجیها به شیوه خودمون استفاده میکنیم مثلا یک کلمه میسازیم به اسم هالیوودیسم تا خارجیها رو به تعجب بندازیم!
این هنر پیشه (شان استون) حتی از اینکه ما فیلمهایی رو میبینیم که اون حالا باید بخاطر بازی کردن در اونها طلب مغفرت کنه تعجب زده است.
شایعه ها حکایت از این دارد که یک عشق سوزناک آمیخته با عرفان نشات گرفته از یک گوشه رمزآمیز سرزمین ما این جوون رو به سمت اسلام هدایت کرده.

در کارهای گرافیکی، به خصوص فونت‌های به کار رفته، وله‌ها، Openning ها و از این دست، مشکلات فراوانی دارن. گاهی ابتکارات تو ذوق می‌زنن

یک مثال نقیض دقیقا در مورد گرافیک : شما به روی هم قرار گرفتن طرح سیمرغ جشنواره روی دیوار شیشه ای پیشزمینه روی بدن مهمان دقت کردین؟ لذت بردم!

scali
22-02-2012, 00:51
ما حتی از کلمات خارجیها به شیوه خودمون استفاده میکنیم مثلا یک کلمه میسازیم به اسم هالیوودیسم تا خارجیها رو به تعجب بندازیم!
این هنر پیشه (شان استون) حتی از اینکه ما فیلمهایی رو میبینیم که اون حالا باید بخاطر بازی کردن در اونها طلب مغفرت کنه تعجب زده است.
شایعه ها حکایت از این دارد که یک عشق سوزناک آمیخته با عرفان نشات گرفته از یک گوشه رمزآمیز سرزمین ما این جوون رو به سمت اسلام هدایت کرده.

یک مثال نقیض دقیقا در مورد گرافیک : شما به روی هم قرار گرفتن طرح سیمرغ جشنواره روی دیوار شیشه ای پیشزمینه روی بدن مهمان دقت کردین؟ لذت بردم!

من در مورد هالیودیسم حرفی نمیزنم ولی میخوام بپرسم به نظر شما مسلمان شدن شان استون سیاسی بوده؟

CAnZO
29-02-2012, 05:33
من در مورد هالیودیسم حرفی نمیزنم ولی میخوام بپرسم به نظر شما مسلمان شدن شان استون سیاسی بوده؟
احتمالا خاطرخواه شده و به اسلام گرویده

Reckoner
03-03-2012, 16:50
دیشب پخش نشد؟

MILAD MGH
20-03-2012, 08:29
تبعات حرف های تند اکبر عبدی در برنامه هفت
شکایت از اکبر عبدی، جیرانی و شبکه 3 سیما در دادسرای تهران

اکبر عبدی در آخرین برنامه «هفت» سال 90 حرف‌های صریحی در خصوص سینما و احترام نگذاشتن جوانان به پیشکسوتان زد.

آخرین برنامه «هفت» در سال 90، بهترین‌های سینمایی را معرفی کرد.

از نگاه این برنامه فیلم «مرهم» به کارگردانی علیرضا داوودنژاد، بهترین فیلم سال شد. این در حالی است که گزینه‌های زیادی برای انتخاب بهترین‌ فیلم‌ سینمایی سال، روی پرده رفته بود.

در بخشی از این برنامه داودنژاد و طناز طباطبایی در برنامه حضور پیدا کردند و کارگردان «مرهم» در خصوص این انتخاب گفت: «خیلی عجیب است که دولت در جشنواره بیست و نهم فیلم فجر به فیلم «مرهم» بی‌توجهی کرد، اما الان برنامه شما که وابسته به صدا و سیماست آن را به عنوان بهترین فیلم سال، معرفی می‌کند. این میزان تناقض خیلی عجیب است.»

در ادامه این برنامه، اکبر عبدی برای گفت‌وگوی سال در استودیو برنامه «هفت» حضور پیدا کرد. او صریح به انتقادات جیرانی و شایعات مختلف، پاسخ داد. وی در خصوص حضور بی‌نظم سر فیلم‌ها گفت: «من زمانی که با کارگردان‌هایی چون مهرجویی، تقوایی، حاتمی و قادری کار می‌کردم هیچ وقت بی‌نظم نبودم، اما کارگردان‌های جوان تو را سر صحنه نگه می‌دارند که مثل موم به تو شکل دهند و من این را نمی‌توانم بپذیرم. البته کسی مثل عطاران که از دستمزد خودش به من می‌دهد و اصرار دارد که نقش پیرزن را بازی کنم و به من اعتماد دارد، مثل کارگردان‌های جوان امروزی نیست. البته من هم 50 میلیون تومان به او تخفیف دادم.»

وی ادامه داد: «سر فیلم آقای اطیابی 65 درصد دستمزدم را نگرفتم. جالب است که تهیه‌کننده آقای شمس، تازه از من شکایت هم کرد. من بچه نازی آبادم و اهل شکایت کردن نیستم. من به زور حقم را می‌گیرم. یا می‌توانم یا حقم را می‌خورند. این‌ها کلاهبرداری کردند و بعد هم می‌نشینند در این برنامه می‌گویند اکبر عبدی باعث شد فیلم ما به سرانجام نرسد. من سر پل صراط یقه‌شان را می‌گیرم.»

در حین گفتن این حرف‌ها، جیرانی تمام تلاشش را کرد که عبدی را متقاعد کن که از کسی اسم نبرد، اما گوش اکبر عبدی به این حرف‌ها بدهکار نبود.

این بازیگر درباره حضور سر صحنه فیلم‌ها و نخواندن فیلمنامه‌ها، عنوان کرد: «خودم سناریو را نخوانم، می‌دهم یکی برایم بخواند. اتفاقا این به نفع کارگردان است، چون خیلی از سناریوها را اگر بخوانم، در فیلم بازی نمی‌کنم. در ضمن دوست دارم وقتی دیالوگ را می‌گویم برایم تازگی داشته باشد. یعنی برای اولین بار باشد که از دهنم بیرون می‌آید. در «اخراجی‌ها» 60 درصد کمدی سناریو به خاطر دیالوگ‌گویی من بود، اگر غیر از این باشد اسمم را «اکرم» می‌گذارم.»

عبدی همچنین افزود: «من در فیلم‌های مهرجویی و حاتمی هم در دیالوگ‌ها دست می‌بردم، اما خیلی کم. اگر قرار باشد این کار را نکنم که فیلم به سرانجام نمی‌رسد. یعنی ده‌نمکی بهتر از من دیالوگ می‌گوید؟ او بهتر از من بایرام را می‌شناسد؟ من 12 بایرام می‌شناسم. البته هستند بعضی‌ها هم که اعتماد به نفس ندارند و می‌ترسند همه بگویند عبدی در دیالوگ‌ها دست برده به خاطر همین زور می‌کنند مزخرفات خودشان را بگویم. من هم به خاطر پول این کار را می‌کنم.»

وی درباره چهار سال دوری از سینما و تلویزیون گفت: «به خاطر فوت برادرم نتوانستم بازی کنم و یک سال از ایران رفتم. البته فضای سینما هم باعث کناره‌گیری من شد. از من می‌خواستند با دیالوگ مردم را بخندانم و سینما هم در ورطه‌ای افتاده بود که در تمام فیلم‌ها یک مثلث عشقی تشکیل می‌شد و دختر و پسر خوشگل می‌گذاشتند که بفروشد.»

عبدی ادامه داد: «یک سال خارج از ایران بودم و یک تئاتر ایرانی با بازیگران خارجی در آنجا به راه انداختم. بعد از سه، چهار سال دوری از سینما وقتی آمدم خواستم فیلم خودم را بسازم اما آقای اسکندری گفت یکی، دو تا کار بازی کن و بعد فیلم خودت را بساز. اینطوری حرف پشتت کمتر است. من هم به دعوت احمدرضا معتمدی در فیلم «قاعده بازی» بازی کردم و بعد از آن هم یک هفته وقت خالی پیدا نکردم که به فیلم خودم فکر کنم.»

این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در خصوص احترام به پیشکسوتان و چرایی احترام نگذاشتن جوانان گفت: «حکومت بعد از انقلاب زنان و جوانان ما را پر رو کرده است. من همیشه قدردان لطف بزرگان سینما هستند. آقای مشایخی من به را برای اولین بار به مرحوم حاتمی معرفی کرد و من هنوز هم ممنون ایشان هستم. از مردم هم همیشه ممنونم که من را بعد از بازی در «زیر آسمان شهر» بخشیدند. من ازشان عذرخواهی کردم و گفتم به خاطر پول بازی کردم اما آنها هم گذشت داشتند و نتیجه این گذشت این بود که «اخراجی‌ها» خوب فروخت.»

عبدی در پایان در خصوص موفقیت اصغر فرهادی و کسب اسکار بهترین فیلم خارجی زبان، عنوان کرد: «به اصغر فرهادی تبریک می‌گویم که به قول آقا پرچم اسلام را در سرزمین دشمن برافراشته کرد.»
---------------------------------------
البته حرف‌های جنجالی اکبر عبدی در برنامه «هفت» برای خودش و شبکه سه سیما بدون تبعات نبود.این بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر که مهمان آخرین برنامه هفت در سال 1390 بود، در مورد مسائل مختلفی سخن گفت و با صراحت به پرسش‌های فریدون جیرانی مجری برنامه پاسخ داد.

او در بخشی از صحبت‌هایش به ماجرای فیلم «شرط اول» و حرف‌هایی که کارگردان آن در برنامه «هفت» زده بود پرداخت و به اصرار جیرانی برای نام نبردن از فرد خاصی گوش نداد. عبدی از تهیه کننده این فیلم به عنوان کلاهبردار نام برد و گفت که هنوز بخش عمده‌ای از دستمزدش را پرداخت نکرده‌اند.جیرانی هم ما بین صحبت‌های عبدی این نکته را یادآور شد که حق محمد کمالی‌پور تهیه کننده و اطیابی کارگردان فیلم «شرط اول» برای پاسخگویی به صحبت‌های مهمان برنامه محفوظ است و آن‌ها می‌توانند در اولین برنامه «هفت» بعد از پایان تعطیلات نوروز صحبت کنند.

با این حال اما صبح امروز(شنبه 27اسفند) محمد کمالی پور تهیه کننده این فیلم به دادسرای ناحیه سه ونک رفت و از شبکه سوم سیما، اکبر عبدی، فریدون جیرانی و حمید پنداشته مجری طرح برنامه «هفت» شکایت کرد.کمالی‌پور گفته که قبل از شروع برنامه با فریدون جیرانی و حمید پنداشته صحبت کرده و از آن‌ها خواسته که اگر اکبر عبدی درباره فیلم «شرط اول» حرف زد، او را هم روی آنتن بیاورند تا از خودش دفاع کند.به گفته این تهیه کننده سینما، عبدی برای حضور در فیلم شرط اول 2 بار مبلغ قراردادش را بالا برده.

او در سال 1388 اولین قراردادش را با رقم 45 میلیون تومانی می‌بندد، اما پس از سه روز، خواستار افزایش قیمت قراردادش به مبلغ 51 میلیون تومان می‌شود.

سومین رقمی که عبدی می‌خواهد و با موافقت تهیه کننده و کارگردان مواجه می‌شود رقم 75 میلیون تومان است.حمید پنداشته مجری طرح برنامه «هفت» هم در واکنش به این شکایت به سینما پرس گفته که تماس‌های تلفنی برنامه چندان به ما مربوط نیست و ما پیش از اجرای برنامه در تماس تلفنی که آقای کمالی‌پور با ما داشت.به ایشان گفته بودیم که اگر مدیرعامل شبکه اجازه بدهند، ایشان می‌توانند روی خط برنامه بیایند و جوابگوی صحبت‌های احتمالی اکبر عبدی باشند، اگر نه این امکان وجود ندارد.»وی ادامه داد:«از آن جایی که مدیرعامل در زمان اجرای برنامه ترجیح دادند که صحبت‌های آقای کمالی‌پور در زمان دیگری مطرح شود شب گذشته ایشان روی خط برنامه نیامدند. »فریدون جیرانی هم گفته: «ما در برنامه اعلام کردیم که آقای کمالی پور می‌توانند در برنامه بعدی پاسخگوی اتهامات وارد شده باشند، اما گویا ایشان دوست داشتند موضوع را قضایی کنند.»

با همه این حرف‌ها اما کمالی‌پور گفته که تحت هیچ شرایطی شکایت خود را از اکبر عبدی و عوامل برنامه «هفت» پس نخواهد گرفت و تا آخرش هست.

