مشاهده نسخه کامل
: منظور از اين اصطلاحات كارت گرافيك چيه
aaaammmm87
19-10-2008, 08:11
سلام
دوستان لطف كنيد به صورت كامل و ساده براي من و ديگر دوستان توضيح بديد اين اصطلاحات چيه ؟ و همچنين ديگر اصطلاحاتي كه احيانا من فراموش كرده ام !
كارت گرافيك ATI ؟
كارت گرافيك Geforce ?
Radeon ??
GTX??
Nvidia ?
آيا Nvidia مطعلق به Geforce هست ؟ يا نه خودش شركتي جداست ؟!
آيا اگر مادربردي خودش داراي گرافيك انبرد باشه ديگه نبايد واسش كارت گرفيك خريد ؟ !
EXPRES ?
PCI?
كدوم يك معلق به شركت ASUS كدام يك مربوط به شركت GIGA هستن؟
در موقع خريد كارت گرافيك بايد به چه موردي از مادر برد توجه داشت ؟!
و ديگر نكاتي كه خودتون مي دونيد
:27:
aaaammmm87
19-10-2008, 08:12
ببخشيد اين يه مورد رو هم توضيح بديد Nforce؟
سلام.
امر دیگه ای نبود!!:38:
اولا ATI و NVIDIA دو شرکت خیلی بزرگ در زمینه ی ساخت چیپست برای مادربرد وکارت گرافیکی هستند.
Radeon نام اصلی محصولات ATI و Geforce هم نام اصلی محصولات گرافیکی NVIDIA است. مثل اینه که ما میگیم پیکان مال ایران خودرو!!
و اما GTX پسوند یک سری از کارت های گرافیکی NVIDIA ست که قدرتش یکم بیشتر از سری دیگه مثل GT,FX وغیره است.
در مورد PCI EXPRES هم این نام رابط گرافیکی در مادربرده.که قبلا AGP بود ولی با پیشرفت کارت های گرافیکی وبا افزایش سرعت انتقال اطلاعات دیگه منصوخ شد وجاش رو به مدل PCI داد که این خودش هم به با گذشت زمان پیشرفت کرده. اولین مدلش از 1X شروع شده وجدیدترین مدلش PCIEXPRES 2X هست که حدود یک ساله که به بازا جهانی وارد شده.
اما این که اینها مال کدوم شرکته باید بگم مال هیچ کدوم از این برندها نیست.چون این یه تکنولوژیه که همه شرکت ها از اون استفاده میکنن.
در موقع خرید کارت گرافیکی فقط باید به رابط موجود در مادر برد دقت کنید که مدل PCI مادربرد چیه تا باتوجه به اون کارت گرافیکی تون رو انتخاب کنید.البته اگر مادربردتون جدید باشه همه نوع کارت گرافیکی رو میتونه پشتیبانی کنه.
اما NFORCE نام کلی برای چیپست های مادربرد NVIDIA است.مثل NFORCE 790SLI.
دیگه این قدر کافیه.زیاد بگم خودم هم قاطی میکنم چی به چیه!!؟
موفق باشید.:11:
Michael Ropy
19-10-2008, 11:45
آيا اگر مادربردي خودش داراي گرافيك انبرد باشه ديگه نبايد واسش كارت گرفيك خريد ؟ !
ربطی ندارد، می تونید براش کارت گرافیک بخرید.
rezidentevilone
19-10-2008, 13:22
ربطی ندارد، می تونید براش کارت گرافیک بخرید.
البته اگر اسلات گرافیک داشته باشه
سلام.
امر دیگه ای نبود!!:38:
اولا ATI و NVIDIA دو شرکت خیلی بزرگ در زمینه ی ساخت چیپست برای مادربرد وکارت گرافیکی هستند.
Radeon نام اصلی محصولات ATI و Geforce هم نام اصلی محصولات گرافیکی NVIDIA است. مثل اینه که ما میگیم پیکان مال ایران خودرو!!
و اما GTX پسوند یک سری از کارت های گرافیکی NVIDIA ست که قدرتش یکم بیشتر از سری دیگه مثل GT,FX وغیره است.
