مشاهده نسخه کامل
: Slackware
iphone3g
15-12-2008, 20:27
سلام علیکم
من یه مدتیه دارم با این لینوکس کار می کنم واقعا عالیه مخصوصا اگه با KDE حال می کنید.(Gnome نداره)
البته بهتره قبلا یه کم با لینوکس کار کرده باشید...چون پارتیشن بندیش یه کم دردسر داره (برای تازه کارا)
بعد هم به طور Default میره تو حالت تکست (runlevel 3) اگه اشتباه نکنم که خودتون باید X رو راه بندازید تا وارد KDE بشه یعنی باید بنویسید startx وکلی دردسر برای کارای دیگه....به نظر من اگه می خواید لینوکس یاد بگیرید یکی از راهاش همین SlackWare
چون خودمون هم زیاد بلد نیستم از اساتید خواهشمندیم که اگه تجربه ای چیزی در مورد این لینوکس دارن ما رو بی نصیب نگذارند.
راستی یه چیز دیگه ...آخرین نسخش 12.2 و تو لینوکس ها به Stability بالاش شهرت داره (یعنی به همین راحتیا قات نمیزنه و خراب نمیشه اگه اذیتش نکنی)
m a j r i x
15-12-2008, 22:35
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
iphone3g
16-12-2008, 17:54
من اشتباها آخرین نسخه رو 12.1 نوشته بودم که الان پست رو ویرایش کردم...چون خودم تازه 12.1 رو دانلود کرده بودم فکر نمی کردم 12.2 هم اومده باشه...
m a j r i x
17-12-2008, 11:34
پایداری و بالا بودن راندمان اسلک خیلی خوبه
iphone3g
17-12-2008, 14:49
یه نکته جالب در مورد Slackware هر وقت شما با روت لاگین بشید یه جمله یا یه تیکه شعر از افراد مشهور براتون می نویسه مثلا امروز که لاگین کردم نوشت :
One hundred of women don't worth of a xxxxxx
( با عرض شرمندگی xxxxxxx یه کلمه ناجوره که نمی تونم بنویسم )
iphone3g
18-12-2008, 19:36
ابتدا باید kernel رو از سایت
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید دانلود کنید.(دقت کنید که با دستور uname -r ورژن کرنل فعلی رو مشخص کنید که یه کرنل مشابه یا قدیمی تر دانلود نکنید)
حالا روت میشیم و پسورد رو وارد می کنیم. فایلی که دانلود می کنید یا پسوند tar.bz2 داره یا پسوند tar.gz در هر صورت فایل رو از حالت فشرده خارج کنید.
من الان چون Slackware دارم با توجه به اون توضیح میدم امیدوارم برای بقیه توزیع ها مشکلی پیدا نکنید.حالا فایل آنپک شده رو توی مسیر زیر کپی کنید:
/usr/src/
مثلا برای کرنل ورژن 2.6.25.4 داریم:
/usr/src/linux-2.6.24.5
حالا به دایرکتوری مربوطه cd می کنیم یعنی از توی ترمینال (یا کنسول و..) با دستور
/cd /usr/src/linux-2.6.24.5
وارد پوشه ای که محتویات کرنل قرار دارد میشویم.الان اگر ls بگیریم باید یه سری فولدر مثله زیر نشون بده:
arch
block
crypto
.
.
.
usr
وچند تا فایل دیگه...
حالا قسمت اصلی کامپایل کرنل جدید رو شروع میکنیم.دستورات زیر رو به ترتیب اجرا کنید (ممکنه بعضی از دستورات زمان زیادی بخوادتا کامل بشه)
make menuconfig
وارد جزئیات Configuration نمی شم چون روی هر سیستمی متفاوته...بنابرین حالت پیش فرض رو مدنظر قرار میدیم Exit رو میزنیم و ادامه میدیم:
make bzImage
make clean
make modules
make modules_install
rm .version
کار تمومه !!! یه ریست بکنید واگه حالا uname -r رو اجرا کنید باید ورژن کرنل جدید رو ببینید.امیدوارم چیزی از قلم نیفتاده باشه.