منبع: خبرآنلاین - سینما پرس

CAnZO
30-03-2012, 20:09
عوامل سینما واسه پول میزنن تو سر همدیگه در حالیکه دوستشون توی زندانه.

MOHAMMAD2010
07-04-2012, 11:17
دیشب علیرضا امینی کاردگردان انتهای خیابان هشتم تو برنامه هفت بود به قول خودش دلش خیلی پر بود و حرفاش خیلی خیلی زیبا بود - جواب سوال های فراستی رو هم خیلی خوب داد
بعد زنگ زدن به یکی به اسم محمد صادق کوشکی واقعا نمیدونم در مورد این آدم چی بگم ! خیلی خیلی عوضی ! و میگفت خیلی کار خوبی کردن 2 تا فیلم گشت ارشاد و خصوصی رو پایین آوردن ! حتی یه جا فراستی میگفت گشت ارشاد فیلم خوبیه و این آقا با فراستی هم بحثش شد ! و همین طور حدود 5 بار طی 10 دقیقه حرفش گفت فیلم خصوصی فیلم پر نو هست !!!
-------------------------------------------------------------------------------------------
امثال این آقا دارن گند میزنن به سینما ...

ghermezeteh
28-04-2012, 19:38
دیشب چرا فراستی نبود؟

راستی چرا این برنامه هفت از ایرج قادری هیچی نمیگه؟
انگار نه انگار یکی از مهمترین و قدیمی ترین کارگردانان سینمای ایران رو به مرگه!

دیشب همونطور که از رضا داودنژاد گزارش تهیه کردن باید از ایرج قادری هم گزارش تهیه می کردن و از وضعیتش مردم رو با خبر می کردن
تازه حق ایرج قادری بیشتر از این حرفهاست.

MILAD MGH
04-05-2012, 11:37
اظهار نظر پسر مسعود فراستي در صفحه فيسبوك‌اش:
آقای طالبی توی برنامه هفت به پدرم گفت تو تظاهرات دیده‌اش تا تهدیدش کنه!/پدر توی فشاره!/ماجرای تصمیم به خالی کردن تشت [...] بر سر کارگردان جدایی!

كافه سينما-در حالي كه هفته گذشته برنامه هفت ترجيح داد در بخش نقدش را براي فيلم نارنجي پوش حذف كند. انتقادات مسعود ده نمكي از اين تصميم و پاسخ هاي جيراني بار ديگر بحث مسعود فراستي و نوع نقد و ادبياتش را زنده كرد. به گزارش كافه سينما روز گذشته در يك اتفاق جالب پسر مسعود فراستي در صفحه فيسبوكش در مقام دفاع از پدرش بر آمده و صحبت هاي جالبي درباره مواضع اين منتقد مطرح كرد كه در ادامه آن را مي خوانيد. به گزارش کافه سینما او نوشته است:

«بعضي پرسيدن كه چرا مسعود فراستي دو هفته است به هفت نمي آيد. بعضي پرسيدن كه فيلم قلاده ها بهتر بود يا جدايي.جواب همه سوالاتون يك چيزه. آقا جان مسعود فراستي تحت فشاره. دو بارم تا حالا گفته. يك بار سر ملك سليمان كه گفت مجبورش كرده اند [فیلم رو] كم بكوبه يك بار هم سر يك جاي ديگر. الآن چون مسعود فراستي يك ميزاني حرفش تو عموم مردم مقبوليت دارد در خيلي از موارد تو فشار مي گذارنش. اين به اين معني نيست كه تو نظام جمهوري اسلامي آزادي و حق بيان نيست، چون اين فشار نه از جانب مقام عظماي ولايته نه رئيس جمهور نه... اگر اينطور بود پدر من نمي توانست تو ديدار هنرمندان با رهبري برگردد بگويد ما تو سينمامون ...پنهان داريم. ولي با همه ي اين اوصاف براي بار آخر مي گويم بابا خيلي تحت فشاره. ديگر همه فهميدن كه طالبي دارد تهديدش مي كند. ديگر همه فهمميدن كه سر ملك سليمان بابا نمي تونست نقد كند. ديگر همه فهميدن بابا سر نقد اخراجي هاي 3 داشت به ده نمكي التماس مي كرد كه حرفشو بد برداشت نكند. اون كسايي كه بابام را تحت فشار مي گذاششتن آدمايي بودند كه از لحاظ اقتصادي تو سينمايند.

يك كم فكر كنيد. و اين رو از من بشنويد. شايد يك سري از فيلمهايي كه بابام مي گويد بدند رو از ته دل قبول داشته باشد و شايد يك سري از فيلم هايي كه مي گويد خوبند، اصلا دوست نداشته باشد. فقط كافيه به صورتش نگاه كنيد. در خلاله حرف زدنش اگر ديديد رنج و غم تو صورتش منعكس مي شود بدونيد كه حرف دلشو نمي زند. نمي گويم كه مثلا سر قلاده هاي طلا نظرش اين نبوده. چون ابوالقاسم طالبي به خيال خودش تهديدش مي كرد. اگر آقای طالبی اطلاع داشت می‌تونست بجای اینکه بگه تورو توی تظاهرات دیدم، برگرده بگه چرا پسرت ایلیا [...] والسلام.

در مورد جدايي نادر از سيمين: اون شبي كه هواپيماي اصغر فرهادي به زمين نشست يك عده به اصطلاح .. به من زنگ زدند تا از من اجازه بگيرند كه بروند يك تشت از نجاست رو سر آقاي فرهادي خالي كنند! من تقريبا هر چي فحش بلد بودم نثارشون كردم. بابام وقتي فهميد يك 4-5 تا فحش اب دار زير لب بهشون داد. 6 روز بعد همونها به من زنگ زدند كه يك شورا تشكيل دادند براي آشتي دادن فرهادي با دولت! و از من دعوت كردند كه بروم اونجا چون پدرم اهل مماشات نيست. من نرفتم و بهشون يك جواب دادم. گفتم نه پدرم نه من نه كس ديگر از آقاي فرهادي بدش نمي آيد. بابام فيلم را دوست نداشته و اين سليقه اش بوده. (البته من هم دوست ندارم) ولي اين دليل نمي شود كه مثلا پدر من را دشمن اصغر فرهادي بخوانند.»

کافه سینما

Golbarg01
04-05-2012, 19:18
آدرس فیس بوکش چیه پسرش؟

MILAD MGH
04-05-2012, 23:25
آدرس فیس بوکش چیه پسرش؟

Golbarg01
05-05-2012, 16:48

پس چرا دیشب خود فراستی تکذیب کرد همه این حرفا رو؟
یعنی پسرش دروغ گفته یا این حرفا اصلا واسه پسرش نیست؟

sepehr_x50
05-05-2012, 22:01
کافه سینما هم اعلام کرده که با فراستی تماس گرفتیم و صحبت های ایلیا رو تکذیب کرده!!

کلا مهم نیست :)

Lady parisa
06-05-2012, 11:12
تکمیلی:

لحظاتی پیش مسعود فراستی با کافه سینما تماس گرفت، این گفته‌ها را تکذیب کرد و با قاطعیت گفت موضع‌اش درباره فیلم قلاده‌های طلا دقیقا همانی است که پیش از این اعلام کرده. و این که هر چه از قول او نقل شود، سندیت ندارد و او خود مواضع‌اش را در رسانه‌ها در میان خواهد گذاشت.

کد خبر:

MILAD MGH
07-05-2012, 16:49
فریدون جيراني به "كافه سينما" : خبر تعطیلی در هفته‌های آینده برنامه درست است اما هنوز چيزي قطعي نشده/ربطی به چیزی ندارد؛ باید سریال‌ام را کلید بزنم

كافه سينما- به دنبال اعلام خبر تعطيلي سه هفته اي برنامه هفت و خداحافظي مجري اين برنامه با فريدون جيراني تماس گرفتيم تا صحت و سقم اين خبر را از او جويا شويم. جيراني در گفتگو با كافه سينما ضمن تاييد بخش هايي از خبر گفت: البته هيچ چيز قطعي نشده. داستان اين است كه برنامه هفت به دليل فوتبال جام ملت هاي اروپا طبيعتا امكان پخش ندارد چون شبكه سه كل تايمش فوتبال هست و بعد از آن من احتمالا سريالم را كليد مي زنم و امكان اجراي برنامه را نخواهم داشت. اما اين هيچ ربطي به هيچ اتفاق و هيچ صحبتي ندارد و تنها بخاطر سريال‌ فصل بي پروايي هست.

MCSE MAN
07-05-2012, 18:20
حرف‌های جیرانی در مورد خداحافظی‌اش با «هفت» و موضع ضرغامی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

سینما - خبرگزاری سینمای ایران نوشت:

پس از صحبت‌های مدیر گروه اجتماعی شبکه سه در مورد برنامه «هفت»، فریدون جیرانی در پاسخ به سینماپرس بیان کرد: «مسئله تعطیلی یک ماهه برنامه «هفت» و پیشنهاد خداحافظی من به سیما، صحت دارد.»

خداحافظی من ربطی به نامه سرگشاده به رئیس سازمان ندارد
جیرانی درمورد علت اعلام خبر ناگهانی خبر خداحافظی‌اش از برنامه، افزود: «این خداحافظی مدت‌ها پیش به سیما اعلام شد و ارتباطی به نامه سرگشاده به رئیس سازمان صدا و سیما ندارد. در واقع این پیشنهاد به دلیل آغاز سریال تازه‌ام و سفر به خارج از کشور عنوان شد.»

جیرانی به انتقاد مدیر گروه اجتماعی شبکه سه پاسخ نداد
مجری برنامه «هفت» در پاسخ به انتقادهای مدیر گروه اجتماعی در مورد موضع‌گیری برنامه دو هفته قبل در ارتباط با جریان دولتی شدن سینما گفت: «در این باره صحبتی نمی‌کنم.»

رئیس سازمان صدا و سیما واکنشی به نامه نشان نداد
وی در پاسخ به این‌که آیا تذکرات عزت‌اله ضرغامی در خصوص این نامه سرگشاده دلیلی برای این تصمیم بوده است، گفت: «عزت‌الله ضرغامی همیشه حامی ما بوده است. و نه تنها از طرف رئیس سازمان تذکری به ما داده نشده است، که حتی در طول مدت این چند روزه صحبتی هم با وی نداشته‌ایم.»

نوع همکاری تهیه‌کننده «هفت» بعد از تعطیلی برنامه مشخص می‌شود
تهیه‌کننده برنامه «هفت» در خصوص ادامه همکاری با این برنامه به عنوان تهیه‌کننده و پیشنهاد برای انتخاب مجری جایگزین گفت: «در این خصوص هنوز مذاکره‌ای انجام نشده است. نوع ادامه همکاری من با این برنامه تا سه هفته دیگر و تعطیلی یک ماهه برنامه مشخص می‌شود.»

poonel
07-05-2012, 18:35
جیرانی: به خاطر ساخت سریال «فصل بی‌پروایی» از هفت می‌روم

خبرگزاری فارس 1391/02/18

فریدون جیرانی گفت: به خاطر سریالی که قصد دارم آن را به زودی کلید بزنم از مقطعی خاص دیگر نمی‌توانم اجرای برنامه هفت را برعهده داشته باشم.

فریدون جیرانی در مورد رفتنش از برنامه تلویزیونی «هفت» گفت: من یک سریال دارم (فصل بی‌پروایی)که مجبور هستم آن را بسازم و طبیعتا از یک زمانی نمی‌توانم که به برنامه هفت بیایم اما برنامه هفت قرار نیست تعطیل شود.

وی ادامه داد: این احتمال وجود دارد که از برنامه «هفت» بروم و یا نروم اما فعلا صحبت‌ها درباره تعطیلی سه هفته‌ای برنامه است و سایر تصمیم‌ها بعدا گرفته خواهد شد.

مجری برنامه هفت تصریح کرد: رفتن من از برنامه هفت هیچ ربطی به هیچ نامه و مورد خاص دیگری ندارد. اصلا مورد حاشیه‌ای دیگری وجود ندارد و من قبلا هم سر موضوع سریال با دوستان صحبت کرده بودم.

وی افزود: نه اینکه دلم بخواهد ولی مجبورم که دیگر در برنامه هفت نباشم چون سریال فصل بی‌پروایی الف ویژه است و بخش‌هایی از آن در خارج از کشور تصویربرداری می‌شود.

جیرانی در پاسخ به این سوال که آیا گزینه بعد از شما برای اجرای برنامه هفت مشخص شده یا خیر؟ گفت: هفت فعلا سه هفته برای پخش مسابقات جام ملت‌های اروپا تعطیل می‌شود، هنوز هم رفتن من به این میزان قطعیت نرسیده و تا همین اندازه صحبت شده است و اینکه چه اتفاقی بعدا می‌افتد، یا چه کسی اجرای برنامه را بر عهده خواهد داشت، فعلا درباره‌اش صحبت نشده است.

hopee
08-05-2012, 13:43
فكر ميكنم فرزاد حسني رو به جاي آقاي جيراني بيارن .
فرزاد حسني تو برنامه شب عيد يه چيزايي در مورد برنامه هفت گفت.
اگه اين اتفاق بيفته خيلي عالي ميشه ، هفتم ميشه مثه 90 :دي

M3HRD@D
08-05-2012, 13:57
به نظرم اگر جیرانی رفت کسی رو باید بیارن که مثل خود جیرانی اهل سینما باشه و در حد کسی مثل جیرانی...

---------- Post added at 02:57 PM ---------- Previous post was at 02:57 PM ----------

به نظرم اگر جیرانی رفت کسی رو باید بیارن که مثل خود جیرانی اهل سینما باشه و در حد کسی مثل جیرانی...

Kurosh
08-05-2012, 14:45

دیگه فایده‌ای نداره ...
جیرانی رو برداشتن چون داشت سیاست‌های فرهنگیشون رو زیر سؤال می‌برد، برداشتنش چون کسایی رو دعوت می‌کرد که با اینا مشکل دارن ...
جیرانی در نوع خودش آدم محافظه کاریه، ولی از بعد عید، برنامه‌اش واقعاً غنیمتی شده بود واسه سینمامون ...

من بعید می‌دونم مجری دیگه‌ای هم بیاد، حتی با همین سطح از دانش سینمایی، بتونه اون خط مشی رو ادامه بده و گفتمان فرهنگی بین دو جناح ایجاد کنه ...

جیرانی خودش از سیاست‌گذاران برنامه بود، بدیهیه که با رفتنش سیاست‌ها هم تغییر کنه ...

امیدوارم البته این طور نشه ...

nar nia
08-05-2012, 15:50
کلید زدن سریال بهانه خوبی نیست
برنامه هفت فقط 2 - 3 ساعت در هفته هست و اونقدر وقتگیر نیست که به خاطر سریال بخواد کلا از این برنامه بره

mohammadirani
08-05-2012, 17:01
برنامه 7 تعطیل شد!!

دلیلشون میدان دادن جیرانی به کارگردانان معاند با جمهوری اسلامی و قدردانی از سینمای هالیوود و جشنواره های غربی اعلام شده

اینو امروز کیهان نوشت

فقط میشه گفت خ.ا.ک برسرشون

یه برنامه نیمچه انتقادی رو نتونستن تحمل کنند و بستنش

poonel
08-05-2012, 18:58
چه‌ کسی بر کرسی «هفت» تکیه می‌زند؟

خبرگزاری فارس1391/02/19

مدیر گروه اجتماعی شبکه سه درباره انتخاب مجری جدید برنامه «هفت» توضیحاتی را ارائه کرد.

«فضل‌الله شریعت‌پناهی» درباره انتشار اخباری مبنی بر اجرای برنامه «هفت» توسط «محمد خزاعی» و «مسعود فراستی» گفت: من در جریان چنین اخباری نیستم. شایعات در این زمینه زیاد شده و نیاز به بررسی دارد.

وی ادامه داد: فعلا آقای جیرانی هستند و اجرای برنامه را هم برعهده دارند، ایشان پیشنهاد دادند که در فاصله بعد از مسابقات فوتبال، اجرا را به فرد دیگری بسپاریم ولی ما هنوز قبول نکرده‌ایم.

شریعت‌پناهی درباره حضور قطعی جیرانی برای کارگردانی سریال، تصریح کرد: هنوز تاریخ کلید زدن سریال ایشان مشخص نیست، خودشان هم پیشنهاد دادند که بهترین زمان خداحافظی ایشان از برنامه هفت، زمان پخش فوتبال است، ولی ما قبول نکرده‌ایم و زمان رفتن ایشان هم مشخص نشده است.

شنیده می‌شود مسئولان سیما چندی پیش از «محمد خزاعی» تهیه‌کننده سینما و دبیر سی‌امین جشنواره فیلم فجر خواسته‌اند اجرا و تهیه برنامه «هفت» را برعهده بگیرد که تا این لحظه خزاعی به آن‌ها پاسخی نداده است.

در حال حاضر محمد خزاعی اجرای برنامه «شب‌های روشن» در شبکه جام جم را برعهده دارد.

محمد خزاعی :

MOHAMMAD2010
08-05-2012, 20:14
برنامه 7 تعطیل شد!!

دلیلشون میدان دادن جیرانی به کارگردانان معاند با جمهوری اسلامی و قدردانی از سینمای هالیوود و جشنواره های غربی اعلام شده

اینو امروز کیهان نوشت

فقط میشه گفت خ.ا.ک برسرشون

یه برنامه نیمچه انتقادی رو نتونستن تحمل کنند و بستنش

منبع ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

M3HRD@D
08-05-2012, 21:58
با همه احترامی که به نظرات دوستان میزارم....
فکر نکنم رفتن فریدون جیرانی دوست داشتنی بخاطر مسائل سیاسی باشه یا این حرفها....
یکی از مهمترین دلایلش همین ساخت سریال و این سریال هم بیشتر تصویر برداریش خارج از تهران و فکر کنم تو شهر های شمالی
چون اگر قرار بود بخاطر فقط چند تا حرف حق و اعتراض کسی رو از مجری گری بردارن تا الا چندیدن بار فردوسی پور عزیز رو بر میداشتن....
به احتمال زیاد بعد از اتمام پروژه اش جیرانی به هفت باز میگرده....

Kurosh
08-05-2012, 23:23
منبع ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

یکی از مهمترین دلایلش همین ساخت سریال و این سریال هم بیشتر تصویر برداریش خارج از تهران و فکر کنم تو شهر های شمالی
چون اگر قرار بود بخاطر فقط چند تا حرف حق و اعتراض کسی رو از مجری گری بردارن تا الا چندیدن بار فردوسی پور عزیز رو بر میداشتن....
امیدوارم همه چیز همین طوری باشه که به نظر میاد !

meshkiposh2200
09-05-2012, 00:29

دوست عزیز مطمئن باش به خاطر حرفهایش در مورد سینمای دولتی و . . . هستش.در مورد نود شما جامعه ی فوتبالی را با سینمایی مقایسه نکن جامعه ی فوتبال را بچه 5 ساله تا پیرمرد 80 90 ساله تشکیل می دهند که اگه نود ییهویی تعطیل بشه چه عواقبی واسه رسانه ی دولتی ببخشید اشتباه شد ملی داره

poonel
09-05-2012, 16:12
گمانه‌ها درباره جانشین جیرانی
طالب‌زاده‌ هم به گزینه‌های احتمالی اجرای "هفت" پیوست

خبرگزاری مهر 1391/02/20

بازار گمانه‌زنی درباره سرانجام برنامه تلویزیونی "هفت" هم‌زمان با سکوت مسئولان سیما روز به روز داغ‌تر می‌شود.

حاشیه‌های بوجود آمده برای تنها برنامه زنده سینمایی در سیما سرانجام این برنامه و کیفیت تحولات آینده آن را در هاله‌ای از ابهام قرار داده‌است.

برنامه تلویزیونی "هفت" با اجرای فریدون جیرانی در‌ آستانه سومین سال پخش، با نامه انتقادی جمعی از اهالی رسانه شاهد دور جدیدی از تغییرات است. جدی‌ترین گزینه تغییر این برنامه ناظر بر کادر تهیه‌ و اجرای آن بوده‌است.

رفتن یا نرفتن فریدون جیرانی که هم‌ زمان تهیه‌کنندگی و اجرای این برنامه را برعهده دارد موضوع اصلی طرح شده در بازار شایعات در روزهای اخیر بوده‌است. در این زمینه ابتدا نام چهره‌هایی چون محمد خزاعی و مسعود فراستی برای تهیه‌کنندگی و اجرای برنامه مطرح شد که این گزینه‌ها از سوی مدیر گروه اجتماعی شبکه سوم تلویحاً تکذیب شد.

محمد خزاعی خود نیز این خبر را تکذیب و بر تأثیر حضور جیرانی در "هفت" تأکید کرد. فراستی هم در گفت‌وگویی صرفاً بر ثبات حضور خود بعنوان کارشناس برنامه "هفت" تأکید کرد و درباره جانشین احتمالی جیرانی ابراز بی‌اطلاعی کرد.

این البته پایان گمانه‌زنی‌ها نبود چرا که اخیراً نام نادر طالب‌زاده هم بعنوان یکی از گزینه‌های جدی اجرای برنامه "هفت" مطرح شده‌است. گزینه‌ای که به دلیل سابقه اجرای برنامه زنده "راز" از شبکه چهار که در مقطعی توانست نظر مثبت برخی رسانه‌ها را به سمت خود جلب کند، از اقبال بیشتری نسبت به گزینه‌های قبلی برخوردار است.

طالب‌زاده که بیشتر بعنوان مستندساز شناخته می‌شود در حوزه سینما تجربه کارگردانی فیلم سینمایی "بشارت منجی" را در کارنامه دارد که البته در بازه اکران نظر مثبت منتقدان را با خود همراه ندید. این کارشناس سینما و رسانه، تجربه حضور در ترکیب هیأت داوران جشنواره فیلم فجر را هم در دوره‌های مختلف داشته است.

در کنار نام طالب‌زاده شنیده‌ها حکایت از تهیه فهرستی مشتمل بر نام بیش از 20 بازیگر، کارگردان و کارشناس سینمایی برای اجرای برنامه "هفت" دارد که در اختیار اتاق فکر این برنامه قرار گرفته‌است تا از میان آن‌ها گزینه قطعی انتخاب شود. پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده گزینه‌ها و نام‌هایی متفاوت از آنچه تا به امروز طرح شده‌است به گوش برسد.

برنامه این هفته "هفت" که به احتمال فراوان با اجرای فریدون جیرانی روی آنتن خواهد رفت می‌تواند مسیر گمانه‌زنی‌ها را دستخوش تغییرانی کند. باید منتظر ماند و دید تنها برنامه گفت‌وگومحور سیما درباره سینما با چه سرانجامی مواجه خواهد بود.

nar nia
09-05-2012, 16:35
جيراني در «هفت» مي‌ماند

فريدون جيراني كه در روزهاي اخير گمانه‌زني‌هاي مربوط به كناره‌گيري او از «هفت» به گوش مي‌رسيد، همچنان در اين برنامه باقي مي‌ماند.
حميد پنداشته ـ مجري طرح و مدير توليد برنامه «هفت» ـ در گفت‌وگويي با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا گفت: در آخرين جلسه‌اي كه با حضور پورمحمدي ـ مدير شبكه سه ـ در اين زمينه برگزار شد، قرار بر اين شد تا آقاي جيراني همچنان در برنامه «هفت» باقي بماند.
جمعه‌ي اين هفته نيز برنامه «هفت» با حضور جيراني روي آنتن خواهد رفت.
به گفته وي، جيراني كه سريال «فصل بي‌پروايي» را در مرحله‌ي پيش‌توليد دارد، ممكن است بخش‌هاي خارج از كشور را در اين سريال داشته باشد كه در آن صورت با انتخاب خود او يك نفر جايگزين جيراني در «هفت» خواهد شد.
به گزارش ايسنا، برنامه «هفت» قرار است در طول برگزاري جام ملت‌هاي اروپا روي آنتن نرود و همزماني «هفت» و توليد سريال جديد جيراني نيز اين گمانه‌زني را به وجود آورد كه ممكن است جيراني از «هفت» كناره‌گيري كند.

nw_nk
12-05-2012, 22:31
هفت دیشب رو الان دیدم. همون اولش گفت آخرین برنامه این تیمه. حسابی دلش پر بود یا می خواست قهرمان باشه.

M3HRD@D
13-05-2012, 12:01
من با عرض پوزش من تمام حرف های پست قبلم رو پس میگیرم...
با اطلاعات و اخباری که این روزها بدست آووردم مطلع شدم جیرانی رو از قصد و با نیت اینکه
چرا حرف حق میزنه و چرا ضد سینمای دولتی حرف میزنه برش داشتن....
و متاسفم برای صدا و سیمای ج.ا که تحمل اش انقدر پایین
و بدنبال برنامه سفارشی مثل فیلم های سفارشیش...:2:

این‌ تصویر از آخرین اجرای فریدون جیرانی و حمید پنداشته و احسان ظلی‌پور و گروه‌اش

این بود نتیجه ی زحمات فریدون جیرانی ...
جیرانی رفت و گبرلو به جاش میشینه و محمد خزاعی تهیه کننده فیلم "قلاده های طلا" تهیه کننده جدید برنامه هفت معرفی شد.

M3HRD@D
13-05-2012, 13:26
ویدیوی بخش خداحافظی فریدون جیرانی و تیم‌اش از برنامه "هفت"

خداحافظي فريدون جيراني / 6 مگابايت / --> دانلود ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) <--

nar nia
13-05-2012, 13:27
امیدوارم تو این پنج شش روز باقی مونده تا برنامه بعدی یه اتفاقاتی بیفته که جیرانی ابقا بشه در برنامه
بزرگان سینما می تونن پادرمیانی کنن و نامه بنویسن

Lady parisa
14-05-2012, 09:38
فریدون جیرانی بامداد شنبه در برنامه «هفت» اعلام کرد این آخرین برنامه‌ای است که با حضور او روی آنتن می‌رود.

خبر جدایی جیرانی از برنامه «هفت» واکنش‌های بسیاری را میان اهالی سینما در پی داشت که از آن جمله می‌توان به نامه جمعی از سینماگران در حمایت از حضور او در مقام مجری این برنامه اشاره کرد. گزینه جایگزین جیرانی در این برنامه محمود گبرلو روزنامه‌نگار و منتقد معرفی شده که به احتمال بسیار زیاد برنامه هفته آینده توسط او اجرا خواهد شد.

گبرلو با اشاره به اینکه برای اجرای او در برنامه «هفت» با مسئولان تلویزیون رایزنی‌هایی صورت گرفته، گفت: «چند روز پیش جلسه‌ای با مسئولان صدا و سیما داشته‌ایم و حضور من در برنامه «هفت» هم در این جلسه مطرح شد. قرار شد در صورتی که فریدون جیرانی درگیر ساخت سریال‌اش شود من در جایگاه ایشان برنامه را اجرا کنم. واقعیت این است که در مورد برنامه «هفت» حساسیت‌های زیادی وجود دارد و طبعا من هم حساسیت‌های خاص خودم را نسبت به اجرای این برنامه دارم. من برای شخص آقای جیرانی احترام زیادی قائلم و تمام تلاشم این است که احترام ایشان حفظ شود و دوست ندارم با دلخوری «هفت» را ترک کند. اگر شرایط مساعد باشد تلاشم این است که «هفت» را زنده نگه دارم.»

گبرلو در ادامه با اشاره به اینکه نحوه اجرای او با جیرانی تفاوت‌هایی خواهد داشت گفت: «فکر می‌کنم من ژورنالیستی‌تر از جیرانی «هفت» را اجرا خواهم کرد. به هر حال آقای جیرانی یک کارگردان است و ممکن است در صحبت‌هایش ملاحظاتی داشته باشد، اما من به هیچ وجه فعالیت سینمایی نداشته‌ام و از ابتدا فقط یک ژورنالیست بودم. در روش‌های اجرای برنامه سعی خواهم کرد ادب و احترام را رعایت کنم و اگر مخالفی با موضوعات برنامه وجود داشته باشد با احترام حرف‌های طرف مخالف را هم گوش کنم.»

او در پاسخ به این سئوال که حضورش را در این برنامه چطور ارزیابی می‌کند، گفت: «به نظر من وجود یک مجری ثابت و دائمی در یک برنامه نقطه قوت برنامه است. به دلیل اینکه جیرانی درگیر ساخت سریال‌اش می‌شود باید برنامه را ترک کند، اما این موضوع نباید منجر به تعطیلی برنامه «هفت» شود. این مسیر - که به لطف دوستان باعث شده بسیاری از مردم با مقوله سینما آشنا‌تر شوند - باید ادامه پیدا کند.»

گبرلو در ادامه افزود: «اگر موفقیتی در اجرای برنامه توسط من باشد، در وهله اول همکاری تمام اهالی سینما را می‌طلبد تا رسانه‌ای مثل سینما که حقیقتا مهجور است بتواند به حرکت‌اش ادامه دهد.»

او در پاسخ به این سئوال که در خصوص حضور منتقد ثابت مثل مسعود فراستی که گاهی انتقاداتی مبنی بر حضور‌ش در برنامه بوده، چه نظری دارد، گفت: «مسعود فراستی منتقدی است که به نظر من ادبیات‌اش به سینما آسیب نمی‌رساند و نظرات‌اش در این مدت کمک به رشد و تعالی سینمای ایران بوده است. فکر می‌کنم نباید از فضای نقد اینقدر واهمه داشته باشیم.»

گبرلو در ادامه افزود: «اگر به عنوان مجری گرداننده برنامه «هفت» باشم مناسب‌تر می‌دانم نشست‌های نقد و بررسی فیلم با حضور چند منتقد و به صورت یک میزگرد برگزار شود. منتقدان نیز باید از کسانی انتخاب شوند که نظرات مخالف و موافق دارند تا از این طریق در بحث‌هایی که مطرح می‌شود بهتر به نتیجه برسیم. همه این برنامه‌ها منوط به نظرات تهیه‌کننده برنامه است. من به عنوان مجری نظراتم را مطرح می‌کنم، اما باز همه چیز بستگی به اهداف سری جدید برنامه دارد.»

"خبرآنلاین"

Lady parisa
14-05-2012, 10:23
برنامه هفت با اجرای جیرانی و حضور تقریباً همیشگی مسعود فراستی، در واقع با تکیه بر دو چهره چپگرا و راستگرا کار خود را پیش می برد.

مراد از چپگرایی در این جا، مخالفت جیرانی با سیاست های کلان در حوزه سینماست. راستگرایی مسعود فراستی نیز به معنای موافقت وی با سیاست های فرهنگی کلان حاکم بر سینماست.

هیچ کس نمی تواند فریدون جیرانی را عنصری ارزشگرا - به معنای متعارف و روز - بداند. به عبارت دیگر، جیرانی مدافع ارزشهای فرهنگی رسمی حاکم بر جامعه ایران نبود. خود او نیز از حیث سلوک و رویه شخصی اش، کسی را به یاد "ارزش های رسمی" نمی انداخت. از این رو ، فریدون جیرانی از منظر نیروهای مدافع ارزش های رسمی، چهره ای غربگرا بود واجد سبک زندگی و طرز فکر روشنفکرانه.

او برای مقامات تلویزیون ایران حتی یک روشنفکر دینی هم نبود و البته خلاف دین هم موضع گیری نمی کرد و به دلیل تخصص اش می توانست در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران کار کند.

مسعود فراستی اما اگر چه سلوک و شکل و شمایل اش چندان منطبق با ارزش های رسمی نیست، اما برخلاف اکثر منتقدان سینمای ایران، نه غربگرا که غرب ستیز است.

او پس از تحولات فکری اش در دهه ۱۳۶۰، به مرتضی آوینی پیوست و همچنان غرب ستیز و مخالف جهت گیری های کلی جهان غرب باقی ماند.

در واقع مسعود فراستی از منظر مسوولان ، روشنفکری غرب ستیز است که از روشنفکری نیز بیزار است! و مخالفتش با غرب و بسیاری از ارزش های مدرن، به نفع سنت و باورهای سنتی است.

ترکیب این دو روشنفکر غربگرا و غرب ستیز، برنامه هفت را به یکی از دیدنی ترین برنامه های تلویزیون ایران بدل کرده بود. هر دو با رسانه آشنا بودند و به ژورنالیسم و کار رسانه ای متبحر.

اما ظاهراً از نظر رؤسای صدا و سیمای ایران، حتی پادزهر فراستی هم چاره بخش زهر غربگرایی مستتر در دیدگاه های فریدون جیرانی نبود و سرانجام در خروجی ساختمان جام جم را بر جیرانی گشودند.

برنامه هفت با الگوبرداری از برنامه نود، مهمترین رسانه مرجع در سینمای ایران شده است. اگر روزگاری این نقش بر عهده مجله فیلم بود، اینک برنامه هفت چنین نقشی ایفا می کند.

هفت بی تردید بر شمار بینندگان تلویزیون ایران افزود( هر چند نه در حد و اندازه برنامه نود ) اما آخر و عاقبت فریدون جیرانی در این برنامه، به خوبی نشان داد که نه هفت ، نود است نه جیرانی فردوسی پور.

در مقایسه با تداوم حضور فردوسی پور در برنامه نود و حضور تهیه کننده فیلم قلاده های طلا در سری جدید برنامه هفت، که از اواخر تیر ماه پخش خواهد شد، و نیز ملاحظاتی دیگر، که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، حذف جیرانی از برنامه هفت، پیام های سیاسی روشنی دارد که مختصراً چنین اند:

۱- رویکرد انتقادی در حوزه ورزش، هر اندازه که ناخوشایند مقامات رسمی باشد، باز قابل تحمل است اما رویکرد انتقادی در حوزه فرهنگ، چندان قابل تحمل نیست. فرهنگ هنوز "حیاط خلوت" است و اگر این حیات خلوت روزگاری در اختیار راست محافظه کار بود، اینک از آن راست رادیکال است.

۲- مخالفان سینمای دولتی در ایران نباید تریبون های رسمی و عمومی را در اختیار داشته باشند. هم از این رو فریدون جیرانی، که در آغاز سال جاری صراحتاً مخالفت برنامه هفت را با سینمای دولتی اعلام کرده بود، باید از این برنامه کنار برود.

۳- پیشروی جریان رادیکال در حوزه فرهنگ و مشخصاً سینما، به شکل چشمگیری ادامه دارد. راستگرایان افراطی در آغاز سال جاری موفق شدند اکران فیلم های "زندگی خصوصی" و "گشت ارشاد" را متوقف کنند و اینک نیز فریدون جیرانی را از برنامه هفت بیرون کرده اند. همان جریان فرهنگی – سیاسی ای که علیه "گشت ارشاد" و "زندگی خصوصی" موضع گیری کرده بود، با ادامه حضور جیرانی در برنامه هفت نیز مخالفت می ورزید ( رجوع کنید به نامه سرگشاده ای که ۲۱ رسانه اصولگرا در انتقاد از برنامه هفت به عزت الله ضرغامی نوشتند ).

۴- صدا و سیمای ایران بین دو گرایش افزایش مخاطبان خود از طریق میدان دادن به چهره های نوگرا و متفاوت و حفظ جهت گیری های رسمی، سرگردان مانده است. به همین دلیل فریدون جیرانی به تلویزیون دعوت می شود تا یک برنامه سینمایی موثر و پرمخاطب را به روی آنتن بفرستد اما پس از محرز شدن تاثیرگذاری این برنامه، جیرانی اخراج می شود تا چهره های همسوتر با جهت گیری های رسمی جای او را پر کنند.

۵- رویه دیرپای استفاده موقت و ابزاری از متخصصان و کنار گذاشتن آنها پس از نهادسازی و به سامان کردن نسبی امور، هنوز هم از سوی نیروهای موسوم به متعهد دنبال می شود و در مجموع، متخصصان نباید برای خود نقشی بیش از یک ابزار تاریخ مصرف دار قائل باشند.

۶- برنامه انتقادی عوام پسند (نود) در صدا و سیما می تواند با اما و اگر بسیار به حیات خود ادامه دهد اما برنامه انتقادی روشنفکرانه (هفت) باید مهار شود چرا که مخاطبان این برنامه، صدای بلندتری قدرت تاثیرگذاری بیشتری دارند.

۷- مدیران صدا و سیما خوش ندارند برنامه نود دیگری در این سازمان تولید شود؛ یعنی برنامه ای مساله دار اما چنان پرمخاطب که متوقف کردن تولیدش برای آنها هزینه زا باشد.

۸- کسی تردید ندارد شعار برخی مسوولان صدا و سیما مبنی بر راه اندازی برنامه نود سیاسی ، بیشتر یک پز و شعار تو خالی است تا اراده ای برای متکثر سازی رسانه ای که باید ملی باشد.

۹- ایدئولوژی ، عنصر محوری فرهنگ است و نسبت به سایر اجزای آن باید نقش راهبر و تعیین کننده داشته باشد. پس برنامه های فرهنگی ای که نسبت شان با ارزش های ایدئولوژیک نامعلوم و یا غیرحامیانه باشد، باید ایدئولوژیک شوند.

۱۰- برنامه هفت از این پس به لحاظ فرهنگی و سیاسی برنامه ای کاملاً راستگرایانه است و تک صدایی همچنان ادامه دارد!

"عصر ایران"

poonel
15-05-2012, 22:27
گبرلو برنامه «هفت» را اجرا می‌کند

خبرگزاری فارس1391/02/26

مجری برنامه تلویزیونی «هفت» که به مسایل روز سینمای ایران می‌پردازد، مشخص شد.

شب گذشته در جلسه‌ای که در سازمان صدا و سیما برگزار شد، اجرای برنامه تلویزیونی «هفت» به محمود گبرلو کارشناس فرهنگی و منتقد سینما سپرده شد اما هنوز تهیه‌کننده‌ای برای برنامه در نظر گرفته نشده است.

در هفته اخیر صحبت‌های بسیاری در خصوص تهیه‌کنندگی «محمد خزاعی» انجام شده بود اما هنوز هیچ تهیه‌کننده‌ای برای این برنامه در نظر گرفته نشده است؛ البته به احتمال زیاد خود خزاعی تهیه‌کنندگی برنامه را به عهده بگیرد.

اجرا و تهیه‌کنندگی آخرین برنامه تلویزیونی «هفت» توسط فریدون جیرانی هفته گذشته پس از دو سال و دو هفته صورت گرفت.

جیرانی به دلیل ساخت مجموعه تلویزیونی «فصل بی‌پروایی» این برنامه را ترک گفت.

poonel
16-05-2012, 09:35
فریدون جیرانی پس از پخش آیتم «روی جلد برنامه هفت» به طعنه گفت که از بدرقه خوب پخش محترم شبکه سوم سیما سپاسگزاریم.

طرح از شهاب جعفرنژاد

poonel
16-05-2012, 11:20
با عوامل جديد و تغيير در محتوا
سري جديد «هفت» از نهم تير ماه پخش مي‌شود

ایسنا چهارشنبه 1391/02/27

سري جديد برنامه‌ي «هفت» حدود شش هفته‌ي ديگر به روي آنتن مي‌رود.

سري جديد برنامه «هفت» با تغيير در آيتم‌ها و همچنين عوامل اين برنامه از نهم تير ماه پخش خواهد شد.

آخرين قسمت از برنامه «هفت» با اجرا و تهيه‌كنندگي فريدون جيراني جمعه ـ 22 ارديبهشت ماه ـ به روي آنتن رفت و جيراني در اين برنامه كه با يك ساعت تاخير پخش شد، با بيان اينكه اين برنامه آخرين برنامه‌‌‌‌ي «هفت» است كه او و تيمش آن را مديريت مي‌كنند، گفت: بايد از عوامل تهيه برنامه «هفت» تشكر كنم كه در اين مدت با من همراهي كردند، همچنين لازم است از مطبوعات و سينماگراني كه امروز طي نامه‌هايي از من و برنامه حمايت كرده بودند، قدرداني كنم.

شبكه سه اعلام كرد: با توجه به پخش مستقيم فينال مسابقات جام حذفي باشگاه‌هاي اسپانيا و مسابقات جام ملت‌هاي اروپا، برنامه «هفت» با تغيير در محتوا و آيتم‌ها و عوامل برنامه‌ساز از تير ماه پخش مي‌شود.

از محمود گبرلو به عنوان مجري جديد برنامه «هفت» نام برده مي‌شود و محمد خزايي از گزينه‌هاي تهيه‌كنندگي سري جديد اين برنامه سينمايي است.

h-blade
16-05-2012, 11:40
من نميدونستم كه جيراني غرب گرا بوده....

پس همون بهتر كه انداختنش بيرون.... نبايد تو برنامه اي تو اين كشور پخش ميشه كسي بيا دم از غرب بزنه....

essi4300
16-05-2012, 11:52

پس همون بهتر كه انداختنش بيرون.... نبايد تو برنامه اي تو اين كشور پخش ميشه كسي بيا دم از غرب بزنه....

غرب گرا؟؟!!!!!!!!! :18:

اتفاقا جیرانی رو یه چیزی تو مایه های شریفی نیا رده بندی کردند.

فقط میزان اطاعت بی چون و چراش به جای 100 درصد 95 درصد بوده بنده خدا، غلام حلقه به گوش کامل میخوان که پیدا کردن ظاهرا. :40:

poonel
16-05-2012, 18:23
فکر نمی کنم جیرانی چندان غرب گرا بوده و یا اینکه سنتی نباشه.

والا چطور سریال مرگ تدریجی یک رویا رو می ساخت که تقریباً مضمون سنتی ، دینی و غرب ستیزی داشت؟

SNOW PATROL
17-05-2012, 15:05

جالبه
بعضی وقتها ادم با چه تفکراتی رو به رو میشه

S0R3N4
24-05-2012, 01:32
بچه ها...قبل هر چیز بگم ( البته بدون هیج دلیل و فقط بیان نظره و کسی ناراحت نشه) من خیلی حالم از این برنامه و مجریش به هم میخوره...ولی برام سوال پیش اومد که چرا جیرانی رو عوض کردن؟؟مگه خودش تهیه کننده نبود؟؟چی شد از برنامه گذاشتنش کنار؟؟

ragbar12
24-05-2012, 02:06
من جايي خوندم كه قراره جيراني سريال بسازه و گويا قراره سريال جديد جيراني خارج كشور ساخته بشه به هر حال بيشتر به بهونه شبْاهت داره البته من از ريز ماجرا خبر ندارم.

S0R3N4
24-05-2012, 02:11
اینارو دیدم تو تاپیک...ولی نظر نهایی این روزا چیه؟؟
جیران دقیقا به چه علت جدا شد از مجموعه؟؟
جیرانی به نظرم همچین هم مخالف حرف نزده جایی...زده؟؟آخه دنبال نمیکردم کارشو اصلا...

MILAD MGH
10-06-2012, 18:26
نگاهی به جنجال برانگیز ترین رویدادهای برنامه هفت از آغاز تا به امروز

خرداد 89
شاکی: فرزاد موتمن

سوژه: شیوه نقد فراستی و اجرای جیرانی

فرزاد موتمن برای نقد فیلمش «پوپک و مش ماشالله» به برنامه دعوت شد. نقدهای تندی نسبت به فیلم صورت گرفت. ولی به کارگردان و بازیگر این کار خیلی اجازه صحبت داده نشد. همین قضیه موتمن را ناراحت کرد، تا آنجا که گفت به نظر من مجری می خواهد فقط و فقط خودش را مطرح کند.

خرداد 89
شاکی: علیرضا رئیسیان

سوژه: حرف های رضویان درباره فیلم های شانه تخم مرغی

جواد رضویان در مصاحبه اش با هفت گفت که فیلم «به روح پدرم» را اصلا برای زیر «شونه تخم مرغ» ساخته! علیرضا رئیسیان که مهمان برنامه بود از رضویان خواست به خاطر این حرف عذرخواهی کند. هرچند در نهایت اصطلاح خود ساخته رضویان جای خود را در ادبیات رایج سینمای ما به خوبی باز کرد!

تیر 89
شاکی: حسن فتحی

سوژه: شیوه نقد فراستی

فراستی نقدهای تندی به «کیفر» فتحی داشت. از ضعف فیلمنامه گرفته تا شخصیت پردازی غیرملموس. این حرف ها با انتقاد شدید فتحی مواجه شد. شکایت فتحی زمانی بیشتر شد که جیرانی، حرف ها و دفاعیات او از فیلم را قطع کرد و زمان را به فراستی داد. بعدا فتحی گفت این برنامه مشکل مدیریتی و اجرایی دارد!

تیر 89
شاکی: محسن تنابنده

سوژه: توصیه اخلاقی فراستی

محسن تنابنده روی خط هفت آمد و توضیح داد که به خاطر زیاد شدن نظرات، از نوشتن فیلمنامه «هفت دقیقه تا پاییز» خسته شده بود. فراستی هم از برخورد تنابنده انتقاد کرد و گفت اصلا تا به حال فیلمنامه درخشانی ننوشته است. تنابنده هم در پاسخ از فراستی خواست نقدش را بکند نه توصیه اخلاقی!

بهمن 89
شاکی: رخشان بنی اعتماد و امین تارخ

سوژه: فریماه فرجامی

تارخ مهمان برنامه بود که مصاحبه ای از فریماه فرجامی پخش شد که او را از نظر جسمی و حتی روحی در وضعیت ناخوشاندی نشان می داد. تارخ به پخش این مصاحبه اعتراض کرد. بنی اعتماد هم با نوشتن نامه ای، با او همراهی کرد. حتی شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران خواستار تحریم برنامه شدند.

بهمن 89
شاکی: بسیاری از اهالی سینما و منتقدان

سوژه: تعبیر فراستی از کارگردانی کیمیایی

بحث بر سر «جرم» مسعود کیمیایی بود. فراستی در ابتدای برنامه این فیلم را «پرت و پلا» خطاب کرد و بعدتر لفظی را به کار برد که از آوردنش معذوریم! بسیاری از سینماگران، حتی عزت الله انتظامی علیه فراستی شوریدند. فراستی هم بعدا در نامه ای گفت سر حرفش است و هیچ عقب نشینی ای نمی کند!

اسفند 89
شاکی: تهمینه میلانی

سوژه: نظرسنجی

در نظرسنجی هفت برای پیش بینی پرفروش ترین فیلم اکران نوروز، نامی از فیلم میلانی نبود. او این اتفاق را غرض ورزی تهیه کنندگان هفت دانست و شاکی شد. میلانی بعدا هم که برنامه نقد فیلم او را با اخراجی های ده نمکی عوض کردند. از جیرانی خواست استعفا بدهد! تعبیری که خانم کارگردان در برنامه به کار برد («عقده ای بودن همه مردم»!) هم انتقادهای سفت و سختی را به خودش درپی داشت.

خرداد 90
شاکی: پرویز پرستویی

سوژه: کلیت هفت (مخصوصا برنامه مربوط به فریماه فرجامی)

پیروز پرستویی در مصاحبه ای که درباره فیلم «سیزده پنجاه و نه» داشت، از هفت هم انتقاد کرد. پرستویی گفت این برنامه برای سینمای ایران مخرب است و اصلا نمی دانم چه الزامی وجود دارد که ادامه داشته باشد. بیشتر شکایتش هم بابت پخش مصاحبه فرجامی و نشان دادن او در آن وضعیت بود.

خرداد 90
شاکی: حامد بهداد

سوژه: صحبت های عرب نیا علیه او

فریبرز عرب نیا سه برنامه پشت هم به هفت آمد و حرف های تندی هم زد. در یکی از حضورهایش – بدون اینکه اسم بیاورد – بازیگری را به رفتار مجنون وار به بهانه مارلون براندو بودن متهم کرد. بهداد هم نامه سرگشاده ای نوشت و با ذکر اینکه دستمزدی که برای «مختار» گرفتی از سرت هم زیاد است، حسابی از خجالتش درآمد!

اردیبهشت 90
شاکی: گلزار

سوژه: لغو شدن قرارداد میلیاردی اش

در برنامه ای که به بحث درباره دستمزد بازیگرها می‌پرداخت، مطرح شد که محمدرضا گلزار اسپانسر 3 میلیاردی به دفتر تهیه کننده «قهوه تلخ» بوده و در عوضش قراردادی میلیاردی با برادران آقاگلیان بسته تا او در چند قسمت مجموعه و دو فیلم سینمایی این تهیه کنندگان بازی کند. طرح مساله ما باعث لغو این قرارداد شد و آقای سوپراستار را شاکی کرد.

آذر 90
شاکی: باز هم بهداد!

سوژه: انتقاد حسین یاری از بهداد

حسین یاری به این که بهداد خودش را بهترین بازیگر ایران معرفی کرده بود خرده گرفت و گفت خودش چون «قاعده بازی» را بلد نبوده، در سینمای ایران چنان که باید رشد نکرده. بهداد باز نامه ای نوشت و گفت آقا، شما نه قاعده بازی، که خود «بازیگری» را بلد نیستی! جالب اینکه برنامه ای که با حضور خود بهداد در هفت برگزار شد. جزء کم حاشیه ترین ها بود!

اسفند 90
شاکی: رضا کاهانی

سوژه: حرف فراستی درباره اسکار فرهادی

فراستی پیش بینی کرد اسکار بهترین فیلم خارجی را به اثر اسراییلی و اسکار بهترین فیلمنامه را به فرهادی بدهند. بعد به فرهادی پیشنهاد داد موقع نطقش، یادی از مردم فلسطین بکند. رضا کاهانی هم ضمن اعتراض به حرف های نامربوط فراستی به او پیشنهاد داد فیلم خودش را بسازد و وقتی اسکار را برد، روی سن هرچه دلش خواست بگوید!

اسفند 90
شاکی: محمد کمالی پور

سوژه: حرف های اکبر عبدی در مورد شرط اول

عبدی به تهیه کننده شرط اول (کمالی پور) به دلیل پرداخت نکردن دستمزدش اتهام «کلاهبرداری» زد. روز بعد هم کمالی پور از شبکه سه، اکبر عبدی و فریدون جیرانی شکایت و گفت تمام حرف های عبدی تهمت و افترا بوده و جیرانی هم اجازه نداده آنها روی خط بیایند و دفاع کنند!

اردیبهشت 91
شاکی: 21 رسانه مکتوب و مجازی!

سوژه: اجرای جیرانی در دو سه برنامه آخر

حرف های جیرانی در برنامه اش با ده نمکی، پیت نفتی بود بر شعله پاگرفته از مناظره صادق کوشکی و علی معلم. به دنبالش 21 رسانه مکتوب و مجازی نامه ای سرگشاده به ضرغامی نوشتند و درخواست مناظره با هفت را داشتند. صداوسیما هم ترجیح داد «برای مرمت سیم / راه تکرار بر خطر» ببندد و صورت مساله را به کل پاک کند!

---------------

منبع: زندگی ایده آل

nar nia
13-06-2012, 14:55
احتمال تهیه‌کنندگی ربانی قطعی‌تر شد

بوذری، فراستی و خزاعی؛ گزینه‌های جدید اجرای «هفت»

خبرگزاری فارس: در حالی که پیش از این اعلام شده «محمود گبرلو» اجرای برنامه «هفت» را برعهده خواهد داشت، تلویزیون در حال ارزیابی گزینه‌های جدید برای اجرای این برنامه است.

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس، در حالی که شبکه سه هنوز به طور رسمی تهیه کننده جدید برنامه «هفت» را اعلام نکرده، شنیده می‌شود که تهیه‌کنندگی «‫حسین ربانی غریبی» به مرز قطعیت نزدیک شده است.
همچنین طی خبرها و مصاحبه‌های مختلفی اشاره شده بود که «محمود گبرلو» اجرای این برنامه را برعهده خواهد داشت، اما شنیده‌ها حاکی از آن است که مدیران شبکه سه در حال مذاکره و رایزنی با مجریان دیگری نیز هستند که از جمله آنها می‌توان به رسالت بوذری، مسعود فراستی و محمد خزاعی اشاره کرد.
به گزارش فارس، شبکه سه سیما در حالی هنوز مجری و تهیه کننده سری جدید برنامه «هفت» را اعلام نکرده که تا پایان مسابقات فوتبال جام ملت‌های اروپا بیشتر فرصت ندارد.

nar nia
13-06-2012, 15:01
به نظر من امیر قادری گزینه خوبی می تونه باشه برای مجری گری هفت
نظر شما چیه؟
البته فکر نمی کنم جزو گزینه ها باشه

Kurosh
13-06-2012, 15:50
به نظر من امیر قادری گزینه خوبی می تونه باشه برای مجری گری هفت
نظر شما چیه؟
البته فکر نمی کنم جزو گزینه ها باشه
امیر قلمش عالیه، طرز فکرش هم خیلی خوبه، شوخ طبع هم هست ...
فقط یه خورده روابط عمومی و صحبت کردنش مشکل داره ...

بحثا رو خوب نمی‌تونه جمع کنه، حواسش هم پرت میشه یه خورده رو آنتن : دی

bleu2u4u
22-06-2012, 21:48
اصولن اونایی که مناسبن هیچکدوم توی گزینه ها نیستن
ولی خب اگه قرار بود براساس شایستگی مجری رو انتخاب کنن بعد خود جیرانی به ترتیب
فرزاد حسنی - علی معلم - امیرقادری - محمد حمیدی مقدم - احسان ظلي پور - رضا رشیدپور - اكبر نبوي - طالب زاده گزینه های بهتری هستن
حتی میتونن از دو تا مجری استفاده یکی برای بخش نقد باشه یکی هم برای باقی قسمتها (حسنی - طالب زاده)
هرچند برای اینکه تو دور جدید بتونن درصدی از مخاطب های هفت سابق رو بدست بیارن محکوم به رفع تمام ایراداتی هستن که سابقن از برنامه میگرفتن
که من بعید میدونم بتونن توی این فرصت کم اینکار رو بکنن
الویت شماره یک هم بنظرم اوردن منتقد میهمان در کنار فراستیه
توی شبهای جشنواره نیما حسنی نسب بهتر از باقی منتقدا با فراستی چفت میشد.شهرام جعفري نژاد هم تو برنامه یه حبه قند خب کار کرد
البته همه اینها یه جورایی به ارزو شبیه و اگه قرار بود اینا یه برنامه خوب تحویل ملت بدن اصن جیرانی رو دک نمیکردن

Ezel
20-07-2012, 20:23
سلام /

بعد از مدتها خاک خوردن تاپیک ! :دی

دوستان برنامه ی امشب هفت رو از دست ندید ؛ محور کلی برنامه در باره ی استاد جاویدان سمندریان هست و مهمانانی همچون مهدی فخیم زاده و شاگرد خلف استاد یعنی پیام دهکردی در این برنامه حاضر هستند و به بررسی آموزشهای استادسمندریان میپردازند .

البته اجرا چندان جالب نیست ؛ ولی ماهیت و موضوعیت برنامه ی امشب به قدری ارزشمند هست که میشه نارسایی های اجرای گبرلو رو فاکتور گرفت .

من فکر میکنم اگر اجرای برنامه رو به فراستی می سپردند خیلی کمک میکرد به برنامه در نیفتادنش !

البته برنامه امشب به علت پخش مستقیم فوتبال ، با تاخیر و حوالی ساعت 12:30 پخش میشه .

nar nia
14-12-2012, 16:57
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) « نه در برنامه‌ای حضور می‌یابم، نه برنامه‌ای می‌سازم»
ناگفته‌های جیرانی از «هفت»، اشتباه‌ها، حاشیه‌ها و پشت پرده‌اش

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

اکثر مجریانی که به یکباره از برنامه‌های تلویزیون کنار گذاشته می‌شوند، ترجیح می‌دهند تا مدت‌ها خاطرات‌شان از آن برنامه و دلایل کنار گذاشته شدن‌شان را رسانه‌ای نکنند؛ فریدون جیرانی هم یکی از این افراد بود که خودش تهیه‌کنندگی برنامه «هفت» را هم برعهده داشت اما به یکباره و با بالاگرفتن چند اعتراض و انتشار یکی دو نامه از این برنامه کنار گذاشته شد.

جیرانی تاکنون جز در چند مورد کوتاه درباره تنها برنامه سینمایی چند سال اخیر تلویزیون صحبت نکرده است اما این‌بار در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ترجیح داده بخشی از دلایل جدایی‌اش از برنامه «هفت» را بازگو کند و در کنار آن به پرسش‌هایی درباره برخی حواشی‌اش مانند اعمال نظر مدیران سازمان صدا و سیما در برنامه، گزارش فریماه فرجامی، رابطه‌اش با مسعود فراستی، عصبانی شدنش روی آنتن زنده در یکی از برنامه‌ها و البته درباره بازگشت مجددش به تلویزیون صحبت کند.

ایسنا: آقای جیرانی! شما الان «من مادر هستم» را در حال اکران دارید و طبیعتا برنامه «هفت»، نقدی را به این فیلم اختصاص می‌دهد. به عنوان کارگردان فیلم، طبق روالی که خودتان گذاشته‌اید، در برنامه شرکت خواهید کرد؟

فریدون جیرانی: هنوز برای شرکت در «هفت» به من زنگ نزده‌اند. من آخرین باری که آقای گبرلو را دیدم ماه رمضان در مهمانی انجمن سینمای دفاع مقدس بود که ایشان به من گفت «به هفت می‌آیی؟» و من هم چون نمی‌خواستم در مهمانی حرفی بزنم، گفتم که «بله می‌آیم» اما پس از آن خبری نشد. تا اینکه چند وقت قبل آقای گبرلو با من تماس گرفت و گفت که می‌خواهیم درباره بحران سینما صحبت کنیم و من را دعوت کرد که به عنوان کارشناس به برنامه بروم اما گفتم اساسا دیگر علاقه‌ای ندارم درباره هیچ بحرانی حرف بزنم؛ چه برسد به بحران سینما!

ایسنا: برای نقد فیلم خودتان چه؟ به برنامه می‌روید؟

جیرانی: من به شدت آقای ضرغامی (رییس سازمان صدا و سیما) را دوست دارم و برایش احترام قائلم. ایشان در آن دو سالی که اجرای «هفت» بر عهده من بود، خیلی پشت تیم ما ایستاد اما در هر صورت با همه این احوالات با خودم قرار گذاشته‌ام که در هیچ برنامه زنده‌ای شرکت نکنم.

ایسنا: اما چند وقت قبل خبر غیررسمی منتشر شده بود که قرار است برنامه‌ای سینمایی را در یکی از شبکه‌های تلویزیون (به غیر از شبکه سه) روی آنتن ببرید...

جیرانی: قویا این را تکذیب می‌کنم؛ چراکه اصلا هیچ پیشنهادی برای اجرای برنامه زنده درباره سینما در هیچ شبکه‌ای به من داده نشده است. البته اگر هم چنین پیشنهادی بشود با تمام احترام و علاقه‌ام نسبت به آقای ضرغامی، قبول نمی‌کنم.

ایسنا: کمی درباره اتفاقات 7، 8 ماه آخر برنامه که به جدایی‌تان از «هفت» منجر شد، صحبت کنیم. اگر اشتباه نکنم، پیش از آن اتفاقات، اتاق فکر برنامه اختلاف نظرهای جدی با شما و مباحث مطروح در برنامه داشت.

جیرانی: آن اوایل اتاق فکر «هفت» فقط به کلیات وارد می‌شد و به جزییات کاری نداشت و این خود ما بودیم که جزییات برنامه‌ی روی آنتن را مشخص می‌کردیم اما چندی بعد، جرقه اولین مشکلات جدی با اتاق فکر زده شد و آن‌ها در سال اول برنامه «هفت» یک بار تصمیم گرفتند، مجری را عوض کنند اما آقای ضرغامی مانع شد. پس از آن ما دیگر به اتاق فکر نرفتیم و نمایندگانی تعیین شدند که ما فقط با آنها در ارتباط باشیم.

ایسنا: هفته‌هایی، برخی موضوعات یا اظهارنظرها در «هفت» باعث می‌شد شائبه‌هایی درباره دیکته شدن مواردی از سوی اتاق فکر یا رده‌های بالاتر سازمان دهان به دهان بچرخد. مثل اینکه درباره فیلمی نقدِ تندی نشود یا اعمال نظرهایی در دعوت مهمانان به استودیو؟

جیرانی: همانطور که گفتم، اتاق فکر نگرشی کلی به برنامه «هفت» داشت که البته این نگرش کلی هم از سلیقه‌های افراد داخل اتاق نشأت می‌گرفت. واقعا اگر ما می‌خواستیم همه سلیقه‌های اتاق فکر را در برنامه دخالت بدهیم، اصلا نمی‌توانستیم «هفت» را روی آنتن ببریم! در واقع من به عنوان مجری و تهیه‌کننده سعی می‌کردم جاهایی از زیر یکسری حرف‌ها دربروم. البته بعضی وقت‌ها نتوانستم آنچه را که می‌خواهم کامل اجرا کنم اما تمام سعی‌ام را کردم. ولی باید اینجا این پرانتز را باز کنم که اتاق فکر پیشنهاداتش کلی بود و هیچ وقت پیشنهاد جزئی درباره‌ی اینکه فلان کار بشود، نداد. پیشنهاداتی که بعضی وقت‌ها می‌شد، درباره‌ی این بود که این کار نشود؛ مثلا ما می‌خواستیم درباره‌ی خانه سینما و اتحادیه تهیه‌کنندگان جدید، میزگرد بگذاریم، که مخالفت شد.

