تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 8 از 8

نام تاپيک: ///////{{{فواید سکوت }}} /////

  1. #1
    آخر فروم باز supermax15's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011
    محل سكونت
    RASHT
    پست ها
    1,281

    پيش فرض ///////{{{فواید سکوت }}} /////

    عضی‌ها خیلی حرف می‌زنند. مهم نیست درباره‌ی چی؛ آنها درباره‌ی همه ‌چیز حرف می‌زنند. تمام خاطره‌هایی که مردم از آنها دارند، برمی‌گردد به یکی از وقتهایی که مشغول حرف زدن بوده‌اند. تصویر ذهنی مردم از این‌جور آدم‌ها، تصویر صامتی نیست؛ همیشه، بلااستثنا، آنها را در حال حرف زدن و اظهارنظر و از اینجا و آنجا و هر جا گفتن، به یاد می‌آورند.

    البته کسانی هم هستند که کم حرف می‌زنند. شاید بهترش این باشد که به جای «کم» بنویسیم «به ندرت». از آن دسته‌آدم‌ها هستند که در موردشان می‌گویند «از سنگ صدا درمی‌آید، از ایشان نه»! تصویر ذهنی مردم از این‌جور آدم‌ها، در حقیقت تصویر نیست؛ بهتر است بگوییم یک عکس است. عکس کسی که همیشه ساکت و صامت یک گوشه نشسته و دارد به شما نگاه می‌کند.


    بینابین آنها که خیلی حرف می‌زنند و آنها که به ندرت حرف می‌زنند، آدم‌هایی هستند که «به‌اندازه» حرف می‌زنند: جایی که باید حرف بزنند، می‌زنند و جایی هم که نباید، نمی‌زنند.

    ۵روز درباره‌ی کاری که این آدم‌ها می‌کنند، حرف خواهد زد و «سکوت»شان را توصیه می‌کند.

    ● سکوت سرشار از فایده‌هاست!

    سکوت علاوه بر آنکه ــ به قول شاعری ــ سرشار از ناگفته‌هاست، سرشار از فایده‌ها هم هست. لیستی که توی این پنجره می‌بینید، یک بسته‌ی پیشنهادی درجه یک برای پرحرف‌هاست! پرحرف‌ها قطعاً از بخش زیادی از فایده‌های زیر بی‌بهره‌اند. این سکوت را به دست آورید و از فایده‌هایی که در لیست زیر آمده، بهره‌مند شوید!

    ۱) ساکت باشید تا معلوم شود آدم باهوشی هستید. آدم باهوش چرا هر چه به دهانش آمد، بگوید؟ آدم باهوش اصلاً چرا هر جایی و هر وقتی، دهان باز کند برای چیزی گفتن؟ چرا قبل از هر بار گفتن، فکر نکند؟ حرفش را سبک سنگین نکند؟ چه بسیار حرفهایی که گوینده‌ی هوشمند بعد از آنکه درباره‌اش فکر کرده، دیده که چقدر خوب شده نگفته.

    ۲) ساکت باشید تا معلوم شود آدم باظرفیتی هستید. سکوت، نشانه‌ی حوصله و صبر و جنبه‌ی آدم‌هاست. این‌جور آدم‌ها، آدم‌هایی‌ هستند که بموقع و بجا حرفشان را شروع می‌کنند، به‌اندازه کشش می‌دهند و دقیقاً همان جایی تمامش می‌کنند که باید بکنند. آدم‌های صبور، هر حرفی از دهانشان بیرون نمی‌آید. آنها زود عصبانی نمی‌شوند؛ آنها زود شاکی نمی‌شوند؛ آنها زود خوشحال و سردماغ نمی‌شوند؛ آنها زود ناامید و غمگین نمی‌شوند.