در مورد PCI EXPRES هم این نام رابط گرافیکی در مادربرده.که قبلا AGP بود ولی با پیشرفت کارت های گرافیکی وبا افزایش سرعت انتقال اطلاعات دیگه منصوخ شد وجاش رو به مدل PCI داد که این خودش هم به با گذشت زمان پیشرفت کرده. اولین مدلش از 1X شروع شده وجدیدترین مدلش PCIEXPRES 2X هست که حدود یک ساله که به بازا جهانی وارد شده.
اما این که اینها مال کدوم شرکته باید بگم مال هیچ کدوم از این برندها نیست.چون این یه تکنولوژیه که همه شرکت ها از اون استفاده میکنن.
در موقع خرید کارت گرافیکی فقط باید به رابط موجود در مادر برد دقت کنید که مدل PCI مادربرد چیه تا باتوجه به اون کارت گرافیکی تون رو انتخاب کنید.البته اگر مادربردتون جدید باشه همه نوع کارت گرافیکی رو میتونه پشتیبانی کنه.
ولي من كارتهاي گرافيكي رو ديدم كه نوشته بودند جيفورس ati اگر جيفورس ماله nvidia هست پس چرا اينها اينطوري نوشتند يعني تقلبي هستند .
منظور از رابط چيست .بجز رابط به چيزهاي ديگه اي هم ربط داره ميتونيد توضيح دهيد .
باتشكر
دني
سلام.
در مورد جیفورس که صد در صد مال nvidia هستش.
رابط هم منظور همون اسلات کارت گرافیکی هست که روی مادربرد قرار داره.که اولا AGP4X بود بعد شد AGP8X وبعد رابط جدید PCIEXPRES 1.6X وارد بازار شد که الان اکثر مادربردها همین رابط رو دارن وتازه ترین رابط هم PCIEXPRES 2.0 هست که سرعت انتقال اطلاعاتش تقریبا 2 برابر مدل قبلی هست.
اگه بازم مشکلی هست بگید.
سلام.
در مورد جیفورس که صد در صد مال nvidia هستش.
رابط هم منظور همون اسلات کارت گرافیکی هست که روی مادربرد قرار داره.که اولا AGP4X بود بعد شد AGP8X وبعد رابط جدید PCIEXPRES 1.6X وارد بازار شد که الان اکثر مادربردها همین رابط رو دارن وتازه ترین رابط هم PCIEXPRES 2.0 هست که سرعت انتقال اطلاعاتش تقریبا 2 برابر مدل قبلی هست.
اگه بازم مشکلی هست بگید.
براي خريد كارت گرافيك بايد به چه چيزهايي دقت كنيم يعني مشخصات گرافيك با مادربرد يكي باشه مثل فركانسها يا نه هركارت گرافيكي با هر حافظه اي روي هر كامپيوتري نصب ميشه يا بايد مادربرد پشتيباني بكنه البته بجز اسلات هست .
باتشكر
دني
:11:
Oracle_Eldorado
20-11-2008, 11:17
براي خريد كارت گرافيك بايد به چه چيزهايي دقت كنيم يعني مشخصات گرافيك با مادربرد يكي باشه مثل فركانسها يا نه هركارت گرافيكي با هر حافظه اي روي هر كامپيوتري نصب ميشه يا بايد مادربرد پشتيباني بكنه البته بجز اسلات هست .
باتشكر
دني
:11:
دوست عزیز واسه خرید کارت گرافیک اول باید مدل Mainboard رو نگاه کنی که ببینی چه کارتی باید بخری که Mainboard ساپورت کنه .
مثلا باید ببینی مادربورد شما AGP ساپورت میکنه یا PCI-E .
از اونجا به بعد کارتون یکمی ساده تر میشه .
دیگه بستگی به کارتون داره .
اگه واسه بازی های الآن میخوای که باید هم Ram بالایی داشته باشه و هم Memory Clock خوبی .
برای مثال Geforce 9800GTX الان یه کارت مناسبیه .
اینم بگم شما باید یه بورد خوب هم انتخاب کنی .
یه بورد خوب مثل Leadtek یا Gigabyte . بورد های دیگه ای هم هست مثل Asus یا XFX ولی اون 2 تای اولی از اینا بهتر هستن .
