مشاهده نسخه کامل
: maya
MountainGnome
05-04-2010, 20:28
سلام برادرا يه مدته ميخوام مايا كار كنم و ميخوام اصولي يادش بگيرم
دارم يه سري اموزش از نت مي گيرم فقط الان ميخوام modeling,texturing,lighting&rendering ياد بگيرم تو نت كه بودم يه سري اصطلاحاتو ديددم كه مختص ماياس
ميخواستم از مايا كارا در مورد اين اصطلاحات سوال كنم
Paint Effects
MEL
Matchmoving
Texture Painting
Sprite Rendering
اينا كارشون تو مايا چيه؟به نظر شما از اينا اموزش بگيرم يا فعلا همون سه تاي بالا رو كار كنم؟
ممنون ميشم از كمكتون:11:
من خودم تازه با مایا دارم کار میکنم این چنتارو میدونم
Paint Effects : بیشتر برای texture هستش ... البته میتونی توی خوده viewport هم بکشی و مثل یه جسم در میاره..
توش brush داره .... میتونی درخت بزاری توی صحنه یا آتش درست کنی...قابلیت زیاد داره
MEL : زبان برنامه نویسیه مایا هستش....
مایا 2 تا زبان برنامه نویسی داره یکی mel هستش و یکی هم python که بسیار قدرتمند هستش...
شما اگه به این زبان ها مسلط باشید میتونید توی Rendering به خوبی کار کنید...
توی انیمیشن هم که خیلی کمکتون میکنه...
Matchmoving : اینو دقیقا نمیدونم چه کاری انجام میده ولی اون موقع که با 3dmax کار میکردم به وسیله ی این قابلیت میشد حرکات یه دوربین توی یه فیلم را ردیابی کرد و دوربین توی برنامه رو باهاش match کرد...
Texture Painting : اینم همونجوری که از اسمش پیداس برنامه ساخت texture هستش...
مثل یه برنامه ی paint یا photoshop میمونه که میتونی توش texture بسازی..
Sprite Renderin : اینم شرمنده نمیدونم...
-----------------------------------
شما فعلا میخوای تازه کار کنی روی همون مباحث اصلی کار کن و بعد که آماده شدی روی این مباحث هم کار کن...
MountainGnome
07-04-2010, 04:28
من خودم تازه با مایا دارم کار میکنم این چنتارو میدونم
Paint Effects : بیشتر برای texture هستش ... البته میتونی توی خوده viewport هم بکشی و مثل یه جسم در میاره..
توش brush داره .... میتونی درخت بزاری توی صحنه یا آتش درست کنی...قابلیت زیاد داره
MEL : زبان برنامه نویسیه مایا هستش....
مایا 2 تا زبان برنامه نویسی داره یکی mel هستش و یکی هم python که بسیار قدرتمند هستش...
شما اگه به این زبان ها مسلط باشید میتونید توی Rendering به خوبی کار کنید...
توی انیمیشن هم که خیلی کمکتون میکنه...
Matchmoving : اینو دقیقا نمیدونم چه کاری انجام میده ولی اون موقع که با 3dmax کار میکردم به وسیله ی این قابلیت میشد حرکات یه دوربین توی یه فیلم را ردیابی کرد و دوربین توی برنامه رو باهاش match کرد...
Texture Painting : اینم همونجوری که از اسمش پیداس برنامه ساخت texture هستش...
مثل یه برنامه ی paint یا photoshop میمونه که میتونی توش texture بسازی..
Sprite Renderin : اینم شرمنده نمیدونم...
-----------------------------------
شما فعلا میخوای تازه کار کنی روی همون مباحث اصلی کار کن و بعد که آماده شدی روی این مباحث هم کار کن...
ممنون اقا بهزاد:11: من الان دارم مقدماتي digital tutors كار ميكنم الان كه از مكس اومدم تو مايا يه سري سوال واسم پيش اومد ميتونم تو پ خ ازتون بپرسم ؟
Paint Effects
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد و خیره کننده نرمافزار مایا Paint Effects هست.با این ابزار میتوان نقاشیهای دوبعدی رو به مدل های سه بعدی تبدیل کرد و با پرداخت یا همون رندر صحنه های کاملا واقعی ساخت.
تو ساخت منظره و Matt painting خیلی کاربرد داره.
.................................................. .........
MEL
مخفف Maya Embedded Language است و میتونه به صورت"یک زبان اسکریپتینگ تفسیر شود (interpreted) که مستقیماً با هسته مایا کار میکند. اگر بخواییم بهتر MEL را توضیح بدیم MEL یک راهکار ساده است که هنر شما را کاربردی و مهارت گونه می سازد . هر کاری که میکنید و تقریباً هر چیزی که در مایا میبینید به وسیله MEL انجام میشود. Menu items,CheckBox,… و کشوی لغزنده و تقریباً هر چیزی در مایا که انجام میشود کمی از MEL است که اجرا میشود. این رابطه تنگاتنگ بین MEL و بقیه مایا به معنی قدرت این ابزار است برای انجام کارهایی از جمله:
مکانیزه کردن کار های تکراری وکاهش تعداد کلیک ها – با MEL شما میتونید اسکریپتی بنویسید که خیلی بیشتر از شما در مدت یک هفته کلیک کند یا چیزی را از اینور به اونور ببره!