    ۳) ساکت باشید تا آدم باوقاری باشید. سکوت، هیبت می‌آورد. مقایسه کنید آدمی را که هر وقت از او چیزی پرسیدند یا لازم بود، حرف می‌زند؛ با آدمی که وقت و بی‌وقت مشغول نطق است و درباره‌ی هر چیزی ــ اطلاعات داشتن یا نداشتنش مهم نیست ــ اظهارنظر می‌کند. شما خودتان کدام یک را جدی‌تر می‌گیرید و تره‌ی بیشتری برایش خرد می‌کنید؟ گاهی حتی در برابر آدم‌های نوع اول (از بس هیبت و وقار دارند)، آدم خودش هم حواسش را بیشتر به حرف زدنش جمع می‌کند و با نوعی رودربایستی، مواظب است هر حرفی از دهنش بیرون نپرد.

    ۴) ساکت باشید تا کمتر توی مخمصه بیفتید. مگر واجب است درباره‌ی هر چیزی دهانتان را باز کنید و ترهّات نثار کنید، تا ناغافل چیزی از دهنتان بیرون بپرد که جمع کردنش به این آسانی‌ها نیست و تا مدتها مجبورتان می‌کند به بهانه پشت بهانه آوردن و توجیه‌سازی؟! گاهی وقتها آدم‌ها چیزهایی می‌گویند که مثل چاه، ته‌اش گیر می‌کنند و کلی باید زور بزنند تا بتوانند ازش درآیند. (تازه اگر واقعاً بتوانند دربیایند!)

    ۵) ساکت باشید تا عقلتان درست کار کند. سکوت، تمرکزآور است. شما خودتان در جای شلوغ بهتر فکر می‌کنید یا در جایی خلوت و بی‌سروصدا؟ هر چه بیشتر حرف بزنید، مختان درگیرتر است و فرصت کمتری برای تمرکز روی چیزهای بیشتر و مهم‌تر دارد.

    ۶) ساکت باشید تا حیایتان زیاد شود. کسی که زیاد حرف می‌زند، درصد اشتباهاتش نسبت به کم‌حرفها زیادتر است. کسی هم که پشت سر هم اشتباه کند، کم‌کم به اشتباه کردن عادت می‌کند. او دیگر خجالت نمی‌کشد اگر جایی هم کار زشت یا ناسزایی کرد. چنین آدمی آهسته‌آهسته حیا را گم می‌کند؛ و یکباره می‌بینید از اینکه چشم در چشم شما بیاندازد و دروغ بگوید یا نسبت ناروایی به‌تان بزند، باکش نیست.

    ۷) ساکت باشید تا عیب و هنرتان نهفته باشد. تا دهان باز کنید و چندکلمه‌ای بفرمایید، معلوم می‌شود چه جور آدمی هستید و چه شخصیتی دارید. پس، آبروداری کنید حتی اگر لیسانس دارید!

    ۸) ساکت باشید تا زیر تیغ سرزنش دیگران نروید. چه بسیار حرفها که بعضی‌ها زده‌اند و هنوز که هنوز است دارند سرزنشش را می‌شنوند. مردم مقصر نیستند که شما را از روی چه و چگونه گفتن حرفتان می‌شناسند؛ شما مقصرید که پاک کرده و پاک نکرده، لااقل نمی‌گذارید حرفهاتان قدری توی دیگِ مغزتان دم بکشد!

    ۹) ساکت باشید تا زود از کوره درنروید. آدمیزاد وقتی خشمگین می‌شود، زمین و زمان و عرش و فرش و آدم و عالم را مورد عنایاتِ کلامی خود قرار می‌دهد! و اتفاقاً حواسش نیست که هر چه بیشتر به فرمایشاتش ادامه بدهد، خشمگین‌تر و ناآرام‌تر می‌شود. سکوت، دوای خشم آدمیزاد است. کافی است وقتهایی که آمپر می‌چسباند، ساکت یک گوشه بنشیند و سکوت را تاب بیاورد. البته معلوم است که سخت است؛ آدم خون خونش را می‌خورد و همه‌اش دلش می‌خواهد یک چیزی بگوید؛ اما شک نکنید دقایق اول که بگذرد، آرامش ازدست‌رفته‌اش را بازخواهد یافت و با آن، علتِ عصبانیتش را چاره خواهد کرد. اگر خاطراتِ عصبانیت‌های ایام ماضی‌تان را به یاد آورید، خودتان دستگیرتان می‌شود حرفهایی که از سر عصبانیت فرمودید، فتیله‌ی قضیه را بیشتر بالا کشیده و گاه شعله‌اش را به خیلی جاها کشانده که نباید می‌کشانده!