دوست عزیز واسه خرید کارت گرافیک اول باید مدل Mainboard رو نگاه کنی که ببینی چه کارتی باید بخری که Mainboard ساپورت کنه .
يعني توي مشخصاتش نوشته كه چقدر حافظه رو ميتونه پشتيباني كنه منظور شما همينه .
مثلا باید ببینی مادربورد شما AGP ساپورت میکنه یا PCI-E .
اينو كه ميدونم .
منظور شما از Memory Clock چيه يا بهتر بگم كه Memory Clock چيه .
مادربرد من Gigabyte هستش يه 4ساليه كه دارمش ازشم راضيم اما الان ميشه گفت تقريبا زوارش دررفته ولي هنوز ازاون استفاده ميكنم وراضيم .گرافيكمم ati64 هستش .
ببينم من درست فهميدم يعني براي خريد كارت گرافيك همين چيزها بسه يعني اسلات وپشتيباني مادربرد از حافظه كارت گرافيك البته بجز رمها وcpu .
باتشكر
دني
منظور اینه که اسلات کارت گرافیک شما در مادر بردتون چیه؟
AGP یا PCI ؟
البته با توجه به اینکه مین شما مال 4 سال پیشه صد در صد اسلات شما AGP هست.
و Memory Clock یعنی فرکانس حافظه که یکی از عوامل موثر در پهنای باند حافظه است وافزایش اون تاثیر مستقیم بر پهنای باند حافظه دارد وطبیعتا با افزایش پهنای باند حافظه کارائی کارت افزایش پیدا میکنه.
ولی به نظر من اگه شما مادر بردتون رو هم عوض بکنید بهتره چون رو این مادربردی که شما دارین نمیشه کارت بالاتر از 6600GT نصب کرد که اینم اطلا ارزش ارتقا نداره.
موفق باشید.:40:
منظور اینه که اسلات کارت گرافیک شما در مادر بردتون چیه؟
AGP یا PCI ؟
البته با توجه به اینکه مین شما مال 4 سال پیشه صد در صد اسلات شما AGP هست.
و Memory Clock یعنی فرکانس حافظه که یکی از عوامل موثر در پهنای باند حافظه است وافزایش اون تاثیر مستقیم بر پهنای باند حافظه دارد وطبیعتا با افزایش پهنای باند حافظه کارائی کارت افزایش پیدا میکنه.
ولی به نظر من اگه شما مادر بردتون رو هم عوض بکنید بهتره چون رو این مادربردی که شما دارین نمیشه کارت بالاتر از 6600GT نصب کرد که اینم اطلا ارزش ارتقا نداره.
من هم PCI دارم هم AGP .
كارت گرافيكم روي AGPهستش والان مي خوام يه جديد بخرم وبزارم روي PCI .
يعني بايد فركانس مادربرد با فركانس حافظه كارت گرافيك يكي باشه منظور اينه .منظور من همان قسمت قرمز رنگ در مشخصات هستش ديگه آره .
اينم مادربرد من ومشخصاتش :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] fa%26lr%3d%26q%3dgigabyte%2520%252B%2520ga-8ie2004%26ie%3dUTF-8%26sa%3dN%26tab%3diw&SourceWeb=[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] SpecificationsCPU
Socket 478 for Intel® Pentium® 4 processor
Chipset
North Bridge : Intel® 845E MCH
South Bridge : Intel® ICH2
Integrated Peripherals :
Realtek ALC655 CODEC
Front Side Bus
533/400 MHz FSB
Memory
Type: DDR 266 / 200
Max capacity: 2 GB
DIMM slots : 3
Internal I/O Connectors
1 x USB 1.1(supports 2 ports by cable)
2 x UltraDMA 100/66 Bus Master IDE
1 x FDD
CD/AUX in
Expansion Slots
1 x AGP 4X, supports 1.5V display card only
5 x PCI (PCI 2.2 compliant)
Back Panel Connectors
2 x USB 1.1 ports
2 x COM ports
1 x LPT port
3 x Audio ports(Line-in / Line-out / MIC)
2 x PS/2 ports (Keyboard/Mouse)
1 x Game / Midi port
CPU/AGP/DIMM setting
CPU FSB / Multiplier adjustable via BIOS
AGP Clock adjustable via BIOS
DIMM Clock adjustable via BIOS
Power
ATX power connector and ATX 12V connector
Power-off by Windows® 98/ Me/ NT/ 2000/ XP shut down and switch
