ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : یه سوال داشتم از استاتید محترم(حتما بخونید)

B.J.U
01-05-2010, 18:12
سلام یه سوال داشتم که چند وقته خیلی ذهنم رو در گیر کرده من سوالم اینه:وقتی میگیم سی پی یو 2 هسته ای هست یا 4 هسته ای یا 6 هسته ای منظورمون از هسته چی هست و هسته چیکار میکنه؟لطفا به طور کامل توضیح بدید

یو سوال دیگه:وقتی میگیم سی پی یو 65 نانومتری هست یعنی چی؟

Behrouz_se60
01-05-2010, 19:48
عجب کاربری ؟ بابا تو معروف شدی ؟ :5:

behruz_godrat
02-05-2010, 01:49
عجب کاربری ؟ بابا تو معروف شدی ؟ :5:

دوست من نیازی نیست سوال دوستمون رو با تمسخر جواب بدی , بلد نیستی بگو بلد نیستم

سلام یه سوال داشتم که چند وقته خیلی ذهنم رو در گیر کرده من سوالم اینه:وقتی میگیم سی پی یو 2 هسته ای هست یا 4 هسته ای یا 6 هسته ای منظورمون از هسته چی هست و هسته چیکار میکنه؟لطفا به طور کامل توضیح بدید

یو سوال دیگه:وقتی میگیم سی پی یو 65 نانومتری هست یعنی چی؟

از آنجایی که فرکانس هسته پردازنده بیشتر از 3.6 منجر به حرارت زیاد و مصرف برق زیادی میشود دانشمندان به فکر ایجاد چندین هسته بر روی die شدند و...

این متن رو از سایت
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید واست میذارم