    ۱۰) ساکت باشید تا بدخواهان کمتری داشته باشید. آدم ساکت، آدم محبوبی است. دوروبری‌های او خوب می‌دانند که او حرف نامربوط و ناحساب نمی‌زند. چزّاندن و نیش و کنایه زدن و دروغ و دغل سر هم کردن و پشت این و آن صفحه گذاشتن، از او بعید است. خب، شما بگویید، چرا دوستش نداشته باشند؟

    ۱۱) ساکت باشید تا به‌تان نگویند فضول مردم! هر وقت دیدید افتاده‌اید توی دور حرف زدن و ــ عین رادیو ترانزیستوری‌ای که موجش به هم خورده و دارد همین‌جور برای خودش خش‌خش می‌کند ــ درباره‌ی این و آن اظهارنظر می‌کنید و به خویش و بیگانه رهنمود می‌دهید، یک‌آن از خودتان بپرسید اینها که دارید می‌گویید، اصلاً به شما مربوط است؟ واقعاً مربوط است؟

    ۱۲) ساکت باشید تا راه به شیطان ندهید. اگر تا حالا لیست نکرده‌اید، حالا هم نمی‌خواهد لیست کنید؛ فقط همین‌طور سرانگشتی حساب کنید این زبان چندمثقالی پرزدار لیز، روزانه چند من گناه می‌تواند پای صاحب پرحرفش بنویسد. اگر از پس شیطان برنمی‌آیید، از پس زبان چندسانتی خودتان که برمی‌آیید! شما نگذارید این یکی این‌قدر جم بخورد، آن یکی خودش راهش را سدشده می‌بیند و آن‌قدر جولان نمی‌دهد.

    ۱۳) ساکت باشید تا آدم نیکوکاری باشید. فرشته‌ی نشسته بر شانه‌ی چپتان چه بنویسد وقتی شما اصولاً آدم ساکت و مراقبی در حرف زدنتان هستید؟ از لحظه‌ای که او شروع به نوشتن کند، یعنی شما دارید کاری را می‌کنید که نباید، و آدم گناهکاری هستید؛ اما در غیر آن وقتها، لابد شما آدم نیکوکاری هستید که او دست به قلم نیست. چه بهتر ــ و به نفع خودتان! ــ که از آن لحظه‌های نوشتن کم کنید و به این وقتهای ننوشتن اضافه کنید. حرف نزنید، نیکوکارید! شروع به حرف زدن کنید، دیگر معلوم نیست؛ شاید باشید، شاید نه. دقیقاً به علت همین معلوم نبودن و ریسکی که در آن هست، گفته‌اند به اندازه و کم حرف بزنید.

    ۱۴) ساکت باشید تا خیلی زودتر از بقیه با عبادت اخت شوید. عبادت، آرامش خاطر و حواس جمع می‌خواهد. شما که تا بعد از تکبیرة‌الاحرام امام جماعتتان هم دارید با بغل‌دستی‌تان اختلاط می‌کنید، چطوری می‌توانید یک‌دفعه الله‌اکبر بگویید و در سکوتی که امام جماعت دارد حمد و سوره‌اش را می‌خواند، به هزار جا فکر نکنید؟! نشنیده‌اید که بعضی‌ها می‌گویند سر نماز خیلی چیزها یادشان می‌آید! سکوت نه فقط در نماز که در هر عبادتی، توجه قلب می‌آورد. این توجه قلب، در پهنای باند شما هنگام کانکت با خدایی که دارید برایش عبادت می‌کنید، خیلی مؤثر است!

