مشاهده نسخه کامل
: مشکل فرمت فلش مموری
vahid2955
18-08-2009, 21:06
با سلام
من یک فلش مموری 8 گیگ سونی گرفتم وایراد اینه که اول پیغام میده که فلش باید فورمت بشه و وقتی میخوام فورمت کنم پیام میده که ویندوز قادر به فرمت نیست مشکل چیه؟؟؟؟؟؟
saman3230
18-08-2009, 21:12
اکثر سونیا این مشکل براشون پیش میاد منم یه 2 گیگ دارم اینجوری شده
دیگه قیدشو بزن
bahareh_bus
18-08-2009, 22:18
samsung 2GB من هم چنین مشکلی پیدا کرد و به رحمت ایزدی پیوست!
هر روشی رو هم که وجود داشت برای ریکاوری کردنش انجام دادم ولی فایده ای نداشت !
توصیه میکنم ببریش گارانتی ، شاید اونجا بشه کاریش کرد .
متاسفانه 8 گیگ هم هست و حیفه که بندازیش دور !
فاطمه ذبيحي
19-08-2009, 23:31
معمولا فلش 4 و 8 گيگ رو بايد فت 32 فرمت كرد و پايين تر از اون رو فت و اگه اشتباه فرمت كنيد غير قابل استفاده مي شه
Lord_theOne
20-08-2009, 09:05
معمولا فلش 4 و 8 گيگ رو بايد فت 32 فرمت كرد و پايين تر از اون رو فت و اگه اشتباه فرمت كنيد غير قابل استفاده مي شه
مشكلي ندارد اگر فلش شما مارك نامرغوب نباشد هرچقدر مي خواهيد فرمت كنيد از راندمانش كم نمي شود
و FAT32 مشكلي ندارد همه را FAT32 بگذاريد تا در DOS هم مشكل نداشته باشيد
فاطمه ذبيحي
20-08-2009, 15:51
فلشهاي پايينتر از 4 گيگ فقط fat 16 يا fat رو ساپورت مي كنن البته تا اون جايي كه من با تعدادي فلش تجربه كا ركردن رو داشتم و 4 گيگ به بالا هم 'در عمل ntfsنمي شه فرمت كرد و فقط fat32 ميشه فرمت كرد البته من اين رو در 8 گيگ ديدم اما بالاتر رو نمي دونم
bahareh_bus
20-08-2009, 22:12
فلشهاي پايينتر از 4 گيگ فقط fat 16 يا fat رو ساپورت مي كنن البته تا اون جايي كه من با تعدادي فلش تجربه كا ركردن رو داشتم و 4 گيگ به بالا هم 'در عمل ntfsنمي شه فرمت كرد و فقط fat32 ميشه فرمت كرد البته من اين رو در 8 گيگ ديدم اما بالاتر رو نمي دونم
هر فلشی رو با هر حجمی میشه NTFS فرمت کرد ! ولی نه با خود ویندوز بلکه با ابزار مخصوص این کار مثل HP USB Disk Storage
Format Tool
اتفاقآ همه این مشکلات هم به خاطر این موضوع هست که فلش ها به صورت FAT16 یا FAT32 فرمت میشن ! والا FAT16_32 هیچ مزیتی نسبت به NTFS نداره جز اینکه در محیط داس یا ویندوزهای 98 و 95 هم قابل استفاده است ، فقط همین !
و بزرگترین عیبی که داره اینه که در صورتی Safety Remove نشه احتمال اسیب به دیتا و همچنین خود فلش بسیار بالاست ولی در NTFS حداقل به خاطر سیستم کنترل خطا احتمال اسیب به دیتای موجود بسیار پایین تره.
فاطمه ذبيحي
21-08-2009, 10:14
[هر فلشی رو با هر حجمی میشه NTFS فرمت کرد ]
ممنون ميشم اگه لطف كنيد نرم افزار فرمت فلش به صورت ntfs رو بفرماييد
MasterGeek
21-08-2009, 10:49
علیرغم اینکه NTFS فایل سیستم جدیدتری است و امکانات پیشرفته ای هم داره ولی حتی واسه پارتیشنهای خود ویندوز (به خصوص ورژن های قدیمی تر) NTFS توصیه نمیشه چه برسه به فلش
بهترین گزینه همون FAT32 هست به خاطر اینکه کمترین باگها رو در ارتباط با سیستم عامل داره اما NTFS مشکل زیاد داره
اکثر فلشها هم به این سادگی دور ریختنی نیستند. میشه فرمتش کرد حالا با ویندوز نشد با ابزارهای دیگه اگه هم کلا مشکل از لایه های پائین سیستم عامل بود میشه با لینوکس (یه دیسک زنده ش کافیه) فرمتش کرد. فوقش اینه که شما توی همون لینوکس Partition Table ش رو صفر کنید تا در دفعه بعد به راحتی فرمت بشه (نهایتا)
مثلا با این دستور:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
این دستور پارتیشن تیبل سیستم فایل روی فلش رو با صفر پر میکنه و بعدا راحت میشه فرمتش کرد توی لینوکس هم ابزارها خیلی متنوع اند ولی هر جوری که تونستین خلاصه..
البته در این حالت تمام اطلاعات از دست میره (میشه بازیابی هم کرد ولی خوب چندان روش حساب نکنین بستگی داره درچه مرحله ای اقدام به بازیابی بشه)
bahareh_bus
21-08-2009, 12:11
ممنون ميشم اگه لطف كنيد نرم افزار فرمت فلش به صورت ntfs رو بفرماييد
نرم افزار که خیلی زیاده ، یه سرچ کوچیک تو گوگل بزنید ، حداقل 10 تا برنامه برای این کار پیدا می کنید. یکی از بهترین نمونه هاش هم همین HP USB Disk Storage Format Tool هست از خود سایت HP هم قابل دریافته. اخرین نسخه اش هم 2.1.8 هست.
این نرم افزار میتونه برخی از فلش هایی رو که توسط ویندوز فرمت نمیشه براحتی فرمت کنه !
البته روش دستی هم برای این کار وجود داره و خیلی ساده است.
اموزش فرمت کردن مموری به صورت NTFS (فارسی):
اموزش فرمت کردن مموری به صورت NTFS (انگلیسی):
هرچقدر مي خواهيد فرمت كنيد از راندمانش كم نمي شود
همه شرکت های تولید کننده فلش مموری یک بازه استاندارد رو برای حداکثر تعداد باری که میشه روی فلش اطلاعات ذخیره کرد مشخص می کنند (بسته به کیفیت قطعات استفاده شده) و بعد از عبور از این بازه ، احتمال اینکه بخشی از حافظه یا کل اون از دست بره بسیار بالاست.
برخلاف تصور عموم که فکر می کنند فلش مموری ها مرگ ندارند چون که قطعه متحرک ندارند ! فلش مموری ها دارای عمر مفید هستند و هر بار که شما فایلی رو بر روی فلش ذخیره می کنید ذره ای هر چند کوچک از عمر مفید ان کاسته خواهد شد ولی خواندن از روی مموری هیچ گونه اسیبی بهش وارد نمی کنه و میشه بی نهایت بار اطلاعات رو از روی ان خواند.
و FAT32 مشكلي ندارد
بزرگترین مشکل FAT32 اینه که سیستم کنترل خطا نداره !
علیرغم اینکه NTFS فایل سیستم جدیدتری است و امکانات پیشرفته ای هم داره ولی حتی واسه پارتیشنهای خود ویندوز (به خصوص ورژن های قدیمی تر) NTFS توصیه نمیشه چه برسه به فلش
بهترین گزینه همون FAT32 هست به خاطر اینکه کمترین باگها رو در ارتباط با سیستم عامل داره اما NTFS مشکل زیاد داره
اولین باره که این اطلاعات رو میشنوم ، لطفآ یک منبع لطف کنید که درش این نکته ذکر شده باشه که NTFS پر از اشکاله !
راستی ورژن های قدیمی تر ویندوز (95-98) اصلآ پارتیشن های NTFS رو نمی شناسند و NTFS از ویندوزهای سری NT به بعد عرضه شد !
البته اسمش هم گواه این ادعا است : NT File System == NTFS
MasterGeek
22-08-2009, 11:55
دوست عزیز میدونم اسم NTFS از کجا ریشه گرفته حتی دلایل تاریخیش رو اگه لازم بود بهش اشاره میکنم.
اما منظور من این بود که علیرغم اینکه NTFS سیستم فایل پیشرفته تری هست (همینو گفتم درسته؟) ولی مشکلاتی هم داره که به خصوص در مورد ویندوزی مثل XP پیشنهاد نمیشه البته اگه احتمالا میدونین وضعیت تبلیغات مایکروسافت چه جوریه؟ بهرحال اگه بخوام در این سطح مقایسه کنم به نظر من:
NTFS: more Advance/more Secure/not great performance/problem with 3rd parties esp older ones
FAT32: most simple/no security/ not a great performance either but a bit bette performance on limited resources
خوب اگه هنوز دارین از XP استفاده میکنید و با فایلهای خیلی حجیم و فلش های بزرگتر از ۳۲ کار نمیکنید (هرچند فکر کنم مایکروسافت توی ورژن خودش از FAT32 این محدودیت رو برداشت تا حدی و خوب کلا) همون FAT32 رو انتخاب کنید با اشراف به اینکه این سیستم فایل تقریبا میشه گفت ساده ترین سیستم فایل مطرح هست و به خوبی مستند شده و برنامه ها و سیستم عامل به خوبی باهاش کار میکنند و در واقع میشه گفت یه چیزی تو مایه های Basic هست در مقابل و در این شرایط NTFS سیستم فایل به نسبت پیچیده تری هست و مسائل زیادی داره (که بحث فنی میشه) و بزرگترین مشکلش اینه که به خاطر مسائلی مثل همین پیچیدگی و به خوبی مستند نشدن و در دسترس نبودن کامل مکانیسم هاش که توسط مایکروسافت ارائه نمیشه (در واقع محصولی کاملا خصوصی هست) برنامه ها و بعضا خود سیستم عاملها باهاش مشکل دارند. این سیستم فایل به خاطر همین موضوع مدام توسط مایکروسافت بازبینی میشد این شد که معمولا خود XP با این سیستم فایلش مشکل داشت. بعدا در ارائه ویندوز ویستا (که الان دیگه اسمش داره از تاریخ پاک میشه به عمد و گرنه ویندوز ۷ رو باید ۸ میگفتند :)) تصمیم گرفته شد که یه سیستم فایل جدیدتر به اسم WinFS که از تکنولوژیهای پیشرفته ای که در زمینه سیستم فایل مطرح شده بود و در سرورهای یونیکیسی سالها بود که به کار میرفت در این سیستم فایل بنا به مسائل رقابتی مایکروسافت (در عرصه های دیگه -البته) استفاده کنند اما مایکروسافت به خاطر همین مشکلات NTFS تصمیم گرفت که پروژه WinFS رو کنار بذاره یا معلق کنه و در عوض همین سیستم فایل NTFS رو با بازبینی های جدید بهتر کنه اینه که میگم NTFS رو با خیال راحت و توصیه شده مثلا واسه ویندوز ۷ استفاده کنید (مثلا توی XP با هر سرویس پکی یه بازبینی در NTFS میشد اگه میخواین به change log هاش نگاه بندازین خوب این وضعیت یه سیستم فایل پایدار نیست که با هر سرویس پکی اونم تغییر کنه این وضعیت این سیستم فایل رو نشان میداد)
به قول این مقاله:
Windows XP pushes you towards NTFS due to artificial limitations of its setup tools, and NT advocates nearly always say "use NTFS it's more secure". But you may want to think a bit further than that glib knee-jerk advice.
مثلا نگاهی بندازین به ورژن ها و تاریخچه ای این فایل سیستم که به این مشکلات هم اشاره کرده:
البته الان متاسفانه فرصت نشد ولی در اولین فرصت مقالاتی هم راجع به مشکلات کامپوننتها و هسته ویندوز xp با NTFS میزارم حالا مسائل سطحی مثل کمی سریعتر بودن FAT32 و .. چندان مهم نیست
موفق باشید.
bahareh_bus
22-08-2009, 13:02
البته الان متاسفانه فرصت نشد ولی در اولین فرصت مقالاتی هم راجع به مشکلات کامپوننتها و هسته ویندوز xp با NTFS میزارم حالا مسائل سطحی مثل کمی سریعتر بودن FAT32 و .. چندان مهم نیست
موفق باشید.
نه خیلی ممنون ، تا همین میزان هم کافیه.
البته این مطلب خیلی کلی بود و من واقعآ نفهمیدم که منظور از مشکل سیستم فایل NTFS چیه ؟ ایا مشکلات فنی داره مثل ایرادات و باگ هایی که در پیاده سازی اون وجود داره یا اینکه محدودیت و پیچیدگی های این سیستم فایل به عنوان مشکل در نظر گرفته شده؟
شخصآ بیش از 5 ساله که با ویندوز XP و NTFS کار می کنم ولی مشکلی ندیدم (در این سیستم فایل) !
حداقل میتونم بگم به مشکلی برنخوردم که دلیلش سیستم فایل ویندوز باشه .
MasterGeek
22-08-2009, 16:58
نه خواهش میکنم بعدا که خودم پست خودم رو خوندم بهتون حق دادم:13:گنگ نوشته بودم پرانتز و نقطه و چین و ....
راجع به مشکل منم گفتم که منظورم بهیچ وجه این نبوده که NTFS نسبت به FAT سیستم فایل بد یا مزخرفی هست بهیچ وجه در واقع در مقایسه امکانات و تکنولوژی های NTFS در واقع FAT هیچ حساب میشه و همونطور که گفتم یه چیز کاملا Basic هست در واقع وقتی شما راجع به سیستم فایلها میخونین FAT همیشه ساده ترین مثالشون هست خوب این در کاربرد مزایائی هم داره...
میدونیم که NTFS طبق معمول مایکروسافت تقلیدی بود از فایل سیستم HPFS در سیستم های OS/2 و تلاشی برای ارائه محصولی رقابتی در مقایسه با سیستم فایلهای پیشرفته در سیستم عاملهای اغلب سروری یونیکس و ...
اما در راستای توسعه این سیستم فایل اختصاصی و بسته مایکروسافت اینجور نبود که این سیستم فایل بدون مشکل و پایدار باشه خیلی تغییر کرده و بازبینی شده بطوری که فکر کنم ازین جهت رکورد دست نیافتنی رو در بین سیستم فایلها داشته باشه.
بهرحال باید بدونین سابقه NTFS خیلی بیشتر از اینهاست ولی این سیستم فایل چندان شناخته شده نبوده (واسه شرکتها و متخصصهای بیرون از مایکروسافت) اولین تلاشها توی اواخر دهه ۹۰ واسه فهمین نحوه عملکردش انجام شد اما تا سال ۲۰۰۷ که پروژه ntfs project تونست با مهندسی معکوس برنامه یا در اصل فیوز ntfs-3g رو بنویسه ساختار واقعی و نحوه عملکرد این سیستم فایل عمومی نشده بود البته در این مدت هم مایکروسافت بهبودهای زیادی هم در خود NTFS داد و هم در ماژولهای پیاده سازیش من تا چند سال پیش NTFS 5.0 رو یادمه ولی بعد از اون هم باز تغییر کرد...
دارم حاشیه میرم:11: (همینطوری مینویسم دیگه....) راجع با مشکل با ویندوز XP این مشکل وجود داشت حتی یادمه توی یکی از مجلات کامپیوتر چند سال قبل توصیه کرده بود که فقط درایو ویندوز رو NTFS بزنیم و بقیه پارتیشنها رو همون FAT32 باقی بگذاریم دلیلش در واقع بیشتر بر میگشت به۱) ماژولهای پیاده سازی خود سیستم عامل و مشکل دیگه هم 3rd party ها بودن ضمن اینکه علیرغم اینکه یکی از اهداف این سیستم فایل reliability بود ولی در این زمینه با توجه به اهدافش موفق نبود (بر فرض اگر در وسط دانلود برق سیستم بره بعد از ریبوت اثری از فایل نیست چون این سیستم فایل نیاز داره که OK رو بگیره و بعد وارد کار کنه و مکانیسمی برای اینجور مواردی نداره حتی خیلی گزارشاتی وجود داشت که در این شرایط باقی فایلها هم آسیب می بینند - البته اینش قابل رفع بود چون مشکل Table بود) و ....
الان هم اگه به باگهای مثلا مربوط به ntfs.sys که البته تا اونجائی که من میدونم اطلاعات دقیق و رسمی ازش از طرف مایکروسافت منتشر نشده (حداقل تا یکی دو سال پیش) ولی اگه همینو سرچ کنین دستتون میاد
اما هرچه جلوتر میریم انتظار و توصیه هم اینه که کم کم NTFS با پایدارتر شدن هر چه بیشتر جایگزین FAT32 بشه..
بابت طولانی شدن پست ها ببخشین دیگه...
MasterGeek
22-08-2009, 17:07
بازم میگم یه وقت سو برداشتی از حرفهاش نشه
واسه فلش ها با توجه به اینکه شما فلش رو جاهای مختلفی میبرین و دوم اینکه اکثر فلشها در عمل با حجم نه خیلی بالا و فایلهای نه چندان بزرگ سر و کار دارند فایل سیستم FAT32 به خاطر سادگیش در واقع و نداشتن پیچیدگی ارحجیت داره البته در شرایط و موارد خاصی دیگه نه... این نداشتن پیچیدگی نه فقط در خود سیستم فایل بلکه در ابزارها و فرمت کردن و ریکاوری و ... خودش رو نشون میده ضمن اینکه FAT32 یه کم سریعتره و سربار کمتری هم داره (شاید دیگه زیادی مته به خشخاش میزارم :))
soroush1362
22-08-2009, 18:11
در مورد فلش به هیچ وجه NTFS توصیه نمیشه.
من 1 فلش 4 گیگ OCZ رو فرمت کردم(NTFS)، به جز سیستم خودم و یکی دو تای دیگه، به هر سیستمی که وصل میکردم هیچ چیز نمیشد روش کپی کرد و ارور میداد. مجبور شدم دوباره به FAT32 فرمت کنم.
شاید دلیل خوبی نباشه ولی اگه NTFS برای فلش مناسب بود امکان فرمت کردن از طریق نرمال در ویندوز وجود داشت. :5:
saeid 22
01-09-2009, 23:59
سلام
من یک فلش مموری گینگستون 2 گیگ دارم دادم به دوستم بجای تشکر فلش مموری را با ویروس تحویلم داد ویروس را با آنتی ویروس AVG پاک کردم و بعد فلش مموری را فرمت کردم حالا مشکل اینجاست که وقتی فرمت میکنم اطلاعات کول دیسک پاک میشه و وقتی دوباره به کامپیوتر وصل میکنم میبینم بازم 3 تا فولدر داخلش هستند به نظر شما چیکار کنم؟
MasterGeek
02-09-2009, 22:48
اسم اون پوشه ها چیه؟ و آیا مخفی هستند یا نه؟
به احتمال زیاد سیستمتون ویروسی هست...
ویندوز رو هرکاریش کنین ویروس میگیره مگه اینکه کلا ایزوله اش کنین (حتی فریز هم دیگه کارساز نیست).... و البته تقصیر دوستتون نیست :)
دوستان عزیز منم این سوال همیشه برام مطرح بوده که واسه فلش مموری بهترین فرمت چیه
مزایای NTFS رو سایر دوستان هم اشاره کردن که خلاصش میشه
1- امنیت بیشتر
2- امکان انتقال فایل با حجم بیش از 4 گیگابایت
3- برای استفاده از نرم افزارهای رمزگذاری و ... باید حتماً NTFS باشه فرمت فلش مموری
اما مزایای FAT32
1- پشتیبانی توسط تمام سیستم عامل ها (لینوکس، مک و ویندوز ایکس پی)
2- امکان استفاده توسط FM Player خودرو، ----- ماهواره و ...
3- توصیه اغلب سازندگان فلش مموری
نکته جدیدی که من به تازگی باهاش برخورد کردم اینه که فلش مموری من که برند سیلیکون پاور بود 1 دفعه از کار افتاد و وقتی پراپرتیزش رو میگرفتم مثل سی دی سوخته نشون میداد که حجم فلش شده 0 کیلوبایت. بعد از تحقیق تو اینترنت متوجه شدم که احتمالاً مشکلی مثل WriteProtect شدن براش پیش اومده و باید با استفاده از نرم افزارهایی که شرکت های سازنده فلش مموری ارائه میدن مشکلم رو حل کنم که اسم نرم افزارش واسه سیلیکون پاور USB Flash Drive Recovery هست که از سایت سیلیکون پاور ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]_software) قابل دانلوده و مشکل من رو هم حل کرد.
یه روز که با یکی از دوستام داشتم راجع به این موضوع صحبت میکردم گفت دلیل این مورد فرمت NTFS بوده و اگه فرمت فلشت FAT32 بود امکان نداشت این اتفاق واسش بیفته، ولی من تو نت هیچ سندی برای حرف دوستم پیدا نکردم
حالا نظر شما اساتید چیه؟
آیا این موضوع واقعیت داره؟ اگه اینطوری باشه که من به همتون نوصیه میکنم هرگز فرمت NTFS رو برای فلش مموریتون انتخاب نکنید چون درسته که توسط این نرم افزار میتونید فلش رو دوباره زنده کنید ولی قطعاً تمام اطلاعاتتون پک میشه چون اولین کاری که اون نرم افزار میکنه فرمت کردن فلش مموری هستش.
منتظر پاسخ کارشناسی شما هستم
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.