ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : سيستم تا 15ميليون تومان براي انجام محاسبات سنگين رياضي

almgti_79
29-09-2009, 15:43
با سلام خدمت دوستان گرامي

من چند وقته يك سيستم ميخوام بخرم كه قدرت پردازش بسيار بالايي داشته باشه و بتونه از پس كارهاي محاسباتي سنگين رياضي براي شبيه سازي فرآيندها بربياد.. همونطور كه دوستان ميدونند كارهاي شبيه سازي نياز به انجام محاسبات زيادي دارند و احتمال داره براي شبيه سازي يك فرآيند، سيستم يك هفته تا يك ماه روشن باشه...

از لحاظ مالي تا حدود 15 ميليون تومان ميتونم براي كامپيوتر خرج كنم؛ حالا چندتا سوال برام پيش اومده كه در ادامه مطرح ميكنم و از دوستاني كه اطلاع دارند خواهش ميكنم مرا راهنمايي بفرمايند.

1- آيا Xeon براي كارهاي محاسباتي از سي پي يوهاي همرده ي i7 Extreme كارايي بهتري داره؟
2- امكان استفاده از چند CPU روي يك مادربرد با كداميك از CPU ها امكانپذيره و كدام عملكرد بهتري داره؟
3- با توصيفاتي كه از كارايي سيستم كردم، به نظر شما با اين بودجه چه سيستمي را پيشنهاد ميكنيد؟

پيشاپيش از راهنمايي دوستان ممنونم...:11:

alborz_k
29-09-2009, 18:12
با سلام خدمت دوستان گرامي

من چند وقته يك سيستم ميخوام بخرم كه قدرت پردازش بسيار بالايي داشته باشه و بتونه از پس كارهاي محاسباتي سنگين رياضي براي شبيه سازي فرآيندها بربياد.. همونطور كه دوستان ميدونند كارهاي شبيه سازي نياز به انجام محاسبات زيادي دارند و احتمال داره براي شبيه سازي يك فرآيند، سيستم يك هفته تا يك ماه روشن باشه...

از لحاظ مالي تا حدود 15 ميليون تومان ميتونم براي كامپيوتر خرج كنم؛ حالا چندتا سوال برام پيش اومده كه در ادامه مطرح ميكنم و از دوستاني كه اطلاع دارند خواهش ميكنم مرا راهنمايي بفرمايند.

1- آيا Xeon براي كارهاي محاسباتي از سي پي يوهاي همرده ي i7 Extreme كارايي بهتري داره؟
2- امكان استفاده از چند CPU روي يك مادربرد با كداميك از CPU ها امكانپذيره و كدام عملكرد بهتري داره؟
3- با توصيفاتي كه از كارايي سيستم كردم، به نظر شما با اين بودجه چه سيستمي را پيشنهاد ميكنيد؟

پيشاپيش از راهنمايي دوستان ممنونم...:11:
سلام. کلأ پردازنده های زئون برای سرور و انجام پردازش موازی هستند ، که البته ممکنه به کارتن بیاد ، ولی صرفأ از core i7 بهتر نیستند ، در مورد این سیستمی هم که شا می خواین ، شبیه سازی چه جور فرایند هایی هست؟ :دی آخه اگه گرافیکی باشه ، می شه با کارت گرافیک حرفه ای کار رو خیلی آسون کرد ، ولی اگه پردازش موازی نباشه ، باید یک فکر دیگه بکنید!

3jokes_x
29-09-2009, 18:19
البته من اونقدر اطلاعات ندارم که بتونم جواب همه این سوال ها رو بدم، ولی چیزی که می دونم اینه:

سی پی یوهای XEON جدا از اینکه کاراییشون نسبت به i7 بالاتر باشه یا نباشه (چون XEON ها هم ده ها مدل دارند، بعضی ها از i7 ضعیف ترن و بعضی ها قوی تر. ابعضی هاشون دو هسته ای هستند و بعضی چهارهسته ای) اهمیتشون به اینه که می شه چندین سی پی یو رو روی یک مادربورد بست. مثلا شما می تونی 2 یا 4 یا 16 یا 32 سی پی یو رو همزمان روی یک مادربورد ببندی! مثلا اگر از 4 تا 4 هسته ای استفاده کنی، سیستمت 16 تا هسته خواهد داشت. در نتیجه این اصلا قابل مقایسه با Core I7 ها نیست و کلا از کلاس دیگری هست.

قیمت یه سیستم Core i7 حدودا بین 1 تا 3 میلبون تومان می شه ولی برای قیمت سیستم XEON محدودیتی نیست! هم قیمت سی پی یو هاش، هم قیمت رم و مادربوردهاش (خصوصا مادربوردی که از 4 یا 8 تا سی پی یو بخواد پشتیبانی کنه) خیلی بالاست. با این بودجه ای که شما داری باید بری به سمت استفاده از XEON.

ضمنا سی پی یو های XEON اساسا برای سرورها ساخته شدند و از اول قرار بوده تمام مدت 24 ساعته کار کنند (برعکس پردازنده های Core i7 که برای کامپیوترهای خانگی ساخته شدند) پس XEON ها اصولا باید عمر و کیفیت بسیار بالاتری داشته باشند.

تنها مشکلی که هست اینه که باید ببینی کدوم یکی از سی پی یو ها و مادربوردهای XEON توی ایران موجوده؟ چون مطمئنم همه اش اینجا پیدا نمی شه.

این سایت رو هم ببین:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

almgti_79
29-09-2009, 19:02
سلام. کلأ پردازنده های زئون برای سرور و انجام پردازش موازی هستند ، که البته ممکنه به کارتن بیاد ، ولی صرفأ از core i7 بهتر نیستند ، در مورد این سیستمی هم که شا می خواین ، شبیه سازی چه جور فرایند هایی هست؟ :دی آخه اگه گرافیکی باشه ، می شه با کارت گرافیک حرفه ای کار رو خیلی آسون کرد ، ولی اگه پردازش موازی نباشه ، باید یک فکر دیگه بکنید!

بيشتر براي حل معادلات سنگين رياضي استفاده ميشه؛ البته آخرش از نتيجه ي حل معادلات يك فيلم براي اون فرآيند تهيه ميكنه كه زياد كارت گرافيكي قوي اي نميخواد، تست كردم با كارت هاي AGP 512 كارم راه ميافته. فقط براي قسمت اول شبيه سازي احتياج به پردازش بالا دارم، همينطور چون براي حل اين معادلات از روش سعي و خطا هم استفاده ميشه، ممكنه براي به دست آوردن يك مجهول، برنامه مجبور باشه ميليونها عدد را با روشهاي مختلف توي معادلات امتحان كنه؛ پس هم سرعت بالا ميخواد در انتقال اطلاعات از Ram به CPU و بالعكس همينطور چون وسعت داده ها زياده و نميشه روي رم تمامي اطلاعات ذخيره بشه، احتياج به هارد با سرعت بسيار بالا هم هست كه اعداد پردازش شده روي هارد نوشته بشه كه برنامه بتونه از آن در مراحل بعدي شبيه سازي استفاده كنه...

براي اينكه خيالتون راحت بشه بگم كه شبيه سازي فرآيندهاي ملكولي است:46:

بازهم از راهنماييتون ممنون:11:

alborz_k
30-09-2009, 21:14
بيشتر براي حل معادلات سنگين رياضي استفاده ميشه؛ البته آخرش از نتيجه ي حل معادلات يك فيلم براي اون فرآيند تهيه ميكنه كه زياد كارت گرافيكي قوي اي نميخواد، تست كردم با كارت هاي AGP 512 كارم راه ميافته. فقط براي قسمت اول شبيه سازي احتياج به پردازش بالا دارم، همينطور چون براي حل اين معادلات از روش سعي و خطا هم استفاده ميشه، ممكنه براي به دست آوردن يك مجهول، برنامه مجبور باشه ميليونها عدد را با روشهاي مختلف توي معادلات امتحان كنه؛ پس هم سرعت بالا ميخواد در انتقال اطلاعات از Ram به CPU و بالعكس همينطور چون وسعت داده ها زياده و نميشه روي رم تمامي اطلاعات ذخيره بشه، احتياج به هارد با سرعت بسيار بالا هم هست كه اعداد پردازش شده روي هارد نوشته بشه كه برنامه بتونه از آن در مراحل بعدي شبيه سازي استفاده كنه...