    ۱۵) ساکت باشید تا آدم باایمانی باشید. دل همیشه از زبان رنگ می‌گیرد. زبان شما اگر با دروغ و دغل اخت باشد، شک نکنید که دلتان هم با دروغ و دغل اخت می‌شود و کم‌کم از راستی و درستی زده می‌شود. این وسط تکلیف ایمان هم که مشخص است: دل هر جور باشد، ایمان هم همان‌جور است.

    ۱۶) ساکت باشید تا آسایش داشته باشید. یکبار دیگر تمام این پانزده مورد بالا را مرور کنید. با اندکی قاضی کردن کلاهتان آیا به این نتیجه نمی‌رسید که حتی اگر ما این مورد شانزدهم را هم نمی‌نوشتیم، همان پانزده مورد بالا کافی بود برای فهمیدن اینکه اگر ساکت باشید، در این دنیا و آن دنیا آسایش دارید و خیالتان راحت است

    sport4all.mihanblog:منبع
    Last edited by supermax15; 16-10-2013 at 19:02.

  2. 2 کاربر از supermax15 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  3. #2
    Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap
    پست ها
    14,322

    پيش فرض

    لطفا منبع (محلی که این متن رو ازش کپی کردید) و منبع مطالعه علمی (نتایجی که این ادعاها رو تایید کنه در ژورنال های علمی) رو ذکر کنید.

    مرسی

  4. 5 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  5. #3
    کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011
    محل سكونت
    ______
    پست ها
    1,855

    پيش فرض

    مدتی پیش در یک مجله اینترنتی علمی مطالعه میکردم که ثابت شده خانوم ها باید در پارت هایی از زمان صحبت کنن و نیاز دارن به این کار.
    Last edited by Saeed Dz; 16-10-2013 at 18:42.

  6. #4
    حـــــرفـه ای V E S T A's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    پست ها
    6,502

    پيش فرض

    مدتی پیش در یک مجله اینترنتی علمی مطالعه میکردم که ثابت شده خانوم ها باید در پارت هایی از زمان صحبت کنن و نیاز دارن به این کار.

    شما هم لطفا منبع این مطلب و نام این مجله اینترنتی به همراه مطلب کامل رو ذکر کنید

  7. 3 کاربر از V E S T A بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  8. #5
    آخر فروم باز supermax15's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011
    محل سكونت
    RASHT
    پست ها
    1,281

    پيش فرض

    .فواید سکوترسول اکرم(ص):اولین مرحله عبادت سکوت است.امام علی(ع):اگر دفتر اعمالت را می دیدی حتما برزبانت مهر می زدی.به حضرت عیسی عرض شد:مارا به کاری راهنمایی کن که بوسیله آن به بهشت داخل شویم فرمود:سخن نگویید.2.گناهان زبانرسول اکرم(ص): بیشترین گناهان آدمیزاد، از راه زبان است.امام صادق(ع): هر روز عضوی از بدن از زبان خواهش و تمنا می کند و میگوید تو را به خدا سوگند مبادا مرا به خاطر تو در عذاب افکنند.امام علی(ع): زبان خود را به بند بکش قبل از آنکه او تورا به بند بکشد.3.فحش و دشنامرسول اکرم (ص): چهار گروه هستند که جهنمیان از عذاب و شکنجه آنها در رنجند یکی از آنها شخصی است که از دهانش چرک و خون و کثافت جاری می شود و او کسی است که در دنیا فحش می داده است.امام صادق (ع):هرکس به یکی از دوستان خدا دشنام بگوید محققا به خدا دشنام داده است.4.تحقیر وتمسخرامام صادق(ع):حرمت مومن از کعبه بیشتر است.رسول اکرم(ص):وای برکسی که بوسیله سخنان دروغ بخواهد دیگران را مسخره نموده عده ای را بخنداند پس وای براو

    منبع :
    www.zfaris.blogfa
    Last edited by supermax15; 16-10-2013 at 19:16.