میتونید UI دلخواه خود را وابسته به نیاز هاتون طراحی کنید. اگه از بعضی نقاط مایا خوشتون نمیاد MEL اونجا وایستاده تا نجاتتون بده!
استفاده از قدرت کامپیوتر های امروزی با انجام اعمال پیشرفته ریاضی و ایجاد افکت های فوق العاده و یا ابزارهای دلخواهتون.
و خیلی چیزای بیشتر!
منبع itech20
.................................................. ........
Matchmoving
تطبیق حرکت Match moving
Match moving فرآیندی در مرحله بعد از تولید است که اجازه قرار دادن هر شیئ گرافیکی را در صحنه فیلم برداری شده را میدهد به طوری که موقعیت ، چرخش ، جهت ، اندازه و حرکت شیئ دقیقا با حرکت اشیای واقعی در صحنه هماهنگ باشد.
به عبارت دیگر هرگاه نیاز به قرار دادن یک شیئ کامپیوتری در یک صحنه واقعی باشد ، از تطبیق حرکت استفاده میشود.
در این فرآیند matchmover با استفاده از تکنیک های مختلفی مثل tracking و photogrammetry سعی در ایجاد یک محیط و دوربین سه بعدی است که در مراحل بعد تمام هنرمندان پروژه های خود را در این محیط و با استفاده از این دوربین رندر خواهند گرفت .
همچنین هنرمندان دیگر در مراحل rotoscope و composite نیز به اطلاعات حاصل از این مرحله نیاز دارند .
هر گونه نقص در این مرحله انسجام تمام مراحل بعد را از بین میبرد و نتیجه نهایی را غیر واقعی و در بعضی موارد خنده دار میکند .
در بهترین حالت اجرای این مرحله ، بیننده نباید متوجه حضور چنین مرحله ای در صحنه شود به همین دلیل هنرمندان این مرحله به آن هنر نامرئی میگویند.
اگر بخواهیم به زبان بسیار ساده این فرآیند را تعریف کنیم باید طرز کار دوربین را بدانیم . نترسید ! قرار نیست وارد مباحث الکترونیکی یا اپتیکی شویم !
از نگاه یک matchmover دوربین یک تصویر سه بعدی را در قالب یک تصویر دوبعدی ضبط میکند . با این تعریف ساده می توانیم تطبیق حرکت را درک کنیم : فرآیند تطبیق حرکت دقیقا عکس این قضیه است یعنی استخراج اطلاعات سه بعدی یک صحنه از تصویر دوبعدی آن !
امروزه نرم افزارهای زیادی در این زمینه گسترش پیدا کردند .
در زمینه تطبیق حرکت دوبعدی نرم افزارهای Composite مثل After Effect ، Shake ، Fusion و ... قابلیتی به نام Tracking دارند که اجازه قرار دادن یک عنصر گرافیکی را در فیلم متحرک میدهند . مثلا عوض کردن محتوای پلاک یک ماشین در حال حرکت در یک بزرگراه !
اما نرم افزارهایی نیز فقط برای Match moving ساخته شده اند که اکثرا قابلیت تطبیق حرکت سه بعدی دارند :
• 2d3 boujou
• Alias Maya Live (modul for maya) منظورش همو مایاست.
• Andersson Technologies Ltd. SynthEyes
• Automatic Effects Scene Genie (plugin for 3Ds max)
• Pixel Farm PFTrack and PFMatch
• Realviz MatchMover Pro
• Science D Vision 3D Equalizer
با تشکر از gigamax در مجید آنلاین به خاطر ترجمه این مطلب.
.................................................. ..........................
Texture Painting
برای تکسچرینگ هست.یعنی یه تکسچر رو با قلمو روی مدلت نقاشی کنی.
.................................................. ..........................
Sprite Rendering
چون خودمم تازه شروع به کار با مایا کردم،اینو دقیق نمیدونم.اما فکر کن یه چیزی تو مایه های زیر:
تبدیل یک سری پیکسل در عکسی منتخب یا نقشه به حالتی که اجزا به صورت کنترل شده، متحرک شوند.
و بیشتر تو صحنه هایی مانند تکثیر جمعیت ، دود ، آتش و حجم ابر استفاده می شود .
تو مجموعه آموزشی گنومون قسمت دینامیک شماره 13 به این مبحث پرداخته.
.................................................. ..............................
در مورد یاد گیریت هم اگه میخوای تنها کار کنی باید همه رو یاد بگیری،اما اگه میخوای بعدا عضو یه گروه بشی همه رو مقدماتی یاد بگیر و بعد روی یک موضوع تمرکز کن و ادامه بده.
موفق باشی.
MountainGnome
07-04-2010, 13:40
خيلي ممنون واقعا مفيد بود:11:
فعلا همون سه تارو ياى مي گيرم + ريگ بعد اگه كشيدم ميرم سراغ دايناميك
ممنون اقا بهزاد:11: من الان دارم مقدماتي digital tutors كار ميكنم الان كه از مكس اومدم تو مايا يه سري سوال واسم پيش اومد ميتونم تو پ خ ازتون بپرسم ؟
آره عزیز
هر سوالی داری بپرس در خدمتم...:20:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.