تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 1 از 1

نام تاپيک: انواع دیگر حیات در دیگر نقاط کیهان

  1. #1
    داره خودمونی میشه Hamid2545's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2013
    محل سكونت
    خوانسار
    پست ها
    133

    پيش فرض انواع دیگر حیات در دیگر نقاط کیهان

    انواع دیگر حیات در دیگر نقاط کیهان

    وقتی صحبت از احتمال حیاط در دیگر نقاط کیهان می شود دانشمندان حیات ماوراء زمینی و موجودات ماوراء زمینی را عینا با شرایط زمین می سنجند و همان شرایطی که زمین اولیه و زمین فعلی ( از نظر جو و جاذبه و درجه حرارت و.... میدان مغناطیسی ) را داشته و دارد در نظر می گیرند و بر اساس آن تعیین می کنند که درصد حیات و تعداد سیارات دارای حیات در کهکشان چقدر است در اینجا بر روی این موضوع بحث می کنیم که این مطلب تا چه حد صحت دارد و آیا حیات از هر نظر باید مشابه زمین باشد ( ساختار DNA و مولکول های آلی یعنی مواد با ترکیبات کربن و...موارد دیگر ) و یا می تواند به انواع دیگر (که حتی تصور آن را هم نمی توانیم بکنیم ) وجود داشته باشد ؟ آیا مواردی چون سپر مغناطیسی و لایه ازن و...... لازم و ضروری است یا به دلیل وجود این موارد از ابتدا در روی زمین حیاتی هماهنگ با آن شکل گرفته و تکامل پیدا کرده است و اگر این موارد نبود انتخاب طبیعی موجوداتی را بوجود می اورد که در مقابل اشعه ماوراء بنفش و اشعه های کیهانی مصون بودند . آیا حیات فقط در شرایط دمائی زمین و در حضور آب و اکسیژن باید شکل بگیرد و یا می توانست نوع خاصی از حیات که ساختار آن به کلی با ساختار حیات زمینی تفاوت داشته باشد؟(مثلا بجای کربن از سیلیسیم استفاده شود و به نتیجه در دماهای بسیار بالاتری نیز شکل می گیرد)آیا وجود اکسیژن باعث ایجاد حیات در زمین شد و برعکس شروع حیات در زمین باعث ایجاد اکسیژن شده است ؟ آیا مهار انرزی ستاره مادر و تولید غذا تنها از راه فتوسنتز که ما می شناسیم ایجاد می شود و یا روش های ناشناخته دیگری نیز وجود دارد ؟ چقدر دانشمندان برای شناختن روش های دیگر حیات از طریق شبیه سازی کامپیوتری و... کوشش کردند و بعد حیات ماوراء زمینی را عینا با زمین مقایسه کرده اند ؟ و..... در صورتی که جواب پرسش های بالا مثبت باشد ما لزومی ندارد برای بررسی حیات در سیارات دیگر دقیقا به دنبال الگوی زمینی بگردیم و دامنه جستجوی خود را اینقدر محدود بکنیم ؟

    حال مورد دیگری در نظر بگیریم فرض کنیم حیات مشابه حیات زمینی و یا به گونه ای دیگر ( از نظر ساختمان سلولی و DNA و... ) وجود داشته باشد و موجوداتی ( چه هوشمند و یا غیر هوشمند ) وجود داشته باشند : آیا آنها تولید مثل انها مانند ما دو جنسی و یا تک جنسی ( باکتری ها و... تولید مثل غیر جنسی ) می باشد و یا می تواند چند جنسی هم باشد و یا اصولا تولید مثل به این صورت معنی ندارد ؟ آیا حواس آنها به همان حواص ما محدود می شوند(حواس پنچ گانه) و یا از روش های دیگری مانند امواج رادیوئی و اشعه ایکس و... پیرامون خود را شناسائی می کنند؟ آیا برای حرکت از روش های ما ( راه رفتن روی زمین و پرواز کردن و... ) استفاده می کنند و یا روش های عجیب و غریب دیگری وجود دارند( مثلا حرکت با چرخ ) ؟ گیاهان چطور ؟ آیا اصولا تقسیم بندی ما به عنوان گیاه و جانور در انجا هم مصداق دارد ؟ موجودات فضائی چه شکلی هستند ؟ هوش و حافظه در آنجا به چه صورتی است ؟ سیستم تنفسی و گوارشی انها چگونه است ؟ آیا چیزی به نام تنفس و خوردن و آشامیدن در آنجا وجود دارد ؟ و یا همانند ربات ها فقط از برق استفاده می کنند ؟ یا شاید مواد کانی را به برق تبدیل کنند و به هیچ چیز دیگری احتیاج نداشته باشند ؟ مرگ در آنجا چگونه است و آیا وجود دارد ؟ موجودات فضائی چه شکل و شمایلی و اندازه ای دارند ؟ و....