  9. #6
    Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap
    پست ها
    14,322

    پيش فرض

    .فواید سکوترسول اکرم(ص):اولین مرحله عبادت سکوت است.امام علی(ع):اگر دفتر اعمالت را می دیدی حتما برزبانت مهر می زدی.به حضرت عیسی عرض شد:مارا به کاری راهنمایی کن که بوسیله آن به بهشت داخل شویم فرمود:سخن نگویید.2.گناهان زبانرسول اکرم(ص): بیشترین گناهان آدمیزاد، از راه زبان است.امام صادق(ع): هر روز عضوی از بدن از زبان خواهش و تمنا می کند و میگوید تو را به خدا سوگند مبادا مرا به خاطر تو در عذاب افکنند.امام علی(ع): زبان خود را به بند بکش قبل از آنکه او تورا به بند بکشد.3.فحش و دشنامرسول اکرم (ص): چهار گروه هستند که جهنمیان از عذاب و شکنجه آنها در رنجند یکی از آنها شخصی است که از دهانش چرک و خون و کثافت جاری می شود و او کسی است که در دنیا فحش می داده است.امام صادق (ع):هرکس به یکی از دوستان خدا دشنام بگوید محققا به خدا دشنام داده است.4.تحقیر وتمسخرامام صادق(ع):حرمت مومن از کعبه بیشتر است.رسول اکرم(ص):وای برکسی که بوسیله سخنان دروغ بخواهد دیگران را مسخره نموده عده ای را بخنداند پس وای براو
    دوست عزیز ما منبع خواستیم برای ادعاهایی که در پست اول شد، شما چند مورد دیگه که نقل قول از افرادی هستند (و باز هم مطالعه ای ارائه نشده که صحت محتوای این مطالب رو تایید کنه) رو ارائه کردید.

    لطفا دقت کنید اینجا انجمن علوم انسانی است و مطالب با استانداردهای علمی که در سطح دنیا برای این مطالعات و نتیجه گیری هاست لازمه ارسال بشه، نه آموزه های سنتی.

  10. 3 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  11. #7
    حـــــرفـه ای
    تاريخ عضويت
    Dec 2009
    پست ها
    3,485

    پيش فرض

    سلام، دوست گرامی یکی از اخلاقی ترین کارها آوردن منبع و نویسنده مطلبه...
    خوب طبق سرچی که من کردم سورس اصلی این مطلب شاید از سایتی به نام پنج روزه یا از سایتی به نام فضل رایان با نویسندگی س.م.ن.فاطمی، ادامه مطلب به نقل از سایت دومی:
      محتوای مخفی: ...ادامه 
    کجاها ساکت باشیم

    در موارد زیر، آب دستتان است زمین بگذارید و لب از لب نجنبانید! جاهای دیگر ساکت نیستید، نباشید؛ اینجاها اگر حرف بزنید، آبرویتان بدجوری می‌رود و ضررهایی می‌کنید که به این زودی‌ها و آسانی‌ها جبران‌شدنی نیست. پیشنهاد ما این است که تمرین سکوت را از همین جاها که اصلاً و به هیچ وجه نباید حرف بزنید شروع کنید، تا وقتهای دیگر بتوانید جلوی زبانتان را بگیرید.

    1. وقتهایی که می‌خواهی چیزی را بگویی که درباره‌اش چیزی نمی‌دانی.
    2. وقتهایی که می‌خواهی چیزی را بگویی که اگر کسی به خودت بگوید، به‌ت برمی‌خورد.
    3. وقتهایی که می‌خواهی چیزی را بگویی که برایت فایده‌ای ندارد.
    4. وقتهایی که می‌خواهی زبان به شر بچرخانی.
    5. وقتهایی که می‌خواهی درباره‌ی چیزی حرف بزنی که به تو مربوط نیست.
    6. وقتهایی که می‌خواهی کسی را دست بیاندازی.
    7. وقتهایی که می‌خواهی حرفهای صدمن‌یه‌غاز و وقت‌تلف‌کن بزنی.
    8. وقتهایی که می‌خواهی حرفی بزنی که جاش الان نیست.
    9. وقتهایی که می‌خواهی حرفی بزنی که برای خدا نیست.

