مشاهده نسخه کامل
: کوک سنتور با تیونر
سلام دوستان من آموزش کامل کوک سنتور با استفاده از تیونر دیجیتال را میخواستم کسی بلده ؟ کسی کار کرده ؟ ممنون میشم اگه کمکم کنید
سلام دوستان من آموزش کامل کوک سنتور با استفاده از تیونر دیجیتال را میخواستم کسی بلده ؟ کسی کار کرده ؟ ممنون میشم اگه کمکم کنید
دوست عزیز
خوشبختانه نیونرهای دیجیتال واقعا کار رو آسون کردند.
کوک سنتور از طریق تیونر کار مشکلی نیست ، کافی کوک مورد نظر رو انتخاب کنید ، اگر حافظه ی شما قوی ذهنی و اگر اینطور نیست یک اکتاو از گام مورد نظر رو بنویسید و به ترتیب سیم ها رو کوک کنید.
سیم اول از هر 4 سیم رو ژوست کوک کنید بعد 3 سیم باقی مونده رو بر اساس اون یا اگر گوشتون به اندازه ی کافی قوی نیست بر اساس تیونر کوک کنید.
اگر توی سیم های پشت خرک با مشکل مواجه شدید با کمی جابجا کردن خرک ها نتایج خوبی بدست میارید،
نمیخوام پشیمونتون کنم اما اگر تازه کار هستید در کل براتون کار راحتی نیست:46:
مخصوصا ریگلاژ کردن خرک ها
موفق باشید:11:
خیلی خیلی ممنون ... بله من تازه کارم ولی میخوام یاد بگیرم . از کجا باید شروع کنم لطفا راهنماییم کنید
خیلی خیلی ممنون ... بله من تازه کارم ولی میخوام یاد بگیرم . از کجا باید شروع کنم لطفا راهنماییم کنید
دوست عزیز
سنتور اگر با استاد هنر آموز شروع بشه ، ساز خوبی برای شروعه اما اگر قصد داشته باشید که این ساز رو خود آموز یاد بگیرید راه سختی رو پیش رو دارید.
مشکل ترین بخش ، عدم انعطاف ساز سنتور در مقابل کوک هاست .
نحوه ی درست زدن مضراب ، استیل نوازندگی و نکات ریز سنتور نوازی (دراب ها ، ریز ها ، دوبل ها ، پاملخی ها ، تکیه و ....) از مسائل دیگری هستند که یک خود آموز خیلی دیر به اونها میرسه ، شاید هم نرسه:46:
اگر گوش قوی داشته باشید و بتونید از دست نوازندگان بخونید که چطور مضراب میزنن تا حدودی میتونید موفق باشید اما در غیر این صورت سالها وقت شما بابت تجارب از پیش یافته شده حدر میره.
چون سنتور خیلی ساز چابکیه سخت میشه از دست نوازنده پی به راز مطلب برد ، و چون رابطه ای عمیق بین سنتور و موسیقی ایرانی الخصوص ردیف موسیقی ایرانی برقراره پیشنهاد اکید میکنم حدامقدور یکی دوسال آغازین رو با استاد شروع کنید.:10:
بازم ممنون ...
بله کاملا درسته ...
پس من با این اطلاعاتی که دارم نمیتونم کوک کنم ؟ حتی با تیونر دیجیتال ؟؟ آخه تنها مشکل همین کوک ساز. البته تمرینهای کتاب همه برای دستگاه شور بازنویسی شده و نیازی به تغییر کوک ساز نیست ولی این ساز ما هر هفته کوک خالی میکنه ...
اگه میشه و میتونم ! راهنماییم کنید لطفا ...
بازم ممنون ...
بله کاملا درسته ...
پس من با این اطلاعاتی که دارم نمیتونم کوک کنم ؟ حتی با تیونر دیجیتال ؟؟ آخه تنها مشکل همین کوک ساز. البته تمرینهای کتاب همه برای دستگاه شور بازنویسی شده و نیازی به تغییر کوک ساز نیست ولی این ساز ما هر هفته کوک خالی میکنه ...
اگه میشه و میتونم ! راهنماییم کنید لطفا ...