Form Factor
ATX
29.5cm x 20.0cm
H/W Monitoring
ITE 8712F
System health status auto-detect and report by BIOS
Hardware detecting and reporting for case open, power-in voltage, CPU voltage,
BIOS
1 X 2M bit flash ROM, Award BIOS
Other Features
IDE, SCSI, LS120, ZIP, CD-ROM and USB bootable
Suspend to RAM (STR)
Supports USB KB / MS wake up from S3
Poly fuse for keyboard over-current protection
@BIOS™, Easy Tune™ 4, Q-Flash™, GMC™
Bundle Software
Norton Internet Security 2003
Norton Anti Virus™
Norton™ Personal Firewall
Norton™ Privacy Control
Norton™ Parental Control
Norton™ Spam Alert
GIGABYTE Windows Utility Manager
Adobe Acrobat Reader
Driver
Intel® chipset driver
IAA (Intel® Application Accelerator)
Realtek audio driver
Remark
Due to different Linux support condition provided by chipset vendors, please download Linux driver from chipset vendors' website or 3rd party website.
Due to most hardware/software vendors no longer offer support for Win9X/ME. If some vendors still has Win9X/ME drivers available, we will publish on website.
من هم pci دارم هم agp .
كارت گرافيكم روي agpهستش والان مي خوام يه جديد بخرم وبزارم روي pci .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] fa%26lr%3d%26q%3dgigabyte%2520%252b%2520ga-8ie2004%26ie%3dutf-8%26sa%3dn%26tab%3diw&sourceweb=
1 x agp 4x, supports 1.5v display card only
5 x pci (pci 2.2 compliant)
:38:
دوست خوبم.اسلات کارت گرافیک شما agp4x هست.اون اسلاتهای pci مخصوص کارت های اضافی سیستم مثل کارت مودم یا کارت صدا وغیرست نه برای کارت گرافیک.
همون طوری که گفتم تنها چاره شما برای ارتقائ کارت گرافیک تعویض مادربرد وحتی رم سیستمتون هست.
یعنی حدود 200-300 تومن خرج دارین.
:38:
دوست خوبم.اسلات کارت گرافیک شما agp4x هست.اون اسلاتهای pci مخصوص کارت های اضافی سیستم مثل کارت مودم یا کارت صدا وغیرست نه برای کارت گرافیک.
همون طوری که گفتم تنها چاره شما برای ارتقائ کارت گرافیک تعویض مادربرد وحتی رم سیستمتون هست.
یعنی حدود 200-300 تومن خرج دارین.
يعني هيچ كدوم pci express نيستند نميشه ازهيچكدومشون براي كارت گرافيك استفاده كرد .:18::18::18:
نه. نمیشه از اون ها برای کارت گرافیکی استفاده کرد.:46:
سلام.
امر دیگه ای نبود!.gif
موفق باشید.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](17).gif
hamidR15
21-01-2009, 17:43
سلام
من چنتا سوال داشتم و ممنون ميشم راهنمائي بفرمائيد:
1- مفهوم اين اصطلاحات چيه و تفاوتشون در چيست:GS،GT،GTX،FX
2-تو برنامه GPU-Z قسمت انتهائي كه زده Default Clock و جلوش زده Memory منظور همون Memory Clock هستش؟
3- GPU Clock چيه و چقدر باشه بهتره
ممنون
hamidR15
11-02-2009, 12:48
سلام
بابا دست مريزاد ميگم به بچه هاي اين فروم!مديران محترم ميگن پست تكراري نزن.دوستان ميان جواب ميدن
!!!!:41:
خيلي متاسف شدم از اينجا!تاريخ سوال من ماله 1 ماه پيشه!!!تا الان هم صبر كردم ولي .........:41:
Toranj_mhg
12-02-2009, 02:21
دوستان اگه لطف کنن بگن overclock یعنی چی ؟؟
hamidR15
14-02-2009, 15:01
تا اونجايي كه من توي اين فروم مطالعه كردم.اور كلاك يعني تغيير دادن در قطعات سخت افزاري (مثلا كارت گرافيك يا رمها) براي بالابردن كارائي و سرعت و.... آنها.
تا اونجايي كه من توي اين فروم مطالعه كردم.اور كلاك يعني تغيير دادن در قطعات سخت افزاري (مثلا كارت گرافيك يا رمها) براي بالابردن كارائي و سرعت و.... آنها.
دقیقا درسته.
چون کارخانه های تولید سخت افزار برای افزایش عمر مفید قطعه وراندمان بالا قطعات رو در حالت استاندارد قرار میدهند.
اورکلاک برای استفاده از حداکثر کارائی قطعه بکار میره.البته اورکلاک ممکنه به قطعه به علت استفاده از حداکثر توانایی اون صدمه بزنه.
دوستان متخصص، لطفاً در مورد واژه های gt، gtx،fx،gs و ... از این دست که به عنوان پسوند های برخی از کارت های گرافیک استفاده می شوند توضیحی عنایت بفرمایند (همونطور که hamid r15) اشاره کردند.
rezidentevilone
16-02-2009, 11:35
دوستان متخصص، لطفاً در مورد واژه های gt، gtx،fx،gs و ... از این دست که به عنوان پسوند های برخی از کارت های گرافیک استفاده می شوند توضیحی عنایت بفرمایند (همونطور که hamid r15) اشاره کردند.
به ترتیب قدرت از ضعیف به قوی :
fx - gs
gt
gtx
پسوندهای معروف در کارت های گرافیکی شرکت NVIDIA
GT,GTX,ULTRA:این پسوند برای کارت های گرافیکی پیشرفته شرکت NVIDIA به کار میرود.
GT:برای کارت های سری شش به بالا به کار میرود .به طور مثال 9500GT یا8500 GT
GTX:این پسوند فقط برای کارت های بسیار پیشرفته سری هفت به بالا بکار میرود.مثل 9800GTX یا8800GTX.
Ultra:پسوند ی است که برای کارت های حرفه ای سری شش -هفت- هشت بکار میرود.مثل 8800Ultra.
XT:برای کارت های گرافیکی نیمه حرفه ای بکار میرود.
LE:برای کارت های گرافیکی استاندارد وبا قیمت پائین بکار میرود.
GS:برای کارت های گرافیکی که اغلب رم موجود در کارت به صورت UP(بخشی از رم سیستم را اشغال میکند) کار میکندودارای قیمت پائین هستند.
پسوندهای معروف در کارت های گرافیکی شرکت nvidia
gt,gtx,ultra:این پسوند برای کارت های گرافیکی پیشرفته شرکت nvidia به کار میرود.
gt:برای کارت های سری هشت ونه به کار میرود .به طور مثال 9500gt یا8500 gt
gtx:این پسوند فقط برای کارت های بسیار پیشرفته سری هشت ونه بکار میرود.مثل 9800gtx یا8800gtx.
ultra:پسوند ی است که برای کارت های حرفه ای سری هشت و نه بکار میرود.مثل 8800ultra.
xt:برای کارت های گرافیکی نیمه حرفه ای بکار میرود.
le:برای کارت های گرافیکی استاندارد وبا قیمت پائین بکار میرود.
gs:برای کارت های گرافیکی که اغلب رم موجود در کارت به صورت up(بخشی از رم سیستم را اشغال میکند) کار میکندودارای قیمت پائین هستند.
اقا یه ذره اشتباه کردی!
اولا سری 7 gtx داره! 7800 یا 7900
سری 9 که اولترا نداره!
جیتی هم برای همه گرافیک های انویدیا از سری 6 به بالا استفاده میشه!
C. Breezy
01-03-2009, 13:08
سلام علیکم ... اینکه مثلا می گن کارت گرافیکم 9500gt هست رو از کجا می فهمن ؟! تو کدوم بخش کامپیوتر باید پیدا کرد ؟
Gamemaster
01-03-2009, 13:12
تو صفحه دستكاپ راست كليك گزينيه اخر بعد از اون گزينه display seting اونجا همه چيز دربارش توضيح داده
(اين مسير مال ويستا بود تو XP هم همينطوره)
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.