    کجاها ساکت نباشیم

    تا می‌شنوید چیزی فایده دارد، آن را سفت نگیرید و ول‌کنش نباشید! درست است که سکوت خیلی فایده‌ها دارد، اما بعضی وقتها هیچ فایده‌ای ندارد اگر شکسته نشود. سکوتی پرفایده و خاصیت است که به جا و وقتش شکسته شود و صرفاً یک بالاپوش نباشد که طرف بپوشد و خیال کند با آن خیلی باوقار و خردمند جلوه می‌کند!
    در این پنجره لیستی است که وقتهای شکستن سکوت را به شما گوشزد می‌کند. بخوانید و عمل کنید، ولی دقت هم بکنید که به این بهانه‌ها تبدیل به آدم پرحرفی نشوید!

    1. وقتهایی که باید کسی را هدایت کنید. اگر یک نفر از شما آدرسی را پرسید که دقیقاً می‌دانستید کجاست، سکوتتان را بشکنید و تا بنده‌ی خدا گم و گور نشده، به‌ش راه را نشان بدهید. اگر کسی از شما آدرسی را نپرسید، اما شما به وضوح دیدید که طرف دارد راهی صد در صد اشتباه را می‌رود و هر چه بیشتر ادامه بدهد بیشتر در خطر می‌افتد، باز سکوتتان را بشکنید و تا بنده‌ی خدا ناکار نشده، نجاتش دهید. سکوت فایده دارد؛ اما فایده‌اش کجا به پای حرف زدنی می‌رسد که با آن کسی از چاه به راه می‌آید و علامت‌سؤال‌های بالای سرش، یکی یکی محو می‌شود. دلیل اینکه خدا پیامبرها را هم با کلام مبعوث کرده، همین است. وگرنه آنها عقلشان خیلی بیشتر از ما کار می‌کرد که سکوت کنند و مستفیض شوند از فوائد ساکت بودن.
    2. وقتهایی که می‌خواهید حرف به‌دردخوری بزنید. هر حرفی به‌دردخور نیست. حتی خیلی وقتها نصیحتی که می‌خواهیم کسی را بکنیم هم، حرف به‌دردخوری توش نیست و پر است از شعار و حرفهای کلی. اگر غربال کردید و واقعاً دیدید حرفی به‌دردخور در خورجین دارید، معطل نکنید و دهان شریف را باز کنید! مثلاً همین «وقتهایی که می‌خواهید حرف به‌دردخوری بزنید، ساکت نباشید»، خودش یک حرف به‌دردخور است که حالا که زدیم، امید است از تعداد پرحرفان جهان کم شود!
    3. وقتهایی که می‌خواهید ذکر خدا بگویید. آدم ساکت، از خیلی گناه‌ها دور است. سکوت خودش عبادت است. آدم عاقل ــ بی‌هیچ دلیل موجهی ــ عبادتش را تعطیل نمی‌کند؛ مگر آنکه بخواهد آن را به عبادتی دیگر وصل کند.
    4. وقتهایی که باید سؤالی بپرسید. ساکت بودن فایده و فضیلتی ندارد وقتی چیزی را نمی‌دانید اما براحتی می‌توانید آن را سؤال کنید و از جهل و ندانم‌کاری بیرون بیایید. سکوتِ محصلی که درس معلمش را نفهمیده، دلیل انضباط او نیست؛ به او خواهند گفت حواست سر کلاس کجا بوده و مگر خواب بودی که دست بلند نکرده‌ای و نپرسیده‌ای.
    5. وقتهایی که باید جواب سؤالی را بدهید. هیچ چیز همتای یاد دادن و یاد گرفتن نیست. وقتی چیزی را ندانی در حالی که دور و برت زیادند کسانی که بدانند، یا چیزی را بدانی در حالی که دور و برت فراوان هستند کسانی که ندانند، هیچ دلیلی برای نیاموختن و نیاموزاندن موجه نیست. حتی اگر بستر، بستر مرگ باشد یا در میدان جنگ باشی یا اصولاً آدم ساکتی باشی!
    6. وقتهایی که روح شلوغ و ناآرامی دارید. آدمیزاد، گاهی وقتها، نزدیک است که دلش بترکد. گاهی چنان حجم مشکل یا غم یا شادی بالاست که از ظرف وجود آدم سرریز می‌کند و انسان طاقتش را ندارد. این جور وقتها، بهترین کار حرف زدن با کسی است که به‌ش اعتماد داری و باحوصله پای حرفهات می‌نشیند. بعد از این صحبت است که به وضوح می‌بینی سبک‌تر شده‌ای و دلت وزن کم کرده است. این جور وقتها، ساکت بودن به دق کردن آدم منجر می‌شود!
    7. وقتهایی که می‌بینی تازه‌واردی تو آمده و احساس غریبی می‌کند. به حرف بگیرید آدمی را که برای اولین بار وارد جایی شده و کسی را آنجا نمی‌شناسد. کمی بروید آن‌طرف‌تر و جا باز کنید کنارتان بنشیند و بهانه‌ای برای حرف زدن پیدا کنید تا جو برای بنده‌خدا شکسته شود و غریبی‌اش نکند. اینها کارهای خوبی است؛ از ساکت نشستن و بر و بر مردم را نگاه کردن و حتی سلامی به‌شان نکردن، خیلی بهتر است.

    چهارراهی که به سکوت می‌رسد!
    چهار راه‌حل برای کسانی که مشکلشان پرحرفی است

    برای ساکت بودن و بجا و بموقع حرف زدن، هنوز هیچ قرص یا آمپولی اختراع نشده. شاید روزی اختراع شد! در آن صورت، روز زیبایی برای پرحرف‌ها خواهد دمید! صف می‌کشند مقابل کلینیک‌ها و داروخانه‌ها تا با یک تزریق وریدی یا چند بسته قرص جوشانِ سکوت، تعداد کلماتِ کمتر و کمتری به زبان بیاورند و ساکت یک گوشه بگیرند بنشینند!
    تا آن روز، البته پرحرف‌ها می‌توانند 5روز بخوانند! 5روز چهار راه‌حل تضمین‌شده برای عادت به سکوت و کم‌حرفی پیشنهاد می‌کند که براستی مجرب است. سالها و سده‌هاست که ساکتان جهان از همین چهار راه به سکوت رسیده‌اند.
    این چهار راه را در همین پنجره می‌توانند بخوانید؛ بدون آنکه توی صف بایستید یا مجبور باشید درد یک تزریق وریدی را تحمل کنید!

    1. درباره‌ی چیزی که می‌خواهی بگویی، قبلش فکر کن. آدم‌های ساکت، آدم‌هایی هستند که برای هر حرفی، اول خوب سبک سنگینش می‌کنند، بعد می‌زنندش. آنها عادت کرده‌اند قبل از باز کردن دهانشان، حرفی را که تا پشت دندان‌هایشان آمده، توش چراغ‌قوه بیاندازند ببینند چیزی دارد که به گفتنش بیارزد یا نه. معلوم است که این آدم‌ها در مقایسه با کسانی که همین‌جور دهان مبارک را باز می‌کنند و حرف می‌زنند و حرف می‌زنند، چیزهای بیشتری را می‌بینند و می‌فهمند. اگر نه، اینها هم ناخالصی‌های مضرّ کلامشان را نمی‌دیدند و به اندازه‌ی آنها دهانشان را باز می‌کردند. سکوت، این مجال را به آنها می‌دهد که آسوده و عمیق و ازسرفرصت فکر کنند. به آدم‌های دور و برت نگاه کن! به فامیل‌ها و دوستان و همسایه‌ها. غالباً هر چه کم‌حرف‌ترند، بیشتر می‌فهمند و عقل و شعور کامل‌تری دارند. آنها قطعاً با ما هم‌عقیده‌اند که کلاغ داستان «زاغکی قالب پنیری دید»، اگر کمی ــ فقط کمی ــ فکر می‌کرد، هیچ وقت دهانش را باز نمی‌کرد و تا آخر عمر حسرت به دل آن تکه پنیر لیقوان نبود که روباه ربود!
    2. آمار حرف زدنت را داشته باش. با حساب و کتاب حرف بزن! دقیقاً مثل پولی که با حساب و کتاب خرج می‌کنی و خوب حواست هست حیف و میلش نکنی و هر جایی دست به جیب نبری، حساب و کتاب حرفهات را هم داشته باش. تصور کن: اگر مثل حساب بانکی‌ات که رقم مشخصی دارد و بیشتر از آن نمی‌توانی چک بکشی، تعداد کلماتی هم که روزانه می‌توانستی بزنی مشخص بود؛ آن وقت چقدر سنجیده‌تر حرف می‌زدی و سعی می‌کردی کلماتت را ذخیره کنی برای مواقعی که جا و وقت حرف زدن است.
    3. کم حرف بزن تا کمتر جواب پس بدهی. تو اگر حساب حرفهات را نداری، کسی هست که دارد! او همه‌ی حرفهات را می‌نویسد! جهان، جهانِ یله‌ای نیست که تو حرفی بزنی و دلی بشکند یا وقت عده‌ای تلف شود یا کسی راه اشتباه برود و بعد، کسی به کسی نباشد تا حساب ازت بکشد که چرا گفتی.
    4. حرف زدن را هم یک جور «کار» بدان. همه‌ی ما برخورده‌ایم با کسانی که توی اتوبوس یا تاکسی، تا به مقصد برسند... توجه کنید: «تا به مقصد برسند»، شروع کرده‌اند به حرف زدن و تحلیل‌های سیاسی اجتماعی کردن و از در و بی‌در گفتن. می‌دانید علتش چیست؟ علتش همان بی‌کار بودن و وقتِ بی‌زبانی است که «تا به مقصد برسند» دارند. حالا اگر یک نفر به همین آقایان یا خانم‌ها بگوید که لطفاً همین جا پیاده شوید و بروید آن طرف خیابان و دوباره تاکسی یا اتوبوس سوار شوید و برگردید همان جایی که بودید و دوباره از آنجا تاکسی یا اتوبوس سوار شوید و بیایید همین جایی که الان هستید و به مسیرتان ادامه دهید، نگاه عاقل اندر سفیهی به‌تان می‌کنند و می‌گویند: «برای چی همچین کار بی‌خودی بکنیم؟!» همه‌ی ما اگر حرف زدن را هم «کار»ی بدانیم برای خودش، همان طور که کار بی‌خود و بی‌دلیل نمی‌کنیم، حرفِ بی‌خود و بی‌دلیل هم نمی‌زنیم.




    همچنین این قبیل مطالب سورس علمی چندانی ندارند و بیشتر از دست نصیحت و نقل تجربیات روزمره و دید شخصی و... هستند که خیلی متناسب یک تالار علمی نیستند.

    پ.ن: 1-با پست آرمان گرامی همزمان شد...
    2-سایت منبعتون رو در پستتون ذکر کردید...ممنون.
    Last edited by Arash4484; 16-10-2013 at 19:26.

  12. 3 کاربر از Arash4484 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  13. #8
    کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011
    محل سكونت
    ______
    پست ها
    1,855

    پيش فرض

    شما هم لطفا منبع این مطلب و نام این مجله اینترنتی به همراه مطلب کامل رو ذکر کنید
    اگر خاطرم بود حتمن در پست پیشین ذکر میکردم.
    متاسفانه به خاطر اینکه تغریبن هرروز مطالب جدیدی مطالعه میکنم، از مطالب قبلی تصویری بیشتر در ذهنم نمیمونه.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •