ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : درمان مشکل کم رویی

amir marmoolak
08-12-2008, 18:17
سلام به همه ی اساتید.
من 18 سال سن دارم ولی نمیتونم در جمع صحبت کنم یا سوالی را مطرح کنم. از این بابت خیلی ناراحتم
اگر میشه راهنماییم کنید.

Ehsan PCbase
09-12-2008, 17:00
من هم تقریباً مثل تو ام ولی مشکل کم رویی به این شدت ندارم
مشکل نداشتن اعتماد به نفسه که اگر باشه دیگه کم رویی هم وجود نداره
چند تا راه هست :
1 - دوست شدن با یه دختر هم سن و برقراری روابط مثبت در حد صحبت
2 - مراجعه به یه روان شناس و طی دوره درمانی طولانی مدت
البته اکثر موارد کم رویی در نوجوانان با افزایش سن برطرف میشه و نباید زیاد نگران بود
نگران نباش درست میشه
امیدت به خدا باشه

mahdi7610
09-12-2008, 17:32
سلام به همه ی اساتید.
من 18 سال سن دارم ولی نمیتونم در جمع صحبت کنم یا سوالی را مطرح کنم. از این بابت خیلی ناراحتم
اگر میشه راهنماییم کنید.

مشکلت نداشتن اعتماد به نفس هستش .

اگه اعتماد به نفس داشته باشی مشکلت حل می شه .

مشکل هم همون قدم اول هست که باید برداری . اگه یه بار خودت را به پر رویی بزنی و سوالت را مطرح کنی یا اگه یا توی بحث ها شرکت کنی دیگه به مرور زمان مشکلت حل می شه .

و دیگه اون موقع مجال صحبت کردن به کسی را نمی دی : دی

rosonery
16-12-2008, 18:45
همونطور که دوستان گفتن مشکل شما نداشتن اعتماد به نفس هستش.سعی کنید بیشتر فعالیتهای اجتماعی داشته باشید.تو ورزشهای گروهی شرکت کنید و...

s2010
16-12-2008, 18:58
سلام به همه ی اساتید.
اگر میشه راهنماییم کنید.
دررابطه بااین مشکل یکی ازدوستانم به مشاوره وروانپزشک مراجعه کرد که بهش گفت روزی نیم ساعت بروجلوی آیینه بشین حرف بزن مشکلت خیلی زود برطرف میشه:11:

starpars
16-12-2008, 19:10
به حرفای مردم اصلا توجه نکن حرف مردم مثل باد هواست میاد و سریع میره اگه تونستی جلوی وزیدن باد رو بگیری جلوی حرف مردم رو هم میتونی بگیری پس بهترین راه اینه که بهشون توجه نکنی. (مهم)
سعی کن اطلاعاتت رو در همه زمینه ها بالا ببری.
و یه نکته مهم دیگه اینه که در خیلی از موارد دیگران رو خنگ تصور کن و خودت رو برتر بدون (این نکته خیلی مهمه)

و در آخر به انجمن p30world خوش اومدی (خیلی خیلی مهم)

Ehsan PCbase
18-12-2008, 10:03
اره این نکته جالبی بود که دوستمون اشاره کرد
همیشه تو هر جایی که بودی بقیه رو یه مشت گوسفند تصور کن و خودت رو بالاتر از بقیه ببین
اگر تو خودت رو کوچکتر ببینی پیش خودت میگی من هیچی نیستم و بقیه از من بالاتر ان و در این صورت اعتماد به نفستو از دست میدی و کلی تو اون جمع ضایع میشی
یه چیز دیگه هم هست : من هر وقت بهم استرس دست میده و اعتماد به نفسم رو از دست میدم ، تو دلم به خودم این جمله رو میگم : "پسر اروم باش ... هیچی نشده اروم" واقعاً برای من که موثر بوده و بهم ارامش داده
هیچ وقت در هیچ شرایطی حول نشو و اعتماد به نفست رو حفظ کن

separate
22-12-2008, 10:31
مشکلت رو فقط روانشناس میتونه حل بکنه...

vahid_civil
22-12-2008, 11:47
مشکلت رو فقط روانشناس میتونه حل بکنه...

