PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : فیزیک کوانتومی



Like Honey
02-07-2008, 16:21
سلام کسی میتونه واسه من توضیح بده که فیزیک کوانتومی چیه؟
کجا کاربرد داره و مثال هاش چیه در طبیعت؟

Antonio Andolini
02-07-2008, 22:36
اگه می خوای با مکانیک کوانتومی آشنا بشی بنده خوندن جلد سوم لکچرهای ریچارد فینمن رو توصیه می کنم .. خیلی زیبا هستند.

Like Honey
03-07-2008, 09:37
اگه می خوای با مکانیک کوانتومی آشنا بشی بنده خوندن جلد سوم لکچرهای ریچارد فینمن رو توصیه می کنم .. خیلی زیبا هستند.

سلام
اگه الکترونیکی باشه خیلی بهتره
ولی بازم ممنون
:11:

hlpmostafa
03-07-2008, 15:36
مکانیک کلاسیک رو در نظر بگیرید.هرچه ذرات ریزتر شوند به سمت مکانیک کوانتومی و هرچه سریعتر شوند به سمت نسبیت میرویم.حال اگر هم سریع و هم کوچک شوند به نظریه ی میدان کوانتومی می رسیم.

Antonio Andolini
04-07-2008, 19:40
سلام
اگه الکترونیکی باشه خیلی بهتره
ولی بازم ممنون
:11:
خودم ای بوکش رو دارم اگه این اینترنت هندلی ما بهتر شد واستون میزارم ولی اگه کتاب چاپی می خواید "جهان در پوست گردو" از استفن هاوکینگ چیز خوبی هست ...

موفق باشید:11::11:

Like Honey
07-07-2008, 19:46
جهان در پوست گردو
چه اسم آشنایی
ولی فکر نکنم پیدا کنم

ای بوک بهتره




مکانیک کلاسیک رو در نظر بگیرید.هرچه ذرات ریزتر شوند به سمت مکانیک کوانتومی و هرچه سریعتر شوند به سمت نسبیت میرویم.حال اگر هم سریع و هم کوچک شوند به نظریه ی میدان کوانتومی می رسیم.


ممنون جالب بود

Antonio Andolini
07-07-2008, 20:44
چه اسم آشنایی
ولی فکر نکنم پیدا کنم

کتاب معروفی هست توی بیش تر کتاب فروشی ها هست ..ادامه ی کتاب تاریخچه زمان هست

Like Honey
08-07-2008, 17:52
کتاب معروفی هست توی بیش تر کتاب فروشی ها هست ..ادامه ی کتاب تاریخچه زمان هست

مرسی
مرسی
مرسی
:11:میگردم
اگه پیداش نکردم خبرتون میکنم
چطوره؟

nkhdiscovery
13-07-2008, 10:24
بهتره کلا یه نگاهی به تاریخ فیزیک نوین بندازین: کتاب : سز گذشت فیزیک نوین نوشته مینزوفسکی یا تو این مایه ها! اما خیلی جالب سرگذشت فیزیک رو میگه و با کوانتوم قدم به قدم میاید جلو تا ذرات بنیادی و....

farbod123
13-07-2008, 14:10
اینم میتونه یهجواب باشه:
وقتی دانشمندان به حرکت الکترون به دور هسته با خبر شدند دیگر علم فیزیک کلاسیک به بنبست رسید چون طبق قوانین آن ذره ای که حرکت میکند از خود انرژی تشعشع می کند پس باید الکترون پس از مدتی بر روی هسته سقوت میکرد که اینگونه نبود...
پس علمی به نام فیزیک کوانتوم به وجود آمد که می توانست این اتفاق را توضیح دهد...
وهمونطور که دوستمون گفتن در ذرات ماکروسکوپی می توان به فیزیک کلاسیک تکیه کرد ولی در ذرات میکروسکوپی باید به فیزیک کوانتوم روی آورد...

saeed-d
24-10-2008, 15:28
موادی از قبیل سولفید سرب، سولفید روی، فسفات ایندیوم و غیره بسته به اندازه، طول موج یا رنگ معینی از نور را پس از تحریک الکترون ها با استفاده از یک منبع خارجی از خود ساطع می کنند. انتشار نور توسط نقاط کوانتومی در تشخیص های پزشکی کاربرد فراوانی دارد. این نقاط به صورت برچسب فلوئورسانتی عمل می کنند با این تفاوت که در برابر درخشان شدن خاصیت و توانایی خود را از دست نمی‌دهند و در برابر تعداد سیکل های تحریک و انتشار نور مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. نقاط کوانتومی، کریستال هایی در حد نانو هستند که از خود نور ساطع می کنند. طول موج نور ساطع شده از آنها به اندازه کریستال بستگی دارد. به علت اینکه الکترون ها در این کریستالهای در حد نانو به روش یکسانی رفتار می کنند آنها را نقاط کوانتومی می نامند.
موادی از قبیل سولفید سرب، سولفید روی، فسفات ایندیوم و غیره بسته به اندازه، طول موج یا رنگ معینی از نور را پس از تحریک الکترون ها با استفاده از یک منبع خارجی از خود ساطع می کنند. انتشار نور توسط نقاط کوانتومی در تشخیص های پزشکی کاربرد فراوانی دارد. این نقاط به صورت برچسب فلوئورسانتی عمل می کنند با این تفاوت که در برابر درخشان شدن خاصیت و توانایی خود را از دست نمی‌دهند و در برابر تعداد سیکل های تحریک و انتشار نور مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.
نقاط کوانتومی می توانند به گونه ای تنظیم شوند که در رنگ های مختلف با یک طول موج نور معین بدرخشند. به عبارتی می توانیم نقاط کوانتومی را بسته به فرکانس مورد نیاز نور انتخاب کنیم و باعث شویم تا یک گروه از نقاط کوانتومی مشابه گروه دیگری با یک یک طول موج بدرخشند. این امر به برچسبهای چندگانه امکان می دهد تا با استفاده از یک منبع نور وارد ردیابی شوند.
در دانشگاه فنی جورجیا و مرکز تحقیقات کمبریج ار نقاط کوانتومی در تصویر برداری سلول های تومور در موش استفاده شده است. این نقاط کوانتومی از هسته های کادمیومی به قطر 5 نانومتر که با سولفید سلینید پوشیده شده بودند درست شده بودند و توسط پوششی از پلیمر محافظت می شدند تا از حمله آنتی بادی های بدن موش به آنها و نیز نشت یونهای کادمیوم و سلینیوم سمی در بدن جلوگیری شود.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

به پوسته خارجی این نقاط کوانتومی آنتی بادیهایی متصل شد تا به صورت هدفمند به سلول تومور پرستات متصل شوند. نقاط کوانتومی با کمک جریان خون و از طریق تزریق وارد بدن شده و در محل تومور جمع شدند تا علاوه بر ایجاد قابلیت آشکار سازی در تصویربرداری به درمان و نابودی این سلولهای تومور نیز کمک نمایند.
امروزه از نقاط کوانتومی در تشخیص مرز واقعی بین سلولهای سالم و سلولهای تومور در مغز کمک گرفته می شود. تیمی از محققان از بنیاد کلینیک کلیولند اعلام داشته اند که نقاط کوانتومی در هنگام تزریق به حیوانات مبتلا به تومور مغزی در محل تومور تجمع می کنند این نقاط کوانتومی قابل رویت هستند و حتی زمانی که تحت تابش قرار نمی گیرند نیز مرئی می باشند. نتایج کار این تیم تحقیقاتی در مجله نئوسرجری درج شده است. بر این اساس زمانی که حجم زیادی از نقاط کوانتومی به موشهای مبتلا به تومور مغزی تزریق شد، نانوکریستال های فلوئوروسانت در سلول های ایمنی موش ها (ماکروفاژها ) تجمع می کنند. این سلولها می توانند از سد بین مغز و خون بگذرند و در اطراف سلولهای مغزی جای گیرند. زمانی که نور آبی یا نور ماورای بنفش به آنها تابانده می شود از خود نور فلوئورسانس قرمز ساطع می کنند. محقق این نور را با استفاده از دوربین های دیجیتالی ویژه ، وسایل اسپکتروسکوپی اپتیکی یا میکروسکوپ فلوئورسانس میدان تاریک دریافت می کنند و بدین ترتیب مکان دقیق تومور و حدفاصل آن با بافت سالم را تعیین می‌کنند.