    دانشمندان شرط این که سیاره ای دارای حیات باشد این می دانند :
    1- وجود آب و اکسیژن و دمای لازم که در آن آب به صورت مایع وجود داشته باشد .
    2- سیاره باید در کنار ستاره ای باشد که همه شرایط از جمله عمر طولانی و دمای ثابت ( در مدت زمان بسیار طولانی همچون میلیاردها سال که برای تکامل حیات لازم و ضروری است داشته باشد )
    3- براین اساس در اطراف هر ستاره منطقه حیات پذیر در نظر می گیرند و آن منطقه ای است که دمای آن بقدری باشد که آب بتواند به صورت مایع وجود داشته باشد . ابعاد این منطقه در زمان های بسیار طولانی نباید تعغیر کند .
    4- صرف نظر از دمای منطقه حیات پذیر سیاره نباید به ستاره بیش از حد نزدیک باشد زیرا پدیده " قفل کشندی " باعث می شود حرکت چرخشی سیاره متوقف شده و زمان گردش یک دور سیاره به دور خودش با زمان حرکت سیاره به دور ستاره مادر برابر شود و همواره یک طرف سیاره به سمت ستاره باشد ( شب و روز نداشته باشد ) و طرف رو به ستاره همیشه روز با دمای کشنده و طرف پشت به ستاره همیشه شب با سرمائی کشنده باشد ( همانند عطارد که دچار "قفل کشندی" شده است )
    5-جرم سیاره نباید از حد معینی کوچکتر و یا حتی بزرگتر باشد چه اگر بیش از حد کوچک باشد توانائی نگهداری جو لازم را ندارد و اگر خیلی بزرگ باشد درگروه سیارات گازی جای می گیرد و سطح جامد ندارد .
    6- انها شرایطی همچون میدان مغناطیسی و لایه ازن و حتی قمر بزرگ و وجود سیارات غول پیکر در همان منظومه ( بخاطر دفع شهاب سنگ های عظیم الجثه و ستاره های دنباله دار )
    7- و بعضی شرط های دیگر را هم در نظر می گیرند و البته وقتی صحبت از موجودات هوشمند و تماس آنها می شود پارامترهای دیگری همجون عمر یک تمدن و زمان تشکیل تمدن و امکان تماس و تمایل به تماس و.... هم پیش می آید که در اینجا به آنها نمی پردازیم .
    8- با در نظر گرفتن تمام شرط ها و پیش شرط ها به فرمول دریک می رسند که در آن تعداد کل ستارگان کهکشان راه شیری را در نظر گرفته و در فاکتورهائی ضرب کرده و در نهایت با اختلاف زیاد ( تفاوت بین دانشمندان مختلف در مقدار پارامترها ) به اعدادی از چهار هزار تا ده میلون در کهکشان تخمین می زنند و اگر حیات هوشمند و امکان تماس و.... را هم در نظر بگیریم پارامترهای دیگری نیز اضافه می شوند .
    8- فرمول دریک فقط برای سیاره های دارای حیات هوشمند
    N=Ns*fp*ne*fL*fI ( که در آن : N تعداد کل سیاره های دارای حیات , Ns تعداد ستارگان مناسب برای ایجاد ناحیه حیات پذیر , fp تعداد ستارگان مناسب برای ایجاد ناحیه قابل زیست , ne تعداد سیارات با محیطی شبیه زمین , fL کسری از سیارات که در انها حیاط بوجود آمده است , fI کسری از سیارات که در انها حیات تکامل پیدا کرده است و به حیات هوشمند رسیده است .
    9- فرمول دریک برای سیاراتی که موجودات هوشمند داشته و پیام رادیوئی می فرستند .

    N=Ns*fp*ne*fL*fI*Fc*L/Ls ( که در آن Fc کسری از سیارات دارای حیات هوشمند که پیام رادیوئی می فرستند , L طول عمر ان جوامع و در نهایت Ls طول عمر سیاره اشان می باشد )


    با در نظر گرفتن تمام جوانب در همان نگاه اول بعضی از این پیش شرط ها زائد و غیر ضروری است( مانند وجود میدان مغناطیسی و لایه ازن و حتی وجود اکسیژن) در واقع حیات در 3/5 میلیارد پیش در روی زمین در غیاب اکسیژن بوجود آمد ( جو زمین در آن موقع اکسیژن نداشت ) و تمام انواع موجودات زنده به محیط بدون اکسیژن عادت کرده بودند تنها پس از شروع عمل فتوسنتز اکسیژن ناشی از این عمل در جو رها شد و به عنوان یک سم بیشتر گونه های جانوری را ( حدود 80 تا 90 درصد نابود شدند ) از بین برد ولی بقیه که ماندند نه تنها در مقابل اکسیژن مقاوم شدند بلکه از اکسیژن برای تولید انرژی استفاده کردند و به وجود اکسیژن محتاج شدند ( حتی امروزه هم باکتری های بی هوازی و بدون نیاز به اکسیزن وجود دارند ) بنابراین می بینیم که نه تنها حیات بخاطر اکسیژن بوجود نیامده بلکه اکسیژن بر اثر حیات بوجود آمد و مسیر تکامل را عوض کرد بنابراین جو سیاره و دمای سیاره نیز می توانست جور دیگری باشد و نوع دیگری از حیات در آن شکل بگیرد همچنین زمان 3/5 میلیارد سال هم می تواند خیلی کمتر و یا خیلی بیشتر باشد همچنین موارد دیگر و.... حیات هر موقع که شرایط تعغیر کرد روند آن هم تعغیر کرد و همواره تابع شرایط سیاره بوده ولی آنچه از همه مهمتر است ثابت ماندن شرایط (دما و ....) می باشد که تازه آن هم چندان لزومی ندارد .


    نظر شما چیست ؟
    Last edited by Hamid2545; 14-05-2013 at 22:08.

  2. 3 کاربر از Hamid2545 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •