PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : درخواست کمک برای ارتقا

MRW.REZAI
04-05-2010, 19:44
سلام
مادر برد کامیوتر من gigabyte-945pl-s3 هستش و cpu 300 full من میخوام اگه شد یه cpu در حد 70تا 80 تومانی بخرم که تو ویندوز سون هم مشکلی نداشته باشه شما چی پیشنهاد میدید ؟

3jokes_x
04-05-2010, 20:18
این لیست پردازنده هایی هست که مادربورد شما ساپورت می کنه (اونایی که توی ستون آخر N/A نوشته یعنی ساپورت نمی شن.):
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
پردازنده های دو هسته ای جدیدتر سری های Dual Core E5xxx & E6xxx (که دقیقا گزینه های بسیار مناسبی برای بودجه شما هستند) متاسفانه توسط مادربورد شما پشتیبانی نمی شن.

پردازنده های دو هسته ای قدیمی سری Dual Core E2xxx و Core2Duo E4xxx ساپورت می شن که هر دو سری الان دیگه از دور خارج شدن تقریبا و یه کم کمیاب شدن. اگر قصد ارتقا داشته باشید باید حتما از یکی از این دو سری انتخاب کنید. اول بررسی کنید ببینید اصلا تو بازار هست؟ قیمتش چنده؟ اون زمانی که این سی پی یو ها موجود بودن (1 سال پیش تقریبا) و توی بورس بودن، سری E2xxx قیمتشون حدود 50-80 بود و سری E4xxx قیمتشون بین 100-120 این حدودا... حالا با توجه به اینکه کلی مدل های جدید اومده، باید قیمت اینها کم تر شده باشه، ولی چون دیگه زیاد پیدا نمی شه، نمی دونم اصلا قیمتشون چنده... در هر حال به نظر من سری E2xxx رو باید به قیمت 40 تومان اینا بدن، و سری E4xxx رو به قیمت 70-80 (البته گاهی اوقات پردازنده هایی که نایاب می شن برعکس، قیمتشون بالا می ره!)

در هر حال سوال اصلی اینه که از چه نرم افزارهایی می خواهید استفاده کنید؟ خود ویندوز (7) که با پردازنده فعلی شما هم هیچ مشکلی نداره و حتی با پردازنده های ضعیف تر از این هم به خوبی کار می کنه.

MRW.REZAI
04-05-2010, 21:18
سلام من به لینک که گذاشتی رفتم منظور از f1 و f5 -f6 چیه؟

3jokes_x
05-05-2010, 00:15
این بایوس مادربورد هست. یه نرم افزاره مثل Firmware برای خود مادربورد. که اینو می شه آپدیت کرد. ربطی به ویندوز هم نداره. یعنی وقتی آپدیت بشه، ویندوز رو هم عوض کنی این تغییر نمی کنه. (در واقع این نرم افزار روی خود مادربورد ذخیره می شه نه مثلا روی هارد) از طریق سایت سازنده مادربوردت می تونی بایوس رو آپدیت کنی. معمولا روی سی دی نصب مادربورد یه نرم افزاری برای آپدیت بایوس هست... اونو نصب می کنی بعد وصل می شی به نت و دکمه آپدیت رو می زنی... یا اینکه میری از سایت سازنده آخرین نسخه بایوس رو دانلود می کنی بعد با نرم افزاری که روی سی دی هست یا نرم افزاری که از روی همون سایت دانلود کردی بایوس رو آپدیت می کنی. اون f5 و f6 و اینا ورژن بایوس مورد نیاز برای نصب اون پردازنده ها هست. یعنی اگر می خوای پردازنده x رو نصب کنی باید حتما قبلش بایوس رو به ورژن f5 یا ورژن بالاتر ارتقا داده باشی وگرنه مادربورد اصلا پردازنده رو نخواهد شناخت.

این کار یه کم حساس و دقیق هست. یعنی توضیحاتش رو باید کامل و دقیق بخونی و مو به مو اجرا کنی چون اگر اشتباه انجام بشه خیلی دردسر داره. مثلا هنگام نصبش باید حتما همه نرم افزارهای دیگر رو ببنید و احتمالا آنتی ویروس رو غیر فعال کنید و... (توی همون صفحه که لینکش رو دادم توی منوهای سمت راست گزینه بایوس هم هست.)

برای این که بفهمی ورژن فعلی بایوس مادربوردت چیه... یا باید از نرم افزار CPU-z استفاده کنی (اسمش رو توی گوگل سرچ کن لینک دانلودش میاد. حجمش هم کمه) یا:
تو کامپیوتر من (مادربوردم گیگا هست یه کم قدیمی تر از مال شما) اینجوریه: وقتی PC رو روشن می کنم توی همون صفحه اول اول (همون صفحه سیاهی که یه سری نوشته میاد و زود میره) بالاش مشخصات مادربورد و سی پی یو و رم رو نوشته. آخر اسم مادربورد هم یه دونه F8 نوشته که ورژن بایوس هست.

ضمنا به جز ارتقای سی پی یو شما می تونید کل سیستم رو (= مادربورد + سی پی یو + رم) هم ارتقا بدید که البته هزینه بیشتری داره ولی کارایی هم خیلی بهتر می شه. برای ارتقا به یه پردازنده 4 هسته ای (و رم DDR3) باید حدودا 100 برای پردازنده، 100 برای مادربورد و 50 برای رم هزینه کنید. البته اگر بخواهید ارزان تر بشه می تونید از یه پردازنده 2 هسته ای در محدوده قیمت 50-60 تومان هم استفاده کنید. و البته قطعات فعلی خودتون رو هم دست دوم می فروشید. اینو گفتم که هزینه ارتقای کلی رو هم بدونید تا اگر پردازنده هایی که گفتم گیر نیومد یا به دلیل کمیاب شدن قیمت بالایی داشت و دیدید ارزش خرید ندارن به ارتقای کلی فکر کنید.

MRW.REZAI
05-05-2010, 09:13
خیلی خیلی ممنونم که جواب سوالم را دادی حالا که بحث ما به اینجا کشید و با این توضیحاتی که دادی پس برای من صرف نمی کنه که cpu را عوض کنم اگه بخوام سیستم خوب ببندم چیکار باید کنم چون من شنیدم که microsoft سال 2012 ویندو 8 را که 128 بیتی به بازار عرضه می کنه انتخاب cpu خوب برای من اهمیت زیادی داره که سرعت بالای داشته باشه آیا بهتر که یه دو سالی صبر کنم تازه یه چیزه دیگه رم کامپیوتر من 2gig و گرافیک من 512 هستش آیا برای ارتقا اونا را باید عوض کنم آیا رم ddr3 سرعتش از ddr2 بالاتر که خیلی به چشم بیاد آیا مثلا سرعت یه رم 1gig - ddr3 از یه رم 2ddr2 بیشتره ؟ ( راستی من یه سری هم به سایتت زدم خیلی جالب بود )

3jokes_x
05-05-2010, 10:04
خیلی خیلی ممنونم که جواب سوالم را دادی حالا که بحث ما به اینجا کشید و با این توضیحاتی که دادی پس برای من صرف نمی کنه که cpu را عوض کنم اگه بخوام سیستم خوب ببندم چیکار باید کنم چون من شنیدم که microsoft سال 2012 ویندو 8 را که 128 بیتی به بازار عرضه می کنه انتخاب cpu خوب برای من اهمیت زیادی داره که سرعت بالای داشته باشه آیا بهتر که یه دو سالی صبر کنم تازه یه چیزه دیگه رم کامپیوتر من 2gig و گرافیک من 512 هستش آیا برای ارتقا اونا را باید عوض کنم آیا رم ddr3 سرعتش از ddr2 بالاتر که خیلی به چشم بیاد آیا مثلا سرعت یه رم 1gig - ddr3 از یه رم 2ddr2 بیشتره ؟ ( راستی من یه سری هم به سایتت زدم خیلی جالب بود )

خواهش. نباید این طور فکر کنی که چون دو سال دیگه ممکنه یه تکنولوژی جدید بیاد پس من صبر کنم اون موقع ارتقا بدم. چون 2 سال دیگه هم وقتی پردازنده های 128 بیت اومدن، مایکروسافت اعلام می کنه که می خواد 2 سال بعدش (2014) ویندوز 256 بیتی بسازه! حالا ممکنه مثلا یکی بهت بگه 1 ماه صبر کن تا فلان سی پی یو جدید وارد بازار بشه، این 1 ماه ارزش صبر کردن داره ولی دیگه 2 سال؟!؟!؟!؟

ویندوز 64 بیتی هم الان 4-5 ساله که اومده... ولی هنوز 99% افراد از ویندوز 32 بیتی استفاده می کنن! (با اینکه پردازنده هاشون از 64 بیت هم پشتیبانی می کنه) دلیلش اینه که سیستم 64 بیتی از نظر نرم افزاری یه کم دردسر داره. یعنی بعضی نرم افزارهای 32 بیتی به درستی روش کار نمی کنه و... خلاصه ویندوز 128 هم که بیاد اقلا چند سال طول می کشه تا مردم به سمتش برن.

شما مبنای ارتقا دادن یا ندادن سیستم رو بذار روی نیازت. اگر سیستم فعلی برای کاری که انجام می دی کنده یا ضعیفه، پس ارتقا بده. مثلا اگر الان با سیستم بازی نمی کنی، و کاربرد اصلیت استفاده از اینترنت یا تایپ و نرم افزارهای اداری هست، (مثلا آفیس و برنامه های حساب داری و پرینت و اسکن...) یا گوش دادن موسیقی و تماشای فیلم... یا کار غیر حرفه ای و موردی با نرم افزارهای حرفه ای و ... خوب همین سیستمی که داری کاملا برای این نیازها کافی هست. ولی اگر بخوای بازی های روز رو اجرا کنی یا کار حرفه ای با کامپیوتر انجام بدی، مثلا ویرایش فایل های ویدیویی به صورت حرفه ای و یا انجام کارهای سه بعدی و رندر و ... ممکنه این سیستم برای کارت ضعیف باشه.

در مورد رم و گرافیک: اگر کار سه بعدی سنگین (مثلا بازی) با کامپیوتر انجام نمی دی، همین کارت گرافیکت برای سیستم جدید هم کافیه. در مورد رم: از نظر حجم، رم 2 گیگ برای استفاده های عادی کافیه ولی اگر بخوای ارتقای کلی بدی، منطقی اینه که یه مادربورد به روز با ساپورت DDR3 بگیری، (البته مادربوردهای قدیمی الان هستند که از DDR2 پشتیبانی می کنند ولی استفاده از اونها توصیه نمی شه) و این یعنی رم های فعلی رو باید بفروشی و رم DDR3 بخری. سرعت رم DDR3 بیشتره ولی سرعت و فضا دو تا بحث جداست. نمی شه گفت 1 گیگ DDR3 معادل 2 گیگ DDR2 هست! 2 گیگ DDR2 فضای بیشتری داره،

با استفاده از 2 گیگ DDR2 می توی مثلا در نرم افزار فتوشاپ به راحتی یه فایل خیلی بزرگ 1.5 گیگابایتی رو بیاری توی رم و روش کار کنی... ولی 1 گیگ DDR3 با این که سرعتش بیشتره ولی فضاش کمه، یعنی اگر بخوای با 3 تا فایل 500 مگابایتی به طور همزمان کار کنی، چون هر 3 این فایلها اونجا جا نمی شه، سیستم خیلی کند می شه. (سیستم به دلیل کمبود فضا مجبوره اول یه فایل 500 مگی رو بیاره روی رم، 2 فایل دیگر رو فعلا رو روی هارد نگه داره، حالا وقتی لازم شد دوباره این 500 مگ رو بر می گردونه روی هارد (که رم خالی بشه) و فایل 500 مگی بعدی رو از هارد میاره توی رم و روش کار می کنه... خلاصه هرقدر هم که رم سریع باشه این همه کار اضافه (انتقال اطلاعات بین رم و هارد) که بهش تحمیل شده باعث می شه در مجموع سیستم کندتر باشه.)

ولی اگر بخوای با یه فایل 500 مگابایتی کار کنی، دیگه مشکل فضا مطرح نیست و برنامه با رم DDR3 سریع تر از حالت DDR2 اجرا می شه. (داریم 1 گیگ DDR3 رو با 2گیگ DDR2 مقایسه می کنیم.)

باس رمهای فعلی شما (مربوط می شه به سرعت کاری رم) 533 هست ولی اگر به DDR3 ارتقا بدی می تونی رم با باس 1333 یا حتی 1600 بخری.