بهره‌ي عملكرد پردازنده‌هاي چندهسته‌اي در مقايسه با پردازنده‌هاي تك‌هسته‌اي به نوع مسايل حل شده توسط آنها و الگوريتمهاي مورد استفاده و نحوه‌ي پياده‌سازي نرم‌افزارهاي مربوطه مي‌باشد و طبيعتاً هر چه توان بهره‌مندي از موازي سازي عملكرد هسته‌ها بيشتر باشد، نتيجه بهتر خواهد بود. یک سیستم با پردازنده چند هسته‌اي مزایای متعددی نسبت به یک سیستم چندپردازنده‌ای دارد. قرار داشتن چندين هسته (CPU) در داخل يك بسته (die) مي‌تواند باعث شود كه سيستم مديريت وابستگي كش (cache coherency) در مقايسه با وقتي كه سيگنالها بايد به خارج از CPU بروند در نرخ كلاك بالاتري عمل كند. همچنين در پردازنده‌هاي چند هسته‌اي سيگنالها براي جابجايي بين CPUها فاصله‌ي كمتري را طي خواهند كردند كه اين خود به معناي بالا رفتن ميزان داده‌هاي قابل پردازش در واحد زمان و نيز كاهش خطاهاي خط عبور سيگنال است. به عبارتي از بهترين مزاياي پردازنده‌هاي چند هسته‌اي كاهش زمان پاسخ است. از طرفي با قرار گرفتن چندين هسته در داخل يك بسته، از لحاظ سخت‌افزاري نياز به سطح كمتري از برد مدارهاي چاپي (PCB) در مقايسه با سيستم‌هاي چندتراشه‌اي، هست. همچنين يك پردازنده‌ي 2 هسته‌اي در مقايسه با 2 پردازنده‌ي تك‌هسته‌اي توان بسيار كمتري مصرف مي‌كند. علاوه بر اينها، هسته‌ها مي‌توانند برخي از بخش‌هاي مداري را به صورت اشتراكي استفاده كنند، مانند cacheها و نيز واسط FSB که همه اینها موجب کاهش شدید قیمت تمام شده سیستم می‌شود. در عين حال با وجود اينكه پردازنده‌هاي چندهسته‌اي قابليت افزايش عملكرد برنامه‌ها و كاربردها را دارا مي‌باشند، اما اين امر منوط به استفاده از عملكرد چند نخي (multi-threading) در برنامه‌هاست كه البته با گذشت زمان برنامه‌ها و سيستم‌ها از اين لحاظ در حال پيشرفت مي‌باشند. برای مثال شرکت Valve اولین پیشگام این امر است که رسماً اعلام نموده که در نسخه‌های بعدی بازی Half-Life از این امکانات تکنیک‌ها استفاده خواهد کرد. از طرفي با توجه به اينكه در پردازنده‌هاي چند‌هسته‌اي اجتماع مدارات پردازنده افزايش يافته است، مديريت گرمايي سيستم مشكلتر شده است و بدین ترتیب از لحاظ معماري نيز به طبع داراي طراحي سخت‌تري مي‌باشند. Front Side Bus: از ديگر پارامترهاي CPU، FSB يا Front Side Bus است. در واقع FSB در كامپيوترهاي شخصي به گذرگاهي گفته مي‌شود كه داده‌ها را بين CPU و واحد كنترل‌كننده حافظه (كه به آن Northbridge يا MCH يا IMC گفته مي‌شود) جابجا مي‌كند. بسته به پردازنده مورد استفاده ممكن است كامپيوتر BSB (يا Back Side Bus) نيز داشته باشد كه CPU را به cache متصل كرده و بسيار سريعتر از FSB است. از لحاظ تئوري حداكثر بازده يا به اصطلاح پهناي باند FSB نتیجه حاصلضرب 3 پارامتر «پهناي مسير داده» ، «فركانس كلاك FSB» و «تعداد داده‌هايي كه در هر سيكل ساعت انتقال مي‌يابند» است. مثلاً يك FSB 32 بيتي (4 بايتي) كه در فركانس 100 مگاهرتز كار مي‌كند و در هر سيكل ساعت 4 انتقال داده انجام مي‌دهد داراي پهناي باند 4*4*100=1600MB/s مي‌باشد. البته امروزه FSB بيشتر بر اساس تعداد انتقال در واحد زمان (MT/s يا MegaTransfer/second) بيان مي‌شود. با توجه به مزاياي ذكر شده براي پردازنده‌هاي چندهسته‌اي، در سالهاي اخير شركت‌هاي بزرگ سازنده‌ي پردازنده به ساخت اين پردازنده‌ها روي آورده و مدلهاي مختلفي از آن را ارائه كرده‌اند. از نمونه‌هاي اين پردازنده‌ها، پردازنده‌ي Intel Core 2 Due از سري پردازنده‌هاي اينتل با برند تجاري Core 2 بود. اينتل پردازنده‌هاي 64 بيتي با برند Core 2 را بعد از شرکت AMD و در 27 جولاي 2007 ارائه كرد كه شامل نمونه هايي چون solo (single-core)، due(dual-core)، quad(quad-core) و extreme(due or quad-core) بود. در مورد پردازنده‌هاي Core 2 Due و Dual Core اشتباه رایجی وجود دارد و افراد از تفاوت بین این دو خانواده اطلاع ندارند. سیستم‌هایی که با این دو CPU در بازار عرضه می‌شود هم در ظاهر تفاوت مختصري با هم دارند اما در قيمت تفاوت آنها چشمگير مي‌شود. علت چيست؟ يكي از پردازنده‌هايي كه شركت اينتل ارائه كرد پردازنده‌ي Intel Pentium D بود شامل دو هسته (CPU) جدا از هم بود كه در كنار هم در داخل يك بسته (package) قرار داشتند و از مشكلات اساسي آن توان مصرفي بالاي آن بود. پس از آن اينتل پردازنده‌ي Intel Dual Core را ارائه كرد كه در واقع اولين پردازنده‌ي دو هسته‌اي (dual-core) اينتل بود و شامل دو هسته در داخل يك بسته (die) بود و مشكل توان مصرفي بالاي Pentium D را بدون كاهش بازده‌ي عملكرد حل كرد. پردازنده‌ي Intel Core 2 Due نسل بعدي پردازنده‌هاي چند هسته‌اي اينتل بود كه با معماري جديدي توسعه داده شد و ميزان توان مصرفي آن باز هم بهبود پيدا كرد. به هر حال در صورتي كه مي‌خواهيد لپ‌تاپي بخريد، مواظب باشيد كه لپ تاپ با پردازنده ي Dual Core را به قيمت Core 2 Due به شما نفروشند!

