ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : اينتل يا AMD

Farazb29
31-12-2009, 21:31
سلام خدمت اساتيد گرامي
من قصد خريد سيستم جديد رو دارم.دو پردازنده intel q8300 و AMD x2 925 نظرم رو جلب كرده.البته سيستم AMD از لحاظ سخت افزار بالاتره و مسلما بهتر جواب مي ده ولي براي من عمر و دوام و همچنين كيفيت ساخت هم اهميت داره و وقتي به قيمت هاي اين پردازنده ها نگاه مي كنيم پردازنده هاي اينتل با كيفيت و عمر بيشتري به نظر مي ايند. چون AMD از لحاظ سوختن و داغ كردن اصلا پرونده خوبي نداره.مي گن در پردازنده هاي جديد مشكل رو رفع كرده ولي به هر حال همون شركت قبليه! خواستم نظر شما اساتيد محترم رو هم بدونم ممنون مي شم اگه نظرتون رو بگيد

.C.I.A
31-12-2009, 21:45
سلام خدمت اساتيد گرامي
من قصد خريد سيستم جديد رو دارم.دو پردازنده intel q8300 و AMD x2 925 نظرم رو جلب كرده.البته سيستم AMD از لحاظ سخت افزار بالاتره و مسلما بهتر جواب مي ده ولي براي من عمر و دوام و همچنين كيفيت ساخت هم اهميت داره و وقتي به قيمت هاي اين پردازنده ها نگاه مي كنيم پردازنده هاي اينتل با كيفيت و عمر بيشتري به نظر مي ايند. چون AMD از لحاظ سوختن و داغ كردن اصلا پرونده خوبي نداره.مي گن در پردازنده هاي جديد مشكل رو رفع كرده ولي به هر حال همون شركت قبليه! خواستم نظر شما اساتيد محترم رو هم بدونم ممنون مي شم اگه نظرتون رو بگيد
سلام بودجه برای خرید+موارد کاربرد

3jokes_x
31-12-2009, 22:45
در مورد سابقه:
با این جمله که: "مي گن در پردازنده هاي جديد مشكل رو رفع كرده ولي به هر حال همون شركت قبليه!"
موافق نیستم. اینتل هم در گذشته سوتی هایی داده. مثلا پردازنده های PentiumD اینتل هم خیلی داغ می کردند. و اینتل هم همون شرکت قبلیه! با این تحلیل ای ام دی رو که شما فقط بر اساس سابقه کارش حذف کردی... اینتل رو هم من فقط بر اساس سابقه اش حذف می کنم... شما باید منتظر بمونی تا شرکت ثالثی در زمینه ساخت پردازنده پیدا بشه بعد ازش خرید کنی.
خلاصه اینکه: ملاک، حال فعلی شرکت هاست.

در مورد قیمت ها:
با توجه به اینکه سهم بیشتر بازار در دست اینتل هست، و با توجه به اینکه AMD توی یک سری کلاس ها (مثلا Core i7) نمی تونه با اینتل رقابت کنه، و به دلایل تجاری و بازاریابی و... برای رقابت با اینتل قیمت هاشو پایین تر از اینتل قرار داده. یعنی این اختلاف قیمت ها اصلا نشانه تفاوت کیفیت نیستند. بلکه فقط استراتژی های تجاری هستند برای کسب سود بیشتر.

در مورد عمر:
عمر پردازنده ها خیلی بیشتر از عمر تکنولوژی استفاده شده در آنهاست. به عبارت دیگه: یه پردازنده مثلا 10 سال عمر می کنه، ولی 5 سال دیگه اونقدر نرم افزارها پیشرفت می کنند که دیگه این پردازنده ی امروز، از عهده انجام وظایف محوله بر نمیاد. در واقع عملا 5-7 سال دیگه شما باید این سیستم رو بندازی توی سطل!!! چه در آن زمان پردازنده اش سالم باشد و چه نباشد! اصلا این پردازنده، 5 سال دیگه حداکثر 20-10 هزار تومان ارزش خواهد داشت. یعنی حتی اگر هم اون موقع خراب بشه و بخوای تعویضش کنی، حداکثر 20 تومان ضرر می کنی. (اون هم 20 تومانِ اون زمان) پس بهتره الان به جای عمر بالاتر، به سرعت بالاتر فک کنی و لذتش رو ببری!

BLACK-BLACK
31-12-2009, 23:22
سلام خدمت اساتيد گرامي

یه زمانی AMD سی پی یو هاش داغ میکردن دلیل نمیشه که تا اخر دنیا AMD بد باشه دوستان یادشون نیست زمانی که گیمر ها و کسانی که کار خیلی سنگین گرافیکی داشتن میرفتن سمت AMD

میشه به ما هم توضیح بدی چه جوری میشه از قیافه فهمید که یه سی پی یو خوبه یا بد؟!

AMD ساخت مالزی و اینتل ساخت چین هستش

تازشم سی پی یو گارانتی داره باید با یه گارانتی خوب بگیری مثل الماس یا اواژنگ اگه اواژنگ باشه عالیه

درکل اگه با اسراییلی بودن مشکلی نداری برو سمت اینتل

tiia
31-12-2009, 23:37
سلام
دوستان لطف می کنند بگندکه چطوری می تونیم یک cpu amd را با اینتل مقایسه کرد. کلا سیستم فنی اونا تفاوت داره . اینتل بیشتر روی فرکانس تأکید می کنه و amd بیشتر روی bus .

BLACK-BLACK
01-01-2010, 00:46
سلام
دوستان لطف می کنند بگندکه چطوری می تونیم یک cpu amd را با اینتل مقایسه کرد. کلا سیستم فنی اونا تفاوت داره . اینتل بیشتر روی فرکانس تأکید می کنه و amd بیشتر روی bus .

کلی نمودار تست فنی تو اینترنت ریخته سی پی یو هارو رو سیستم میبندن و اونا رو تست میکنن
کافیه اسم سی پی یو رو بنویسید بعدش یه benchmark یا review بندازید اونوقت همه چیز دستگیرتون میشه

کی یه همچین حرفی روزده؟این حرفها مال 4 سال پیشه دیگ هقدیمی شده اینکه اینتل سرعتیه amd قدرتی حرف غلطیه مهم این نیست که شیوه کار هر سی پی یو چه جوریه مهم نتایج تست تو دنیای واقعیه

tiia
01-01-2010, 05:50
اینتل سرعتیه amd قدرتی حرف غلطیه مهم این نیست که شیوه کار هر سی پی یو چه جوریه مهم نتایج تست تو دنیای واقعیه
سلام
تفاوت سرعت و قدرت را به من میگید چیه!؟

mojtabaalemi
01-01-2010, 07:37
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
به همين شكل كليه cpu هاي موجود در ليست رو ميشه باهم مقايسه كرد.به عبارت نوشته شده در زير هر تست دقت كنيد تا متوجه شويد در هر كدام از تست ها معيار برتري كوتاهي يا بلندي نمودار است.

mahdishata
01-01-2010, 08:59
سلام
این مقایسه چه جوریه؟
چه جوری تست میشن؟مگه مین هاشون مهم نیستن؟روی یه مین یکسان که نمیشه ببندنشون؟
من که اصلا متوجه نمیشم

BLACK-BLACK
01-01-2010, 09:12
معمولا روی مادربردهای متفاوتولی با مشخصات یکسان تست میکنن

سلام

یه سی پی یو میتونه 6 گیگاهرتز سرعت داشته باشه ولی هر دستور رو تو یه سیکل اجرا نکنه یعنی با یه سیکل دستور العمل کمتری از یه سی پی یو با سرعت پایینتر انجام بده

دوستان اگه میخان بیان تو این تاپیک که از کسی غلط گیری کنن بیزحمت دمشونو بذارن رو کولشون برگردن اینجا جای راهنمایی کردنه

alborz_k
01-01-2010, 12:30
سلام
تا جایی که من می دونم ، این حرف اصلأ علمی نیست و بیشتر بازاری هست! یعنی بیشتر فروشنده ها همچین حرفی می زنند!

3jokes_x
01-01-2010, 14:01
سلام
این مقایسه چه جوریه؟
چه جوری تست میشن؟مگه مین هاشون مهم نیستن؟روی یه مین یکسان که نمیشه ببندنشون؟
من که اصلا متوجه نمیشم

با توجه به قانون گلوگاه می شه این کار رو انجام داد. قانون گلوگاه می گه: اگر شما برای انتقال آب در یک فاصله 201 متری، 100 متر لوله به قطر 6 اینچ داشته باشید، بعد 1 متر لوله با قطر 1 اینچ و بعد دوباره 100 متر لوله به قطر 6 اینچ، مقدار آبی که از این مجموعه لوله انتقال پیدا می کنه، به اندازه همون 1 اینچ خواهد بود یعنی کمترین قطر موجود در سیستم.

اون سه تا لوله رو به عنوان قطعات مختلف کامپیوتر در نظر بگیرید که اگر یکیشون ضعیف باشه، سرعت کل سیستم کم می شه. و با مشاهده سرعت کل سیستم می تونیم بفهمیم که این سرعت، سرعت همون قطعه ضعیف هست. توی کامپیوتر مثلا سی پی یو و رم و مادربورد توی کار پردازش نقش دارند. حالا ما برای اینکه سرعت سی پی یو رو بفهمیم، کافیه مادربورد و رم رو بسیار قوی و خفن انتخاب کنیم (=لوله های 6 اینچ) به طوری که گلوگاه سیستم بشه سی پی یو (= لوله 1 اینچ). حالا سرعت نهایی سیستم محدود می شه به سرعت سی پی یو. پس ما سرعت نهایی رو محاسبه می کنیم و ادعا می کنیم که این سرعت، سرعت سی پی یو ماست که مستقل از نوع مادربورد و رم به دست آمده.

توضیحات متفرقه:
- بر اساس همین قانون توصیه می شه از قطعات خیلی ضعیف در کنار قطعات قوی استفاده نکنید. چون کارایی اون قطعات قوی هم تحت تاثیر قرار می گیره. مثلا اگر از یک پردازنده ضعیف تک هسته ای در کنار کارت گرافیک 300هزار تومانی استفاده کنی، مثل اینه که 300 هزار تومانت رو ریختی دور. چون سرعت سیستم محدود به سرعت پردازنده شده.
- بر اساس همین قانون هم هست که می گن پردازنده های نسل LGA775 اینتل، کاراییشون با رم DDR2 و DDR3 خیلی تفاوتی نداره. چون پردازنده مثل اون لوله 1 اینچیه که هم می تونه به لوله ی 2 اینچی DDR2 متصل بشه و هم می تونه به لوله 6 اینچی DDR3 وصل بشه. در هر دو صورت نتیجه نهایی یک چیز خواهد بود.

shayan5800
01-01-2010, 14:14
دوستان میخواستم ببینم amd athlon II 630 با phenom II 945 چه تفاوتی دارند؟؟اخه تو benchmark دیدم 630 رو بالاتر از 945 زده بود در حالی که قیمتش 20-30 تومان ارزونتره!!

iceweek
01-01-2010, 14:45
دوستان میخواستم ببینم amd athlon II 630 با phenom II 945 چه تفاوتی دارند؟؟اخه تو benchmark دیدم 630 رو بالاتر از 945 زده بود در حالی که قیمتش 20-30 تومان ارزونتره!!

قیمتشون حدود 40 تومان اختلافه.شک دارم همچین چیزی درست باشه.بنچ مارکو بزار ببینم چجوریاست

BLACK-BLACK
01-01-2010, 17:23

احتمالا زمان پردازش یه چیزی بوده که اتلون2 بالاتر بوده

با توجه به قانون گلوگاه می شه این کار رو انجام داد. قانون گلوگاه می گه: اگر شما برای انتقال آب در یک فاصله 201 متری، 100 متر لوله به قطر 6 اینچ داشته باشید، بعد 1 متر لوله با قطر 1 اینچ و بعد دوباره 100 متر لوله به قطر 6 اینچ، مقدار آبی که از این مجموعه لوله انتقال پیدا می کنه، به اندازه همون 1 اینچ خواهد بود یعنی کمترین قطر موجود در سیستم.

اون سه تا لوله رو به عنوان قطعات مختلف کامپیوتر در نظر بگیرید که اگر یکیشون ضعیف باشه، سرعت کل سیستم کم می شه. و با مشاهده سرعت کل سیستم می تونیم بفهمیم که این سرعت، سرعت همون قطعه ضعیف هست. توی کامپیوتر مثلا سی پی یو و رم و مادربورد توی کار پردازش نقش دارند. حالا ما برای اینکه سرعت سی پی یو رو بفهمیم، کافیه مادربورد و رم رو بسیار قوی و خفن انتخاب کنیم (=لوله های 6 اینچ) به طوری که گلوگاه سیستم بشه سی پی یو (= لوله 1 اینچ). حالا سرعت نهایی سیستم محدود می شه به سرعت سی پی یو. پس ما سرعت نهایی رو محاسبه می کنیم و ادعا می کنیم که این سرعت، سرعت سی پی یو ماست که مستقل از نوع مادربورد و رم به دست آمده.

توضیحات متفرقه:
- بر اساس همین قانون توصیه می شه از قطعات خیلی ضعیف در کنار قطعات قوی استفاده نکنید. چون کارایی اون قطعات قوی هم تحت تاثیر قرار می گیره. مثلا اگر از یک پردازنده ضعیف تک هسته ای در کنار کارت گرافیک 300هزار تومانی استفاده کنی، مثل اینه که 300 هزار تومانت رو ریختی دور. چون سرعت سیستم محدود به سرعت پردازنده شده.
- بر اساس همین قانون هم هست که می گن پردازنده های نسل LGA775 اینتل، کاراییشون با رم DDR2 و DDR3 خیلی تفاوتی نداره. چون پردازنده مثل اون لوله 1 اینچیه که هم می تونه به لوله ی 2 اینچی DDR2 متصل بشه و هم می تونه به لوله 6 اینچی DDR3 وصل بشه. در هر دو صورت نتیجه نهایی یک چیز خواهد بود.

در ابتدا باید عرض کنم که توی گذرگاههای سیستم اب جاری نیست بنابر این نمیشه واسش قوانین فیزیکی غیر از فیزیک الکتریسیته رو مثال زد

درادامه باید بگم که پشتیبانی از حافظه Intel مثل AMD نیستش که کنترلر حافظه درون سی پی یو باشه یعنی اینکه پشتیبانی از نوع حافظه خاص مربوط به سی پی یو نیستش ومربوط به چیپست مورد استفاده میشه پس یعنی میشه پردازنده هایی که قبل از عرضه DDR3 برای سوکت 775 وجود داشتن الان با رم ddr3 به کاربرد.

تا جایی که من می دونم ، این حرف اصلأ علمی نیست و بیشتر بازاری هست! یعنی بیشتر فروشنده ها همچین حرفی می زنند!

دقیقا همینطوره.هرجا ادم میره از amd بدمیگن ولی همش الکیه

shayan5800
01-01-2010, 17:30
اشتباه نوشتم!!! ولی اختلافش performance به نسبت قیمت میارزه

3jokes_x
01-01-2010, 17:40
چرا، می شه مثال زد. توی خیلی از مقالات کامپیوتری هم من این قانون رو دیدم. منظور این نیست که حرکت الکترونها دقیقا مشابه حرکت آبه، یا این دو سیستم از هر نظر شبیه هستند. ما می خواهیم بگیم:
سرعت یک مجموعه که به صورت سری کار می کنند همیشه بر اساس سرعت کندترین عضو مجموعه تنظیم می شه. حالا چون این جمله ممکنه خیلی واضح نباشه، برای درک بهترش از یه سیستمی مثال می زنیم که همه تجربه کرده باشند. یعنی سیستم لوله و آب... البته شما می تونی این قانون رو بر اساس فرمول های الکتریسیته هم اثبات کنی، ولی آخرش کسی نمی فهمه چی گفتی! مگر اینکه با اون مبحث آشنایی داشته باشه.

در مورد DDR3 من نگفتم نمی شه این پردازنده ها رو با DDR3 به کار برد. گفتم اگر به کار ببری کارایی سیستم چندان تفاوتی نمی کنه. که البته بنچمارک ها هم همین رو نشون می دن.

پی نوشت: بی خیال! هدف تنها آموزش به زبان ساده هست. من همین چند وقت پیش برای توضیح طرز کار کش سی پی یو، کامپیوتر رو به یه نانوایی تشبیه کردم! دیگه الان خیلی تخفیف دادم گفتم لوله آب! اگر اون مثال رو می دیدی چی کار می کردی؟!!!

وقتی با شنونده از یه دنیایی صحبت کنی که در اون ذراتی کوچک تر از نوک سوزن با سرعت نور در داخل فلز حرکت می کنند... طرف ممکنه متوجه بشه ولی خیلی زود یادش می ره. در مقابل وقتی یه مثال آشنا براش بزنی، این قانون با اون مثال همیشه در خاطرش می مونه.

BLACK-BLACK
01-01-2010, 17:50
چرا، می شه مثال زد. توی خیلی از مقالات کامپیوتری هم من این قانون رو دیدم. منظور این نیست که حرکت الکترونها دقیقا مشابه حرکت آبه، یا این دو سیستم از هر نظر شبیه هستند. ما می خواهیم بگیم:
سرعت یک مجموعه که به صورت سری کار می کنند همیشه بر اساس سرعت کندترین عضو مجموعه تنظیم می شه. حالا چون این جمله ممکنه خیلی واضح نباشه، برای درک بهترش از یه سیستمی مثال می زنیم که همه تجربه کرده باشند. یعنی سیستم لوله و آب... البته شما می تونی این قانون رو بر اساس فرمول های الکتریسیته هم اثبات کنی، ولی آخرش کسی نمی فهمه چی گفتی! مگر اینکه با اون مبحث آشنایی داشته باشه.

در مورد DDR3 من نگفتم نمی شه این پردازنده ها رو با DDR3 به کار برد. گفتم اگر به کار ببری کارایی سیستم چندان تفاوتی نمی کنه. که البته بنچمارک ها هم همین رو نشون می دن.

بابا بی خیال قوانین فیزیکی من گفتم وقتی دو تا سی پی یو از اینتل و ای ام دی با هم تست میشن جز سی پی یو هاشون بقیه چیزاشون تقریبا یکیه رمشون یکیه مادربردش تو یه رنج قیمتی هستن کارت گرافیکشون یکیه .مسلمه که کسی نمیاد با مادربرد 100 تومنی از سی پی یو 1 میلیونی بنچ مارک بگیره

3jokes_x
01-01-2010, 18:00
بابا بی خیال قوانین فیزیکی من گفتم وقتی دو تا سی پی یو از اینتل و ای ام دی با هم تست میشن جز سی پی یو هاشون بقیه چیزاشون تقریبا یکیه رمشون یکیه مادربردش تو یه رنج قیمتی هستن کارت گرافیکشون یکیه .مسلمه که کسی نمیاد با مادربرد 100 تومنی از سی پی یو 1 میلیونی بنچ مارک بگیره

این توضیح خیلی مناسب نیست چون تقریب درش هست. شما می گی قطعات تقریبا یکیه... حالا اگر کارایی دو پردازنده به هم نزدیک باشه، (مثلا 5% اختلاف داشته باشن) دیگه نمی شه گفت آیا این اختلاف کارایی ناشی از خود پردازنده هاست یا ناشی از اون تقریبی که در انتخاب قطعات دیگه لحاظ کردیم.

راه حلی که من گفتم، کاریه که الان داره انجام می گیره و میاد کارایی سی پی یو رو از مادربورد مستقل می کنه. پس دیگه مهم نیست مادبورد چی بوده باشه (تا زمانی که گلوگاهی برای پردازنده ایجاد نکنه).

BLACK-BLACK
01-01-2010, 18:26
باشه ما دروغ میگیم شما راست میگی

میگم یه چیزی:حالا که معتبر ترین سایت خارجی تست قطعات کامپیوتر نمیتونه با یه مادربرد هم سی پی یو رو تست کنه هم سی پی یو ای ام دی بهتره که شما به عنوان اولین نفر انجامش بدی، خوب بید؟

به عنوان اخرین حرف به باز کننده تاپیک :

هر کدوم از سی پی یو هایی که میخای انتخاب کن ولی سعی کن که به مشخصات مادربردت صدمه نخوره عوض اینکه فکر کیفیت ساخت باشی فکر گارانتی خوب باش چون حتی اگه کیفیت ساخت خوب نباشه و یهروزی خراب شه گارانتی خوب قطعه رو عوض میکنه

xxa
01-01-2010, 20:14
از دوست عزیزم 3jokes_x مثالتون خیلی باحال بود

و
BLACK-BLACK

به نظر من نمیشه گفت intel یا amd تو همین سایت
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید وقتی دو مدل را با هم مقایسه میکنیم که از لحاظ ساختار به هم نزدیک ان ( نه قیمت ) میبینیم تو بعضی از نرم افزار ها amd بهتره بعضی نرم افزار دیگه intel

باید بستگی به نوع نیازمون انتخاب کنیم با استفاده از benchmark های معتبر...

مثلا : Intel Core 2 Quad Q8200 Box که تو بازار 154 تومانه

و CPU AMD PHENOM 9750/2.4GHz تو بازار 133 تومانه

مشخصات و benchmark قیمت AMD خیلی خب بهتره اما خب تو کارایی تو صفحه زیر نگاه کنید

بعضی جاها و یا کاربردها AMD بهتره بعضی کاربردها intel

واقعا باید بر اساس پول و نیاز طبق benchmark مقایسه کرد و چون نسل cpu ها طی این چند ساله متحول شده کسی تجربه زمانی نداره و نخواهد هم داشت چون های نسل بهتر و جدید تر میاد فقط اگر از مغازه داره بپرسی طبق ایکه جنس تو انبار خودش داره یا نداره میگه خوبه یا بده

همین benchmark باید اکتفاکنی طول عمرش هم با خداست :31: ( البته کارخانه یه حدس هایی زده ... که به واقعیت نزدیکه ( البته باز هم دوست خوبم گفت تا 7 سال دیگه انقده نرم افزار سنگین تره میاد که این cpu ها یا سایر قطعات دیگه جواب گو نیست )

xxa
01-01-2010, 20:19
دوستان اگه میخان بیان تو این تاپیک که از کسی غلط گیری کنن بیزحمت دمشونو بذارن رو کولشون برگردن اینجا جای راهنمایی کردنه

و این هم خارج از بحث اضافه کنم :

اگر ما همه چیز خوب دقیق و کافی میدونستیم دیگه احتیاج نبود بیام همچین جاهایی :31: میرفتیم جای خدا میشستیم :31:

اومدیم 4 تاچیز یاد بگیریم 4 تا چیز یاد بدیم
اگه درست بود اساتید اعتبار میدن اگه نادرست بود عیبشو میگیرن ( البته اینو بگم اساتید نه جوجه 2 هفته ایی )

3jokes_x
01-01-2010, 20:21
میگم یه چیزی:حالا که معتبر ترین سایت خارجی تست قطعات کامپیوتر نمیتونه با یه مادربرد هم سی پی یو رو تست کنه هم سی پی یو ای ام دی بهتره که شما به عنوان اولین نفر انجامش بدی، خوب بید؟

اصلا نگرفتی من چی میگم.

من می گم سی پی یو اینتل رو با یه مادربورد خیلی قوی اینتل (که گلوگاهی برای سی پی یو ایجاد نکنه) تست می کنیم. حالا گلوگاه این سیستم سی پی یو هست و سرعت تست محدود می شه به سرعت سی پی یو. یعنی سرعتی که از اینجا به دست میاد سرعت خود سی پی یو اینتل هست مستقل از مادربورد.

یک بار هم سی پی یو ای ام دی رو با یه مادربورد خیلی قوی ای ام دی (که گلوگاهی برای سی پی یو ایجاد نکنه) تست می کنیم، حالا گلوگاه این سیستم سی پی یو هست و سرعت تست محدود می شه به سرعت سی پی یو. یعنی سرعتی که از اینجا به دست میاد سرعت خود سی پی یو ای ام دی هست مستقل از مادربورد.

حالا نتیجه این دو تست رو مقایسه می کنیم و تفاوت کارایی دو پردازنده رو مشاهده می کنیم. اگر هم کسی پرسید مادربوردها مشابه نبوده اند، بهش می گیم مادربورد در محاسبه ما اصلا نقشی نداشته. نمی گیم چون مادربوردها تقریبا مشابه هستند پس نتیجه تست تقریبا درسته. می گیم مهم نیست که مادربورد چی بوده باشه، نتایج تست ما کاملا دقیقه.

توی اون مثال لوله ها، لوله های 6 اینچی نقشی توی میزان انتقال آب ندارن: تا وقتی که اندازه شون بزرگتر از اون لوله 1 اینچی باشه، هر اندازه ای که می خوان می تونن داشته باشن چه 6 اینچ، چه 60 اینچ، چه 2 اینچ... مقدار آب منتقل شده در هر حالت همون 1 اینچ خواهد بود. حالا توی مثال ما، مادربورد همون لوله های 6 اینچی هست و سی پی یو، اون لوله ی 1 اینچیه. فرقی نداره که مادربورد چی باشه (6 یا 60 یا 2) در هر حال جواب ما دقیقا 1 می شه. پس ما سرعت سی پی یو رو مستقل از مادربورد حساب کردیم.

اگر متوجه نشدی من دیگه جور دیگه ای بلد نیستم توضیح بدم، بهتره بی خیال ادامه بحث بشیم! راستی الان یادم اومد اساتید دانشگاه وقتی می خوان برای اولین بار مبحث خازن رو درس بدن، خازن رو تشبیه می کنند به یه گودال... که آب (=جریان الکتریسیته) وقتی میاد به این گودال می رسه اول گودال رو پر می کنه و بعد از این که گودال پر شد جریان ادامه پیدا می کنه خلاصه این هم برای دفاع از مثالم!

xxa
01-01-2010, 20:23
اصلا نگرفتی من چی میگم.

من می گم سی پی یو اینتل رو با یه مادربورد خیلی قوی اینتل (که گلوگاهی برای سی پی یو ایجاد نکنه) تست می کنیم. حالا گلوگاه این سیستم سی پی یو هست و سرعت تست محدود می شه به سرعت سی پی یو. یعنی سرعتی که از اینجا به دست میاد سرعت خود سی پی یو اینتل هست مستقل از مادربورد.

یک بار هم سی پی یو ای ام دی رو با یه مادربورد خیلی قوی ای ام دی (که گلوگاهی برای سی پی یو ایجاد نکنه) تست می کنیم، حالا گلوگاه این سیستم سی پی یو هست و سرعت تست محدود می شه به سرعت سی پی یو. یعنی سرعتی که از اینجا به دست میاد سرعت خود سی پی یو ای ام دی هست مستقل از مادربورد.

حالا نتیجه این دو تست رو مقایسه می کنیم و تفاوت کارایی دو پردازنده رو مشاهده می کنیم. اگر هم کسی پرسید مادربوردها مشابه نبوده اند، بهش می گیم مادربورد در محاسبه ما اصلا نقشی نداشته. نمی گیم چون مادربوردها تقریبا مشابه هستند پس نتیجه تست تقریبا درسته. می گیم مهم نیست که مادربورد چی بوده باشه، نتایج تست ما کاملا دقیقه.

توی اون مثال لوله ها، لوله های 6 اینچی نقشی توی میزان انتقال آب ندارن: تا وقتی که اندازه شون بزرگتر از اون لوله 1 اینچی باشه، هر اندازه ای که می خوان می تونن داشته باشن چه 6 اینچ، چه 60 اینچ، چه 2 اینچ... مقدار آب منتقل شده در هر حالت همون 1 اینچ خواهد بود. حالا توی مثال ما، مادربورد همون لوله های 6 اینچی هست و سی پی یو، اون لوله ی 1 اینچیه. فرقی نداره که مادربورد چی باشه (6 یا 60 یا 2) در هر حال جواب ما دقیقا 1 می شه. پس ما سرعت سی پی یو رو مستقل از مادربورد حساب کردیم.

اینطور که من برداشت کردم که میشه گفت مادربرد کلا میشه گفت جنس اون لوله هست که زیاد مهم نیست ؟

tiia
01-01-2010, 20:29
سلام
یه سوال شما گلوگاه ندارید. آیا جنس گذرگاها یا کیفیت ساخت آنها اثر نمی ذاره. ولی حتی اثر بذاره فکر کنم بشه ازش صرف نظر کرد.

3jokes_x
01-01-2010, 20:42
اینطور که من برداشت کردم که میشه گفت مادربرد کلا میشه گفت جنس اون لوله هست که زیاد مهم نیست ؟

فکر کنم اینو اشتباه متوجه شدید: این اینج هایی که من می گم منظور فضای خالی داخل لوله هست که آب می تونه ازش عبور کنه و هر چی بیشتر باشه مقدار آب بیشتری می تونه منتقل بشه. منظور من از اینچ، کلفتی دیواره لوله نیست. پس یه مادربورد خوب مثل لوله 6 اینچیه و یه مادربورد معمولی مثل لوله 2 اینچی.

یه سوال شما گلوگاه ندارید. آیا جنس گذرگاها یا کیفیت ساخت آنها اثر نمی ذاره. ولی حتی اثر بذاره فکر کنم بشه ازش صرف نظر کرد.

جنس لوله هم مهمه. اگر داخل لوله زبر باشه، اصطکاک زیاد می شه و این روی سرعت انتقال آب تاثیر منفی می ذاره. ولی وقتی ما می خواهیم لوله 1 اینچی رو تست کنیم، از لوله های 6 اینچی با جنس بسیار مرغوب (با دیواره داخلی صیقلی) استفاده می کنیم تا تاثیر چنین مسائلی مینیمم بشه. >>> شرکت های سخت افزاری هم میان از مادربوردهای خیلی خفن استفاده می کنند برای تست سی پی یو ها.

ضمنا شرکت های سازنده مادربورد، هم مادربورد ای ام دی می سازن و هم مادربورد اینتل. پس اگر تست ها رو با مادربوردهای ساخت یک شرکت واحد انجام بدیم، کیفیت ساختشون هم مشابه می شه. هر چند با توجه به پاراگراف قبلی تاثیر کیفیت ساخت مادربورد رو روی تست سی پی یو مینیمم کردیم و دقت محاسبه بسیار بالاست و نیازی به این کار هم نیست. ولی اگر خیلی بخوای وسواس نشون بدی می تونی این مورد رو هم رعایت کنی.

xxa
01-01-2010, 20:49
فکر کنم اینو اشتباه متوجه شدید: این اینج هایی که من می گم منظور فضای خالی داخل لوله هست که آب می تونه ازش عبور کنه و هر چی بیشتر باشه مقدار آب بیشتری می تونه منتقل بشه. منظور من از اینچ، کلفتی دیواره لوله نیست. پس یه مادربورد خوب مثل لوله 6 اینچیه و یه مادربورد معمولی مثل لوله 2 اینچی.

شناخت یک مادر برد خوب فقط تکه بر چیپی که بر روی ان استفاده شده ؟

pourya_bo2pmc
01-01-2010, 21:36
و این هم خارج از بحث اضافه کنم :

اگر ما همه چیز خوب دقیق و کافی میدونستیم دیگه احتیاج نبود بیام همچین جاهایی :31: میرفتیم جای خدا میشستیم :31:

اومدیم 4 تاچیز یاد بگیریم 4 تا چیز یاد بدیم
اگه درست بود اساتید اعتبار میدن اگه نادرست بود عیبشو میگیرن ( البته اینو بگم اساتید نه جوجه 2 هفته ایی )

کاملا تائید میشه و ممنون

و یه سوال پس اشتباه نیست که واسه ی ( برای مثال ) یه پردازنده ی 200 تومنی یه مادربورد 200 تومنی برداریم و نریم مثلا یه مین با قیمن 100 انتخاب کنیم چوون صدیه ممکنه حداکثر قدرت پردازندمونو بهمون نده . درست متوجه شدم ؟

3jokes_x
01-01-2010, 22:39
شناخت یک مادر برد خوب فقط تکه بر چیپی که بر روی ان استفاده شده ؟

البته چیپست مهم ترین عامل هست ولی تنها عامل نیست.

بقیه قطعاتی هم که استفاده می شن مهم هستند. مثلا یه مادربوردی که سیستم خنک کننده خوبی داره، دمای قطعات رو پایین تر نگه می داره و در نتیجه کارایی و عمر اونها بیشتر می شه. (+ قابلیت اورکلاک بالاتر)

یا یه مادربوردی که فقط از رم DDR2 پشتیبانی می کنه، (رم DDR3 بهش نمی خوره) یه گلوگاه برای پردازنده های AMD یا پردازنده های جدید اینتل به حساب میاد.

یا استفاده از خارن های جامد عمر مادربورد رو بالا می بره...

یا مثلا اگر تبلیغات مادربوردهای گیگابایت رو دیده باشید،

نوشته به دلیل استفاده از 2oz Copper PCB هم دمای مادربورد پایین تر میاد هم قابلیت اورکلاک بیشتر می شه، هم EMI (تاثیر سیگنالهای الکترونیکی روی لوازم الکتریکی اطراف) کمتر می شه و...

خلاصه عوامل زیادی دخیل هستند. این فقط چند نمونه بود که من آشنایی داشتم.

3jokes_x
01-01-2010, 23:01
و یه سوال پس اشتباه نیست که واسه ی ( برای مثال ) یه پردازنده ی 200 تومنی یه مادربورد 200 تومنی برداریم و نریم مثلا یه مین با قیمن 100 انتخاب کنیم چوون صدیه ممکنه حداکثر قدرت پردازندمونو بهمون نده . درست متوجه شدم ؟

نمی شه 100% اینو گفت.
با توجه به این موضوع که پردازنده رو می شه اورکلاک کرد، معمولا مادربوردهای گران قیمت طوری ساخته می شن که بتونن خیلی بیشتر از توانایی فعلی پردازنده شما بار تحمل کنند.

مثلا اگر پردازنده شما یه لوله 1 اینچی باشه، پردازنده 100 تومانی هم یه لوله 1 اینچیه و پردازنده 200 تومانی لوله 2 اینچی. یعنی لزوما این ارزان بودن قیمت مادربورد 100تومانی دلیلی بر گلوگاه بودنش نیست.

یه مثال خیلی روشنش اینه: مادربورد ارزان قیمت شما ممکنه حداکثر از FSB 1333 پشتیبانی کنه، حالا اگر شما یه پردازنده FSB 1333 هم بخری، مادربوردت هیچ مشکلی ایجاد نمی کنه، ولی اگر بخوای پردازنده رو اورکلاک کنی تا در FSB 1600 کار کنه، اون موقع این مادربورد نمی تونه در FSB 1600 کار کنه و عملا نمی شه پردازنده رو اورکلاک کرد. ولی اگر مادربورد گران قیمتی خریده باشی مشکلی نخواهی داشت.

در نتیجه: فقط از روی قیمت نمی شه قضاوت کرد. گاهی بالا بودن قیمت به دلیل قابلیت های اضافه ی مادربورد هست (اورکلاک / USB3 / RAID و...) و کسی که به این قابلیت ها نیازی نداشته باشه، لازم نیست بی خودی خرج اضافه بکنه.

ولی در کل، مادربوردی که قابلیت اورکلاک بالایی داره، یعنی توانایی تحمل بار خیلی زیادتر از حالت نرمال رو داره و این یعنی کیفیت قطعاتی که در ساختش به کار رفته بسیار بالا هست. حالا این کیفیت بالا به همراه همون پردازنده معمولی اورکلاک نشده هم باعث می شه که کارایی کل سیستم یه کم بهتر بشه. ولی این بهتر شدنش خیلی کم هست و ارزش اون همه هزینه رو نداره. یعنی مادربورد 200 تومانی (+سی پی یو اور نشده) مطمئن باشید کارایی سیستم رو به اندازه 2 برابر مادربورد 100 تومانی (با همان سی پی یو) بالا نمی بره. 2 برابر پول می دی، ولی بعد می بینی مثلا کارایی سیستم 2% بالاتر رفت! نمی ارزه دیگه! فقط اگر بخوای از اون قابلیت های ویژه مادربورد گران قیمت استفاده کنی، ارزش هزینه کردن رو داره.

rezabanderas2000
01-01-2010, 23:24
این سایت مقایسه cpu ها است

tiia
02-01-2010, 05:53
این سایت مقایسه cpu ها است

این سایت توی صفحه اول آقای [mojtabaalemi معرفی کردند. بازهم از شما تشکر که یادآوری کردید.

pourya_bo2pmc
02-01-2010, 21:02
3jokes_x عزیز سوال قبلیمو واسه این پرسیدم که نمیدونم چرا از مین m4a79t deluxe خوشم میاد حس میکنم مین خیلی خوبی باید واسه پردازنده های ای ام دی باشه و حتما میدونید که فعلا قویترین پردازنده ی این سری 965 هستش که مین و پردازنده هر دو هم قیمت هستن

کلا واسه خرید نمیپرسم چون فعلا قصد خرید ندارم ولی همینجوری بر حسب علاقه مباحث رو پیگیری میکنم

مینی که گفتم به نظرم یه مین حرفه ای تو سری ای ام دی واسه اورکلاک هستش

نظرتون و اطلاعاتتون در مورد این مادربورد رو میخواستم بدونم چون اگه کسی میخواد بر فرض از 965 هم استفاده کنه میتونه از یه مین 100 تومنی مثل GA-MA770T-UD3P استفاده کنه که خیلی هم عالی هستش و گزینه ی بسیار خوبیه اما میگم نمیدونم ایسوسه رو بیشتر میپسندم

mojtabaalemi
03-01-2010, 20:15
مين MSI 785G E65 خيلي بهتره از اون ASUS چون ارزونتره و مشخصاتشم بهتره .
در ضمن سايتاي تست قطعات معتبر:
guru3d.com

xbitlabs.com
در ضمن cpubenchmark.net رو توجه نكنين مشكلايي داره مگر اينكه cpu تونو توي اوناي ديگه پيدا نكنيد .
نكته: مين بورد توي تستاي سرعت تاثير خاصي نداره . يه مثال خوب در راستاي اون گلوگاه اينه كه شما بخواي (در آينده ان شاا...) با باجناقتون برين مسافرت . حالا شما زانتيا داري و باجناقت پيكان . شما مجبوري با سرعت اونا بياي كه ناراحت نشن . پس اگه شما موتور جتم ببندي باز سرعت پيكان محدودكننده و تعيين كننده سرعت دو ماشينه .
مين بورد همين كه به طور كامل يه پردازنده رو بشناسه تمومه . پس MSI G31 و يه مين 200 تومني هيچ فرقي توي عملكرد يه e5300 نداره و همون طور كه دوستان گفتن بازم با ddr3 هم فرقي نداره ولي اين تستا طوري اجرا ميشه كه يه ميني كه هيچ محدوديت سرعتي براي CPU ايجاد نكنه و هر چي داره رو كنه . و رم هم يه مدل و باس .
وقتي هم براي بازي تست ميكنن يه گرافيك خيلي قوي مي ذارن تا فقط سرعت خود cpu محدود كننده باشه .

pourya_bo2pmc
03-01-2010, 21:09
قیمت MSI 785G E65 چقدره ؟

قابلیت کراسفایر نداره درسته ؟

میخواستم چند تا مادربورد سوکت am3 با قابلیت کراسفایر لینک x16 در حالت دو تایی مثل m4a79t deluxe تا 200 تومن بهم معرفی کنین ( قیمتهاشم بگین )