اونقدر حاد نیست که به روانشناس احتیاجی باشه که.
توی یه جلسات روانشناسی یه بحثی بود به اسم دایره نفوذ.
یعنی شما اگه روی یه مطلب نفوذ زیادی داشته باشی میتونی راحت در اون مورد صحبت کنی.
فرض کن بقیه دارن بحث سیاسی میکنن من مثلا از سیاست سر در نمیارم اون وقت نمیتونم باهاشون بحث کنم.
جراتش رو هم نخواهم داشت.
ولی اگر در زمینه تخصصیم یا یه همچین چیزی باشه منم میتونم وارد بحث بشم تو جمع و بدون خجالت صحبت کنم.
شما اطلاعات عمومیت رو بیشتر کن.از روزنامه و اینترنت و ...
وقتی اطلاعاتت زیاد باشه خودت ترغیب میشی به بیانش تو جمع.
و...:10:

ir-dgm
22-12-2008, 11:52
من هم همین مشکل را دارم فقط یکمی متفاوت تر:
بعضی مواقع که دخت.ر می بینم خجالت میکشم که باهاش حرف بزنم
ولی
گاهی اوقات دخت.ری را میبینم با پرویی تمام میرم باهاش حرف میزنم
مورد دوم خیلی کم پیش میاد.....
و در بعضی مواقع که میخوام به مغازه آشنایان برم و وسیله بخرم از خجالت نمیتوانم به تنهایی برم داخل....
مرا هم راهنمایی کنید..........

Mr.K2
22-12-2008, 12:27
تمام حرفهای دوستان تایید میشه ..

سعی کن توی زمینه هایی که معمولا میخوای صحبت کنی اطلاعات داشته باشی که بتونی با اعتماد به نفس حرف بزنی ..

وقتی میخوای بشینی باد کن خودتو و بشین و راحت باشه ..

در جمع های مختلط دختر و پسر سعی کن زیاد حرف بزن ...

من خودم تجربش رو داشتم و واقعا نتیجه گرفتم که مثلا توی کلاسی که دختر و پسر قاطی هست ، شاید اولش یه کم سخت باشه اما اعتماد به نفست رو بالا میبره ..

starpars
22-12-2008, 12:37
در جواب دوستمون ir-dgm

خوب شما مشكلت اينه كه اعتماد به نفس گذرا داري مثلا يه روز كه يه اتفاق خوب برات ميفته مثلا يكي از تيپت يا رفتار خاصيت تعريف ميكنه يا با دوستات يه مدت زياد ميري بيرون اون روز تو خودت رو از همه كس برتر ميدوني اينه كه اعتماد به نفست به شدت بالا ميره تا جايي كه ممكنه كار دست خودت بدي (شوخي) اما به محض اينكه كسي سرزنشت ميكنه يا بدور از جمع دوستان زياد تو خونه هستي اعتماد به نفست به شدت مياد پايين .
راه حلش زياد كردن همين موارد بالاست البته مواظب باش زياده روي نكني چون يكي رو ميشناختم مثل تو بود اينقدر زياده روي كرد كه ميرفت بيرون تا آخر شب ميومد خونه ,كم كم دوستاي تازه پيدا كرد و تحت تاثير اونا سيگاري شد بعد هم كاراي خلاف و ازين حرفا

separate
22-12-2008, 17:14
اونقدر حاد نیست که به روانشناس احتیاجی باشه که.
توی یه جلسات روانشناسی یه بحثی بود به اسم دایره نفوذ.
یعنی شما اگه روی یه مطلب نفوذ زیادی داشته باشی میتونی راحت در اون مورد صحبت کنی.
فرض کن بقیه دارن بحث سیاسی میکنن من مثلا از سیاست سر در نمیارم اون وقت نمیتونم باهاشون بحث کنم.
جراتش رو هم نخواهم داشت.
ولی اگر در زمینه تخصصیم یا یه همچین چیزی باشه منم میتونم وارد بحث بشم تو جمع و بدون خجالت صحبت کنم.
شما اطلاعات عمومیت رو بیشتر کن.از روزنامه و اینترنت و ...
وقتی اطلاعاتت زیاد باشه خودت ترغیب میشی به بیانش تو جمع.
و...:10:

اگه نتونه مشکلشو حل کنه به تدریج بزرگتر و بزرگتر میشه و درنهایت به افسردگی منجر میشه.رفتن پیش یک روانشناس هیچ ضرری نداره :20:

شیر برنج
10-08-2013, 16:24
سلام دوستان..من یک خجالتیم..البته به جز خونمون اونجا پر روترینم..یعنی شادترین وشنگول ترین فرد خانواده که لبخند رو لبای همه میاره..اما وقتی میرم بیرون یه جوری میشم.از خودم واین رفتارم بدم مباد..نمیتونم حرفامو بزنم..وتو گلوم گیر میکنه..از بچگی دوس داشتم مجری یکی از برنامه های مدرسمون بشم اما جمعیتو ببین! خلاصه توی فامیل که دیگه هیچی نگو..از من به عنوان لبخند یاد میکنند اخه هرچی میگن من هیچی نمیگمو فقط لبخند میزنم..وجوابارو خیلی کوتاه میدم وشونه بالا میندازم..میشم یه ادم دیگه کلا..خیلی به هم ریختم..هیچ کی منو درک نمیکنه..دوست دارم پر رو باشم بتونم..از پس خودم بر بیام..واز هیچ کس خجالت نکشم..از بچگی تو مدرسه به من میگفتن تو ساکتی ومظلوم..دوست دارم تو کلاس شوخی کنم اما نمیشه..خوانوادم میگن تو خجالتی نیستی اما خودم قبول ندارم..خواهش میکنم کمکم کنید..من16سالمه..نمیخوام دیگه اینطوری باشم..هیچ کتابیم روم تاثیر نداشته..وواقعا الان در موندم..چون دیگه دارم دیوونه میشم از دست خودم واین اخلاق..دوست دارم عوض بشم..واین ماسکو بندازم دور..خواهش فقط کمک! یه راهکار بدید تا منو از این رو به اون رو بکنه..میخوام روم حساب کنن ...دوستون دارم..وبه کمکتون احتیاج!خداحافظ:n03:

شیر برنج
11-08-2013, 22:18
جواااااااااااااااب بدین لطفا

NorthBridge
12-08-2013, 02:11
سلام دوستان..من یک خجالتیم..البته به جز خونمون اونجا پر روترینم..یعنی شادترین وشنگول ترین فرد خانواده که لبخند رو لبای همه میاره..اما وقتی میرم بیرون یه جوری میشم.از خودم واین رفتارم بدم مباد..نمیتونم حرفامو بزنم..وتو گلوم گیر میکنه..از بچگی دوس داشتم مجری یکی از برنامه های مدرسمون بشم اما جمعیتو ببین! خلاصه توی فامیل که دیگه هیچی نگو..از من به عنوان لبخند یاد میکنند اخه هرچی میگن من هیچی نمیگمو فقط لبخند میزنم..وجوابارو خیلی کوتاه میدم وشونه بالا میندازم..میشم یه ادم دیگه کلا..خیلی به هم ریختم..هیچ کی منو درک نمیکنه..دوست دارم پر رو باشم بتونم..از پس خودم بر بیام..واز هیچ کس خجالت نکشم..از بچگی تو مدرسه به من میگفتن تو ساکتی ومظلوم..دوست دارم تو کلاس شوخی کنم اما نمیشه..خوانوادم میگن تو خجالتی نیستی اما خودم قبول ندارم..خواهش میکنم کمکم کنید..من16سالمه..نمیخوام دیگه اینطوری باشم..هیچ کتابیم روم تاثیر نداشته..وواقعا الان در موندم..چون دیگه دارم دیوونه میشم از دست خودم واین اخلاق..دوست دارم عوض بشم..واین ماسکو بندازم دور..خواهش فقط کمک! یه راهکار بدید تا منو از این رو به اون رو بکنه..میخوام روم حساب کنن ...دوستون دارم..وبه کمکتون احتیاج!خداحافظ:n03:
همش 16 سال و اینهمه عجله؟!:n01:
در سن شما طبیعی هست . البته نگید که اگر طبیعی هست چرا همکلاسهام چنین و چنان اند چون اونها هم درگیر موضوعات دیگری از این دست که مقتضای بلوغه هستند اما شکل حالات هر کدوم بسته به شرایط محیطی و ژنتیکی، بروز و ظهور متفاوت و متحصر بفردی داره

بجای دست بدامن نسخه های ناسالم و نادرستی که عوام می پیچند شوید که در بهترین حالت همیشه یک جا رو درست و چند جا رو خراب میکنه شوید سعی کنید بر روی فعالیت های سالم و موضوعات مفید دیگری تمرکز کنید . باید در این سن سعی کنید بسرعت استعدادهای مخفی خودتون رو در زمینه های علمی و عملی کشف کنید . اگر میخواهید عضو خنثی در جمع نباشید باید حرفی نو برای گفتن به دیگران داشته باشید که این هم با مطالعه ی دقیق و زیاد حاصل میشه

فعالیتهای اجتماعی رو هم میتونید همزمان افزایش بدید . مثلاً بجای وقت تلف کردن در تابستان یا اوقات فراغت و در کنار درس برای تفریح و کسب تجربه هم که شده سعی کنید در مغازه ی یکی از نزدیکان و یا حتی افراد ناشناس شروع به فعالیت کنید . سروکار داشتن زیاد با مردم بشما یاد خواهد داد که چطوری شخصیت خودتون رو محکم و رفتارتون رو مثل لیزر، دقیق و هدفدار کنید چون این همون چیزی هست که در چنین فعالیتهایی مردم از شما انتظار دارند . مثلاً مردم در مراجعه به صاحب یک مغازه انتظار ندارند در پاسخ به سوالشون شانه بالا بیاندازه و لبخند تحویل بده . پس این باعث میشه شما بفهمید در هر موقعیت چکار باید بکنید

و اطمینان 100 درصد هم داشته باشید که این مسأله خودبخود مثل بسیاری از مسائل دیگه که در سن پایین تر دچارش بودید حل شده و در زندگی شما به خاطره تبدیل خواهد شد اما راهکارهای ذکر شده برای عبور سریعتر از این پیچ کوچک زندگیتون بود
پس موضوع رو اینقدر بزرگ و بغرنج نکنید

vivabarca
12-08-2013, 03:00

برخلاف بعضی نظرات دوستان که میگن چنین مواردی طبیعی هست و برطرف میشه باید بگم میتونه خیلی خطرناک تر از این حرفا باشه.
خود من تقریبا از 14 سالگی این احساس کم رویی و خجالتی بودن ایجاد شد تو وجودم و به مرور تبدیل به کم حرفی شدید، مشکل تکلمی(لکنت) و در نهایت افسردگی شدید شد. طوری که دانشگاه هم ول کردم. همه اینا بانیش مراجعه نکردن به روانپزشک بود.

NorthBridge
12-08-2013, 03:37
ضرب المثلی در فارسی هست که میگه هر گردی گردو نیست
با توصیفاتی که ایشون کردند واضحه کم رویی اون دوستمون از نوع مرضی نیست . در این مورد خاص و جزئی مراجعه به روانپزشک معمولاً نتیجه ای جز تجویز دارو و مضرات وابسته شدن به اون نمیتونه داشته باشه
گرچه یک روانکاو و یا روانشناس حاذق هم میتونه مورد رو خوب تحلیل کنه ولی سرانجام تنها راه حلی که در سن ایشون توصیه خواهد کرد همونهایی هست که قبلاً نوشتم

شیر برنج
12-08-2013, 11:23
خیلی ممنون دوستم....میدونی سنم کمه..اما خب اعصابم خیلی خورده
میخوام امسال مث یه ادم جدید وارد مدرسه بشم...به نظرت الان چیکار میتونم بکنم؟ میخوام دید بقیه نسبت بهم عوض شه

NorthBridge
12-08-2013, 12:35
کتاب ارزشمندی هست که در این زمینه دست شما رو میگیره بلکه مسیر زندگی شما رو تغییر میده :
قلمروی اشتباهات شما (Your erroroneous zones) . به نامهای دیگری هم ترجمه شده
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بعلت عمق تأثیرگذاری که روی مخاطب داشته گفته میشه یکی از پر فروش ترین کتابهای تاریخ آمریکاست و در ایران هم 12 بار تجدید چاپ شده
بد نیست ابتدا کمی درباره ی نویسنده اش جستجو کنید ...

شیر برنج
12-08-2013, 17:41
خیلی ممنون حتما میخونمش میگی تاثیرم داره...من کتاب فراوون خوندم ولی هیچ تاثیری نداشت..دوستم...اما اینم بخونیم ببینم چی میشه! بازم خیلی لطف کردی..مر30:n26: ولی معلومه کلا بچه قطبیا.....بای