Smoke_1110
02-05-2010, 10:54
بسیار عالی بود واقعا استفاده کردیم

Behrouz_se60
02-05-2010, 16:18
دوست من نیازی نیست سوال دوستمون رو با تمسخر جواب بدی , بلد نیستی بگو بلد نیستم

اینو بدون اولین باری که من با کامپیوتر آشنا شدم اون موقع من 12 سالم بود که با کمودور 64 کار میکردم ک زیان برنامه نویسی هم بیسیک بود الانم 29 سالمه.حدس بزن چقدر معلومات دارم.

mojtabaalemi
02-05-2010, 20:51
اینو بدون اولین باری که من با کامپیوتر آشنا شدم اون موقع من 12 سالم بود که با کمودور 64 کار میکردم ک زیان برنامه نویسی هم بیسیک بود الانم 29 سالمه.حدس بزن چقدر معلومات دارم. __________________
که چی ؟
دلیل میشه مسخره کنی یا پست اسپم بدی ؟؟

Smoke_1110
02-05-2010, 21:00
اینو بدون اولین باری که من با کامپیوتر آشنا شدم اون موقع من 12 سالم بود که با کمودور 64 کار میکردم ک زیان برنامه نویسی هم بیسیک بود الانم 29 سالمه.حدس بزن چقدر معلومات دارم.

شما که معلوماتت زیاده خوب یه کمکی به این دوستمون از نظر علمی میکردی به جای اینکه مسخره کنی
سوال پرسیدن عیب نیست ندانستن عیب است

Behrouz_se60
03-05-2010, 00:04
خب معمولا اگه ببینم کسی یک جور رفتار عجیبی زد بهش یاد میدم که روش بهتر بدست آوردن اطلاعات و روش انجام سوالات واسه این کار یاد بگیره ولی اگه دوباره ناجور کرد و سعی کرد که به جای تحقیق و جستجو در اینترنت بیاد یک عالمه پست مطرح کنه خب اینم از نظر من فرار از روشی است که به او یاد داده میشه.این شخص محترم اگر میتوانستند یک سرچ در فرم میکردند و از آن نتیجه بهتری بدست میآوردند با وجود اینکه تعداد پستهایی که زدم کم هست ولی من به جای پست زدن سرچ میکنم تا اطلاعات بیشتری بدست بیارم این طوری بهتره.

چند بار به دیگران گفته ام که سرچ کنید ولی حوصله ندارند.

این آقای محترم پست های زیادی مطرح کرد که حتی صدای یکی در آمد و من با توحه به نحوه پست که برای کاربران شناخته شده به آقا گفتم.

برای این سوال منبع عالی هم سایت سازندگان سی پی یو هستند تو بخشه Tech Document اطلاعات بیشتری بدست میاد یا برای مطلب فارسی همین بخش اخبار AMD و Intel خوب هستند.با کلید کلمات نظیر 65 نانومتری .سایت معروف شبکه هم مطلبی درباره سی پی یو ها و تکنولوژی ساخت هم توضیح داده :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سوال بسیار کلی هست حتی با این جواب هم وحشتناک ناقص و گیج کننده هست و جواب اصلا مناسب نیست برای این گونه سوال کلی.

لینک زیر :

شما اینو وارد کن :

بگردین و مطالب بدرد بخور براتون پیدا میشه

جناب آقای بهروز قدرت مطلب شما کپی ناقص است :5:

منبع برای مطالب شما اینجا :

این مطالب برای کاربران مبتدی گیج کننده هستند.خداوکیلی اگر حوصله دارید از طریق گوگل اطلاعات بدست بیارید که پخته تر بشین.اگر به روش تکراری ادامه بدین حتما مسخرتون میکنند تو فروم خارجی برای من اینکار کردن و من یاد گرفتم.
.البته به معنای مجاز دانستن مسخره در این فروم نیست

behruz_godrat
03-05-2010, 00:18
جناب آقای بهروز قدرت مطلب شما کپی ناقص است :5:

منبع برای مطالب شما اینجا :

این مطالب برای کاربران مبتدی گیج کننده هستند

دوست من نیازی نبود تمامی مطلب رو کپی کنم مثل ساخت اولین CPU ها و غیره
فقط مطالبی مورد نیاز بود که مرتبط با CPU های تک هسته ای و چند هسته ای و نوع تکنولوژی آنها بود گذاشتم چون بحث اصلی مربوط به این موضوع بود نه بیشتر