دوست خوب من
کار که نشد نداره ، خواستن هم که توانستنه:46:
در مورد خالی کردن کوک باید توجه داشته باشید که ساز چیزی جز چوب وفلز نیست
(به قول حضرت حافظ
خشک چوبی خشک سیمی خشک پوست ..... از کجا می آید این آوای دوست):10:
ساز اگر جاش زیاد تغیر کنه زیاد کوک خالی میکنه ، سرما و گرما هم خیلی تاثیر گذاره .
ضربه هم میتونه از عوامل مشکل زا باشه ، چون مضراب سنتور به صورت چکشی به سیم ها برخورد میکنه خودش باعث متزلزل شدن گوشی های کوک میشه.
راستش من ساز تخصصیم سنتور نیست اما میتونم در مورد کوک میتونم کمکتون کنم ،
اکثر کتب سنتور با دستگاه شور شروع میکنند ، شما چه شوری میخواهید کوک کنید؟
برای کوک کردن دستگاه شور باید تیونر شما ربع پرده رو تشخصی بده در غیر این صورت باید خودتون ربع پرده ها رو تشخیص بدید. فکر میکنم فقط دستگاه "رهاب " این قابلیت رو داشته باشه.
ممنون ...
اول بگید بهترین تیونری که تو بازار هست چیه ؟ و اینکه دیاپازون ( اگه اشتباه ننوشته باشم ) به درد من میخوره یا نه ؟ تا جایی که من میدونم تیونر ها هم فقط میتونند 90% کوک را انجام بدن ... میگن با ردیفها و گامهای ایرانی مشکل داره ... این یعنی چی ؟
ممنون ...
اول بگید بهترین تیونری که تو بازار هست چیه ؟ و اینکه دیاپازون ( اگه اشتباه ننوشته باشم ) به درد من میخوره یا نه ؟ تا جایی که من میدونم تیونر ها هم فقط میتونند 90% کوک را انجام بدن ... میگن با ردیفها و گامهای ایرانی مشکل داره ... این یعنی چی ؟
دوست عزیز
به نظر من بهترین تیونر بازار گوش انسانه ، چون در هر صورت تیونر ها سخت افزار هستند و احتمال خطا دارند
بزرگترین مشکلی که تیونر داره اینه که گوش رو تنبل میکنه .
اما در کل بهترین دستگاه تیونر بازار اونیه که کمترین خطا رو داشته باشه ، مدل هایی که با باطری کار میکنند معمولا وقتی باطریشون ضعیف میشه خطا میدن.
دستگاههای تیونر چند مدل هستند
یک مدل تیونر خالی
یک مدل تیونر + دیاپازون
یک مدل دیگه هم تیونر + دیاپازون + مترونوم
مدل هایی هم هستند که توسط ذهن خلاق ایرانی ها دستکاری شده و ربع پرده رو هم نشون میده(برای کوک دستگاه های ایرانی)
تیونر دستگاهیه که صدا رو دریافت میکنه و نشون میده که این صدا چه فرکانسی داره(چه نتی هستش)
البته تیونر های نرم افزاری هم همون کار رو میتونند انجام بدن.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دیاپازون دستگاه یا وسیله ایه که یک یا چند فرکانس (نت) خاص رو تولید میکنه تا گون اون رو با ساز مورد نظر مطابق کنه.
دیاپازون چند مدل داره
دیاپازون های U شکل برای تولید یک نت خاص (بیشتر لا) که با ضربه صدا تولید میکنند.
دیاپازون های چند صدایی که با جریان هوا صوا تولید میکنند
و دیاپازون های دیجیتال که به همراه تیونر ها هستند و صدا رو از بلندگوی خودشون پخش میکنند.
مترونوم هم وسیله ایه که برای حفظ ریتم استفاده میشه
این دستگاه با صدایی خاص (بشتر تق تق) سر ضرب ها رو به ما گوش زد میکنه
نوع سخت افزاری این دستگاه ها یک کمی گرون قیمته اما مدل های دیجتال و نرم افزاری خیلی خوش قمیت تر و راحت تر هستند.
