مشاهده نسخه کامل
: یک سوال درباره اصطلاحات ازمایشگاهی!
afshin50cent
29-03-2010, 20:52
بچه ها سلام! حقیقتش من یه ازمایش دادم و توش یه سری چیزایی است که من اصلا سر در نمیارم! میخواستم بدونم که اگر کسی میتونه کمکی کنه یا تاپیک مرتبطی رو معرفی کنه ممنونش میشم!
اینم کلمات ازمایش!
esr 1s hour
hdl
s.g.o.t(ast
s.g.p.t(alt
راستی من 18 سالمه و مذکر هستم!:31:
بعد عددایی که تو ازمایشم زده تو اون محدوده نرمالی که خودش تعیین کرده نیست!:41:می شه اگه اطلاعاتی دارین راهنمایی کنین! تشکر:46:
سلام
اولی:مخفف Estimate blood sedimentation rate یعنی سرعت رسوب خون
دومی:به کلسترول خوب میگن،یه نوع دیگه هم کلسترول هست با نام ldl که به کلسترول بد گفته میشه
سومی: آنزیم AST- Aspartate Aminotransferase - SGOT آسپارتات امینوترانسفراز (AST) آنزیمی است که در قلب ، کبد و عضله یافت می شود . این آنزیم بعد از آسیب به سلول ها وارد جریان خون می شود. آنزیم AST بعد از 12 ساعت از جراحات در خون افزایش و تا 5 روز ادامه می یابد. بنابراین ، این تست زمانی مانند آسیب به عضله قلبی مثلا در انفراکتوس قلبی ( myocardial infarction) و در ارزیابی آسیب کبدی برای بیمار تجویز می شود . سایر آنزیم های کبدی مانند ایزوآنزیمهای کراتین کیناز (CK) ، لاکتات دهیدروژناز (LDH, LD) و تروپونین هم با آنزیم AST برای بررسی بیشتر درخواست می شود .
AST همراه با ALT برای ارزیابی آسیب کبدی استفاده می شود . میزان نرمال این دو همان طور که قبلا در ASO بحث کردیم 1:1 است . مقدار AST در هپاتیت الکلی ، سیروز و سرطان متاستازی کبدی بیشتر از ALT خواهد بود . همچنین ALT در هپاتیت ویروسی و یا هپاتیت حاصل از دارو و سایر هپاتیت ها و انسداد کبدی بیشتر از AST است . قدار افزایش این آنزیم ها ما را برای یافتن ریشه اصلی بیماری هدایت می کند .
افزایش هر دو نشان دهنده انسداد کبدی است که نیاز به جراحی دارد . افزایش 10 برابری آنزیم های ALT و AST نشان دهنده یک مشکل پزشکی مانند هپاتیت است
چهارمی:آنزیم ALT - Alanine Aminotransferase - SGPT یکی از آنزیم های مهم کبدی آنزیم ALT یا SGPT و یا Serum Glutamic-Pyruvic Transaminas است . این آنزیم در کلیه ها ، قلب و ماهیچه های اسکلتی یافت می شود اما بیشترین مقدار در کبد قرار دارد . کاتالیز تولید آمینواسید ها ، کار اصلی آنزیم ALT است . این تست برای شناسایی و تشخیص بیماری های کبدی و همچنین برای مانیتور داروهای سمی بر کبد از بیمار درخواست می شود.
تست ALT همراه با تست asparate aminotransferase یا AST برای تشخیص آسیب کبدی استفاده می شود . رنج نرمال آنها 1:1 است . مقدار آنزیم AST در هپاتیت الکلی ، سیروز و سریان متاستاتیک کبدی بیشتر از ALT است . همچنین ALT در هپاتیت ویروسی و یا هپاتیت حاصل از دارو و سایر هپاتیت ها و انسداد کبدی بیشتر از AST است . مقدار افزایش این آنزیم ها ما را برای یافتن ریشه اصلی بیماری هدایت می کند .
افزایش هر دو نشان دهنده انسداد کبدی است که نیاز به جراحی دارد . افزایش 10 برابری آنزیم های ALT و AST نشان دهنده یک مشکل پزشکی مانند هپاتیت است .
در صورتی که مشکل داشتی درمانت رو زیر نظر پزشکت ادامه بده...
afshin50cent
30-03-2010, 11:10
feli عزیز تشکر! ماله من هم SGPT و همSGOT خیلی کمتر از اون حد مجازی که گفته! یعنی خوبه؟ یا اینم ضرر داره!
با توجه به یک آزمایش نمی توان بیماری خاصی را مطرح نمود، در ضمن آزمایش را بهتر است به طور کامل بنویسید.چند بود واسه شما چند بود؟5 تا 40 نرماله...
afshin50cent
30-03-2010, 12:41
والا عزیز اینجا 5 تا 40 نزده نگاه کن
s.g.o.t(ast): 27 که نرمالشو در اقایون زده بالاتر از 37
s.g.p.t(alt) :17 که نرمالشو در اقایون زده بالاتر از 41
فلی جان شما درست میگفتید این دو مورد تو رنج نرماله ولی hdl ماله من 33 است اینجا زده بین 35 تا60!
چیز مهمی نیس اون
جالبه
واسه همه بالا تر از حد نرمال میزنه واسه شما کمتره؟
البته خیلی مشکل ساز نیس...فاصله آنچنانی نداری با حد نرمال...
Golbarg01
25-10-2011, 16:54
اگر ast روی 29 و alt روی 30 باشه خوبه؟
برای یک خانم
normal range رو در برگه آزمایش زده بین 0 تا 40
ضمنا amylase چیه؟
اینو زده 120 و normal range ش رو زده up to 100
120 چطوره؟
اگر ast روی 29 و alt روی 30 باشه خوبه؟
برای یک خانم
normal range رو در برگه آزمایش زده بین 0 تا 40
ضمنا amylase چیه؟
اینو زده 120 و normal range ش رو زده up to 100
120 چطوره؟
AST و ALT که در حد طبیعی می باشند و جای نگرانی نیست
آمیلاز یک آنزیم است که در موارد خاص التهاب پانکراس بالا می رود . البته نه به این میزان بلکه خیلی زیاد . بهتره این آزمایش مجددا تکرار بشه تا صحت آن اثبات بشه .
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.