ایسنا: آیا اتفاق افتاده بود که مدیران رده بالای صدا و سیما با توجه به حساسیت جامعه نسبت به سینما، بگویند این کار را انجام بده یا آن فیلم را نقد نکن و مسائلی از این دست؟

جیرانی: اصلا این طور نبود. نکته مهم برنامه «هفت» در دوسالی که اجرا را برعهده داشتم، این بود که هیچ چیز از بالا به ما دیکته نشد. حتی جالب است بدانید درباره برنامه نقد فیلم «ملک سلیمان» تنها به ما گفتند که هوایش را داشته باشید اما این داشتن هوای فیلم به این معنا نبود که آن را نقد نکنیم. همانطور که دیدید، منتقد برنامه تندترین انتقادها را به «ملک سلیمان» کرد. یا مثلا «عصر روز دهم» یا «شکارچی شنبه» هم جزو فیلم‌هایی هستند که تلویزیون خیلی دوست‌شان دارد اما اگر یادتان باشد اتفاقا این دو فیلم جزو فیلم‌هایی بوده است که منتقد برنامه آنها را تا حدی کوبید.

در واقع بگذارید سوال‌تان را اینگونه پاسخ بدهم؛ دوستان و مدیران صدا و سیما طوری رفتار نمی‌کردند که برای اجرای برنامه و روند آن مشکل ایجاد شود. فقط گاهی حذف می‌کردند. یعنی چه؟ مثلا می‌گفتند فلانی را نیاورید اما اصلا نمی‌گفتند که برای بحث امشب‌تان فلان آقا را دعوت کنید. یا حتی در کل مدت دو سالی که برنامه دست من بود، یک بار هم نگفتند فلان فیلم را نقد کن یا نکن.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) جیرانی در هفت

ایسنا: با این تفاسیر، فکر می‌کنید برنامه «هفت» با اجرای فریدون جیرانی و آن هم در حالی که رییس صدا و سیما پشت‌تان بود، چگونه به حاشیه کشیده شد؟

جیرانی: این پرسش خیلی مهمی است و پاسخ‌های کاملی می‌طلبد اما به اختصار می‌گویم مشکل اصلی ما این بود که بین دو تفکر مانده بودیم و نمی‌خواستیم به یک سمت گرایش پیدا کنیم؛ دو تفکری که انتظار داشتند به نفع آنها موضع‌گیری روشن داشته باشیم، و همین هم گاهی به ما لطمه می‌زد. یک تفکر که «هفت» را به شکل یک روزنامه زرد می‌خواست تا مسائل سینما به سرعت میان مردم برود، و تفکر دیگری که می‌خواست «هفت» خیلی تخصصی‌تر از این‌ها باشد؛ در حالی که ما ترجیح داده بودیم در میانه‌ی این دو بایستیم.

ایسنا: فکر می‌کنم هر دو این تفکرهایی که گفتید، برنامه را، هم از جهت زرد و عمومی بودن و هم از جهت تخصصی بودن، با «90» مقایسه می‌کردند. چرا «هفت» هیچ وقت نتوانست مثل «90» یک نگاه چالشی به رویدادهای سینمایی داشته باشد؟ یک‌سری می‌گویند این به نگاه حمایتی مدیر سابق شبکه 3 باز می‌گشت که باعث شده بود عادل فردوسی‌پور دستش برای تندترین انتقادها هم باز باشد و یک‌سری دیگر، مسائل سینما و فوتبال را ماهیتا متفاوت می‌دانند.

جیرانی: اول این را تاکید کنم که مدیر شبکه خیلی انسان شریفی بود و من هم ایشان را بسیار دوست دارم اما در هر صورت او اصلا سینما را نمی‌شناخت، پس نمی‌توانست در هیچ جلسه‌ای از آن به صورت تخصصی دفاع کند. در حالی که آقای پورمحمدی در فوتبال تا حدی متخصص است و می‌تواند از بحث‌های مجری 90 دفاع کند.

اما این مشکل برنامه ما نبود. می‌خواهم بگویم ما به عنوان سینماگر و «هفت» به عنوان یک برنامه سینمایی در عرصه‌ای کار می‌کنیم که وابستگی‌های ایدئولوژیک دارد اما آیا شنیده‌اید که فوتبال، پاس ایدئولوژیک،‌ داور ایدئولوژیک یا مثلا شوت ایدئولوژیک داشته باشد؟! خیر. این فرق مهم برنامه «هفت» با نود بود اما کمتر کسی به آن توجه می‌کند.

یک نکته دیگر هم وجود دارد و آن این است که بالاترین انتقاد برنامه نود نهایتا به دولت باز می‌گردد. ما هم در «هفت» می‌توانستیم از دولت انتقاد کنیم اما بالاخره در جایی باید می‌گفتیم که مثلا «جدایی نادر از سیمین» فیلم خوبی است. در حالی که خیلی‌ها انتظار دارند شما بر اساس یک رویکرد ایدئولوژیک، مسائل داخل فیلم‌ها را تحلیل کنید و این روند کار ما را سخت می‌کرد.

ایسنا: برنامه شما در طول دو سال اجرای آن، حواشی مختلفی به دنبال داشت. یکی از این حواشی به برنامه‌ای مربوط بود که یک گزارش از فریماه فرجامی پخش شد و روز بعدش خیلی به شما انتقاد کردند که چرا چنین چیزی را در تلویزیون نمایش دادید. واقعا این برنامه چه اتفاقی افتاد؟

جیرانی: در آن برنامه‌ی خاص، بیش از آنکه ما از موضوع بحث ضربه بخوریم، بیشتر از گزارشی ضربه خوردیم که در عنوان آن «کودتا در کانون کارگردانان» آمده بود. واقعا من تا قبل از آنکه داخل استودیو شوم، آن گزارش را ندیده بودم، وگرنه اجازه پخشش را نمی‌دادم و یا حتی می‌گفتم این عنوان باید از روی گزارش برداشته شود. در همان برنامه یکی از اعضای اتحادیه تهیه‌کنندگان هم مهمان ما بود و در واقع آن گزارش به علاوه این مهمان برای برخی سوء تفاهم ایجاد کرد.

ایسنا: مقصودم بیشتر گزارش حال و روز فریماه فرجامی است که اگر اشتباه نکنم خودتان گرفته بودید.

فریدون جیرانی: بله، آن گزارش را خودم گرفته بودم و اتفاقا داغِ داغ به استودیو آوردم. ما ساعت چهار و نیم بعدازظهر از خانه خانم فرجامی بیرون آمدیم و به استودیو رفتیم و دوستان فیلم‌های گرفته شده را تدوین کردند. این کار تا زمان شروع برنامه ادامه داشت. من هم آنقدر مسائل مختلف پیش آمد و کارها گره خورد که وقت نکردم مصاحبه خانم فرجامی را ویراستاری کنم. اگر مصاحبه ویراستاری می‌شد، واقعا آن مشکلی که دوستان می‌گفتند، به وجود نمی‌آمد. فکر می‌کنم در این زمینه اشتباه از من بود.

ایسنا: یکی دیگر از حواشی «هفت»، برنامه‌ی آخری بود که در آن برنامه گویا عوامل پشت دوربین، سوال را با شما چک نکرده بودند و شما هم پس از اولین باری که سوال برنامه پخش شد مبنی بر این‌که شما کدام در عرصه موفق بوده‌اید، کاملا معلوم بود که عصبانی شده‌اید. داستان آن برنامه چه بود؟

جیرانی:سوال برنامه این بود که جیرانی را در کدام پوزیشن می‌پسندید؟ اشتباه دوستان این بود که سوال را با من چک نکردند و در واقع می‌خواستند به نوعی سورپرایزم کنند. واقعا در آن برنامه زنده آنقدر از سوال جا خوردم که نتوانستم خودم را کنترل کنم و عصبانی شدم. معتقدم این بزرگترین اشتباهم در مدت اجرای برنامه «هفت» بود.

ایسنا: درباره مسعود فراستی، خیلی‌ها فکر می‌کردند پس از خروج نه چندان جالب فریدون جیرانی از برنامه «هفت»، او هم به عنوان پای ثابت برنامه جای خود را به فرد دیگری بدهد اما فراستی از همان برنامه اول پس از تغییر شما باز هم به عنوان منتقد ثابت به استودیو می‌رفت.

جیرانی: ببینید من با مسعود فراستی هیچ وقت مشکلی نداشتم و اتفاقا می‌دانستم پس از رفتن من او در برنامه باقی خواهد ماند اما در هر صورت با من تماس گرفت و گفت که پیشنهاد داده‌اند به عنوان منتقد، باز هم به «هفت» بروم و من هم به او با تاکید گفتم که برود. الان هم رابطه‌ام با مسعود فراستی خیلی خوب است و با هم هیچ مشکلی نداریم.

ایسنا: به عنوان پرسش پایانی، با آن نوع کنارگذاشته شدن‌تان، الان جمعه شب‌ها برنامه را می‌بینید؟

جیرانی: بله. کم و بیش می‌بینم.

ایسنا: چطور است؟ فرقی کرده؟

جیرانی: سعی کرده‌ام درباره کیفیت «هفت» در دوره فعلی نظری ندهم و اتفاقات را به دست فراموشی بسپارم.

انتهای پیام

nar nia
19-02-2013, 19:04
فراستی: دیگر به برنامه «هفت» نمی‌روم

مسعود فراستی منتقد برنامه‌ی زنده «هفت» که دیگر به عنوان منتقد در این برنامه سینمایی مقابل دوربین نمی‌رود، درباره‌ی علت حضور نداشتنش در برنامه سینمایی شبکه 3 سیما، گفت: در جشنواره فیلم فجر، مجری برنامه «هفت» اعلام کرد که قرار است نقد نرم برویم. من هم گفتم بفرمایید بروید، من نیستم.

به گزارش ایسنا، مسعود فراستی - منتقد سینما - درباره جزئیات این حضور نیافتن گفت: مجری و به قول خودش سردبیر برنامه‌ی «هفت» در داستان جشنواره طرفدار نقد نرم شد. از قبل هم در همین خط بود؛ به دلیل اینکه «هفت» برایش یک برنامه‌ی زرد است. یک برنامه پر از خبر و گزارش و مصاحبه با مسؤولان و چون خودش اهل نقد نیست، نقد را هم به‌معنای جدی، مساله‌اش نمی‌داند.

او ادامه داد: به همین دلیل تصمیم گرفتم که نباشم و دیگر به «هفت» نمی‌روم؛ این برنامه ارزش نقد را ندارد. از ابتدا هم گبرلو همین نظر را داشت. او در اوایل می‌گفت اگر فراستی نباشد، برنامه می‌افتد، اما احتمالا خودش توانسته است کارهایی انجام دهد.

فراستی در ادامه همچنین خطاب به محمود گبرلو - مجری دور جدید برنامه هفت - به کنایه گفت: او یاد گرفته است چگونه جلو دوربین بنشیند و لنز دوربین‌ها را به طرف خودش بچرخاند. امیدوارم اعتماد به نفسش بیشتر شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در واکنش به برخی از رسانه‌ها که تحلیل کرده‌اند، حضور او در برنامه‌ی «ققنوس» علت جدایی‌اش از «هفت» شده است‌ و اینکه برنامه‌ی تلویزیونی «ققنوس» چقدر به این تغییر دامن زده است، توضیح داد: من پس از اینکه گفتم به برنامه «هفت» نمی‌روم، به «ققنوس» رفتم؛ البته مجری «هفت» خیلی اذیت شد از این که ما به برنامه «ققنوس» رفتیم، ولی امیدواریم کمتر اذیت بشود.

این منتقد سینما همچنین به این موضوع تاکید کرد که هیچ تیپی با زدن هیچ شخصیتی به شخصیت تبدیل نمی‌شود، بلکه شخصیت‌، سواد می‌خواهد.

فراستی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با ایسنا درباره‌ی علت حضورش در برنامه‌ی «هفت» تاکنون، گفت: من به خاطر نقد به برنامه «هفت» می‌رفتم، نه به خاطر شخص دیگری. حدود یک سال و اندی من و فریدون جیرانی برای این برنامه زحمت کشیدیم و حیف است.

او همچنین تاکید کرد:‌ اساسا به‌خاطر مخاطب، به «هفت» آمدم؛ ان‌شاء‌الله کار دیگری شروع کنیم که جواب مخاطب را بتوانیم بدهیم.