براي اينكه خيالتون راحت بشه بگم كه شبيه سازي فرآيندهاي ملكولي است:46:

بازهم از راهنماييتون ممنون:11:
والله فکر کنم با این شرایط ، شما بهتره از قوی ترین پردازنده ی تک هسته ای موجود ، یعنی INTEL CORE i7 975 extreme استفاده کنید که کارایی بسیار بالایی داره و احتمالأ می تونه کارتون رو راه بندازه!! کلأ با توجه به نوع مصرفتن ، نمی دونم که زئون به درد کار شما می خوره یا نه ، برای همین پیشنهاد نمی کنم . مادربرد هم می تونید asus rampage 2 extreme بگیرید که کارایی بسیار بالایی داره . برای رم هم 6 گیگ حافظه ی ddr3 در فرکانس 1600 مگاهرتز سرعت خارق العاده ای ایجاد می کنه ، توصیه می کنم که corsair dominatir gt رو بگیرید .
راستی ، شما فعلأ کارتون رو با چه سیستمی انجام می دین؟

*mhm*
01-10-2009, 21:07
با سلام

من اطلاعات زيادي در اين مورد ندارم.
اما اگر كار شما واقعا اين قدر سنگين است و نياز به پردازش هاي يك هفته اي الي يك ماه دارد .بهتره كه از پردازنده هاي سرور همراه با مادربردهاي سرور استفاده كنيد.
مي تونيد از مادربردهاي supermicro استفاده كنيد.

بعضي از مادربردهاي سرور اين شركت توانايي ساپورت 144 گيگ رم رو هم دارند.كلا مادربرد هاي بسيار قدرتمندي براي سرور داره.

پيشنهاد من مادربردي همانند مادربرد زير كه توليد شركت supermicro هست .قيمت حدود 600 دلار

H8QME-2

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

در مورد پردازنده هم ميتوني روي 4 تا
AMD Opteron 8435 Istanbul 2.6GHz Socket F 115W Six-Core Server Processor

حساب كني كه با قيمتي حدود 10000 دلار ميشه تهيه كرد.هر سي پي يو حدود 2500 الي 3000 دلار

هاردو رم و پاور هم انتخاب با خودت .
البته براي هارد هم ميتوني از هارد هاي 15000 دور استفاده كني.

حالا ميتوني با اين سيستم پرواز كني و پرواز كني و تمام corE i7 ها رو بزاري تو جيبت البته اگر بتوني اينها رو تهيه كني .چون مطمئنا اين قطعات توي ايران موجود نيستند.وقيمت ها هم در مورد خارج از كشور هست.

پيشنهاد آخرم اين هست كه حتما با افرادي كه در اين زمينه كار كردند و سابقه دارند مشورت كنيد چون 15 ميليون تومان شوخي بردار نيست و قضيه ي سيستم هايي با كارايي خاص مثل كار شما با سيستم هايي كه فقط براي گيم و... هست كلا فرق مي كنه و هر كسي نمي تونه در اين زمينه بهت كمك كنه مخصوصا در كشور ما.

يا علي

almgti_79
02-10-2009, 12:25
راستی ، شما فعلأ کارتون رو با چه سیستمی انجام می دین؟

سيستمي كه الان ازش استفاده ميكنم داراي مشخصات زيره:
سي پي يو Intel Core 2 Quad Q9550 - 2.83GHz
رم GEIL- Dual Channel 2GB - 1066 - 2x1GB - DDR2
مادربرد GIGABYTE - EP45-UD3R
گرافيك GIGABYTE - GeForce 9500GT - 512MB
هارد Western Digital - SATA 2 - 500GB+

*mhm*
02-10-2009, 17:06
با توجه به سيستم فعلي شما بهترين كار رفتن به سمت xeon يا opteron هست.
در مورد مادربرد مدل هاي ديگري مثل مدل زير موجود هست با قيمت 850 دلار.
اما فقط توانايي ساپورت سي پي يو هاي 4 هسته اي opteron رو داره.
TYAN S4985G3NR-SI

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]$S640W$

در مورد سي پي يو هم انتخاب هاي زيادي مي توني داشته باشي.
مي توني از 4 تا سي پي يو مدل زير استفاده كني با قيمت هر كدام 1900 دلار.
AMD Opteron 8384 2.7GHz Socket F 75W Quad-Core Server Processor - OEM

در مورد مموري هم بايد از sd ram استفاده كني.كه 8*4gig ddr2 667 با قيمتي حدود 1200 دلار استفاده كني.

هارد رو هم مي توني از انواع مشابه با مدل زير با قيمتي حدود 600 دلار استفاده كني.حالا هر تعداد كه خواستي.

SEAGATE 146GB INTERNAL 3.5-IN ULTRA320 80-PIN HDD 15000RPM 8MB 1-IN HEIGHT 5-YR

به نظر من خودت يك سفر برو و قطعات رو تهيه كن.هم يه تفريحي مي كني هم سود گمرك نمي خواي بدي.

سيتم بر مبناي xeon هم ميتوني تهيه كني.
البته xeon هم سي پي يوهاي بسيار قدرتمندي داره.همانند مدل زير كه 2400 دلار قيمت داره.
Intel Xeon E7450 2.4GHz Socket 604 90W Six-Core Server Processor - Retai

در آخر پيشنهاد اصلي من همون مادربرد و سي پي يويي هست كه در پست بالا موجود هست به اضافه ي هارد و رمي كه در اين پست به اون ها اشاره كردم.

يا علي

ozarp
03-10-2009, 08:07
اقا سیستممتو گرفتی بده ما یه دست باهاش بازی کنیم:31:
من میخوام 1.5 پول سیستم بدم 2 ماهه دارم تحقیق میکنم 15 میلیون که دیگه اصلا شوخی بردار نیست! به قول این دوستمون شما حتما خودت برو یه سفر و این سیستم رو تهیه کن.. راستی یه مغازه تو بازار ایران هست که کارش همینه! طبقه همکف هم هستاز در اصلی که وارد میشی مستقیم تا ته برو سمت چپ.. 2 تا مادربورد گذاشته هرکدوم 4 تا cpu میخوره اینتل هم هست مادربورداش.. قیمتاشم 700 تا 1 میلیون داره... از اون بپرسی حتما بیشتر میتونه راهنماییت کنه..
ولی از من میشنوی قید i7 975 رو بزن.. شما با این پولت میتونی یه ابر سیستم ببندی.. البته من فکر کنم اگه کمتر هم هزینه کنی کارت رو راه میندازه .. اما 975 i7 الان این قیمته.. 2 روز دیگه که 6 هسته ای ها بیاد اینم قیمتش کلی میاد پایین .. پس یه سیستمی بگیر که اونقدر حرفه ای باشه که تو سیاست بازار نباشه .. این قطعه هایی که الان تو بازار پره سال دیگه همش بازیافتی میشه.. اما یه ابر کامپیوتر تا چندین سال قدرتشو حفظ میکنه!

ess_1362
03-10-2009, 14:00
به نظر میاد عمده کاربرد شما محاسبات موازی هست که هر چه تعداد هسته ها بیشتر باشه به نتیجه بهتری میرسی پس بهترین انتخاب موجود همون سی پی یو و مادربرد های سرور هست که دوستان معرفی کردن ولی خوب من به شما اکیدا توصیه می کنم که از فروم های حرفه ای خارجی و حتی از از سایت های معتبر مثل TOMSHARDWARE و ANANDTECH هم کمک بگیرید

برای این منظور درون سایت ها عضو بشید و در قصمت تاپیکها با زبان اینگلیسی تاپیک بذارید(خوب کسی که قصد خرید چنین سیستمی با چنین قیمتی و اون کاربرد را داره حتما باید به زبان انگلیسی هم مسلط باشه)

در کل بهتر هست در این زمینه اصلا عجله نکنید

4future
17-11-2009, 21:00
خیلی ممنون از توضیحات همه.
2 ساعته که دارم میگردم و این تاپیکو پیدا کردم. خیلی خوب بود/
منم دقیقا مشکل آقای almgti_79 را دارم . البته با این تفاوت که حداکثر 4 میلیون میخام خرج کنم.
چند تا سوال داشتم.
اول اینکه فرق core 2 Quad با intel core 7i چیه؟ از نظر قدرت و سرعت پردازش .
بخصوص اینکه قیمتاشون خیلی فرق میکنند.

این cpu پیشنهاد شده.نظرتون چیه و اینکه مادربورد و ram متناسبش چیه؟
Intel Core i7 Extreme Edition 975 - 3.33GHz ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

من اگه بخوام سیستم 8 هسته ای ببندم با توجه به توضیحاتی که داده شد، من اینطوری نتیجه گرفتم که باید zeon بگیرم. اگه میشه در مورد قیمتش توضیح بدین.

پیشاپیش از توضیحاتتون متشکرم:20:

morbidtale82
18-11-2009, 06:42
برای کسانی که به دنبال سوپر کامپیوتر روی میزهاشون هستند پردازنده های تسلا از nvidia پیشنهاد میشه. البته تو ایران سخت گیر میارین. باید سفارش بدین براتون بیارن.

3jokes_x
18-11-2009, 19:27
شما اگر بخوای فقط مطلقا بهترین پردازنده ممکن رو بخری، خوب Core i7 975 Extreme رو بهت معرفی می کنند ولی اگر به نسبت کارایی به قیمت هم اهمیت می دی خرید این پردازنده اصلا به صرفه نیست. قیمت این پردازنده 3-4 برابر پردازنده Core i7 920 هست ولی سرعتش در بهترین حالت 20-30 درصد از اون بیشتر هست.

کلمه Extreme که در اسم پردازنده می بینی نشون می ده که این پردازنده قابلیت اورکلاک بالایی داره و به درد اورکلاکرهای حرفه ای می خوره. قیمت بالای پردازنده هم به خاطر همین موضوع هست و در نتیجه برای کسی که قصد اورکلاک نداشته باشه، خرید این پردازنده مثل دور ریختن پوله.

اینجا می تونی سرعت و کارایی Core i7 920 رو با Core i7 975 Extreme مقایسه کنی:

ضمنا من با خرید قطعاتی که توی ایران موجود نیست زیاد موافق نیستم. چون مثلا وقتی مادربورد کوچکترین مشکلی پیدا کنه، برای تعمیر باید بفرستیش خارج.

s_sarvi
19-11-2009, 09:58
سيستمي كه الان ازش استفاده ميكنم داراي مشخصات زيره:
سي پي يو Intel Core 2 Quad Q9550 - 2.83GHz
رم GEIL- Dual Channel 2GB - 1066 - 2x1GB - DDR2
مادربرد GIGABYTE - EP45-UD3R
گرافيك GIGABYTE - GeForce 9500GT - 512MB
هارد Western Digital - SATA 2 - 500GB+

این سیستم با اون چیزی که میخوای زمین تا آسمون فرق میکنه.
یه سفر برو دوبی همه چیز اونجا گیرت میاد

millad1388
19-11-2009, 15:28
با سلام

من اطلاعات زيادي در اين مورد ندارم.
اما اگر كار شما واقعا اين قدر سنگين است و نياز به پردازش هاي يك هفته اي الي يك ماه دارد .بهتره كه از پردازنده هاي سرور همراه با مادربردهاي سرور استفاده كنيد.
مي تونيد از مادربردهاي supermicro استفاده كنيد.

بعضي از مادربردهاي سرور اين شركت توانايي ساپورت 144 گيگ رم رو هم دارند.كلا مادربرد هاي بسيار قدرتمندي براي سرور داره.

پيشنهاد من مادربردي همانند مادربرد زير كه توليد شركت supermicro هست .قيمت حدود 600 دلار

H8QME-2

در مورد پردازنده هم ميتوني روي 4 تا
AMD Opteron 8435 Istanbul 2.6GHz Socket F 115W Six-Core Server Processor

حساب كني كه با قيمتي حدود 10000 دلار ميشه تهيه كرد.هر سي پي يو حدود 2500 الي 3000 دلار

هاردو رم و پاور هم انتخاب با خودت .
البته براي هارد هم ميتوني از هارد هاي 15000 دور استفاده كني.

حالا ميتوني با اين سيستم پرواز كني و پرواز كني و تمام corE i7 ها رو بزاري تو جيبت البته اگر بتوني اينها رو تهيه كني .چون مطمئنا اين قطعات توي ايران موجود نيستند.وقيمت ها هم در مورد خارج از كشور هست.

پيشنهاد آخرم اين هست كه حتما با افرادي كه در اين زمينه كار كردند و سابقه دارند مشورت كنيد چون 15 ميليون تومان شوخي بردار نيست و قضيه ي سيستم هايي با كارايي خاص مثل كار شما با سيستم هايي كه فقط براي گيم و... هست كلا فرق مي كنه و هر كسي نمي تونه در اين زمينه بهت كمك كنه مخصوصا در كشور ما.

يا علي
من با حرف های بالایی موافقم و همچنین با سیستم AMD ایشون چون
همون طور که میدونید بیش از 75 در صد سیستم های سرور را در کل جهان AMD شگیل میدهند و دیگر اینکه CPU این مدل 6 هسته داره که قطعا از 4 هسته NTEL بهتره و مخصوصا که این مادر بورد ها میتونند 4 پردازنده رو قبول کنند که میشه 24 هسته برای هر مادربورد
البته نباید هارد سرور و رم سروری را فراموش کرد