مشاهده نسخه کامل
: بحث راجع به Pcb کارت های گرافیک و تاثیرات ان بر پرفورمنس کارت
سلام
اول میخوام بگم PCB یعنی چی و چیه ...
PCB یا Printed Circuit Board به برد کارت گرافیک گفته میشه ... البته نه فقط برای گرافیک ولی ما راجع به کارتهای گرافیکی قراره بحث کنیم ...
با توجه به وجود برند های مختلف با برد های متفاوت (برای مثال وجود دو نوع برد برای کارت گرافیک ASUS-EN8800GTX که یکی 6 لایه با رنگ سبز که در سایت Asus هم همین مدل معرفی شده و عکسش موجوده و یک مدل با برد 10 لایه که رنگ سیاه هست و در بازار موجوده ) در بازار قرار شده اینجا راجع به تاثیرات برد کارت گرافیک (PCB) بر روی پرفورمنس کاری ان بحث بشه ...
من تاپیک رو راه انداختم شما ادمه بدید ...
موفق باشید ...
سلام بنی جان ..
یه مطلب مناسب ارایه کن که بتونیم روش بحث کنیم .. یکم موضوع را و باز تر کنی جا برای بحث داره ..
موفق باشی /.
yasser1680
27-02-2008, 00:44
PCB یا Printed Circuit Board به برد کارت گرافیک گفته میشه ... البته نه فقط برای گرافیک ولی ما راجع به کارتهای گرافیکی قراره بحث کنیم ...
با توجه به وجود برند های مختلف با برد های متفاوت (برای مثال وجود دو نوع برد برای کارت گرافیک ASUS-EN8800GTX که یکی 6 لایه با رنگ سبز که در سایت Asus هم همین مدل معرفی شده و عکسش موجوده و یک مدل با برد 10 لایه که رنگ سیاه هست و در بازار موجوده ) در بازار قرار شده اینجا راجع به تاثیرات برد کارت گرافیک (PCB) بر روی پرفورمنس کاری ان بحث بشه ...
احتمالا تاثیر در قدرت کارت نداره ولی ممکنه در خنک بودن کارت و انتقال جریان اطلاعات تاثیر داشته باشه.
احتمالا تاثیر در قدرت کارت نداره ولی ممکنه در خنک بودن کارت و انتقال جریان اطلاعات تاثیر داشته باشه.
خوب اگه کارت خنک باشه قابلیت اورکلاکش میره بالا و به قول خودتون انتقال اطلاعات میره بالا که این برابر با سرعت بیشتره ...
خوب دوستان توضیح میدن Pcb چطوری میتونه باعث خنک شدن کارت یا انتقال جریان اطلاعات بشه؟
خوب دوستان توضیح میدن Pcb چطوری میتونه باعث خنک شدن
من قسمت خودم رو جمع و جور کنم اول ... :دی یاسر جان شما هم ماله خودتو ...
حالا من یک توضیح دست و پا شکسته میدم اگه غلطه Stream کامل و درستش کنه (چه خوب میندازیم گردن مردم ... :دی)
وقتی خازن ها و سایر قطعات روی برد سوار میشه جریانی توی مسیر چاپ شده اون رد و بدل میشه حتما باید گرمایی تولید بکنه ...
این گرما به مرور زمان روی عمر ممکنه تاثیر بذاره .... البته به برد هم بستگی داره که مثلا اگه 10 لایه باشه عمرش ممکنه بیشتر هم بشه ...
Mahdi_Moosavi
02-03-2008, 21:13
من قسمت خودم رو جمع و جور کنم اول ... :دی یاسر جان شما هم ماله خودتو ...
حالا من یک توضیح دست و پا شکسته میدم اگه غلطه Stream کامل و درستش کنه (چه خوب میندازیم گردن مردم ... :دی)
وقتی خازن ها و سایر قطعات روی برد سوار میشه جریانی توی مسیر چاپ شده اون رد و بدل میشه حتما باید گرمایی تولید بکنه ...
این گرما به مرور زمان روی عمر ممکنه تاثیر بذاره .... البته به برد هم بستگی داره که مثلا اگه 10 لایه باشه عمرش ممکنه بیشتر هم بشه ...
خب خوبه ! ولی جریان های خیلی بالاتر از اونی که شما فکر میکنی ممکنه باعث ایجاد حرارت در یک هادی بشن .
اون حرارتی هم که ممکنه روی برد حس کنی به خاطر اینه که حرارت قطعات دیگه مثل GPU یا Memory یا خازن ها به pcb منتقل شده .
البته طبق اطلاعاتی که دارم جسته گریخته پیدا میکنم این لایه های بیشتر روی جلوگیری از تداخل فرکانسی و
افزایش هر چه بیشتر نسبت سیگنال به نویز تاثیر دارند و در نتیجه Life Time کارت گرافیک رو افزایش میدن .
البته طبق اطلاعاتی که دارم جسته گریخته پیدا میکنم این لایه های بیشتر روی جلوگیری از تداخل فرکانسی و
افزایش هر چه بیشتر نسبت سیگنال به نویز تاثیر دارند و در نتیجه Life Time کارت گرافیک رو افزایش میدن .
پس حرفای من تا حدی درست بوده ... :دی
ولی اگه فقط مشکل اینه چرا مثلا میگن GTX 8800 دو نوع برد داره منظورم Asus که مثلا یکی میگفت ماله تو اگه سیاه باشه چیپ مموریش اینجوریه و ...
ایا این استثناست یا همیشه صادقه ؟
سلام ..
بسیار عالی .. اگر دوستان توانستند سایت مرجع یا لینک هم ارایه کنن ..
ممنون ./
سلام ..
بسیار عالی .. اگر دوستان توانستند سایت مرجع یا لینک هم ارایه کنن ..
ممنون ./
Gabana جان من هر چی گشتم مرجعی پیدا نکردم که توضیح داده باشه ... میخواستم پرفورمنس کارتها رو بررسی کنم که دیدم نه پیدا نمیشه که نمیشه اگه دوستان لطف کنند ... اگه پیدا کردند ... بذارند ...
ممنون ...
چرا پیدا میشه :دی
منتها یکم باید دنبال کلمات کلیدی باشی تو سرچ ..
خب خوبه ! ولی جریان های خیلی بالاتر از اونی که شما فکر میکنی ممکنه باعث ایجاد حرارت در یک هادی بشن .
اون حرارتی هم که ممکنه روی برد حس کنی به خاطر اینه که حرارت قطعات دیگه مثل GPU یا Memory یا خازن ها به pcb منتقل شده .
من با نظر شما کاملا موافق هستم. کم بودن لایه های Signal Termination Problems ، PCB رو افزایش میده و باعث افت عملکرد کارت میشه.
یادمه زمانی که ATI RADEON X800 وارد بارار شده بود. بیشتر سازنده های کارت از PCB هشت لایه استفاده کرده بودن بجز دو تا از سازنده ها که از PCB شش لایه استفاده کرده بودن و عملکرد کارتاشون خیلی پایین بود.
becareful
03-03-2008, 20:15
من با نظر شما کاملا موافق هستم. کم بودن لایه های Signal Termination Problems ، PCB رو افزایش میده و باعث افت عملکرد کارت میشه.
یادمه زمانی که ATI RADEON X800 وارد بارار شده بود. بیشتر سازنده های کارت از PCB هشت لایه استفاده کرده بودن بجز دو تا از سازنده ها که از PCB شش لایه استفاده کرده بودن و عملکرد کارتاشون خیلی پایین بود.
اونایی که 6 لایه بودن سایر پارامتر هاشون هم برای پایین آوردن قیمت پایین آورده بودن مثل خازن های ارزونتر یا چیپ مموری ارزونتر...چند لایه بودن توی performance تاثیری که شما فکر میکنی نداره...در مورد گرما هم من با مهدی موافقم توی تبادل گرما اصلا ربطی نداره.البته یکی از دلیل های پیش پا افتادهش محکم تر بودن کارته مثلا اگه شما یه کارتی رو زیاد در بیاری و بزنی احتمال خیلی کمی داره که یه بارش ترکی شکستن یا ... رخ بده که اگه اینطور بشه و در اینترنت پخش بشه برای شرکت سازنده خیلی بد تموم میشه البته این یه دلیل پیش پا افتاده هست ولی سازنده در نظر داره.