فراستی در پایان گفت‌وگویش درباره‌ی حوزه‌ی سینما ابراز کرد: بیشترین کمک به سینما، دور هم جمع شدن و ادای دوستی درآوردن و برای هم کف زدن نیست، سینما نقد می‌خواهد، بدون نقد جدی و سریع نیز جلو نخواهد رفت.

محمود گبرلو سردبیر و مجری برنامه تلویزیونی «هفت» که در آن به مسائل روز سینمای ایران می‌پردازد، پیش از این درباره‌ی تغییری که در رویکرد نقد فیلم و حضور منتقدان مختلف در این برنامه داشته‌اند، گفت: در زمان ورودم به برنامه «هفت» تمایل داشتم، از نظر منتقدان مختلف درباره‌ی مسائل سینمایی و بحث نقد آثار، استفاده کنیم، حال این فرصت فراهم شده و از این پس آقای فراستی دیگر به عنوان منتقد ثابت با ما همکاری نمی‌کنند.

این روزنامه‌نگار همچنین گفته است، در برنامه‌های آینده «هفت» سعی می‌کنیم نقد و نظرات مختلفی از طیف‌های گوناگون داشته باشیم، تا مسائل سینمایی از زوایا و نگرش‌هایی مختلف مورد بررسی قرار بگیرند.

گبرلو در پاسخ به این سوال که حضور مسعود فراستی در برنامه تلویزیونی «ققنوس» چقدر به این تغییر دامن زده است؟ گفته است: این موضوع ربطی به تصمیم اخیر من ندارد، دوست دارم «هفت» یک برنامه چندصدایی باشد و منتقدان مختلف در آن حضور یابند.

nar nia
05-03-2013, 17:17
مدیر اجرایی سری اول «هفت» از منتقدش دفاع کرد
«هفت» اشتباه کرد/فراستی نقش قهرمان منفی را بازی می‌کرد

علیرضا حائری که مدیریت اجرایی سری اول برنامه‌ی سینمایی «هفت» را عهده‌دار بود، درباره‌ی رفتن مسعود فراستی از این برنامه اظهار نظر کرد.

او گفت:‌ فراستی در «هفت» نقش قهرمان منفی را بازی می‌کرد که تقابل را به اوج می‌رساند نه اینکه با او چنین قرار گذاشته باشند و ملزم به این نقش باشد ولی عملا چنین درآمد و اینگونه انتخاب شد.

حائری همچنین به این خصوصیت مسعود فراستی اشاره کرد که اگر باسوادترین هم نباشد، جزو با سوادترین منتقدان کشور است؛ گرچه گاهی بداخلاق.

وی در عین حال تصریح کرد: قطعا «هفت» دوم اشتباه کرد.

علیرضا حائری در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس تلویزیون خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه در این برنامه دوست داشت بیننده جذب شود و از لابه‌لای این مناظره‌ی بی‌تعارف چیزی فرا گیرد و همچنین سینما دغدغه‌اش شود، گفت: همان موقع فیلمسازان به ما ایراد می‌گرفتند که فراستی خشن و وحشیانه نقد می‌کند و من در پاسخ می‌گفتم، آیا فیلم دادگاهی ساخته‌اید یا دیده‌اید که متهم در یک طرف دفاع می‌کند و یک دادستان بی‌رحم در اثبات اتهام دلیل و مدرک می‌آورد؟

این تهیه‌کننده ادامه داد: با همین تقابل فیلمساز می‌تواند در یک سالن 40 متری فیلم جذاب خود را شروع کند و پایان دهد. حال شما به ما می‌گویید که دادستان را حذف کنید به دلیل اینکه بی رحم و صریح است و در واقع اساسا فیلم را تهی می‌کنید. این فرمول برنامه ما بود و هویت آن با یک منتقد سخت‌گیر گره خورده بود و «هفت دوم» فعلا از این حداقل هم بی‌بهره ماند. می‌ماند بحث‌ها و درگیری‌های صنفی که فقط برای 5000 نفر اهالی سینما و عده قلیلی از مردم می‌تواند جذاب باشد که به نظرم نشریات سینمایی به خوبی این امر را پوشش می‌دهند و چه نیازی به اشغال یک برنامه تلویزیونی پرهزینه است.

او در پاسخ به این پرسش که فراستی از زمانی که «هفت» شروع شد، همکار این برنامه بود و درباره‌ی علت اینکه چرا از این برنامه رفت، گفت: هر برنامه‌ای اگر جایگاهی بین مردم پیدا کند، به دلیل رعایت تعدادی اصول رسانه بوده است. مدتی است که به این فکر رسیده‌ام که اگر فیلم‌های سینمایی 12 اصل و رمز موفقیت و برنامه‌های تلویزیونی نیز اگر هشت اصل را رعایت کنند، جزو بهترین‌ها خواهند بود. یکی از این اصول تقابل است.

او ادامه داد: فراستی در «هفت» نقش بَدمَن یا قهرمان منفی را بازی می‌کرد که تقابل را به اوج می‌رساند نه اینکه با او چنین قرار گذاشته باشند و ملزم به این نقش باشد ولی عملا چنین درآمد و اینگونه انتخاب شد.

این تهیه‌کننده در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به اینکه متاسفانه زمانی که یک برنامه می‌گیرد، بعضی به این فکر می‌افتند که چرا این موفقیت باید از آن اینها باشد و چرا مال دیگری نباشد، گفت: آنها فراموش می‌کنند که این موفقیت با همان آدم‌ها وجود دارد و ماندگار است، نه اشخاص دیگر.

حائری گفت: زمانی که مدیر اجرایی این برنامه بودم بسیاری از کارگردانان قبل از اینکه در جلسه نقد فیلمشان در «هفت» حاضر شوند، نگران بودند که چه خواهد شد، اما من سعی کردم به آنها کمک کنم و البته بعضی نیز به کمک نیاز نداشتند و پیروز میدان بودند.

حائری همچنین با اشاره به اینکه این برنامه در تلاش بوده است تا تقابلی جدی و جانانه داشته باشد، خاطرنشان کرد: به برخی کارگردانان توصیه می‌کردم که اگر فراستی چنین گفت چگونه پاسخ دهند و در کجاها یک کلمه را قبول و از آن عبور کنند. هر دو طرف مباحثه باید قدرتمند ظاهر شوند. مردم از تعارفات خسته‌اند. باید نقد نکته‌سنج، صریح و قوی انجام شود و پاسخ نیز مستدل و محکم باشد تا لذت و دریافت بیننده از یک برنامه «تاک شو»ی چالشی به اوج برسد.

او در ادامه تصریح کرد: اینکه بگوییم انواع نظرها، نقدها و سلایقِ نقد باید در «هفت» باشد، حرف علمی در اصول برنامه‌سازی نیست. «هفت» باید تنوع را در شیوه‌های دفاع جستجو کند. یک عنصر کاریزماتیک باید ثابت نگه داشته شود تا بیننده تکلیف خود را بداند. حدود 10 الی 12 برنامه سینماییِ، تلویزیونی و رادیویی در صداوسیما وجود دارد. کاش برنامه‌سازان و منتقدانِ دیگر که قابلیت‌های خوبی هم دارند، می‌رفتند و آنها را آباد می‌کردند.

حائری همچنین به این خصوصیت مسعود فراستی اشاره کرد که اگر باسوادترین نباشد، حداقل اکثراً می‌پذیرند که جزو با سوادترین منتقدان کشور است؛ گرچه گاهی بداخلاقی می‌کند که آن هم شیرین و جذاب است.

علیرضا حائری که پیش از این مدیر اجرایی و نریتور «هفت» اول بود، اکنون تهیه‌کنندگی برنامه «زاویه» که مجله علوم انسانی شبکه چهار سیماست را بر عهده دارد.

او با اعتقاد بر اینکه «زاویه» تنها برنامه تلویزیونی متولی علوم انسانی به طور عام است، گفت: از دو سال پیش و همزمان با همکاری با «هفت»، تهیه‌کننده برنامه «زاویه» شبکه چهار سیما هستم که میزبان مناظره‌هایی در حوزه علوم انسانی است و مخاطبش فرهیختگان هستند.

به گزارش ایسنا، علیرضا حائری علاوه بر همکاری با «زاویه» و «هفت»، تهیه‌کننده برنامه «هزار و یک شب» بوده است.

او در خصوص ساخت بخش‌های جدید این برنامه گفت: در آینده‌ای نزدیک قرار است پخش این برنامه شروع شود.

nar nia
29-03-2013, 14:41
فراستی:پیشنهاد مجری‌گری هفت را ردکردم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 8%B4%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D8%AC%D8%B1%DB%8C%E2%80%8C%DA%AF%D8%B1%DB%8 C-%D9%87%D9%81%D8%AA-%D8%B1%D8%A7-%D8%B1%D8%AF%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%85)
تسنیم نوشت :

مسعود فراستی منتقد مشهور سینمای ایران در یک گفتگوی مفصل با ویژه نامه نوروزی مجله مثلث از بازگشتش به تلویزیون سخن گفته است.

فراستی در این گفتگو کنار گذاشتن خودش از برنامه هفت را به نوعی «قهر» تعبیر کرده است و انتقادات تندی از گبرلو کرده است و ماندن خودش در هفت بعد از جیرانی را یکی از معدود اشتباهات زندگی اش دانسته است:"من همیشه به فریدون این انتقاد را داشتم که چرا برنامه اینقدر خبر و گزارش دارد و زرد است، اما دیدم گبرلوی مدعی ارزش، دو برابر زرد است. البته الان چهار برابر زرد است و برنامه هفتی که قبلا هفت بود الان هفت دهم هم نیست. او نیتش خیر است اما اینکاره نیست.ماندن در این برنامه جزو معدود دفعاتی بود که اشتباه کردم، باید یک مقدار جدی تر نگاه میکردم که با چه کسی طرف هستم، اما این کار را نکردم. من گفتم هر کس میخواهد باشد، هر کاری میخواهد با «هفت» بکند. من فقط با قسمت نقد آن کار دارم و با همین انگیزه هم آمدم."

فراستی در عین حال از پیامک بی‌پاسخی صحبت می‌کند که گبرلو به او زده است و از او در مورد حضور در برنامه نقد یکی از فیلم‌ها در لانه جاسوسی پاسخ خواسته است. پیامکی که فراستی آن را بدون پاسخ گذاشته است چون معتقد است به او ربطی نداشته است.

فراستی هفت را پایان گرفته می‌داند و از پیشنهاد مجری‌گری برنامه بعد از فریدون جیرانی به خودش خبر می‌دهد. پیشنهادی که او رده کرده است:"به من گفتند مجری باش و من هم گفتم نمیتوانم مجری باشم و بگویم فروش هر فیلم چقدر است."

بخش انتهای گفتگوی فراستی به تمایل فراستی برای بازگشت به تلویزیون و ارائه طرحی برای بازگشتش به تلویزیون با برنامه‌ای به سردبیری خودش خبر می‌دهد:"من یک طرح برنامه سینمایی به تلویزیون سفارش دادم که خودم هم سردبیر آن هستم. این برنامه اگر شکل بگیرد دو بخش دارد؛ یکی بحثهای جدی سینمای ایران مثلا فرم و محتوا و بخش دیگر هم نقد که هم نقد تاریخ سینمای ایران است هم جهان. خبری هم از خبر و گزارش در برنامه نیست."

خیال تریبون پرمخاطب تلویزیون ظاهرا به این زودی‌ها دست از سر فراستی برنخواهد داشت.

poonel
05-10-2013, 14:32
کسی میدونه نتیجه نظر سنجی برنامه دیشب چی بود؟ میدونم گزینه 5 رای آورده اما درصد آرا به چه میزان بوده؟

پیش بینی شما از حضور گذشته در اسکار 2014 چیست؟
1. نامزد بهترین فیلم خارجی زبان می شود
2. نامزد سایر بخش های اسکار می شود
3. برنده اسکار بهترین فیلم خارجی می شود
4. برنده سایر بخش های اسکار می شود
5. هیچ موفقیتی بدست نمی آورد

rezza24
22-09-2015, 22:37
اخبار حاکی از اینه که سری جدید برنامه هفت از اواخر مهر ماه با اجرای بهروز افخمی پخش میشه که البته به صورت غیر زنده و ضبط شده خواهد بود

پ.ن : این که این برنامه زنده پخش نمیشه نشان دهنده خیلی چیز هاست...

J@viD
24-09-2015, 16:23
خیلی تر و تمیز یه برنامه ای که مثل نود داشت پا میگرفت رو به یه برنامه خنثی تبدیل کردن.