Ahmad-Ra
18-12-2008, 20:18
یه نکته جالب در مورد Slackware هر وقت شما با روت لاگین بشید یه جمله یا یه تیکه شعر از افراد مشهور براتون می نویسه مثلا امروز که لاگین کردم نوشت :
One hundred of women don't worth of a xxxxxx
( با عرض شرمندگی xxxxxxx یه کلمه ناجوره که نمی تونم بنویسم )
جدا ؟؟!!!
چه جالب!
الان slackware از لحاظ گرافیکی در چه سطحی هست ؟
من تا نسخه 11 اسلک ویر ازش استفاده میکردم.یه بار هم معرفیش کردم.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
در حال حاضر چون از یه سیستم قوی استفاده میکنمو دیگه مدت هاست که برنامه نمی نویسم و البته دلایل دیگر . . فعلا از اسلک ویر استفاده نمیکنم.ولی بی تردید بخاطر قالب فایل ها یکی از سبک ترین توزیع های لینوکس محسوب میشه و اگه کسی نیاز به سیستم تمام عیار برای توسعه نرم افزاری داشته باشه با یه سیستم سخت افزاری قدیمی هم میتونه اجراش کنه.
البته باید تاکید کنم Gnome هم جزی میز کارهای اسلک ویر است.(راستش من تا حالا KDE رو نصب نکردم)اسلک ویر مثل بقیه توزیع های اصلی(در واقع باید بگم بقیه توزیع های اصلی مثل اسلک ویر چون اسلک فکر کنم قدیمی ترین باشه) بهمراه خود چند تا دسکتاپ من جمله Gnome Xfce KDE . . . رو داره
iphone3g
18-12-2008, 23:29
البته باید تاکید کنم Gnome هم جزی میز کارهای اسلک ویر است.(راستش من تا حالا KDE رو نصب نکردم)اسلک ویر مثل بقیه توزیع های اصلی(در واقع باید بگم بقیه توزیع های اصلی مثل اسلک ویر چون اسلک فکر کنم قدیمی ترین باشه) بهمراه خود چند تا دسکتاپ من جمله Gnome Xfce KDE . . . رو داره
احتمالا ورژن Slackware که شما نصب کرده بودی قدیمی بوده چون از Slackware 10.2 میزکار Gnome با Slackware ارائه نمی شه !!!
اصلا یه سایت هست که Gnome مخصوص Slackware میده:
اینم مرحلاه آخر Setup که باید Desktop رو مشخص کنی (kde,xfce,...) که همونطور که می بینید خبری از Gnome نیست(Slackware 12.0 ) !!!!!
iphone3g
18-12-2008, 23:48
جدا ؟؟!!!
چه جالب!
الان slackware از لحاظ گرافیکی در چه سطحی هست ؟
از نظر گرافیک مثل بقیه لینوکسا نیست (ubuntu,fedora,suse,....) مثلا الان توی چند تا نسخه از کلی وقت پیش تا حالا داره از KDE 3.5 استفاده میشه...وکلا چند تا Desktop داره که بهترینشون (از لحاظ گرافیکی) همین KDE 3.5
Ahmad-Ra
18-12-2008, 23:54
من یه چارت دارم که به ترتیب نسخه های لینوکس رو از اول با سال تولیدش رو نوشته...
slackware جزو قدیمی ترین توزیع های لینوکسی هست... که خیلی زیر مجموعه لینوکسی ازش استفاده میکنن
iphone3g
19-12-2008, 00:34
درسته ...اولین نسخه Slackware 1.00 که روی یه فلاپی بوده در سال 1993 توسط Patrick Volkerding ارائه میشه که الان نسخه های زیادی Slackware Base هستن مثل:
Austrumi,Frugalware,MuLinux,NimbleX,Slackintosh,Sl ax
,...
احتمالا ورژن Slackware که شما نصب کرده بودی قدیمی بوده چون از Slackware 10.2 میزکار Gnome با Slackware ارائه نمی شه !!!
اینم مرحلاه آخر Setup که باید Desktop رو مشخص کنی (kde,xfce,...) که همونطور که می بینید خبری از Gnome نیست(Slackware 12.0 ) !!!!!
جالب بود , اینو نمی دونستم ! Patrick Volkerding در مورد این قضیه گفته که آماده کردن و تهیه بسته های دسکتاپ Gnome برای Slackware نسبت به دسکتاپ های دیگه زمان خیلی بیشتری رو نیاز داره و این زمان میتونه برای توسعه بیشتر slackware صرف بشه !
من تا نسخه 11 اسلک ویر ازش استفاده میکردم.یه بار هم معرفیش کردم.
احتمالا ورژن Slackware که شما نصب کرده بودی قدیمی بوده
قدیمی به نسخه های و95 و93 میگن:31:
ولی برام عجیب بود(حتی خوشحال کننده) گنوم اسلکویر صاحب وبسایت شده:18:
در هر حال تا اون نسخه ای که من نصب میکردم Gnome و KDE و بقیه ارایه میشد.:27: (راستش KDE را یادم نمیاد یا نبود یا بهرحال من باهاش کاری نداشتم:31:)
در هر حال من از گنوم خیلی خوشم میاد ولی مسلما KDE خیلی قشنگ طوریه:11:در هر حال QT هم برای خودش مزیتیه در هر حال
از نظر گرافیک مثل بقیه لینوکسا نیست (ubuntu,fedora,suse,....) مثلا الان توی چند تا نسخه از کلی وقت پیش تا حالا داره از KDE 3.5 استفاده میشه...وکلا چند تا Desktop داره که بهترینشون (از لحاظ گرافیکی) همین KDE 3.5
چیزی که گاهی که متوجه نمیشم اینه که چرا فکر میکنید میزکار Default پایه قیاس در نظر گرفته میشود؟!شما میتوانید تمام برنامه های پیشرفته دسکتاپی را روی KDE یا Gnome یا . . . نصب کنید بدون اینکه زیاد در مورد توزیع پایه وسواس نشون بدید.شاید فقط دستور خط فرمان متفاوت باشد که آن هم قیاس مع الفارق است.شما حتی این برنامه ها را میتوانید روی خانواده BSD یا Solaris نصب کنید!
یه نکته مهم هم بگم.اصولا اسلک ویر همیشه نسخه پایدار رو منتشر میکنه و یکم هم با وسواس که البته با توجه به هدفش(سرور) کار درستی هم هست بهمین خاطر اصلا نباید به دسکتاپ منتشر شده روی سی دی بسنده کنید و بهتره دسکتاپ مورد علاقه تونو ازسایت های رسمی اش بگیرید و روی اسلک سوار کنید(کاربر السک ویر کاربر Advanced محسوب میشه):11:
یا حق
iphone3g
19-12-2008, 16:34
قدیمی به نسخه های و95 و93 میگن:31:
خوب این نظر شما هست قانون که نیست(همونطور که خیلیا الان فدورا 4 (تقریبا همزمان با Slackware 10.2)رو قدیمی می دونن !!! ):31:
چیزی که گاهی که متوجه نمیشم اینه که چرا فکر میکنید میزکار Default پایه قیاس در نظر گرفته میشود؟!شما میتوانید تمام برنامه های پیشرفته دسکتاپی را روی KDE یا Gnome یا . . .
خوب معمولا وقتی در مورد یه توزیع خاص یه سوال پرسیده میشه منظور دقیقا خود توزیعه نه امکاناتی که بعدا با نصب برنامه های دیگه پیدا میکنه ...خوب معلومه شما می تونید آخرین ورژن KDE رو هم نصب کنید ولی اون بسته هایی که به طور Default روی Slackware نصبه رو جز خصوصیات Slackware میدونن.
Ahmad-Ra
19-12-2008, 17:35
خب فدورا 4 دیگه به قول یکی مال عهد خواجه وزوزک هست! :دی :دی
فایل سیستم بسته های اسلک چی هست ؟؟
iphone3g
19-12-2008, 19:17
سوال جالبیه :
موقعی که شما داری دیسک رو پارتیشن بندی می کنی با Fdisk (با fdisk داس فرق داره!) کلی Partition Type هست که می تونی نوع دیسک رو از اون نوع تعیین کنی (تقریبا یه صفحه کامل بیشتر از 70 -80 تا!) حتی FAT,NTFS و فایل سیستم های سولاریس و BSD وAIX,Linux,Linux swap,OPUS,Amoeba,...(قابلیت اضافه شدن به fstab رو دارن)
ولی زمان نصب باید برای پارتیشنی که می خواید Slackware رو روش نصب کنید اونو از نوع Liunx تعریف کرده باشیدو یه دونه هم Linux Swap و موقع نصب یکی از اینا رو انتخاب کنی و فرمت کنید:
ext2,ext3,reiserfs,jfs,xfs
فکر کنم منظورتون سیستم Package Management این توزیع هست ! بسته های اسلک با پسوند TGZ هستند و ابزاری که برای نصب بسته ها بکار میره Pkgtool هست. بعضی از دستوراتی که برای نصب و حذف بسته های استفاده میشه اینا هستند:
سیستم نصب بسته ها در اسلک نسبت به توزیع های دیگه ضعیفتره ! مثلا dependency ها باید به طور دستی نصب بشه و به طور خودکار شناخته نمیشه ! البته این مسئله تا slackware 12.1 صدق می کنه. نمیدونم توی نسخه 12.2 این مسئله برطرف شده یا نه ؟!
Ahmad-Ra
20-12-2008, 15:09
اره منظورم همینی بود که حسین گفت....
iphone3g
21-12-2008, 01:23
اره منظورم همینی بود که حسین گفت....
پس ببخشید که منظورتون رو متوجه نشدم :31:
من فکر کردم منظورتون اینه:
iphone3g
21-12-2008, 02:39
با عرض پوزش به دلیل نا مرتبط بودن با تاپیک:
خوب حالا که بحث نا خوداگاه به فایل سیستم کشیده شد می خوام در مورد یه FileSystem بسیار خوب Slackware به نام reiserfs توضیح بدم که تویه توزیع های دیگه هم احتمالا اون رو دیدید.
این File System توسط آقای Hans Reiser که به جرم کشتن زنش که هیچ وقت ثابت نشد یه مدتی آب خنک میخورد ساخته شد و اولین بار توی کرنل 2.4.1 معرفی شدو File System پیش فرض لینوکسای زیره:
Elive, Xandros, Linspire, GoboLinux, Kurumin Linux
وتا قبل از اینکه Novell تصمیم بگیره بره طرف ext3 فایل سیستم پیش فرضSuse Enterpriseهم بود که البته میگن دلیل این کار Novell محکومیت آقای Reiser (به جرم کشتن همسرش) بوده....
و حالا بهترین نکته در مورد این File system :این File System بسیار پر سرعت بوده ودارای Stability بالا میباشد به طوری که در بسیاری از Review ها به عنوان پرسرعت ترین FileSystem انتخاب شده.مثلا در سایت زیر در کل فایل سیستم هاReiser توی مقاسیه در کل بین File System های دیگه برنده شده.
در قسمت نتیجه گیری می بینید که نوشته :
Overall reiser4 seems to win it
اگرچه ورژن 4 نسبت به ورژن 3 سرعت کمتری داره ولی در کل بهتر از ورژن 3 ارزیابی شده.
خوب حالا که بحث نا خوداگاه به فایل سیستم کشیده شد می خوام در مورد یه FileSystem بسیار خوب Slackware به نام reiserfs توضیح بدم که تویه توزیع های دیگه هم احتمالا اون رو دیدید.
.
با عرض پوزش به دلیل نا مرتبط بودن با تاپیک:
در مورد این فایل سیستم باید بگم گرچه سیستم قوی هست ولی این سیستم در مقابل ext4 که کاملا مقلوب هست و مقایسه Reiser4 هم با ext3 که ۵ سال قدیمی تر از Reiser4 هست کار درستی نیست! که در سایت مذکور انجام شده.
فکر می کنم با آمدن ext4 عملا سیستم های دیگر کمی منزوی تر خواهند شد همانگونه که ext3 حتی در حال حاضر هم سیستم دیفالت خیلی از توزیع ها هست. چرا که فاکتور سرعت گرچه مهم هست ولی تنها سرعت بالا دلیل بر انتخاب نیست، همانطور که در انتخاب یک ماشین فقط سرعت نیست که مهم هست،قدرت،امنیت،جادار ،نوع استفاده،مصرف و ... هم مطرح هست.
و البته ربط دادن انتقال Novell به ext3 قطعا دلایل فنی بوده و مربوط به محکوم شدن یک نفر نمیشه، اصولا در کاری حرفه ای در سطح یک توزیع مطرح خراب کردن امنیت و قدرت و سرعت بخاطر مسئله ای شخصی کار عاقلانه ای نیست.
منبع:
iphone3g
21-12-2008, 09:10
در مورد این فایل سیستم باید بگم گرچه سیستم قوی هست ولی این سیستم در مقابل ext4 که کاملا مقلوب هست و مقایسه reiser4 هم با ext3 که ۵ سال قدیمی تر از reiser4 هست کار درستی نیست! که در سایت مذکور انجام شده........
منبع:
البته در سیستم های خانگی سرعت به نظر من مهمترین فاکتوره من هم قبول دارم که reiser در مقابل ext در نقاط دیگه دارای ضعفه ولی همیشه برای رسیدن به یک قابلیت باید چیزایه دیگه رو فدا کرد.
اون لینک که من نوشتم از نظر سرعت کپی و سرچ و دلیت و... فایل سیستم ها رو با هم مقایسه کرده بود ولی اون لینکی که شما دادید بیشتر قابلیت ها رو بررسی کرده یا اینکه اگه من ندیدم میشه بگید کجاش سرعت ها رو مقایسه کرده ؟
ممنون
بله من پست خودم رو هم ویرایش کردم احتمالا بعد از این بوده که شما نقل قول کردید.
ولی خوب وقتی شما یک فایل سیستم رو می خواهید انتخاب کنید فقط سرعت مطرح نیست، فکر کنم موافق باشید که به همین جهت نمیشه گفت که سیستم خوبی هست، گرچه که پرسرعترین فایل سیستم نه تنها در فایل سیستمهای لینوکس که در بین سیستم عاملهای دیگر هم هست.
در کل سرعت رو قبول دارم (یعنی باید قبول داشته باشم)ولی اینکه سیستم خوبی هست رو به دلایلی نمی تونم قبول کنم، ضمن اینکه ext4 هم آماده هست و احتمالا از سال آینده خیلی از توزیع ها آنرا پشتیبانی خواهند کرد.
Ahmad-Ra
21-12-2008, 16:53
پس ببخشید که منظورتون رو متوجه نشدم :31:
من فکر کردم منظورتون اینه:
آهان!
نه گفتم که فایل سیستم بسته های اسلک
در هر حال ممنون :31::11:
c30tehran
06-09-2009, 12:52
کسی slackware 13 رو امتحان کرده به نظر تغییرات زیادی کرده
شنیدم حتی برای مبتدی ها هم توصیه شده که استفاده کنن!
(نظر دوستان دو مورد نسخه جدید چیه؟)
iphone3g
19-09-2009, 13:17
کسی slackware 13 رو امتحان کرده به نظر تغییرات زیادی کرده
شنیدم حتی برای مبتدی ها هم توصیه شده که استفاده کنن!
(نظر دوستان دو مورد نسخه جدید چیه؟)
1-آره خیلی تغییر کرده مخصوصا میز کارش شده kde سری 4.
2-بستگی داره چقدر مبتدی باشی تغییر عمدش که به چشم میاد همین kde هست.من دیگه باهاش کار نمی کنم.
3-نظری ندارم.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.