دوست عزیز حرف شما در مورد استفاده از المانهایی با Performance پایینتر در این کارتها رو قبول دارم. ولی باز تاکید میکنم تعداد لایه های PCB تاثیر مستقیم در Signal Transmission داره.
javadshahvand
03-03-2008, 20:46
فکر میکنم این لینک به این بحث کمک کنه
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Mahdi_Moosavi
03-03-2008, 21:14
فکر میکنم این لینک به این بحث کمک کنه
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
جواد جان ممنون ، ولی زیاد درباره این بحث نبود . :41:
سعی میکنم یه مثال ساده بزنم.
در طراحی کارتهای گرافیکی سه موضوع trace routes ، ground and power planes و ابعاد کارت سازندگان رو مجبور به استفاده از PCB هایی با تعداد لایه های بیشتر می کنه.
در مورد Trace route که مربوط به GPU کارت هست، سازنده کارت کار خواصی نمی تونه انجام بده ولی برای استفاده از لایه های کمتر تا جایی که بتونه مدارات کارت و محل قرار گیری المانها رو فشرده می کنه.
این فشردگی در یک مدار الکتریکی با فرکانس کاری پایین اختلالی ایجاد نمیکنه ولی در یک کارت گرافیک نزدیکی ground and power planes به سایر قسمتها تاثیر زیادی بر Signal Integrity و کیفیت کار رمهای GDDR3 با اون Clock وحشتناکشون میذاره.
ضمنا هر کسی به سادگی می تونه درک کنه که نزدیکی و فشردگی المانها باعث افزایش چشمگیر دما میشه.
در هیچ کجای دنیا برای محکم و مقاوم کردن PCB تعداد لایه هارو زیاد نمیکنن. چون هزینه اینکار بسیار بالاست و راههای راحتتر ارزونتری وجود داره.
Mahdi_Moosavi
03-03-2008, 22:28
در طراحی کارتهای گرافیکی سه موضوع trace routes ، ground and power planes و ابعاد کارت سازندگان رو مجبور به استفاده از PCB هایی با تعداد لایه های بیشتر می کنه.
در مورد Trace route که مربوط به GPU کارت هست، سازنده کارت کار خواصی نمی تونه انجام بده ولی برای استفاده از لایه های کمتر تا جایی که بتونه مدارات کارت و محل قرار گیری المانها رو فشرده می کنه.
این فشردگی در یک مدار الکتریکی با فرکانس کاری پایین اختلالی ایجاد نمیکنه ولی در یک کارت گرافیک نزدیکی ground and power planes به سایر قسمتها تاثیر زیادی بر Signal Integrity و کیفیت کار رمهای GDDR3 با اون Clock وحشتناکشون میذاره.
ضمنا هر کسی به سادگی می تونه درک کنه که نزدیکی و فشردگی المانها باعث افزایش چشمگیر دما میشه.
در هیچ کجای دنیا برای محکم و مقاوم کردن PCB تعداد لایه هارو زیاد نمیکنن. چون هزینه اینکار بسیار بالاست و راههای راحتتر ارزونتری وجود داره.
مرسی ، لذت بردم . [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
درسته ، اگه بحث تداخل فرکانسی رو کنار بگزاریم ، فکر نمیکنم علتی بمونه که باعث بشه وقتی میشه که یه مدار
مجمع رو با تعداد لایه های کمتر کامل کرد از لایه های بیشتر استفاده بشه ، همه این ها هم دست به دست هم
میده تا کیفیت و عمر کارت رو افزایش بده . :46:
becareful
05-03-2008, 09:59
[QUOTE]در طراحی کارتهای گرافیکی سه موضوع trace routes ، ground and power planes و ابعاد کارت سازندگان رو مجبور به استفاده از PCB هایی با تعداد لایه های بیشتر می کنه.
در مورد ground and power planes اطلاع دقیقی ندارم ولی حتما گذر گاه ها هستن حالا اینو بیشتر توضیح بده...
این فشردگی در یک مدار الکتریکی با فرکانس کاری پایین اختلالی ایجاد نمیکنه ولی در یک کارت گرافیک نزدیکی ground and power planes به سایر قسمتها تاثیر زیادی بر Signal Integrity و کیفیت کار رمهای GDDR3 با اون Clock وحشتناکشون میذاره
اگه اینطور باشه پس مثلا یه سی پی یو اینتل که بسیار بسیار فشرده هست و مدار و تعداد بسیار زیادی ترانزیستور کنار هم هستن پس خیلی باید اختلال و نویز و تداخل موج ها توی هم باشه (signal integrity)
در هیچ کجای دنیا برای محکم و مقاوم کردن PCB تعداد لایه هارو زیاد نمیکنن. چون هزینه اینکار بسیار بالاست و راههای راحتتر ارزونتری وجود داره
چرا بالاست ! انویدیا از 10 لایه به 6 لایه کارت هاش تغییر یافت ولی فقط 15 دلار کمتر قیمت ها شد!!! کاهش پرفرمنس هم نداشت! در مورد داغ کردن هم وقتی المان ها نزدیک هم باشن داغ میکنه خب با این خنک کننده های کارت ها که الان دیگه همه جای کارت رو میپشونه هوا از روی همه قطعات میگذره و نگرانی زیادی نداره.
جناب becareful ازینکه در این بحث شرکت میکنید واقعا ممنونم.
نمیدونم چقدر با مدارات الکترونیکی آشنایی دارید، من خیلی ساده و سطحی توضیح میدم برای دوستان.
به هیچ وجه مدارات مجتمع مثل CPU رو با مدارات دیگه هر چه قدرم پیچیده باشه مقایسه نکنید.
منظور از ground and power planes قسمتهای از مدار هست که دارای جریان یا ولتاژ بالاس ( این توضیح من خیلی سطحی و غیر تخصصی هست).
این مناطق باعث تداخل شدید میشن.
ضمنا الان تمام سازنده ها به فکر ساخت کارتهایی با دمای کمتر هستن و برای انجام اینکار دست به هر ابتکاری میزنن. بعد شما میگید گرما اهمیتی نداره!!!
بیشتر شرکتها از PCB ده لایه الان استفاده میکنن. در مورد سری 9 انویدیا هم احتمال استفاده از 12 لایه وجود داره.
yasser1680
05-03-2008, 23:39
جنس Pcb از چیست؟
Mahdi_Moosavi
06-03-2008, 11:28
جنس Pcb از چیست؟
کلآ دو نوع pcb داریم :
1 - فیبر چوبی : بیشتر برای ساخت مدارهای الکترونیکی آموزشی ، یا در مداراتی که در درجه حرارت پایین (زیر 40 درجه) استفاده میشه و نسبت به مدل فایبرگلاس قیمت خیلی کمتری داره .
2 - فایبر گلاس : که در صنعت سخت افزار کامپیوتر فقط از این نوع استفاده می شود و نسبت به مدلهای فیبری دارای تحمل درجه حرارت بالاتر و همینطور استحکام بیشتر هست ، البته قیمت
خیلی گرانتر هم داره .
جنس Pcb از چیست؟
انواع متداول PCB :
FR-2 Phenolic cotton paper
FR-3 Cotton paper and epoxy
FR-4 Woven glass and epoxy
FR-5 Woven glass and epoxy
FR-6 Matte glass and polyester
G-10 Woven glass and epoxy
CEM-1 Cotton paper and epoxy
CEM-2 Cotton paper and epoxy
CEM-3 Woven glass and epoxy
CEM-4 Woven glass and epoxy
CEM-5 Woven glass and polyester
ضمنا از Teflon و مواد دیگه هم برای ساخت PCB استفاده می شه.
yasser1680
07-03-2008, 05:28
با تشکر از پاسخ دوستان.
becareful
07-03-2008, 08:10
جناب becareful ازینکه در این بحث شرکت میکنید واقعا ممنونم.
نمیدونم چقدر با مدارات الکترونیکی آشنایی دارید، من خیلی ساده و سطحی توضیح میدم برای دوستان.
به هیچ وجه مدارات مجتمع مثل CPU رو با مدارات دیگه هر چه قدرم پیچیده باشه مقایسه نکنید.
منظور از ground and power planes قسمتهای از مدار هست که دارای جریان یا ولتاژ بالاس ( این توضیح من خیلی سطحی و غیر تخصصی هست).
این مناطق باعث تداخل شدید میشن.
ضمنا الان تمام سازنده ها به فکر ساخت کارتهایی با دمای کمتر هستن و برای انجام اینکار دست به هر ابتکاری میزنن. بعد شما میگید گرما اهمیتی نداره!!!
بیشتر شرکتها از PCB ده لایه الان استفاده میکنن. در مورد سری 9 انویدیا هم احتمال استفاده از 12 لایه وجود داره.
چون که همشون الکترون ها در مدار هاشون هست مقایسه کردم...حالا با هر سرعتی...نگفتم دما اهمیتی نداره گفتم با خنک کننده هایی که الان میزنن روی کارت ها و هوا از همه جای کارت رد میشه نباید نگران بود.اصل داغ کردن همون هسته هست که مرکز توجه سازنده هم به خنک کردن همونه .کارت 3870 یه هیت سینک روی هسته داره که همه ی هوا از روی اون رد میشه و از روی بقیه قطعات اونچنان خنک نمیشن.(چون زیاد هم داغ نمیشن)الان یه9600 خنک کننده یی بسیار بهتر از midrange های کارت های سری قبل داره در حالی که سری 8 و 7 و 6 تفاوت زیادی نداشتن.با همه ی این تفاسیر که شما گفتی من که هنوز مسئله ای که مهدی مطرح کرد رو دلیل قانع کننده ای براش پیدا نکردم که چرا 8800gt مثلا اگه 10 لایه بود و بعدا انویدیا 6 لایه ش رو زد چرا از همون اول این کار رو نکرده بود از طرفی هم قبول ندارم که انویدیا توی دادن 10 لایه اشتباه کرده باشه که بخواد رفعش کنه...!!!
انويديا در ابتدا براي ساخت کارتهاي 8800GT به سازنده ها PCB هشت لايه رو پيشنهاد داد.
سازنده هاي کارتها براي افزايش قابليت Overclock کارتاشون از ده لايه استفاده کردن.
با ورود ATI 3870 به بازار، انوديا براي رقابت با اين کارت به سازنده گفت از PCB شش لايه استفاده کنن.
اين موضوع باعث کاهش قيمت به میزان 10 تا 14 دلار برای هر کارت میشه، ولی با این کار قابلیت Overclock کارتها کاهش پیدا میکنه.
yasser1680
08-03-2008, 15:42
پس این طور که معلومه این برد یا همون Pcb از قیمت بالایی هم برخوردار هست.
کسی میتونه بگه گرانترین قطعات سوار شده روی Pcb ها به ترتیب کدام هستند؟
becareful
07-04-2008, 23:22
انويديا در ابتدا براي ساخت کارتهاي 8800GT به سازنده ها PCB هشت لايه رو پيشنهاد داد.
سازنده هاي کارتها براي افزايش قابليت Overclock کارتاشون از ده لايه استفاده کردن.
با ورود ATI 3870 به بازار، انوديا براي رقابت با اين کارت به سازنده گفت از PCB شش لايه استفاده کنن.
اين موضوع باعث کاهش قيمت به میزان 10 تا 14 دلار برای هر کارت میشه، ولی با این کار قابلیت Overclock کارتها کاهش پیدا میکنه.
خیلی وقت از این تاپیک گذشته ولی خب من نبودم و قبلا هم ندیدم اینو.ولی اینکه 10 دلار انویدیا آورده باشه پایین عوضش خنک کننده ی گرونتری روی اکثر 6 لایه ها هست.بعد شما فکر میکنی 10 دلار چیزیه که اونقدر بتونه قیمت رو رقابتی کنه !اون هم بعد این همه فروش 10 لایه که هنوز هم ادامه داره...
amiraliof
29-04-2008, 08:37
با سلام خدمت دوستان
چطور میشه فهمید یک کارت گرافیک دارای چند لایه pcb است.
مثلا کارت گرافیک خودم هیچ کجا درباره تعداد لایه pcb کارت ننوشته
همه جا را گشتم در سایت و دفترچه نبود .
لطفا راهنمایی کنید.
مدل کارت من: sparkle
GeForce 8800 GT Series - SF-PX88GT512D3-HP Cool-pipe 3
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با تشکر:11:[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.