مدل سخت افزاری
مدل دیجیتال
این هم دستگاه که همه ی این موارد رو در خودش جا داده
اما سوالتون
این که میگن یک تیونر فقط میتونه نیمی از کار رو انجام بده بخاطر عدم تشخیص ربع پرده هاست
تییونر ها تولید غرب هستند و حداقل فاصله ی موسیقیایی غرب نیم پردست
ربع پرده بیشتر برای موسیقی مشرق زمینه ، شما چند راه دارید
اول اینکه از تیونر ربع پرده دار استفاده کنید.
دوم اینکه با شمارش Cent ها ربع پرده رو روی تیونر های معمولی پیدا کنید.
سوم اینکه صدای تک تک نت های یک سنتور شور کوک رو ضبط کنید و سنتور خودتون رو با اون کوک کنید.
یک راه سخت و مشکل دیگه هم هست که بهترین راهه
اینکه یک نت رو کوک کنید و بقیه ی نت ها رو بر اساس اون کوک کنید.
امیدوارم هرچه زودتر به این روش دست پیدا کنید.:20:
موفق باشید
یا علی:11:
خيلي خيلي ممنون ...
خول پس بايد فركانس هر سيم را داشته باشم نه ؟ تيونرهاي نرم افزاري چي ؟ خوبن ؟ ميشه يه نمونش رو بگيد ؟؟ تيونر براي همه ي سازها هست ديگه نه ؟ يا براي هر سازي يه تيونر مخصوص ...
linkin_park
29-03-2009, 11:12
خوب حالا که بحث تیونر شد میشه در مورد قیمت دیجیتالش هم یه توضیحی بدین ؟ و اینکه واسه تار و سه تار فرق میکنه ؟!
خيلي خيلي ممنون ...
خول پس بايد فركانس هر سيم را داشته باشم نه ؟ تيونرهاي نرم افزاري چي ؟ خوبن ؟ ميشه يه نمونش رو بگيد ؟؟ تيونر براي همه ي سازها هست ديگه نه ؟ يا براي هر سازي يه تيونر مخصوص ...
دوست عزیز
تیونر هر صدایی رو دریافت کنه تشخیص فرکانس میده و نتیجه رو اعلام میکنه:46:
حتی صدای انسان یا هر صدای غیر موسیقیایی یا موسیقیایی رو
شما میتونید از یک تیونر (نرم افزاری یا سخت افزاری) در برای کوک کردن هر سازی استفاده کنید.
به نظر من نرم افزاری ها برای خونه خیلی بهترند ، چون سخت افزاری ها با ضعیف شدن باطریشون خیلی خطا میدن.
یک نمونه ی خوب نرم افزار AP Tuner هستش که میتویند یا یک جستجوی کوچیک از طریق گوگل اون پیدا کنید و دانلود کنید.
فقط برای ساز سنتور توجه داشته باشید که تک تک سیم ها رو جداگانه کوک کنید و بعد کوک کردن باز چک کنید که سیمی کوک خالی نکرده باشه:20:
خوب حالا که بحث تیونر شد میشه در مورد قیمت دیجیتالش هم یه توضیحی بدین ؟ و اینکه واسه تار و سه تار فرق میکنه ؟!
دوست عزیز
تیونر ها همه دیجیتال هستند ، چه نرم افزاری و چه سخت افزاری
از قیمت هایی حدود 10 هزار تومان (تیونر خالی ) شروع میشن تا حدود 50 - 60 تومان
با قمیت هایی حدود 20 هزار تومان میتویند یک دستگاه خریداری کنید که علاوه بر تیونر ، دیاپازون و مترونوم هم داشته باشه.
بعضی از تیونر ها مخصوص گیتار هستند اما به طور کلی تیونر هر صدای موسیقیایی رو تشخیص میده و نوع ساز براش مهم نیست
فقط توجه داشته باشید که اگر سازتون ملی هستش از تیونری انتخاب کنید که ربع پرده رو هم تشخیص بده:20:
linkin_park
31-03-2009, 12:33
مرسی .... یعنی میشه از همین AP Tuner برای کوک کردن سیم های تارم استفاده کنم ؟!
بعد نمیشه مثلا نت اصلی رو باهاش کوک کرد مثل DO بعد که به ربع پرده رسید گوشی در آورد ؟!
مرسی .... یعنی میشه از همین ap tuner برای کوک کردن سیم های تارم استفاده کنم ؟!
بعد نمیشه مثلا نت اصلی رو باهاش کوک کرد مثل do بعد که به ربع پرده رسید گوشی در آورد ؟!
دوست عزیز
از تیونر برای هر صدایی و هر سازی میشه استفاده کرد.
شما فقط کافیه برای کوک "دو - سل - دو" یکی از سیم های سفید (دو ) رو ژوست کوک کنید.
سپس از طریق اون سیم بقیه ی سیم ها رو کوک کنید ، اگر هم براتون سخته همه ی سیم ها رو با تیونر کوک کنید.
کوک ربع پرده ها هم بیشتر در ساز های مثل سنتور و قانون نیاز میشه که انعطاف کمی در کوک پذیری دارند ، تار کمتر نیاز به کوک ربع پرده ای سیم دست باز داره اگر داشته باشه میشه از پرده های دیگه کمک گرفت:20:
یه سوال ! تیونر چجوری نت ها رو تشخیص میده ؟؟؟!!!! خیلی جالب
linkin_park
01-04-2009, 11:47
خوب ببین فیزیک صوت اگه بخونی متوجه میشی چیز پیچیده ای نیست ... هر صدایی که میشنویم یه فرکانس داره با یکای Hz هرتز .... دستگاه کافیه از روی طول موج یا دیگر پارامتر ها فرکانس صدا رو تشخیص بده بعد از طریق پیش فرض های برنامه براش تعریف میکنن مثلا فرکانس 10 hz مال نت فلانه !
یه چیزایی میدونم ... ولی این 440 hz چیه ؟ !
ایبوک در این مورد دارین ؟
یه سوال ! تیونر چجوری نت ها رو تشخیص میده ؟؟؟!!!! خیلی جالب
خوب ببین فیزیک صوت اگه بخونی متوجه میشی چیز پیچیده ای نیست ... هر صدایی که میشنویم یه فرکانس داره با یکای Hz هرتز .... دستگاه کافیه از روی طول موج یا دیگر پارامتر ها فرکانس صدا رو تشخیص بده بعد از طریق پیش فرض های برنامه براش تعریف میکنن مثلا فرکانس 10 hz مال نت فلانه !
یه چیزایی میدونم ... ولی این 440 hz چیه ؟ !
ایبوک در این مورد دارین ؟
دوست عزیز
صدا یک موج هستش ، یک موج مکانیکی که از یک منبع در اثر ارتعاش بوجود میاد.
در حقیقت میشه اون رو مهم ترین موج دنیا دونست.
با ارتعاش یک منبع تولید صوت صدا بصورت یک موج سینوسی منتشر میشه ، این موج مختصاتی داره و هر صدا مختصاتی مخصوص بخودش داره.
موج های صوتی خیلی کاربرد ها دارند
کاربردهای پزشکی ( مثل سونو گرافی و درمان بیماری ها داخلی)
کاربرد های نظامی
کاربرد های نجومی و فضایی
کاربرد های بیولوژیک و ...
موج های صوتی بالا به صداهای غیر موسیقیایی شهرت دارند
بحث ما در مورد موج های صوتی و صدا های موسیقیایی هستش
یک سیم از یک ساز مرتعش میشه و صدا تولید میکنه ، این صدا مشخصاتی مثل بسامد ، طول موج ، دامنه و ...
بسامد یعنی تعداد حرکات نوسانی یک موج سینوسی از اوج تا فرود در یک زمان خاص .
اگر تعداد نوسان یک صوت رو بر ثانیه تقسیم کنید بسامد (فرکانس) رو بدست میارید که اون رو Hz (هرتز) نشون میدن.
هر چقدر بسامد یک صدا بیشتر باشه اون صدا زیر تر و اصطلاحا بالاتره.
گوش یک انسان سالم میتونه بسامد صوتی بین 20Hz تا 20KHz رو بشنوه و تشخیص بده.(کمتر یا بیشتر از این فرکانس قابل شنوایی نیست ، البته فقط برای انسان)
یک صوت موسیقیایی باید یک بسامد منظم داشته باشه تا صوت موسیقیایی بحساب بیاد.
بسامد های نامنظم صداهایی ناهنجار هستند (مثل شکستن شیشه یا انفجار)
وقتی یک بسامد منظم باشه گوش انسان میتونه اون رو درک کنه و از خوشایند بودن اون لذت ببره ، این بسامد های منظم در فواصلی خاص یا به عبارت دیگه فرکانس های خاص تشکل نت های موسیقی رو میدن که این نت ها و اعداد فرکانسی اون با قسیمات منطقی بدست میان
یک گام طبیعی از هشت نت تشکیل شده
Do1 - Re - Mi - Fa - Sol - La - Si - Do2
نسبت دو 1 به دو 2 عدد دو هستش
بر همین اساس ر به دو نسب 9 به 8 داره
می به دو نسبت 5 به 4 داره
فا به دو نسبت 4 به 3 داره
سل به دو نسبت 3 به 2 داره
لا به دو نسبت 5 به 3 داره و سی به دو نسبت 15 به 8 .
به همین ترتیب گام ها بالاتر هم ساخته میشن که خیلی پیچیده میشه
اگر بسامد نت دو رو 65.25 هرتز در نظر بگیریم نت های بعدی به این ترتیب ساخته میشن
Re 73.41
Mi 81.56
Fa 87
Sol 97.88
La 108.75
Si 122.34
به همین نسبت نت ها در گام های بالاتر فرکانس ثابتی دارند.
نت لای گام سوم فرکانسی حدود 435 هرتز داره که امروزه بر اساس قرار دارد این فرکانس رو 440 در نظر میگریند و 99 درصد دیاپازون ها و تیونر های موجود روی 440 کوک شدند.
تیونر ها از همین روش محاسبه ی بسامد برای تشخیص نت استفاده میکنند.
بعضی از تیونر های پشرفته با محاسبه ی خصوصیات دیگه ی یک صدا میتونند اطلاعات دیگه ای رو هم در اختیار ما قرار بدن.:10:
معذرت میخوام از پرحرفیهام:46:
موفق باشید
خیلی خیلی خیلی خیلی ... خیلی ممنون . لطف کردید . خوب یه چیزایی فهمیدم ولی نه کامل .فرکانس نت لا 440 ... خوب پس بقیه نتها چی اونا رو هم از رو فرکانسشون تشخیص میده ؟ ببخشید اینقدر سوال میکنم
دوست عزیز من میخوام یک تیونر درست کنم البته خصوصی یه چیزایی میخوام بش اضافه کنم . اگه کمکم کنید واقعا ممنون میشم . در این مورد ایبوک ندارید ؟
خیلی خیلی خیلی خیلی ... خیلی برام مهمه
خیلی خیلی خیلی خیلی ... خیلی ممنون . لطف کردید . خوب یه چیزایی فهمیدم ولی نه کامل .فرکانس نت لا 440 ... خوب پس بقیه نتها چی اونا رو هم از رو فرکانسشون تشخیص میده ؟ ببخشید اینقدر سوال میکنم
دوست عزیز من میخوام یک تیونر درست کنم البته خصوصی یه چیزایی میخوام بش اضافه کنم . اگه کمکم کنید واقعا ممنون میشم . در این مورد ایبوک ندارید ؟
خیلی خیلی خیلی خیلی ... خیلی برام مهمه
دوست عزیز
ساختن بعضی از وسایل میتونه جالب باشه اما تیونر جزو اون وسایل جالب برای ساختن نیست
حتی تیونر های خوب بازار هم که تکنولوژی های روز تولید میشن خیلی خطا ها رو در کار بوجود میارن
ساختن دیاپازون مخصوصا دیاپازون های تک نت سخت نیست اما تیونر یک قطعه ی الکترونیکی حساسه که ساختاری فیزیکی داره و شما باید به فیزیک آکوستیک مسلط باشید.
من الان ایبوکی مد نظرم نیست اما کتاب های فیزیک صوت و آکوستیک خیلی میتونه به شما کمک کنه.
در مورد تشخیص بقیه ی نت ها هم خدمتتون عرض کردم که هر نت فاصله ای مشخص از تونیک گام داره که دیاپازون میتونه بر اساس اون نت های دیگه رو محاسبه کنه.
فکر میکنم اگر به برنامه نویسی مسلط باشید بتونید یک تیونر نرم افزاری طراحی کنید.
تیونر های نرم افزاری خیلی کارایی خوبی دارند:20:
دوست عزیز منم میخوام نرم افزاریش رو طراحی کنم با یه سری امکانات دیگه ... کوک سنتور برای تازه کارایی مثل من واقعا سخت ...
اگه کمکم کنید تا اینو درست کنم خیلی ممنون میشم . فعلا دارم یه مقاله در مورد تئوری موسیقی میخونم . تا اینجا فهمیدم که :
هر نت صدا علاوه بر فرکانس یه سری خصوصیات دیگه ای داره ... و فکر کنم برای تشخیص نتها فقط به فرکانسشون نیازه اینجوری که من متوجه شدم : وقتی نت یک اکتاو بالاتر میرود فرکانس آن 2 برابر میشود و بر عکس ... پس بین فرکانس نت لای سیمهای پشت خرک و فرکانس نت لای سیمهای زرد رابطه ای برقراره . نه ؟
یعنی اگر فرکانس نت لا 440 باشه تمام مضارب این عدد بازم نت لا هستند .
خوب پس تیونر لا استفاده از نت لا که 440 هرتز بقیه نتها رو هم تشخیص میده درسته ؟ یعنی همه ی نت ها از نظر فرکانس با هم رابطه دارند و اگه فرکانس یک نت را داشته باشیم میتونیم فرکانس بقیه نت ها را تشخیص بدیم ...
درست فهمیدم ؟
دوست عزیز منم میخوام نرم افزاریش رو طراحی کنم با یه سری امکانات دیگه ... کوک سنتور برای تازه کارایی مثل من واقعا سخت ...
اگه کمکم کنید تا اینو درست کنم خیلی ممنون میشم . فعلا دارم یه مقاله در مورد تئوری موسیقی میخونم . تا اینجا فهمیدم که :
هر نت صدا علاوه بر فرکانس یه سری خصوصیات دیگه ای داره ... و فکر کنم برای تشخیص نتها فقط به فرکانسشون نیازه اینجوری که من متوجه شدم : وقتی نت یک اکتاو بالاتر میرود فرکانس آن 2 برابر میشود و بر عکس ... پس بین فرکانس نت لای سیمهای پشت خرک و فرکانس نت لای سیمهای زرد رابطه ای برقراره . نه ؟
یعنی اگر فرکانس نت لا 440 باشه تمام مضارب این عدد بازم نت لا هستند .
خوب پس تیونر لا استفاده از نت لا که 440 هرتز بقیه نتها رو هم تشخیص میده درسته ؟ یعنی همه ی نت ها از نظر فرکانس با هم رابطه دارند و اگه فرکانس یک نت را داشته باشیم میتونیم فرکانس بقیه نت ها را تشخیص بدیم ...
درست فهمیدم ؟
دوست عزیز
این اعداد رو اگر بخواهید دقیق حساب کنیم خیلی اعشار میگیرند ، پس بهتره که اونهارو تقریبی حساب کنیم.
مثلا نت لا 435 هستش اما اون رو 440 میگریند ، بعضی ها هم 442!
کلا میشه گفت که حساب کردن دقیق روی این فرکانس ها درست نیست مهم فاصله هستش که باید رعایت بشه.
در حال حاضر تیونر های خیلی پیشرفته ی نرم افزاری یا سخت افزاری رو به راحتی میتونید پیدا کنید ، وقتی ساختن همچین دستگاهی ارزش پیدا میکنه که مشابهش نباشه ، شما هرچقدر هم که بتونید یک تیونر ژوست بسازید به این راحتی نمیتونید به تیونر هایی مثل تیونر های شرکت هایی مثل Korg که یه عمر کارشون این بوده برسید ، البته نیمخوام نا امیدتون کنم اما مطمئن باشید بعد از چند وقت که گوشتون قوی بشه اصلا دیگه از تیونر لذت نمیبرید و ترجیح میدید که خودتون ساز رو کوک کنید.
باز مشکل دیگه ای هم سر راه شماست اینه که تیونر شما باید ربع پرده رو هم تشخیص بده ، شمردن سنت ها و رسیدن به ربع پرده ی ژوست (فتوا روی جایگاه دقیق ربع پرده خیلی زیاده) کار خیلی مشکلیه.
نرم افزاری مثل AP Tuner یا هر نرم افزار دیگه (اکثر نرم افزار های آهنگ سازی دارای بخش تیونر و دیاپازون هستند.) میتونه کار شما رو راه بندازه
این نرم افزار در عین سادگی خیلی انعطاف بالایی داره و مطئنا مشکل شما رو حل میکنه
اگر هم تشخیص ربع پرده براتون خیلی مشکله از دستگاهی مثل رهاب استفاده کنید.
اما در مورد نسبت فواصل
فواصل نسبت به فاصله ای ثابت دارند که تقسیم بندی اونها بر اساس کسر هایی که براتون گفتم حساب میشه.
اگر یکبار حوصله کنید و تک تک نت ها رو حساب کنید دیگه کارتون راحت میشه.
من اکتاو دوم و سوم رو هم براتون مینویسم
اکتاو اول رو که در پست های قبل گفتم
اکتاو دوم
Do 130.5
Re 146.81
Mi 163.13
Fa 174
Sol 195.75
La 217.5
Si 244.69
اکتاو سوم
Do 261
Re 293.6
Mi 326.25
Fa 348
Sol 391.5
La 435
Si 489.38
البته نظریه هایی وجود داره که این ها رو هم نقض میکنه ، بر اساس این نظریه ها نت ها در اصل یک هارمونی هستند از چند فرکانس که خودشون رو در قالب یک فرکانس نشون میدن ، همونطوری که آکورد ها ترکیبی از چند نت هستند با صدایی واحد.
رابطه ی بین سیم های سنتور تقریبا پیچیدست ، در این چند سال اخیر هم خیلی دستکاری ها روی این فواصل خرک ها شده و من چون تخصصم سنتور نیست نمیتونم در موردش نظر بدم:20:
کوک سنتور و چیدمان خرک ها به چند عامل بستگی داره ، یکی سبک و سلیقه ی نوازنده هستش و دیگری نیاز نوازنده .
مثلا استاد مشکاتیان میاد 2 تا سیم رو خیلی بم (یک تا 2 اکتاو بم تر ) کوک میکنه و هزر چندگاهی از صدای اون به عنوان نت یا زینت استفاده میکنه ، این باعث میشه که شنونده احساس کنه که این صدا از بیش از یک سنتور به گوش میرسه و ...
معمولا سیم های سمت راست که فکر میکنم زرد باشه رو یک اکتاو بم تر و هم صدا با سیم های سفید کوک میکنند ، البته این ثابت نیست و بر اساس نیاز اجرا این کوک ها تغییر پیدا میکنه ، باز هم از استاد مشکاتیان یک مثال یادم اومد ، ایشون فکر میکنم در آلبوم بیداد خرک ها رو طوری چیدن که هم از پشت خرک های زرد استفاده میکنند هم سفید ، البته من بر اساس چیزی که میشنوم میگم ، چون امان نداره که نت های به اون بالایی از پشت خرک های سفید باشه.
من رو ببخشید که نمیتونم مثل یک سنتور نواز شما رو کمک کنم ، اگر هم جسارت میکنم و پستی میفرستم برای اینه که دلم میخواد حداقل تو این تالار در میون این همه موزیک فرنگی یک ایرانی با سازش تنها نمونه:10:
موفق باشید
خیلی خیلی ممنون . شما لطف دارید . من مشکلم با کوک حل شد فقط برام جالب بود که چجوری نتها رو تشخیص میده...
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.